شرکت آمریکایی کوالکام به تازگی از تراشه پرچمدار خود، با عنوان اسنپدراگون ۸۸۸ SoC رونمایی کرده است. این تراشه بازار چین را هدف قرار میدهد. در همین راستا کوالکام حتی مجبور شد که نام این تراشه را ۸۸۸ انتخاب کند چرا که این عدد در چین “عدد خوش شانسی” است.
طبق ادعای وبسایت UniverseIce، تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ از مصرف انرژی بسیار خوبی برخوردار است. همچنین با توجه به این وبسایت مصرف انرژی تراشه ۸۸۸ قابل مقایسه با اسنپدراگون ۸۳۵ SoC است. علاوه بر این موارد، ادعا شده که عملکرد گرافیکی این تراشه بیش از حد انتظار است. متاسفانه هیچگونه نتیجه کمی در دسترس نیست که این ادعاها را ثابت کند.
در حال حاضر، تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ کوالکام توسط ۱۴ برند مطرح موبایل پذیرفته شده است. بدیهی است که این اتفاق، شرکت تایوانی تولیدکننده تراشه یا به عبارتی شرکت مدیاتک را تحت فشار قرار داده و باید در برابر این اتفاق از خود واکنشی نشان دهد.
گزارشها حاکی از آن است که در جریان کنفرانس ارتباطات جهانی IEEE، مدیرعامل مدیاتک “کای لیکسینک” فاش کرد که آخرین نسل تراشه پرچمدار 5G این شرکت قرار است قبل از سال جدید چینی رونمایی شود.
صنایع پیشبینی کردهاند که تراشه جدید مدیاتک از فناوری ۵ نانومتری یا ۶ نانومتری شرکت تایوانی TSMC بهره خواهد برد. با این وجود، به دلیل حجم تولید فشرده و فرایند ساخت پیشرفته شرکت TSMC، ظرفیت تامین تراشه ممکن است کافی نباشد. در طرف دیگر، تراشه ۸۸۸ شرکت کوالکام از فناوری ۵ نانومتری شرکت سامسونگ استفاده میکند.
تراشه 5G مدیاتک در سال ۲۰۱۹ شروع بدی داشت و در آن زمان عملکرد مارکت مناسب نبود. با این حال در سال ۲۰۲۰ با قدرت بیشتری برگشت و در حال حاضر حدودا ۴۰ درصد از سهم مارکت را دارد.
مشخصات فنی تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ شرکت کوالکام
تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ از معماری متشکل از یک هسته ۲.۸۴ گیگاهرتزی (جدیدترین هسته کورتکس X1 مبتنی بر ARM)، سه هسته ۲.۴ گیگاهرتزی (کورتکس A78) و چهار هسته ۱.۸ گیگاهرتزی (کورتکس A55) بهره میبرد. پردازنده گرافیکی آن آدرنو ۶۶۰ بوده و از وای فای 6E و بلوتوث ۵.۲ پشتیبانی میکند.
تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ که به عنوان آخرین محصول سری ۸ اسنپدراگون شناخته میشود، از مودم 5G نسل سوم کوالکام و سیستم فرکانس رادیویی اسنپدراگون X60 بهره میبرد. این مودم از همه باندهای فرکانسی موج میلیمتر جهانی و کمتر از ۶ گیگاهرتز و مجموعه حامل شبکه 5G، عملکرد جهانی چند سیمکارتی، حالتهای شبکه مستقل (SA) و غیر مستقل (NSA) و اشتراک طیف پویا (DSS) پشتیبانی میکند.
نسل ششم موتور هوش مصنوعی کوالکام که روی پلتفرم موبایل تراشه ۸۸۸ 5G قرار گرفته است، شامل پردازنده هگزاگون کوالکام بازطراحیشده با عملکرد ۲۶ تریلیون عملیات در ثانیه (۲۶ تاپس) است. از نظر قدرت پردازش بازیها، این تراشه از نسل سوم پلتفرم الیت گیمینگ اسنپدراگون بهره میبرد.
کوالکام همچنین ادعا میکند که این تراشه، پیشرفت عملکرد قابل توجهی را که تابحال توسط پردازنده گرافیکی آدرنو ارائه شده است، به ارمغان میآورد. علاوه بر این موارد، تراشه ۸۸۸ همراه با نسل دوم سنسینگ هاب کوالکام ارائه شده که پردازش هوش مصنوعی همیشه روشن کممصرف را برای ویژگیهای هوشمند بصری شامل میشود.
از نظر عملکرد دوربین، طیف پردازش سیگنال دیجیتال تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ از سرعت پردازش سریعتر در سطح میلیارد پیکسل، پشتیبانی میکند. کاربران میتوانند از ۲.۷ میلیارد پیکسل بر ثانیه پردازش را برای گرفتن عکس و فیلمهای خود بهره ببرند. این مقدار به معنای وجود تقریبا ۱۲۰ فریم بر ثانیه و هر فریم برابر ۱۲ مگاپیکسل دلالت دارد. سرعت پردازش اسنپدراگون ۸۸۸ نسب به نسل قبلی خود، ۳۵ درصد افزایش یافت است.
تراشه پرچمدار شرکت کوالکام همچنین از نسل ششم جدید موتور هوش مصنوعی برخوردار است. پردازنده هگزاگون تراشه اسنپدراگون ۸۸۸، جهش قابل توجهی را در عملکرد هوش مصنوعی پدید آورده است که میتواند ۲۶ تریلیون عملیات بر ثانیه (TOPS) را در مقایسه با نسل قبلی خود به انجام برساند.
منبع: gizchina.com