10 روش سریع برای بهبود کیفیت عکس؛ راز رقابت در دنیای عکاسی دیجیتال چیست؟

توسط Avatar photoامیر بلادی
7 minutes read

برای عکس گرفتن حرفه‌ای، نیاز نیست عکاسی حرفه‌ای باشید. با روش‌هایی که در این مطلب ارائه می‌کنیم کیفیت عکس‌های خودرا بهبود ببخشید و تفاوت را احساس کنید.

عکس

عکاسی دیجیتال با افزایش روز افزون کاربران و با اشتراک‌گذاری بیشتر تصاویر عکاسی شده رسانه‌ای پر مخاطب را به‌وجود آورده است. در دنیایی که هرروز بر تعداد عکاسان و عکس‌ها اضافه می‌شود رقابت بر سر کیفیت در بالاترین درجه از اهمیت است. حال شاید دوربینی چند صد یا هزار دلاری گران قیمت نداشته باشید، آن وقت نیاز است تا با روش‌هایی کیفیت تصاویر خود را در دنیای رسانه عکاسی دیجیتال بالا ببرید. 10 روش ارائه شده در این مقاله به شما در این مسیر کمک می‌کند.

1-ترکیب اصلی عکس را روی سطح پایه نگه دارید

ترکیب اصلی عکس و نقاط مورد نظر جهت جلوه هرچه کمتر باشند کیفیت و دقت بیشتری را ارائه می‌کنند. برای این کار می‌توانید از قابلیت کادر بندی یک سومی تصویر استفاده کنید که تصویر را به 9 مربع مساوی تقسیم می‌کند. با تنظیم زاویه و فاصله دوربین، 9 بخش و جهت تصویر خود را با دقت بیشتری تنظیم کنید. این قابلیت در اکثر دوربین‌ها و تلفن‌های هوشمند وجود دارد. با فعال کردن قانون یک سوم شبکه‌ای موقعیت عناصر مختلف در تصویر را به درستی قرار دهید.

نکاتی جهت بهبود کیفیت عکس در عکاسی دیجیتال

2-میزان نوردهی عکس را متناسب تنظیم کنید

تا زمانی که برای عکس‌برداری از حالت دستی استفاده نکنید دوربین شما به صورت خودکار نوردهی تصویر را متناسب با نور دریافتی از محیط تنظیم می‌کند. این موضوع گاهی تسریع دهنده عکس‌برداریست و گاهی باعث برهم خوردن رنگ و نور عکس می‌شود. برای مثال ممکن است رنگ برف موجود در عکس شما به حالت خاکستری در آید. برای جبران نوردهی متناسب با کلید‌های + و – که در تنظیمات بیشتر دوربین‌ها برای نوردهی وجود دارد اقدام می‌کنیم. با این روش می‌توانید معمولا تا 10 حالت مختلف نوردهی را به صورت دستی تنظیم کنیم.

3-حالت مناسب برای عکس‌برداری را انتخاب کنید

احتمالا دوربین شما حالات زیادی برای تهیه یک عکس دارد. از حالت تماما خودکار گرفته تا حالت‌های خاص عکس‌برداری که باید به درستی و متناسب با محیط و موضوع عکس شما انتخاب شوند. برای مثال در زمانی که می‌خواهید سریعا عکس‌برداری کنید از تنظیم اولویت شاتر روی حالت S یا TV استفاده کنید و سرعت عکس را افزایش دهید برای مثال 1/125 ثانیه سریعتر از حالت عادی. اگر سوژه‌ی مورد نظر شما متحرک و بسیار سریع است مانند تصویربرداری از مرغ مگس‌خوار (تصویر زیر) سرعت انجماد عکس را کاهش دهید.

بهوبد کیفیت عکسدر نور کمتر از قابلیت های پورتره A یا AV استفاده کنید تا نور کافی تا حد امکان به لنز شما برسد. یا اگر با استفاده از سه‌پایه عکس می‌گیرید عنبیه لنز دوربین خودرا ببندید تا عمق میدان دید را افزایش دهید. با این روش پس زمینه واقع در افق تصویر را متمرکز و واضح نگه دارید. برای عکس‌برداری از حالات ورزشی یا متمرکز بر یک نقطه،یا استفاده از حالت DSLR بهتراست از دو حالت S و A استفاده کنید تا در شرایط ذکر شده و یا نور کم کیفیت بهتری داشته باشید.

4-درمورد نورپردازی عکس به خوبی فکر کنید

زمان عکس گرفتن به میزان نور محیط و محل تولید آن دقت کنید. اگر در فضای باز مشغول عکاسی از شخصی هستید مطمئن شوید که خورشید پشت او قرار ندارد؛ چرا که باعث ارتعاش نور در تصویر شما می‌شود مگر اینکه بخواهید تصویری دراماتیک از اشعه‌های خورشید را در عکس خود داشته باشید(برای این کار تنظیمات EV را روی حالت مثبت قرار دهید).

در تصویربرداری در کنار یک بنای تاریخی یا مرکزی برای یادبود(به طور کلی مراکز محبوب برای عکاسی) برای بهتر نشان دادن آن مکان ممکن است در نظر داشته باشید نور بیشتری به محیط بدهید. برای استفاده از فلش میزان نور آن را متناسب با پس‌زمینه انتخاب کنید و ممکن است در حالت خودکار فلش شما نیازی نبیند که در روز روشن فعال شود، پس به صورت دستی آن را فعال کنید.

عکس

5-از فلش دوربین به صورت هوشمندانه استفاده کنید

تنها به صورت خودکار و فعال کردن فلش برای عکس‌برداری بدون تنظیم قدرت آن اصلا مناسب نیست. به دقت تنظیمات فلش را بررسی کنید. بسیاری از دوربین‌ها به شما امکان تنظیم میزان قدرت و نوردهی فلش را می‌دهند. با تنظیم درست و استفاده متناسب از فلش دوربین کیفیت عکس، وضوح و درست قرار گرفتن سایه‌ها در عکس و یا اگر در حال تصویربرداری از اشخاص هستید با تنظیم فاصله نسبت به آن‌ها و میزان متناسب قدرت فلش وضوح تصویر بر چهره آنان را افزایش دهید. در هنگام استفاده از فلش بزرگ‌نمایی متناسب با کادر را نیز در نظر بگیرید.

6-زاویه دید خود را تغییر دهید

شاید ثابت نگه داشتن دوربین به صورت صاف و از منظر دیدگاه دو چشم روشی معمول برای عکس گرفتن باشد. روشی که اکثر مبتدیان برروی دو پا می ایستند و عکس‌برداری می‌کنند. با تغییر زاویه دید دوربین و لنز خود یا کج کردن آن جلوه‌ای تازه به عکس خود ببخشید. با تکیه دادن دوربین به زمین به صورت زاویه‌دار می‌توان در عکس‌برداری از کودکان نوپا و حیوانات خانگی جلوه‌ی جذاب‌تر را خلق کرد. گاهی زاوی دید دوربین خود را به بالاتر یا پایین‌تر از زاویه مستقیم نسبت به سوژه قرار دهید و تفاوت را احساس کنید.نکاتی برای بهبود کیفیت عکس

7-به تعادل سفیدی عکس توجه کنید

دوربین شما بر اساس نوع نوری که در آن عکاسی می‌کنید، سعی می‌کند تعادل رنگ سفید را به طور خودکار تنظیم کند. نورهای مختلف انواع مختلفی از رنگ را ایجاد می‌کند. نور خورشید در لنز ها رنگی آبی، نور تنگستن زرد و فلورسنت کمی سبز دیده می‌شود. در بسیاری از مواقع، دوربین به طور خودکار نوع نورپردازی را تشخیص می‌دهد و رنگ عکس ها را طوری تنظیم می کند که طبیعی به نظر برسند. اما گاهی اینطور نیست با نگاه به عکس زیر متوجه این موضوع می‌شوید.

نکاتی برای بهود کیفیت عکس

تصویر سمت چپ به درستی و عکس سمت راست در خاموشی و عدم تطبیق صحیح نورپردازی و رنگ قرار دارد. این‌گونه مشکلات با تنظیم حالت تعادل سفیدی اغلب برطرف می‌شوند. بهتر است تعادل رنگ سفید عکس را در موارد مشابه به صورت دستی تنظیم کنید. برای این‌کار به منوی عکس‌برداری یا تنظیمات مربوط به DSLR بروید و قسمت مربوط به تعادل سفیدی (White Balance) که به صورت مخفف WB نیز نوشته می‌شود بروید. ممکن است بعد از عکس‌برداری با برنامه‌های مایکروسافت یا مک بتوانید رنگ را اصلاح کنید اما بهترین گزینه تصویر‌برداری صحیح در وهله اول است که بالاترین کیفیت را می‌دهد.

8-استفاده از سه‌پایه و مونوپاد

با صرف کمی زمان بیشتر و تنظیم دوربین روی یک سه‌پایه، و تنظیم تایمر برای گرفتن عکس، قاب تصویر را زیبا و صحیح بنا کنید. سه‌پایه ارزان قیمت برای کاربران سازگار انتخاب مناسبی است اما افراد دارای وسواس بیشتر با هزینه بیشتر از برند‌های Manfrotto یا MeFoto استفاده می‌کنند. افرادی که در عکس‌برداری کاربر DSLR هستند برای محکم بودن سه‌پایه و کیفیت مدنظر خود بیشتر دقت می‌کنند. استفاده از مونوپاد به همراه کنترل کننده شاتر از ابزار های معمول برای عکاسی در مواقعیست که نیاز به فاصله دوربین نسبت به مکان خود یا جهت ایده‌های دیگر استفاده می‌شود. استفاده از مونوپاد در امور ورزشی و گرفتن سلفی با کارهای هیجانی نیز کاربرد بالایی دارد.

عکس

9-به درستی تحلیل و انتخاب کنید

بسیار ساده است که صدها عکس گرفت و بیهوده آن هارا در حافظه و گالری ذخیره کرد یا همگی را به اشتراک گذاشت! با صرف زمان بیشتر بین عکس‌های برداشتی تعیین کننده عکس منتخب باشید چرا که یک تصویر خوب بهتر از صد تصویر بی‌کیفیت است.

عکس

10-ویرایش بعد از گرفتن عکس فراموش نشود

با گرفتن عکس و ذخیره آن کار خاتمه نمیابد. با هر سیستم عاملی که کار می‌کنید و هرچقدرهم که عکس خوبی گرفته‌اید فرایند ویرایش را فراموش نکنید. حتی شده اندکی تغییرات را ایجاد و امتحان کنید.به طور معمول کاربران اپل برنامه Apple Photos و کاربران مایکروسافت از Microsoft Photos استفاده می‌کنند. اگر از تلفن همراه برای ویرایش استفاده می‌کنید پیشنهاد ما امتحان Snapseed یا VSCO می‌باشد. کمی ویرایش روی عکس می‌تواند بسیار کیفیت آن را بهبود ببخشد. برای مثال خط افق مستقیم تصویر را ویرایش کنید و کمی به عکس زاویه دهید. می‌توانید کمی برش دهید و ترکیب تصویر را بهبود ببخشید. اگر عکسی به صورت مستقیم قرار ندارد آن را بچرخانید و روی خط مستقیم 0 درجه تنظیم کنید. نهایتا خلاقیت بخرج دهید همیشه تجربه‌های جدید آموزنده‌اند.

نکاتی جهت بهبود کیفیت و ویرایش عکس

منبع: pcmag.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟