از گذشته تا به امروز گوشیهای زیادی به مرحله تولید رسیدند که پس از گذشت مدتی به سادگی فراموش شدند. اما در این میان گوشیهای هوشمندی کمی تولید شدهاند که به واسطه طراحی منحصربهفردشان، سخت میتوان آنها را از یاد برد. در دورهای قرار گرفتهایم که همهگیری ویروس کرونا باعث مختلشدن بسیاری از فعالیتهای این کره خاکی شده است. با این حال نتوانسته سازندگان گوشی هوشمند را از تلاش برای طراحی دستگاههای جدید با ظاهر و عملکردی منحصر به فرد، باز دارد.
در طراحی یک گوشی علاوه بر فاکتور منحصربهفرد بودن، بایستی فاکتور کارآمدبودن آن نیز در نظر گرفته شود تا یک اثر هنری بیهمتایی خلق گردد. اما متاسفانه این طرز فکر را میتوان فقط در بعضی از گوشیهای هوشمند امروزی مشاهده کرد.
در ادامه به بررسی گوشیهایی خواهیم پرداخت که در سال جاری، لقب بهترین طراحیهای 2020 را از آن خود کردهاند.
ال جی وینگ (Wing)
مقام اول لیست بهترین طراحیهای سال 2020، ال جی وینگ میباشد. کمپانی ال جی با رونمایی از محصول جدید خود توانسته مرزهای طراحی را جابجا کند و حتی کاربران مشکلپسند را نیز تحت تاثیر قرار بدهد. ال جی وینگ حقیقتا هوشمندترین گوشی طراحیشده (اولین در نوع خود) توسط شرکت ال جی میباشد.
در نگاه اول ما با یک گوشی بسیار معمولی طرف هستیم که حتی ضخیمتر از سایر گوشیها نیز به نظر میرسد، با این حال زمانی که این گوشی را با یک دست (مشابه فیجت اسپینر) میچرخانیم، در آن لحظه است که متوجه طراحی بینظیر ال جی وینگ خواهیم شد.
ال جی وینگ توانایی چرخش تا 200 هزار مرتبه را پشتیبانی کرده و از این طریق توانسته نگرانی کاربران را بابت نگهداری و دوام آن برطرف کند. هرچند این گوشی ممکن است در هنگام استفاده معمولی، چنان قابلیت خاصی را برای شما ارائه ندهد؛ اما هنگام نیاز شما به انجام همزمان چندین کار ، ال جی وینگ کارایی خود را نشان خواهد داد. ال جی برای این قابلیت از دو پنل نمایشگر استفاده میکند، به این صورت که در صفحهنمایش اصلی از پنل 6.8 اینچی OLED و برای نمایشگر فرعی از پنل 3.9 اینچی OLED بهره میبرد.
قابلیت چرخش در این گوشی باعث ایجاد حالتی شبیه گیمبال یا پایه نگهدارنده میشود، که به خاطر موقعیت نگهداشتن آن، جهت فیلمبرداری ثابت (حتی با کیفیت 4K و سرعت 60 فریم بر ثانیه) بسیار مناسب میباشد. هرچند از این قابلیت میتوان کاربردهای بسیار متفاوتی را انتظار داشت.
تجربه استفاده از ال جی وینگ برای مشاهده محتوای رسانهای بسیار لذتبخش خواهد بود. به این صورت که شما میتوانید از طریق یکی از نمایشگرها، نمای تصویری آن محتوا را تماشا کرده و در نمایشگر دیگر، گزینههای کنترل آن را در اختیار خواهید داشت. همچنین از این قابلیت میتوان به عنوان یک رابط کاربری مناسب برای دسترسی به خدمات راهیابی در خودرو نیز استفاده کرد.
ال جی وینگ با قابلیت چرخشی خود، امکانات بسیاری را برای کاربران خود مهیا کرده است، با این حال توسعهدهندگان برنامه، سعی در گسترش این قابلیتها نیز دارند.
در قسمت داخلی، ال جی وینگ دارای تراشه کوالکام اسنپدراگون 765G به همراه 8 گیگابایت رم و 128/256 گیگابایت حافظه داخلی قابل ارتقاء میباشد. مشخصات دیگر این گوشی شامل باتری نسبتا خوب 4000 میلیآمپری، دوربین 3گانه مناسب مجهز به سنسور اصلی 64 مگاپیکسلی به همراه 2 لنز دیگر و دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی میشود.
گلکسی زد فولد 2 5G
با اینکه زد فولد 2 اولین محصول تاشو شرکت سامسونگ نبوده و قطعا آخرین هم نخواهد بود اما روند تکاملی این شرکت در عرضه گوشیهای تاشو، بسیار تحسین برانگیز میباشد. گلکسی زد فولد 2 را بعضی رسانهها با عنوان جذابترین گوشی هوشمند جدید سال 2020 میشناسند. این گوشی به خاطر طراحی چشمنواز و سختافزار قدرتمندی که دارد، تابحال توانسته طرفداران بسیاری را به سمت خود جذب کند.
طراحی جدید لولای زد فولد 2 باعث شده تا آن را بدون هیچ تداخل تصویری در هر وضعیت دلخواه قرار دهیم؛ علت این ویژگی یکپارچگی ساختاری بسیار متفاوت بدنه آن میباشد. پنلهای نمایشگر خارجی و داخلی زد فولد 2 نسبت به نسل گذشته آن، پیشرفت چشمگیری پیدا کردهاند.
گلکسی زد فولد 2 در حالت باز، بیشتر به تبلت شبیه شده و به لطف ابعاد و طراحی منحصربهفرد، انجامدادن چندین کار را به صورت همزمان برای کاربر امکانپذیر کرده است. همچنین تجربه استفاده از صفحهنمایش تقسیمبندی شده این گوشی بسیار لذتبخش میباشد.
در بخش مولتیمدیا، جایی که اشیاء به کمک نمایشگر 7.6 اینچی و نرخ نوسازی 120 هرتز گلکسی زد فولد 2، به درخشش درآمده و در کنار اسپیکرهای فوقالعاده آن جلوهای واقعیتر پیدا خواهند کرد. دوربینهای فوقالعاده به کار رفته در این گوشی شامل سنسور اصلی 12 مگاپیکسلی و سنسور 12 مگاپیکسلی تلهفوتو به همراه لنز 12 مگاپیکلسی فوقعریض میشوند.
دوربینهای استفاده شده در گوشی گلکسی زد فولد 2 عملکردی عالی داشته و عکسهای بینظیری را ثبت میکند. این تعاریف برای دوربین 10 مگاپیکسلی سلفی این گوشی نیز صدق میکند.
بخش سختافزاری گلکسی زد فولد 2، جای هیچ گلهای را برای کاربر نخواهد گذاشت. این گوشی مجهز به تراشه قدرتمند کوالکام اسنپدراگون 865 پلاس بوده که با همراهی 12 گیگابایت رم از نوع DDR5، فضای ذخیرهسازی 512 گیگابایتی و باتری متمایز 4500 میلیآمپری، عملکرد بدون نقصی را ارائه میدهد.
در مجموع زد فولد 2 یک گوشی با طراحی خیرهکننده بوده که توانسته توجه هر کاربری را به سمت خود جلب کند. این گوشی با عملکرد فوقالعاده خود و طراحی بینظیرش، غیرقابل مقایسه با سایر گوشیها میباشد.
ریزر موتورولا 5G
این گوشی را میتوان بازسازیشده گوشی تاشو کلاسیک دانست و اگر شما طرفدار گوشیهای کوچک و جذاب بوده باشید، قطعا ریزر موتورولا انتخاب شما خواهد بود. صفحهنمایش این گوشی در لبههای آن به طوری خم شده که طراحی و کاراکتر خاصی به گوشی میبخشد. خط اتصال پنل P-OLED نمایشگر در مقایسه با زد فولد 2 قابل چشمپوشی میباشد و به سختی میتوان لولای بین آنها را تشخیص داد که حقیقتا شگفتانگیز است.
نمایشگر خارجی ریزر موتورولا نسبت به گلکسی زد فولد 2 شرکت سامسونگ خیلی کوچکتر به نظر میرسد اما همین ویژگی، توجه مخاطبان متفاوتی را به خود جلب کرده است.
عمل تا کردن این گوشی بسیار نوستالژیک و جذاب بوده و زمانی که برای جوابدادن به تماس گوشی را باز میکنید، به خاطر ارگونومی خاص آن حس خوشایندی را به کاربر القا خواهد کرد. دوربین پشتی 48 مگاپیکسلی ریزر موتورولا توانایی ثبت عکسهای گیرا و بینظیری را از خود نشان داده و اگر از آن به عنوان دوربین سلفی استفاده شود، کارایی آن حتی دوچندان هم میشود. هرچند که دوربین سلفی این گوشی نیز دست کمی از دوربین پشتی نداشته و عملکرد خوبی دارد.
در بخش پردازنده، ریزر موتورولا از گلکسی زد فولد 2 بسیار عقبتر بوده به صورتی که در آن از تراشه کوالکام اسنپدراگون 765G SOC به همراه رم 8 گیگابایتی و حافظه داخلی 256 گیگابایتی به کار برده شده است. باتری 2800 میلیآمپری ریزر موتورولا برای یک گوشی هوشمند در سال 2020 قطعا کم به نظر میرسد. اما زمانی که طراحی جمعوجور و جذاب آن را مدنظر قرار بدهیم، اقدام شرکت موتورولا جهت استفاده از باتری کوچکتر، توجیهپذیر میشود.
آیفون 12 پرو
نسخه جدید آیفون 12 را میتوان نوعی بازگشت به نسخههای معروف قبلی آیفون دانست، طراحی که دوستداران اپل و آیفون منتظر آن بودند. نسخهای که در اینجا مورد بررسی قرار دادهایم، ممکن است از نظر طراحی با گوشیهای سری خود کموبیش شباهت داشته باشد اما اپل برای این گوشی به جزئیات زیادی توجه کرده است.
طراحی آن شاید مانند گوشیهایی که در بالا مورد بررسی قرار دادهایم، آنچنان پر زرقوبرق نباشد؛ با این حال آیفون 12 پرو علاوهبر طراحی کمالگرایانه با داشتن بدنهای از جنس استیل ضدزنگ و برشهای دقیق خود، توانسته حس خوشایندی را هنگام استفاده از آن به کاربر القا کند.
آیفون 12 پرو با استفاده از یک پوشش محافظ سرامیکی، خود را در برابر آسیبهای ناشی از ضربه ایمن کرده است. در زیر این پوشش سرامیکی پنل نمایشگر Super Retina XDR قرار دارد که نسل جدید صفحهنمایش در گوشیهای آیفون میباشد.
دوربینها در آیفون 12 پرو شامل یک سنسور 12 مگاپیکسلی برای دوربین اصلی و 2 سنسور 12مگاپیکسلی برای دوربینهای تلهفوتو و فوقعریض میباشند. همچنین با کمک فناوری سنسور LiDAR، میتوان تصاویر و ویدوئوهای با کیفیتتری را در شرایط نور کم ثبت کرد. مزیت دیگر گوشیهای سری آیفون 12 پشتیبانی آنها از سیستم مگسیف بوده که توانسته است دریچه تازهای را بر دنیای لوازم جانبی گوشیهای هوشمند باز کند.
آیفون 12 پرو عملکرد فوقالعاده خود را مدیون تراشه جدید شرکت اپل یعنی A14 بایونیک میداند. علاوهبر این پردازنده، از 6 گیگابایت رم و حداکثر حافظه داخلی 512 گیگابایت نیز برخوردار است. علیرغم اینکه ظرفیت باتری آیفون 12 نسبت به سایر پرچمداران 2020 پایینتر بوده و معادل 2815 میلیآمپر میباشد، اما به لطف بهینهسازیهای انجامشده میتواند کاربر را راضی نگه دارد.
منبع: slashgear.com
عجیبه که جای گلکسی نوت بیست الترا و آیفون دوازده پرو مکس خالیه