آنفولانزا یا کرونا؟ همزمان شدن موج دو بیماری

توسط عرفان میرزایی
7 دقیقه
آنفولانزا

با شروع فصل آنفولانزا و ادامه بیماری همه گیر کووید 19، درگیری جوامع بالا گرفته است. هر عطسه، هر سرفه و علائم این چنینی، به طور قطه کرونا نیست. برای تشخیص این موضوع باید تفاوت‌ها میان این دو بیماری را بدانید.

در اینجا می‌توانید واکسن احتمالی دانشگاه آکسفورد را مشاهده کنید.

در اینجا می‌توانید اثبات عدم صحت ساخت کرونا توسط بشر را مطالعه کنید.

در اینجا می‌توانید پییشرفت‌های هوش مصنوعی به خاطر کرونا را مشاهده کنید.

با توجه به آمار و شرایط به وجود آمده، پتانسیل بالایی برای ابتلا به آنفولانزا و بیماری کووید وجود دارد. نکته‌ی بعدی این است که مشخصات بیماری و علایم آن‌ها تقریبا شبیه و یکسان است.

در این مقاله قصد داریم تا تفاوت ابتلا به آنفولانزا و کووید 19 را باهم برسی کنیم. تا بدانید زمانی که علایمی در بدن شما ظاهر می‌شود، مربوط به کدام بیماری می‌باشد. دانستن این تفاوت‌ها باعث می‌شود که اقدامات پیشگیرانه و درمانی نیز مفید واقع شود. زیرا پزشکان بر این قانون اعتقاد دارند که تشخیص به هنگام و زود، نصف راه درمان می‌باشد. پس با ما در ادامه مقاله همراه باشید تا بدانید با چه علایمی می‌توان بین این دو بیماری تمیز قرار داد.

تمایز دادن میان این دو بیماری مهم است، زیرا گرچه هر دو بیماری تنفسی و همچنین بسیار مسری هستند. این دو بیماری به طور بالقوه خطرناک هستند اما به روش‌های مختلف و متفاوتی درمان می‌شوند.

بر اساس گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، بعد از اینکه تست کووید 19 از یک فرد مثبت درآمد، او باید به مدت 10 تا 20 روز (با توجه به نظر پزشک) وارد دوره‌ی قرنطینه شود و از بقیه اعضای خانواده جدا زندگی کند.

Coronavirus VS The Flu hotelsng

خب تفاوت بسیار زیادی در این مورد بین بیماری کووید 19 با آنفولانزا دارد. در بیمارری آنفولانزا افراد می‌توانند پس از اینکه 24 ساعت تب آن‌ها قطع شد و علایم برنگشت، به راحتی به جامعه برگردند و خطری آن‌ها را تهدید نمی‌کند. حتی اگر کاهش تب آن‌ها بدون مصرف دارو باشد و به صورت طبیعی بهبود یافته است.

بدیهی است که این امر می‌تواند در هنگام دوره‌ی بهبودی فرد برای بازگشت به کار، مدرسه یا ورزش تأثیر بگذارد.

میزان و آمار مرگ و میر برای هر دو بیماری نیز بسیار متفاوت است. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، آمار مرگ و میر برای بیماری کرونا، بین 3 تا 4 درصد افراد مبتلا می‌باشد. در حالی که برای آنفولانزای فصلی، این میزان کمتر از 0.1 درصد است. پس میزان مرگ و میر در کرونا بیشتر است.

تفاوت علائم کووید-19 و آنفولانزا چیست؟

دکتر بن سینگر، متخصص مراقبت‌های ریوی و مراقبت‌های ویژه در بیمارستان نورث وسترن شیکاگو توضیح می‌دهد:

“همپوشانی علائم بین این دو بیماری بسیار بالاست. یعنی علایمی که این دو بییماری دارند در موارد زیادی شبیه به هم هستند. هیچ علامت منحصر به فردی وجود ندارد که بتواند به طور قطعی به شما بگوید که این بیماری را دارید.”

925097 coronavirus 49140281280

علائم مشابه کووید_19 و آنفولانزا:

1_تب
2_سرفه
3_تنگی نفس (در بیماران COVID-19 شدیدتر)
4_خستگی
5_گلو درد
6_دردهای عضلانی
7_سردرد

علائم منحصر‌به‌فرد کووید_19

1_از دست دادن بو یا چشایی
2_اسهال
3_گاهی اوقات، لکه‌های ارغوانی رنگ روی انگشتان پا و پاشنه پا ظاهر می‌شود

5337523

شروع و مدت زمان آنفولانزا و کووید_19

یکی از عوامل تمایز بین آنفولانزا و کووبد-19 این است که بیماری‌ها به چه سرعت و چه شدتی با بیمار درگیر می‌شوند. بیماری کرونا از زمان ابتلا تا بروز علائم، مدت بیشتری نسبت به آنفولانزا نیاز دارد. افراد مبتلا به کرونا به مرور مبتلا و علائم آن‌ها ظاهر می‌شود.

دکتر سینگر می‌گوید: “افراد مبتلا به آنفولانزا هم سریع مبتلا می‌شوند و هم سریع علائم آن را بروز می‌دهند. علائم آنفولانزا حداکثر یک هفته پس از ابتلا خود را نشان خواهند داد.

به طور معمول، علائم آنفولانزا یک تا چهار روز پس از عفونت در بدن ایجاد می‌شود، در حالی که طبق گزارشات COC (مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها)، این مدت زمان برای بیماری کرونا 5 روز بعد از عفونت در بدن ظاهر خواهد شد. آنفولانزا و کووید-19 از طریق تماس نزدیک با شخص دیگر یا سرفه، عطسه و صحبت کردن در فاصله نزدیک منتقل می‌شوند.

حال وقت آن است که جنبه‌ی مدت زمان برای بهبودی بین این دو بیماری برسی شود.

در حالت ابتلای حاد دو بیماری، آنفولانزای فصلی مدت زمان سریع‌تری نسبت به کرونا بهبود می‌یابد اما در حالت ابتلای خفیف، زمان بهبودی هر دو بیماری یکسان می‌باشد.

Cold and flu 2

هنگام بروز علائم چه باید کرد؟

قبل از انجام هر مرحله‌ای باید خونسردی خود را حفظ کنید.

با دکتر خود تماس بگیرید. دکتر با توجه به علائم و شدت آن‌ها، شما را غربال می‌کند و مرحله به مرحله جلو می‌رود. حتی ممکن است که برای مرحله‌ی بعدی، دکتر نیاز داشته باشد که یک کنفرانس ویدیویی داشته باشد. اگر علائم شبیه بودند و دکتر نیز تشخیص داد، یکی از مراکز تست‌گیری کووید 19 را معرفی خواهد کرد. ممکن است رزومه‌ی پزشکی شما را نیز دکتر درخواست کند و یا برای پی بردن به بیماری زمینه‌ای، آزمایشی برای شما مدنظر بگیرد که باید آن را انجام دهید زیرا بیماری‌های زمینه‌ای بسیار در پروسه درمان کووید 19 موثر هستند.

نتایج آزمایش کرونا ممکن است چند روزی طول بکشد و خب همانطور که می‌دانید برای درمان بیماری‌ها، زمان بسیار مهم است. در این بابت نیز دکتر سینگر اظهار می‌دارد:

“به همین دلیل است که من واقعاً امیدوارم که آزمایش تشخیصی سریع برای هر دو ویروس در دسترس باشد، بنابراین وقتی کسی این علائم مشابه را دارد سریعاً می‌تواند تشخیص دهد که بیماری آن آنفولانزا، کرونا یا هیچکدام است.”

با این حال، در حالی که منتظر نتیجه آزمایش خود هستید، باید در خانه منزوی شوید. خونسردی خود را حفظ کنید و در صورت بروز علائم جدید و هر تغییری، با پزشک خود دوباره تماس برقرار کنید.

می‌توانید آزمایش آنفولانزا نیز بگیرید.

flu vs coronavirus 170bde1b7ba large

همچنین ممکن است پزشک به شما توصیه کند که آزمایش آنفولانزا را انجام دهید. در گذشته، بسیاری از مردم زحمت این کار را نمی‌کشیدند زیرا می‌توانستند با مداخله کم و بدون داروی شیمیایی در خانه بهبود یابند.

اما امروزه واکسن آنفولانزا نیز در بعضی کیس‌ها به روند بهبودی کووید 19 کمک کرده است. هرچند باید در نظر داشت هر دارویی عوارض خاص خود را دارد.
دکتر لین پستون می‌گوید: “اگر بیماری خفیفی دارید، در خانه بمانید، استراحت کنید، مایعات زیادی بنوشید، علائم خود را کاهش دهید و مرتب با مراکزدرمانی و پزشک خود در تماس باشید.

برای درمان موارد خفیف کووید 19 یا آنفولانزا می‌توان از داروهای بدون نسخه، مانند استامینوفن (تایلنول) استفاده کرد. برای موارد شدیدتر آنفولانزا، داروهای ضد ویروسی (مانند تامی فلو) جواب خواهد بود. موارد شدید کووید 19 ممکن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان و انواع روش‌های درمانی دیگر داشته باشد.

unnamed

واکسن آنفولانزا با قاطعیت 100 درصدی موثر نیست. مسلما هر دارویی عوارضی خواهد داشت اما همچنان بهترین خط دفاعی در برابر بیماری است، زیرا می‌تواند هم خط دفاعی بدن را تقویت کند و هم با عفونت موجود در بدن مقابله کند. در طی یک بیماری همه گیر که جهان با آن درگیر می‌شود سورجویان آماده سوء استفاده از ناآگاهی جوامع هستند.

به همین منظور، متخصصان بهداشت کاملاً هماهنگ شده‌اند که همه افراد توانایی دریافت واکسن آنفولانزا را داشته باشند.

تروی تاسیر توضیح می‌دهد: “فقط حدود 5/2 یا به عبارتی [40 درصد] جمعیت ایالات متحده واکسن آنفولانزا را سالانه دریافت می‌کنند. اگر می‌توانستیم این درصد را دو برابر کنیم، می‌توانیم به ایمنی جمعی دست پیدا کنیم. برسیم و با این ایمنی، آنفولانزا را ریشه کن کنیم. بعضی کارشناسان معتقد هستند که عمق فاجعه در همه‌گیری و نقطه‌ی اوج این بحران زمانی اتفاق می‌افتد که موج ابتلای بیماری آنفولانزا و کووید 19 باهم در یک بازه‌ی زمانی رخ دهد.

دکتر مانیشا سینگال، رئیس ارشد و پزشک مراقبت‎های ویژه در بیمارستان Bridgepoint واشنگتن دی سی، به مردم هشدار می‌دهد که فصل آنفولانزا را جدی بگیرند.

او می‌گوید: “ویرانی بالقوه واقعی در جهان وجود دارد که ممکن است عفونت جهانی به وجود آورد. از همزمان شدن موج اپیدمی این دو بیماری ممکن است فاجعه رخ دهد. او افزود بهترین دفاع ما یک حمله جدی است. ما باید از ابزارها و استراتژی‌های پیشگیری که اکنون در دسترس داریم استفاده کنیم.”

98765432

نکاتی که باید توجه کنید.

سرماخوردگی را فراموش نکنید، که علائم آن با کووید19 نیز مشترک است. مدارس و ادارات احتمالاً قوانین سختگیرانه‌تری را در مورد اینکه آیا افراد می‌توانند حتی با علائم تنفسی خفیف در زمستان امسال وارد شوند، اتخاذ می‌کنند.

سینگر با اشاره به اینکه سرماخوردگی، آنفلوانزا و کووید 19 به همین ترتیب گسترش می‌یابد‌، می‌گوید:

“امیدوارم که موسسات، نهادها و مدارس فاصله‌گذاری را رعایت کنند تا از ایجاد موج همزمان این دو بیماری در زمستان جلوگیری کنیم.”

منبع خبر: health.howstuffworks

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟