گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی شیائومی اولین گوشی پس از نسل ابتدایی پوکوفون به شمار میرود که براساس گوشیهای قبلی شیائومی ساخته نشده است.
زیر برند پوکو سرانجام یک گوشی هوشمند اصیل و کامل با طراحی بیهمتا و مجموعه قابلیتهای گلچینشده ساخته است.
این گوشی یقینا نسل بعدی گوشی پوکو ایکس 2 است که شبیه به ردمی K30 بود. وجه مشترک بین این دو نمایشگر 6.67 اینچی السیدی IPS با نرخ تازهسازی تصویر است، ولی حفره نمایشگر این مرتبه به مراتب کوچکتر شده است و دیگر داخل آن حسگر تشخیص عمق غیرضروری 2 مگاپیکسل دیده نمیشود.
چیپست گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی مدل بهروزرسانی شده از اسنپدراگون 730G داخل ایکس 2 و اسنپدراگون جدیدتر 732G است که یک پردازنده مرکزی و گرافیکی قدرتمندتر دارد.
مجموعه دوربین چهارگانه پنل پشتی نیز مشابه است و استفاده از ان اف اسی در نام این گوشی ویژگی شاخص این گوشی را نشان میدهد.
با این مقدمه با نقد این گوشی مانند همیشه همراه روکیدا باشید. (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آنها کلیک کنید.)
مشخصات گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی شیائومی
- بدنه: 165.3 در 76.8 در 9.4 میلیمتر، 215 گرم؛ پنل شیشهای در جلو (گوریلا گس 5)، فریم آلومینیومی، پنل پشتی پلاستیکی، گواهینامه IP53 برای مقاومت در برابر پاشیدن رطوبت
- نمایشگر: 6.67 اینچ، السیدی، IPS، دقت 1080 در 2400 پیکسل، نسبت تصویر 20:9، تراکم پیکسلی 395 پیکسل درهر اینچ، استاندارد HDR10، نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز
- چیپست: اسنپدراگون 732G کوآلکام (8 نانومتری): پردازنده هشت هستهای (2 هسته کریو 470 گلد با سرعت کلاک 2.3 گیگاهرتز و 6 هسته کریو 470 سیلور با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 618
- حافظه: 6 گیگابایت رم، حافظه داخلی UFS 2.1 به ظرفیت 64 یا 128 گیگابایت، پشتیبانی از کارت حافظه جانبی MicroSDXC
- سیستم عامل: اندروید 10، لانچر MIUI 12
- دوربین عقب: عریض (دوربین اصلی): 64 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/1.9، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، اندازه حسگر 1/1.73 اینچ، فوکوس خودکار تشخیص فازی؛ دوربین فوق عریض: 13 مگاپیکسل، ضریب اف F/2.2، میدان دید 119 درجه، اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر؛ دوربین ماکرو: 2 مگاپیکسل، ضریب اف F/2.4، حسگر تشخیص عمق 2 مگاپیکسل، ضریب اف F/2.4؛ فلاش الایدی دوتایی، HDR، عکاسی سراسرنما
- دوربین جلو: 20 مگاپیکسل، ضریب اف F/2.2، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، اندازه حسگر 1/3.4 اینچ، HDR، عکاسی سراسرنما
- دوربین فیلمبرداری: دوربین عقب: 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه، فول اچدی با نرخ 30 و 120 فریم بر ثانیه، اچدی با نرخ 960 فریم بر ثانیه، لرزشگیر الکترونیک تصویر مبتنی بر ژیروسکوپ؛ دوربین جلو: فول اچدی با سرعت 30 فریم بر ثانیه
- باتری: 5160 میلیآمپر ساعت؛ شارژ سریع 33 وات
- سایر مشخصات: حسگر اثر انگشت جانبی، شتابسنج، ژیروسکوپ، حسگر مجاورتی، قطبنما، NFC، رادیو افام
جعبهگشایی گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی شیائومی
این گوشی در یک جعبه مقوایی نسبتا ضخیم وارد بازار شده است که داخل آن همه چیز دیده میشود جز هدفون. متعلقات این گوشی عبارتند از شارژر 33 وات، یک کابل 3 آمپر یواسبی C و یک قاب محافظ (ضد باکتری) شفاف.
همچنین استیکرهای متعدد پوکو برای ماشین، دفترچه یادداشت، لپتاپ و غیره داخل جعبه قرار دارد به همراه چند دفترچه راهنما و سوزن درآوردن سیمکارت.
طراحی گوشی Poco X3 NFC شیائومی
سرانجام با گوشی از پوکو روبرو هستیم که طراحی مخصوص به خود با ویژگیهای متفاوت با یک گوشی ردمی دارد.
ابتدا پنل پشتی بیهمتای این گوشی را بررسی میکنیم که از پلی کربنات با چندین لایه بافت و رنگ ساخته شده است.
نتیجه چنین طراحی یک بافت متالیک با لوگو پوکو و یک تهرنگ جالب است که نور را بسته به شدت نور محیطی به شکلهای مختلف بازتاب میکند.
شکل عجیب مجموعه دوربین هویت این گوشی را از دور داد میزند.
جدا از بافت نواری و آرایش ایکس شکل دوربین، سایر بخشهای آن قسمت کاملا شبیه به سایر گوشیها است.
روی پنل جلو را شیشه محافظ گوریلا گلس پوشانده و فریم آلومینیومی براق است.
گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی مانند ایکس 2 یک نمایشگر 6.67 اینچی دارد. گرچه، بریدگی آن به مراتب کوچکتر شده است.
پوکو حسگر 2 مگاپیکسل جلو را حذف کرده است و دوربین جلو 20 مگاپیکسل در مرکز داخل یک حفره کوچک دیده میشود.
بلندگوی مکالماتی که نقش بلندگو را نیز دارد روی شیشه نیست، بلکه داخل فریم حک شده است. یک چراغ وضعیت سفید نیز پشت توری بلندگو مخفی شده است.
مقدار حواشی اطراف نمایشگر از حد قابل پذیرش بیشتر است و با آن که در مقایسه با سایر گوشیها کمترین ضخامت را ندارند، ولی از نظر ما مقدار این ضخامت نیز بیش از حد نیست.
پنل پشتی همانطور که اشاره کردیم از پلی کربنات ساخته شده است و کمی به سمت طرفین خمیدگی دارد. برآمدکی مجموعه دوربین نیز زیاد است.
ولی چون مجموعه دوربین نه تنها خمیده بلکه کشیده نیز است، گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی شیائومی مانند بسیاری از گوشیهای ردمی زمان قرارگیری روی سطح صاف و پس از ضربه آهسته به آن، وول نمیخورد.
مجموعه دوربین 5 حفره با آرایش شبیه به حرف ایکس دارد. ردیف بالایی فلاش الایدی و دوربین اصلی را دارد، در وسط دوربین فوق عریض و در پایین دوربین ماکرو و حسگر تشخیص عمق دیده میشوند.
در سمت راست گوشی دکمههای پاور و تنظیم حجم صدا قرار دارد که داخل دکمه ابتدایی حسگر اثر انگشت سریع و دقیق نصب شده است.
در بالا پورت تابنده نور مادون قرمز و میکروفون است.
در سمت چپ تنها جایگاه خشاب سیمکارت است.
در پایین گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی جگ هدفون، پورت یواسبی، میکروفون و بلندگوی دوم دیده میشود.
این گوشی یک موتور خطی محور Z (دایرهای) برای تولید بازخورد لمسی پیشرفته دارد. این نوع موتور حرکت نسبتا کوتاه دارد، چون حرکت تنها محدود به محور عمودی است.
موتورهای افقی که در گوشیهایی ماننده Mi 9 Pro یا آیفونهای اخیر دیده میشوند، فضای بیشتر و بنابراین حرکت طولانیتر دارند.
با وجود این، گوشی Poco X3 NFC بسیار ارزان و با قابلیتهای متعدد است و دقت بازخورد لمسی ویژگی است که گوشیهای بسیار اندکی در این محدوده قیمتی از عهده آن بر میآیند.
اگر انتظارات خود را کمی تغییر دهید، ناامید نخواهید شد.
ابعاد گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی شیائومی برابر با 165.3 در 76.8 در 9.4 میلیمتر است و 215 گرم وزن دارد تا در مقایسه با ایکس 2 به مقدار 0.6 میلیمتر ضخیمتر و 7 گرم سنگینتر باشد.
گوشی جدید یک باتری به مراتب بزرگتر و ماژول NFC دارد، بنابراین از این افزایش وزن و ضخامت شاکی نیستیم.
گوشی جدید پوکو گواهینامه IP53 را گرفته است تا در برابر پاشیدن اندک آب و گرد و غبار معمولی مقاوم باشد.
در دست گرفتن این گوشی تجربه لذتبخشی است. گوشی محکمی که محکم در کف دست جا میگیرد، حجیم نیست، ولی سبک و باریک نیز محسوب نمیشود.
فریم به اندازه کافی عریض است تا گوشی را محکم در دست بگیرید و حتی با آن که فریم این گوشی براق است، ولی احساس نکردیم که باید از قاب محافظ استفاده کنیم.
روی نمایشگر گوشی یک محافظ بسیار باریک و ارزان نصب شده است که فورا آن را جدا کردیم. روی آن خیلی لک میافتند و همچنین حفره آن کاملا با حفره نمایشگر طراز نبود.
نمایشگر گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی شیائومی
نمایشگر 6.67 اینچی این گوشی مجهز به یک پنل نمایش السیدی IPS با یک حفره کوچک برای میزبانی از دوربین سلفی است.
روی آن را شیشه محافظ گوریلا گلس 5 پوشانده است. دقت نمایشگر 1080 در 2400 پیکسل است و نسبت تصویر 20:9 به همراه تراکم پیکسلی شارپ 395 پیکسل در هر اینچ دارد.
نمایشگر این گوشی از فناوری HDR10 پشتیبانی میکند و ویژگی شاخص نرمافزاری آن پشتیبانی از استاندارد Widevine L1 DRM است.
به عبارت دیگر برای مشاهده محتواهای HDR10 با دقت بالا روی پلتفرمهای مانند نت فلیکس، یوتیوب و آمازون پرایم مشکلی نخواهید داشت.
نمایشگر گوشی Poco X3 NFC از نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز پشتیبانی میکند. گزینه 120 هرتز مانند همیشه عملکرد پویایی دارد تا تمام بخشهای رابط کاربری MIUI 12 و اپلیکیشنهای پیشفرض آن با 120 فریم بر ثانیه رندر شوند و زمانی که تصویر استاتیک است، نمایشگر روی 60 هرتز قرار میگیرد.
حسگرهای لمسی با نرخ نمونهگیری لمس فوقالعاده حساس 240 هرتز به خوبی کار میکنند تا از بازیها بیشتر لذت ببرید.
نور صفحه زمان تنظیم به صورت دستی به 460 نیت میرسد. اگر آن را در حالت خودکار قرار دهید به 631 نیت نیز میرسد.
رنگهای مشکی به اندازه کافی عمیق هستند، حتی با آن که دقیقترین محسوب نمیشوند و کنتراست بسیار خوب و تقریبا 1300:1 است.
حداقل مقدار نور صفحه که اندازه گرفتیم فقط 2.7 نیت بود.
قبل از بررسی تنظیمات نمایشگر باید در مورد مشکل ghosting حرف بزنیم. ظاهرا زمان پاسخگویی پیکسل روی این نمایشگر آنقدر خوب نیست و زمان اسکرول متن یا تصویر در حالت با نرخ تازهسازی تصویر مشکل ghosting (دیدن یک تصویر ثانویه روی نمایشگر) واضح دیده میشود.
شیائومی برای تنظیمات نمایشگر سه پیشتنظیمات رنگ متفاوت به اسامی Auto، Saturated و Standard در نظر گرفته است که هر کدام فضای رنگ خاصی را نمایش میدهند.
گزینه خودکار کاملا فضای رنگ DCI-P3 را میپوشاند، ولی همچنین رنگها را براساس شرایط نوری اطراف تطبیق میدهد (مانند تنظیمات True Tone اپل).
زمانی که نور محیط طبیعی است، ما متوسط deltaE برابر با 6.9 را برای فضای رنگ DCI-P3 اندازه گرفتیم. مقدار آن میتواند براساس نور محیط شما کمتر یا بیشتر باشد.
رنگهای سفید و خاکستری همیشه یک ته مایه رنگ آبی دارند، مگر این که دمای رنگ را دستی تغییر دهید.
تنظیمات استاندارد برای فضای رنگ sRGB است و متوسط deltaE برابر با 3.3 را که واقعا خوب باشد، برای دقت رنگ اندازه گرفتیم.
در نهایت تنظیمات Saturated رنگها را اشباعتر میکند تا دیگر دقت بالایی نداشته باشند.
عمر باتری گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی شیائومی
این گوشی مجهز به یک باتری 5160 میلیآمپر ساعت با پشتیبانی از سرعت شارژ 33 وات است.
نتیجه تست ما برای سه بخش گردش در وب با وای فای، بازپخش ویدئو و تماس صوتی اینترنتی در تصویر زیر مشخص است.
تنها باید دقت کنید تمام تستهای مربوط به روشن بودن نمایشگر با نرخ تازهسازی 60 هرتز انجام شدند، چون راهی برای اجبار گوشی به استفاده از حالت 120 هرتز وجود ندارد.
سرعت شارژ گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی
داخل جعبه این گوشی یک شارژر 33 وات قرار دارد که با کابل 3 آمپر و پورت یواسبی C شارژ میشود. شارژ باتری در تستهای مانند در عرض 30 دقیقه به 55 درصد (کمتر از 62 درصد ادعای شیائومی) رسید و برای شارژ کامل باید 75 دقیقه صبر کنید (مجددا کمتر از 65 دقیقه ادعا شده).
سرعت شارژ برای باتری به این بزرگی واقعا خوب است، حتی اگر مطابق با وعدههای غول چینی نباشد.
کیفیت صدای گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی
این گوشی یک مجموعه بلندگوهای استریو هیبریدی دارد، یعنی بلندگوی مکالماتی نقش بلندگوی دوم را دارد و بلندگوی دوم در انتهای گوشی قرار دارد.
گوشی پوگو در تست بلندی حجم صدای ما امتیاز بسیار خوبی به دست آورد. بلندگوی مکالماتی صداهای با فرکانس بالا و بم را به اندازه کافی خوب بازپخش میکند، ولی متاسفانه در مورد صداهای با فرکانس متوسط عملکرد خوبی ندارد.
بخش نرمافزاری: سیستم عامل اندروید 10، لانچر MIUI 12
گوشی Poco X3 NFC از لانچر MIUI 12 استفاده میکند که براساس اندروید 10 است و یک رابط کاربری اصلاح شده با انیمیشنهای جدید، گزینههای حریم خصوصی جدید، پنجرههای شناور، مرکز کنترل اختصاصی، Super Wallpapers و یک کشوی اپلیکیشن کاملا جدید به همراه سایر ویژگیها دارد.
همین ابتدا بگوییم به علت استفاده این گوشی از یک پنل نمایش السیدی از قابلیت نمایشگر همیشه روشن پشتیبانی نمیشود.
تغییرات MIUI 12 نسبت به MIUI 11 زیاد نیست، بلکه بیشتر در جاهای مختلف ظاهر جدید، انیمیشنهای جالبتر جدید و بهینهشده برای نمایشگرهای با نرخ تازهسازی بالا به همراه چند قابلیت جدید دیده میشود که به خود کاربر بستگی دارد از آنها استفاده کند یا نه.
حسگر اثر انگشت جانبی این گوشی سریع است و دقت فولالعاده بالایی دارد. در کنار آن میتوانید از سیستم تشخیص چهره دوبعدی نیز استفاده کنید، گرچه امنیت آن کمتر است.
صفحه هوم مانند همیشه است و روی آن میانبرها، پوشهها و ویجتها قرار میگیرد. آخرین صفحه سمت چپ گوگل فید قرار دارد، اگر آن را فعال کرده باشید.
MIUI 12 به صورت پیشفرض یک کشوی اپلیکیشن فعال دارد که خودکار اپلیکیشنها را در دستههای مختلف قرار میدهد.
اولین دسته All است که تمام اپلیکیشنها را در بر میگیرد. دستههای بعد آن عبارتند از ارتباطات، سرگرمی، عکاسی، ابزار، جدید و کسبوکار.
کاربر میتواند این دستهها را ویرایش کند یا حتی آنها را کاملا غیرفعال کند. علاوه بر این، امکان کاملا غیرفعال کردن خود کشوی اپلیکیشن وجود ندارد، حداقل در این نسخه از رابط کاربری MIUI 12 برای گوشی پوکو.
قابلیت جدید دیگر سایهبان نوتیفیکیشن است که به مرکز نوتیفیکیشن و مرکز کنترل تقسیم شده است. در واقع، این قابلیت دقیقا شبیه به گوشیهای آیفون است و حتی به همان شکل میتوانید این دو بخش را باز کنید؛ کشیدن مرکز نوتیفیکیشن از سمت چپ صفحه به بیرون و مرکز کنترل از سمت راست.
اگر این قابلیت با سلیقهتان جور در نمیآید، میتوانید مرکز کنترل را غیرفعال کنید تا ظاهر سایهبان نوتیفیکیشن و عملکرد آن شبیه به MIUI 11 باشد.
Task Switcher تغییر زیادی نکرده است. این بخش تمام اپلیکیشنهای اخیر شما را در دو ستون نشان میدهد. روی یک کارت آهسته ضربه بزنید و نگه دارید میانبر تقسیم صفحه ظاهر خواهد شد یا برای بستن آن فقط کافی است دست خود را روی صفحه به سمت راست یا چپ بکشید.
در بالا یک دکمه جدید پنجرههای شناور دیده میشود که قابلیت جدیدی در MIUI 12 است. شما هر اپلیکیشن دلخواه خود را میتوانید در یک حالت شناور قرار دهید، ولی همزمان تنها یک پنجره شناور خواهید داشت.
بخش قابل توجهی از رابط کاربری MIUI را تمها تشکیل میدهند و در نسخه 12 آن نیز حضور دارند. شما میتوانیم از تم استور، تمهای جدید را دانلود کنید و کاغذدیواریها، زنگ تماسها، آیکونهای سیستمی و فونتهای سیستمی را تغییر دهید.
شیائومی MIUI 12 را با اضافه کردن چند گزینه حریم خصوصی بهتر کرده است. حالا زمان اشتراکگذاری فایلها مانند تصاویر و ویدئوها میتوانید لوکیشن یا سایر متادیتا (از جمله اطلاعات دستگاه) را حذف کنید و بنابراین کاملا از حریم خصوصی خود محافظت کنید. دست شیائومی درد نکند.
رام اندروید MIUI همچنین یک اپلیکیشن به اسم امنیت دارد. به کمک این اپلیکیشن میتوانید حضور بدافزار را در گوشی خود بررسی، لیست سیاه را مدیریت، مصرف داده گوشی را محدود یا کنترل، رفتار باتری را تنظیم و مقداری از حافظه رم را آزاد کنید.
همچنین توسط آن میتوانید مجوزهای اپلیکیشنهای نصب شده را مدیریت کنید و به شما اجازه میدهد رفتار باتری را در مورد اپلیکیشنهای منتخب تعریف کنید و تنها برای اپلیکیشنهای مورد انتخاب شما محدودیت داشته باشد.
علاوه بر این، MIUI یک اپلیکیشن اختصاصی گالری، موزیک و ویدئو پلیر دارد. در بعضی از مناطق جغرافیایی دو اپلیکیشن ویدئو و موزیک شامل گزینههای مربوط به استفاده از سرویسهای استریم پرمیوم میشوند.
اپلیکیشن Mi Remote نیز برای استفاده از پورت تابنده نور مادون قرمز و کنترل لوازم خانگی وجود دارد. در چین، یک دستیار مجازی جدید به اسم Mi AI بخشی از رابط کاربری MIUI 12 است و جای گوگل اسیستنت را گرفته است.
از طرفی در این گوشی یک اپلیکیشن Notes نیز بهتر شده است و حالا چک لیستهای بیشتر برای بخش Task و گزینههای زیر وظیفه دارد.
اپلیکیشن رادیو افام نیز بخشی از مجموعه نرمافزاری گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی شیائومی است.
رام MIUI 12 از حالت تیره (Dark Mode) نیز پشتیبانی میکند و حتی میتوانید کاغذدیواریها را مجبور به استفاده از آن کنید یا کاربرد آن را در اپلیکیشنهای فردی غیرسازگار را محدود کنید.
MIUI 12 کاملا برای کار با نمایشگرهای با نرخ تازهسازی تصویر بالا بهینه شده است و باید بگوییم روی گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی بسیار جذاب است.
همه چیز سریع و روان انجام میشود، انیمیشنها ساده ولی با این حال جذاب هستند و دقت بالایی به جزئیات شده است. یقینا از کار با رابط کاربری جدید روی نمایشگر 120 هرتز گوشی پوکو لذت بردیم.
بخش سختافزاری و عملکرد گوشی Poco X3 NFC
گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی مجهز به چیپست اسنپدراگون 732G یا به گفته پوکو قدرتمندترین پردازنده 4G سری اسنپدراگون تا به امروز، است.
اسنپدراگون 732G از نظر سختافزاری خویشاوند نزدیک S730 و S730G است که دومی را روی گوشی پوکو ایکس 2 دیده بودیم.
پردازنده هشت هستهای بین این دو مشابه است، ولی سرعت کلاک دو هسته قدرتمند 100 مگاهرتز افزایش یافته است.
بنابراین، این پردازنده حالا دو هسته کورتکس A76 (کریو 470 گلد) با سرعت کلاک 2.3 گیگاهرتز و 6 هسته کورتکس A55 (کرین 470 سیلور) با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز دارد که همگی براساس گره 8 نانومتری LPP ساخته شدند.
هر 3 چیپست سری S73x پردازنده گرافیکی مشابه آدرنو 618 دارند. مدل روی 730G در مقایسه با S730 به مقدار 75 مگاهرتز سرعت کلاک بالاتر و برابر با 575 مگاهرتز دارد، ولی پردازنده گرافیکی داخل گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی حالا به 800 مگاهرتز میرسد.
در نهایت رم همیشه 6 گیگابایت و حافظه داخلی 64 یا 128 گیگابایت است.
نتیجه بنچمارکهای این گوشی قدرتمندرین گوشی میانرده فعلی بازار را نشان میدهد و تنها گوشیهای با چیپست اندکی قدرتمندتر اسنپدراگون 765 از آن بهتر هستند.
همین حرف را در مورد پردازنده گرافیکی میتوانیم بزنیم که با آن که اختلاف قابل توجهی از نظر سطح عملکرد ندارد، ولی از اکثر گوشیهای میانردهای که تا حالا تست کردیم قدرت آن بیشتر است.
در نهایت به بنچمارک انتوتو 8 میرسیم که این گوشی در سطح رقبای خود با یک عملکرد امیدوارکننده است.
نتایج بالا نشان میدهد که گوشی Poco X3 NFC در کلاس خود بهترین ظاهر میشود. این گوشی هر کاری را بخواهید انجام میدهد.
در حال حاضر گوشیهای کمی برای نمایشگرهای با نرخ تازهسازی بالا بهینه شدند و حتی بازیهای کمی میتوانند از حالت 60 هرتز بالاتر روی این گوشی اجرا شوند، چون به هرحال پرچمدار نیست.
این گوشی همچنین یک سیستم خنککننده دوتایی با ترکیب لوله گرمایی و گرافیت چند لایه دارد که زیر نمایشگر و زیر پنل پشتی قرار گرفتند.
این سیستم کاملا کارآمد است و گوشی حتی تحت فشار طولانی خنک میماند.
دوربین گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی شیائومی
روی پنل پشتی این گوشی 4 دوربین دیده میشود که در بین سری ردمی شیائومی کاملا مرسوم است. این 4 دوربین عبارتند از دوربین اصلی 64 مگاپیکسل، فوق عریض 13 مگاپیپکسل و دو حسگر 2 مگاپیکسل ماکرو و تشخیص عمق.
دوربین 64 مگاپیکسل حسگر IMX 682 Quad-Bayer سونی است و تنها این دوربین از حالت Night Mode پشتیبانی میکند (مشخصات کامل دوربینها را ابتدای مطلب در بخش مشخصات نوشتیم).
دوربین فوق عریض و ماکرو از قابلیت فوکوس خودکار پشتیبانی نمیکنند و دوربین سلفی جلو فوکوس ثابت است.
اپلیکیشن پیشفرض دوربین را در رام MIUI بارها دیدیم. برای تغییر حالات عکاسی، دست خود را روی صفحه به سمت چپ یا راست میکشید و جز حالت ماکرو، تمام حالات به این شکل در دسترس هستند.
میانبر زوم روی نمایاب بین دوربین فوق عریض، زوم 1 برابر معمولی و 2 برابر (دیجیتال) جابهجا میشود.
در انتهای مخالف نمایاب، سوئیچ حالت فلاش، یک سوئیج HDR، یک تاگل هوش مصنوعی، گوگل لنز و یک عصای جادویی با افکتهای زیباتر کردن چهره و فیلترها قرار دارند.
پشت یک منو همبرگری گزینههای بیشتری از جمله حالت ماکرو به همراه میانبری به بخش تنظیمات دیده میشود.
هر سه دوربین این گوشی میتوانند از حالت پرو استفاده کنند. همچنین گزینهای برای عکاسی با دقت کامل 64 مگاپیکسل وجود دارد.
برای دوربین اصلی میتواند سرعت شاتر را تا 30 ثانیه و ایزو را تا 6400 افزایش دهید.
برای دوربین فوق عریض، کمترین سرعت شاتر به 30 ثانیه میرسد، در حالی که برای دوربین ماکرو 1/4 ثانیه است.
کیفیت تصاویر
تصاویر 16 مگاپیکسل دوربین اصلی برای کلاس این گوشی عالی هستند. این تصاویر ویژگیهایی مانند جزئیات کافی، کنتراست بالا و دامنه دینامیک قابل ستایش دارند (HDR خاموش بود).
رنگها از آن چه باید باشند کمی گرمتر هستند، ولی جدا از آن کاملا زنده به نظر میرسند.
کاهش پارازیت با ملایمت انجام شده است تا کمی پارازیت به جا بماند، ولی همچنین در نواحی با رنگ یکنواخت مانند دیوارها یا پنجرههای ساختمانها جزئیات نیز دیده میشود.
چیزی که میتوانست کمی بهتر باشد شدت شارپی کمتر تصاویر و رفع مشکل حاشیه بنفش اطراف نواحی با کنتراست بالا است. اما برای یک گوشی 200 یورویی، عملکرد گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی کاملا عالی است.
با دقت کامل 64 مگاپیکسل نیز میتوانید عکس بگیرید، ولی ذخیرهسازی تصویر با دقت بالا چند ثانیه طول میکشد و هر تصویر 30 مگابایت تقریبا جا میگیرد.
تصاویر قابل قبول هستند، ولی ظاهرا در اکثر موارد از 16 مگاپیکسل افزایش مقیاس داده شدند تا عکاسی با این حالت را پیشنهاد نکنیم.
این دوربین فاقد لنز زوم است، ولی همچنان میتوانید یک تصویر با زوم 2 برابر و با کیفیت خوبتر بگیرید. میتوانید یک تصویر در حالت 64 مگاپیکسل بگیرید، سپس 16 مگاپسکل را از وسط آن برش بزنید که کیفیت آن به مراتب بهتر از حالت معمولی استفاده از سوئیچ زوم 2 برابر است.
بدون شک همین کار را میتوانید با تصاویر پیشفرض 16 مگاپیکسل انجام دهید، یعنی 8 مگاپیکسل را از وسط برش بزنید تا یک تصویر تلهفوتو 8 مگاپیکسل شکل گیرد.
چند تصویر زیر را با زوم دیجیتال پیشفرض 2 برابر گرفتیم. آنها به علت افزایش مقیاس به 16 مگاپیکسل جزئیات بالایی ندارند.
اگر تصاویر با کیفیت بهتر در این سطح زوم میخواهید، روش بالا و برش زدن را امتحان کنید.
حسگر تشخیص عمق 2 مگاپیکسل پشت تنها زمان عکاسی پرتره استفاده میشود. گوشی Poco X3 NFC برای عکاسی پرتره بسیار قدرتمند است و جداسازی سوژه از پسزمینه بسیار با مهارت انجام میشود و محوشدگی تصویر قانعکننده است.
تصاویر پرتره همچنین جزئیات بالایی دارند تا کاملا راضی باشیم.
تصاویر دوربین فوق عریض برای یک میانرده واقعا خوب هستند. آنها جزئیات بالایی دارند، رنگها خوب هستند و دامنه دینامیک عریض و معقول است.
تصحیح تحریف لنز عالی انجام نمیشود و مشکل حواشی بنفش در گوشهها دیده میشود، ولی مجددا قیمت و جایگاه گوشی را فراموش نکنید.
دوربین ماکرو 2 مگاپیکسل گوشی پوکو فوکوس ثابت در فاصله تقریبا 4 سانتیمتر دارد، بنابراین کمی زمان میبرد تا فاصله مناسب را به دست آورید.
تصاویر ماکرو جزئیات کافی و پارازیت کم دارند، ولی مانند تصاویر دوربینهای دیگر گوشی کنتراست آنها بالا است.
تصاویری که در شب با دوربین اصلی در شب میگیرید قابل قبول هستند، ولی به عنوان یک میانرده عملکرد استثنائی را ندیدیم. در حقیقت، بهتر از این را نیز دیدیم.
با آن که جزئیات کافی است و تصاویر واقعا محو نیستند، ولی الگوریتم کاهش پارازیت اغلب بخش زیادی از جزئیات ریز را لکهدار میکند. دمای رنگها گرمتر از حالت طبیعی است و کنتراست نیز چنگی به دل نمیزند.
به طور کلی، در شب استفاده از حالت Night Mode را پیشنهاد میکنیم. نتیجه آن روشن شدن تمام صحنه و بازگرداندن جزئیات به نواحی بسیار روشن است که زیاد نوردهی شدند.
حتی با آن که شدت کاهش پارازیت در مقایسه با تصاویر معمولی بیشتر است و کاملا جزئیات ریز را از بین میبرد، ولی همچنان آنها را ترجیح میدهیم. این تصاویر روی صفحه نمایش گوشی و در دقت پایین روی رسانههای اجتماعی عالی به نظر میرسند.
تصاویر دوربین فوق عریض در شب جزئیات کمی دارند و سطح نوردهی کاملا پایین است تا حدی که میتوانیم بگوییم تصاویر این دوربین پس از غروب آفتاب تقریبا غیرقابل استفاده هستند.
متاسفانه این دوربین از حالت Night Mode پشتیبانی نمیکند.
در نهایت چند تصویر سلفی با دوربین 20 مگاپیکسل جلو گرفتیم که جزئیات کافی، رنگها خوب و کنتراست عالی است.
با آن که این لنز فوکوس ثابت است، ولی گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی شیائومی به اندازه کافی طولهای متفاوت بازو را میپوشاند.
همچنین میتوانید تصاویر سلفی پرتره بگیرید، ولی ظاهرا الگوریتم دوربین زمان برخورد با یک سوژه با آرایش مو ساده به زحمت میافتد و بنابراین به نظر ما زمان عکاسی از سوژههای با آرایش مو پیچیدهتر کیفیت تصاویر بد خواهد بود.
به نظر ما از دوربین سلفی برای ثبت پرتره استفاده نکنید.
دوربین فیلمبرداری
گوشی Poco X3 NFC شیائومی با دوربین اصلی و فوق عریض خود میتواند حداکثر فیلمهای 4K با نرخ 40 فریم بر ثانیه بگیرد.
هر دو همچنین میتوانند فیلمهای فول اچدی با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه بگیرند. قدرت فیلمبرداری دوربین ماکرو محدود به ضبط فیلمهای اچدی است.
بیتریت ویدئوهای 4K دوربین اصلی 40 تا 42 مگابیت بر ثانیه و فول اچدی در هر دو حالت 30 و 60 فریم بر ثانیه 20 مگابیت در ثانیه است.
صدا با کیفیت استریو و بیتریت 96 کیوبایت بر ثانیه ضبط میشود. ویدئوهای 4K گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی شیائومی جزئیات متوسطی دارند، ولی گوشی صحنهها را به خوبی ثبت میکند. چون رنگها دقیق بوده، کنتراست عالی است و دامنه دینامیک برای یک تصویر زنده و خوشایند به اندازه کافی است.
دوربین اصلی همچنین میتواند ویدئوهای با زوم 2 برابر با کیفیت فول اچدی و نرخ 30 فریم بر ثانیه با کیفیت قابل قبول بگیرد.
ویدئوهای 4K دوربین فوق عریض نیز بسیار خوب هستند. جزئیات نهایی شگفتانگیز نیست، ولی از گوشیهای به مراتب گرانتر، بسیار بیشتر است.
رنگها مجدد دقیق هستند و تصویر کنتراست خوبی دارد، گرچه دامنه دینامیک محدود است. دو دوربین اصلی و فوق عریض میتوانند از لرزشگیر الکترونیک تصویر در هر دقت و نرخ فریمی استفاده کنند.
جمعبندی
گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی شیائومی یک میانرده فوقالعاده با قیمت بسیار ارزان است. این گوشی یک نمایشگر بزرگ با نرخ تازهسازی تصویر بالا، چیپست قدرتمند برای گیمینگ، مجموعه دوربین خوب، عمر باتری استثنائی و رام دوستداشتنی MIUI 12 دارد.
واقعا چه چیزی را میتوان دوست نداشت؟
گرچه، این گوشی کامل نیست. بلندگوها میتوانستند بهتر تنظیم شوند، تصاویری که در شب میگیرند جا برای بهتر شدن دارند و آن چنان طرفدار نرخ پاسخگویی پایین پیکسل نیستیم که زمان اسکرول مشکل Ghosting را به وجود میآورد.
گرچه، قیمت گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی شیائومی باعث میشود این معایب غیرضروری آن را ببخشیم.
رقبا
سلطنت شیائومی در بخش گوشیهای ارزان بازار با ورود ریلمی به خطر افتاد. بنابراین جای تعجب ندارد، ریلمی میداند چطور با گوشی Poco X3 NFC مبارزه کند.
ریلمی 7 اولین گوشی هوشمندی است که به ذهن میآید. این گوشی یک نمایشگر بزرگ با نرخ تازهسازی تصویر بالا، سختافزار با قدرت مشابه و یک دوربین اصلی در یک سطح خوب دارد.
ظرفیت باتری و سرعت شارژ نیز مشابه هستند. نمایشگر گوشی ریلمی 90 هرتز و پوکو 12 هرتز است. اولی از لانچر Realme UI و دومی MIUI 12 استفاده میکند، بنابراین انتخاب از بین این دو سلیقهای است.
در خود قلمروی شیائومی نیز مدلهای جایگزین زیاد است. گوشی Mi Note 10 Lite شیائومی در مقایسه با پوکو 60 یورو کمتر قیمت دارد..
نمایشگر آن امولد 60 هرتز به جای السیدی 120 هرتز است. اگر برایتان نوع پنل بیشتر از ویژگی نرخ تازهسازی تصویر مهم است، می نوت 10 لایت ممکن است گزینه بهتری برایتان باشد.
خود ما 10 لایت را میپسندیم. جدا از آن، دو گوشی از نظر قدرت گیمینگ، تجربه دوربین و همچنین عمر باتری مشابه هستند.
همچنین میتوانید نمایشگر با نرخ تازهسازی تصویر و باتری بسیار بزرگ را با یک پنل نمایش امولد 60 هرتز و چیپست قدرتمندتر با یک مودم 5G عوض کنید.
در مورد گوشی Mi 10 Lite شیائومی صحبت میکنیم که 279 یورو قیمت دارد و مجهز به چیپست 765G است.
در نهایت، اگر بتوانید با نبود خدمات موبایلی گوگل کنار بیایید، گوشی P40 Lite هوآوی را پیشنهاد میکنیم.
این گوشی یکی از قویترین چیپستها را در بین میانردهها دارد، دوربین پشتی آن عالی بوده و عمر باتری آن مشابه است.
ابعاد P40 لایت جمعوجورتر است، وزن سبکتر و تقریبا 50 دلار قیمت کمتر دارد.
رای نهایی
گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی یک گوشی هوشمند فوقالعاده با مشخصات عالی و قیمت استثنائی است. این گوشی نمایشگر، قدرت، دوربین و باتری دارد که شما را تحت تاثیر قرار میدهد.
هیچ شکی نیست که این گوشی فروش خوبی خواهد داشت و دلیلی نمیبینیم چرا نباید آن را برای خرید پیشنهاد نکنیم.
نکات مثبت
- نمایشگر السیدی IPS بزرگ با بریدگی کوچک، کنتراست عالی، HDR10، نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز
- طراحی متفاوت، گواهینامه IP53 برای مقاومت در برابر پاشیدن رطوبت و گرد و غبار
- عمر باتری استثنائی، سرعت شارژ بالا
- مجهز به یکی از سریعترین چیپستهای میانرده
- کیفیت خوب تصاویر و فیلمبرداری عالی
- لانچر MIUI 12 امکانات فراوان دارد و روان و بدون افت سرعت کار میکند.
- دارای جک هدفون 3.5 میلیمتری، رادیو افام، پورت تابنده نور مادون قرمز، درگاه میکرو اسدی و اسپیکرهای استریو
- قیمت بسیار عالی
نکات منفی
- مشکل ghosting نمایشگر در حالت 120 هرتز به علت زمان پاسخگویی نه چندان خوب پیکسل
- کیفیت نه چندان جالب دوربین زمان عکاسی در شب
منبع: gsmarena.com
سلام من سه هفته هست که این گوشی رو خریدم ولی بطرز عجیب و غیر معقولی مصرف اینترنتم بالا رفته در حالی که دانلود و اپدیت اتومات رو بستم و کاربردم از اپلیکیشنها نسبت به گوشی قبل افزایش نداشته . دلیلش چیه ؟
سلام
اپلیکیشن GlassWire رو نصب کنید ببینید چه اپلیکیشنی داره حجمتون رو میخوره
سلام
من این گوشی رو به تازگی با پیشنهاد فروشنده گرفتم واقعا گوشی خیلی خوبیه قابلیت فیلم برداری ای خیلی حرفه ای و کیفیت عالی عکاسی و سلفی عالی
فست شارژ و خیلی خوب شارژ نگه میداره
حسگر خیلی قوی و قابلیت های که فقط مختص این گوشی و سری گوشی های شیائومی
سرعت بالایی هم داره در باز کردن برنامه ها و کار کردن باهاشون
و میکروفون خیلی خوب با صدای شفاف و اسپیکر های بسیار قوی با صدای خیلی شفاف و بلند عالی بدون نویز
البته باید اضافه کنم که این گوشی پشتش شیشه زد خش و زیبایی بسیاری داره من خودم رنگ گریش رو دارم
تا الان که خیلی خوب بود و من راضیم پیشنهاد میکنم اگر دنبال گوشی هستیم که کارتون راه بنداز با قیمت مناسب و اینکه ما ۲۰۲۱ باشه این گوشی یکی از گزینه های خیلی خوب
این گوشیو من دوهفته ای میشه گرفتم ولی حس میکنم شارژ باطری خیلی زود کم میشه حتا در حالی ک استفاده نمیکنم 4 5 درصدی کم میکنه نور صفحه همیشه در حالا کمترینه ، 20درصد ب شارژ میزنم 85از شارژ میکشم ،
میشه راهنمایی کنین ایراد از چیه یا کاری میشه کرد اوکی بشع
داداش نباید 85 درصد از شارژ بکشی 20 درصد بزن به شارژ 100 شد بکش ولی من این مشکل رو ندارم
فک کنم با ابدیت درست میشه
سلام من گوشی رو 5 روز پیش خریدم تا الان که عالیه
سلام
چگونه به دفترچه کامل از تمام منوها و کارکردهای گوشی میتونم تهیه کنم
منظورتون چیه؟
سلام من چند هفته هست این گوشیو خریدم نمیدونم چطوری همزمان دو سیم کارت را نصب کنم و مموری رم هم روش باشه ینی فقط میشه یه رم و یه سیمکارت داشته باشم
این گوشی درگاه هیبریدی داره، یعنی بین سیم کارت دوم و کارت حافظه فقط یکیشو میتونید استفاده کنید.
سلام.
من POCO X3-NFC با نسخه 8 گیگ رم را دارم.متاسفانه وقتی دوربین رو باز میکنم روی قسمت دوربین عریض که میزنم گوشی قفل میکنه و می نویسد که خطای دوربین و بعداز پیغام، دوربین بسته میشه.
گارانتی هم که تلفن که جواب نمیدن و آدرسشون هم تهران هست و من شیراز هستم و امکان مراجعه حضوری ندارم.
تو خدمات و بازخورد هم شات گرفتم و فرستادم برای شیائومی اما 5روز هم گذشت اما جواب ندادن.آپدیت هم کردم ولی مشکل حل نشد.بنظرم سخت افزاری هست.
نسخه هند هست گوشیم اما وقتی رفتم خریدم فروشنده گفت که نسخه6گیگ رم نخر و 8گیگ رم رو بخر بهتر هست.تفاوتشون هم یک میلیون بود
مدل دقیق
پوکو ایکس۳
nfc…8gigRam
متاسفانه اگر کاربر معمولی هستید اون 1 گیگابایت رم زیاد توجیحی نداره
و این مشکل کمتر مشاهده شده، اگر اینترنتی گرفتید به هرحال شرکت فروشنده یک گارانتی داره.
شرایط رو مطالعه کنید تا ببینید شامل حالتون میشه یا نه چون گزارشی از این موضوع تا حالا نشده ولی بازم من میگردم اگر چیزی بود در پاسخ بهتون میگم
سلام میخواستم بدونم منوی فارسی وپشتیبانی از زبان فارسی داره؟
سلام من این گوشی رو نزدیک دو ماه میشه خریدم، بین ۲۰_۸۰درصد شارژ میکنم، اما حین شارژ کردن داغ میشه، و هنگامی که تو شارژ نیست و دارم ازش استفاده میکنم در اطراف دوربین دماش یهو به ۴۳درجه میرسه، و مجبور میشم کاورش رو بیرون بیارم، بعد چند دقیقه خنک میشه، مشکلی پیدا کرده؟لطفا پاسخ بدین
مشکل بعید میدونم ولی داغ کردن گوشی زیر شارژ و تحت فشار طبیعی است.
سلام، بله
سلام
من این گوشی ۲_۳ روزه ک خریدم
فقط هر بار ک میخام برم توی گوگل یا کروم یا گوگل پلی میگ دسترسی ب اینترنت ندارید در حالی ک نتم روشنه و باید برگردم نتم رو خاموش روشن کنم بعد میتونم استفاده کنم
چطور میتونم درستش کنم؟؟
عجیبه، تنظیمات اینترنت خود را یک مرتبه ریست کنید شاید درست شد
روشن بودن نت به معنای دسترسی داشتن به اینترنت نیست
و ربطی به خود گوشی نداره
سلام
توی این مدل گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی شیائومی امکان عکس برداری با تشخیص دست -لبخند – و یا صدا نیست؟ من هرچی توی تنظیمات گشتم چیزی پیدا نکردم! میشه خواهشا راهنمایی کنید؟
و اینکه برنامه های ایتنرنتی رو وقتی باز میکنم میگه اینترنت وصل نیست! مجبور میشم یک بار دیتا رو خاموش روشن کنم تا بتونم از اون برنامه استفاده کنم(این در صورتی هست که هر دوتا سیم کارتم رو نت داشتم و روی گوشی های دیگه تست کردم مشکل از سیم کارتم نیست)باید چیکار کنم؟
سلام
ببخشید مخفی کردن این گوشی کجاست؟
چه مخفی کردنی دوست عزیز
سلام بابا دوستان گوشی شیائومی پوکو ایکس 3 ان اف سی واقعا عالی هست الکی روش ایراد نزارید وووو ممنون از جناب محمد امین نعمتی ندیدم تا به امروز شخصی با این آگاهی و دانش بالا خسته نباشید
سلام من این گوشی رو سه روزه گرفتم و وقتی تایپ میکنم بهم کلمه پیشنهاد میده یا کلماتم رو تغییر میده
میشه بگید چیکار کنم