گوشی اکسپریا 5 مارک 2 سونی شاید پاسخی به این سوال باشد: آخرین مرتبه چه زمانی در بین دو گوشی ممتاز، مدل کوچکتر انتخاب بهتری بود و علت این برتری تنها اولویت کاربران در انتخاب آن به علت اندازه کوچکتر نیست؟
شاید بپرسید این گوشی در مقایسه با گوشی اکسپریا 1 مارک 2 چه برتری دارد. به عنوان مثال نمایشگر نرخ تازهسازی 120 هرتز است، در حالی که در مدل بزرگتر 60 هرتز بود.
حتی با آن که دقت این نمایشگر برخلاف برادرش 4K نیست، ولی تراکم پیکسلی پنل نمایش 5 مارک 2 بیشتر از حد کافی است تا نتوانیم آن را افت کیفیت بدانیم.
باتری بین هر دو مدل مشترک و 4000 میلیآمپر ساعت است تا احتمالا اولین مرتبه باشد که چنین تشابه را بین دو گوشی با اندازه متفاوت (کم یا بیش) از یک نسل دیده باشیم.
نکته دیگری که رای به برتری مدل 5 II در برابر 1 II میدهد قرارگیری دکمه گوگل اسیستنت در سمت راست است. این دکمه مکانیکی است و در سال 2020 بدون شک کاربران از آن استقبال میکنند.
سایر مشخصات گوشی اکسپریا 5 مارک 2 سونی تا حد زیادی از روی مدل 1 مارک 2 برداشته شده است. به عنوان مثال، مجموعه سهگانه دوربین عقب. گرچه، در مدل کوچکتر ماژولهای زمان پرواز سه بعدی حذف شدند و در بخش دوربین تاثیر آن را بررسی خواهیم کرد.
مشخصات گوشی اکسپریا 5 ii سونی
- بدنه: 158 در 68 در 8.0 میلیمتر، 163 گرم، شیشه محافظ گوریلا گلس 6 در عقب و جلو، فریم آلومینیومی، ضد آب و گرد و غبار
- نمایشگر: 6.1 اینچی، اولد، دقت 1080 در 2520 پیکسل، نسبت تصویر 21:9، تراکم پیکسلی 450 پیکسل در هر اینچ، نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز، نرخ نمونهگیری لمس 240 هرتز
- چیپست: اسنپدراگون 865 (7 نانومتری پلاس): پردازنده هشت هستهای: (1 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 2.84 گیگاهرتز، 3 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 2.42 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 650
- حافظه: 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی، 8 گیگابایت رم، درگاه مشترک سیمکارت دوم با کارت حافظه خارجی
- سیستم عامل: اندروید 10
- دوربین عقب: دوربین اصلی: 12 مگاپیکسل، لنز F/1.7، 24 میلیمتری، اندازه حسگر 1/1.7 اینچ، فوکوس خودکار تشخیص فازی پیکسل دوتایی، لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS)؛ دوربین تلهفوتو: 12 مگاپیکسلی، لنز F/2.4، 70 میلیمتری، اندازه حسگر 1/3.4 اینج، اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر، فوکوس خودکار تشخیص فازی، زوم اپتیکال 3 برابر، OIS؛ دوربین فوق عریض: 12 مگاپیکسل، لنز F/2.2، میدان دید 124 درجه، 16 میلیمتری، اندازه حسگر 1/2.55 اینچ، فوکوس خودکار تشخیص فازی پیکسل دوتایی. لنزهای زایس، فلاش الایدی، عکاسی سراسرنما، HDR، ردیابی چشم
- دوربین جلو: 8 مگاپیکسل، 24 میلیمتری، اندازه حسگر 1.4 اینچ، اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر، HDR
- دوربین فیلمبرداری: دوربینهای عقب: 4K@24/25/30/60fps HDR, 1080p@30/60/120fps، OIS، لرزشگیر الکترونیک تصویر مبتنی بر ژیروسکوپ 5 محوره؛ دوربین جلو: فول اچدی با نرخ 30 فریم بر ثانیه
- باتری: 4000 میلیآمپر ساعت، سرعت شارژ سریع 21 وات
- سایر مشخصات: حسگر اثرانگشت جانبی، دکمه سختافزاری گوگل اسیستنت، بلندگوهای استریو، جک 3.5 میلیمتری هدفون
گوشی اکسپریا 5 مارک 2 مشخصات یکسانی با 1 ii مانند جک هدفون 3.5 میلیمتری دارد و بلندگو پایینی آن به سمت جلو گوشی تغییر مکان داده است.
وجه تمایز این دو قابلیت شارژ بیسیم در مدل بزرگتر است. با این مقدمه تا انتهای این مطلب با نقد این گوشی همراه روکیدا باشید (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آنها کلیک کنید).
جعبهگشایی گوشی اکسپریا 5 مارک 2
این گوشی در یک جعبه مقوایی سفید رنگ همیشگی سونی وارد بازار شده که روی آن اسم گوشی با حروف براق حک شده است.
داخل جعبه شارژر 18 وات، یک کابل یواسبی C به C قرار دارد و خبری از متعلقات اضافه نیست. بخواهیم یادآوری کنیم داخل جعبه Xperia 1 II یک جفت ایرباد نیز بود.
طراحی گوشی اکسپریا 5 مارک 2 سونی
یک تغییری که زود به چشم میآید نبود طرفین تخت تراشخورده بسیار جذاب Xperia 1 II است و جای آن را فریم گرد نسل قبل 5 مارک 2 گرفته است.
گوشی Xperia 5 II دقیقا ابعادی با مدل قبل خود دارد که البته با توجه به حفظ نمایشگر 6.1 اینچی نباید تعجب کرد.
گرچه، نکته مهمتر ضخامت کمتر آن (8 میلیمتر در برابر 8.2 میلیمتر) است، در حالی که باتری بزرگتری دارد. باید از سونی تشکر کرد!
این گوشی در مقایسه با مارک 1 با 4 گرم وزن اضافه کمی سنگینتر است و بنابراین این اختلاف را متوجه خواهید شد.
این گوشی با وزن 168 گرم خود راحت در جیب جا میگیرد تا یکی از بهترین کامپکتهای 2020 باشد.
گوشی اکسپریا 5 مارک 2 در نمای جلو نسبت ابعاد متفاوت با نسل قبل دارد. در حالی مدل قبلی یک پیشانی برجستهتر در بالای نمایشگر و یک چانه اندکی باریکتر در پایین داشت، در نسل جدید سونی یک ظاهر متقارنتر را انتخاب کرده است.
سونی در بیانیههای مطبوعاتی خود در مورد باریک بودن فریم این گوشی صحبت کرده است، ولی به نظر ما طرفین این گوشی ضخامت مشابه با مدل 5 مارک 1 دارند.
سایر بهینهسازیها که البته دیده نمیشوند مانند محفظه 2 لایه PCD اسپیکر با طراحی مجدد به گوشی اجازه داده است ابعاد گوشی قبلی را حفظ کند، ولی باتری بزرگتر، آنتنهای 5G و قابلیتهای دیگر داشته باشد.
جزو این قابلیتهای دیگر باید از برگشت جک هدفون 3.5 میلیمتری یاد کنیم که در بالای گوشی است.
این گوشی همچنین در بعضی کشورها با پشتیبانی از دو سیمکارت به بازار خواهد آمد، ولی باید جای سیمکارت دوم را در صورت نیاز به کارت حافظه جانبی بدهید.
در سمت راست گوشی دکمه پاور و داخل آن حسگر اثر انگشت قرار گرفته است. حسگر خازنی اثر انگشت داخل یک دکمه قابل فشار دادن قرار داده شده است که یک راهحل بهتر در مقایسه با گوشی اکسپریا 5 به شمار میرود که حسگر اثر انگشت قابل فشار دادن نبود.
دکمه تنظیم حجم صدا بالای دکمه پاور است، در حالی که دکمه همیشگی گوشیهای سونی یعنی آزادکننده دو مرحلهای شاتر به سمت پایین گوشی دیده میشود.
تغییر جدید در این گوشی اضافه شدن یک دکمه سختافزاری گوگل اسیستنت بین دکمه پاور و دکمه شاتر است. برای سفارشی کردن یا غیرفعال کردن این دکمه گزینهای وجود ندارد.
این گوشی با توجه به دریافت گواهینامههای IP65 و IP68 ضدآب و گرد و غبار بوده و روی پنل پشتی و جلو آن را شیشه محافظ گوریلا گلس 6 پوشانده است.
در گوشه بالا سمت راست نمایشگر همچنان چراغ وضعیت السیدی سه رنگی دیده میشود که کمتر گوشی امروزه آن را دارد.
نمایشگر گوشی اکسپریا 5 II سونی
اندازه این گوشی با نسل قبلی یکسان است و مانند برادر بزرگتر خود و آن گوشی یک نمایشگر اولد دارد. مشخصات این نمایشگر را ابتدای مقاله نوشتیم، ولی ممتازترین آنها برای اولین مرتبه در یک گوشی سونی نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز است.
اگر تنظیم نور صفحه را روی حالت دستی قرار دهید حداکثر 336 نیت روشن میشود و در حالت تظیم به حالت خودکار، مقدار آن به 532 میرسد.
این آمار آن چنان عالی نیست، چون اکثر هیولاهای امروزی نمایشگرهایی با نور بیشتر از 800 نیت در حالت تنظیم خودکار و آماری بهتر از این گوشی در حالت دستی آن دارند.
بازتولید رنگ تقریبا مانند سنت سونی است. نمایشگر یک حالت Creator دارد که رنگ طبق محتوا تغییر داده میشود و یک حالت استاندارد که در آن رنگ اشباعتر میشود، ولی همچنین گزینهای دارد تا نمایشگر برای اپلیکیشنهای منتخب روی حالت Creator خودکار برود.
در کنار آن مجموعهای از گزینههای تنظیمات تعادل سفید با پیش تنظیمات گرم، متوسط و خنک، تنظیمات مختلف نقطه سفید و همچنین اسلایدرها RGB دیده میشود.
نمایشگر این گوشی از بازپخش محتوای HDR روی پلتفرمهایی مانند نت فلیکس پشتیبانی نمیکند، به نظر ما زمان ورود این گوشی به بازار این قابلیت به آن اضافه خواهد شد.
چون، محتوای یوتیوب و آمازون پرایم ویدئو با این استاندارد پخش میشوند.
شیوه استفاده سونی از نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز یکی از سرراست ترینها است. زمان تنظیم نمایشگر در این حالت، روی آن قفل میشود و بدون توجه به کاری که انجام میدهید به آن حالت باقی میماند.
به جز برای بازیهایی که به نوعی یک وضعیت خاص دارند. خبری از تنظیمات سازشی مانند گوشیهایی مانند گلکسی نوت 20 اولترا یا گوشی گلکس زد فولد 2 سامسونگ نیست.
برای بازیها به کمک تنظیمات ابزار Game Enhancer میتوانید برای بازیهای که بالاتر از 60 فریم بر ثانیه اجرا میشوند، حالت نمایشگر را روی 120 هرتز قرار دهید.
عمر باتری گوشی اکسپریا 5 مارک 2 سونی
این گوشی یک باتری 4000 میلیآمپر ساعت مشابه با گوشی 6.5 اینچی اکسپریا 1 مارک 2 دارد که بخواهیم مقایسه کنیم بزرگی باتری آن در حد نزدیکترین رقیبش یعنی گوشی گلکسی اس 20 است.
اما در تستهای باتری گوشی سونی به راحتی شاخ سامسونگ را میشکند. ماندگاری شارژ باتری در حالت 120 هرتز را در سه بخش گردش در وب با وای فای، تماس صوتی آنلاین و بازپخش مداوم ویدئو میتوانید در تصویر زیر ببینید و سپس با خواندن مطلب نقد گوشی گلکسی اس 20، با آن گوشی مقایسه کنید.
اگر نمایشگر را روی حالت 60 هرتز قرار دهید آمار زیر به دست میآورد.
سرعت شارژ باتری گوشی Xperia 5 II سونی
سرعت شارژ این گوشی مانند مدل 1 II به کمک فناوری USB PowerDelivery 3.0 حداکثر 21 وات است.
گرچه سونی شارژر 21 وات ندارد و داخل جعبه یک شارژر 18 وات دیده میشود.
سرعت شارژ نسبتا آهسته است و پس از 30 دقیقه به 45 درصد میرسد و برای شارژ کامل باید تقریبا 1 ساعت و 49 دقیقه صبر کنید.
نبود قابلیت شارژ بیسیم در این گوشی نسبت به مدل 1 II قابل توجه است، گرچه برای برخی افراد اهمیتی ندارد.
به هرحال نتیجه استفاده از آن افزایش ضخامت این گوشی بوده است، در حالی که سونی اولویت خود را روی ابعاد جمعوجور گوشی اکسپریا 5 مارک 2 گذاشته است.
این گوشی برای جبران این کمبود تنظیمات مختلف برای افزایش عمر باتری دارد.
به عنوان مثال، میتوانید یک حد شارژ برای باتری مشخص کنید تا به عنوان مثال هرگز از 80 یا 90 درصد بالاتر نرود.
باتریهای لیتیوم یونی دوست ندارند کاملا شارژ شوند و چنین تنظیماتی واقعا عمر باتری را میتواند بالا ببرد.
در منو Battery Care همچنین میتوانید تنظیمات خودکار را روشن کنید. گوشی پس از آن به عادات شارژ شما دقت میکند و باتری را تنها پیش از نیاز شما به دستگاه فورا شارژ خواهد کرد تا اکسپریا 5 مارک 2 بیش از حد روی حالت تمام شارژ نماند.
همچنین میتوانید یک بازه زمانی شخصی مشخص کنید تا زمان شارژ گوشی را نشان دهید.
کیفیت صدای بلندگو گوشی اکسپریا 5 مارک 2 سونی
گوشی جدید سونی دو بلندگو استریو دارد که خروجی صدای آنها به جلو است برخلاف مدل اکسپریا 5 که در آن بلندگوی انتهایی صدا را به دور از مخاطب پخش میکرد.
طبق معمول، بلندگوی مکالماتی در این سیستم استریو نقش کانال چپ را دارد و اگر گوشی را در سمت راست بگیرید تغییر کانال انجام نمیشود.
البته دلیل آن جایگاه صحیح دکمههایی کنترلی و دکمه شاتر دوربین است تا بلندگوی مکالماتی در سمت چپ قرار گیرد.
این گوشی در حالت طبیعی در تست صدای ما امتیاز متوسط را به دست آورد. کیفیت صدا بین این مدل و 1 II تقریبا یکسان است، البته مدل کوچکتر کمی صدای پایینتری دارد.
زمانی که تاگل دالبی اتموس را فعال کردیم تا صدا افزایش پیدا کند، گوشی امتیاز خوب را به دست آورد. در این حالت پاسخ صدای زیر و حروف با صدا افزایش پیدا میکند که بدون شک در ایجاد حس افزایش صدا موثر هستند.
بخش نرمافزاری گوشی اکسپریا 5 ii سونی
گوشی سونی از نسخه خام سیستم عامل اندروید 10 استفاده میکند که سونی تغییرات اندکی در آن داده است. شایعات میگویند سونی پس از عرضه این گوشی به بازار بهروزرسانی اندروید 11 را برای آن منتشر خواهد کرد، گرچه خبر رسمی شنیده نمیشود.
بخش نرمافزاری این گوشی تا حد زیادی شبیه به گوشیهای پیکسل گوگل است.
از جمله گزینههای برای مسیریابی به کمک ژستهای حرکتی یا استفاده از سیستم ناوبری سه دکمهای کلاسیک.
برای تشخیص هویت خود تنها باید از حسگر اثر انگشت جانبی این گوشی استفاده کنید که از نظر دقت و سرعت امتیاز بالایی میگیرد.
یکی از قابلیتهایی که سونی به این گوشی اضافه کرده است قابلیت کار با گوشی با یک دست توسط حالت One-Handed است که برای این کار باید دو رتبه روی دکمه هوم آهسته ضربه بزنید و پس از آن رابط کاربری جمع خواهد شد.
راه دیگر ضربه آهسته روی آیکون این قابلیت در بخش Side Sense است.
Side Sense چند ناحیه حساس به لمس در دو طرف گوشی برای انجام کارهای مختلف هستند که کاربر اکثر آنها را میتواند مشخص کند.
یک گزینه به ویژه قدرتمند تنظیم یک میانبر برای باز کردن دو اپلیکیشن است. در این حالت دو اپلیکیشن را به همراه مکانی که دوست دارید در آن جا باز شوند انتخاب میکنید، تا پس از استفاده از این میانبر گوشی فورا با باز کردن آنها روی حالت تقسیم صفحه نمایش برود.
در گوشی اکسپریا 5 مارک 2 مانند مدل 1 مارک 2، جای اپلیکیشن گالری را گوگل فوتوز گرفته است و اپلیکیشن موزیک به عنوان تنها اپلیکیشن پخش رسانه خود سونی باقیمانده است.
سپس به اپلیکیشن Game Enhancer میرسیم که در مقایسه با گوشی دیگر بهتر شده است. گرچه، عملکرد آن همچنان یکسان است، این اپلیکیشن دو اینترفیس اصلی دارد یکی به عنوان هاب بازی و لانچر و دیگری بخشی که وسط بازی میتوانید از یک طرف صفحه بیرون بکشید.
براساس بازیها میتوانید پروفایلهایی مانند «اولویت روی عملکرد»، «اولویت روی باتری» و «متعادل» را تعیین کنید و یک تنظیمات «سفارشی» نیز وجود دارد.
در این بخش میتوانید نرخ تازهسازی تصویر را تغییر دهید و بدون توجه به این که بازی پشتیبانی میکند یا نه روی 120 هرتز قفل کنید.
همچنین تنظیماتی برای کاهش محوشدگی 240 هرتز وجود دارد تا با استفاده از درج فریم مشکی، همه چیز حتی روانتر به نظر برسد.
اسلایدرهای اضافه نیز اجازه میدهند سرعت واکنش لمسی و دقت ردیابی لمس را انتخاب کنید.
تنظیم کنترل توان H.S (سرکوبی حرارت) نیز در گوشی اکسپریا 5 مارک 2 سونی به چشم میخورد. با فعال کردن آن زمانی که در حال بازی هستید و گوشی روی شارژ قرار دارد، باتری به حالت همیشگی شارژ نخواهد شد بلکه تنها براساس مصرف توان فعلی شما این کار انجام میشود.
علت آن جلوگیری از تولید گرما به علت شارژ باتری است.
تنظیمات فوکوس تعدادی تاگل است که اجازه میدهد نوتیفیکیشنهای مزاحم را غیرفعال کنید، تنظیم خودکار نور صفحه را خاموش کنید، دکمه دوربین را به همراه عملکرد Side Sense غیرفعال کنید.
همچنین قابلیتهایی برای فیلمبرداری و گرفتن عکس از صفحه وجود دارد. قابلیت اول با دوربین سلفی از شما حین بازی فیلم میگیرد و صدا از خروجی میکروفون ضبط خواهد شد.
گرچه، امکان استریم مستقیم روی اینترنت را ندارید. یک گزینه برای جستجوی سریع روی یوتیوب نیز دیده میشود که ویدئوهای مربوط به بازی که در حال انجام آن هستید، در یک پنجره شناور به شما نشان داده میشود.
مشخصات سختافزاری گوشی اکسپریا 5 مارک 2 سونی
این گوشی مجهز به چیپست معمولی اسنپدراگون 865 (و نه مدل پلاس) است. با توجه به اختلاف زمانی 6 ماهه معرفی این گوشی نسبت به Xperia 1 II، خوب بود از 865 پلاس استفاده شود.
در کنار این چیپست 8 گیگابایت رم و 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی قرار میگیرد.
نتایج این گوشی در بنچمارکها در سطح سایر گوشیهای با چیپست مشابه و به عبارتی متوسط است.
گوشیهایی مانند زن فون 7 پرو، راگ فون 3 ایسوس و گلکسی زد فولد 2 در بخش تک هسته پردازنده به علت سرعت کلاک بالاتر هسته پرایم خود، امتیاز بیشتری به دست میآورد.
گرچه این برتری در تستهای چند هسته از بین میرود.
گوشی اکسپریا 5 مارک 2 سونی در بنچمارک انتوتو 8 عملکرد بهتری دارد و گوشیهای گلکسی اس 20 و نوت 20 اولترای سامسونگ که چیپست اگزینوس دارند را به همراه گوشی P40 Pro هوآوی کنار میزند.
جایگاه متوسط این گوشی در بنچمارکها در تستهای گرافیک حفظ میشود. آمار این گوشی در حد یک پرچمدار است، فقط شاخص به نظر نمیرسد.
این گوشی تحت فشار طولانی و سنگین گرم میشود که مجددا مانند نتایج بالا مقدار آن «متوسط است»، یعنی نه زیاد ناراحتکننده و نه کاملا سرد.
عملکرد این گوشی با تکرار انجام بنچمارکها کاهش پیدا میکند، به عنوان مثال افت 10 تا 12 درصدی امتیازهای بنچمارک انتوتو پس از چند مرتبه تکرار انتظار میرود، ولی چیز غیرطبیعی نیست.
این گوشی در دنیای واقعی هر اپلیکیشن و بازی سنگین را راحت اجرا خواهد کرد.
دوربین گوشی اکسپریا 5 II سونی
مجموعه دوربین این گوشی شبیه به اکسپریا 1 مارک 2 است، البته بدون ماژول زمان پرواز سه بعدی تا کمی افت کیفیت در فوکوس روی سوژههای نزدیک زمان عکاسی در شب یا جداسازی سوژه در حالت عکاسی پرتره دیده شود.
به ادعای سونی حسگرهای با دقت بالا و فیلتر Quad Bayer سرعت بسیار آهستهای در قرائت اطلاعات صحنه دارند و این شرکت از یک دوربین اصلی 12 مگاپیکسل با سرعت به مراتب بهتر استفاده کرده است؛ 10 میلیثانیه در برابر 30 میلیثانیه دوربین 108 مگاپیکسل سونی زمان ثبت تصاویر 12 مگاپیکسل و 100 میلیثانیه زمان عکاسی با دقت کامل 108 مگاپیکسل.
این حسگر همچنین کاملا بزرگ است. در کنار آن دوربین فوق عریض با طول کانونی 16 میلیمتر و قابلیت فوکوس خودکار و البته اندازه بزرگ 1/2.5 اینچ دیده میشود.
عضو سوم خانواده دوربینها لنز تلهفوتو با طول کانونی معادل 70 میلیمتر و قابلیت زوم اپتیکال 3 برابر است.
دوربین جلو مشابه با گوشی اکسپریا 1 II و یک لنز با فوکوس ثابت 8 مگاپیکسلی است.
طبیعی است اپلیکیشنهای دوربین 3 عدد باشند؛ اپلیکیشن ساده اندروید و همچنین اپلیکیشنهای Photography Pro و Cinematography Pro برای افراد حرفهای.
محیط اپلیکیشن اول نسبت به Xperia 1 II فرقی نکرده است.
با کشیدن دست روی صفحه به طرفین بین دوربین ثابت و فیلمبرداری و به سمت پایین (و نه بالا) به دوربینهای جلو و عقب دسترسی خواهید داشت.
در انتهای نور نمایاب کنترلهای فلاش، حالت بوکه، نسبت تصویر، تنظیمات تعادل سفید و جبران نوردهی قرار گرفتند به همراه یک تاگل اضافه برای جابهجایی بین دوربین عقب و جلو و یک چرخدنده برای ورود به بخش تنظیمات.
در این اپلیکیشن حالت دستی وجود ندارد و برای آن باید از اپلیکیشن عکاسی پرو استفاده کنید. محیط آن از دوربینهای میرورلس آلفا سونی الهام گرفته شده است و کنترلهای زیادی دارد.
یک گزینه جدید در اپلیکیشن فیلمبرداری حرفهای این گوشی امکان فیلمبرداری 4K با نرخ 120 فریم ثانیه و با استاندارد HDR بوده که به ادعای سونی گوشی اکسپریا 5 مارک 2 اولین گوشی با چنین توانایی است.
کیفیت تصاویر در روز
تصاویر این گوشی در روز عملا با دوربین Xperia 1 II فرقی ندارد.
ما از پردازش کنترلشدهتر از نظر شارپی تصویر و ظاهر طبیعی جزئیات ریز لذت بردیم. سرکوبی پارازیت به شدت گوشیهای سامسونگ نیست، گرچه پارازیت با این حال عالی مهار شده است.
رفتار محافظکارانه این گوشی مجددا مانند مدل 1 II زمان استفاده از حالت HDR حفظ میشود. در این حالت، گوشی تلاش نمیکند تا تمام نواحی بسیار روشن را به تصویر برگرداند و جزئیات نواحی سایهدار را برگرداند، بلکه تصاویر با کنتراست بیشتر و کمتر اینستاگرامی میگیرد.
با وجود تمام این صحبتها، اگر قبلا یک گوشی سامسونگ یا شیائومی داشتیم، ممکن است تصاویر دوربین فورا خوشایندتان نباشد.
برای ثبت تصاویری که بیشتر ظاهر آنها شبیه به زمان استفاده از HDR در گوشیهای دیگر باشد، میتوانید از تنظیمات Auto HDR در اپلیکیشن Photo Pro استفاده کنید.
کیفیت تصاویر نهایی به ویژه در نواحی با نوردهی یکنواخت جزئی است. با این حال، برای تصاویر با کنتراست بیشتر مانند حلزون داخل تصاویر زیر، توسعه رنگ در هر دو انتهای هیستوگرام به مراتب بهتر است.
در بعضی صحنهها، ما به ویژه 4 حالت متفاوت را برای نوردهی و پردازش HDR بررسی کردیم. طبق تجربه ما، حالت تمام خودکار اپلیکیشن معمولی دوربین کیفیت به طور کلی نزدیکتر به حالت DRO به جا گذاشت.
استفاده از Auto HDR به معنای افزایش جزئیات نواحی سایهدار و حفظ بهتر نواحی بسیار روشن است، ولی استفاده از اپلیکیشن پیشفرض دوربین در اکثر صحنهها برای عکاسی مناسب خواهد بود.
تصاویر دوربین فوق عریض کیفیتی مشابه در حد دوربین اصلی دارند. اگر بخواهیم سختگیری کنیم، کمی پارازیت بیشتر و مقداری مشکل حاشیه بنفش در لبههای با کنتراست بالا دیده میشود.
گرچه، دامنه دینامیک عریض است، رنگها بدون این که بیش از حد اشباع باشند خوب به نظر میرسند و جزئیات ریز جزو بهترین کیفیتی است که یک دوربین فوق عریض میتواند ثبت کند.
دوربین فوق عریض گوشی اکسپریا 5 مارک 2 با توجه به قابلیت فوکوس خودکار مناسب ثبت تصویر از نمای نزدیک با پرسپکتیو اغراقشده است.
گوشیهای گلکسی و آیفونها لنزهای فوکوس ثابت دارند و بنابراین مناسب این نوع عکاسی نیستند.
دوربین فوق عریض قابلیت تصحیح اعوجاج نرمافزاری دارد، بنابراین میتوانید از بین پوشش وسیعتر و خطوط صاف اطراف لبه یکی را انتخاب کنید. نتیجه استفاده از آن را در تصاویر زیر میتوانیم ببینیم.
عکاسی با دوربین تلهفوتو این گوشی در مقایسه با اکسپریا 1 مارک 2 باعث ثبت تصاویر بهتری شد، چون تصاویر شارپ هستند.
تصاویر زیر را با برای مقایسه بین دوربین تلهفوتو این دو گوشی گرفتیم.
کیفیت دوربین در شب
خروجی تصاویر دوربین گوشی اکسپریا 5 II در شب مجددا شبیه به مدل 1 II است، البته کمی فرق نیز دارند.
به نظر ما در تصاویر دوربین مدل اول نواحی بسیار روشن اندکی بهتر حفظ شدند، ولی تصاویر 1 II شارپتر هستند.
البته این اختلاف بین این دو آن چنان زیاد نیست.
جدا از آن تصاویر همچنان ظاهر همیشگی اکسپریا را دارند، یعنی کنتراست آنها بیشتر است تا سایهها در مقایسه با زمان عکاسی با اکثر رقبا تحت همین شرایط، تاریکتر باشند.
با این حال، سایهها در مرحله پس از پردازش به خوبی میافتند. رنگها به خوبی حفظ میشوند و از نظر اشباع بودن افتی ندارند، علاوه بر این ظاهرا گوشی اکسپریا مشکلی با تعادل سفید در صحنههای با نور گرم ندارد.
مشکلی که نسبتا در بین دوربین سایر گوشیها مشهور است.
اگر از حالت Auto HDR در اپلیکیشن Photo Pro استفاده کنید، سایهها در مقایسه با زمان استفاده از اپلیکیشن اصلی کمی برایتان روشنتر خواهد شد.
اختلاف اندک است و نواحی بسیار روشن کمتر تحت تاثیر قرار گرفتند، در حالی که این حالت به نوعی عملکردی مانند Night Mode دارد (بدون این که چنین اسمی داشته باشد)، چون عکاسی در این حالت تقریبا 2 ثانیه طول میکشد.
همچنین کمی تصاویر ملایمتر هستند. به طور کلی، عملکرد اپلیکیشن Camera بهتر است، حتی با آن که تصاویر پس از پردازش به کمی تغییرات نیاز دارند.
زمان استفاده از سایر حالات، کیفیت تصاویر بهتر نخواهد شد. تصاویر زیر مقایسه استفاده از حالت DRO و HDR در حالت خاموش آن هستند.
اگر نور محیط کمی خوب باشد، دوربین فوق عریض گوشی اکسپریا 5 مارک 2 میتواند تصاویر خوبی بگیرد. ما کمی نوردهی روشنتر را ترجیح میدادیم، ولی تصاویر از نظر شارپی و سطح جزئیات عالی بوده و اشباع بودن رنگ دقیق است.
زمان عکاسی در شب با دوربین تلهفوتو بدون توجه به شدت تاریکی هوا، همیشه از همین دوربین استفاده خواهد شد، برخلاف رقبا که تحت شرایطی از دوربین اصلی استفاده میکنند.
این دوربین در شب نیز تصاویر قابل احترام با جزئیات خوب، پارازیت به خوبی کنترل شده و رنگهای اشباع گرچه با کمی قرمزی و دمای رنگ گرم بیشتر، میگیرد.
حالت عکاسی پرتره
عکاسی پرتره در اکسپریا یک حالت اختصاصی ندارد، بلکه به کمک یک آیکون در نمایاب میتوانید آن را فعال کنید.
نتیجه عکاسی در این حالت جداسازی عالی سوژه از پسزمینه است، حتی بدون نبود دوربین فوق عریض در این گوشی.
محوشدگی پسزمینه در این تصاویر ظاهر طبیعی دارد و در تنظیمات پیشفرض خود مناسب است.
نکته نه چندان عالی، نبود آشکار پردازش HDR است تا نواحی روشن تصویر کاملا بیش از حد نوردهی شوند. ما درک میکنیم که نوردهی صورت باید در اولویت باشد و چنین تصاویری بدون حتی وجود HDR شدت پردازش بسیار زیادی دارند، ولی اگر سایر شرکتها در استفاده از HDR زمان عکاسی پرتره موفق بودند، سونی نیز میتواند این کار را انجام دهد.
ما نگران بودیم نبود ماژول زمان پرواز در گوشی اکسپریا 5 مارک 2 باعث کیفیت پایین جداسازی سوژه در مقایسه با دوربین 1 II شود.
تصاویر زیر را برای مقایسه بین این دو گرفتیم که خلاف این تصور را نشان داد و حتی میتوان گفت اکسپریا کوچکتر عملکرد بهتری داشت.
دوربین سلفی
دوربین سلفی گوشی اکسپریا 5 II را قبلا در اکسپریا 1، 5 و 1 مارک 2 دیده بودیم. این دوربین بهترین نیست، ولی تصاویر خوب با رنگهای دلنشین و جزئیات قابل قبول میگیرد.
سلفی پرترهها نیز بهتر نشدند و اگر تمام چهرهتان در یک تصویر شارپ بیافتد، شانس آوردید. همچنین نبود حالت HDR در این حالت بیشتر جای افسوس دارد.
دوربین فیلمبرداری
گوشی Xperia 5 II با اپلیکیشن پیشفرض دوربین خود میتواند با هر سه دوربین فیلمهای با دقت 4K بگیرد، گرچه از حالت 60fps پشتیبانی نمیکند.
ویدئوهای فول اچدی گزینههای فیلمبرداری با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه را دارند. کاربر میتواند از بین فیلمبرداری با کدک h.264 و h.265 برای ویدئوهای 4K انتخاب کند، گرچه ویدئوهای فول اچدی تنها با کدک h.264 ضبط میشوند.
حالت HDR نیز دیده میشود که در اختیار هر سه دوربین است و زمان فیلمبرداری با آن کدک تنها h.265 خواهد بود.
اگر از اپلیکیشن Cinema Pro استفاده کنید علاوه بر کنترلهای یپشرفته میتوانید فیلمهای 4K 60fps و همچنین فوق آهسته 4k 120fps بگیرید که ویدئوهای دوم با نرخ 24 فریم بر ثانیه پخش خواهند شد.
ویدئوهای 4K که در این حالت میگیرید دقت 3840 در 1644 پیکسل (یعنی نسبت سینمایی 21:9) دارند.
کیفیت فیلمهای 4K دوربین اصلی این گوشی عالی است. پردازش با آن که کمی محافظکارانه انجام شده است، ولی ظاهر فیلمها طبیعی بوده، جزئیات خوب و رنگها دقیق هستند.
فیلمهای دوربین فوق عریض نیز چنین ویژگی دارند. رنگها و دامنه دینامیک کیفیت بسیار مشابهی دارند تا به سختی بتوانید حدس بزنید با کدام دوربین فیلمها گرفته شدند و جزئیات در سطحی است که فوق عریضهای رقبا عمرا فیلمهایی با چنین کیفیتی بگیرند.
اما شگفتی اصلی فیلمهای 4K دوربین تلهفوتو این گوشی است که در مقایسه با گوشی اکسپریا 1 مارک 2 به مراتب شارپتر هستند و از نظر جزئیات حتی در سطح فیلمهای دوربین اصلی قرار میگیرند.
گوشی اکسپریا 5 II در تمام حالات فیلمبرداری میتواند از سیستم لرزشگیر الکترونیک تصویر (EIS) استفاده کند.
ویدئوهایی که با دوربین اصلی و فوق عریض در حالت SteadyShot میگیرید نسبتا خوب هستند، گرچه نتیجه فیلمبرداری در این حالت با اکسپریا 1 مارک 2 کمی مثبتتر بود.
در این مدل لرزش تصاویر آشکارتر است. فیلمبرداری با دوربین تلهفوتو نیز در این حالت نتیجه مشابهی با استفاده از گوشی اکسپریا 1 II به جا میگذارد، یعنی فیلمهایی که واقعا روان نیستند ولی غیرقابل استفاده نیز محسوب نمیشوند.
رقبا
گوشی اکسپریا 5 مارک 2 جزو بهترین اکسپریاهایی است که سال 2020 به بازار آمده است و امیدواریم با مطالب بالا آن را نشان داده باشیم.
مدل 1 II از نظر عمر باتری بهتر نیست، دقت 4K نمایشگر آن برای تجربه کاربری تفاوت خاصی ایجاد نمیکند و در مدل 5 II نرخ تازهسازی تصویر بالا برای کاربر مهمتر است.
جدا از این، تقریبا این دو گوشی تفاوت دیگری ندارند، ولی اجازه دهید همچنین بگوییم ما طرفدار گوشیهای با ابعاد جمعوجور یا مدلهای کامپکت هستیم.
پس فرض میکنیم شما نیز چنین علاقهای را دارید. با توجه به این که آیفون 11 پرو کوچک بیشتر قصد رقابت با غولهای بازار را دارد، تنها رقیب واقعگرایانه گوشی اکسپریا گوشی Galaxy S20 است که در یک بدنه کامپکت سختافزار قدرتمندی دارد.
کامپکت سامسونگ از نظر عمر باتری در حد اکسپریای سونی نیست، ولی بدون شک امتیازهایی دارد، از جمله نمایشگر با دقت بالاتر و روشنتر، دوربین سلفی کاملا بهتر و سرعت شارژ بیشتر.
سپس به سلیقههای فردی میرسیم یعنی نسخه خام اندروید در مقابل رابط کاربری فوقالعاده سفارشیشده One UI سامسونگ و سپس پردازش تصاویر به سبک سامسونگ در مقابل روش محافظکارانه سونی، حتی یک جک هدفون در اکسپریا یا قابلیت شارژ بیسیم در مدل گلکسی.
بدون توجه به سلیقه شخصی، قیمت گوشی گلکسی اس 20 تقریبا 250 یورو در اروپا از اکسپریا کمتر است و واقعا نمیتوانیم چشمانمان را روی این اختلاف ببندیم.
از طرف دیگر، گوشی اکسپریا در ماه سپتامبر وارد بازار خواهد شد که در آن زمان آیفونهای جدید عرضه شدند و سامسونگ چند ماه بعد آن نسل بعدی پرچمدارهای خود را معرفی خواهد کرد.
این تقریبا جمعبندی رقبای واقعی بود که میتوانیم برای گوشی اکسپریا 5 مارک 2 در نظر بگیریم. بدون شک گوشی وان پلاس 8 پرو میتوانست یک رقیب منطقی باشد، ولی با توجه به این که مدل 8T در راه است باید این تصمیم را به عقب بیاندازیم.
سپس به گوشی P40 پرو هوآوی میرسیم، ولی متاسفانه نمیتواند از خدمات موبایلی گوگل استفاده کند. ال جی نیز در حال حاضر یک پرچمدار واقعی ندارد و مدل V60 الزاما تنها در بازار کره و آمریکا دیده میشود و تنها برندی است که سعی میکند با ساخت محصولات خلاقانه مانند ولوت و وینگ خود را احیاء کند.
گرچه هیچ کدام از این دو مدل سبک یا کوچک نیستند. گوشی تاشو Motorola Razr 2020 یقینا جمعوجور است، ولی قیمت آن در حد سایر تاشوها است و علاوه بر این در برابر کیفیت دوربینهای گوشی سونی باید سر خود را از شرم زیر برف کند!
رای نهایی
با وجود این که گوشی اکسپریا 5 مارک 2 در دنیا ظاهرا تنها یک رقیب مستقیم دارد، ولی همچنان کار آن ساده نیست.
ما قانع شدیم این گوشی یک مجموعه دوربین بسیار قدرتمند و عمر باتری عالی دارد که از چنین گوشی جیبپسندی انتظار دارید، به همراه یک نمایشگر دوستداشتنی و مجموعهای از قابلیتهای عالی.
بنابراین ته ذهن خودمان نسبت به عالی بودن گوشی اکسپریا 5 II سونی شک نداریم و اعتبار بالایی به آن میدهیم.
ولی از طرفی این گوشی با برند سونی و در نتیجه یک قیمت ممتاز وارد بازار خواهد شد تا پیشنهاد آن با وجود امتیازهای آشکاری که دارد سخت باشد.
با این حال، وفاداران واقعی این برند نیازی نیست جای دیگری بگردند و یقینا مدل 1 II را میتوانند فراموش کنند.
نکات مثبت:
- بدنه باریک، جمعوجور و همچنین وزن واقعا سبک
- جک هدفون، اسپیکرهای استریو، ضد آب، درگاه میکرو اسدی و حتی یک چراغ وضعیت الایدی
- نمایشگر روان 120 هرتز، بخش نرمافزاری ساده
- عمر باتری عالی بدون توجه به حالت 120 یا 60 هرتز نمایشگر، قابلیتهای عالی برای مراقبت از باتری برای تمام افرادی که برایشان باتری گوشیشان مهم است.
- مجموعه دوربین کاربردی و متنوع برای عکاسی و فیلمبرداری با کیفیت مشابه در روز و شب
- نرمافزار اختصاصی قدرتمند برای فیلمبرداری و عکاسی و استفاده راحت از اپلیکیشن پیشفرض دوربین
نکات منفی:
- محتویات ساده جعبه فروش
- نور صفحه نمایش در حد رقبای مهم این گوشی نیست.
- سرعت شارژ آهستهتر از اکثر گوشیها و بدون قابلیت شارژ بیسیم
- نبود حالت فیلمبرداری 4K 60fps در اپلیکیشن پیشفرض دوربین، اپلیکیشن Cine Pro برای استفاده بهتر به کمی اطلاعات بیشتر نیاز دارد.
- دوربین سلفی قابل قبول، ولی قدیمی است. چون دقت پایین دارد و فاقد قابلیتهایی مانند فوکوس خودکار و فیلمبرداری 4K است. از طرفی دامنه دینامیک زمان عکاسی پرتره محدود است.
منبع: gsmarena.com