درحالی که این کنسول تحت الشعاع ایکس باکس سری ایکس قرار گرفته، همچنان ویژگیهای جالبی را به خریداران خود ارائه میکند. همچنین شما باید نکاتی را در خصوص این کنسول بدانید.
ایکس باکس سری اس نسخه کوچکتر سری ایکس و کنسول جدید ماکروسافت برای ورود به نسل نهم کنسولهای بازی است. این کنسول کوچک، کوچکترین کنسول تاریخ ایکس باکس تا به امروز است. سری اس با وجود اندازه کوچک خود پتانسیل بسیار بالایی دارد و مورد توجه بسیاری از بازیکنان قرار گرفته است.
ماکروسافت زمانی که تصمیم به ساخت این کنسول گرفت، واقعا تمام جامعه را مورد توجه خود قرار داد. سری اس برای گیمرهای معمولی مناسب است و اگرچه به اندازه ایکس باکس سری ایکس یا پلی استیشن 5 قدرتمند نیست، اما همچنان میتواند به عنوان یک کنسول جذاب توجهات را به خود جلب کند.
1- به طور قابل توجهی ارزانتر است
ایکس باکس سری اس با اختلاف قابل توجهی ارزانترین کنسول در نسل جدید است. سری اس به صورت چشمگیری ارزانتر از ایکس باکس سری ایکس است و این اختلاف برای گیمرهای معمولی و کسانی که میخواهند تجربه نسل جدید کنسولها را بدون نیاز به صرف هزینه زیاد تجربه کنند، مناسب میسازد.
در مقایسه با دیگر کنسولهای ماکروسافت و سونی، ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن 5 499.99 دلار قیمت گذاری شدهاند. نسخهی بدون دیسک درایو پلی استیشن 5 نیز 399 دلار قیمت گذاری شده است. این مساله باعث میشود تا سری اس ماکروسافت 200 دلار از سری ایکس و پلی استیشن 5 و 100 دلار از نسخه بدون دیسک درایو پلی استیشن 5 ارزانتر باشد.
2- رنگ و بوی نسل جدید کنسولها را به همراه دارد
ایکس باکس سری اس با اندازه کوچک و برچسب قیمت خود، یک کنسول با عملکرد قابل توجه است. اگرچه به اندازه ایکس باکس سری ایکس یا پلی استیشن 5 قدرتمند نیست اما همچنان به گیمرها حس نسل جدید را القا میکند و از اکثر کنسولهای نسل قبل قدرتمندتر است.
ایکس باکس سری اس توانایی اجرای بازیها با وضوح 1440p و حداکثر 120 فریم بر ثانیه را دارد. بسیاری از گیمرها خواستار اجرای بازیها با وضوح 4K هستند، اما این خواسته از توان سری اس خارج است، تمرکز این کنسول بر روی حفظ حداکثری نرخ فریمها است. ماکروسافت تضمین میکند که این کنسول قادر به اجرای بازیها با 120 فریم بر ثانیه به سان ابریشم است که برای بسیاری از گیمرها یک برد محسوب میشود.
3- استفاده از SSD
این روزها بیشتر مردم به جای استفاده از HDDهای قدیمی به ذخیره سازی اطلاعات خود بر روی SSDها روی آوردهاند. SSD یا درایو حالت جامد در مقایسه با درایو دیسک سخت یک دستگاه ذخیره سازی اطلاعات قدرتمند و بسیار سریعتر است. هیچ یک از کنسولهای نسل قبل از SSD استفاده نمیکردند اما در نسل جدید این ویژگی به یک استاندارد بین کنسولها تبدیل شده است.
ایکس باکس وان اس از این استاندارد پیروی میکند، چراکه یک SSD را درون خود جای داده است. اگرچه که ظرفیت مدل استفاده شده در آن کمتر از کنسولهای نسل نهم است اما همچنان سرعت قابل انتظار از SSD را به شما ارائه میکند.
4- فضای ذخیره سازی قابل ارتقا
یکی از ناامید کنندهترین مواردی که در مورد ایکس باکس سری اس وجود دارد، ظرفیت ذخیره سازی بسیار اندک آن است. خوشبختانه این کنسول، دقیقا مانند سری ایکس، از یک شکاف برای افزایش این فضا بهره میبرد. گیمرهایی که ایکس باکس سری اس را انتخاب میکنند اما مقدار حافظه ذخیره سازی آن را بسیار کم میدانند میتوانند SSD جدیدی را خریداری کرده و آن را در یک شکاف بازشونده در پشت کنسول قرار دهند.
ممکن است که در آینده ظرفیتهای دیگری نیز به لیست محصولات قابل خرید اضافه شود، اما در حال حاضر تنها گزینهای که در دسترس گیمرهاست SSD با برند Seagate است که قیمتی در حدود 200 دلار دارد.
5- پردازنده
ایکس باکس سری اس برای رسیدن به قیمت پایینتر خود بسیاری از ویژگیها و تواناییها از نظر گرافیکی، فضای ذخیره سازی و طراحی را فدا کرد. با این حال ماکروسافت در مورد این کنسول از نظر سرعت و قدرت محاسباتی مصالحه نکرده است.
پردازنده ایکس باکس سری اس تقریبا مشابه با ایکس باکس سری ایکس است. هر دو از پردازنده 8 هستهای AMD Zen 2 استفاده میکنند و تفاوت آنها میزان اندکی در سرعت پهنای باند است. با توجه به اختلاف 200 دلاری بین سری اس و سری ایکس تعجب آور است که مدل ضعیفتر پردازندهای با چنین قدرتی دارد.
و اما نکاتی در مورد ویژگیهای نه چندان خوب ایکس باکس سری اس که برای خرید این کنسول باید بدانید.
1- سری اس دیسک درایو ندارد.
ایکس باکس سری اس دقیقا مانند نسخه بدون دیسک درایو پلی استیشن 5 است، به این معنی که توانایی خواندن دیسکهای فیزیکی را ندارد. این مساله ممکن است برای کسانی که مدتهاست به صورت دیجیتالی بازیها را بارگیری میکنند خوب باشد، اما همه افراد با این رویه آشنایی کافی ندارند.
با ورود جهان به عصر دیجیتال، بسیاری از مردم هنوز ترجیح میدهند که نسخه فیزیکی بازیها را خریداری کنند. بسیاری از مردم داشتن یک نسخه فیزیکی از بازی را برای کارایی یا تنها داشتن یک مجموعه انتخاب میکنند. گروهی دیگر تنها به دلیل کند بودن ارتباطات اینترنتی نسخه فیزیکی را انتخاب میکنند. به هرحال، کسانی که داشتن نسخههای فزیکی را ترجیح میدهند در برخورد با این جنبه از سری اس غمگین میشوند. اما کسانی که به دنبال نسخه فیزیکی نیستند این مساله را یک پیروزی میدانند.
2- طراحی
هیچ کس طراحی کنسول را مبنای یک معامله قرار نمیدهند. با این حال، طراحی مسالهای است که باید مورد بحث قرار گیرد. طراحی ایکس باکس سری اس را به طرق مختلفی میتوان برچسب گذاری کرد و یکی از تکراری ترینِ آن برچسبها شباهت این کنسول به بلندگویی کوچک است.
طراحی ایکس باکس سری اس مسلما به صورت فاعلی جذابیتی ندارد و این ظاهربیشتر به سیستم صوتی یک تلویزیون شباهت دارد تا کنسول بازی نسل جدید. به هرحال این عامل بسیار جزئی برای توجه است و بسیاری از افراد آن را تاثیر گذار نمیدانند.
3- فضای ذخیره سازی کم
ایکس باکس سری اس به صورت پیش فرض تنها 512 گیگابایت فضای ذخیره سازی را به شما ارائه میکند. اگرچه این فضا در خصوص درایو SSD بسیار زیاد به نظر میرسد، اما امروزه بسیاری از بازیها فضای زیادی را طلب میکنند، بعضا فضایی را در حدود 100 گیگابایت اشغال میکنند. با توجه به این نکته، فضای ذخیره سازی پیش فرض ایکس باکس سری اس تنها در حدود 6 تا 8 بازی را ذخیره میکند، البته تا زمانی که بازیها با استانداردهای اخیر مطابقت داشته باشند.
این فضا (512 گیگابایت) جدا از نرم افزارهای سیستمی ایکس باکس میباشد. برای کاربر تنها 364 گیگ از این فضا قابل استفاده خواهد بود که یک محدودیتی را برای کنسول ایجاد میکند. دارندگان این سیستم مجبور به پاک کردن و بارگیری چندباره بازیها خواهند بود، و با توجه به اینکه دیسک درایو به همراه ندارد این کار یک رویهی تکرار شونده برای کاربران این کنسول است.
4- تقلا برای رسیدن به کیفیت 4K
بسیاری نرخ فریم را مهمتر از وضوح میدانند. با این حال کسانی که نظری مخالف دارند، از کیفیت 1440p ایکس باکس سری اس مایوس خواهند شد. حداقل در حال حاضر.
هرچند که این مساله کاملا معقول و قابل درک است. ایکس باکس سری اس به عنوان نسخه سبکتر ایکس باکس سری ایکس ساخته شده. اگر گیمیر قصد تجربه با کیفیتترین حالت یک بازی را دارد، میتواند به سراغ ایکس باکس سری ایکس برود. لازم به ذکر است که سری اس ممکن است کیفیت 4K را ارائه کند اما این مساله بسته به تصمیم توسعه دهنده بازی دارد، اما این وضعیتی است که کنسول در حال حاضر با آن دست و پنجه نرم میکند.
منبع: gamerant.com