فهرست عنوانها
واتس اپ بیزینس یک اپلیکیشن بسیار کاربردی است که در سال 2018 برای کمک به صاحبان کسبوکارهای کوچک طراحی شده است.
در واقع، اپلیکیشن واتس اپ با داشتن ماهانه بیش از 1.5 میلیارد کاربر فعال، تبدیل به محبوبترین برنامه پیامرسان دنیا شده است. حتما شما نیز این برنامه را روی گوشی همراهتان دارید یا حداقل یک مرتبه اسم این برنامه به گوشتان خورده است.
سالها پیش از طراحی این اپلیکیشن، بسیاری از کاربران واتس اپ برای راهاندازی کسبوکار و پاسخگویی به مشتریان از اپلیکیشن واتس اپ معمولی استفاده میکردند. همین موضوع باعث شد شرکت واتس اپ به فکر بیفتد و قدمی در این راه بردارد.
به همین دلیل این شرکت در سال 2018 میلادی برای کمک به کسبوکارها، از یک اپلیکیشن جدید و تجاری به نام «واتساپ بیزینس» رونمایی کرد.
این اپلیکیشن یکی از محبوبترین برنامههای پیامرسان تجاری است و رکورد بیشترین جستجو در گوگل را طی 2 سال اخیر به خود اختصاص داده است.
گرچه این اپلیکیشن تا حدی شبیه به واتس اپ است، اما تعدادی ویژگی کاربردی دارد که برای کمک به صاحبان کسبوکار برای تعامل با مشتریان طراحی شدهاند. همچنین این برنامه برای ایفون و اندروید در دسترس است.
در ادامه مطلب به نحوه استفاده از واتس اپ بیزینس، ویژگیها، مزایا، معایب و اطلاعات مفید دیگری راجع به این اپلیکیشن خواهیم پرداخت، پس تا انتها با روکیدا باشید.
چرا باید از واتساپ بیزینس استفاده کنیم؟
بدون تردید، آمار خیرهکننده کاربران فعال واتس اپ برای تمامی صاحبان کسبوکارها رقمی وسوسهانگیز است. به ویژه اگر قصد دارید کسبوکارتان را در کشورهایی مانند برزیل و هند راهاندازی کنید که تعداد کاربران فعال آنها به اعداد 120 و 300 میلیون میرسد.
از آمار باورنکردنی تعداد کاربران این اپلیکیشن که بگذریم، 3 دلیل مهم وجود دارد که صاحبان کسبوکار را مجاب میکند کسبوکارشان را در این برنامه راه اندازه کنند.
اولین و مهمترین دلیل این است که این اپلیکیشن یک سرویس مشتریان بسیار کاربردی دارد که در ادامه مطلب به تفصیل ویژگیهای این سرویس را بررسی میکنیم. این ویژگی امکان ایجاد ارتباطی آسان و کارآمد را به کاربران میدهد.
دوم اینکه شرکتهای مختلف، واتس اپ بیزینس را به عنوان یک سرویس برقراری دیجیتال، دستکم گرفتهاند. شاید برایتان جالب باشد که بخش وضعیت واتس اپ به تنهایی روزانه حدود 450 میلیون کاربر فعال دارد.
سومین و آخرین دلیل نیز این است که واتساپ بیزینس بیش از آنچه صاحبان کسبوکارها فکر کنند، قدرتمند است.
از ویژگیهایی مانند ارسال اعلان به کاربران گرفته تا پیامرسانی مستقیم، تعداد زیادی روش و استراتژی کاربردی وجود دارد که صاحبان کسبوکارها میتوانند از آنها برای افزایش کیفیت ارتباط با مشتریان استفاده کنند.
اگر میخواهید بدانید این ویژگیهای کاربردی و جالب دقیقا شامل چه مواردی هستند، اجازه دهید برای شما نام ببریم.
مزایای استفاده از واتس اپ بیزینس
تا اینجا فهمیدیم که واتس اپ بیزینس چیست و دلیل طراحی آن چه بوده است. اما این سوال شکل میگیرد که این اپلیکیشن چه مزایایی دارد؟
این برنامه با داشتن چندین ویژگی کاربردی، انجام دادن بسیاری از کارها را برای کسبوکارهای کوچک، آسان میکند. این ویژگیها به شرح زیر هستند.
پروفایل تجاری
با استفاده از این ویژگی، شما میتوانید یک پروفایل تجاری عمومی بسازید که شامل تمامی اطلاعات شغلی، از جمله آدرس ایمیل، آدرس محل کار، توضیحات کسبوکار، آدرس URL، ساعات کاری، لوگوی تجاری و موارد مشابه باشد.
با استفاده پروفایل تجاری در واتساپ بیزینس، دوستان و مشتریان شما میتوانند نگاهی ساده به پروفایلتان بیندازند و تمامی اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورند.
پیام خوشآمد گویی
این ویژگی کارآمد امکان خوشآمدگویی و پاسخ خودکار به مشتریان را برایتان فراهم میکند. با فعالسازی این ویژگی، دیگر نیازی به ارسال یک پیام مشابه به تکتک مشتریان نیست.
بلکه یک پیام ثابت که خودتان مشخص میکنید، به صورت خودکار برای افراد ارسال میشود و تا حد زیادی از هدر رفتن وقت جلوگیری میکند.
پیام دسترسی نداشتن
یک ویژگی بسیار جالب دیگر اپلیکیشن واتس اپ بیزینس، ارسال پیام دسترسی نداشتن است. با استفاده از این ویژگی، میتوانید حتی مواقعی که در دسترس یا بیدار نیستید به مشتریان پیام دهید، اما چگونه؟
برای استفاده از این ویژگی، تنها کافی است به قسمت «پیام دسترسی نداشتن» بروید و گزینه مربوطه را فعال کنید. به همین سادگی!
پاسخگویی سریع
ویژگی پاسخگویی سریع به شما این امکان را میدهد که بدون تایپ کردن پیام، آن را در واتساپ بیزینس برای مشتریان بفرستید و در زمان بسیار صرفهجویی کنید.
برای استفاده از این ویژگی، تنها کافی است متن پرکاربردترین پیامها را ذخیره کنید. سپس هر وقت خواستید از آن استفاده کنید، علامت / را قبل از پیام وارد کنید.
به عنوان مثال، اگر خواستید آدرس محل کار خود را برای شخصی ارسال کنید، متن «/آدرس» را تایپ میکنید. بعد از انجام این کار، آدرس محل کارتان به صورت خودکار برای فرد ارسال میشود.
برچسبگذاری
شما میتوانید مخاطبان خود را به گروههای مختلف دستهبندی کنید و با برچسبهای مختلف آنها را متمایز سازید.
با استفاده از این ویژگی دیگر نیازی نیست چند دقیقه را صرف جستجوی یک فرد خاص کنید. تنها کافی است وارد دستهبندی موردنظر شوید و او را پیدا کنید.
لینک کوتاه اختصاصی
با استفاده از لینک کوتاهی که در واتساپ بیزینس میسازید، میتوانید آن را در اختیار افراد قرار دهید و آنها را تنها با یک کلیک به حساب کاربری خود هدایت کنید.
گزارشهای حساب کاربری
این ویژگی به شما امکان مشاهده وضعیت و تمامی گزارشهای حساب کاربریتان را میدهد. این گزارشها شامل تمامی اطلاعات مربوط به فعالیت حساب، مانند تعداد پیامهای ارسالشده، دریافت شده، خوانده شده و دریافت شده است.
محدودیتهای استفاده از واتساپ بیزینس
گرچه این اپلیکیشن دارای تعداد زیادی ویژگی مثبت است که کاربران را به استفاده از آن وسوسه میکند، اما این مزایا تنها تا زمانی کاربرد دارند که کسبوکار افراد مانند روز اول کوچک باقی بماند.
در صورت توسعه یافتن و بزرگتر شدن کسبوکارتان، دیگر این مزایا مانند روز اول به کارتان نمیآیند و محدودیتهایی برایتان ایجاد میکنند.
البته این موارد را نمیتوان به عنوان «معایب» واتس اپ بیزینس در نظر گرفت، چون این خصوصیات فقط برای صاحبان کسبوکارهای توسعهیافته محدودیت به شمار میروند. این موارد عبارتاند از:
محدودیت ورود به حساب کاربری
فقط یک نفر با یک دستگاه میتواند وارد حساب کاربریتان شود.
محدودیت سیستمهای خودکار
سیستم خودکار این برنامه، تنها شامل سه ویژگی پیام خوشآمد گویی، پیام دسترسی نداشتن و جواب دهی سریع است.
عدم قابلیت توسعه یابی
واتساپ بیزینسی فاقد قابلیت اتصال به نرمافزارهای مانند CRM (مدیریت ارتباط با مشتری) و ERP (برنامهریزی منابع سازمان) است.
اکنون ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که با وجود این محدودیتها، چگونه برای اداره کسبوکارهای بزرگ از این برنامه استفاده کنیم؟
باید با خوشحالی بگوییم که واتس اپ برای حل این مشکل نیز فکری کرده است. این شرکت با طراحی حساب دیگری به نام واتس اپ بیزینس وب یا API کار را برای صاحبان کسبوکارهای توسعهیافته آسان کرده است.
در ادامه مقاله به توضیح برنامه واتس اپ بیزینس API، تفاوت آن با واتساپ بیزینسی و مطالب کاربردی دیگری میپردازیم.
واتس اپ بیزینس بهتر است یا واتساپ بیزینس وب؟
به هیچ وجه نمیتوانیم پاسخی قطعی به این پرسش دهیم؛ زیرا هر یک از این حسابهای کاربری بسته به نیازها و موارد مصرف شما مزایا و معایبی دارند.
اگر بین انتخاب این دو حساب کاربری مردد هستید؛ باید نوع کسبوکار و توقع خود از اپلیکیشن را در نظر بگیرید.
حساب واتساپ بیزینس تحت شرایط زیر مناسب شما است:
- صاحب کسبوکار محلی و کوچکی هستید که تنها خودتان آن را اداره میکنید.
- نیاز به ویژگیهای وسیع برای برقراری ارتباط با مشتریان ندارید.
- تنها یک شخص باید به حساب کاربری وارد شود.
حساب واتس اپ بیزینس وب برایتان مناسبتر است اگر:
- صاحب کسبوکاری بزرگ و توسعهیافته در نواحی مختلف شهر یا کشور هستید.
- تعداد و محدوده مشتریانتان وسیع است و روزانه نیاز به تعامل با افراد بسیار زیادی دارید که ویژگیهای محدود این اپلیکیشن برای مدیریت آنها کافی نیستند.
- باید با همکاران خود از طریق دستگاههای گوناگون به یک حساب کاربری مشترک دسترسی داشته باشید.
بنابراین در صورت هرگونه تردید میان این دو حساب کاربری، معیارها و نیازهای خود را بسنجید و سپس حساب مطابق با خواستهتان را انتخاب کنید.
آیا برای استفاده از واتساپ بیزینس باید هزینهای بپردازیم؟
به طور کلی شرکت واتس اپ برای استفاده از این اپلیکیشن هزینهای دریافت نمیکند، اما هزینههای مرتبط با آن نیز وجود دارد.
شما برای ایجاد حساب کاربری در این برنامه، نیاز به یک سیمکارت جداگانه دارید؛ زیرا استفاده از یک سیمکارت مشترک برای واتس اپ شخصی و واتس اپ بیزینس امکانپذیر نیست.
اگر گوشی همراهتان از نوع 2 سیمکارت است، میتوانید یک سیمکارت به حساب کاربری واتس اپ شخصی و یک سیمکارت به نسخه بیزینس اختصاص دهید. اما اگر گوشی همراهتان تک سیمکارت است، برای افتتاح حساب بیزینس روی واتس اپ مجبور به تهیه یک گوشی همراه دیگر هستید.
علاوه بر این، به خاطر داشته باشید که واتس اپ نسخه بیزینس را فقط روی یک دستگاه میتوانید نصب کنید. اگر نیاز دارید چند نفر دیگر از طریق دستگاههای متعدد وارد حساب کاربریتان شوند، باید از واتس اپ بیزینس وب یا API استفاده کنید.
آیا میتوان از واتساپ بیزینس استفاده شخصی کرد؟
شما میتوانید این اپلیکیشن را به عنوان واتس اپ شخصی هم استفاده کنید، اما باید این موضوع را در نظر داشته باشید که آیا این اپلیکیشن نیازهایتان را تامین میکند یا خیر.
به عنوان مثال، اگر برای تبریک تولد افراد مختلف از یک پیام مشابه استفاده میکنید یا تعدادی از کارهای تجارتی خود را در فضای واتس اپ بیزینس انجام میدهید، ممکن است این اپلیکیشن به دردتان بخورد.
اما در صورتی که از برنامه واتس اپ فقط به عنوان یک پیامرسان برای گفتگوهای عادی استفاده میکنید، بهتر است اپلیکیشن واتس اپ معمولی را در نظر بگیرید.
آیا واتساپ بیزینس برای ویندوز در دسترس است؟
در حال حاضر این اپلیکیشن فقط برای ایفون و اندروید در دسترس است، اما نگران نباشید. اگر نیاز دارید این اپلیکیشن را روی کامپیوترتان اجرا کنید، ما یک راهحل برایتان داریم.
شما میتوانید با استفاده قابلیت واتس اپ وب و کد QR، واتساپ بیزینس برای کامپیوتر را نیز داشته باشید. نسخه ویژه آن برای دسکتاپ هم به زودی در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.
سخن نهایی
واتس اپ بیزینس یک اپلیکیشن بسیار کاربردی برای کمک به صاحبان کسبوکارهای کوچک است.
صرفنظر از تعداد بسیار بالای کاربران فعال این اپلیکیشن (روزانه 450 میلیون کاربر فعال)، نسخه بیزینس واتس اپ ویژگیهای بسیار کارآمدی را برای آسان کردن کار صاحبان کسبوکار طراحی کرده است.
از کاربردیترین این قابلیتها میتوان به دارا بودن پروفایل تجاری، پیام خوشآمد گویی، جواب دهی سریع، پیام عدم دسترسی، برچسبگذاری و ساخت لینک کوتاه اختصاصی اشاره کرد.
این نکته را در نظر داشته باشید که واتس اپ بیزینس مخصوص کسبوکارهای کوچک طراحی شده است. اگر قصد دارید برای اداره یک کسبوکار وسیع و توسعهیافته از فضای واتس اپ کمک بگیرید، بهتر است از حساب کاربری واتساپ بیزینس وب یا API استفاده کنید.
منبع: markeko.com