گوشی میت 40 پرو همانطور که در این مطلب نشان خواهیم داد مجهز به بهترین دوربین فعلی موبایل در دنیا است.
ظاهرا هوآوی اصرار دارد که دنیا برای این شرکت با وجود تحریمهای آمریکا تمام نشده است و معرفی سری میت 40 گواه این ادعا است.
در این مطلب میخواهیم به گوشی Mate 40 Pro به عنوان تقریبا یک پرچمدار ردهبالا نگاه جامعی بیاندازیم که البته پایینتر از میت 40 پرو پلاس قرار میگیرد.
از این نظر میگوییم تقریبا پرچمدار چون یک گوشی بهتر از آن وجود دارد، ولی میت 40 پرو را نمیتوان کمتر از عالی تصور کرد.
چیزی که فورا به چشم میآید یک نمایشگر اولد 6.76 اینچی است که طرفین این دستگاه را شبیه به گوشی میت 40 پارسال پوشانده، ولی شدت خمیدگیهای آن بیشتر است.
گوشی را به عقب بچرخانیم، چشمتان به آرایش دوربینی خواهد افتاد که تا حالا نظیر آن را ندیدید تا طراحی آن تا جای ممکن متمایز باشد.
یک مجموعه دوربین سهگانه درست حسابی که داخل یک فضای دایرهای شکل گرفتند و شامل حسگر 50 مگاپیکسل اصلی و لنز تلهفوتو پریسکوپ با زوم اپتیکال 5 برابر مشابه با گوشی P40 پرو میشوند و یک دوربین فوق عریض 20 مگاپیکسل جدید.
این مشخصات به چشم میآیند، ولی چیزی که نمیتوانید ببینید چیپست جدید کرین 9000 است که اولین تراشه 5 نانومتری برای اندروید (چیپست بیونیک A14 اپل داخل آیفون 12 نیز 5 نانومتری است) به شمار میرود.
در کنار این مشخصات باتری 4400 میلیآمپر ساعت قرار میگیرد که ظرفیت آن چندان جالب نیست، ولی با سرعت شارژ سیمی سریع 66 وات و بیسیم 50 وات شارژ میشود که تنها یک گوشی حرفهای چنین مشخصاتی دارد.
با این مقدمه تا انتهای این مطلب مجددا همراه روکیدا باشید. (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آنها کلیک کنید)
مشخصات گوشی میت 40 پرو
- بدنه: 162.9 در 75.5 در 9.1 میلیمتر، 212 گرم وزن، پنل شیشهای در جلو، فریم آلومینیومی، گواهینامه IP68 برای ضدآب و گرد و غبار بودن؛ رنگها: پنل پشتی شیشهای به رنگهای مشکی، سفید و نقرهای، پنل پشتی چرم وگان به رنگها زرد و سبز
- نمایشگر: 6.76 اینچ، اولد، نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز، استاندارد HDR10، دقت 1344 در 2772 پیکسل، نسبت تصویر 18.6:9، تراکم پیکسلی 460 پیکسل در هر اینچ
- چیپست: کرین 9000 (5 نانومتری): پردازنده هشت هستهای (1 هسته کورتکس A77 با سرعت کلاک 3.13 گیگاهرتز و 3 هسته کورتکس A77 با سرعت کلاک 2.54 گیگاهرتز و 4 هسته کورتکس A55 با سرعت کلاک 2.05 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی Mali-G78
- حافظه: 256 گیگابایت حافظه داخلی، 8 گیگابایت رم، کارت حافظه نانو مموری با حداکثر حافظه 256 گیگابایت
- دوربین عقب: لنز عریض (اصلی): 50 مگاپیکسل، ضریب اف F/1.9، 23 میلیمتری، اندازه حسگر 1/1.28 اینچ، اندازه پیکسل 1.22 میکرومتر، فوکوس خودکار تشخیص افزی همه جهته؛ دوربین فوق عریض: 20 مگاپیکسل، ضریب اف F/1.8، 18 میلیمتری، فوکوس خودکار تشخیص فازی (PDAF)؛ دوربین تلهفوتو: 12 مگاپیکسل، ضریب اف F/3.4، لنز پریسکوپ 125 میلیمتری، PDAF، لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS)، زوم اپتیکال 5 برابر. اپتیکهای لایکا، فلاش الایدی
- دوربین جلو: لنز فوق عریض: 13 مگاپیکسل، ضریب اف F/2.4، 18 میلیمتری، حسگر تشخیص عمق: زمان پرواز سهبعدی تابنده نور مادون قرمز؛ HDR
- دوربین فیلمبرداری: دوربین عقب: 4K و فول اچدی با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه، اجدی با سرعت 7680 فریم بر ثانیه، فول اچدی با نرخ 960 فریم بر ثانیه، HDR، لرزشگیر الکترونیک تصویر مبتنی بر ژیروسکوپ؛ دوربین جلو: 4K و فول اچدی با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه
- باتری: 4400 میلیآمپر ساعت؛ سرعت شارژ سریع 66 وات، سرعت شارژ بیسیم 50 وات، شارژ بیسیم معکوس
- سایر مشخصات: اسپیکرهای استریو، سیستم تشخیص چهره مادون قرمز، حسگر اثر انگشت (اپتیکال، زیر نمایشگر)، شتابسنج، ژیروسکوپ، حسگر مجاورتی، قطبنما؛ NFC
هوآوی مشخصات جزئی و دوستداشتنی را فراموش نکرده است، گوشی میت 40 پرو اسپیکرهای استریو دارد.
دوربین زمان پرواز جلو میتواند با اسکن سهبعدی صورت کاربر را تشخیص دهد و یک قابلیت مبتنی بر مادون قرمز نیز وجود دارد که به کمک آن میتوانید لوازم خانگی خود را مانند یک کنترل از راه دور کنترل کنید.
این گوشی ضدآب و گرد و غبار است که با توجه به جایگاه آن در بازار طبیعی است. بدون شک، پورت 3.5 میلیمتری هدفون حذف شده است، ولی واقعا کسی از نبود آن دیگر ناراحت میشود؟ علاوه بر این، داخل جعبه فروش هدست وجود دارد.
جعبهگشایی گوشی میت 40 پرو هوآوی
جعبه فروش این گوشی را با گوشیهای قبلی میت دیده بودیم؛ یک جعبه مقوایی مشکی که روی آن حروف با رنگ طلای حک شده و نام برند لایکا به شکل یک نقطه قرمز رنگ در بخش جلو آن دیده میشود.
داخل این جعبه مجموعهای از لوازم جانبی وجود دارد. یک شارژر قدرتمند 66 وات که با وجود این قدرت، اندازه کوچک و معقولی دارد و به همراه آن کابل مناسب به چشم میخورد.
چون کابل و آداپتور از فناوری اختصاصی سوپر شارژ هوآوی بهره میبرند، برای شارژ گوشی با حداکثر سرعت باید فقط از آنها استفاده کنید.
یک جفت ایرباد با سری یواسبی C نیز دیده میشود که تنها اینترفیس سیمی در گوشی میت 40 پرو است. داخل جعبه رابط جک هدفون به پورت یواسبی وجود ندارد.
تغییر امسال اضافه شدن یک قاب محافظ است. یک قاب محافظ ساده شفاف و سیلیکونی، ولی ضخیم است تا از همان ابتدا از محافظت از گوشی خود مطمئن باشید.
این قاب تداخلی با عملکرد لکسی لبههای خمیده نمایشگر به وجود نمیآورد، ولی زمان استفاده از دکمههای فیزیکی آن بازخورد لازم را نمیگیرید.
طراحی گوشی میت 40 پرو
گوشی Mate 40 Pro مانند سایر گوشیهای هوشمند نیست و در طراحی آن از عناصر متمایزی استفاده شده است. نمایشگر آبشاری، آرایش دوربین عقب و بریدگی قرصی شکل نمایشگر جزو این تفاوتها هستند.
هوآوی میگوید این پنل اولد یک خمیدگی 88 درجه دارد تا طرفین این گوشی را در بر گیرد و دلیلی برای شک نسبت به این ادعا نداریم.
آنها شدت این خمیدگیها را در مقایسه با نمایشگر کاملا خمیده سال قبل بیشتر کردند، گرچه بعید است یک کاربر معمولی تفاوت بین خمیدگی 80 یا 88 درجه جدید را متوجه شود.
طراحی خمیدهای که گوشیهای سامسونگ چند نسلی است دارند از آن فاصله میگیرند. بریدگی داخل نمایشگر اندازه قابل توجهی دارد و داخل آن دوربین سلفی و متعلقات ماژول زمان پرواز سه بعدی برای تشخیص سهبعدی چهره به چشم میخورد.
مدل سال قبل یک بریدگی شبیه به آیفون داشت، ولی هوآوی در گوشی P40 Pro از یک بریدگی قرصی شکل استفاده کرد که حالا به گوشی میت 40 پرو نیز سرایت کرده است.
طراحی این بریدگی در گوشی اپل و همچنین هوآوی اصلا جالب نیست، ولی گوشی میت به کاربر اجازه میدهد از بخش نرمافزاری آن را مخفی کند.
گرچه، کاربران طی سالهای گذشته خودبهخود یاد گرفتند به مرور زمان این بریدگیها را نادیده بگیرند.
برخلاف P30 Pro، خانواده P40 و گوشی میت 30 پرو که نمایشگر زمان تماسهای صوتی میلرزد، گوشی میت 40 پرو یک بلندگوی مکالماتی دارد و صدا از درون یک شیار باریک در محل تلاقی شیشه نمایشگر با فریم آلومینیومی، بیرون میآید.
این بلندگوی مکالماتی در سیستم بلندگوهای استریو این گوشی تاثیرگذار است. سیستمی که دو بلندگو مشابه دارد، یکی در بالای دستگاه و دیگری در پایین آن.
یک تصمیم درست غول چینی برگرداندن دکمههای فیزیکی تنظیم حجم صدا بوده است. تنظیم صدا در گوشی میت 30 پرو کاملا نرمافزاری انجام میشود و یادگیری آن به زمان نیز داشت.
گوشی میت 40 پرو برای انجام این کار یک دکمه مکانیکی مناسب دارد.
بدون شک، با توجه به شدت خمیدگی نمایشگر دکمهها زیر خط وسط قرار میگیرند. با آن که چنین طراحی بهترین مثال برای بهترین ارگونومیک نیست، ولی حداقل دکمهها همیشه کار میکنند.
زمانی که گوشی Mate 40 Pro را به دست میگیرید، در مقایسه با نسل قبل فورا متوجه بزرگتر شدن آن خواهید شد.
با آن که اعداد این اختلاف را مشخص میکنند، ولی اختلاف خیلی کم به چشم میآید و فقط این گوشی 2.4 میلیمتر پهنتر و 0.3 میلیمتر ضخیمتر شده است.
با این حال، با یک گوشی بزرگ روبرو هستیم و گوشی میت در مقایسه با بزرگهای دیگر معمولی به نظر میرسد.
گرچه، روی پنل پشتی چیز غیرعادی دیده نمیشود. آرایش متفاوت دوربین کاملا محصول فرعی صلاحدیدهای مهندسی است، در واقع اینطور به ما گفته شده است.
به عبارت دیگر، محل قرارگیری ماژولها حکم به چنین طراحی دادند.
4 دوربین داخل یک دایره مشکی رنگ قرار گرفتند و در وسط لوگو اجباری لایکا دیده میشود. هوآوی میتوانست 4 دوربین را در یک گوشه داخل یک مستطیل بزرگ قرار دهد، ولی به نظر ما جذابیت گوشی را از آن میگرفت.
حالا به موضوع رنگ و ظاهر سطحی پنل پشتی میرسیم. مدل تحت بررسی ما نقرهای است و یک پنل پشتی شیشهای مات دارد. دو رنگ مشکی و سفید این گوشی نیز ظاهر مات دارند.
دو مدل نقرهای و مشکل وارد بازار اروپا خواهند شد. گرچه، دو مدل دیگر از این گوشی نیز به رنگهای زرد و سبز وجود دارند که پنل پشتی آنها از جنس چرم وگان است.
گوشی میت 40 پرو به عنوان یک پرچمدار واقعی و قابل احترام با توجه به دریافت گواهینامه IP68 ضد آب و گرد و غبار است.
با توجه به شیار سیمکارت میتوانید این قضیه را بهتر ببینید، چون یک درزبند قرمز رنگ روی شیار را پوشانده است تا جلوی ورود ذرات را بگیرد.
داخل خشاب سیمکارت میتوانید یک سیمکارت با قطع نانو و یک کارت حافظه نانو مموری قرار دهید. در کنار خشاب سیمکارت که جایگاه آن در پایین گوشی است، همچنین پورت یواسبی C را به همراه بلندگو و میکروفون اولیه پیدا خواهید کرد.
در بالا میکروفون ثانویه به همراه بلندگوی دیگر و پورت تابنده نور مادون قرمز دیده میشود و خوشحال هستیم شرکت چینی همچنان از این پورت روی گوشیهای خود استفاده میکند، حتی با آن که تعداد کاربرانی که از آن استفاده میکنند به مراتب کمتر شده است.
نمایشگر گوشی میت 40 پرو
گوشی Mate 40 Pro مجهز به یک نمایشگر 6.76 اینچی اولد بوده که از طرفین مانند آبشار سرریز شده است. دقت آن کمی عجیب و 1344 در 2772 پیکسل است تا حتی از دقت 1200 در 2640 پیکسل گوشی P40 Pro عجیبتر باشد.
نسبت تصویر 18.6:9 است و در هر اینچ نمایشگر 456 پیکسل دیده میشود. این پنل نمایش همچنین از نرخ تازهسازی 90 هرتز مشابه با دو گوشی P40 Pro و P40 Pro پلاس پشتیبانی میکند.
تنظیمات نمایشگر در این زمینه را میتوانید روی حالت استاندارد (60 هرتز)، اولترا (90 هرتز) یا داینامیک قرار دهید که در حالت آخر تنظیمات براساس محتوای روی صفحه تصمیم گرفته میشود.
تنظیماتی نیز برای نمایشگر وجود دارد تا بتوانید دقت کمتر 896 در 1848 پیکسل را انتخاب کنید که معادل دو سوم پیکسلهای بومی در هر جهت است.
همچنین یک گزینه به اسم «هوشمند» برای تنظیمات خودکار وجود دارد.
حداکر نور صفحه نمایش گوشی میت 40 پرو به اندازه کافی است. ما زمان فعال بودن گزینه Adaptive brightness مقدار 870 نیت را در محیط روشن اندازه گرفتیم که در حد سایر گوشیهای رده بالا است (گرچه گوشی گلکسی نوت 20 اولترا میتواند تا بیشتر از 1000 نیت نیز روشن شود).
مقدار نور صفحه نمایش این گوشی همچنین کمی از گوشی P40 Pro پلاس (760 نیت) و به مراتب از P40 Pro و آمار 531 نیت آن، بالاتر است.
اگر نور صفحه را به صورت دستی تنظیم کنید، حداکثر نور صفحه 485 نیت است که مجددا از گوشیهای قبلی هوآوی بالاتر و در حد رقبای ممتاز این گوشی است.
گزینههای مربوط به بازتولید رنگ در گوشی میت 40 پرو نسبتا سرراست است. دو حالت Natural و Vivid دیده میشود که هر کدام تنظیماتی برای انتخاب دمای رنگ خنک، گرم و پیشفرض دارند و به کمک چرخه رنگ میتوانید تنظیمات را سفارشی کنید.
نمایشگر در حالت پیشفرض روی حالت Natural قرار دارد که در این حالت و برای فضای رنگ sRGB متوسط dE2000 برابر با 2.0 را اندازه گرفتیم، گرچه نقطه سفید کمی از حد ایدهآل خنکتر بود.
زمانی که در این حالت دمای رنگ را روی گرم گذاشتیم، بازتولید رنگ بدتر شد و یک تهمایه رنگ قابل توجه زرد با متوسطdE2000 برابر با 2.4 شکل گرفت.
گرچه، زمانی که چرخه رنگ را بیشتر تغییر دادیم توانستیم متوسط مقدار عالی DeltaE برابر با 1.0 را با نقطه سفید تقریبا عالی به دست آوریم.
حالت Vivid به صورت پیشفرض برای فضای رنگ DCI-P3 تنظیم شده است و متوسط مقدار dE2000 برابر با 4.0 را اندازه گرفتیم و رنگهای سفید شدیدا به سمت آبی بودند.
زمانی که دمای رنگ را روی گرم گذاشتیم، متوسط مقدار شاخص مربوطه به 2.4 افت کرد، ولی رنگ سفید به سمت سبز عوض شد.
مجددا زمان استفاده از چرخه رنگ و تنظیمات سفارشی به آمار بهتر متوسط dE2000 برابر با 2.0 و رنگهای سفید تقریبا 2.5 دست پیدا کردیم.
عمر باتری گوشی میت 40 پرو هوآوی
گوشی Mate 40 Pro یک باتری 4400 میلیآمپر ساعت با ظرفیت متوسط تا پایین برای این بخش از این بازار دارد.
به عنوان مثال، باتری گوشی گلکسی نوت 20 اولترا به همراه گوشی Mi 10 Pro شیائومی و گوشی وان پلاس 8 پرو 4500 میلیآمپر ساعت است و گوشی Oppo Find X2 Pro از یک سلول 4260 میلیآمپر ساعت استفاده میکند.
گوشیهای دیگری مانند اج پلاس موتورولا، زن فون 7 پرو ایسوس و گوشی گلکسی اس 20 اولترا یک باتری 5000 میلیآمپر ساعت دارند.
ما تستهای همیشگی باتریمان را روی گوشی میت 40 پرو انجام دادیم و در بخش تماس صوتی اینترنتی (با شبکه 3G) امتیاز کمی زیر 24 ساعت به دست آورد.
آمار نتایج در بخش تستهای آن اسکرین (روشن بودن صفحه نمایش) 12:33 ساعت برای تست گردش در وب با شبکه وای فای در حالت 90 هرتز نمایشگر بود که در حالت 60 هرتز بهتر میشود و به 14:24 ساعت میرسد.
زمان بازپخش ویدئو نمایشگر همیشه روی حالت 60 هرتز قرار میگیرد و دوام شارژ باتری در این بخش کمی زیر 17 ساعت است.
با توجه به تمام این مسائل، نتیجه تست باتری این هیولا را برای دو حالت 60 و 90 هرتز به همراه آمار مربوط به ماندگاری شارژ در حالت انتظار (از گوشی استفاده نمیشود) را میتوانید در تصویر زیر ببینید.
بخواهیم با سایر گوشیهای با نمایشگرهای 90 هرتز امسال مقایسه کنیم، گوشی میت 40 پرو در بخش گردش در وب یک ساعت کمتر از Mi 10 Pro (با آمار 13:44 ساعت) دوام میآورد، در حالی که آمار اج پلاس موتورولا 2 ساعت بیشتر (14:27ساعت) است.
گرچه، گوشی میت از زن فون 7 پرو (با آمار 11:58 ساعت) کمی جلو میزند. استفاده از حالت 120 هرتز روی باتری تاثیر بیشتری میگذارد و رقبایی مانند وان پلاس 8 پرو (با آمار 10:58 ساعت) و نوت 20 اولترا (11:31 ساعت) نمیتوانند در حد میت باشند و این آمار برای گوشی Find X2 Pro اوپو به مراتب کمتر (9:08 ساعت) است.
در بخش تماشای فیلم به صورت آفلاین، گوشی میت از اکثر رقبا بهتر عمل میکند، البته نه چندان زیاد. علاوه بر این، گوشیهای مدرن با نمایشگرهای اولد بسیار از نظر توان مصرفی کارآمد شدند که آمار 16:45 ساعت گوشی Mate 40 Pro به راحتی به اندازه خوب است.
با این حال، این آمار روی گوشی اج پلاس موتورولا 3 ساعت بیشتر (20:14 ساعت) است و سایر گوشیها نیز به این شکل نتیجه بهتری به دست آوردند: وان پلاس 8 پرو (18:03 ساعت)، Mi 10 پرو (17:44 ساعت) و Find X2 پرو (17:38 ساعت).
آمار گلکسی نوت 20 اولترا نیز کمی بهتر بود (17:21 ساعت)، البته اگر مطمئن شوید پخش ویدئو 60 هرتز انجام میشود.
سرعت شارژ باتری گوشی میت 40 پرو
داخل جعبه پرچمدار جدید هوآوی یک شارژر 65 وات با پشتیبانی از فناوری اختصاصی سوپر شارژ این شرکت قرار دارد.
به کمک این شارژر توانستیم در عرض 45 دقیقه باتری را کاملا شارژ کنیم و پس از نیم ساعت شارژ آن به 87 درصد رسید. با آن که دو گوشی Find X2 Pro اوپو و Mi 10 Ultra شیائومی به مراتب سریعتر شارژ میشوند، ولی نتایج گوشی میت جزو بهترینها است.
اگر از شارژرهای با استاندارد USB PowerDelivery استفاده کنید، شارژ پس از نیم ساعت به 33 درصد میرسد و برای شارژ کامل باید 1 ساعت و 42 دقیقه صبر کنید.
ما از شارژرهای 65 وات متفرقه نیز استفاده کردیم، ولی سرعت شارژ مانند شارژر خود هوآوی نبود.
این گوشی همچنین از سرعت شارژ بیسیم 50 وات پشتیبانی میکند، گرچه باید از شارژر خود این شرکت استفاده کنید. شارژ معکوس بیسیم نیز امکانپذیر است.
هوآوی زیاد روی این موضوع مانور نداده است، ولی گوشی میت چند گزینه برای طولانیتر کردن سلامت باتری در دراز مدت دارد.
یکی از آنها Smart Charge است که با توجه به عادات شما در شارژ گوشی، شارژ تا 100 درصد را با تاخیر انجام میدهد.
برخلاف گوشیهای ایسوس و سونی، این گزینه گوشی تنظیماتی ندارد تا بتوانید تنظیم کنید شارژ کامل چقدر طول بکشد یا آن را براساس آلارم روزانه صبح خود تنظیم کنید، فقط یک تاگل خاموش یا روشن ساده وجود دارد (به صورت پیشفرض روشن است).
با آن که این گزینه در گوشی P40 Pro نیز وجود داشت، روی گوشی میت یک گزینه جدید به اسم Smart Battery Capacity است که شارژ کامل را با کمی کمتر از ظرفیت اصلی باتری محدود میکند.
چون باتریهای لیتیومی اگر 100 درصد شارژ نشوند، در دراز مدت بیشتر عمر خواهند کرد.
کیفیت صدای گوشی میت 40 پرو
گوشی Mate 40 Pro بلندگوهای استریو و یکی از بهترین آنها را دارد. دو بلندگوی اختصاصی یکی در بالا و دیگری در پایین دیده میشود تا برخلاف سیستمهای مشابه اختلاف کیفیت صدا بین اسپیکر اصلی و بلندگوی مکالماتی که در این سیستم نقش بلندگوی دوم را دارد، وجود نداشته باشد.
خروجی صدای این گوشی عالی است و یک گام به جلو قابل توجه نسبت به تک بلندگوی گوشی P40 Pro به شمار میرود و اختلاف در مقایسه با گوشی میت 30 پرو حتی بیشتر است.
گوشی میت جدید خروجی صدای واضح با کیفیت پخش عالی صداهای با فرکانس پایین و بالا و همچنین حروف با صدا دارد. این گوشی در تست ما توانست امتیاز بسیار خوب را به دست آورد.
بخش نرمافزاری: سیستم عامل اندروید 10 و لانچر EMUI 11، همچنان نبود اپلیکیشنهای گوگل
گوشی میت 40 پرو از سیستم عامل اندروید 10 و لانچر EMUI خود هوآوی استفاده میکند که در این گوشی نسخه آن 11 است.
طبق انتظار و با توجه به جنگ تجاری بین آمریکا و چین، گوشی میت همچنان دسترسی به خدمات موبایلی گوگل و پلی استور ندارد.
هوآوی برای جبران این قضیه، خدمات موبایلی خود را دارد که سازگار با AppGallery هوآوی برای یک اپ استور هستند و گزینههای بیشتری نیز دیده میشود.
مانند گوشی P40 Pro در بحث حفظ امنیت دستگاه خود دو گزینه دارید. هر دو حسگر اثر انگشت و سیستم تشخیص سهبعدی چهره وجود دارد و میتوانید از هر دو کنار یکدیگر استفاده کنید.
تجربه ما در استفاده از حسگر اثر انگشت اپتیکال از سرعت و دقت عالی بود و در سطح بهترینها قرار میگیرد.
از طرف دیگر، سیستم تشخیص چهره براساس اسکن سهبعدی با دوربین زمان پرواز است، بنابراین شبیه به حسگر فیس آیدی اپل و به مراتب امنتر از راه حلهای تنها تشخیص چهره یک فرد براساس تصویر او است.
این سیستم در تاریکی نیز کار میکند و گاهی سرعت بیشتر از حسگر اثر انگشت دارد و میتوانید تنظیم کنید پس از تشخیص چهره نیاز به کشیدن دست روی صفحه گوشی باشد یا نه (برخلاف سیستم اپل).
گوشی میت 40 پرو قابلیت نمایشگر همیشه روشن را دارد و میتوانید از بین انواع مختلف طراحی ساعتهای روی آن انتخاب کنید.
مانند تمامی دستگاههای دارای لانچر EMUI، میتوانید برای قفل صفحه نمایش از طراحی مجله مانند استفاده کنید تا هر مرتبه نمایشگر را روشن کنید تصویرها عوض شوند. با کشیدن دست روی صفحه از پایین به بالا میانبرهای سریع به اپلیکیشنهای محبوبتان را ظاهر خواهید کرد.
روی صفحه هوم، تمام اپلیکیشنهای نصبشده قرار میگیرد ولی به کمک تاگلی که در منو تنظیمات وجود دارد میتوانید از بین لایهبندی استاندارد یا صفحه هوم با یک کشوی اپلیکیشن انتخاب کنید.
همه چیز به سلیقه خود شما بستگی دارد و داشتن حق انتخاب خوب است.
جای بخش گوگل فید را در این نسخه از لانچر EMUI بخشی به اسم Today گرفته است. در آخرین صفحه سمت چپ یک کادر جستجو، میانبرهایی به مخاطبان تماس محبوب خود، تصاویر و غیره پیدا میکنید و یک فید اخبار (News Feed) که با خبرهای محلی پر میشود که کار جمعآوری آنها را یک سرویس هوآوی برعهده دارد.
بریدگی نمایشگر گوشی میت 40 پرو باید فناوری مربوط به دوربین جلو را در خود جا دهد. اگر روی اعصابتان است، در بخش نرمافزاری گزینهای برای پوشاندن آن با یک نوار وضعیت مشکلی وجود دارد، گرچه نتیجه آن افزایش ضخامت نوار وضعیت است.
یک راه دیگر فعال کردن حالت تیره است و با توجه به ماهیت اولد بودن نمایشگر، بریدگی در تاریکی ناپدید میشود.
با آن که نمایشگر آبشاری یقینا جذابیت خاصی دارد، ولی ممکن است شرایطی پیش بیاید که عناصر رابط کاربری یک اپلیکیشن در لبههای صفحه قرار گیرد و از دید خارج شود یا کار با اپلیکیشن راحت نباشد.
برای چنین اپلیکیشنهایی میتوانید نوارها در دو طرف نمایشگر را غیر فعال کنید تا اپلیکیشن تنها بخش تخت نمایشگر را بپوشاند.
گوشی میت 40 پرو سایهبان نوتیفیکیشن با طراحی جدیدی دارد که روی اعضای خانواده P40 نیز دیده بودیم.
تاگلهای این بخش حالا یک شکل دایرهای کلاسیکتر با یک رنگ آبی برای وضعیت روشن دارند که مانند آن را در لانچر One UI سامسونگ و طراحی اندروید 10 خود گوگل میبینیم.
یک اسلایدر تنظیم نور صفحه نیز وجود دارد و با کشیدن سایهبان نوتیفیکیشن از بالا اولین ردیف تاگلها و تاگلهای بیشتر با کشیدن دوم به سمت پایین ظاهر خواهند شد.
قابلیت انجام چندین کار همزمان (مولتی تسکینگ) به صورت استاندارد (به عنوان مثال برخلاف رابط کاربری MIUI شیائومی) و شبیه به یک سینی کارتی است که بین آنها میتوانید به حالت افقی اسکرول کنید.
task switcher به کاربر اجازه تقسیم صفحه به دو نیم یا حالت پاپآپ را میدهد. اکثر اپلیکیشنهای پیشفرض از این حالت پشتیبانی میکنند و تعداد کمی میتوانند وارد حالت تقسیم صفحه شوند که از نظر ما عجیب بود.
مسیریابی پیشفرض لانچر گوشی میت 40 پرو هوآوی شبیه به آیفون است یعنی کشیدن دست روی صفحه به سمت بالا برای رفتن به صفحه هوم، به بالا و نگه داشتن در میانه راه برای باز کردن task switcher و به طرف چپ یا راست صفحه برای برگشت به عقب.
البته دوست داشته باشید میتوانید از کلیدهای مجازی و کلاسیک روی صفحه نمایش نیز استفاده کنید.
اما باید به ویژگی ممتاز بخش نرمافزاری این گوشی یعنی تشخیص حرکات دست در هوا اشاره کنیم. این گوشی به لطف دوربین زمان پرواز سهبعدی خود از این حرکات پشتیبانی میکند.
میتوانید با کشیدن دست روی هوا به سمت بالا و پایین اسکرول کنید، به سمت چپ و راست در بخشهای مختلف گالری جابهجا شوید، با جمع کردن دست از صفحه عکس بگیرید و با فشردن هوا در جلوی گوشی پخش موزیک را متوقف کنید یا ادامه دهید.
خیلی کم پیش آمد که چنین قابلیتهایی را تست کنیم، ولی به نظر ما اگر در حال خوردن یک همبرگر پر از سس باشید، به کار میآیند.
قابلیت دیگری که با آن برخورد کردیم چرخش خودکار رابط کاربری براساس تشخیص دوربین جلو است. اگر دوربین را برای مدتی روی سطح صاف قرار دهید، بنابراین ژیروسکوپ یا شتابسنج دخیل نباشند، صفحه نمایش خودکار خواهد چرخید تا مطابق با جهتی باشد که به آن نگاه میکنید.
با ان که چنین قابلیتی برای آسایش کاربر است، ولی شاید سوالاتی را در بحث حریم خصوصی به وجود آورد. آیا گوشی دائما شما را تحت نظر دارد؟
از اپلیکیشن فون منیجر که حالا Optimizer نام دارد میتوانید به میانبرهایی برای خالی کردن فضای ذخیرهسازی، تنظیمات باتری، شمارههای مسدودشده، اسکن ویروس به کمک موتور شرکت آواست و مقدار استفاده از داده موبایل دسترسی داشته باشید.
اپلیکیشن موزیک هوآوی برای گوشی کردن فایلهای موسیقی Mp3 خوب است و همچنین سرویس موزیک خود هوآوی را در مناطق جغرافیایی سازگار دارد.
همین قضیه را در مورد اپلیکیشن ویدئو اختصاصی این شرکت باید بگوییم که ویدئوهای محلی را پخش میکند ولی سرویس استریم ویدئو هوآوی را که شبیه به یوتیوب است دارد.
هوآوی با BBC همکاری کرده است تا محتویات جالبتری را به ویدئوهای خلاق و خندهداری اضافه کند که در سرورهای استریم خود این شرکت پیدا خواهید کرد.
اپلیکیشن Health هوآوی از پیش نصب شده است و قابلیتهایی مانند گام شمار دارد. یک اپلیکیشن یادداشتبرداری نیز به همراه یک یادداشتبرداری به چشم میخورد.
اپلیکیشن گالری کاملا سفارشی است و میتوانید آلبومها را براساس تاریخ عکاسی ببینید و همچنین گلچینی از تصاویر به کمک هوش مصنوعی انتخاب میشوند.
ما خوشحال هستیم هوآوی به استفاده از تابنده نور مادون قرمز در گوشیهای خود ادامه میدهد. به لطف اپلیکیشن Smart Remote میتوانید لوازم هوشمند خانه خود را کنترل کنید.
نبود خدمات گوگل و پشتیبانی از بعضی از اپلیکیشنهای خود این شرکت و شرکتهای متفرقه به یک معضل برای هوآوی و چندین نسل از گوشیهای این شرکت تبدیل شده است.
گوشی میت 40 پرو نیز از این موضوع مستثنی نیست و پشتیبانی اپلیکیشن و شرایط اپ استور آن با دوران P40 Pro فرقی نکرده است.
به کمک اپلیکیشن Phone Clone میتوانید همه چیز را از گوشی قدیمی خود از جمله اپلیکیشنهای نصب شده به استثنای اپلیکیشنهای گوگل (و بعضی از اپلیکیشنهای بانکداری) به این گوشی انتقال دهید.
تنها باید دقت کنید با انجام این کار، بهروزرسانی این اپلیکیشنها را خودکار دریافت نخواهید کرد.
در واقع اینطور نیست اپ استوری وجود نداشته باشد. AppGallery هوآوی اپ استور اصلی است و تعداد زیادی از اپلیکیشنهای مورد نیازتان را دارد، گرچه یقینا تمامی آنها حضور ندارند.
استورهای متفرقه نیز میتوانند نیاز شما را برطرف کنند. APKPure انتخاب عالی برای پیدا کردن بازیها و اپلیکیشنهای رایگان است، در حالی که صفحه Store آن اپلیکیشنهای پولی با لینک به اپ استور دارد که طبیعتا روی گوشی میت کار نخواهند کرد.
گزینه بعدی اپ استور آمازون است که بخش زیادی از اپلیکیشنهای پولی و همچنین رایگان را دارد. گرچه، مهم نیست چطور بعضی از اپلیکیشنها را بتوانید پیدا کنید بلکه بدون خدمات موبایلی گوگل کار نخواهند کرد.
هوآوی همچنین در کنار معرفی سری میت 40، جایگزین خود برای گوگل مپس را به اسم Petal Maps معرفی کرد.
با آن که موقع نوشتن این نقد اپلیکیشن مربوطه در AppGallery نبود، ولی ما گوشی P40 Pro را بررسی کردیم و آن گوشی آن را داشت.
این اپلیکیشن را تست کردیم و توانست کسبوکارها، رستورانها و سایر اماکن را پیدا کند اما دیتابیس آن کاملا کامل نیست و نام بعضی کسبوکارها قدیمی است و بعضی اصلا وجود ندارد، حداقل در این منطقهای که ما زندگی میکنیم.
مشکل دیگر، نادرست بودن اطلاعات ترافیک است که همه جا را زمانی که واقعا اینطور نیست، سبز نشان میدهد.
گرچه نکات مثبت به نظر ما رابط کاربری بسیار خلوت و همچنین تلاش ابتدایی بسیار خوب هوآوی است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بخش نرمافزاری توصیه میکنیم نقد و بررسی گوشی P40 Pro را بخوانید و برای نحوه پیدا کردن اپلیکیشنهای دلخواه مطلب نقد و بررسی AppGallery هوآوی را نگاهی بیاندازید.
بخش سختافزاری گوشی میت 40 پرو
پرچمدار جدید هوآوی اولین گوشی است که آن را با یک چیپست 5 نانومتری ملاقات میکنیم. چیپست بیونیک A14 اپل ممکن است رسما معرفی شده باشد، ولی هنوز گوشی مجهز به آن عرضه نشده است.
چیپست کرین 9000 هوآوی یک مودم داخلی 5G دارد، در حالی که مودم شرکت اپل خارجی است.
کرین 9000 یک پردازنده 8 هستهای دارد. هوآوی برای آرایش هستهای از دو نسل اخیر چیپستهای ردهبالای اسنپدراگون کوآلکام یعنی 1+3+4 پیروی کرده است.
بنابراین یک هسته کورتکس A77 سرعت کلاک 3.3 گیگاهرتز دارد، سه هسته دیگر مشابه با سرعت کلاک 2.54 گیگاهرتز کار میکنند و 4 هسته باقیمانده کورتکس A55 با سرعت کلاک 2.04 گیگاهرتز هستند.
ممکن است متوجه شده باشید پردازنده کرین براساس طراحی هسته قبلی است و با توجه به این که هستههای کورتکس A78 حالا رسما معرفی شدند، احتمالا در چیپست اگزینوس سال بعد و اسنپدراگون استفاده شوند.
وجه مشترک چیپست کرین و اگزینوس پردازنده گرافیکی Mali G78 است. ما تعداد هستهای GPU داخل چیپست اگزینوس سامسونگ را نمیدانیم، ولی در تراشه کرین 24 هسته با معماری ARM استفاده شده است.
گرچه سرعت کلاک آنها نسبتا پایین است.
گوشی میت 40 پرو در چند مدل وارد بازار خواهد شد که مدل تحت بررسی ما 8 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی دارد.
این گوشی در بخش تنظیمات باتری یک حالت پرفورمنس دارد که با فعال کردن آن تمام پتانسیل گوشی قابل استفاده خواهد بود. ما هر دو حالت را تست کردیم و نتایج زیر را به دست آوردیم.
گوشی میت 40 پرو در بنچمارک Geekbench و بخش چند هسته پردازنده در حالت پرفورمنس 200 امتیاز بیشتر از آیفون 11 پرو مکس سال قبل (کمتر از 6 درصد) به دست میآورد، در حالی که اختلاف با پرچمدارهای اندرویدی امسال بیشتر از 10 درصد است.
گوشی میت در تست تک هسته با کمی اختلاف بالاتر از گوشی زن فون 7 پرو و گوشی راگ فون 3 مجهز به چیپست اسنپدراگون 865 پلاس قرار گرفت و تفاوت با سایر گوشیها در حدو 10 تا 12 درصد بود.
مانند همیشه گوشی آیفون 11 پرو مکس در بخش تک هسته به سلطنت خود ادامه میدهد.
گوشی میت 40 پرو در بنچمارک ترکیبی انتوتو توانست بالاترین امتیاز را به دست آورد که برابر با 686 هزار و خوردهای بود.
گوشی Mi 10 Ultra شیائومی به نوعی توانسته بود از مرز 600 هزار عبور کند، ولی همچنان پشت سر گوشی میت قرار گرفت و سایر پرچمدارهای امسال در حد 600 هزار یا کمتر از آن امتیاز به دست آوردند.
پردازنده گرافیکی Mali-G78 داخل این گوشی در بنچمارک 3DMark امتیازهای عالی برای هر دو اپلیکیشنهای مبتنی بر رابط برنامهنویس ولکان و OpenGL به دست آورد که در مقایسه با دستگاههای مجهز به چیپست اسنپدراگون 865 پلاس 20 تا 30 درصد بیشتر است.
نتایج گوشی میت پس از چندین مرتبه اجرای تست افت قابل توجهی داشت، ولی برتری خود را حفظ میکند.
اوضاع در بنچمارک GFXBench متفاوت است که در آن گوشی میت 40 پرو بیشتر در میانه جدول است تا بالای آن.
گرچه، قدرت خام آن عالی است و اغلب رقبای امروزی خود را در تستهای آف اسکرین (تستهای مربوط به خاموش بودن نمایشگر) شکست میدهد، ولی بالاتر بودن دقت نمایشگر در مقایسه با رقبای با نمایشگرهای فول اچدی باعث کسب نتیجه کمتر در تستهای آن اسکرین (مربوط به روشن بودن نمایشگر) میشود.
با وجود این، با اختلاف به مراتب بیشتر از پرچمدارهای 2020 با نمایشگرهای 1440p بالاتر قرار میگیرد.
اگر قصد دارید سنگینترین بازیها را با بیشترین نرخ فریم ممکن اجرا کنید، هوآوی این اجازه را به شما میدهد که تنظیمات نمایشگر را روی دقتهای پایینتر و به عنوان مثال فول اچدی پلاس قرار دهید.
چیپست کرین 9000 زمان رندر کردن محتوای فول اچدی در دنیای اندروید رقیب ندارد.
از آن جایی که برای اولین بار با این چیپست کرین مواجه شدیم، کمی بیشتر آن را تحت فشار قرار دادیم تا ببینیم به مدت طولانی چه رفتاری از خود نشان میدهد.
زمانی که گوشی روی حالت پرفورمنس قرار ندارد و هر 8 هسته آن را تحت فشار قرار میدهیم، گوشی میت 40 پرو با تمام سرعت به مدت تقریبا 2 دقیقه کار میکند، سپس به مدت 1 دقیقه تقریبا 50 درصد افت سرعت دارد، مجددا به مدت یک دقیقه به سرعت کامل بر میگردد و در نهایت این الگو همینطور تا پایان 30 دقیقه تست ادامه پیدا کرد.
ما اجازه دادیم گوشی خنک شود و سپس تاگل حالت پرفورمنس را فعال کردیم. گوشی در این حالت توانست به مدت 22 دقیقه 8 عملکرد پردازنده را در محدوده کمتر از 8 درصد اوج خود نگه دارد و سپس به مدت 1 دقیقه 50 درصد افت کرد، پس از آن به مدت 4 دقیقه به حالت قبل برگشت و مجددا به مدت یک دقیقه 50 درصد افت را تجربه کردیم.
این الگو به مدت نیم ساعت ادامه پیدا کرد و پیش از اتمام تست یک ساعته ما، عملکرد مجددا 8 دقیقه نزدیک به اوج بود.
در هر صورت، چنین تفاوت سطح عملکرد به سختی ایدهآل است. بیشتر منطقی است سطح عملکرد گوشی به عنوان مثال 80 درصد افت کند و سپس آن را تا جای نیاز به مدت طولانی به همان شکل نگه دارد، به جای رفتاری که در بالا دیدیم.
گرچه، سطح عملکرد گوشی P40 Pro در شرایط بالا 60 درصد افت میکند و در همان حالت باقی میماند و گوشی میت 40 به مراتب ظاهرا بهتر عمل میکند.
دوربین گوشی میت 40 پرو
گوشی Mate 40 Pro روی پنل پشتی خود 3 دوربین دارد. دو عدد از این دوربینها یعنی حسگر اصلی و دوربین تلهفوتو را قبلا روی گوشی P40 Pro دیده بودیم، در حالی که ماژول فوق عریض کاملا جدید است.
دوربین فوق عریض جدید از یک حسگر 20 مگاپیکسل با یک فیلتر Bayer RGB به جای فیلتر 40 مگاپیکسل Quad Bayer روی گوشی P40 Pro استفاده میکند.
اگر به یاد داشته باشید، گوشی P40 Pro یک دوربین فوق عریض 20 مگاپیکسل داشت، گرچه با لنز مشابه روی گوشی میت فرق دارد.
با این حال، دوربین فوق عریض گوشی میت 40 پرو امسال شبیه به گوشی میت سال قبل و P40 Pro اصلا نیست و یک لنز با طول کانونی معادل 18 میلیمتری دارد.
همچنین حسگر آن از نسبت تصویر 3:2 مانند یک دوربین معمولی استفاده میکند، به جای نسبت تصویر مربعیتر 4:3 روی اکثر گوشیهای هوشمند
دوربین فوق عریض گوشی میت همچنین قابلیت فوکوس خودکار مانند گوشیهای شیائومی و وان پلاس دارد، در حالی که گوشیهای سامسونگ و اپل فاقد این قابلیت هستند.
دوربین اصلی حسگر 50 مگاپیکسل مشابه روی گوشی P40 Pro است. این دوربین یک حسگر بزرگ 1/1.28 اینچ با فیلتر رنگی نوع RYYB Quad Bayerبا اندازه پیکسلهای فردی 1.22 میکرومتر یا 2.44 میکرومتر پس از ترکیب پیکسلها است.
لنز این دوربین دریچه دیافراگم F/1.9 و طول کانونی معادل 23 میلیمتری دارد، گرچه به هر دلیلی تصاویر پیشفرض 12 مگاپیکسل با یک برش کوچک ثبت میشوند.
دوربین تلهفوتو نیز از روی گوشی P40 Pro برداشته شده است. این دوربین از یک لنز پریسکوپ با طول کانونی 125 تا 135 میلیمتر استفاده میکند و قدرت زوم اپتیکال 5 برابر دارد.
دریچه دیافراگم F/3.4 این لنز ممکن است در مقایسه با دوربین تلهفوتو با ضریب اف F/3.0 گوشی گلکسی نوت 20 اولترا تاریکتر به نظر برسد، ولی در ادامه مطلب این دو دوربین را مقایسه خواهیم کرد.
دقت این دوربین 12 مگاپیکسل است.
در نمای جلو نیز تغییراتی دیده میشود. دوربین فوق عریض 13 مگاپیکسل با فوکوس ثابت جایگزین حسگر با فیلتر 32 مگاپیکسل Quad Bayer با قابلیت فوکوس خودکار شده است.
روی کاغذ افت کیفیت به نظر میرسد، گرچه طول کانونی 18 میلیمتری مزایایی دارد که بررسی خواهیم کرد.
رابط کاربری اپلیکیشن دوربین
اپلیکیشن دوربین گوشی میت 40 پرو را روی اعضای سری P40 نیز دیده بودیم و تقریبا از نظر عملکرد مشابه با اپلیکیشن دوربین سایر شرکتها است.
زوم کردن به کمک رابط کاربری دوربین Mate 40 Pro واقعا سخت است. در حالی که زمان نگه داشتن گوشی به صورت افقی به گزینه انتخاب مقدار زوم با انگشت شست دست راست خود دسترسی دارید، ولی زمانی که گوشی را عمودی گرفتید باید از هر دو دست خود (و شاید بینیتان!) استفاده کنید.
با توجه به اهمیتی که عکاسی زوم روزبهروز پیدا میکند، هوآوی باید یک فکری به حال این موضوع کند.
حالت عکاسی پرو به شما اجازه میدهد خودتان پارامترهای دوربین را کنترل کنید یعنی ایزو (50 تا 409600)، سرعت شاتر (1/4000 ثانیه تا 30 ثانیه)، جبران نوردهی (4- تا +4EV با گامهای افزایش 1/3) و تعادل سفید (پیشفرض و دمای خاص نور).
همچنین میتوانید حالت نورسنجی (ماتریسی، نقطهای و تمرکز بر محور) و حالت فوکوس (تک، مداوم و دستی) را انتخاب کنید.
اگر دوربین متوجه شود نوردهی را خراب کردید، یک آیکون ظاهر خواهد شد تا به شما هشدار دهد. نکتهای که باید توجه کنید استفاده از حالت عکاسی حرفهای برای هر سه دوربین است، در حالی که رقبا چنین امکانی را ندارند.
برای فیلمبرداری حالت پرو وجود ندارد، کمی تعجب کردیم چون این گزینه در گوشی P40 Pro وجود داشت.
چندین سال است گوشیهای هوآوی دو حالت به اسم پرتره و Aperture دارند. در حالت دوم میتوانید از گشادگی دریچه دیافراگم شبیهسازی شده در محدوده f/0.95 تا f/16 انتخاب کنید. پس از عکاسی میتوانید در اپلیکیشن گالری نقطه فوکوس مطلوب و گشادگی دریچه دیافراگم را عوض کنید.
در حالت پرتره میتوانید محو شدن پسزمینه را فعال یا غیرفعال کنید ولی همچنین میتوانید اشکال بوکه (دایرهای، قلبی شکل، چرخشی یا صفحهای) را انتخاب کنید.
علاوه بر این، قادر به انتخاب گزینه نورپردازی شبیهسازی شده هستید و از مقیاس 0 تا 10 نیز میتوانید از افکتهایی زیباتر کردن چهره استفاده کنید.
کیفیت عکاسی در روز
تصاویری که دوربین اصلی گوشی میت 40 پرو در روز میگیرد در یک کلام عالی هستند. دامنه دینامیک بسیار عریض و خوشایند است و رنگهای تاثیرگذار و اندکی گرم را مشاهده میکنیم.
جزئیات ریز بسیار طبیعی رندر شدند و بافتهای تصادفی ظاهری بسیار شبیه به دنیای واقعی دارند. عملا خبری از پارازیت نیست، ولی اگر بخواهیم از چیزی شکایت کنیم دندانه دار شدن نسبتا آشکار لبههای تصویر (ایلیاسینگ) خطوط کج صاف است.
استفاده از گزینه Master AI سطح اشباع بودن رنگ تصاویر را افزایش میدهد که تا حدی این کار به صورت انتخابی است.
به نحوی که اگر از آسمان آبی عکس بگیرید رنگ آبی به ویژه غلیظتر خواهد بود و اگر از پوششهای گیاهی بگیرید رنگ سبز آنها چنین ویژگی دارد، بدون این که رنگ آسمان تغییر کند.
به طور کلی، شدت این افزایش اشباع بودن رنگ در حد نمونههای ابتدایی این حالت در گوشیهای قدیمیتر هوآوی نیست و اگر از تصاویر با رنگ اشباعتر خوشتان میآید، از آن استفاده کنید.
اگر دوست داشته باشید میتوانید تصاویر را با دقت کامل 50 مگاپیکسل بگیرید. در این تصاویر جزئیات بیشتر نیست، گرچه به سختی میتواند افزایش سطح پارازیت را ندید.
اگر این تصاویر را در مرحله پس از پردازش به 12 مگاپیکسل کاهش مقیاس دهید، پوشش وسیعتر حذف خواهد شد و بخشی از پارازیت از بین میرود، گرچه از نظر کیفیت در سطح تصاویر 12 مگاپیکسل نیستند.
بنابراین عکاسی در همان حالت پیشفرض را توصیه میکنیم.
دوربین تلهفوتو پریسکوپ نیز تصاویر عالی میگیرد. این تصاویر سطح جزئیات بالا و بدون پارازیت دارند تا بتوانید بدون افت کیفیت روی سوژه زوم کنید.
دامنه دینامیک نیز عالی است و رنگها همان گرمای دوستداشتنی را در خود دارند که ظاهرا ویژگی دوربین میتهای امسال است.
دوربین فوق عریض گوشی میت 40 پرو شاید به دلیل جدید بودن، بیشتر از همه کنجکاوی ما را برانگیخت. با آن که میدان دید آن بیشترین نیست، ولی از نظر کیفیت جزو بهترینها قرار میگیرد که تا حد زیادی علت آن طول کانونی ثابتتر است.
بدون شک، تصاویر دوربین فوق عریض این گوشی جزئیات عالی و بدون پارازیت را به نمایش میگذارند و شارپی تصویر در سراسر قاب تصویر به جز گوشهها حفظ شده است.
دامنه دینامیک به خوبی هر چه تمامتر برای یک دوربین فوق عریض گوشی موبایل است. رنگها بسیار واضح و شبیه به خروجی دوربین اصلی هستند، البته تا حدی رنگ آبی آسمان متفاوت میافتد.
دوربین فوق عریض گوشی میت نیز میتواند فوکوس خودکار را انجام دهد. به عبارت دیگر با این دوربین میتوانید تصاویر از سوژههای نزدیک بگیرید.
گرچه، این دوربین مانند لنزهای ماکرو نمیتواند آنقدر نزدیک روی سوژه فوکوس کند و بنابراین امکان ثبت تصاویر مشابه وجود ندارد.
مقایسه دوربین گوشی میت 40 پرو، P40 Pro و گلکی نوت 20 اولترا در روز
تصمیم گرفتیم دوربین این سه گوشی را با یکدیگر مقایسه کنیم. با نگاه به تصاویر دوربین اصلی، دامنه دینامیک بهتر را روی گوشی میت در مقایسه با مدل سری P میبینیم.
دو گوشی هوآوی در مقایسه با گلکسی کمی تاریکتر نوردهی میکند، ولی کیفیت تصویر بین این دو نسبتا مشابه است.
رنگ آبی آسمان تصویر گوشی نوت کمی از واقعیت به دور بود و به نظر ما برنده در این بخش گوشی میت است.
زمانی که دوربینهای تلهفوتو این گوشیها به جنگ یکدیگر میروند، زوم 5 برابر گوشی نوت در مقایسه با زوم 5 برابر هوآوی کمی کوتاهتر است.
تصویر گوشی نوت از دو گوشی میت 40 پرو و P40 Pro از نظر شارپ بودن بالاتر قرار میگیرد. شارپی تصویر میت در حد P40 Pro نیست و ظاهرا هوآوی شدت شارپ بودن را در حین پردازش تصویر کم کرده است.
همچنین در تصاویر گوشی میت دامنه دینامیک بهتر به همراه پارازیت کمتر دیده میشود.
حالا نوبت دوربینهای فوق عریض میرسد. گوشی فوق عریض نوت 20 اولترا بیشترین فضا را میپوشاند، ولی اگر از نمای نزدیک نگاه کنیم کیفیت پایینتری دارند.
گوشی میت میدان دید مشابه با دوربین P40 Pro دارد، ولی آن را راحت از نظر دامنه دینامیک شکست میدهد. جزئیات نهایی تصاویر گوشی میت کمی بهتر است.
کیفیت عکاسی در شب
عکاسی در شب طبق انتظار برای گوشی میت 40 پرو اصلا مشکل نیست. تصاویری که در شب با این گوشی میگیرید دامنه دینامیک عالی دارند و سایهها به خوبی توسعه یافتهاند.
رنگها به خوبی اشباع شدند و گوشی نور گرم چراغهای خیابان را بدون شکل تهمایه رنگ نارنجی که همیشه دیدیم، مدیریت میکند.
جزئیات عالی هستند و به سختی میتوانید پارازیتی را ببینید.
نتیجه عکاسی در حالت فوتو در حد استفاده از حالت Night Mode است تا اختلاف زیاد نباشد. شاید استفاده از حالت دوم کمی پردازش نواحی بسیار روشن را بهتر کند، ولی به قدری نیست که زمان طولانیتر لازم برای عکاسی را به همراه افکتهای مربوط به نوردهی طولانی و شارپ کردن بیشتر تصویر، جبران کند.
توصیه میکنیم با همان حالت فوتو عکس بگیرید.
دوربین تلهفوتو نیز در شب عملکرد بسیار خوبی دارد. زمان عکاسی با این دوربین باید نور مقداری بیشتر باشد و آن موقع تصاویر با جزئیات بالا و شارپ و مجددا بدون پارازیت میگیرد.
دامنه دینامیک و رنگها عالی هستند و باید اشاره کنیم گوشی میت 40 پرو زمانی که محیط بسیار تاریک باشد، زمان عکاسی زوم از دوربین اصلی استفاده میکند که نتیجه آن ثبت تصاویر با کیفیت بسیار پایین است.
گرچه، بعید است تحت چنین شرایطی کلا بخواهید عکس بگیرید.
استفاده از Night Mode تضمین خواهد کرد که گوشی میت از دوربین پریسکوپ استفاده خواهد کرد. قابل استفاده بودن تصاویر زمان عکاسی با این دوربین در شب جای بحث دارد، ولی استفاده از Night Mode میتواند کیفیت آنها را به مراتب بهتر کند.
دوربین فوق عریض نیز عملکرد مایوسکنندهای ندارد. این دوربین میتواند نسبت به اکثر رقبا تصاویر را بدون قربانی کردن کیفیت، بیشتر نوردهی کند و بهتر در پردازش سایهها ظاهر شود.
یک وجه مشترک بین تمام دوربینهای میت دامنه دینامیک عریض و رنگهای دوستداشتنی است.
تصاویری که با دوربین فوق عریض در شب با حالت Night Mode میگیرید دقت 12 مگاپیکسل با نسبت تصویر 4:3 به جای 20 مگاپیکسل و نسبت تصویر 3:2 دارند.
بنابراین، طرفین قاب تصویر برش میخورد تا متفاوت با قاب یک دوربین فوق عریض باشد.
افت دقت به همراه افت جزئیات زمان استفاده از Night Mode باعث میشود تصاویر این دوربین در شب آن چنان چنگی به دل نزنند. گرچه جای نگرانی نیست، تصاویری که با حالت فوتو میگیرید به هرحال خوب هستند.
مقایسه دوربین گوشی میت 40 پرو، P40 Pro و گلکی نوت 20 اولترا در شب
مقایسه را در شب نیز ادامه دادیم. گوشی Mate 40 Pro کم یا بیش دوربین مشابه با P40 Pro دارد، ولی نتایج نهایی به طور کلی بهتر هستند، دامنه دینامیک عریضتر دارند و توسعه سایهها بهتر شده است و از این نظر گوشی نوت سامسونگ را نیز کنار میزنند.
هر دو گوشی هوآوی در مقایسه با گوشی نوت عملکرد بهتری از نظر مهار پارازیت دارند و به سختی بین این دو تفاوتی دیده میشود.
عملکرد گوشی میت برای روشنتر کردن سایهها زمان عکاسی زوم نیز ادامه پیدا میکند که مجددا از نظر نوردهی و دامنه دینامیک از گوشی P40 Pro بهتر ظاهر میشود.
گوشی نوت نیز به پای این دو نمیرسد. دو گوشی هوآوی از نظر شارپی و سطح جزئیات تصویر شانه به شانه یکدیگر حرکت میکنند و نوت با اختلاف پشت سر آنها لنگان لنگان میآید.
دوربین فوق عریض گوشی نوت در شب بین این دو گوشی از خجالت سرخ میشود، چون تصاویری که میگیرد در نواحی بسیار روشن و سایهها پارازیت بیشتر دارند، ملایمتر هستند و در آنها خبری از جزئیات نیست.
گوشی میت 40 پرو از نظر توسعه رنگ چند پله بالاتر از P40 Pro قرار میگیرد، گرچه به نظر ما سطح جزئیات فرقی ندارد.
عکاسی پرتره
گوشی Mate 40 Pro مانند سنت همیشگی دستگاههای هوآوی یک حالت پرتره و یک حالت Aperture دارد که در هر دو حالت میتوانید تصاویر را با افکت بوکه شبیهسازی شده بگیرید.
عکاسی با حالت پرتره برای افرادی است که افکتهایی مانند دایرههای محو در پسزمینه، نورپردازی استیج و غیره، دوست دارند.
یک اسلایدر زیباتر کردن تصویر ساده از مقیاس 0 تا 10 وجود دارد و خبری از ویژگیهایی مانند بزرگتر کردن چشمها یا لاغرتر کردن چهره مانند سایر گوشیهای چینی نیست.
در حالت پرتره 3 سطح زوم 1، 2 و 3 برابر یا طولهای کانونی 27، 54 و 81 میلیمتری وجود دارد و زمانی که حالت پرتره را باز میکنید، پیشفرض روی بزرگنمایی 2 برابر است.
به هرحال، تصاویر در هر سه حالت با دوربین اصلی ثبت میشوند.
جداسازی سوژه از پسزمینه در تصاویر عالی است و پانل دیواری چوبی (نمونه تصویر 1) همیشه مشکلآفرین یا سوییشرت آبی با یک پسزمینه آبی (نمونه تصویر 2) نتوانستند دوربین گوشی میت 40 پرو را گول بزنند.
محوشدگی تصویر به شکل قابل توجهی قانعکننده است و در کنار آن دامنه دینامیک عریض را قرار دهید تا با تصویر پرتره واقعا خوبی روبرو باشید.
گرچه چنین کیفیتی زمان عکاسی در هر 3 سطح دیده میشود، ولی تصاویر تنها در سطح بزرگنمایی 1 برابر واقعا با جزئیات فراوان و شارپ هستند.
اگر از حالت پیشفرض 2 برابر استفاده کنید، کیفیت به سختی قابل قبول بوده و از حالت 3 برابر بهتر است به طور کلی اجتناب کنید.
زمانی که از حالت Aperture استفاده میکنید، مجددا از بین سه حالت زوم و یک کنترل بیشتر برای شبیهسازی دریچه دیافراگم از محدوده f/0.95 تا F/16 انتخاب کنید.
در این حالت خبری از افکتهای بوکه یا زیباتر کردن چهره نیست. به هرحال، ما با آن از سوژههای انسانی عکسی گرفتیم.
نتایج واقعا ما را شگفتزده کرد. با آن که جداسازی سوژه در حد حالت پرتره در تمام سطوح زوم است و کیفیت تصویر در حد زوم 1 برابر آن حالت قرار میگیرد، ولی تصاویری که در سطح بزرگنمایی 2 و 3 برابر میگیرید در این حالت به مراتب بهتر هستند.
تصاویری که در این حالت در سطح زوم 2 برابر میگیرید از نظر کیفیت تصویر عالی هستند. تصاویر در سطح زوم 3 برابر نیز قابل استفاده هستند و از تصاویر در سطح زوم 2 برابر حالت پرتره، شارپی بیشتری دارند.
در این حالت همچنین میتوانید از سوژههای غیر انسانی عکس بگیرید. جداسازی سوژه عالی و محوشدگی پسزمینه قانعکننده است.
جزئیات در سطح 1 برابر عالی، در سطح 2 برابر بسیار خوب و در سطح 3 برابر قابل قبول هستند.
دوربین سلفی
تصاویر سلفی گوشی میت 40 پرو نیز در سه سطح زوم گرفته میشوند و تمام آنها را دوربین 13 مگاپیکسل فوق عریض جلو میگیرد.
زمانی که نمایاب را روی عکاسی سلفی قرار میدهید، گوشی پیشفرض روی تنظیمات بزرگنمایی 0.8 برابر قرار دارد که معادل طول کانونی 22 میلیمتری است و در سطح زوم 1 برابر به 27 میلیمتری میرسد.
باید پذیرفت، دوربین فوق عریض برای سلفیهای تک نفره کمی بیش از حد عریض است ولی اگر سوژهها را بیشتر کنید تصاویری عالی را میبینید.
تنظیمات پیشفرض بزرگنمایی 0.8 برابر به اندازه کافی عریض بوده، ولی برای استفاده کلی بهتر است.
تصاویر زیر را نیز در سطح زوم 1 برابر گرفتیم و عجیب است این حالت بزرگنمایی 1 برابر نام دارد، چون تصاویر برش میخورند.
از نظر پوشش دوربین اندکی در مقایسه با دوربین سلفی رقبا محدودتر است، ولی تنوع طول کانونی دوربین میت اجازه میدهد سلفیهای بسیار متنوعی بگیرید که به سختی رقیبی برایشان پیدا میشود.
به طور کلی، تصاویر سلفی رنگهای بسیار تاثیرگذار دارند و رنگ پوست اندکی سرخ با دمای رنگ به طور کلی گرم میافتد.
دامنه دینامیک حتی در صحنههایی که در پسزمینه نور وجود دارد عالی است و به سادگی در چنین مواردی میتوانیم مشکل فلیر (Flare) را نادیده بگیریم.
جزئیات در سطح زوم پیشفرض عالی است و اگر آن را به بزرگنمایی 1 برابر قرار دهید اندکی افت میکند، گرچه شارپی در هیچکدام از این سطوح بد نیست.
دسترسی به حالت سلفی پرتره به نوعی ترفند نیاز دارد. باید اشاره کنیم حالت پرتره در بین حالات عکاسی قرار دارد، اما برای ثبت تصاویر پرتره با پسزمینه محو باید ابتدا حالت عکاسی را روی حالت زوم 1 برابر قرار دهید تا گزینه مربوط به سلفی پرتره ظاهر شود.
جداسازی سوژه از پسزمینه مجددا بسیار عالی است و ناچارا اطراف خطوط مو آشفته عیوبی دیده میشود. دامنه دینامیک مانند دوربین سایر گوشیها در این حالت تحتتاثیر منفی قرار نمیگیرد و تصاویر پرتره توسعه رنگ عالی را نشان میدهد.
سطح جزئیات در حد تصاویر سلفی با زوم 1 برابر است.
دوربین فیلمبرداری
گوشی میت 40 پرو قدرت فیلمبرداری قابل توجهی دارد. با آن که فیلمهای 8K نمیگیرد که آن چنان مشکل بزرگی نیست، ولی تمام دوربینهای جلو و پشت آن میتوانند فیلمهای 4K با سرعت 60 فریم بر ثانیه بگیرند.
بیتریت ویدئوها نیز واقعا بالا است، ویدئوهای 4k 60fps بیتریت 100 مگابیت در ثانیه را دارند و فول اچدی 60fps نیمی از آن را به دست میآورند.
اگر میخواهید در فضای ذخیرهسازی گوشی خود صرفهجویی کنید، باید از بخش تنظیمات زیر تاگل فرمت ویدئو Efficient کدک h.265 را انتخاب کنید که نتیجه آن کاهش 35 درصدی اندازه ویدئو است.
صدا در هر حالت با کیفیت 192 کیلوبایت بر ثانیه و استریو ضبط میشود.
گوشی میت برای ویدئوها به صورت پیشفرض از دوربین فوق عریض استفاده میکند و جای تعجب ندارد که در اسناد رسمی از این دوربین به اسم «CineCamera»یاد شده است.
کیفیت ویدئوهای این دوربین از نظر جزئیات عالی نیست، ولی همچنان کاملا خوب و به راحتی بهتر از انواع دوربینهای فوق عریض دیگر است.
دامنه دینامیک وسیع است و رنگها با توجه به تصاویر ثابت، طبق انتظار برجسته هستند.
دوربین اصلی ویدئوها را به ویژه در نواحی بسیار روشن، با دامنه دینامیک اندکی بهتر میگیرد. کیفیت ویدئوها از نظر جزئیات در مقایسه با دوربین فوق عریض بهتر است و جزو بهترینها قرار میگیرد.
فیلمهای دوربین تلهفوتو نیز خوب است، گرچه زمانی که در بزرگنمایی 1:1 به آنها نگاه میکنید کمی مشکل پیکسلی شدن دیده میشود.
از نظر رنگها و دامنه دینامیک شکایتی نداریم، چون همه چیز در بهترین شرایط خود است.
تمام دوربینها حتی زمان فیلمبرداری 4K با سرعت 60 فریم بر ثانیه میتوانند از سیستم لرزشگیر استفاده کنند که تاثیرگذاری بسیار عالی دارد.
گوشی میت 40 پرو هواوی کاملا لرزش ناشی از قدم زدن در حین فیلمبرداری با دو دوربین فوق عریض و اصلی را از بین میبرد و پنها روان هستند.
ویدئوهایی که با دوربین تلهفوتو و بدون سهپایه میگیرید بدون لرزشترین ویدئوهای در زوم 5.5 برابر است که تا حالا دیدیم.
گوشی Mate 40 Pro یک حالت Tracking Shot نیز دارد که دوربین یک شیء متحرک را پیگیری خواهد کرد، در حالی که خود گوشی ثابت است.
در این حالت از دوربین فوق عریض برای ضبط فیلمهای فول اچدی استفاده میشوند. باید برای دوربین سوژهای را که باید پیگیری کند، مشخص کنید.
دستورالعمل استفاده از این حالت میگوید بهتر است از این قابلیت برای سوژههای انسانی استفاده کنید و باید حداقل 2 متر با دوربین فاصله داشته باشند. ما این حالت را امتحان کردیم و تقریبا نتیجهبخش بود.
گوشی میت در شب نیز فیلمهای با کیفیتی میگیرد. این گوشی یک پردازش ویدئو HDR سختافزاری همیشه روشن دارد که از سه سطح نوردهی متفاوت استفاده کرده و با ترکیب آنها یک فریم ویدئو میگیرد.
حتی با دقت 4K و سرعت 60 فریم بر ثانیه میتوانید فیلم بگیرید، گرچه فیلمبرداری با نرخ فریم بالا در تاریکی ایده آن چنان با نتیجه خوبی نیست.
یکی دیگر از قدرتهای گوشی میت 40 پرو هواوی گرفتن فیلمهای سلفی است. برای ویدئوها حالت پیشفرض کاملا شبیه به تصاویر سلفی روی زوم سطح میانی 0.8 درصد است و با این حال یک میدان دید نسبتا وسیع در اختیارتان قرار میدهد.
زمان استفاده از تنظیمات «Wide» میدان دید وسیعتر خواهد شد و در حالت 1x مقدار آن محدودتر است. زمان فیلمبرداری در حالت دوم کیفیت کمی پایینتر است، ولی ویدئوهای با زوم 0.8 برابر واقعا کیفیت خوبی دارند.
دامنه دینامیک عالی بوده و رنگها دقیق هستند. لرزشگیر در سطح زوم 0.8 برابر و 1 برابر عالی است، ولی ویدئوها در سطح زوم عریض کمی لرزش دارند. البته نه در حدی که به درد نخورند، ولی به هرحال بدون لرزش نیستند.
رقبا
سختافزار و قیمت گوشی میت 40 پرو یعنی آن را در تقابل با بهترین گوشیهای هوشمند بازار قرار دهیم.
گوشی گلکسی نوت 20 اولترا سامسونگ هیولای فعلی این شرکت است. این گوشی نمایشگر با نرخ تازهسازی بهتر و دقت کمی بالاتر است.
قلم اس پن وجه تمایز این گوشی محسوب میشود که به همراه قابلیت استفاده از هر اپلیکیشن شرکت گوگل باعث میشوند میت هواوی کمی خجالتزده باشد.
میت 40 پرو در مقایسه با نوت 20 اولترا سامسونگ از نظر دوربین چه بخواهید چه نخواهید، بهتر است.
در حقیقت، کیفیت دوربین و تنوعپذیری آن در حدی است که گوشی میت 40 پرو تقریبا تمام گوشیهای هوشمند دیگری که در روکیدا تا به امروز نقد کردیم شکست میدهد.
همانطور که نرخ تازهسازی تصویر و نبود خدمات موبایلی گوگل امتیازهایی هستند که این گوشی در آنها ضعف دارد.
بنابراین اگر گوشی وان پلاس 8 پرو خدمات گوگل را دارد، ولی نمیتواند از نظر کیفیت تصاویر در حد میت باشد و باید برای بالا بردن ارزش خود ویژگی دیگری داشته باشد.
ویژگی که قیمت 20 تا 25 درصد کمتر آن است، سپس نمایشگر 120 هرتز با دقت 1440p، عمر باتری اندکی بهتر و شاید تجربه کار با لانچر وان پلاس.
چنین مشخصاتی را روی گوشی دیگری نیز میتوانید دید. با کنار گذاشتن بودجهای در حد 8 پرو (که کاملا به شکل ملموس از میت کمتر است) گوشی Mi 10 Pro شیائومی را میتوانید بخرید که بهترین محصول این شرکت در بازار جهانی است.
گوشی شیائومی در مقام خود قدرت عکاسی بالایی دارد، ولی قابلیت زوم آن در حد میت هوآوی نیست. در سایر بخشها به ویژه نمایشگر، عمر باتری و بلندگوها رقابت تنگاتنگ و امتیازها برابر است.
بنابراین قدرت دوربین میت در برابر قیمت پایینتر گوشی Mi و پشتیبانی آن از اپلیکیشنهای گوگل قرار میگیرد.
اگر برایتان نبود سرویسهای گوگل روی گوشی میت 40 پرو مهم نیست، چرا کاملا سیستم عامل گوگل را بیخیال نمیشوید که یک آیفون بخرید.
گوشی آیفون 12 پرو مکس به ویژه تنها کمی قیمت بالاتری خواهد داشت. مضحک است که با خرید این گوشی میتوانید از اپلیکیشنهای فوتوز و گوگل مپ و تقریبا هر اپلیکیشن دیگری که حال کنید، استفاده کنید.
مکس اپل قدرت زومی نصف میت دارد و دوربینهای آیفون جدید را زمان نقد این گوشی باید محک بزنیم و البته باید در نظر بگیریم یک ماه هنوز با ورود آنها به بازار فاصله داریم که در این سال به ویژه عجیب 2020، روزها و تاریخ ارزش خود را از دست دادند
رای نهایی
گوشی Mate 40 Pro ما را در برابر ناخوشایندترین پرسش برای پاسخ قرار میدهد؛ آیا خرید گوشی با بهترین دوربین ارزش پرداخت بیشترین قیمت را دارد؟ و با آن که این گوشی یقینا گران است، ولی ما در مورد ارزش پولی آن صحبت نمیکنیم.
این موضوع را از همان ابتدا میدانستیم و نقد آن نیز چیزی را تغییر نداده است. گوشی میت 40 پرو را بدون پشتیبانی گوگل به سختی میتوان به کاربرانی پیشنهاد کرد که عادت دارند از اکوسیستم اپلیکیشنهای غول دنیای جستجو و اپلیکیشنهای متفرقه استفاده کنند که به آنها وابستگی دارند.
از طرفی، این تنها مشکلی است که ما با میت داریم، سایر نقاط ضعف این گوشی که در ادامه نام میبریم تنها سختگیری بیش از حد ما هستند.
میت 40 پرو فارغ از محدودیتهای نرمافزاری یکی از کاملترین گوشیهای فعلی بازار است. نمایشگر آبشاری آن جذاب به نظر میرسد، ولی همچنین بدون تعصب دقیق است و با نور فراوان خود میدرخشد.
عمر باتری عالی است که باید آن را کاملا مدیون چیپست بسیار کارآمد نسل بعدی دانست و سرعت شارژ نیز اصلا شما را منتظر نگه نمیدارد.
سیستم تشخیص چهره سهبعدی این گوشی در دنیای اندروید رقیب ندارد و با آن که اسپیکرهای استریو قابلیت نسبتا رایجی در بین گوشیها است، ولی به این خوبی نیستند.
از طرف دیگر تجربه کلی کار با دوربینهای این گوشی ما را کاملا شگفتزده و مبهوت کرد.
در نهایت، تصمیمگیری ساده است. اگر نمیتوانید با نبود پشتیبانی کامل گوگل کنار بیایید، خرید گوشی میت 40 پرو را فراموش کنید.
اگر دوست دارید کمی آرامش در بخش نرمافزاری را فدا کنید یا به آینده گوشیهای هوشمند هواوی خوشبین هستید، از صمیم قلب خرید Mate 40 Pro را توصیه میکنیم.
نکات مثبت
- طراحی متمایز به لطف نمایشگر آبشاری و آرایش دوربین متفاوت
- نمایشگر اولد 90 هرتز با روشنایی بالا و رنگهای دقیق
- عمر باتری بسیار طولانی، سرعت شارژ بسیار بالا
- کیفیت عالی بلندگوها
- سیستم تشخیص چهره با امنیت بالا
- چیپست قدرتمند و کارآمد
- احتمالا بهترین سیستم دوربین تا به امروز، دوربین پشت و همچنین جلو، چه زمان عکاسی در شب یا روز
نکات منفی
- نبود خدمات گوگل، حتی با آن که راه حلهایی وجود دارد و اکثر اپلیکیشنها کار خواهند کرد، ولی بعضی را نمیتوان استفاده کرد.
- رقبا نمایشگرهای 120 هرتز دارد.
- بریدگی نمایشگر کمی توی چشم و آزاردهنده است.
- چیپست با آن که برای سال 2020 قدرتمند است، ولی ممکن است پشت سر رقبای سال آینده قرار گیرد.
منبع: gsmarena.com