محققان روش جدیدی را برای ساخت قطعات قابل چاپ بدون باتری ایجاد کردهاند. این روش اجازه میدهد دستگاههایی که مصرف برق بسیار کمی دارند از طریق نور محیط یا امواج رادیویی شارژ شوند. روش جدید چاپ قطعات ارزان قیمت است و میتواند در اشیاء با مصرف روزمره استفاده شود.
وسایل الکترونیکی با مصرف انرژی بسیار کم برای توسعه اینترنت اشیا مهم است. این اشیاء در کنار مصرف انرژی کم باید به طور مداوم به اینترنت وصل باشند.
بسیاری از فناوریهای جدید به قطعات الکترونیکی مقرون به صرفه نیاز دارند. این قطعات باید با کمترین میزان انرژی کار کنند. مانند: گجتهای پوشیدنی، دستگاههای مراقبت بهداشتی، خانههای هوشمند و شهرهای هوشمند.
چاپ قطعات الکترونیکی یک روش ساده و ارزان برای این گروه از کارها میباشد. این روش میتواند دستگاههای الکترونیکی ارزان قیمت را بر روی لوازم تعریف نشده قرار دهد. استفاده از این روش همه ابزارها را به دنیای دیجیتال وصل میکند. مانند: لباس، بستههای پلاستیکی یا کاغذی.
برای مفید بودن این قطعات، باید با انرژی بسیار کمی کار کنند. تکنیکهای چاپ قطعات الکترونیکی بسیار پیشرفت کردهاند. متاسفانه هنوز مصرف انرژی یکی از بزرگترین مشکلات است. تا امروز راههای گران قیمت برای حل این مشکل بوده است، اما راههای گران قیمت کاربردی نیستند.
تحقیقات جدید دانشگاه کمبریج با همکاری از چین و عربستان سعودی انجام شد. این تحقیقات رویکرد جدیدی برای ساخت قطعات الکترونیک ایجاد کردند. با رویکرد جدید دستگاههای بسیار کم مصرف و ارزان ساخته میشود.
این دستگاهها میتوانند از طریق هوا انرژی خود را تامین کنند. حتی سیگنالهای رادیویی که همیشه اطراف ما حضور دارند برای تامین انرژی آنها کافی است.
نتایج تحقیقات آنها در مجله ACS نانو منتشر شده است.
چرا میخواهیم باتری را حذف کنیم؟
باتریهای مرسوم و سنتی عمر کمی دارند و به محیط زیست آسیب میرسانند. به همین دلیل محققان تلاش میکنند تا دستگاههای بدون باتری بسازند. فناوری جدید ساخته شده توسط محققان بر اساس ترانزیستور فیلم نازک میباشد.
محققان میگویند: مدارهای الکترونیکی ساخته شده از این تکنولوژی با یک باتری استاندارد میتوانند میلیونها سال کار کنند.
این تیم شامل محققانی از دانشگاه سوچو، آکادمی علوم چین، دانشگاه تکنولوژی شانگهای و دانشگاه علم و صنعت کینگ عبدالله (KAUST) بودهاند. با استفاده از چاپ نانو لولههای کربنی بسیار نازک به این نتیجه رسیدند. آنها از استوانههایی با جنس کربن به عنوان یک نیمه هادی استفاده کردند.
به لطف رویکرد جدید، ما میتوانیم از دستگاهها به شکل روزمره استفاده کنیم. این دستگاهها به ما فرصت سنجش از راه دور را میدهند. میتوانید یکی از آنها را در گوشهای قرار دهید و تا مدتها بدون رسیدگی کار کند.
لوئیجی اوچیپینتی از گروه مهندسی دانشگاه کمبریج گفت: مهترین مشکل این بخش، تولید قطعات الکترونیک بسیار کم مصرف و ساده است. سادگی و قابل چاپ بودن آنها مشکلات بسیار بزرگی را رفع میکند و استفاده از آنها را مقرون به صرفه میسازد.
منبع: techxplore.com