فهرست عنوانها
وان پلاس در سال جاری به شرکت متفاوتی تبدیل شد. ابتدا این شرکت با ارتقای محصولات رده T خود در اواسط فصل و سپس با معرفی مدلهای پرو، به تدریج خط تولید محصولات خود را گسترش داد. با این حال، شرکت وان پلاس طیف محصولات خود باز هم گستردهتر کرد و علاوه بر تولید گوشیهای هوشمند میانرده، دستگاههای سطح ابتدایی را نیز در دستور کار خود قرار داد.
برنده: وان پلاس 8 پرو
امسال فقط یک مدل پرو وجود داشت و واقعا کافی بود. از آنجایی که برای نسخه T پرو هیچ مشکلی نمانده که رفع نشده باشد، خود گواه این است که وان پلاس 8 پرو، گوشی فوقالعادهای خواهد بود. کمپانی وانپلاس نیز از این نکته با خبر بوده و همین مسئله دلیل بر گران قیمتترین محصول حال حاضر است.
قیمت پرداختی این گوشی را میتوان با قیمت گوشیهای پرچمدار برندهای معتبر روز دنیا قابل قیاس ارزیابی کرد و از طرفی وان پلاس به ندرت حاضر میشود برای محصولات خود تخفیفی قائل شود.
همانطور که در نقد و بررسی کامل گوشی وان پلاس 8 پرو به آن اشاره کردیم، این گوشی به معنای واقعی ارزش پرداخت هزینه بالای خود را دارد. نتیجهگیری ما حتی بعد از بررسیهای طولانی مدت نیز بیشتر تقویت شد. پس از ماهها استفاده از وانپلاس 8 پرو متوجه شدیم که کیفیت ساخت بالا و عملکرد فوقالعاده گوشی بیشتر از نقاط ضعف نه چندان زیاد آن به چشم میآید.
اگرچه گوشی پرچمدار وانپلاس از هر نظر کامل و بدون نقص نیست، با این حال بسیاری از نقصهای آن با گوشیهای پرچمدار مطرح دنیا مشترک است.
گوشی وانپلاس 8 پرو به تنهایی توانست جایگاه خود را بین پرچمداراهای مطرح اثبات کند و در حال حاضر یکی از بهترین گوشیهای دوریین محور موجود در مارکت است که با پرداخت هزینه نسبتا بالایی میتوان آن را تهیه کرد و لذت کافی برد.
بازنده: وان پلاس 8
وانپلاس 8 همراه با نسخه پرو آن رونمایی شد و رقابت برادرها همان روز اول به پایان رسید. نسخه پرو وان پلاس 8 نسبت به نسخه پایه آن، واقعا سرتر بود و عملکرد فوقالعادهای از خود به نمایش گذاشت. این نمایش قدرت تا حدی بود که برای نسخه پایه هیچ حرفی را برای گفتن باقی نمیگذاشت.
اگرچه نسخه پایه وان پلاس 8 ارزانتر از سخه پرو آن است، اما رابطه ارزش محصول به هزینه پرداختی در گوشیهای وان پلاس نسبت به سالهای گذشته بسیار تغییر کرده و در حال حاضر شما با پرداخت هزینه بیشتر، به آنچه استحقاقش را دارید، دست پیدا خواهید کرد.
از آن بدتر، گوشی وانپلاس 8 حتی نتوانست نسبت به گوشی وان پلاس 7T جایگاه بالاتری را کسب کند. این در حالی بود که گوشی 7T از رده خارج محسوب میشد و فروشندگان جانبی برای آن تخفیف در نظر گرفته بودند.
در هر حال وان پلاس 8 مطمئنا گوشی بدی نبوده و طبق بررسیهای ما، این گوشی در برخی از دستهبندیها عملکرد فوقالعادهای را نیز به نمایش میگذارد. با این حال، در بازه قیمتی وان پلاس 8، گوشیهای جایگزین خوبی قرار دارند. در نهایت این که به نظر میرسد وان پلاس 8 تنها یک پسوند T کم دارد.
برنده: وان پلاس 8T
در حالی که خلق و خوی “مرگ آفرینی” وانپلاس بیشتر مربوط به گذشته است، گوشی وان پلاس 8T توانست عنوان “قاتل پرچمدار” را در لیست راهنمای خرید موبایل ما، از آن خود کند. گوشی وان پلاس 8T در بحث قیمت جا پای خود را محکم کرد، به این صورت که قیمت پایه آن از 600 یورو شروع میشد. با این حال گوشی 8T از برادر خود 100 یورو ارزانتر است.
این گوشی، اولین عضو خانواده وانپلاس بود که شارژر 65 واتی با فناوری وارپ و اندروید 11 را معرفی کرد. علاوه بر این موارد، باید گفت که نسخه سریعتر اندروید 11 یعنی OxygenOS 11 برای اولین بار قابلیت “نمایشگر همیشه روشن” خود را در این گوشی فعال کرد.
وان پلاس 8T همچنین بسیاری از خصوصیات خود را از برادر وانپلاس 8 خود به ارث برده است. هرچند به کمک آپدیتهایی که برای نسخه 8T صورت گرفته میتوان گفت که این گوشی یکی از بهترین گزینههای کمپانی وان پلاس باشد.
با نگاهی به سال آینده، احتمال دارد که پروژه راهاندازی گوشی وان پلاس 9 به سرانجام نرسد. هرچند مسئله برتری نسخههای 7T و 8T وان پلاس به برادرهای بدون پسوند T خود را باید به عنوان یک هشدار برای این کمپانی قلمداد کرد. در حال حاضر وانپلاس 8T، گوشی فوقالعادهای بوده و ممکن است محصولات آینده این شرکت نتواند 8T را به راحتی شکست بدهد.
برنده: وان پلاس نورد
در حالی این گوشی نسبت به وان پلاس 8T، از قابلیتهای کمتری برخوردار است، اما طبق بررسیهای ما، وان پلاس نورد خود را به عنوان یک میانرده عالی با برچسب قیمتی مناسبی به اثبات رساند. بعد از استفاده طولانی مدت از این گوشی، متوجه شدیم که به اندازه وان پلاس 8، کارایی دارد. حتی اگر بهتر هم نباشد، حداقل هزینه کمتری را برای آن پرداخت میکنید.
وانپلاس نورد در مقایسه با اعصای دیگر خانواده وانپلاس، گوشی همه فن حریف مناسبی خواهد بود.
از این گذشته، وجود نسخه جدید و سریعتر OxygenOS بر روی گوشیهای وان پلاس میتواند دلیل خوبی برای ترجیح وان پلاس به گوشیهای هوشمند سایر برندها در نظر گرفته شود. این کمپانی در ابتدا از نسخه پایه اندروید مجهز به تعدادی ویژگی اضافی، برای گوشیهای خود استفاده میکرد. این در حالیست که همچنان گلایههای زیادی از طرف کاربران سایر پوستههای اندروید نسبت به نسخه Oxygen شنیده میشود.
وان پلاس نورد دومین گوشی میانرده این کمپانی است که ارزش یک دقیقه صحبت کردن درباره آن را دارد. کمپانی وان پلاس آنقدر قدرتمند نیست که بتواند در برابر فشارهای مارکت مقاومت کند و افزایش هزینههای تراشههای پرچمدار نیز شاید دلیل اصلی این مسئله باشد که عنوان “قاتلین پرچمدار” را رفته رفته از دست بدهند.
در هر حال یک میانرده قدرتمندی مانند وانپلاس نورد برای قرارگیری در بازه قیمتی اشغال شده توسط گوشیهای سایر برندهای مطرح، واقعا مورد نیاز است.
بازندهها: وان پلاس نورد N10 5G و نورد 100
در حالی که مدلهای 8 پرو و 8T وان پلاس، گوشیهای فوقالعاده ای هستند، کمپانی برای رونمایی از سری نورد خود در سال جاری، اهمیت بسیار بالایی قائل است. شاید دلیل این اهمیت فقط منحصر به خود گوشی نبوده و راه اندازی خط تولید جدید سری نورد برای وانپلاس از اهمیت خاصی برخوردار باشد.
گوشی وان پلاس نورد مدل N10 5G در بسیاری از موارد متفاوت عمل کرد. این گوشی مجددا به دوران استفاده از صفحهنمایش LCD برگشت، علاوه بر این شیار کارت حافظه و جک هدفون 3.5 میلیمتری را در خود احیا کرد. مدل N10 5G وان پلاس با دارا بودن تراشه سری 600 کوالکام اسنپدراگون و قاب پلاستیکی بدنه، حتی نسبت به نسخه اصلی نورد نیز جذاب به نظر نمیرسد.
به علاوه، قیمت عرضه وانپلاس نورد مدل N10 5G تنها 50 یورو کمتر است که برای جبران کمبودهای این گوشی واقعا کافی نخواهد بود. اگر انصاف را مد نظر قرار بدهیم، باید به این نکته اشاره کنیم که گوشی نورد اصلی هرگز در ایالات متحده آمریکا عرضه نشده و هیچ یک از آنها نتوانستند رقابت چندانی با هم داشته باشند .
زمانی گوشی وان پلاس نورد N10 5G در آمریکا عرضه شد که تعداد کمی تلفنهای ارزان قیمت مجهز به 5G وجود داشتند. این مسئله شاید بتواند به عنوان یک موفقیت منطقهای محسوب شود اما مشخص نیست که در عرصه جهانی نیز میتواند موفقیت زیادی را کسب کند.
در هر حال نسخه N10 5G نسبت به N100 ظرفیت بیشتری برای بحث دارد. پس از بازخورد ناخوشایندی که وانپلاس از طرفداران خود دریافت کرد، این شرکت برای جبران، نرخ نوسازی 90 هرتزی را مجددا به کار برد. بدین ترتیب توانست قول خود را (پس از معرفی سری 7 نمایشگرهای Fluid AMOLED)، مبنی بر تولید تنها دستگاههایی که به صفحهنمایشی با نرخ نوسازی بالا مجهز باشند، حفظ کند.
هرچند، حتی با وجود نرخ نوسازی 90 هرتزی هم نمیتوان راهی برای پنهان کردن وضوح 720 پلاس نمایشگر یا عملکرد غیر قابل توجه تراشه کوالکام اسنپدراگون 460 یا دوربین 13 مگاپیکسلی آن پیدا کرد. با این که ممکن است این گفتهها نوعی ارزیابی شتابزده محسوب شود، اما این حقیقت را نمیتوان کتمان کرد که N100 واقعا در حد کاربران طرفدار برند وان پلاس نیست. پس برای چه طیف افرادی عرضه شده است؟
بازنده: تصویر برند وان پلاس
شعار “درجا نمیزنیم/Never Settle” وان پلاس نسبت به تصویر آن، کوتاه، جذاب و واقعیتر به نظر میرسد. گوشیهای 8 پرو و 8T کاملا مطابق نگرش مصمم و سازشناپذیر وان پلاس عمل میکنند، اما آیا سری نورد نیز این چنین هستند؟ به نظر ما جواب این سوال مثبت است.
واقعیت این است که هرکسی نمیتواند از عهده پرداخت 200 یورو بیشتر برای تهیه نسخه 8T بربیاید. اما این نکته نیز شایان ذکر است که اگر تمایل داشته باشند، هنوز هم شایستگی تجربه محیط پوسته OxygenOS گوشیهای وانپلاس را دارند.
اما بحث نرم افزار نمیتواند به تنهایی برای نجات سری N نورد کافی به نظر برسد. ما نمیتوانیم این موارد را به عنوان نقص در نظر گرفته و از آنها به سادگی عبور کنیم، این مسائل باعث تضعیف یک برند معتبری مانند وانپلاس خواهند شد. در واقع برندهایی نظیر اوپو و ریلمی از قبل وجود داشتند و در نتیجه نیازی نخواهد بود که برندی مانند وانپلاس به میدان عرضه گوشیهای ارزان قیمت نیز ورود پیدا کند.
بسیاری از طرفداران وانپلاس از پوسته OxygenOS اندروید گوشیهای این برند بسیار راضی هستند تا حدی که واژه “bloat” به معنای ورم کردن نیز در مکالمههای آنها ظاهر شده است. علاوه بر این موارد، آپدیتهای بزرگ برای کمپانی زمان زیادی را میگیرد. یکی از دلایل اصلی این مسئله، آپدیتکردن شش عدد گوشی به جای دو گوشی است.
بخش سخت افزاری گوشیهای سری N نورد وانپلاس نیز در محدوده قیمتی خود، آن چنان قابل توجه نبوده و نمیتواند نظر بسیاری از طرفداران این برند را به خود جلب کند.
البته این نگرانیها میتواند بی دلیل باشد. چرا که کمپانی وانپلاس قادر است در سال 2021 با یک سری نسخههای ردهبالا و باکیفیت همه را شگفتزده کند و از آن طرف نیز میتواند تعدادی گوشی از سری N خود را روانه بازار کند.
بنابراین سرنوشت کمپانی تنها به محصولاتی که برای طرفداران خود ارائه میکند، بستگی دارد. از طرفی وانپلاس میتواند با عرضه گوشیهای قدرتمند، اسم خود بر سر زبانها بیاورد و از طرفی هم میتواند تنها به باقی ماندن در بین سایر برندهای مطرح دنیا اکتفا کند.
منبع: gsmarena.com