فهرست عنوانها
به تازگی ناسا لیست برندگان پنجمین دوره “نوآوران عرصه تکنولوژی” را معرفی کرد. بخش زیادی از بودجه، صرف نشاندادن راههای سوختگیری مجدد وسایل کاربردی در فضا شد. این اقدام جهت فرستادن محمولههای سنگینتر به ماه صورت گرفت. آزمایش دیگری که برای آن بودجهای از ناسا به آن تخصیص داده شد، ایجادکردن شرایطی مشابه زندگی در زمین برای کره ماه بود.
ناسا مبلغ 14.1 میلیون دلار را برای توسعه و استقرار شبکه ارتباطی LTE وابسته به ماه به بخش تحقیقاتی نوکیا (Bell Labs) اهدا کرد:
“شرکت نوکیا با الهام از فناوریهای موجود در کره زمین، در نظر دارد اولین شبکه ارتباطی LTE/4G را در فضا ایجاد کند. این سیستم میتواند از ارتباطات سطح ماه در فواصل طولانیتر و سرعتهای بالاتر نیز پشتیبانی کند. همچنین میتواند نسبت به استانداردهای فعلی نیز قابل اعتمادتر ظاهر شود ”
نوکیا بیان کرد فناوری ارتباطات آغازی 4G/LTE که در حال حاضر برای استقرار در ماه توسعه یافته است، در آینده میتواند به شبکه 5G نیز تکامل پیدا کند؛ دقیقا زمانی که گوشیهای آیفون نیز به شبکه ارتباطی 5G مجهز شدند.
محدودیتها
طبق گفته نوکیا، شبکه ارتباطی LTE به شکلی توسعه و بهینهسازی شده است که بتواند در برابر شرایط دمایی غیر عادی، اشعههای کیهانی و خلأ دوام بیاورد. همچنین در برابر لرزشهای شدید فضاپیما هنگام پرتاب و فرود آن روی سطح کره ماه نیز ایمن باشد.
این شبکه سلولی یکپارچه مخابراتی تحت سختترین شرایط و محدودیتهای موجود از نظر اندازه، وزن و فشارهای وارده از طرف محمولههای فضایی، در کوچکترین شکل ممکن ساخته شده است.
چشم انداز
ناسا در نظر دارد که اولین زن و مرد بعدی را طی پروژه Artemis تا سال 2024 به کره ماه بفرستد. بخش توسعه و فناوری ناسا به دنبال طرحهای پیشنهادی از طرف شرکتهای خصوصی در بحث توسعه تکنولوژی فضا میباشد. پذیرفتهشدهها تنها موقعی میتوانند جایزه کامل خود را تحویل بگیرند که توانسته باشند به نقطه عطف مشخصی در بازه زمانی اعلامشده، دست پیدا کنند.
شبکه ارتباطی LTE فضایی نوکیا برای اهالی علم و فناوری به یک آزمایش جذاب و سرگرمکننده جهت دنبال کردن، تبدیل شده است. با این حال هنوز اطلاعاتی از هزینه دادهای رومینگ تماس از طرف زمین اعلام نشده است.
منبع: spaceexplored.com