مقایسه اندروید 11 و iOS 14: کدام برای شما بهتر است؟

توسط Avatar photoمحمد حسین
9 minutes read
اندروید

تقابل اندروید با iOS همیشه یکی از پر سروصداترین جدال‌های موجود در فضای تکنولوژی موبایل بوده و احتمال دارد این کشمکش به این زودی‌ها تمام نشود. در هر حال افرادی هستند که واقعا عاشق کار با سیستم‌عامل اندرویدی بوده و در مقابل کاربرانی پیدا می‌شوند که به جز iOS با هیچ سیستم‌عاملی نمی‌توانند کار کنند. به همین خاطر است که تقابل بین اندروید و iOS موضوعی جذاب و تمام‌نشدنی می‌باشد.

اندروید

مشخصه‌ای که این مقاله دنبال می‌کند، طرفداری جانب‌دارانه از سیستم‌عامل اندروید نسبت به iOS نخواهد بود. در واقع هدف، نگاهی دقیق‌ و موشکافانه به آپدیت‌های اخیر این دو سیستم‌عامل مطرح دنیای تکنولوژی می‌باشد.

تغییراتی که نسخه‌های قبلی سیستم‌عامل iOS در هر بروزرسانی کسب کرده‌اند، بسیار ناچیز بوده در حالی که در آپدیت‌های اخیر این سیستم‌عامل، پیشرفت‌های قابل توجهی به چشم می‌خورد. این تغییرات باعث‌شده iOS 14 بیش از پیش به اندروید شباهت پیدا کند.

iOS 14 که جدیدترین آپدیت این سیستم‌عامل می‌باشد، بستر مناسبی را برای اجرای بسیاری از برنامه‌ها فراهم نموده و از عملکرد قابل قبولی برخوردار است. اما واقعیت اینکه اندروید 11 در برخی موارد خاص عملکرد واقعا بهتری را نسبت به iOS 14 ارائه می‌دهد.

در ادامه به بررسی 5 علتی که می‌توان به کمک آنها اندروید 11 را به iOS 14 ترجیح داد، می‌پردازیم. پس با روکیدا همراه باشید.

1. اعلان‌ها واقعا عملکرد بهتری دارند

یکی از مهم‌ترین مولفه‌هایی که کاربران اندروید را به iOS ترجیج می‌دهند، نحوه مدیریت اعلان‌ها است. این قابلیت در iOS عملکرد متوسطی داشته و در حال حاضر اندروید با بروزرسانی به نسخه 11، توانسته از رقیب خود پیشی بگیرد.

اندروید 11 پنجره اعلانات خود را به 3 بخش براساس اهمیت، اولویت‌بندی می‌کند. بر این اساس در درجه اول اهمیت، اعلان‌ مکالمات قرار داشته و در اولویت‌های بعدی به تریتب هشدارها و بی‌صدا شده‌ها می‌باشند.

اعلان‌های هشدار و بی‌صدا پیش از این در نسخه‌های قبلی اندروید نیز وجود داشتند. با این وجود به کمک اضافه‌شدن اعلان مکالمات، می‌توانید راحت‌تر از گذشته به مکالمه‌ها و پیام‌های تلگرامی جدید خود دسترسی داشته باشید. هشدار‌هایی که در دسته‌بندی مکالمات قرار می‌گیرند، فورا به بالای پنجره اعلانات روانه شده و شما می‌توانید به راحتی عکس پروفایل مخاطب و حتی نوع پیام‌رسان آن را مشاهده کنید.

هرچند این تغییر بسیار ناچیز است اما به عنوان فردی که روزانه با دو گوشی مختلف از نظر سیستم‌عامل (اندروید و iOS) سروکار دارد، باید گفت که هنگام استفاده از گوشی اندرویدی حس تسلط بهتر و کامل‌تری را به اعلانات می‌توان داشت.

android 11 beta notifications

در اندروید، اعلانات به طور مشخصی سازماندهی شده‌اند و کاربر را با سرعت بالاتری از پیام‌های دریافت‌شده آگاه می‌کنند. در مجموع باید گفت که کاربر با کمک اندروید، کنترل بهتری را روی آنچه در جریان است، تجربه می‌کند.

موارد گفته‌شده در بالا را نمی‌توان برای مدیریت اعلانات سیستم‌عامل iOS به کار برد. چرا که تابحال آشفتگی و بی‌نظمی‌های مختلفی حین کار با سیستم‌عامل iOS مشاهده شده است.

2. حباب‌های چت امکان مدیریت چندمکالمه‌ای را فراهم می‌کند

زمانی که صحبت از مکالمه می‌شود قابلیت بزرگ اضافه شده به آندروید 11، حباب‌های چت می‌باشد. اما حباب چت چیست؟

جواب سوال بدین صورت است که شما هنگام دریافت یک اعلان از نوع مکالمه، آیکون نشان‌دهنده متن آن برای شما قابل رویت می‌گردد. در ادامه این آیکون به خارج از پنجره اعلان گسترش پیدا کرده و به یک حباب شناور تبدیل می‌شود، که آن را حباب چت می‌نامیم.

android 11 beta chat bubble

با کلیک‌کردن روی حباب‌های چت می‌توانید به مواردی مثل مکالمه در حال جریان، جستجو بین پیام‌های قدیمی‌تر و نوشتن پیام جدید دسترسی داشته باشید. همچنین می‌توانید با کلیک‌کردن مجدد، به حباب چت مربوطه خود برگردید و آن را بسته به موقعیت دلخواه خود در صفحه‌نمایش، تغییر مکان بدهید.

حباب‌های چت قابلیت پشتیبانی از پیام‌رسان‌های مختلفی مانند فیسبوک، تلگرام، گوگل و دیگر مسنجرها را دارد. شما حتی می‌توانید چندین مکالمه را در یک حباب چت انجام دهید. همچنین می‌توانید بدون توجه به موقعیت حباب‌ها، بین مکالمه‌ها جابجا شوید.

android 11 chat bubbles how to 3android 11 chat bubbles how to 4android 11 chat bubbles how to 2

قابلیت حباب‌های چت شاید در نگاه اول فقط جذاب به نظر برسند اما برای کسی که روزانه پیام‌های زیادی را دریافت می‌کند، امکان سازمان‌دهی راحت‌تر و دسترسی آسان را حتی با وجود اعلان‌های هشدار دیگر، برای کاربر فراهم می‌کند.

در مقابل سیستم‌عامل iOS 14 هیچ‌گونه قابلیتی حتی شبیه حباب‌های چت را برای کاربران ارائه نکرده و ممکن است در آینده نیز همین روال پیش گرفته شود.

3. مجوزهای دسترسی پیشرفته

مسئولیت حفظ حریم خصوصی فضای دیجیتال یکی از مهم‌ترین مسائل در عرصه مدرن محسوب می‌شود و یکی از بهترین راه‌های پرداختن به این مسئله، کنترل مجوزهای دسترسی برنامه‌ها به گوشی می‌باشد.

شاید به ظاهر، اجازه دسترسی به همه مجوزها برای یک برنامه کار راحت‌تری باشد اما در حقیقت اکثر برنامه‌ها به همه دسترسی‌ها نیاز پیدا نخواهند کرد.

سیستم‌عامل iOS 14 نیز از کنترل قابل قبولی برای مجوزهای دسترسی خود برخوردار است. برای این کار شما می‌توانید با رفتن به بخش تنظیمات برنامه علاوه بر مشاهده دسترسی‌ها، آنها را فعال یا غیرفعال کنید. همینطور زمانی که شما یک برنامه جدیدی را باز می‌کنید، برای دسترسی به موقعیت مکانی از شما سوال می‌شود که آیا دسترسی را برای یک‌ مرتبه فعال کند یا برای همیشه در نظر گرفته شود.

شرکت گوگل در اندروید 11، حفاظت از حریم خصوصی کاربران را مرکز توجه خود قرار داده و برای این مسئله تابحال آپدیت‌های مختلفی را برای گوشی‌ها در نظر گرفته است.

android 11 beta permissions page

برای مورد اول که اندروید مشابه iOS عمل کرده، می‌توان به دسترسی یک‌بار مصرف برنامه به موقعیت مکانی اشاره کرد. اما اندروید در این زمینه پا را فراتر گذاشته و این قابلیت را برای میکروفون و دوربین نیز فعال کرده است.

مورد دیگری که فقط در اندروید 11 می‌توانید آن را مشاهده کنید، قابلیت تنظیم‌ مجدد خودکار مجوزها می‌باشد. به این صورت که مجوزهای داده شده به برخی از برنامه‌ها پس از مدتی بدون‌استفاده ماندن ، به طور خودکار حذف می‌شوند. البته که می‌توانید موقع استفاده مجدد از آنها، مجوزها را فعال کنید.

هرچند این یک روش امنیتی و محافظ‌کارانه اندروید 11 برای برنامه‌هایی می‌باشد که پس از مدتی بلااستفاده ماندن، دیگر به مجوزها دسترسی نداشته باشند.

4. دسترسی آسان به کنترل هوشمند خانه

احتمال اینکه شما در منزل خود وسایل هوشمند مختلفی مانند چراغ‌ها، وسایل گرمایشی-سرمایشی و بسیاری موارد دیگر داشته باشید، بسیار زیاد است. بنابراین ممکن است بخواهید زمانی که شما در خارج از منزل خود به سر می‌برید، بعضی از وسایل داخل خانه را کنترل کنید.

اما مسئله دیگری که اهمیت دارد این است که سروکله‌زدن با برنامه‌های مختلف جهت کنترل هریک از آنها کاری نسبتا سخت و حتی خسته‌کننده‌ای می‌باشد.

pixel 3a android 11 power menu

برای رفع این مشکل هر دو شرکت اپل و گوگل، امکان کنترل همه این وسایل را در قالب یک برنامه اختصاصی به ترتیب با عنوان اپل هوم و گوگل هوم به کاربران ارائه کردند. البته در اینجا نیز اندروید 11 فراتر از iOS 14 عمل کرده و به کاربر اجازه داده است تا برای وسایل قابل‌کنترل پراستفاده، در منوی دکمه پاور مکانی را اختصاص بدهد.

مهم نیست شما در حال انجام چه کاری با گوشی خود هستید، فقط کافیست تا دکمه پاور را فشار داده تا منوی تغییر ‌یافته گوگل برای شما نمایان شود. در منوی جدید هنوز دکمه‌های کنترل همیشگی قرار دارند اما در اندروید 11 گزینه جدیدی به آن اضافه شده است.

android 11 home controls how to 3android 11 home controls how to 1android 11 home controls how to 5

 

این گزینه برای کاربر امکان دسترسی آسان به کارت خرید گوگل پی و همچنین کنترل هوشمند خانه فراهم کرده است. بنابراین در هر زمان می‌توانید با فشردن دکمه پاور و انتخاب میانبر اضافه‌شده به راحتی و در هر موقعیتی، کنترل هوشمند وسایل خانه خود را به دست بگیرید.

ممکن است برنامه گوگل هوم شما بخاطر انبوهی از وسایل الکتریکی هوشمند دچار بهم ریختگی و آشفتگی شده باشد، به همین خاطر می‌توانید براحتی در اندروید 11 موارد پرکاربرد را از بقیه جدا کرده و نظمی به آن ببخشید.

سیستم‌عامل iOS 14 نیز برای کنترل هوشمند وسایل دسترسی آسانی در قسمت تنظیمات سریع خود قرار داده است. اما برای دسترسی به تنظیمات سریع شما بایستی ابتدا نمایشگر را روشن کرده و صفحه‌نمایش را به پایین بکشید.

با همه این اوصاف، فشردن ساده کلید پاور صرف‌نظر از خاموش یا روشن بودن صفحه‌نمایش گوشی برای دسترسی به دستیار خانگی گوگل، تجربه لذت‌بخشی را به کاربر هدیه می‌دهد.

5. قابلیت شخصی‌سازی اندروید بیشتر از iOS است

بدون شک ویژگی برجسته سیستم‌عامل iOS 14، قابلیت شخصی‌سازی گسترده آن است. از جمله این موارد می‌توان به پنهان‌کردن صفحات اضافی موجود در منوی خانه، قرار دادن برنامه‌های دلخواه به قسمت کشوی برنامه‌های نصبی و در آخر اضافه‌کردن ویجت‌ها به صفحه اصلی کنار آیکون برنامه‌ها اشاره کرد.

موارد گفته شده در بالا جزو تغییرات بزرگی بودند که در iOS 14 دیده شده و به خوبی قابل اجرا هستند.

هرچند اپل در زمینه شخص‌سازی دست به تغییرات بزرگی زده و شایستگی خود را ثابت کرده است، اما در مقابل اندروید 11 گزینه‌های بیشتری را برای شخصی‌سازی در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

android theming hero may 2020

برای مثال برنامه‌های پیش‌فرض را در نظر بگیرید. سیستم‌‎عامل iOS 14 به شما اجازه تغییر تنظیمات پیش‌فرض را تنها برای برنامه‌های مرورگر و ایمیل می‌دهد. به همین خاطر برای تغییر برنامه‌های دیگری مانند دوربین یا مسیریابی اجازه چنین کاری را البته در حال حاضر نخواهید داشت.

علاوه بر موارد بالا در صورتی که شما گوشی خود را خاموش یا ریست کنید، بایستی تمام تنظیمات پیش‌فرض تغییرداده‌شده را از نو فعال کنید. چرا که اپل با هر ریست یا خاموش ‌شدن گوشی تنظیمات را به حالت اولیه خود بازنشانی می‌کند. از آنجایی که تنظیمات پیش‌فرض در اندروید را تجربه کرده باشید، استفاده از iOS 14 برای شما خسته کننده خواهد بود.

برای داشتن آیکون‌های سفارشی در iOS 14 نیز مشکلات خاصی سد راه کاربر می‌باشد. برای این کار لازم است برای هر برنامه یک میانبر Siri ایجاد کنید. همینطور زمانی که شما در حال ایجاد میانبر سیری هستید، نمی‌توانید آیکون سفارشی خود را در کشوی برنامه‌های نصبی و یا هرجایی خارج از صفحه خانه مشاهده کنید.

google pixel 4 theming menu so blue

برخلاف iOS 14 در اندروید 11 یا نسخه‌های قدیمی‌تر، می‌توان به راحتی با نصب بسته آیکون سفارشی و فعال‌کردن آن از طریق تنظیمات لانچر، آیکون‌های سفارشی جذای را برای خود ایجاد کنیم.

نکته قابل‌توجه دیگر اینکه در آیفون، شما نمی‌توانید از لانچری غیر از خود اپل برای آن استفاده کنید. در هر حال شما در آیفون  فقط توانایی جابجاکردن برنامه‌ها یا اضافه‌کردن ویجت به آنها را خواهید داشت. اما در اندروید داستان متفاوت است.

در حال حاضر لانچرهای بی‌شماری برای سیستم‌عامل اندروید ارائه شده است. شما می‌توانید طبق سلیقه شخصی، گوشی اندرویدی خود را در یک چشم‌به‌هم‌زدن متحول کنید. همچنین همه کاربران اندرویدی فارغ از جدید یا قدیمی‌بودن گوشی آنها، می‌توانند از دنیای شگفت‌انگیز لانچرها متناسب با سلیقه خود بهره ببرند.

کدام سیستم‌عامل را ترجیح می‌دهید؟

این یک سوال جنجال‌برانگیز بوده که هرکسی می‌تواند مطابق میل شخصی خود به آن پاسخ دهد.

android 11 vs ios 14 hero 2

اما فارغ از مسائل شخصی، هر دو سیستم‌عامل قابلیت‌های خاص خود را ارائه می‌دهند و باید بررسی کرد که کدامیک از قابلیت‌های آنها نسبت به دیگری برتری دارد.

منبع: androidcentral.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟