فهرست عنوانها
اگرچه محققان همچنان در جستجوی سیاره نهم هستند، کارشناسان این حوزه به تازگی شواهد جدیدی از سیاره مفقودشدهای را کشف کردند. این شواهد حاکی از آن است که سیاره نامبرده در میان اورانوس و زحل جای داشته و میلیاردها سال پیش از مدار منظومه شمسی خارج شده است.
تحقیقات منتشرشده در مجله علمی ایکاروس بیان میکند که یک “غول یخی” در اوایل تشکیل منظومه شمسی به علت نیروهای ناشناختهای به بیرون انداخته شده است.
مت کلمنت، محقق دانشگاه کارنگی ملون در بیانیهای اعلام داشت:
ما در حال حاضر اطلاع داریم که هزاران سیستمهای سیارهای در کهکشان راه شیری وجود دارند.
اما بعدها مشخص شد که ترتیب قرارگیری سیارههای منظومه شمسی به طور قالبتوجهی غیرمعمول است. بنابراین ما در حال استفاده از مدلهایی برای مهندسی معکوس و شبیهسازی فرآیندهای شکلگیری آنها هستیم. این اقدامات شبیه حالتی است که بخواهیم بعد از وقوع تصادف نحوه بروز حادثه، سرعت ماشینها و جهت برخورد را پیدا کنیم.
محققان تاکنون توانستهاند 6000 شبیهسازی از روزهای اول شکلگیری منظومه شمسی ما خلق کنند. در این تحقیقات دریافتند که سیاره مشتری به ازای هر دو بار چرخش زحل، سه مرتبه دور خورشید گردش میکند. این یافته نشان میدهد رابطه بین آنها به طور قابلتوجهی تکاملیافته است.
کمربند کوییپر
این مدل همچنین نشان میدهد که موقعیت دو غول یخی منظومه شمسی یعنی اورانوس و نپتون همانند سیاره نامبرده که از منظومه به بیرون پرتاب شده است، تحت تاثیر کمربند کوییپر قرار گرفته است. کمربند کوییپر، حلقهای قرص مانند از اجسام یخی میباشد که به دور خوشید در حال چرخش هستند و منشا اصلی دنبالهدارها با دوره تناوب کوتاه کمتر از 200 سال میباشند.
کلمنت بیان کرد:
تحقیقات انجامگرفته نشان داده است، در حالی که منظومه شمسی ما کمی عجیب به نظر میرسد اما همیشه این طور نبوده است.
کشف حیاتی تازه
علاوه بر این، امروزه ما تاثیرات مدل نامبرده را تثبیت کردیم و میتوانیم از آن در جهت نحوه شکلگیری دیگر سیارات زمینی از جمله سیاره خود ما بهره ببریم. همچنین میتوانیم از آن برای بررسی سیستمهای مشابه دیگری که پتانسیل میزبانی از حیات را دارند، استفاده کنیم.
دانشمندان در ماه اکتبر سیارهای ولگرد و هماندازه با زمین کشف کردند که در کهکشان راهشیری سرگردان است.
دو ماه قبل، عدهای دیگر از محققان اظهار داشتند که تعداد بسیار زیادتری از این سیارههای ولگرد نسبت به ستارههای موجود در کهکشان راه شیری وجود دارند.
منبع: nypost.com