5 باور غلط رایج در دنیای تکنولوژی که باید از آن‌ها آگاه شوید

توسط Avatar photoمحمد حسین
9 minutes read
باور

حتما شما هم شنیده‌اید که شارژ کردن گوشی در طول شب می‌تواند به باتری گوشی شما آسیب برساند؛ اما آیا تا به حال فکر کرده‌اید که این موضوع صحت دارد؟ یا این مسئله که هر چه مگاپیکسل دوربین بیشتر باشد کیفیت تصاویر ثبت شده با آن نیز بهتر خواهد بود.

در عصر ارتباطات و اینترنت، اخبار و اطلاعات زیادی به صورت روزانه منتشر می‌شوند. بخش خبرهای تکنولوژی یکی از موضوعات داغ در اینترنت و شبکه‌های اجتماعیست که شامل بخش‌های گوناگون می‌شود. یکی از بخش‌های پرمخاطب در حوضه فناوری، بخش مربوط به راهکارها و ترفند‌های کار با گجت‌ها است. متاسفانه به دلیل عدم آگاهی، برخی از اطلاعاتی که در این بخش‌ها بیان می‌شوند از لحاظ علمی اشتباه هستند که می‌توانند باعث آسیب رساندن به دیوایس شما شوند.

به تازگی یکی از تحلیلگران و کارشناسان معروف در زمینه تکنولوژی لیستی از رایج‌ترین باورهای غلط در این حوضه را منتشر کرده. این لیست شامل 5 مورد از باورهای غلطی است که افراد در رابطه با دستگاه‌ها و تلفن‌های هوشمند خود دارند. احتمال زیادی وجود دارد که شما نیز به این موارد اعتقاد داشته یا دسته کم آن‌ها را شنیده باشید. پس بدون اتلاف وقت به بررسی 5 مورد از رایج‌ترین باورهای غلط در حوضه تکنولوژی می‌پردازیم؛ در ادامه با روکیدا همراه باشید:

tech myths 2

باور غلط اول: شارژ کردن تلفن در طول شب باعث آسیب رساندن به باتری می‌شود

شاید بتوان این موضوع را رایج‌ترین باور غلط در رابطه با گوشی‌های هوشمند دانست. همانطور که گفتیم گوشی‌های امروز هوشمندتر از هر زمان دیگری هستند و به همین دلیل است که واژه “هوشمند” را برای آنان به کار می‌برند.

تلفن‌های امروزی دارای سنسورهای گوناگونی برای جلوگیری از آسیب رسیدن به گوشی هستند که یکی از آن‌ها نیز جلو شارژ شدن مجدد باتری پس از فول شارژ شدن را می‌گیرد. همچنین باتری‌های امروزی نیز نسبت به گذشته پیشرفت زیادی داشتند و قرار نیست به این زودی‌ها کارآیی خود را از دست بدهند. عمر متوسط باتری‌های امروزی بین 400 تا 500 سیکل شارژ است که مدت زیادی طول خواهد کشید تا توان شارژدهی خود را از دست دهند.

04WgQQQLdCItSjS25dDkEr4 10..1569490282

حالا که می‌دانیم شارژ کردن باتری در طول شب برای گوشی مضر نیست سوال اصلی اینجاست که این باور غلط از کجا نشات می‌گیرد؟

این موضوع به چند سال قبل بازمی‌گردد، زمانی که استفاده از باتری‌های نیکل یون در محصولات الکترونیکی رایج‌تر بود. این باتری‌ها از پدیده‌ای به نام اثر حافظه رنج می‌بردند. اگر بخواهیم این موضوع را به طور خلاصه توضیح دهیم باید گفت در صورتی که باتری نیکل یون را قبل از شارژ مجدد به طور کامل استفاده نمی‌کردید، سلول‌های باتری بخشی از ظرفیت شارژ خود را از دست می‌دادند.

باتری‌هایی که امروزه در گوشی‌های هوشمند و وسایل الکترونیکی به کار می‌روند بیشتر از نوع لیتیوم یون و لیتیوم پلیمر هستند که مشکلاتی از قبیل اثر حافظه را ندارند. البته این نکته را هم به خاطر داشته باشید که برای افزایش عمر باتری تلفن هوشمند خود یا وسایل الکترونیکی دیگر باتری آن را بین 40 تا 80 درصد شارژ نگه دارید و از فول شارژ شدن باتری یا دِشارژ کامل آن جلوگیری کنید.

باور غلط دوم: دستگاه‌های اشعه ایکس (X-ray) فرودگاه می‌توانند اطلاعات دستگاه شما را پاک کنند

همه می‌دانند که اشعه ایکس می‌تواند از بدن عبور کند و به همین دلیل است که برای عکس برداری از استخوان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. اشعه ایکس نفوذ پذیری بسیار بالایی دارد و تقریبا می‌تواند از هر چیزی عبور کند برای همین بسیار از مردم فکر می‌کنند اشعه ایکسی که در دستگاه‌های امنیتی فرودگاه مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌تواند به وسایل الکترونیکی آن‌ها مانند لپ تاپ و موبایل آسیب برساند و موجب پاک شدن اطلاعات ذخیره شده در آن‌ها شود.

1

درست است که اشعه ایکس یکی از موج‌های الکترومغناطیسی قدرتمند است و دستگاه‌های الکترونیکی ما در برابر این امواج آسیب پذیرند؛ اما درایو‌های سخت، کارت‌های حافظه و فلش مموری‌ها از این نظر مصون هستند و پرتو‌های ایکس نمی‌توانند عملکرد آن‌ها را مختل کنند. ضمن این که وسایل الکترونیکی شما مانند موبایل یا لپ تاپ قطعه‌ای ندارند که نسبت به پرتو ایکس حساس باشد و در صورتی که در معرض آن قرار بگیرند از کار نمی‌افتند.

البته اگر از دوربین‌های قدیمی استفاده می‌کنید این هشدار را جدی بگیرید زیرا پرتو‌های ایکس می‌توانند به فیلم‌های عکاسی آسیب برسانند و آن‌ها را بلااستفاده کنند. فیلم‌های عکاسی که از ISO 800 یا بلاتر استفاده می‌کنند در مقابل اشعه ایکس حساس‌تر هستند و امکان خرابی آن‌ها در مجاورت پرتو ایکس بیشتر است. البته با گذشت سال‌ها،دوربین‌های دیجیتال جایگزین نسل‌های قبلی شده‌اند و فیلم‌های عکاسی نیز رو به زوال هستند.

Olympus camera and Ilford film

همانطور که گفتیم، اشعه ایکس موجب خرابی دستگاه‌های الکترونیکی مانند لپ تاپ و تلفن همراه نمی‌شود؛ اما خطری به مراتب جدی‌تر، دیوایس‌های شما را تهدید می‌کند. دستگاه‌های فلزیابی که در فرودگاه‌ها و گیت‌های بازرسی وجود دارند می‌توانند آسیب جدی به لپ تاپ‌های شما وارد کنند. این دستگاه‌های امنیتی با ارسال پالس‌های مغناطیسی شدید، وسایل فلزی را شناسایی می‌کنند و در صورتی که لپ تاپ شما در معرض این امواج قرار گیرد، اطلاعات ذخیره شده روی هارد آن آسیب می‌بینند.

باور غلط سوم: هر چه مگاپیکسل دوربینی بیشتر باشد کیفیت عکس‌های ثبت شده با آن بهتر است

یکی دیگر از باور‌های غلطی که مردم به آن اعتقاد دارند مسئله بالا بودن مگاپیکسل دوربین است. بسیاری از افراد به این موضوع باور دارند که مگاپیکسل بیشتر در دوربین‌ها به معنی کیفیت بالاتر عکس‌های ثبت شده با آن‌هاست در حالی که این موضوع صحت ندارد.

photo 1512790182412 b19e6d62bc39

زمانی که دوربین‌های دیجیتال برای اولین بار وارد بازار شدند، تولیدکنندگان به دنبال راهی برای بازاریابی و افزایش فروش خود بودند. یکی از مواردی که در بحث بازاریابی بسیار مورد توجه قرار گرفت تعداد مربع‌های جذب کننده نور (پیکسل) روی سنسور دوربین بود. بر همین اساس شرکت‌ها برای تبلیغ دوربین‌های خود و نشان دادن برتری آن در مقابل دوربین‌های دیگر وارد جنگ مگاپیکسلی شدند. هر مگاپیکسل متشکل از 1 میلیون مربع جذب کننده نور یا پیکسل است.

طبق آزمایشات انجام شده، تراکم پیسکل‌ها و تعداد بیشتر آن‌ها در سنسور دوربین لزوما باعث ثبت عکس‌های با کیفیت‌تر نمی‌شود. درواقع مسئله‌ای که اهمیت دارد کیفیت پیکسل‌های به کار رفته در دوربین است. برای مثال شما می‌توانید با بزرگ‌تر کردن پیسکل‌ها تصاویر با کیفیت‌تری ثبت کنید بدون این که تعداد پیکسل‌ها را افزایش دهید. طبق مباحث فیزیک پرتوها و رفتار نور در محیط‌های گوناگون، هر چه اندازه پیکسل‌های به کار رفته بزرگتر باشد، برخورد نور با سطح پیسکل بیشتر خواهد بود که باعث می‌شود عکس‌های ثبت شده از دامنه دینامیکی بهتر و اشباع رنگ بیشتر برخوردار باشند. همچنین عملکرد دوربین در نور کم نیز بهتر خواهد بود.

بنابراین ارتقای کیفیت عکس بیشتر در گرو کیفیت پیکسل‌هاست تا تعداد آن‌ها. حتی در برخی مواقع، افزایش تعداد پیکسل‌ها در فضای محدود سنسور دوربین باعث کاهش کیفیت تصاویر می‌شود.

camera photographer photo technology shut

با این وجود سال‌هاست که شرکت‌ها برای بیان کیفیت دوربین‌های خود از واژه مگاپیکسل استفاده می‌کنند و به نظر نمی‌رسد که این روند به زودی تغییر کند؛ اما اگر قصد خرید یک دوربین عکاسی یا گوشی هوشمند جدیدی را دارید این نکته را به خاطر داشته باشید که مگاپیکسل بالاتر لزوما به معنای کیفیت بهتر دوربین نیست. بهترین راه برای انتخاب باکیفیت‌ترین دوربین، مقایسه آن با همرده‌های موجود در بازار است.

باور غلط چهارم: خاموش کردن کامپیوتر در شب، باعث افزایش عمر و عملکرد بهتر سیستم شما می‌شود

مانند موارد دیگری که بیان شدند، این موضوع نیز ریشه در واقعیت دارد. کامپیوترهای اولیه در مقایسه با آن چه امروز در اختیار داریم بسیار متفاوت بودند. قطعات این کامپیوترها به راحتی خراب می‌شدند و صاحبان خود را به دردسرهای گوناگون دچار می‌کردند. هارد درایو این سیستم‌ها پس از مدتی از کار می‌افتادند و تمام اطلاعات کاربران را نیز با خود از بین می‌بردند. این موارد باعث شدند که صاحبان کامپیوترهای قدیمی به امید افزایش عمر سیستم‌های خود، آن‌ها را در شب خاموش کنند.

02SYcRWCQLDk6G1bnereOVv

از آن دوره تا به امروز زمان زیادی گذشته و دنیای کامپیوترها پیشرفت فراوانی را شاهد بوده. کامپیوترهای امروزی به واسطه استفاده از قطعات پیشرفته به اندازه کافی قدرتمند هستند و دیگر نیازی به خاموش کردن آن‌ها در شب نیست. شما می‌توانید سیستم خود را در حالت آماده باش (sleep) نگه دارید و هر زمان که به آن نیاز داشتید به سرعت سیستم را راه‌اندازی کنید. البته ممکن است بعد از مدتی کامپیوتر شما کمی کند شود؛ پیشنهاد می‌کنیم برای جلوگیری از این اتفاق، هر هفته حافظه دستگاه و کش‌های آن را پاک کرده و برنامه‌های غیر ضروری که در حال اجرا هستند را متوقف کنید.

پس این مورد را نیز به خاطر داشته باشید که کامپیوترهای امروزی بسیار پیشرفته هستند و نیاز نیست هر زمان که از آن استفاده نمی‌کنید سیستم خود را خاموش کنید.

باور غلط پنجم: رایانه‌های مک ویروسی نمی‌شوند

زمانی که کامپیوترهای خانگی وارد بازار شدند، این موضوع که سیستم‌های مک در برابر ویروس‌ و بدافزارها مقاوم هستند صحت داشت. اما دلیل این موضوع چه بود؟ از آن جا که کامپیوترهای مبتنی بر سیستم عامل ویندوز در آن زمان 90 درصد بازار را تشکیل می‌دادند؛ عمده تلاش هکرها برای نفوذ به این سیستم‌ها بود. همین امر باعث شد تا شرکت مایکروسافت با چالش‌های امنیتی بزرگی روبرو شود؛ اما اپل به واسطه سهم کمتر از بازار و سیستم عامل بسته‌ی خود توانست در حاشیه‌ای امن رشد کند و از گزند بدافزارها در امان باشد.

get old mac software 610x228 1

در حال حاضر نیز سهم مایکروسافت بیشتر از اپل است. سیستم‌های ویندوزی امروزه 76 درصد بازار را در اختیار دارند اما سهم اپل از بازار در این مدت افزایش یافته. طبق گزارشات غول کوپرتینویی، این شرکت در حال حاضر 13 درصد از بازار را در اختیار دارد. گسترش سهم اپل از بازار باعث شده هکرها نیز نگاه ویژه‌ای به سیستم عامل مک داشته باشند.

با وجود اینکه ساختار سیستم‌ عامل مک محدودتر از ویندوز است و اپل ویژگی‌های امنیتی خاصی را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد، آن‌ها کاملا در برابر ویروس‌ها و بدافزارها مقاوم نیستند. در سال‌های اخیر کاربران مک بیش از پیش قربانی حملات بدافزاری هکرها می‌شوند در نتیجه، این جمله که سیستم‌های مک به ویروس آلوده نمی‌شوند صحت ندارد. اگر از کاربران مک هستید پیشنهاد می‌کنیم حتما از نرم افزارهای آنتی ویروس‌ روی سیستم خود استفاده کنید.image 116065 4574976

شما می‌توانید لیست بهترین آنتی ویروس‌های 2020 برای سیستم‌های مک را در اینجا مشاهده کنید.

مواردی که در این مقاله به آن‌ها پرداختیم معروف‌ترین باورهای غلط در دنیای فناوری بود. علاوه‌بر این، موضوعات دیگری نیز وجود دارند که بسیاری از مردم تصورات اشتباهی درباره‌ی آن‌ها دارند. در آینده با مقالات بیشتر در این زمینه با شما همراه خواهیم بود.

منبع خبر: electronics.howstuffworks.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟