فهرست عنوانها
گوشی گلکسی ام 51 سامسونگ را با یک کلمه باید توصیف کنیم: 7 آمپر ساعت. این عدد ظرفیت باتری گوشی Galaxy M51 سامسونگ است که در این مطلب نگاهی به آن خواهیم انداخت.
یقینا میتوانید بگویید ظرفیت باتری 7000 میلیآمپر ساعت است، اما چنین ظرفیت بزرگ و رندی باعث شد که تصمیم بگیریم خلاصهتر حرف بزنیم و بیشتر شما را شگفتزده کنیم.
در برگه مشخصات این گوشی گلکسی نکته بسیار هیجانانگیز دیگری وجود ندارد، ولی البته بدون ویژگی مثبت نیز نیست.
استفاده از چیپست اسنپدراگون 730G باید به معنای عملکرد قابل قبول بدون فشار قابل توجه روی باتری باشد، نمایشگر 6.7 اینچی سوپر آمولد بزرگ و با کیفیت است و دوربین 64 مگاپیکسل یک پله بالاتر از دوربینهای رایج 48 مگاپیکسل قرار میگیرد.
چیزی که نبود آن دیده میشود نرخ تازهسازی بالا برای نمایشگر است، چون گوشیهای رقیب گلکسی ام 51 در حال حاضر پنلهای 90 هرتز دارند و حتی در بعضی مدلها 120 هرتز نیز دیده میشود.
وجود یک دوربین تلهفوتو نیز میتوانست خوشایند باشد، گرچه در این بخش از بازار کمتر این دوربینها دیده میشوند. این گوشی در کنار این مسائل 5G نیست.
با این مقدمه در ادامه مطلب همراه روکیدا باشید تا این زیبای سامسونگ را با یکدیگر بررسی کنیم. (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آنها کلیک کنید.
مشخصات گوشی گلکسی ام 51 سامسونگ
- بدنه: 163.9 در 76.3 در 9.5 میلیمتر، 213 گرم، پنل شیشهای در جلو (گوریلا گلس 3)، پنل پشتی و فریم پلاستیکی
- نمایشگر: 6.7 اینچ، سوپر آمولد پلاس، دقت 1080 در 2400 پیکسل، نسبت تصویر 20:9، تراکم پیکسلی 393 پیکسل در هر اینچ
- چیپست: اسنپدراگون 730G کوآلکام (8 نانومتری): پردازنده 8 هستهای (2 هسته کریو 470 گلد با سرعت کلاک 2.2 گیگاهرتز و 6 هسته کریو 470 سیلور با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 618
- حافظه: 6 یا 8 گیگابایت رم، 128 گیگابایت حافظه داخلی، درگاه اختصاصی کارت حافظه جانبی
- سیستم عامل: اندروید 10، رابط کاربری One UI 2.5
- دوربین پشت: عریض (اصلی): 64 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/1.8، 26 میلیمتری، اندازه حسگر 1/1.73 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، فوکوس خودکار تشخیص فازی؛ دوربین فوق عریض: 12 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.2، میدان دید 123 درجه؛ دوربین ماکرو: 5 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.4؛ حسگر عمقسنج: 5 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.4
- دوربین جلو: 32 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.0، 26 میلیمتری (عریض)، اندازه حسگر 1/2.8 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر
- دوربین فیلمبرداری: دوربین پشت و جلو: 4K و فول اچدی با سرعت 30 فریم بر ثانیه
- سایر مشخصات: حسگر اثر انگشت (جانبی)؛ NFC؛ رادیو افام
در حقیقت با بررسی فهرست بالا متوجه خواهید شد گوشی گلکسی ام 51 از نظر مشخصات شبیه به گوشی گلکسی A71 است، البته بدون عدد 7A (باتری A71 از نوع 4.5 آمپر است).
تغییر دیگر جابهجا شدن محل حسگر اثر انگشت است که از زیر نمایشگر آن مدل به سمت راست این مدل انتقال داده شده است.
گرچه، مشخصات تنها نیمی از داستان را میگویند و بنابراین در ادامه بیشتر عیار M51 مشخص خواهد شد.
جعبه گشایی گوشی Galaxy M51 سامسونگ
این گوشی در یک جعبه مقوایی سفید و ساده به بازار آمده است، اما اسم گوشی به صورت براق و رنگی روی آن حک شده است تا بیشتر تاثیر بگذارد.
سامسونگ داخل جعبه تمام متعلقات لازم را قرار داده است که عبارتند از یک شارژر، یک کابل یواسبی C و یک جفت ایرباد.
این شارژر در حال حاضر بهترین شارژر شرکت کرهای و 25 وات است. داخل جعبه متاسفانه قاب محافظ قرار ندارد و کم یا بیش به وجود قاب محافظ سیلیکونی شفاف داخل جعبه گوشیهای این بخش از بازار عادت کردیم.
طراحی گوشی گلکسی ام 51
گوشی گلکسی M51 را به راحتی میتوانید تشخیص دهید، چون محصول سامسونگ و جزو بزرگترین مدلهای آن است. این گوشی یک نمایشگر 6.7 اینچی با ظرفیت باتری دارد که بیشتر شبیه به یک پاوربانک است تا یک گوشی.
به عبارت دیگر غول کرهای زمان ساخت این گوشی اولویت خود را روی وزن کم و بدنه کوچک نگذاشته است.
گرچه، اندازه این گوشی از نظر ما کاملا معقول است. ابعاد 163.9 در 76.3 در 9.5 میلیمتر آن مانند گوشی گلکسی A71 است که اشاره کردیم تا دقیقا یک گوشی «گنده» نباشد.
گرچه، عدد 9.5 میلیمتر M51 را متفاوت میکند. عددی که ضخامت این گوشی را نشان میدهد تا از اکثر گوشیهای 2020 ضخیمتر باشد.
طرفین گرد پنل پشتی تا حدی این قضیه را جبران میکنند، بنابراین گوشی گلکسی ام 51 در دست شما مانند یک آجر به نظر نمیرسد. با این حال چنین چیزی را ممکن است یادآوری کند.
وزن این گوشی نیز کم نیست، گرچه زیاد به نظر نمیآید. البته فکر نکنید 213 گرم از نظر ما کم است، ولی زمانی که وزن 228 گرم آیفون 12 پرو مکس و 222 گرم گلکسی نوت 20 اولترا را در نظر بگیرید، کمی توهین است به ام 51 سنگین بگوییم، به ویژه چون یک باتری 7 آمپر ساعت دارد.
کاملا مشخص است سامسونگ چطور از یک باتری بزرگ استفاده کرده است، ولی وزن این گوشی جنونآمیز نیست. آنها از پلاستیک استفاده کردند، در حالی که دو گوشی ممتاز بالا کیفیت ساخت شیشه و فلزی دارند.
پنل پشتی گوشی گلکسی ام 51 به همراه فریم میانی آن پلاستیکی است.
استفاده از پلاستیک واقعا نکته بعدی نیست و اتفاقا دوام گوشی را زیاد میکند، فقط حس بسیار ممتاز و خاصی در خود ندارد.
گرچه بعید است ام 51 از همان ابتدا قرار بوده باشد که مانند یک پرچمدار جذاب باشد و باید خوب و بد را با همدیگر داشت.
البته منظور ما کیفیت ساخت بیارزش این گوشی نیست. اگر بخواهیم کمی صادقانه صحبت کنیم، ضخامت و وزن گاهی اوقات نه تنها نشانه دوام هستند، بلکه یک حس با کیفیت بودن را تلقین میکنند.
همچنین این ضخامت باعث شده است برآمدگی دوربین گوشی داخل ضخامت گوشی جا بگیرد، به جای این که چند میلیمتری بیرون زده باشد.
خودمان نیز قبول داریم که این ادعا تا حدی درست است، چون اطراف منفذ دوربین اندکی برآمده است ولی شدت آن در حد گوشیهای با باتری کوچکتر نیست.
در سمت راست این گوشی مهمترین دکمه یعنی پاور است که داخل آن حسگر اثر انگشت قرار گرفته است.
به چند نکته باید اشاره کنیم. ابتدا قد و قامت گوشی گلکسی ام 51 ظاهرا به سامسونگ اجازه نداده است از یک حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر استفاده کند.
ثانیا، موقعیت دکمه پاور و حسگر اثر انگشت کمی بالاتر از نقطه وسط است و عملا لمس آن با انگشت اشاره دست چپ کمی سخت است و باید آن را کش دهید.
علاوه بر این، چنین حسگری مانند تمام انواع مشابه خود ممکن است اثر انگشت شما را زمانی که نمیخواهید ثبت کند، یعنی زمانی که دستتان به همراه گوشی در جیب هستند.
البته یک ترفند نرمافزاری نیز وجود دارد تا گوشی زمان شناسایی اثر انگشت شما را ملزم به فشار دادن دکمه به جای یک ضربه آهسته، کند. به موقعیت حسگر نیز به مرور زمان نیز عادت خواهید کرد.
بالای این حسگر دکمه تنظیم حجم صدا است که حتی موقعیت آن از حالت معمولی بالاتر است، ولی مشکل خاصی با آن نداشتیم.
در سمت مقابل شیار سیمکارت است که دو سیمکارت با قطع نانو و یک کارت حافظه جانبی قبول میکند.
در انتهای بالای فریم چیزی جز میکروفون ثانویه نیست تا تمام قطعات مهم دیگر مانند پورت یواسبی C، جک هدفون 3.5 میلیمتری، بلندگوها و میکروفون اولیه به پایین انتقال یافته باشند.
در جلو نمایشگر سوپر امولد 6.7 اینچی را با حواشی معقول میبینید. حواشی مشکی اطراف نمایشگر حداقل ضخامت را ندارند، ولی بزرگ نیز نیستند.
اجازه دهید بگوییم شدت آنها به خوبی متناسب با جایگاه این گوشی در بازار و دوران فعلی هستند.
در وسط این نمایشگر حفره کوچک و دایرهای شکل است. کوچکتر از آن را به عنوان مثال در گوشی گلکسی A51 5G دیده بودیم، ولی به هرحال این گوشی از سری ام است.
روی این نمایشگر را شیشه گوریلا گلس 3 برای جلوگیری از خراش گرفته است.
به طور کلی، طراحی گوشی Galaxy M51 سامسونگ چه بزرگ یا کوچک، ارزان یا گرانقیمت تقریبا شبیه به سایر گوشیهای اخیر سامسونگ است.
انتخاب مواد خام عالی نبوده است، ولی پلاستیک استفاده شده کیفیت خوبی دارد و در واقع ام 51 بیادعا است.
این گوشی شاید بزرگ و سنگین باشد، اما نه در حدی که با نگاه به برگه مشخصات حدس خواهید زد.
نمایشگر گوشی گلکسی M51 سامسونگ
گوشی گلکسی ام 51 یک نمایشگر سوپر آمولد پلاس 6.7 اینچی دارد. دقت آن 1080 در 2400 پیکسل است، نسبت تصویر 20:9 دارد و در هر اینچ آن 393 پیکسل دیده میشود.
تنها چیزی که این گوشی ندارد یک نمایشگر نرخ تازهسازی تصویر بالا است که اکثر میانردههای امروزی مجهز به آن هستند.
گرچه، سامسونگ از پنل بدی استفاده نکرده است. حداکثر نور صفحه زیر نور مستقیم خورشید و در حالت Adaptive برابر با 677 نیت و زمان تنظیم به صورت دستی 373 نیت بود.
مقدار افزایش خودکار نور صفحه در سطح پرچمدارها نیست، ولی این پنل به اندازه کافی روشن است. دو گوشی وان پلاس نورد و رنو 4 اوپو میتوانند پر نورتر باشند، ولی نور صفحه نمایش گوشی ریلمی 7 پرو 100 نیت کمتر است.
گوشی گلکسی ام 51 سامسونگ همچنین قادر به بازتولید رنگ نسبتا خوب است. برای تنظیم رنگ میتوانید از دو حالت Natural و Vivid استفاده کنید.
حالت Natural برای نمایش محتوا در فضای رنگ sRGB تنظیم شده است و در تست ما متوسط deltaE2000 برابر با 2.5 به دست آمد که به معنای دقت رنگ فقط خوب است.
رنگها در این حالت به نظر ما ظاهر کلی خاموش دارند.
تنظیمات نمایشگر به صورت پیشفرض روی Vivid قرار دارد که در این حالت رنگها تاثیرگذارتر هستند.
این حالت را برای فضای رنگ DCI-P3 تست کردیم و میانگین انحراف 3.7 نیت به دست آمد که آمار چندان بدی نیست. اما یک ته مایه رنگ آبی با دمای رنگ خنک در رنگهای سفید دیده شد.
با تنظیم اسلایدر دمای رنگ به سمت راست یا روی گرمترین تنظیمات، متوسط deltaE به تقریبا 3 میرسد و رنگهای سفید روی عدد 4 قرار میگیرند تا دقیق نباشند.
با آن که سامسونگ چنین ادعایی نکرده است، اما این گوشی میتواند در یوتیوب یا آمازون پرایم ویدئو محتوای HDR را پخش کند.
گرچه، در نتفلیکس از این خبرا نیست. حتی با آن که گوشی از استاندارد Widevide Level 1 پشتیبانی میکند.
عمر باتری گوشی گلکسی ام 51
ممتازترین ویژگی گوشی Galaxy M51 سامسونگ باتری غولآسای 7000 میلیآمپر ساعت است که بیشترین ظرفیت را در یک گوشی از یک برند مهم دارد.
ماندگاری شارژ باتری در بخش تماس صوتی 53 ساعت بود تا ام 51 با گوشی Moto G9 Plus بیشترین رکورد در این بخش را مشترکا به خود اختصاص دهند.
ماندگاری شارژ در بخش بازپخش مداوم ویدئو و گردش در وب با وایفای به ترتیب بیش از 25 ساعت و 17 ساعت بود که عالی است.
نتیجه کلی تمام این تستها و ماندگاری کلی 156 ساعت را در تصویر زیر میتوانید ببینید.
سرعت شارژ باتری گوشی گلکسی M51
این گوشی نه تنها یک باتری بزرگ دارد، بلکه یک شارژر قدرتمند نیز برای آن انتخاب شده است. همان شارژر 25 واتی که در جعبه فروش یک گوشی نوت یا پرچمدار سری اس قرار دارد و حتی گوشی گلکسی اس 20 اف ای آن را ندارد!
با استفاده از این شارژر، شارژ کامل 1:47 ساعت طول خواهد کشید و پس از 30 دقیقه به 35 درصد میرسد.
این آمار اصلا به تنهایی جالب نیست، ولی باید ظرفیت این باتری را در نظر بگیرید!
کیفیت صدای بلندگوی گوشی Galaxy M51 سامسونگ
این گوشی تک بلندگو دارد و یقینا سامسونگ نمیخواهد میانردههای خود را مجهز به بلندگوهای استریو کند. حجم صدای بلندگو نیز به ویژه بالا نیست و در تست ما امتیاز متوسط مشابه با A71 را به دست آورد.
خروجی صدای این گوشی در مقایسه با مدل A71 توخالیتر است و تاکید کمتری روی پاسخ صدای زیر بوده است.
این بلندگو مناسب است، ولی به هیچوجه عالی نیست. گوشیهای ارزانتری وجود دارند مانند پوکو ایکس 3 ان اف اس یا موتورولا موتو جی 8 پاور که بلندگوهای استریو با کیفیت صدای بهتر دارند.
بخش نرمافزاری: سیستم عامل اندروید 10 و رابط کاربری 2.5
گوشی گلکسی ام 51 با رابط کاربری One UI 2.1 و سیستم عامل اندروید 10 وارد بازار شده است. اما با خرید آن میتوانید به One UI 2.5 بهروزرسانی کنید. گرچه از نظر ظاهر و حس و حال بین این دو تفاوت بارزی وجود ندارد.
قفل صفحه نمایش آشنا است و چند میانبر در گوشه پایین و آیکونهای نوتیفیکیشن زیر یک ساعت دیده میشوند.
قابلیت نمایشگر همیشه روشن نیز بدون شک وجود دارد و میتواند زمان را براساس زمانبندی انتخابی شما یا با ضربه آهسته روی نمایشگر نشان دهد.
از قفل خارج کردن گوشی گلکسی M51 با حسگر اثر انگشت جانبی کمی تعجببرانگیز است، چون این مدل حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر با وجود داشتن یک پنل نمایش سازگار ندارد.
سرعت از قفل باز کردن گوشی سریع و قابل اعتماد است. در مورد لمس تصادفی این حسگر در بالا صحبت کردیم.
اگر از این حسگر خوشتان نمیآید، میتوانید از قابلیت تشخیص چهره استفاده کنید که راحتتر است (البته با سطح امنیت کمتر).
در این گوشی میتوانید از سیستم مسیریابی با ژستهای حرکتی استفاده کنید و امکان انتخاب آن را در طول مراحل اولیه نصب یا در زمان دیگر دارید. حالت تمام تاریک سیستمی نیز جزو قابلیتهای دیگر گوشی است.
ویژگی که روی این گوشی گلکسی ام 51 دیده نمیشود پنلهای Edge است. جدا از آن سایر بخشهای نرمافزاری شبیه به سایر گوشیهای سامسونگ با داشتن یک اپلیکیشن گالری، فایل منیجر و مرورگر سامسونگ است.
گرچه، روی پرچمدارهای سامسونگ رادیو افام دیده نمیشود، ولی این گوشی مجهز به آن است.
مشخصات سختافزاری و نتیجه بنچمارکهای گوشی گلکسی ام 51 سامسونگ
در قلب گوشی Galaxy M51 سامسونگ چیپست میانرده پیش از دوران 5G اسنپدراگون 730G قرار گرفته است.
استفاده از حرف G در انتهای آن باعث میشود که بدانیم پردازنده گرافیکی سرعت کلاک بالاتری در مقایسه با مدل داخل چیپست SD730 داخل گلکسی A71 دارد.
رم این دستگاه نیز 6 یا 8 گیگابایت و حافظه داخلی آن در هر دو مدل 128 گیگابایت است.
امتیاز بنچمارکهای گوشی گلکسی ام 51 در Geekbench و تست پردازنده آن خوب و در حد Poco X3 NFC شیائومی است.
گوشی A51 5G خود سامسونگ (با چیپست اگزینوس 980) بهتر از ام 51 ظاهر میشود، ولی باید قیمت آن گوشی را نیز در نظر بگیریم.
وان پلاس نورد قیمت بالاتری از M51 دارد، ولی نه آنقدر زیاد و عملکرد آن به لطف استفاده از چیپست اسنپدراگون 765 بهتر است.
به همین شکل سایر دستگاههای مجهز به SD765 یک حاشیه برتری نسبت به این گوشی سامسونگ دارند، ولی ام 51 در نمودارها در مقایسه با مدلهای با SD730 بالاتر قرار میگیرد.
در بنچمارک انتوتو، موقعیت گوشی گلکسی ام 51 در وسط جدول است و امتیاز آن در ابتدا 266 هزار بود، ولی در دفعات بعدی اجرای این بنچمارک به 240 هزار سریعا افت کرد. نتیجه نهایی بد نیست، ولی عالی نیز محسوب نمیشود.
در بنچمارکهای گرافیک، حرف G داخل اسم چیپست نقش خود را نشان میدهد، گرچه مقدار آن کم است. مجددا گوشیهای مجهز به چیپست اسنپدراگون 765 در رتبههای بالاتر قرار میگیرند.
به عنوان جمعبندی این گوشی، گوشی گلکسی M51 سطح عملکردی را دارد که برای مخاطبان هدف آن در نظر گرفته شده است.
با این حال، اگر اولویت شما شمارش نرخ فریم بالا در جدیدترین بازیها یا مقایسه نتیجه بنچمارک انتوتو است، میتوانید با همین مقدار هزینه گوشی با قدرت کمی بیشتر تهیه کنید.
دوربین گوشی گلکسی ام 51 سامسونگ
گوشی Galaxy M51 مانند تمام گوشیهایی که در بخش میانرده بازار فعالیت میکنند، مجهز به یک مجموعه دوربین چهارگانه است. گرچه تنها نیمی از آنها دوربین واقعی هستند.
البته منصفانه نگاه کنیم، دوربین 5 مگاپیکسل ماکرو سامسونگ کمی بیشتر از دوربینهای 2 مگاپیکسل شایع مفید است. از طرف دیگر، هنوز تفاوت ملموسی را بین استفاده از حسگرهای عمقسنج 2 مگاپیکسل، 5 مگاپیکسل یا اصلا استفاده نکردن از آن، ندیدیم.
به هرحال، دوربین اصلی این گوشی گلکسی یک حسگر 64 مگاپیکسل با فیلتر Quad Bayer و از نوع IMX682 سونی است که حسگرهای 0.8 میکرومتر دارد و به کمک ترکیب پیکسلها، تصاویر 16 مگاپیکسل میگیرد.
این لنز یک طول کانونی معادل 26 میلیمتری و دریچه دیافراگم F/1.8 دارد. دوربین فوق عریض یک حسگر 12 مگاپیکسل (از نوع S5K3L6 سامسونگ با اندازه 1/3.1 اینچ و اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر) را با یکی از عریضترین لنزهای موجود در بازار ترکیب میکند.
به نحوی که بررسی دادههای EXIF طول کانونی 13 میلیمتری را نشان میدهد، ولی سامسونگ ادعا میکند میدان دید این دوربین 123 درجه و بنابراین حتی از آن مقدار، عریضتر است. بدون شک با یک لنز کاملا عریض روبرو هستیم.
دوربین گوشی گلکسی ام 51 سامسونگ از یک حسگر با فیلتر Quad Bayer دیگر سونی، یعنی حسگر 32 مگاپیکسل IMX616 استفاده میکند.
خروجی دوربین 12 مگاپیکسل است، چون سامسونگ مانند همیشه به شکل غیرمنطقی دقت تصاویر دوربین 32 مگاپیکسل گوشیهای خود را دستکاری میکند.
اپلیکیشن دوربین روی گوشی گلکسی M51 مانند هر گوشی دیگر سامسونگ است که البته جای شکایت نداریم چون استفاده از آن مشکلی ندارد.
انجام کارهای ابتدایی مانند همیشه است، یعنی مانند کشیدن دست روی صفحه به سمت چپ و راست باعث جابهجایی بین حالات عکاسی موجود میشود و یگ گزینه برای تغییر ترتیب حالتها، حذف یا اضافه کردن آنها از نمایاب وجود دارد
کشیدن دست به حالت عمودی روی صفحه باعث جابهجایی بین دوربین عقب و جلو خواهد شد. آیکون آشنای درخت را در محیط اپلیکیشن میبینیم که با توجه به نبود دوربین تلهفوتو، آیکون سه درخت برای لنز فوق عریض و دو درخت برای دوربین اصلی است.
قابلیت نیشگون گرفتن صفحه نمایش برای زوم نیز دیده میشود و با انجام این کار سطح زوم 2، 4 و 10 برابر ظاهر خواهد شد.
سطح زوم دوربین سلفی در گوشی گلکسی ام 51 سامسونگ منطق چند وقت اخیر این شرکت را نشان میدهد. به عبارت دیگر به صورت پیشفرض، تصاویر زوم به صورت برش خورده و با دقت 8 مگاپیکسل ثبت میشوند.
برای این که دوربین تمام قاب تصویر را ثبت کند، باید روی تاگل زوم آهسته بزنید. ظاهرا سامسونگ صدای اعتراض ما را در نقدهای اخیر گوشیهای این شرکت شنیده است، چون حالا به کاربر اجازه میدهد با فعال کردن یک تاگل در بخش تنظیمات دوربین، بزرگنمایی تصاویر سلفی روی همان گزینه انتخابی کاربر باقی بماند!
به هرحال، نمایاب مجموعه همیشگی آیکونهای خود را با آیکون چرخدنده برای ورود به بخش تنظیمات دارد که در گوشه بالا سمت چپ صفحه قرار گرفته است.
در این بخش میتوانید به گزینههای همیشگی مانند دقت ویدئو، خطوط grid، دادههای لوکیشن و غیره دسترسی داشته باشید و قابلیت تصحیح لنز دوربین فوق عریض در دسته «Save Options» دیده میشود.
همچنین میتوانید گزینه بهینهساز تصویر (Scene Optimizer) را فعال یا غیرفعال کنید. یک حالت عکاسی پرو نیز به چشم میخورد و در کمال تعجب در این گوشی گزینههای آن کامل است.
در حالی که مدلهای رده پایین سامسونگ معمولا امکانات کمتری را میبینیم. به کمک این حالت میتوانید روی تنظیمات زیادی مانند نوردهی و فوکوس دستی کنترل داشته باشید و خبری از هیستوگرام زنده یا استفاده از این حالت برای دوربینی جز دوربین اصلی نیست.
شاید اگر به شکایت از این موضوع نیز همچنان ادامه دهیم، سامسونگ به آن نیز رسیدگی کند.
کیفیت تصاویر در روز
تصاویری که در روز با دوربین اصلی گوشی گلکسی M51 میگیرید واقعا خوب هستند. دامنه دینامیک به عنوان یک دوربین میانرده وقعا عریض است، گرچه یک گوشی ردهبالاتر همچنان شدت بالای رنگها را بهتر توسعه میدهد.
رنگها بدون این که افراط شده باشد ظاهر شادابی دارند و با وجود شرایط آبوهوایی بد، توانستیم عکسهای خوبی بگیریم.
سطح جزئیات داخل تصاویر نیز عالی است، ولی پارازیت مقدار غیرطبیعی و بالایی نیز دارد.
استفاده از گزینه بهینهساز تصویر به نظر ما کیفیت تصاویر را کاملا تغییر میدهد.
حالت عکاسی 64 مگاپیکسل نیز وجود دارد و در این گوشی به ویژه زمان عکاسی با آن سطح جزئیات بسیار بالا میرود، البته زمان عکاسی در شب. البته بهایی که باید بابت آن بپردازید کاهش دامنه دینامیک است، گرچه مقدار آن شدت بالایی ندارد.
گوشی گلکسی ام 51 سامسونگ دوربین تلهفوتو ندارد. با این حال، با توجه به وجود دوربین اصلی 64 مگاپیکسل و عملکرد نسبتا خوب زمان عکاسی در دقت اصلی آن، این تصور برای ما پیش آمد که گرفتن تصاویر در زوم 2 برابر و برش و موزاییکزدایی آنها کیفیت تصاویر را عوض میکند.
گرچه، واقعا اینطور نبود و تصاویری که با برش زدن تصاویر 16 مگاپیکسل و سپس افزایش مقیاس آنها گرفتیم، مشخصاتی مانند ظاهر ملایم با شارپسازی بیش از حد دارند تا تلاش برای پوشاندن این مشکل را نشان دهد.
در واقع، عکاسی با دقت 64 مگاپیکسل و سپس برش مرکز تصاویر با زوم 2 برابر و جزئیات بهتری را ثبت خواهد کرد و در این فکر هستیم چرا این اتفاق به صورت پیشفرض در گوشی رخ نمیدهد.
دوربین فوق عریض نیز دامنه دینامیک قابل احترامی را نشان میدهد. دقت تصاویر کم است و این دوربین تصاویر را نسبت به دنیای واقعی و دوربین اصلی اشباعتر و با دمای رنگ گرمتر ثبت میکند، گرچه به نظر ما مشکل خاصی نیست.
پارازیت نیز دیده میشود، گرچه نه در حدی که تصاویر غیرقابل استفاده باشند بلکه فقط باید به وجود آنها اشاره کرد. چون معمولا دوربینهای سامسونگ عادت به ثبت تصاویر با پارازیت را ندارند. در مورد جزئیات شکایتی نداریم و دوربین فوق عریض گوشی گلکسی ام 51 در کلاس خود تصاویر عالی میگیرد.
مانند تمام گوشیهای اخیر سامسونگ، قابلیت نرمافزاری تصحیح اعوجاج در گوشی گلکسی M51 فعال است.
فعال بودن آن تنها کمی از کیفیت تصاویر در گوشهها کم میکند، در حالی که مزایای هندسی داخل تصاویر زیاد است و اگر دنبال اعوجاج بشکهای نباشید فعال بودن آن را پیشنهاد میکنیم.
کیفیت تصاویر در شب
تصاویری که در شب با گوشی گلکسی ام 51 سامسونگ میگیرید قابل قبول هستند و بدون شک کیفیتی بالاتر از حد متوسط یک میانرده دارند.
جزئیات به خوبی حفظ شده است، گرچه پارازیت تصویر در شب نسبت به روز حتی بیشتر است. بعضی جاها میتوان اشباعزدایی را دید، ولی رنگها بهطور کلی بد نیستند و دامنه دینامیکی از اکثر گوشیها عریضتر است.
استفاده از نایت مد (Night mode) کمی تصاویر را برش میزند تا 12 مگاپیکسل ثبت شوند. نتیجه آن بهبود قابل توجه در نواحی بسیار روشن با برگرداندن جزئیاتی است که زمانی عکاسی با حالت فوتو دیده نمیشوند.
با این حال، سایهها تغییر قابل توجهی را نشان نمیدهند و آن چه تاریک بوده است، نسبتا تاریک باقی میماند.
تصاویر دوربین فوق عریض در شب به این خوبی نیستند و با توجه به قاب کاملا عریض داخل تصاویر، بدیهی است که سیاهی مطلق به چشم بخورد. مگر این که صحنه عکاسی را با دقت انتخاب کنید.
این دوربین تصاویری با جزئیات قابل قبول، رنگهای اشباع و دامنه دینامیک عریض میگیرد.
استفاده از نایت مد دامنه دینامیک را بهبود میبخشد و حفظ نواحی روشن بسیار عالی انجام میشود. همچنین افزایش جزئیات سایهها از دوربین اصلی به مراتب بیشتر است. تصاویر نایت مد دوربین فوق عریض همچنین بهطور کلی از تصاویر حالت فوتو شارپتر هستند.
حالت عکاسی پرتره
زمان استفاده از حالت عکاسی پرتره گلکسی ام 51 جداسازی سوژه بسیار قدرتمند انجام شده است و مشکلاتی مانند گوشهای برشخورد را ندیدیم.
موی آشفته سوژه گاهی ممکن است اطراف خط رویش مو مرزهای غیرطبیعی را نشان دهد، ولی مقدار آن متوسط است.
تشخیص عالی سوژه از پسزمینه زمان عکاسی پرتره از سوژههای غیر انسانی نیز دیده میشود، بنابراین میتوانید اگر به هر دلیلی که دوست دارید یک شیر آتشنشانی را برجسته نشان دهید.
تصاویر از نمای نزدیک
تصاویری که از نمای نزدیک با دوربین ماکرو 5 مگاپیکسل میگیرید در گوشی Galaxy M51 ظاهر واقعا خوبی دارند. جزئیات ریز را به کمک این دوربین میتوانید ثبت کنید.
کیفیت این دوربین به مراتب بهتر از دوربینهای 2 مگاپیکسل مشابه سایر گوشیها در این بخش از بازار است.
دوربین سلفی
سلفیهای 12 مگاپیکسل گوشی گلکسی M51 جزئیات خوب و پارازیت مناسب دارند. رنگ پوست میتواند گاهی خوب و سایر اوقات بد ثبت شود و تهمایه رنگ صورتی در محیطهای بسته آن چنان خوب نمیافتد، گرچه در محیط آزاد پرنورتر اوضاع بهتر است.
در صحنههای با کنتراست بالا حالت HDR عالی عمل میکند و نتیجه آن نوردهی مناسب چهرهها و حفظ نواحی بسیار روشن حتی در صحنههای دارای نور پسزمینه است.
زمان استفاده از حالت 32 مگاپیکسل خبری از HDR نیست، بنابراین باید روی نوردهی بیشتر دقت کنید، البته چرا باید با این دقت اصلا عکس بگیرید برای ما قابل درک نیست.
اگر از حالت Live Focus برای عکاسی پرتره استفاده کنید، HDR بر میگردد و باید از آن استقبال کنیم چون گوشیهای زیادی نمیتوانند همزمان هر دو پردازش را انجام دهند.
جداسازی سوژه مجددا خوب است، گرچه افکت بوکه نسبت به پرترههای دوربین پشت ظاهر مصنوعیتر دارد.
دوربین فیلمبرداری
گوشی گلکسی ام 51 سامسونگ میتواند با تمام دوربینهای پشت و جلو خود فیلمهای 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه بگیرد.
عجیب است، هیچکدام قادر به فیلمبرداری با سرعت 60 فریم بر ثانیه نیستند. ویدئوهای 4K (با فریمریت 48 مگابیت بر ثانیه) دوربین اصلی این گوش بسیار خوب هستند.
جزئیات عالی است و پردازش نسبتا طبیعی انجام شده است. پارازیت نیز اصلا وجود ندارد، دامنه دینامیک به شکل معقولی عریض است البته نه در حد یک گوشی نوت، ولی با توجه به کلاس گوشی کاملا قابل قبول است. رنگها نیز دقیق میافتند.
دوربین فوق عریض رنگها را دقیق رندر نمیکند و به جای آن باید انتظار تولید رنگهای با دمای رنگ گرم را داشته باشید.
جزئیات دوربین فوق عریض خوب است و شکایتی نیز نداریم، اما پارازیت قابل توجه است. بهطور کلی فیلمها بد نیستند.
تمام دوربینها میتوانند از سیستم لرزشگیر استفاده کنند که به خوبی لرزش ناشی از راه رفتن را برطرف میکند، گرچه کمی ثبت فیلم نهایی طول میکشد.
پن کردن دوربین بدون حرکات ناگهانی مدیریت میشود و در این بخش نیز مشکلی دیده نمیشود.
رقبا
سامسونگ معمولا در بازار گوشیهای ارزان که شرکتهایی مانند شیائومی و ریلمی محصولات بسیار ارزشمند و با قیمت پایین فعالیت میکنند، کار سختی دارد. گوشی گلکسی ام 51 سامسونگ نیز با شرایط مشابهی روبرو شده است.
اولین رقیب این میانرده گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی شیائومی است که یک نمایشگر با نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز و البته از نوع السیدی دارد.
کیفیت تصویر دوربینها و عملکرد چیپست تقریبا بین این دو یکسان است و بنابراین هیچکدام تن به شکست نمیدهند، اما شاید بلندگوهای استریو گوشی پوگو (تعداد بیشتر، صدای بلندتر، کیفیت بهتر) بتوانند شما را متقاعد به خرید آن کنند؟
گرچه، از نظر عمر باتری گوشی پوکو رقیب ام 51 نمیشود. اما در سمت دیگر باید قیمت تقریبا 60 یورو بیشتر گلکسی M51 را در نظر بگیریم که در این بخش از بازار اختلاف کمی نیست.
سپس به گوشی ریلمی 7 پرو با قیمت مشابه با Poco X3 NFC میرسیم، بنابراین قیمت این گوشی نیز از M51 کمتر است.
از نظر دوربین نیز اختلاف چندانی دیده نمیشود و با توجه به وجود نمایشگر 60 هرتز آمولد روی گوشی ریلمی، باید تفاوت این دو را جاهای دیگر جستجو کنیم.
گوشی Realme 7 Pro بلندگوهای استریو دارد، بنابراین مجددا گوشی سامسونگ در بخش امتیاز از دست میدهد و باید با توجه به سرعت شارژ 65 وات 7 پرو بگوییم سرعت شارژ آن دو برابر از گلکسی بیشتر است.
گرچه M51 به هرحال برند سامسونگ را پشت خود دارد. سپس به وان پلاس میرسیم و قیمت گوشی وان پلاس نورد تقریبا در حد ام 51 سامسونگ است، گرچه باید از نمایشگر اولد 90 هرتز، چیپست قدرتمندتر و یک دوربین فوق عریض دوم در جلو یاد کنیم.
گوشی گلکسی ام 51 سامسونگ با ویژگیهای کوچکی مانند جک هدفون، شیار کارت حافظه جانبی و رادیو افام تلاش میکند متفاوت باشد که تمام آنها در نورد دیده نمیشود.
فراموش کردیم، بدون شک ماندگاری شارژ گوشی کرهای بهتر است.
اما چون ممکن است اولویت شما عمر باتری باشد، شاید باید نگاهی نیز به گوشی Motorola One Fusion+ بیاندازید که تنها مدلی است که میتواند از نظر عمر باتری در حد گلکسی باشد.
این گوشی چیپست و کیفیت دوربین مشابه و مشخصات دیگری مانند جک هدفون و شیار کارت حافظه جانبی دارد، ولی فاقد ماژول NFC است.
نمایشگر آن در حد گوشی سامسونگ نیست و پنل السیدی با نرخ تازهسازی استاندارد آن بدون بریدگی است، چون دوربین جلو با مکانیسم پاپآپ از آن بیرون میآید تا به خودی خود یک نقطه خرید ممتاز باشد.
همچنین باید به 25 درصد قیمت کمتر آن اشاره کنیم که شاید دل کاربران را بیشتر به دست آورد.
رای نهایی
گوشی گلکسی ام 51 سامسونگ برای افرادی است که اولویت خود را در یک گوشی روی عمر باتری گذاشتند. گرچه، این گوشی سایر ویژگیهای یک گوشی خوب را همچنان دارد و باید از عملکرد قابل قبول دوربین و نمایشگر آمولد خوب آن نیز یاد کنیم که همیشه نقطه مثبت گوشیهای سامسونگ بودند.
در کنار آن تعدادی ویژگیهای کوچک دوستداشتنی نیز دیده میشوند. بنابراین به عنوان سخنان نهایی این نقد باید بگوییم گوشی گلکسی M51 یک میانرده قدرتمند و کامل است و حتی اگر با آن که قیمت گوشیهای سامسونگ در بازار میانردهها در حد رقبا نیست، ولی قیمت این گوشی بیش از حد بالا حس نمیشود.
به عبارت دیگر آن را برای خرید پیشنهاد میکنیم.
نقاط مثبت
- عمر باتری عالی، سرعت شارژ بالا با توجه به ظرفیت باتری
- نمایشگر اولد خوب، البته کمی با کیفیت ابتدایی
- کیفیت مناسب مجموعه دوربین برای عکاسی و فیلمبرداری
- شیار اختصاصی کارت حافظه جانبی، رادیو افام
نقاط منفی
- نرخ تازهسازی 60 هرتز نمایشگر، در حالی که رقبا نمایشگرهای 90 هرتز و حتی 120 هرتز دارند.
- موقعیت حسگر اثر انگشت به نوعی بد است.
- نبود قابلیت فیلمبرداری با سرعت 60 فریم بر ثانیه.
- نسخه ساده رابط کاربری OneUI
منبع: gsmarena.com