گوشی Mi 10 Ultra شیائومی اجازه دهید سر فرود بیاوریم و بگوییم بهترین گوشی است که فعلا نمیتوانید بخرید.
مدل اولترا برای گرامی داشتن دهمین سالگرد تاسیس شرکت شیائومی مرزهای سری Mi 10 این شرکت را جابهجا میکند تا با مشخصاتی مانند نمایشگر استثنائی، سریعترین سرعت شارژ و بهترین دوربینها حسادت تمام گوشیها را برانگیزد.
Mi 10 Ultra از گوشی عالی Mi 10 Pro نیز جلو میزند و نمایشگر بهتری دارد؛ پنل نمایش این گوشی حالا از رنگ واقعی 10 بیت پشتیبانی میکند تا بتواند 1 میلیارد رنگ را نشان دهد.
این نمایشگر همچنین به مراتب با آمار 800 نیت روشنتر است، ولی مهمترین ویژگی ممتاز و جدید آن بدون شک نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز است.
دوربین عقب واقعا خارقالعاده است و هر امکاناتی را که در دنیای فناوری باشد، دارد. دوربین اصلی از یک حسگر 48 مگاپیکسلی جدید شرکت OmniVision با یک لنز OIS استفاده میکند و در کنار آن یک دوربین 48 مگاپیکسل دیگر سونی با لنز زوم 5 برابر قرار میگیرد.
این گوشی همچنین یک دوربین پرتره 12 مگاپیکسل برای ثبت تصاویر با زوم 2 برار و یک دوربین 20 مگاپیکسل با لنز 12 میلیمتری فوق عریض دارد که برای عکاسی ماکرو نیز مناسب است.
یک ویژگی دیگر برای اولین مرتبه در دنیای گوشیهای همراه قابلیت فیلمبرداری 8K با دوربین با زوم 5 برابر است. نظرتان چیست؟!
سپس به سریعترین راهحل شارژ سیمی یعنی 120 وات میرسیم. شارژر 120 وات داخل جعبه فروش میتواند در عرض 5 دقیقه باتری را 40 درصد شارژ کند. خدای من!
گوشی اولترا شیائومی همچنین از شارژ بیسیم 50 وات پشتیبانی میکند، با این شرط که شارژر بیسیم 55 وات شیائومی را که جداگانه فروخته میشود، بخرید.
چنین مدل ویژهای نمیتواند طراحی متفاوتی نداشته باشد و شیائومی این گوشی را در دو مدل مشکی و نقرهای وارد بازار کرده است، ولی میتوانید مدل محدود را با پنل پشتی شفاف نیز تهیه کنید.
متاسفانه، این هیولا فعلا در بازار چین حضور دارد و شیائومی ظاهرا با وجود درخواست متعدد کاربران در انجمنهای آنلاین روی تصمیم خود ایستاده است.
با این مقدمه اجازه دهید در این مطلب گوشی Mi 10 Ultra شیائومی را بررسی کنیم. پس تا انتها همراه روکیدا باشید (روی تصاویر برای دیدن اندازه بزرگ آنها کلیک کنید).
مشخصات گوشی Mi 10 Ultra شیائومی:
- بدنه: 162.4 در 75.1 در 9.5 میلیمتر، وزن 222 گرم، شیشه خمیده گوریلا گلس در جلو و عقب، فریم آلومینیومی
- نمایشگر: 6.67 اینچ، سوپر امولد، دقت 1080 در 2340 پیکسل، نسبت تصویر 19.5:9، تراکم پیکسلی 386 پیکسل در هر اینچ، نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز، پشتیبانی از استاندارد +HDR10، حداکثر روشنایی 800 نیت، قدرت نمایش 1 میلیارد رنگ
- چیپست: اسنپدراگون 865 (7 نانومتری پلاس): پردازنده هشت هستهای (1 هسته کریو 585 با فرکانس پایه 2.84 گیگاهرتز و 3 هسته کریو 585 با فرکانس پایه 2.42 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 650
- حافظه: 8، 12 یا 16 گیگابایت رم، 128، 256 یا 512 گیگابایت حافظه داخلی UFS 3.1
- سیستم عامل: اندروید 10، لانچر MIUI 12
- دوربین عقب: عریض (اصلی): 48 مگاپیکسل، اندازه حسگر 1/1.32 اینچ، اندازه پیکسل 1.2 میکرومتر، طول کانونی معادل 25 میلیمتر، دریچه دیافراگم f/1.9، فوکوس خودکار لیزری، سیستم لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS). دوربین تلهفوتو: 12 مگاپیکسل، 1/2.55 اینچ، اندازه پیکسل 1.4 میکرومتر، لنز 50 میلیمتری، ضریب اف f/2.0، فوکوس خودکار تشخیص فازی (PDAF) پیکسل دوتایی. تلهفوتو با محدوده کانونی طولانی: 48 مگاپیکسل، اندازه حسگر 1/2.0 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، لنز 120 میلیمتری، ضریب اف F/4.1، فوکوس خودکار تشخیص فازی پیکسل دوتایی، OIS. دوربین فوق عریض: 20 مگاپیکسل، اندازه حسگر 1/2.8 اینچ، اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر، 12 میلیمتری، ضریب اف F/2.2، PDAF، اولترا ماکرو
- دوربین جلو: 20 مگاپیکسل، ضریب اف F/2.3، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، فیلمبرداری فول اچدی
- قابلیتهای فیلمبرداری: دوربین عقب: 8K 4320p@24fps، 4K 2160p@30/60fps، FullHD 1080p@30/60/120/240/960fps، دوربین جلو: FullHD 1080p@30fps
- باتری: 4500 میلیآمپر ساعت، پشتیبانی از شارژ سریع 120 وات، پشتیبانی از استاندارد USB-PD، شارژ بیسیم 50 وات، شارژ بیسیم معکوس 10 وات
- اتصالات: 5G، بلوتوث 5.1، NFC، استاندارد a/b/g/n/ac/ax وای فای، GPS دوگانه، پورت یواسبی C
- سایر مشخصات: بلندگوهای استریو، حسگر اثرانگشت اپتیکال زیر نمایشگر، پورت IR
با گوشی Mi 10 Ultra شیائومی باید قید ضد آب بودن را بزنید و ظاهرا 10 سال برای شیائومی کافی نبوده است تا روی این فناوری سرمایهگذاری کند.
اما باید توجه کرد غول چینی پول زیادی روی انواع دستگاهها و استارتاپها سرمایهگذاری کرده است که نمیتوانیم دنیا را بدون دستبند هوشمند Mi Band، جاروبرقیهای Mi، تصفیهکن هوا Mi Air Purifier، روترهای Mi، لامپ های Mi و انواع محصولات Mi دیگر تصور کنید.
بنابراین، بله ما میتوانیم با ضد آب نبودن محصولات این شرکت کنار بیاییم، ولی داشتن این ویژگی واقعا خوب است. ای کاش یکی از مدیران شیائومی این جمله را به دفعات بخواند.
حتی اگر رسما گوشی Mi 10 Ultra در اختیار بازارهای بینالمللی قرار نگیرد، مطمئن هستیم بسیاری از افراد این گوشی را به هر طریقی خواهند خرید و در ادامه بررسی خواهیم کرد ارزش این زحمت و وارد کردن آن از چین را دارد یا نه.
جعبه گشایی گوشی Mi 10 Ultra شیائومی
گوشی پرچمدار شیائومی در یک جعبه مقوایی کشیده به بازار آمده است تا فکر کنید محتویات داخل جعبه بیشتر از متعلقات جانبی به همراه این گوشی است. خب، تا حدی درست و همچنین اشتباه است.
داخل جعبه یک شارژر، یک کابل یواسبی C، یک رابط 3.5 میلیمتری و یک قاب سیلیکونی شفاف وجود دارد. خبری از چیز خاص و اضافه دیگری نیست.
اما باید مجددا اشاره کنیم شارژر سنگین 120 وات این گوشی در حال حاضر در دنیا سریعترین سرعت شارژ را ارائه میدهد و کابل یواسبی 6 آمپر است که بدون شک کمتر چشمتان به آن میافتد.
اگر دوست دارید بهتر از گوشی اولترا خود لذت ببرید، شاید بهتر باشد شارژ بیسیم 55 وات شیائومی را نیز جداگانه سفارش دهید.
همچنین یک قاب پلاستیکی ویژه با الگوی فیبر کربن جدا فروخته میشود، ولی واقعا پوشاندن عقب مدل Transparent جای تاسف دارد.
کیفیت ساخت و طراحی گوشی Mi 10 Ultra شیائومی
اگر گوشی Mi 10 شیائومی یا مدل پرو آن را در دست گرفته باشید، طراحی و ظاهر این مدل جدید آشنا به نظر میرسد. این گوشی همان شکل خمیده و کیفیت ساخت محکم را دارد و اگر جزو افراد خوششانسی باشید که مدل با پنل شفاف را تهیه کنید (مثل ما و شک نکنید پز میدهیم)، اولترا مانند یک گوشی با طراحی شیشه دوجداره است.
گوشی موبایل شیائومی mi 10 ultra از هر نظر که فکر کنید ممتاز است، در هر دو طرف آن شیشه گوریلا گلس خمیده و محکم استفاده شده است، فریم آن آلومینیومی و صیقل یافته است و مجموعه دوربین فوقالعاده ضخامت کمی دارد و سپس به نمایشگر اولد تقریبا بدون حاشیه با یک حفره کوچک میرسیم.
جای تاسف دارد این گوشی ضد آب نیست و واقعا نمیدانیم شیائومی چرا تا به حالا برای گوشیهای خود گواهینامه IP68 نگرفته است، بنابراین نمیتوانیم بگوییم از نبود این قابلیت در مدل اولترا شگفتزده شدیم.
امیدواریم مجبور نباشیم برای آن 10 سال دیگر صبر کنیم.
رشته کلام از دست نرود، اجازه دهید با نمایشگر شروع کنیم که دقت فول اچدی دارد، ولی شاهکار است!
نمایشگر 6.67 اینچی امولد این گوشی دقت و اندازه مشابه با دو عضو دیگر خانواده Mi 10 دارد، ولی پنلی که پشت شیشه خمیده گوریلا گلس 5 قرار گرفته، متفاوت است.
TLC شرکت سازنده پنل نمایش مذکور است و در مقایسه با دو گوشی Mi 10 دیگر بسیار بهتر شده است؛ نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز (در مقابل 90 هرتز)، توانایی نشان دادن 1 میلیارد رنگ (در مقابل 16 میلیون) و حداکثر روشنایی 800 نیت در صورت لزوم (در برابر 500 نیت) و نرخ نمونهگیری لمس 240 هرتز جزو ویژگیهای این شکوه مهندسی است.
حتما تابلو بود که چقدر از این نمایشگر خوشمان آمده است. شیائومی نهایت تلاش خود را با کاغذ دیواری جدید و انیمیشنهای لانچر MIUI 12 کرده است تا همه چیز گل و بلبل و روان به نظر برسد.
شرکت چینی قصد داشته است این نمایشگر افراد را شگفتزده کند و شک نداریم موفق شده است.
ما بزرگترین حامیان نمایشگرهای خمیده نیستیم، چون اغلب گوشیهای با چنین نمایشگرهایی را اشتباه به دست میگیریم که نتیجه آن لمس ناخواسته صفحه نمایش است، ولی داستان گوشی Mi 10 Ultra فرق میکند.
رک بگوییم، پنل زیر شیشه برخلاف آن چه که شیشه نشان میدهد خمیدگی شیب ندارد و احتمالا همین قضیه مشکل ما را حل کرده است.
چند قابلیت دیگر در نمای جلوی اولترا دیده میشود که شایسته توجه است. آشکارترین آنها حفره نمایشگر کوچک برای میزبانی از دوربین سلفی 20 مگاپیکسل است.
این حفره کاملا ابعاد کوچکی دارد و زمان تماشای فیلم مزاحم نبود.
سپس به بلندگوی مکالماتی بالای نمایشگر میرسیم که با چشم عریان دیده نمیشود. این بلندگو در یک شکاف بسیار باریک بین فریم و شیشه نمایشگر قرار گرفته است.
گوشی اولترا اسپیکرهای استریو دارد و بلندگوی مکالماتی نقش اسپیکر دوم را بازی میکند، حتی اگر صدا و کیفیت آن در حد بلندگوی پایین گوشی نباشد.
ویژگی بعدی حسگر اثر انگشت اپتیکال زیر نمایشگر اولد است که مانند همیشه نزدیک به انتهای صفحه است.
سرعت و دقت آن واقعا بالا است و هرگز در طول یک هفته کار با این گوشی مشکلی با آن نداشتیم.
خب، حالا اجازه دهید گوشی Mi 10 Ultra را برگردانیم. روی پنل پشتی را شیشه گوریلا گلس 6 پوشانده است که در تمام 4 جهت خم میشود.
همانطور که اشاره کردیم، میتوانید این گوشی را از بین مدل مشکی، نقرهای رنگ یا Transparent انتخاب کنید.
پنل مدل آخر واقعا شفاف است و نزدیک به طرفین به رنگ مشکی محو میشود و بنابراین قطعات داخلی فریم فلزی را که همه چیز را در کنار یکدیگر نگه میدارد، مخفی میکند.
اما آن چه که زیر این شیشه میتوانید ببینید آن قدر جالب نیست. کویل شارژ بیسیم، آنتنهای NFC و یک پیچ.
سایر موارد با یک لایه مشکی نازک پوشانده شدهاند که احتمالا از جنس گرافن است تا گرمای باتری دفع شود.
این جذابیت پایین شاید باعث شده است تا شیائومی نقاط هر چیزی که مهم بوده است را روی شیشه علامتگذاری کند و میتوانید طرحهایی از مدار و حواشی لنز پریسکوپ را ببینید.
در بعضی نقاط نیز نوشتههای جالبی دیده میشود.
این یک حقیقت است که پنل شفاف باحال به نظر میرسد و حتی با طراحیها باحالتر است، ولی واقعا چیپ یا باتری را نمیبینیم. اگر انتظارات خود را تغییر دهید، بدون شک مایوس نخواهید شد.
البته، نکته حتی جالبتر مجموعه دوربین از جنس شیشه گوریلا گلس است که ابعاد بزرگی دارد، ولی با این حال برخلاف بسیاری از رقبا برآمده نیست تا به خودی خود یک دستاورد محسوب شود.
از بالا به پایین این بخش میتوانید انتهای لنز پریسکوپ را روی یک حسگر 48 مگاپیکسل ببینیم که این ترکیب زوم اپتیکال 5 برابر را فراهم میکنند.
به دنبال آن یک دوربین زوم دیگر، ولی با دقت 12 مگاپیکسل است که بهترین انتخاب برای تصاویر پرتره به علت زوم اپتیکال 2 برابر به شمار میرود.
دوربین سوم حسگر 48 مگاپیکسل اصلی و ساخت شرکت OmniVision با یک لنز عریض و لرزشگیر اپتیکال است. این دوربین و دوربین با زوم 5 برابر میتوانند فیلمهای با دقت 8K ضبط کنند.
آخرین دوربین، لنز فوق عریض 20 مگاپیکسل با توانایی فوکوس خودکار است، یعنی میتوانید تصاویر فوق عریض و همچنین فوق ماکرو بگیرید.
اطراف این دوربینهای فوقالعاده یک فلاش دو رنگی الایدی سهتایی و سیستم فوکوس خودکار لیزری قرار گرفته است.
اجازه دهید کمی در مورد فریم این گوشی نیز صحبت کنیم. فریم Mi 10 Ultra بسیار باریک و اندکی خمیده با یک ظاهر براق است و بنابراین احتمالا از دست لیز بخورد.
فریم آلومینیومی اطراف حواشی طولانیتر بسیار باریک است، یعنی اکثر قسمتهای سمت چپ و راست گوشی Mi 10 Ultra شیائومی عملا از شیشه ساخته شدند.
گرچه، شیائومی توانسته است دکمههای پاور و تنظیم حجم صدا را در سمت راست قرار دهد، بنابراین خوشحال هستیم.
بالای این گوشی تابنده نور مادون قرمز و یک میکروفون و در پایین خشاب سیمکارت، میکروفون دوم، پورت یواسبی C و اسپیکر دوم قرار گرفتند.
Xiaomi Mi 10 Ultra زیبا است و مدل Transparent آن فراتر از زیبایی است. ولی سلیقه همه با آن جور در نمیآید و اشکالی ندارد چون همچنان مدلهای مشکی و نقرهای این گوشی انتخابهای عالی هستند.
مهم نیست کدام مدل را تهیه میکنید چون گوشی پرچم دار شیائومی از هر نظر کیفیت ساخت ممتاز دارد. در دست گرفتن این گوشی مانند هر ملکه زیبایی دیگر از حالت ایدهآل فاصله دارد و به همین دلیل باید از قاب شفاف داخل جعبه فروش استفاده کنید.
تنها ای کاش این مدل ضد آب بود، ولی ظاهرا الان وقت اجابت آرزوهای ما نیست. ما اطراف خشاب سیمکارت مقداری درپوش لاستیکی دیدیم، بنابراین میتوانیم حدس بزنیم شیائومی سعی کرده است این گوشی را در برابر پاشیدن تصادفی آب مقاوم کند.
نمایشگر گوشی Mi 10 Ultra شیائومی
نمایشگر 6.67 اینچی این دوستداشتنی واقعا جذابیت بالایی دارد و اولترا از هر نظر شایسته است با پنل ساخت TCL خودنمایی کند.
نمایشگر اولترا از نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز پشتیبانی میکند، یعنی میتواند تا حداکثر 120 فریم را در ثانیه نشان دهد و بدون شک همه چیز فوقالعاده روان به نظر میرسد.
گزینه 120 هرتز عملکرد پویایی دارد، یعنی همیشه در سراسر محیط رابط کاربری و تمام اپلیکیشنهای سیستمی 120 فریم بر ثانیه را نشان میدهد، ولی زمانی که تصویر استاتیک است به حالت 60 هرتز بر میگردد.
تا زمانی از یک شمارشگر FPS استفاده نکنید این تغییر را نمیتوانید ببینید که اشکال ندارد و گوشی با این کار هر زمان ممکن باشد در مصرف باتری صرفهجویی میکند.
حسگرهای لمسی با یک نرخ نمونهگیری لمس فوقالعاده حساس 240 هرتز کار میکند که اکثرا گیمرها باید از آن استقبال کنند. سرعت واکنش نمایشگر جزو بهترینها در دنیای فعلی است.
این پنل نمایش از استانداردهای HDR و +HDR10 پشتیبانی میکند، بنابراین میتوانید از محتوای HDR پلتفرمهایی مثل یوتیوب و نت فلیکس لذت ببرید.
این گوشی از استاندارد Widevine L1 DRM نیز پشتیبانی میکند تا با بالاترین کیفیت فیلمها را استریم کنید.
یک ویژگی عالی دیگر نمایشگر گوشی Mi 10 Ultra پشتیبانی از رنگ 10 بیت است، یعنی این پنل نمایش حالا میتواند 1.07 میلیارد رنگ را نشان دهد که از آمار 16 میلیون اکثر گوشیهای دیگر به مراتب بیشتر است.
در نهایت، نمایشگر هیولای شیائومی باید از سایر اعضای خانواده روشنتر باشد. شرکت چینی فول 800 نیت روشنایی و حداکثر روشنایی 1200 نیت را زمان تماشای محتوای HDR داده است.
ما میتوانیم عدد 800 نیت را تایید کنیم. البته بخواهیم دقیق بگوییم 811 نیت را در حالت تنظیم نور صفحه به صورت خودکار یا زمانی که گزینه Sunlight Boost را در حالت Manual Brightness Mode فعال کنید، اندازه گرفتیم.
اگر اسلایدر نور صفحه را به انتهای آن ببرید، مقدار روشنایی 500 نیت خواهد بود.
علاوه بر این، حداقل مقدار نور صفحه 1.2 نیت خواهد بود که واقعا استثنائی است و در شب برای چشمانتان مشکلی پیش نخواهد آمد.
برای تنظیم رنگ نمایشگر میتوانید از پیشتنظیمات مختلف به اسم خودکار، اورجینال و اشباع استفاده کنید که هر کدام برای یک فضای رنگ خاص در نظر گرفته شدند.
گزینه خودکار کاملا از فضای رنگ DCI-P3 پشتیبانی میکند، ولی همچنین رنگها را مطابق با نور محیط تنظیم میکند (مانند تنظیمات True Tone دستگاههای اپل).
در شرایط نوری معمولی، ما میانگین DeltaE برابر با 3.9 را اندازه گرفتیم. این عدد بسته به نوع نور محیطی میتواند کم یا بیش کاملا دقیق باشد.
تنظیمات اورجینال برای فضای رنگ sRGB است و ما برای دقت رنگ متوسط deltaE برابر با 1.2 را اندازه گرفتیم که عددی عالی است.
در نهایت، حالت اشباع رنگها را برجسته میکند و دیگر به دقیقی فضای رنگ DCI-P3 نیست.
همچنین بخشی به اسم تنظیمات پیشرفته دیده میشود که آن جا میتوانید از بین فضای رنگ DCI-P3، sRGB، اورجینال (تشخیص خودکار فضای رنگ) یا Enhanced انتخاب کنید.
گزینه آخر، هر محتوایی را در وسیعترین طیف رنگ ممکن نشان میدهد.
عمر باتری و سرعت شارژ گوشی Xiaomi Mi 10 Ultra
Mi 10 Ultra یک باتری لیتیوم یونی بهتر شده با گرافن و ظرفیت 4500 میلیآمپر ساعت دارد. این باتری به دو سلول 2250 میلیآمپر ساعت تقسیم شده است که چنین طراحی برای فناوریهای شارژ بیسیم و سریع سیمی که اولترا از آنها استفاده میکند، الزامی است.
در ادامه بیشتر توضیح میدهیم.
ابتدا اجازه دهید در مورد دوام شارژ باتری صحبت کنیم. این گوشی در مجموعه تستهای ما امتیاز خوب 85 ساعت را به دست آورد و عملکرد عالی در تستهای مربوط به روشن بودن صفحه نمایش داشت، ولی در بخشهای تماس صوتی و دوام باتری در حالت انتظار نتایج جالب نبود.
حالا در مورد سرعت شارژ صحبت میکنیم. اولترای شیائومی اولین گوشی با سرعت شارژ سیمی فوقالعاده سریع 120 وات است.
داخل جعبه فروش چنین شارژری به همراه یک کابل یواسبی مناسب 6 آمپر قرار داده شده است. شیائومی قول میدهد زمان استفاده از این ترکیب بتوانید باتری را در عرض 5 دقیقه 41 درصد و 23 دقیقه 100 درصد شارژ کنید.
پس اجازه دهید این ادعا را تست کنیم. شارژر واقعا توانست باتری خالی را پس از 5 دقیقه 40 درصد شارژ کند و شارژ کامل آن فقط 26 دقیقه طول کشید. خارقالعاده است!
این آمار 3 دقیقه از وعده شیائومی طولانیتر است، ولی ما حدس میزنیم دمای محیط ممکن است روی این قضیه تاثیر داشته باشد.
به هر حال، این گوشی زمان شارژ بسیار داغ میشود تا یکی از داغترین گوشیهایی باشد که در حین شارژ اخیرا در دست گرفتیم و دمای اتاق ما واقعا 25 درجه سانتیگراد و ایدهآل نبود.
شاید اگر این تست در یک اتاق با دمای کمتر انجام میشد، سرعت شارژ حتی سریعتر بود. البته زمان 26 دقیقه برای شارژ چنین باتری بزرگی مانند سرعت نور است!
گوشی Mi 10 Ultra از شارژ بیسیم سریع 55 وات نیز پشتیبانی میکند. اگر میخواهید از این قابلیت لذت ببرید باید شارژ بیسیم 55 وات شیائومی را تهیه کنید.
شیائومی قول داده است با شارژ بیسیم شارژ کامل باتری 40 دقیقه طول بکشد. این آمار نصف زمان سرعت شارژ گوشی P40 Pro پلاس هوآوی با استند شارژ بیسیم 40 وات SuperCharge است.
ما این ادعا را نیز تست کردیم و شارژ گوشی از 1 تا 100 درصد دقیقا 41 دقیقه طول کشید!
البته باید به یک نکته دقت کنید. اگر باتری کاملا خالی باشد، 6 دقیقه طول خواهد کشید تا گوشی روشن شود و تنها آن موقع است که گوشی Mi 10 Ultra شارژ سریع با این شارژ بیسیم را شروع خواهد کرد.
تا زمانی که اولترا لانچر MIUI 12 را بوت کند، سرعت شارژ آهسته و 5 وات است.
بلندگوهای استریو
گوشی Xiaomi Mi 10 Ultra اسپیکرهای استریو هیبریدی دارد و از بلندگوی مکالماتی به عنوان یک اسپیکر استفاده میکند و مورد دوم در انتهای گوشی قرار گرفته است.
خروجی صدای این گوشی واقعا بلند است و امتیاز بسیار خوب را در تست ما به دست آورد. بلندگوی مکالماتی صداهای با فرکانس متوسط را اکثرا پخش میکند و کمی در مقایسه با بلندگوی پایین صدای کمتری دارد.
ولی هر دو به درستی تنظیم شدند و همراه با یکدیگر یک صدای متعادل بسیار خوب را پخش میکنند.
بخش نرمافزاری گوشی Mi 10 Ultra: اندروید 10 و لانچر MIUI 12
گوشی اولترا شیائومی اولین گوشی هوشمندی است که از همان ابتدا با لانچر MIUI 12 عرضه شده است. لانچر جدید براساس اندروید 10 است و یک اینترفیس اصلاح شده با انیمیشنهای جدید، گزینههای حریم خصوصی جدید، پنجرههای شناور، مرکز کنترل اختصاصی، Super Wallpapers و یک کشوی اپلیکیشن کاملا جدید به همراه قابلیتهای دیگر دارد.
رابط کاربری MIUI 12 جدید در مقایسه با MIUI 11 از نظر طراحی تغییر زیادی نکرده است، ولی در جاهای مختلف آن ظاهر جدید، انیمیشنهای جالبتر بهینهشده برای نمایشگرهای با نرخ تازهسازی بالا و چند قابلیت جدید دارد که کاربر باید تصمیم به استفاده کردن یا نکردن از آنها بگیرد.
یکی از جالبترین تغییرات بصری اضافه شدن Super Wallpapers است. خیلی خلاصه بگوییم، یک کاغذدیواری پویا است که هر مرتبه از یک صفحه خاص عبور میکنید، زوم میکند.
شما ابتدا با نمایشگر همیشه روشن (عکس سیاره مریخ را روی آن میبینید) شروع میکنید، سپس صفحه نمایش را روشن میکنید و گوشی روی مریخ زوم میکند و در نهایت که به صفحه هوم میروید، اولترا بیشتر زوم میکند تا یک دره بسیار جالب مریخ مشخص شود.
کاربر میتواند از بین چند مکان دید برای سطح زوم نهایی انتخاب کند. جابهجایی بین صفحات باعث چرخش بین دره مذکور یا دهانه آتشفشان یا تپهها خواهد شد.
Super Wallpapers قابلیت کاملا جدیدی نیستند، ولی یک تجربه بصری بسیار پیوسته به وجود میآورند که دیدن آن لذت دارد و در همین حین بخشهای مختلف MIUI را به شکل ظریف، ولی بسیار جذابی به یکدیگر وصل میکنند.
در حال حاضر هنگام عرضه این گوشی 3 عدد از این کاغذدیواریها وجود دارد؛ خانه (سیاره زمین)، سیاره سرخ (مریخ) و حلقههای بسیار دور (حلقههای زحل).
گوشی Mi 10 Ultra از قابلیت نمایشگر همیشه روشن نیز پشتیبانی میکند و میتوانید فعال شدن آن را برنامهریزی کنید یا همیشه روشن یا خاموش باشد.
لانچر MIUI 12 مجموعه تمهای AOD جدید زیادی برای انتخاب دارد و بسیاری از آنها قابل سفارشی هستند.
نمایشگر همیشه روشن همیشه از قابلیتی به Breathing Light پشتیبانی میکند تا زمان دریافت نوتیفیکیشنهای جدید لبههای خمیده نمایشگر با رنگهای مختلف روشن شوند.
حسگر اثرانگشت اپتیکال زیر نمایشگر این گوشی سرعت فوقالعاده بالایی در تشخیص اثر انگشت و باز کردن گوشی از حالت قفل دارد.
نصب این حسگر ساده است، سرعت بالا و دقت عالی دارد تا جزو بهترینها محسوب شود. قابلیت باز کردن گوشی از قفل با گزینه 2D Face Unlock نیز وجود دارد، ولی در مقایسه با راهکار قبلی امنیت آن کمتر است.
صفحات هوم مانند همیشه هستند؛ از میانبرها، پوشهها و ویجتها پر شدند. آخرین صفحه سمت چپ اگر فعال شود App Vault نام دارد و با آن که ظاهرش کمی جدید شده، ولی عملکرد آن مانند قبل است.
به عبارت دیگر کارتها و میانبرهای اپلیکیشنهای منتخب (تقویم، هواشناسی، اخبار، علاقهمندیها و غیره) را نشان میدهد.
MIUI 12 به صورت پیشفرض یک کشوی اپلیکیشن دارد و خودکار اپلیکیشنهای شما را در دستههای مختلف مرتب میکند.
اولین دسته All است که تمام اپلیکیشنها را در بر میگیرد. دستههای بعد آن عبارتند از ارتباطات، سرگرمی، عکاسی، ابزار، جدید و کسبوکار.
کاربر میتواند این دستهها را ویرایش کند یا حتی آنها را کاملا غیرفعال کند. علاوه بر این، امکان کاملا غیرفعال کردن خود کشوی اپلیکیشن وجود دارد.
قابلیت جدید دیگر سایهبان نوتیفیکیشن است که به مرکز نوتیفیکیشن و مرکز کنترل تقسیم شده است. در واقع، این قابلیت دقیقا شبیه به گوشیهای آیفون است و حتی به همان شکل میتوانید این دو بخش را باز کنید؛ کشیدن مرکز نوتیفیکیشن از سمت چپ صفحه به بیرون و مرکز کنترل از سمت راست.
اگر این قابلیت با سلیقهتان جور در نمیآید، میتوانید مرکز کنترل را غیرفعال کنید تا ظاهر سایهبان نوتیفیکیشن و عملکرد آن شبیه به MIUI 11 باشد.
Task Switcher تغییر زیادی نکرده است. این بخش تمام اپلیکیشنهای اخیر شما را در دو ستون نشان میدهد. روی یک کارت آهسته ضربه بزنید و نگه دارید میانبر تقسیم صفحه ظاهر خواهد شد یا برای بستن آن فقط کافی است دست خود را روی صفحه به سمت راست یا چپ بکشید.
در بالا یک دکمه جدید پنجرههای شناور دیده میشود که قابلیت جدیدی در MIUI 12 است. شما هر اپلیکیشن دلخواه خود را میتوانید در یک حالت شناور قرار دهید، ولی همزمان تنها یک پنجره شناور خواهید داشت.
بخش قابل توجهی از رابط کاربری MIUI را تمها تشکیل میدهند و در نسخه 12 آن نیز حضور دارند. شما میتوانیم از تم استور، تمهای جدید را دانلود کنید و کاغذدیواریها، زنگ تماسها، آیکونهای سیستمی، فونتهای سیستمی و حتی استایل نمایشگر همیشه روشن را تغییر دهید.
شیائومی MIUI 12 را با اضافه کردن چند گزینه حریم خصوصی بهتر کرده است. حالا زمان اشتراکگذاری فایلها مانند تصاویر و ویدئوها میتوانید لوکیشن یا سایر متادیتا (از جمله اطلاعات دستگاه) را حذف کنید و بنابراین کاملا از حریم خصوصی خود محافظت کنید. دست شیائومی درد نکند.
رام اندروید MIUI همچنین یک اپلیکیشن به اسم امنیت دارد. به کمک این اپلیکیشن میتوانید حضور بدافزار را در گوشی خود بررسی، لیست سیاه را مدیریت، مصرف داده گوشی را محدود یا کنترل، رفتار باتری را تنظیم و مقداری از حافظه رم را آزاد کنید.
همچنین توسط آن میتوانید مجوزهای اپلیکیشنهای نصب شده را مدیریت کنید و به شما اجازه میدهد رفتار باتری را در مورد اپلیکیشنهای منتخب تعریف کنید و تنها برای اپلیکیشنهای مورد انتخاب شما محدودیت داشته باشد.
علاوه بر این، MIUI یک اپلیکیشن اختصاصی گالری، موزیک و ویدئو پلیر دارد. در بعضی از مناطق جغرافیایی دو اپلیکیشن ویدئو و موزیک شامل گزینههای مربوط به استفاده از سرویسهای استریم پرمیوم میشوند.
اپلیکیشن Mi Remote نیز برای استفاده از پورت تابنده نور مادون قرمز و کنترل لوازم خانگی وجود دارد. در چین، یک دستیار مجازی جدید به اسم Mi AI بخشی از رابط کاربری MIUI 12 است و جای گوگل اسیستنت را گرفته است.
از طرفی در این گوشی یک اپلیکیشن Notes نیز بهتر شده است و حالا چک لیستهای بیشتر برای بخش Task و گزینههای زیر وظیفه دارد.
رام MIUI 12 از حالت تیره (Dark Mode) نیز پشتیبانی میکند و حتی میتوانید کاغذدیواریها را مجبور به استفاده از آن کنید یا کاربرد آن را در اپلیکیشنهای فردی غیرسازگار را محدود کنید.
MIUI 12 کاملا برای کار با نمایشگرهای با نرخ تازهسازی تصویر بالا بهینه شده است و باید بگوییم روی اولترا بسیار جذاب است.
همه چیز سریع و روان انجام میشود، انیمیشنها ساده ولی با این حال جذاب هستند و دقت بالایی به جزئیات شده است. یقینا از کار با رابط کاربری جدید روی نمایشگر 120 هرتز اولترا لذت بردیم.
در نهایت، گوشی Mi 10 Ultra در حال حاضر در چین فروخته میشود و به همین علت از همان ابتدا فاقد پلی استور و سرویسهای گوگل است.
این گوشی مورد تایید گوگل است، بنابراین هر دو را به راحتی میتوانید نصب کنید. فقط کافی است در بخش تنظیمات دنبال Play Services بگردید و آنها را فعال کنید.
سپس به Mi Store بروید و پلی استور را دانلود و نصب کنید. به همین سادگی.
بخش سختافزاری و عملکرد گوشی Mi 10 Ultra
Mi 10 Ultra مانند دو گوشی Mi 10 و Mi 10 Pro از چیپست اسنپدراگون 865 کوالکام استفاده میکند. این تراشه مودم X55 کوآلکام را دارد و کاملا از شبکههای 5G پشتیبانی میکند.
چیپست مورد نظر 8 هسته کریو 585 با پیکربندی زیر دارد: 1 هسته با سرعت کلاک 2.84 گیگاهرتز + 3 هسته با سرعت کلاک 2.42 گیگاهرتز و 4 هسته با سرعت کلاک 1.80 گیگاهرتز، به نحوی که 4 هسته ابتدایی براساس معماری کورتکس A77 و 4 هسته بعدی کورتکس A55 هستند و همگی براساس فرآیند 7 نانومتری پلاس ساخته شدند.
پردازنده گرافیکی آدرنو 650 است تا تجربه گیمینگ با این گوشی به سطح دیگری رسانده شود.
چیپست اسنپدراگون 865 از رم LPDDR5 پشتیبانی میکند و گوشی Mi 10 Pro 5G شیائومی در دو مدل با 8 و 12 (مدل تحت بررسی ما) یا حتی 16 گیگابایت رم وارد بازار شده است. حافظه داخلی نیز از نوع UFS 3.1 و با گنجایش 128، 256 یا 512 گیگابایت است.
ما بنچمارکهای همیشگی خود را اجرا کردیم و بدون تعجب، گوشی Mi 10 Ultra در تمام آنها عالی ظاهر شد. این گوشی بهترین پردازنده اندرویدی را دارد.
اسنپدراگون 865 پلاس داخل گوشی راگ فون 3 ایسوس هسته پرایم با فرکانس پایه بالاتر (3.1 گیگاهرتز در مقابل 2.84 گیگاهرتز) دارد و بنابراین تفاوت اندک در بخش تک هسته پردازنده دیده میشود.
نتیجه تستهای گرافیک این گوشی را در رتبههای عالی و بالا نشان میدهد.
سپس به بنچمارک ترکیبی انتوتو 8 میرسیم که گوشی Mi 10 Ultra شیائومی حداقل فعلا روی تخت سلطنت آن مینشیند.
گوشی Xiaomi Mi 10 Ultra در زمان نوشتن این نقد یکی از بهترین سختافزارها را دارد و بنچمارکها به خوبی قابلیتهای این گوشی را نشان میدهند.
پردازنده هشت هستهای این گوشی فوقالعاده سریع است و از طرف دیگر پردازنده گرافیکی گوشی میتواند سنگینترین بازیها را اجرا کند و این کار را در صورت نیاز بالاتر از نرخ 60 فریم در ثانیه انجام دهد.
این گوشی کمی پس از اجرای طولانی بنچمارکها و بازی فراوان کمی گرم شد، ولی متوجه افت عملکرد یا احساس ناخوشایند از نظر دمای بدنه نشدیم (مانند تجربه شارژ این گوشی با سرعت 120 وات).
بنابراین، گوشی Mi 10 Ultra شیائومی یکی از سریعترین گوشیها در بازار است و یکی از بهترین تجربههای کاربری ممکن را فراهم میکند.
دوربین گوشی Mi 10 Ultra شیائومی
در عقب این گوشی مجموعه دوربین چهارگانه را مشاهده خواهید کرد که شامل یک دوربین فوق عریض، عریض (اصلی) دوربین تلهفوتو با زوم 2 برابر و یک دوربین تلهفوتو دیگر با زوم اپتیکال 5 برابر میشود.
دوربینهای این گوشی به دوربینهای Mi 10 پرو شباهت دارند، فقط این مرتبه از حسگرهای تصویر بهتر و احتمالا لنزهای با کیفیت بالاتر استفاده شده است.
برای عکاسی سلفی تنها یک دوربین در اختیار خواهید داشت. حالا اجازه دهید مشخصات فنی دوربینها را بررسی کنیم.
دوربین اصلی یک حسگر جدید 48 مگاپیکسل OV48C با اندازه حسگر 1/1.32 اینچ ساخت شرکت OmniVision است.
این حسگر اندازه پیکسل 1.2 میکرومتر و یک فیلتر رنگی Quad Bayer دارد، یعنی به صورت پیشفرض تصاویر 12 مگاپیکسل میگیرد.
در کنار این حسگر یک لنز 8 عنصر قرار میگیرد که رفع لرزش شده است و دریچه دیافراگم F/1.85 دارد. میدان دید این دوربین 82 درجه است و طول کانونی معادل 25 میلیمتر در 35 میلیمتر دارد.
این حسگر جدید OV48C میتواند پردازش HDR تک فریم روی چیپ انجام دهد. به طور کلی، پیکسلها در سه گروه دستهبندی میشوند: با نوردهی کوتاه، متوسط و طولانی.
سپس پیکسلها همانطور که حسگر تصویر را خط به خط میخواهند به شکل یک سیگنال HDR ترکیب میشوند.
ویژگی دیگر این دوربین فیلمبرداری با دقت 8K و نرخ 24 فریم بر ثانیه است.
سپس به اولین دوربین تلهفوتو میرسیم که شبیه به دوربین روی گوشی Mi 10 Pro است؛ یک حسگر 12 مگاپیکسل ISOCELL Fast S5K2L7سامسونگ با حسگر 1/2.55 اینچی و اندازه پیکسل 1.4 میکرومتر، قابلیت فوکوس خودکار پیکسل دوتایی و لنز روشن 50 میلیمتری با ضریب اف F/2.0.
به عبارت دیگر با مشخصات واقعا خوبی برای یک دوربین زوم روبرو هستیم. این دوربین فاقد قابلیت لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS) است، ولی از سیستم فوکوس خودکار تشخیص فازی پیکسل دوتایی استفاده میکند.
دوربین تلهفوتو دوم مایه مباهات شیائومی است چون قابلیتهای دوربینهای مبتنی بر پریسکوپ را به سطح دیگری میرساند.
این اولین دوربین از این جنس است که یک حسگر بزرگ با دقت بالا دارد، میتواند فیلمهای با دقت 8K بگیرد و همچنین اولین دوربینی است که از یک لنز D-Cut ظاهرا استفاده میکند.
بنابراین، این دوربین محدوده طولانی از حسگر نوع 1/2.32 اینچی IMX586 سونی با اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر و لنز 120 میلیمتری با عدد اف F/4.1 استفاده میکند.
این دوربین هر دو قابلیت IOS و فوکوس خودکار تشخیص فازی پیکسل دوتایی را دارد. اندازه این حسگر بیش از حد برای یک پریسکوپ بزرگ بوده و باعث شده است اندازه آن برای قرارگیری داخل فریم گوشی بسیار ضخیم باشد.
به همین دلیل، شیائومی مجبور به استفاده از یک لنز D-cut برای کاهش این ضخامت شده است.
گرچه استفاده از این لنز پیادهسازی سیستم لرزشگیر اپتیکال تصویر را به مراتب سختتر کرده است و بنابراین مهندسان غول چینی چندین مرتبه مجبور به اصلاح و تکرار بودهاند تا به نتیجه دلخواه برسند.
در نهایت، گوشی Mi 10 Ultra دوربین 20 مگاپیکسلی مشابه با Mi 10 پرو برای عکاسی فوق عریض دارد. این دوربین از حسگر 1/2.78 اینچی IMX350 سونی با اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر استفاده میکند و یک لنز 12 میلیمتری با گشادگی دریچه دیافراگم F/2.2 دارد.
برخلاف اکثر دوربینهای فوق عریض، این دوربین قابلیت فوکوس خودکار تشخیص فازی دارد و به عبارت دیگر میتوانید از نمای نزدیک با آن عکس و فیلم بگیرید.
این دوربین فوق عریض میدان دید 128 درجه دارد و مجددا از یک لنز 7P برای به حداقل رساندن تحریف تصویر به ویژه لبههای آن استفاده میکند (همچنین مشکل وینیتینگ را به حداقل میرساند).
گوشی Mi 10 Ultra در جلو یک دوربین 20 مگاپیکسل مشابه با عضو پرو خانواده دارد و بنابراین از حسگر 1/3.4 اینچ ISOCELL Slim S5K3T2 با اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر و فیلتر رنگی Quad Bayer استفاده میکند.
با این حال، این دوربین میتواند تصاویر را با دقت کامل 20 مگاپیکسل بگیرد، بنابراین نباید انتظار سطح بالایی از جزئیات را داشته باشید.
شیائومی ضریب اف لنز این دوربین را F/2.3 مشخص کرده است، ولی اطلاعات طول کانونی آن مشخص نیست و این دوربین قابلیت فوکوس خودکار ندارد.
اپلیکیشن دوربین
اپلیکیشن دوربین ترجیحا ساده است. برای تغییر حالات عکاسی از یک طرف به طرف دیگر دست خود را روی صفحه گوشی میکشید و همچنین میتوانید برای جابهجایی مستقیم بین حالات عکاسی، روی حالاتی که میبینید آهسته ضربه بزنید، گرچه این حالات تنها در یک صفحه نشان داده نمیشوند.
کشیدن دست روی صفحه به سمت بالا و پایین باعث جابهجایی بین دوربینهای عقب و جلو نمیشود و تنها تاگل کنار شاتر دوربین چنین کاری را انجام میدهد.
در محیط اپلیکیشن دوربین یک سوئیچ برای دوربین عقب با دو قابلیت دیده میشود. اگر به سادگی روی یکی از سه نقطه آهسته ضربه بزنید دوربینهای فوق عریض، اصلی و زوم 5 برابر نشان داده میشود.
از طرف دیگر میتوانید روی بزرگنمایی فعال آهسته ضربه بزنید تا حالات زوم بیشتر مشخص شود؛ 2 برابر، 10 برابر و 120 برابر.
ظاهرا شیائومی میخواسته است از دوربین با زوم 2 برابر برای تنها عکاسی پرتره استفاده کند و آن را از نمایاب خارج کرده است، ما کاملا با این تصمیم مخالف هستیم و به نظر ما خوشایند نیست برای دسترسی به دوربین تلهفوتو با زوم دو برابر روی این نقطه آهسته ضربه بزنیم تا نقاط بیشتری آشکار شود.
واقعا برای ما یک دردسر بزرگ بود.
در انتهای مخالف نمایاب یک سوئیچ حالت فلاش (خاموش، خودکار، روشن، چراغ قوه، نور ملایم) و یک سوئیچ HDR (خاموش، خودکار، روشن)، یک تاگل هوش مصنوعی و یک عصای جادویی با افکتها و فیلترهای زیباییسازی تصویر قرار دارد.
در انتهای مخالف نمایاب یک سوئیچ حالت فلاش و یک سوئیچ HDR، یک تاگل هوش مصنوعی، گزینه فعال کردن Live Photo و یک عصای جادویی با افکتها و فیلترهای زیباییسازی تصویر قرار دارد.
پشت منوی همبرگری چند گزینه بیشتر را به همراه میانبری به بخش تنظیمات پیدا خواهید کرد. در این بخش گزینهای برای تنظیم دقت خروجی هر کدام از دوربینها دیده نمیشود.
سپس به یک حالت توانمند عکاسی حرفهای (Pro Mode) میرسیم که در این بخش میتوانید پارامترهای عکاسی را خودتان تغییر دهید.
امکان انتخاب از بین 4 پیش تنظیم تعادل سفید را دارید یا دمای رنگ را با یک اسلایدر تغییر دهید.
یک اسلایدر فوکوس دستی به همراه کنترلهای سرعت شاتر و ایزو نیز به چشم میخورد که مقدار آنها بستگی به دوربینی دارد که از آن استفاده میکنید.
نکته عالی امکان استفاده هر 5 دوربین از این حالت است.
یک تاگل برجستهسازی فوکوس (focus peaking) در بالا به همراه انتخابکننده حالت نورسنجی دیده میشود. تمامی 4 دوربین از حداکثر سرعت شاتر 30 ثانیه پشیبانی میکند.
حالت عکاسی در شب (Night Mode) نیز در حالت پرو وجود دارد، ولی تنها دوربین اصلی و فوق عریض میتوانند از آن استفاده کنند.
کیفیت تصاویر دوربین گوشی Mi 10 Ultra
اجازه دهید مانند همیشه با کیفیت تصاویر در روز شروع کنیم. دوربین اصلی تصاویر را با دقت 12 مگاپیکسل ثبت میکند، گرچه میتوانید با دقت کامل 48 مگاپیکسل نیز عکس بگیرید.
تصاویری که با دوربین اصلی گوشی Mi 10 اولترا گرفتیم در یک کلام استثنائی بودند. سطح جزئیات به اندازه کافی است، کنتراست حرف ندارد، تعادل سفید و باز تولید رنگ دقیق هستند و جزو دقیقترینها قرار میگیرند.
دامنه دینامیک نیز فوقالعاده است، ولی از این کمتر انتظار نداشتیم چون پردازش HDR روی چیپ روی کاغذ کاملا امیدوارکننده به نظر میرسید.
بعضی از تصاویر اگر کمی کمتر شارپ بودند، کیفیت اندکی بهتر داشتند ولی واقعا صحبت ما سختگیرانه است.
همانطور که گفتیم امکان عکاسی با دقت کامل 48 مگاپیکسل نیز وجود دارد، ولی آن را نمیتوانیم پیشنهاد کنیم.
در واقع برای ثبت این تصاویر، تصاویر پیشفرض 12 مگاپیکسل افزایش مقیاس داده شدند و اگر مقیاس را به 12 مگاپیکسل کاهش دهید، کیفیت با تصاویر پیشفرض برابری میکند.
تصاویر 20 مگاپیکسل دوربین وفق عریض در فریم سوژه زیادی را ثبت میکنند و این دوربین یکی از عریضترین میدان دیدهایی را که اخیرا دیدیم، دارد.
تصاویر به اندازه کافی با جزئیات، تعادل سفید، رنگها و کنتراست عالی هستند. دامنه دینامیک نیز کاملا خوب است.
در نمونه تصاویر زیر با وجود تصحیح اعوجاج خودکار تصویر، اعوجاج هندسی قابل توجهی دیده میشود.
با این حال، با توجه به عریض بودن این دوربین چنین موضوعی طبیعی بود.
گوشی Mi 10 Ultraیک حالت اختصاصی ماکرو دارد که از دوربین فوق عریض برای ثبت تصاویر از نمای نزدیک استفاده میکند.
متاسفانه، تصاویر آن قدر خوب نیستند؛ جزئیات زیادی ندارند و اغلب فوکوس به درستی انجام نشده است. کیفیت آنها اصلا در سطح تصاویری که میتوانید با برش زدن از خروجی دوربین اصلی بگیرید، نیست.
خب، حالا نوبت دوربینهای تلهفوتو رسید. با دوربین معمولی تلهفوتو شروع میکنیم که قابلیت زوم اپتیکال 2 برابر دارد.
ای دوربین همچنین تصاویر 12 مگاپیکسل در سطح یک پرچمدار میگیرد. به عبارت دیگر جزئیات عالی است، شارپ بودن تصویر مناسب بوده و رنگها با خروجی دوربین اصلی مطابقت میکند و دامنه دینامیک مجددا بالا است.
این دوربین تنها دوربین عقب است که تصاویر پرتره میگیرد که کیفیت عالی دارند. جداسازی سوژه استثنائی است و افکت محوشدگی تصویر بسیار ظاهر طبیعی دارد.
نمونه تصاویر جزئیات بسیار بالایی دارند، گرچه اگر نور محیط کمتر از حد ایدهآل باشد، شارپ بودن تصاویر تحت تاثیر قرار میگیرد.
حالا به دوربین تلهفوتو با زوم 5 برابر میرسیم که 48 مگاپیکسلی است. تصاویر طبق انتظار 12 مگاپیکسلی ذخیره میشوند و این مرتبه حقه نرمافزاری برای ثبت تصاویر با زوم 5 برابر وجود ندارد.
گوشی Mi 10 Ultra برخلاف مدل 10 پرو، مجهز به یک لنز با طول کانونی مناسب (120 تا 127 میلیمتر براساس ابزاری که استفاده میکنید) است و بنابراین واقعا تصاویر با زوم اپتیکال 5 برابر میگیرد.
تصاویری که با این دوربین میگیرید باشکوه هستند. جزئیات فراوان است، رنگها و تعادل سفید مجددا بسیار دقیق بوده و دامنه دینامیک واقعا خوب است. سطح پارازیت نیز به شکل قابل توجهی پایین نگه داشته شده است.
به طور کلی، شاید بتوانیم بگوییم تصاویر این دوربین، بهترین تصاویر با زوم 5 برابر است که تا به حال دیدیم.
درست مانند دوربین اصلی، با این دوربین 48 مگاپیکسل تلهفوتو محدوده طولانی میتوانید با دقت کامل عکس بگیرید و مجددا تصاویر با افزایش مقیاس تصاویر 12 مگاپیکسل پیشفرض گرفته شدند و بنابراین جزئیات بیشتر نمیشوند.
حالا موقع بررسی قدرت این دوربینها زمان عکاسی در شب رسیده است و تصاویری که گرفتیم واقعا جالب بودند.
تصاویر 12 مگاپیکسل دوربین اصلی در شب بیعیب هستند. این دوربین حتی کوچکترین دنباله نور را ثبت میکند و تصاویر به اندازه کافی بدون استفاده از حتی حالت Night Mode روشن هستند.
از ویژگیهای این تصاویر میتوانیم نوردهی متعادل، رنگهای دقیق با اشباع بودن مناسب، کنتراست استثنایی و پارازیت فوقالعاده کم اشاره کنیم.
با نگاه به این تصاویر واقعا نمیتوانیم دلیلی برای استفاده از حالت Night Mode پیدا کنیم. شما حتی میتوانید در بعضی از این تصاویر ستارهها را ببینید.
تنها شکایت ما میتواند این باشد که این تصاویر به مراتب از صحنههای اصلی در دنیای واقعی، روشنتر افتادهاند.
طبیعتا، تبدیل شب به روز وظیفه Night mode است، ولی گوشی Mi 10 Ultra زمان عکاسی در حالت معمولی تصاویری به مراتب روشنتر از حالت Night Mode اختصاصی بسیاری از رقبا میگیرد.
فقط شاید این نوع پردازش تصویر سلیقه همه نباشد.
بنابراین، Night Mode واقعا چه کاری انجام میدهد؟ خب، وظیفه آن برگرداندن جزئیات به نواحی است که بسیار نوردهی شدند و ثبت جزئیات بیشتر در بعضی از نواحی سایهدار.
خیلی خوب است، دوربین در این حالت سعی نمیکند نوردهی تصاویر را در مقایسه با حالت عادی حتی بیشتر کند.
تصاویر دوربین فوق عریض در شب پارازیت زیادی دارند و حتی گاهی محو میافتند، بنابراین دلیلی ندارد پس از غروب آفتاب از این دوربین استفاده کنید.
قبول داریم، تصاویر از حد انتظار ما روشنتر هستند و حتی کیفیت رنگ خوبی دارند، ولی با این حال پارازیت و نقاط لکهدار شده آنها را از بین میبرند.
اگر میخواهید با دوربین فوق عریض در شب عکس بگیرید، پس باید حالت Night Mode را روشن کنید که نتیجه آن حذف پارازیت و برگرداندن حجم قابلی توجهی از جزئیات به تصاویر است و بدون شک نقشی مانند حالت HDR دارد یعنی برگرداندن نواحی بسیار روشن و آشکارسازی جزئیات بیشتر در سایهها.
تصاویر از شارپ بودن فاصله دارند، ولی کاملا قابل استفاده هستند.
گوشی Mi 10 Ultraبرخلاف بسیاری از رقبا از هر دو دوربین تلهفوتو خود در شب استفاده میکند، گرچه هیچ کدام نمیتوانند از Night Mode استفاده کنند.
تصاویر 12 مگاپیکسل دوربین زوم 2 برابر واقعا خوب هستند. جزئیات کافی دارند، رنگها را به خوبی حفظ کردند و در حقیقت نشان میدهند صحنهها واقعا در شب چطور به نظر میرسند.
پارازیت کمی وجود دارد و تحت تاثیر الگوریتم کاهش نویز قرار نگرفتند، ولی اصلا مشکل خاصی نیست و البته شیائومی با انتشار یک بهروزرسانی نرمافزاری باید به آن رسیدگی کند.
تصاویر 12 مگاپیکسل با زوم 5 برابر دوربین تلهفوتو دیگر فوقالعاده هستند. با توجه به گشادگی دریچه دیافراگم F/4.1 و نبود نور در تقریبا تمام صحنهها، تصاویر عالی افتاده بودند.
سطح جزئیات ثبت شده بسیار حتی در نواحی با پیچیدگی بالا فراوان است، رنگها ظاهر خوبی دارند و کنتراست بسیار خوب است.
پارازیت به جا مانده از پردازش تصویر مشهود است و این قضیه نیز با یک آپدیت رفع میتواند شود، ولی تصاویر حتی با وجود این پارازیت، کیفیت عالی دارند.
هر 4 دوربین قابلیت استفاده از حالت پرو را دارند. ما با دوربین تلهفوتو دوم و با این حالت در شب عکس گرفتیم و نتیجه را در زیر میتوانید ببینید.
حالت عکاسی Supermoon نیز وجود دارد و به صورت پیشفرض از قمرهای طبیعی زمین در زوم 10 برابر عکس میگیرد.
دو تصویر ابتدایی در زوم تقریبا 10 برابر گرفته شدند و واقعا عالی هستند. تصویر سوم در زوم 40 برابر گرفته شده است.
شما همچنین میتوانید به ماه زوم شده افکتهای جالبی مانند پرندگان، درختها و چیزهای دیگر اضافه کنید.
این تصاویر در زوم 40 یا 50 برابر گرفته شدند، بنابراین کاملا پیکسلی شده به نظر میرسند. اما در اینستاگرام جذابیت این تصاویر بیشتر خواهد بود.
دو تصویر زیر با نوردهی طولانی گرفته شدند.
دوربین سلفی گوشی Mi 10 Ultra
تصاویر دوربین 20 مگاپیکسل جلو این گوشی به علت استفاده از فیلتر Quad Bayer نمیتوانند شارپ بودند.
با این حال، کیفیتشان خوبی است، حالت HDR زمان نیاز عملکرد خوبی به جا میگذارد و تصاویر رنگ و کنتراست خوبی دارند.
ما از تصاویر 5 مگاپیکسل دوربین جلو کاملا راضی هستیم.
تصاویر سلفی پرتره به اندازه کافی خوب به نظر میرسند و با آن که جداسازی سوژه بیعیب نیست، ولی محوشدگی پسزمینه قانعکننده است.
دوربین فیلمبرداری گوشی Mi 10 اولترا شیائومی
گوشی Mi 10 Ultra گزینههای فیلمبرداری زیادی دارد. بدون شک گل سرسبد آنها امکان ضبط فیلمهای 8K با نرخ 24 فریم بر ثانیه با دوربین اصلی و تلهفوتو با زوم اپتیکال 5 برابر است، ولی تمام حالات محبوب دیگر نیز به چشم میخورند؛ 4k و فول اچدی در دو نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه.
دوربین اصلی میتواند در هر دو دقت 4K و فوق اچدی در هر دو حالت 30 و 60fps فیلم بگیرد. دوربین فوق عریض نیز چنین توانایی را دارد، با این تفاوت که فقط فیلمبرداری 4K به 30fps محدود است.
زمان فیلمبرداری از دوربین تلهفوتو با زوم 2 برابر نمیتوانید استفاده کنید. امکان فیلمبرداری با زوم 2 برابر وجود دارد، ولی زوم به صورت دیجیتالی و با دوربین اصلی است.
این قابلیت بد نیست، ولی به هرحال زوم دیجیتالی خواهد بود.
دوربین تلهفوتو دوم میتواند فیلمهای 4K و فول اچدی با سرعت 30fps بگیرد. ظاهرا امکان فیلمبرداری با حالت 60fps نیز وجود دارد، ولی فیلمهای با زوم 5 برابر به صورت دیجیتالی و با دوربین اصلی ثبت خواهند شد.
دوربین اصلی و تلهفوتو دوم از لرزشگیر اپتیکال استفاده میکنند، در حالی که تمام دوربینها در تمام حالات فیلمبرداری میتوانند از سیستم لرزشگیر الکترونیک استفاده کنند.
قبل از بررسی کیفیت ویدئوها بهتر است اشاره کنیم صدای تمام ویدئوها با بیتریت 320 کیلوبایت بر ثانیه و با کیفیت استریو ضبط خواهد شد.
کیفیت فیلمبرداری دوربین اصلی
فیلمهای 4k و فول اچدی با نرخ 30 فریم بر ثانیه دوربین اصلی جزو بهترینهایی است که تا به حال دیدیم. سطح جزئیات خارقالعاده است، رنگها و تعادل سفید مجددا دقیق هستند و همچنین از کنتراست عالی و دامنه دینامیک بسیار خوب لذت بردیم.
عالی بودن این ویدئوها در حالت 60fps نیز حفظ میشود، البته متوجه اندکی افت دامنه دینامیک و کمی تغییر به سمت اشباعتر شدن رنگها با دمای گرمتر شدیم، ولی برای دیدن این مسائل باید کاملا دقت کنید.
ویدئوهای 4K در شب جزئیاتی بیشتر از حد کافی و پارازیت کم دارند و رنگها به خوبی حفظ شدند. از طرف دیگر ویدئوهای فول اچدی در شب فراتر از عالی هستند.
این دوربین همچنین میتواند ویدئوهای 8K با نرخ 24 فریم بر ثانیه ثابت بگیرد و این ویدئوها بیتریت بیشتر از 100 مگابیت در ثانیه دارند، یعنی برای هر دقیقه باید 700 مگابایت فضای ذخیرهسازی در نظر بگیرید و یک کلام بگوییم ارزشش را ندارد.
اگر به برش 100 درصد ویدئوهای 8K نگاه کنیم، به نظر میرسد ویدئوهای 4K افزایش مقیاس داده شدند.
کیفیت فیلمبرداری دوربین فوق عریض
گوشی Mi 10 Ultra عملکرد عالی زمان فیلمبرداری با دوربین فوق عریض خود دارد. این دوربین میتواند فیلمهای 4K در حالت 30fps و فوق اچدی در دو حالت 30 و 60fps بگیرد.
سطح جزئیات ویدئوها همیشه خوب است و کنتراست و رنگها بسیار خوب به نمایش گذاشته شدند.
ویدئوهای 4K با بیت ریت 50 مگابیت در ثانیه ضبط میشوند، در حالی که این مقدار برای ویدئوهای فول اچدی در دو حالت 30 و 60fps به ترتیب 10 و 20 مگابیت در ثانیه است.
کیفیت فیلمبرداری دوربین تلهفوتو با زوم 5 برابر
در پایان به ویدئوهای 4K و فول اچدی دوربین تلهفوتو دوم میرسیم که شگفتانگیز هستند. ویدئوهای این دوربین مانند دوربین اصلی فوقالعاده جزئیات بالایی دارند، بازتولید رنگ عالی است و دامنه دینامیک حرفی برای گفتن باقی نمیگذارد.
به طور کلی، با بهترین ویدئوهای با زوم 5 برابری روبرو هستیم که در حال حاضر یک گوشی هوشمند میتواند بگیرد.
با این دوربین در شب نیز میتوانید بگیرید و اگر صحنه بسیار تاریک نباشد، فیلمها بسیار مناسب هستند.
برای اولین مرتبه با یک دوربین زوم میتوانید فیلمهای 8K نیز بگیرید. گرچه کیفیت آنها در حد دوربین اصلی است و فیلمبرداری با این دقت را پیشنهاد نمیکنیم.
سیستم لرزشگیر
تمام دوربینها زمان فیلمبرداری در هر دقت و با هر نرخ فریمی میتوانند از سیستم لرزشگیر الکترونیک استفاده کنند.
جمعبندی
با نوشتن این نقد ثابت کردیم گوشی Mi 10 Ultra شیائومی یکی از بهترین گوشیهایی است که میتوانید بخرید، البته اگر در چین زندگی کنید.
شاید نیز ترجیح دهید این گوشی را وارد کنید، با قوانین گمرک، نبود گارانتی و فرمویر چینی کنار بیایید. واقعا جای افسوس دارد سایر کاربران جهان به این گوشی دسترسی ندارند.
گوشی Mi 10 اولترا واقعا استثنائیترین گوشی هوشمندی است که تابستان امسال معرفی شده است. البته شاید عنوان بهترین گوشی سال بهتر باشد.
نمایشگر امولد 120 هرتز این گوشی بسیار روان، بسیار با کیفیت رنگ بالا و کاملا روشن است. گوشی اولترا یکی از بهترین چیپستها را دارد تا هر چیزی را بخواهید با بالاترین تنظیمات اجرا کند.
باتری بزرگ 4500 میلیآمپر ساعت این گوشی را با شارژر 120 وات در عرض 8 دقیقه میتوانید 50 درصد شارژ کنید یا از شارژ بیسیم 50 وات استفاده کنید و شارژ کامل آن از راه حلهای شارژ سیمی اکثر رقبا سریعتر خواهد بود.
اما چیزی که واقعا بیشتر از همه روی ما تاثیر گذاشت کیفیت دوربین عقب بود. دوربین اصلی جزو بهترین دوربینهای عکاسی و فیلمبرداری قرار میگیرد که تا به امروز دیدیم و سپس به دوربین تلهفوتو با زوم اپتیکال 5 برابر میرسیم که این کیفیت را حفظ میکند و در بین رقبای خود با کیفیتترین تصاویر و فیلمها را میگیرد.
گوشی Mi 10 Ultra شیائومی ساخته شده است تا کاربران را مبهوت کند و به شایستگی موفق انجام آن میشود.
رقبا
با توجه به این که تهیه این گوشی سخت است، اولین جایگزینی که به ذهن ما برای آن میآید گوشی Mi 10 Pro است.
این گوشی یک نمایشگر 90 هرتز (به جای 120 هرتز) دارد، دوربین تلهفوتو آن زوم اپتیکال واقعی 5 برابر ندارد و باتری با سرعت 30 وات شارژ میشود، ولی همچنان جزو بهترین پرچمدارهای بازار است و رابط کاربری MIUI 12 حتی آن را بهتر میکند.
گوشی P40 Pro پلاس هوآوی نیز جای اشاره دارد و ضد آب نیز است. این گوشی یک نمایشگر اولد 90 هرتز عالی، مجموعه دوربین به همان شکل استثنائی و یک دوربین زوم بهتر با زوم اپتیکال 10 برابر و دوربین سلفی با قابلیت فوکوس خودکار دارد.
این گوشی نیز میتواند کاملا سریع شارژ شود و برای کاربران چینی نبود سرویسهای موبایل گوگل مشکل بزرگی نیست، در حالی که بسیاری دیگر از مالکان گوشیهای هوآوی تا الان متوجه شدند زندگی بدون گوگل آنقدر فاجعه نیست.
سپس به گوشی گلکسی نوت 20 اولترا سامسونگ میرسیم که این گوشی نیز ضد آب است و در مقایسه با گوشی Mi 10 Ultra قابلیتهای بهتری مانند یک نمایشگر بزرگتر، قلم اس پن و یک دوربین سلفی بهتر دارد.
مجموعه دوربین آن از نظر کیفیت شبیه به غول شیائومی است، گرچه با این حال کمتر شگفتزده میکند. ولی باید دقت کرد گوشی نوت در دسترس کاربران به مراتب بیشتری قرار دهید.
دو گوشی Find X2 Pro اوپو و +X50 Pro ویوو نیز رقبای عالی هستند. هر دو نمایشگرهای اولد 120 هرتز عالی، چیپست اسنپدراگون 865 و مجموعه دوربین عقب با یک دوربین پریسکوپ با زوم اپتیکال 5 برابر دارند.
4 دوربین هیچ کدام از این دو گوشی در حد اولترای شیائومی نیست، ولی با این حال انتخاب افرادی میتوانند باشند که اولویتشان دوربین نیست.
رای نهایی
به پایان نقد گوشی وسوسهکننده Mi 10 Ultra رسیدیم که تنها کاربران چینی آن را میتوانند داشته باشند. ما مطمئن هستیم بسیاری از افراد تصمیم به واردات این گوشی میگیرند.
برای طرفداران واقعی گوشیهای Mi شیائومی، کمی دردسر با گمرک و نصب سرویسهای گوگل ارزش لازم را کاملا خواهد داشت.
اما ما همچنین متوجه شدیم، کاربران معمولی که طرفداران سرسخت گوشیهای شیائومی نیستند نیز دوست دارند این گوشی را تهیه کنند تا خیلی چیزها را نشان دهد.
آیا اولترای شیائومی بهترین گوشی دنیا است؟ بدون شک نه. بهترین یا کاملترین نیست. اما این گوشی به هر دو این ویژگیها نزدیک است و خود این قضیه به تنهایی ارزش خرید و تجربه کار با این گوشی را دارد. به همین دلیل افراد زیادی دوست دارند این زیبا را بخرند.
نقاط مثبت:
- نمایشگر امولد 120 هرتز استثنائی، بسیار روشن، پشتیبانی از استاندارد +HDR10
- مدل شفاف این گوشی ظاهری متفاوت و زیبا دارد.
- شارژ سریع 120 وات، 40 درصد شارژ در 5 دقیقه، 100 درصد در 26 دقیقه!
- شارژ سریع بیسیم 50 وات، 100 درصد در 40 دقیقه!
- یکی از سریعترین گوشیهای بازار، پشتیبانی از شبکههای 5G
- کیفیت عالی دوربینهای زوم و اصلی در شب و روز زمان عکاسی
- کیفیت عالی دوربینهای زوم و اصلی در شب و روز زمان فیلمبرداری
- یکی از عریضترین دوربینهای فوق عریض
- یکی از بهترین تصاویر پرتره که با دوربین با زوم 2 برابر گرفته میشود.
- رابط کاربری دوستداشتنی و سریع MIUI 12
نقاط منفی:
- این گوشی ضدآب نیست، نبود درگاه 3.5 میلیمتری هدفون و شیار میکرو اسدی
- عمر باتری نه چندان عالی
- کیفیت متوسط تصاویر سلفی، دوربین تلهفوتو با زوم 2 برابر قدرت فیلمبرداری ندارد.
- منحصر به بازار چین
منبع: gsmarena.com