با توجه به فراگیری ویروس کرونا و تعطیلی مدارس یکی از مواردی که این روزها دانشآموزان و دانشجویان را به خود مشغول کرده مسئله آموزش مجازی است. آموزش مجازی در مدارس و دانشگاهها از طریق برنامههای مختلفی صورت میگیرد که در ابتدا با چالشهایی گوناگونی همراه بود. یکی از این چالشها که دانشجویان و اساتید با آن روبرو شدند نحوه ارتباط تصویری در آموزش مجازی و استفاده از وب کم بود.
از آنجایی که وب کم استفاده شده در لپ تاپها معمولا از رزولوشن پایینی برخوردار هستند تصاویر ضبط شده با آن تار و بیکیفیت است. همچنین کاربرانی که از رایانههای شخصی یا PC استفاده میکنند، نیاز به خرید وب کم به صورت مجزا دارند که با توجه به قیمت زیاد آنها در بازار فعلی مسلما هوشمندانهترین انتخاب نخواهد بود. راه حلی که قصد داریم در این مقاله عنوان کنیم بسیار کم هزینهتر و کارآمدتر خواهد بود. شما میتوانید با این روش به راحتی گوشی هوشمند خود را به وب کم تبدیل کنید.
گوشیهای هوشمند امروزی از دوربینهای قویتری استفاده میکنند که در مقایسه با اکثر وب کمهای موجود در بازار از کیفیت بهتری برخوردار هستند. علاوهبر این با تبدیل کردن گوشی خود به وب کم میتوانید از خرید وب کمهای بیکیفیت نیز نجات پیدا کنید. در ادامه این مقاله ما به شما نحوه انجام این کار را آموزش دادهایم پس با روکیدا همراه باشید:
سخت افزار مورد نیاز
برای تبدیل کردن گوشی هوشمند خود به وب کم، در اولین مرحله شما نیاز به وسیلهای دارید که بتوانید گوشی را روی آن قرار دهید. برای این کار پیشنهاد میکنیم از استندهای سه پایه موجود در بازار استفاده کنید. استندهای سه پایه دارای مدلهای مختلفی هستند که برخی از آنها اجازه کار کردن با تلفن را از فاصله دور میدهند. این استندها به همراه ریموت کنترل بلوتوثی در بازار موجود هستند که میتوانید آنها را تهیه کنید.
در مرحله بعدی شما نیاز به یک پاور بانک دارید. ضبط ویدیو و پخش آن فشار زیادی را به باتری گوشی وارد میکند و شارژدهی آن را به شدت کاهش میدهد. پیشنهاد میکنیم برای جلوگیری از خاموش شدن گوشی حین برگزاری جلسه یا استریم، از یک پاور بانک خوب با ظرفیت مناسب استفاده کنید.
برنامههای زیادی برای برگزاری جلسات آنلاین وجود دارند که میتوانید از آنها استفاده کنید. برخی از معروفترین برنامهها در این زمینه Zoom ،Microsoft Teams و Google Meet هستند که نسخههای اندرویدی و iOS آنها نیز در اپ استورها موجود میباشد. برای استفاده بهتر از این برنامهها شما به یک هدفون نیز نیاز خواهید داشت. در این مورد گزینههای زیادی در بازار وجود دارند که میتوانید متناسب با بودجه و کار خود از مدلهای بیسیم یا معمولی استفاده کنید.
این برنامهها یکی از بهترین راههای ارتباطی برای تماس با دوستان، فامیل و خانواده است. مزیتی که این برنامهها نسبت به شبکههای اجتماعی مثل واتساپ دارند، امکان اضافه کردن کاربران بیشتر برای یک جلسه میباشد. به عبارتی دیگر سقف کاربرانی که میتوانید در این برنامهها به یک تماس تصویری اضافه کنید، بسیار بیشتر از شبکههای اجتماعی مثل واتساپ یا تلگرام است.
تنها نکته منفی در مورد استفاده از این برنامهها در گوشی، امکانات محدود گوشیهای هوشمند برای باز کردن فایلهای ارسالی و دریافتی است. تلفنهای هوشمندی که از آنها استفاده میکنیم قادر به بازکردن همزمان چند پرونده یا فایل نیستند؛ بنابراین در جلسات طولانی مدت یا کلاسهای مجازی با مشکل روبرو خواهید شد. پیشنهاد میکنیم برای جلوگیری از بروز این مشکل، تلفن هوشمند خود را تنها برای وب کم استفاده کنید و فایلهای ارسالی در جلسات را در PC یا لپ تاپ بررسی کنید. این کار به افزایش عمر باتری گوشی شما در طول جلسه نیز کمک میکند.
نرم افزار مورد نیاز
برای تبدیل گوشی خود به وب کم باید از نرمافزارهای شخص ثالث استفاده کنید. دو مورد از بهترین نرام افزارها برای این کار EpocCam و DroidCam هستند. بسته به این که از چه گوشی و رایانهای استفاده میکنید هر دو برنامه میتوانند مفید و کاربردی باشند.
اگر از کاربران سیستم عامل ویندوز و لینوکس هستید، نرم افزار DroidCam برای شما مناسبتر خواهد بود. این برنامه با داشتن امکانات رایگان فراوان میتواند گوشی شما را به یک وب کم تمام عیار تبدیل کند. این برنامه برای هر دو سیستم عامل اندروید و iOS در دسترس میباشد. اگر میخواهید از تبلیغات آزاردهنده خلاص شوید میتوانید با پرداخت 5 دلار نسخه ویژه این اپلیکیشن را دریافت کنید. در این نسخه علاوه بر حذف تبلیغات، کاربران قادر به استفاده از فریمهای جدید با نرخ تازه سازی تصویر بالاتر خواهند بود. البته نسخه رایگان این برنامه با امکانات گستردهای که در اختیار کاربران قرار میدهد یکی از کاملترین نرم افزارهای موجود در این زمینه به شمار میرود.
برای تبدیل گوشی خود به وب کم با استفاده از این برنامه به دو نرم افزار نیاز دارید: ابتدا نسخه موبایلی اپلیکیشن DroidCam را متناسب به سیستم عامل گوشی خود دانلود کنید. پس از آن رابط دسکتاپ این برنامه را از Dev47Apps دریافت کرده و روی سیستم خود نصب کنید. پس از نصب این دو نرم افزار، مطمئن شوید گوشی و سیستم شما از شبکه وای فای مشترک استفاده میکنند. برنامه DroidCam برای متصل کردن گوشی و سیستم شما به همدیگر باید آدرس IP شما را تایید کند و پس از آن گوشی و رایانه با هم Sync خواهند شد.
اگر میخواهید از میکروفون رومیزی یا هدفون برای مکامله استفاده کنید، لازم است تنظیمات مربوط به فعال سازی میکروفون را در سیستم خود تغییر دهید در غیر این صورت صدای شما از طریق میکروفونهای تلفن همراهتان پخش خواهد شد. پیشنهاد میکنیم از میکروفونهای رومیزی یا هدفون استفاده کنید زیرا میکروفون گوشیهای هوشمند در مقایسه با آنها کیفیت صدای پایینی دارند و ممکن است گاهی با نویز همراه باشد.
ممکن است با تغییر تنظیمات و فعال کردن میکروفونهای شخص ثالث مجبور شوید سیستم خود را مجددا راه اندازی کنید. پس از راه اندازی مجدد سیستم، همه چیز برای شروع کار آماده است و شما میتوانید از دوربین گوشی خود به عنوان وب کم استفاده کنید. نکته منفی در مورد نرم افزار Droidcam وجود دارد و آن هم عدم پشتیبانی این نرم افزار از سیستم عامل macOS است. اگر از کاربران مک هستید پیشنهاد میکنیم از نرم افزار EpocCam استفاده کنید. در ادامه نحوه کار با این برنامه را آموزش خواهیم داد:
نرم افزار EpocCam به تازگی توسط کمپانی Corsair خریداری شده است. شرکت Corsair یکی از کمپانیهای فعال در زمینه وب گردی و استریم به شمار میرود و انتظار داریم در آینده نه چندان دور، این شرکت قابلیتهای ویژه خود را به نرم افزار EpocCam نیز اضافه کند. برنامه EpocCam برای هر دو سیستم عامل ویندوز و مک در دسترس است و میتوانید آن را متناسب با نیاز خود دریافت کنید. این نرم افزار دارای نسخه رایگان و ویژه است که برای دریافت نسخه ویژه آن باید مبلغ 7.99 دلار بپردازید.
امکانات نسخه رایگان EpocCam در مقایسه با Droidcam کمتر است و رابط کاربری محدودتری دارد؛ به طور مثال کیفیت تصویر در این برنامه محدود به وضوح 480p میشود و امکان قرار دادن واترمارک روی صفحه نیز وجود ندارد. همچنین این نرم افزار برخلاف Droidcam به شما اجازه استفاده از میکروفونهای گوشی را نمیدهد و باید از میکروفونهای مک بوک خود برای انتقال صدا استفاده کنید. همانطور که گفتیم با استفاده از میکروفونهای شخص ثالث یا میکروفونهای هدفون خود میتوانید از خروجی صدای به مراتب با کیفیتتری بهرهمند شوید.
شما میتوانید با پرداخت هزینه EpocCam و دریافت نسخه ویژه آن میتوانید از امکانات بیشتر این نرم افزار استفاده کنید. همانطور که گفتیم قیمت نسخه ویژه این برنامه 7.99 دلار است که از قیمت ارزانترین وب کم موجود در بازار نیز به مراتب کمتر است. با دریافت نسخه ویژه EpocCam دامنه کیفیتهای قابل انتخاب برای استریم و وب کم بیشتر خواهد شد. در این نسخه شما میتوانید از کیفیت 1080p نیز استفاده کنید. علاوهبر این موضوع قابلیتهای دیگری از جمله تنظیمات ویژه برای بزرگنمایی و زوم کردن نیز برای شما فعال خواهد شد.
نرم افزار EpocCam برخلاف Droidcam نیازی به نصب نسخه دسک تاپ ندارد که از مزیتهای دیگر این نرم افزار به شمار میرود. برای فعال کردن EpocCam در سیستم خود کافیست به وب سایت EpocCam مراجعه کنید و درایور سازگار با دستگاه خود را نصب کنید. نسخه موبایلی این برنامه کارهای اصلی را انجام خواهد داد و میتوانید تنظیمات مورد نیاز خود را در آن تغییر دهید.
اپلیکیشن EpocCam در اپ استور اپل و گوگل پلی در دسترس است که میتوانید آن را دانلود کنید. در طول آزمایش این برنامه روی هر دو سیستم عامل اندروید و iOS شاهد عملکرد فوقالعاده آن در هر دو پلتفرم بودیم. به خاطر داشته باشید برای فعال کردن دوربین گوشی به عنوان وب کم، در قسمت تنظیمات دوربین گوشی خود گزینه Epoccam را فعال کنید. به خاطر داشته باشید که با خارج شدن از این برنامه، وب کم شما نیز قطع خواهد شد پس تا زمانی که در جلسه هستید برنامه را روی گوشی، باز نگه دارید.
نرم افزارهای معرفی شده در این مقاله جز بهترین برنامهها برای تبدیل گوشی به وب کم به شمار میروند. این آموزش میتواند برای مدرسان و دانش آموزان بسیار کاربردی باشد و امکان برقراری ارتباط تصویری را نیز تسهیل میکند. در آینده با آموزشهای بیشتر در روکیدا با شما همراه خواهیم بود.
منبع خبر: techradar.com