گوشی OnePlus Nord بسیار مهم است یا حداقل وان پلاس سخت تلاش کرده است آن را مهم نشان داد.
بخش روابط عمومی این شرکت مدت زمان زیادی است برای تبلیغ این گوشی تلاش میکند و نتایج واقعی مشخص است. چه بد یا خوب، ظاهرا افراد زیادی در مورد گوشی نورد صحبت میکنند که نتیجه آن موفقیت این گوشی است.
اگر از پیام تجاری خود شرکت فاصله بگیریم، گوشی OnePlus Nord قصد دارد پایهگذار یک شروع جدید باشد، یعنی آغاز جسورانه سری خانواده نورد.
ضربه دیگری به بازار میانرده و تلاش برای موفقیت در حوزهای که گوشی وان پلاس ایکس در آن موفق نبود و زمانی که خالق اولین گوشی «قاتل پرچمدار» و استاد بازاریابی پارتیزانی شروع به صحبت در مورد این مسائل میکند، افراد دوست دارند گوش دهند و سپس انتظاری کمتر از یک محصول عالی ندارند.
رک بگوییم خیلی سخت میتوان شرایطی را تصور کرد که سختتر از عرضه یک گوشی به بخشی از بازار باشد که رقابت در آن مانند میدان مرگ و زندگی است.
عجیبترین بخش ماجرا این است که خود این شرکت به تنهایی این وضعیت خطرناک را به وجود آورده است. بدون شک، اگر یک شرکت بخواهد منابع، سهم قابل توجهی از بازار و زنجیره تامین کافی برای تولید یک گوشی «منجی» جدید داشته باشد، باید شرکت قدرتمند بیبیکی الکترونیکس باشد.
از طرفی در منصفانهترین حالت ممکن، گوشی وان پلاس نور یک محصول کامل و ماندگار است، بنابراین در این مطلب میخواهیم آن را بسیار کاملا بررسی کنیم. پس تا انتها با روکیدا باشید (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آنها کلیک کنید).
مشخصات اصلی گوشی OnePlus Nord:
- بدنه: فریم پلاستیکی، شیشه محفاظ گوریلا گلس 5 در عقب و جلو، ابعاد: 158.3 در 73.3 در 8.2 میلیمتر، وزن 184 گرم
- نمایشگر: 6.44 اینچ، امولد، دقت 2400 در 1080 پیکسل، نسبت تصویر 20:9، پشتیبانی از استاندارد HDR10+، تراکم پیکسلی 408 پیکسل در هر اینچ، نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز
- دوربینهای عقب: اصلی: 48 مگاپیکسل، ضریب اف f/1.8، فوکوس خودکار تشخیص فازی، لنز 6P، لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS)، دوربین فوق عریض: 8 مگاپیکسل، ضریب اف f/2.3، میدان دید 119 درجه؛ دوربین ماکرو: 2 مگاپیکسل، ضریب اف f/2.4، فوکوس ثابت، حسگر عمقسنج: 5 مگاپیکسل، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.4، فلاش الایدی دوتایی، فیلمبرداری 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه، فول اچدی با نرخ 240 فریم بر ثانیه:
- دوربینهای جلو: اصلی: 32 مگاپیکسل، ضریب اف f/2.45، فوکوس ثابت، فوق عریض: 8 مگاپیکسل، ضریب اف f/2.45، فوکوس ثابت، فیلمبرداری 4k 60fps
- سیستم عامل: اندروید 10، لانچر OxygenOS 10.5
- چیپست: اسنپدراگون 765G کوآلکام: پردازنده هشت هستهای (1 هسته کریو 475 پرایم با سرعت کلاک 2.4 گیگاهرتز و 1 هسته کریو 475 گلد با فرکانس 2.2 گیگاهرتز و 6 هسته کریو 475 سیلور با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)، پردازنده گرافیکی آدرنو 620
- حافظه: 8 یا 12 گیگابایت رم LPDDR4X، 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی UFS 2.1
- باتری: 4115 میلیآمپر ساعت، فناوری شارژ سریع 30 وات Wrap Charge
- سایر مشخصات: حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر، تک بلندگو، موتور لرزشی خطی، قابلیت شناسایی چهره، اسلایدر هوشیار
وان پلاس از زمان ورود به بازار مورد استقبال زیاد گرمی قرار نگرفته است. بخش زیادی از این واکنش احساسی است. ولی ما در ادامه مطلب احساسات را کنار میگذاریم و مانند هر گوشی دیگری، نگاه بیطرفانهای به نورد میاندازیم.
گرچه، نورد یا ترجیحا وان پلاس را نمیتوانیم بابت بعضی از تصمیمها در دستگاههای اخیر این شرکت نکوهش نکنیم.
از جمله مسائلی غیر سلیقهای، مجددا نبود دوربین تلهفوتو است که طرفداران استفاده از آن را در گوشی OnePlus 7T به یاد میآورند و همچنین بحث گسترده در مورد تغییر دیدگاه این برند و به طور کلی صنعت موبایل در سال 2020 از تعریف پیشنهاد یک محصول با ارزش بالا.
محتویات جعبه فروش گوشی OnePlus Nord
نحوه نمایش یک محصول اگر قصد دارید یک تصویر برند مناسب به وجود آورید، بسیار اهمیت دارد. وان پلاس از زمان روزهای اولیه بازاریابی به شیوه ویروسی خود در تمام قلمروی اندروید یکی از بهترینها در فروش ایده و تاثیرگذاری بوده است.
اگر بخواهیم آن را توصیف کنیم مانند یک برند سبک زندگی است. بنابرای جای تعجب ندارد، گوشی جدید نورد ظاهر متفاوت و خاص خود را داشته باشد.
رنگهای جدید این گوشی بسته به مقدار نور محیط سبز آبی و سبز دودی هستند. داخل جعبه کابل ضخیم لاستیکی یواسبی A به C برای شارژ همچنان رنگ قرمز آشنا را دارد.
شارژر 30 وات نیز مانند سایر گوشیهای وان پلاس همراه نورد است. صرفهجویی اقتصادی بدترین چیزی نیست که بتوان یک شرکت را بابت آن متهم کرد، به ویژه از آن جایی که واقعا نمیتوانیم بگوییم وان پلاس در مورد لوازم جانبی داخل جعبه خساست به خرج داده است.
در جعبه همچنین یک قاب سیلیکونی با کیفیت و ضخیم با ظاهر یخزده وجود دارد و روی آن یک الگوی هندسی عجیب دیده میشود.
طراحی این الگو ظاهرا از شکل پیکان قطبنما تقلید میکند که خود قطبنما الهامبخش انتخاب نام نورد بوده است.
تنها چیزی که به نظر ما جای آن خالی است یک رابط یواسبی تایپ C به درگاه 3.5 میلیمتری است، چون این این گوشی جک هدفون ندارد.
طراحی گوشی OnePlus Nord
ظاهر گوشی وان پلاس نور خلوت و سرراست است. در حقیقت، با توجه به نمایشگر تخت، شکل کلاسیک و شیبدار بدنه و جایگاه عمودی و طویل دوربین، اسم این ظاهر را کلاسیک میگذاریم.
البته باید بپذیریم حفره قرصی شکل و دو برابر عریض نمایشگر متضاد با تعریف ما از طراحی «کلاسیک» یک گوشی است.
این بریدگی اصلا آزاردهنده نیست، ولی به هرحال تجربه با یک نمایشگر تمام صفحه را فراهم نمیکند و همچنین بخشی از نوار وضعیت اندروید را به خود اختصاص میدهد که نتیجه آن عناصر رابط کاربری با ظاهر جمعشده است.
واقعا باید بابت استفاده از شیشه تخت گوریلا گلس 5 روی سطح جلوی گوشی OnePlus Nord تشکر کنیم. نتیجه استفاده از آن نبود خمیدگیهای عجیب گوشهها و پوشاندن ویدئوها هنگام پخش است و ما همیشه این طراحی را بابت کنترل بیشتر روی گوشی و مدیریت بهتر آن زمان انجام کارهایی مانند گیمینگ ترجیح میدهیم.
علاوه بر این، تهیه یک محافظ صفحه نمایش شیشهای با کیفیت بالا برای یک نمایشگر تخت فوقالعاده سادهتر است.
البته در دفاع از نمایشگرهای خمیده باید قبول کنیم پوشاندن لبههای نمایشگر اطراف فریم ظاهر گوشی را ممتازتر و مدرنتر میکند.
چه سلیقهای باشد یا نباشد، این طراحی تا حدی اجازه داده است گوشیها باریکتر باشند و سادهتر در دست جا گیرند.
به عنوان مثال، ابعاد 158.3 در 73.3 در 8.2 میلیمتر بدنه گوشی وان پلاس نور اندکی از گوشی وان پلاس 8 پهنتر است. با وجود این که گوشی دوم یک نمایشگر بزرگتر 6.55 اینچی دارد.
وزن مدل نورد همچنین 4 گرم از پرچمدار این شرکت بیشتر و برابر با 184 گرم است، در کنار این که کمی ضخامت بیشتری نیز دارد.
تمام این تفاوتها زمانی مهم جلوه میکند که بدانیم این گوشی یک باتری کوچکتر 4115 میلیامپر ساعت و یک فریم پلاستیکی و نمایشگر کوچکتر دارد.
گرچه اگر منصفانه به این مقایسه نگاه کنیم، گوشی OnePlus 8 یک طراحی شایسته ممتازتر و اصلاحشده و کیفیت ساخت بهتر از میانردهای به اسم Nord دارد که نباید از این قضیه خجالت بکشد.
با وجود این، گوشی OnePlus Nord از نظر ظاهری و کیفیت بیارزش به نظر نمیرسد. در حقیقت شباهت ظاهری زیادی بین این گوشی و ریلمی X50 پرو وجود دارد که نه تنها یک پرچمدار واقعی است، بلکه ریشه آن نیز به شرکت بیبیکی الکترونیکس بر میگردد.
به نظر ما این گوشی به ویژه مدل آبی رنگ آن توانسته است به بهترین شکل از طراحی مورد نظر استفاده کند.
مدل خاکستری رنگ تحت بررسی ما کاملا جذابیت کمتر دارد، ولی همچنان ظاهر آن جدی و با کیفیت است. مشکل بازتاب نور که زمان بررسی اجمالی این گوشی در این لینک نوشتیم، در مدل خاکستری رنگ وجود ندارد.
به نظر ما مالکان این گوشی به دو دلیل باید از قاب محافظ استفاده کنند: لک افتادن راحت پنل پشتی و سپس دوام آن که در ادامه توضیح میدهیم.
دوام
فوری میرویم سر اصل مطلب: گوشی OnePlus Nord یک فریم میانی پلاستیکی دارد. اگر فورا متوجه آن زمان گرفتن گوشی در دست نمیشوید، به علت عملکرد عالی وان پلاس در رنگآمیزی نقرهای روی لبه بیرونی است.
همچنین باید اشاره کنیم این گوشی در مقایسه با گوشی 205 گرمی Realme X50 Pro فقط 184 گرم وزن دارد. با وجود این که بین نسبت اندازهها و طراحی این دو شباهت زیادی دیده میشود.
علاوه بر این، پلاستیک شبیه به فلز به داخل فرو نمیرود. البته منظور ما این نیست که نمیتوانید به آن آسیب بزنید. برعکس، ویدئوی تست دوام این گوشی منتشر شده است که نشان میدهد راحت میتوانید تمام فریم نور را بیرون بیاورید و زیر آن یک پلاستیک با رنگ متفاوت را ببینید.
از طرفی، ظاهرا این گوشی مستعد به خم شدن است، به ویژه اطراف دکمه پاور که معمولا ستون گوشیهای «خمشونده» در گذشته بوده است.
صادقانه بگوییم، این مسائل برای اکثر کاربران نگرانی جدی نخواهد بود. با این حال، خریداران بالقوه این گوشی باید به آن توجه کنند.
خرید یک قاب محکم به دوام بیشتر این گوشی کمک میکند و احتمالا نباید این گوشی را در جیب عقب شلوار جین خود قرار دهید. گرچه، این توصیه ما برای هر گوشی هوشمند مدرن است.
جدا از فریم این گوشی که به علت صرفهجویی در هزینهها پلاستیکی است، کیفیت سایر مواد ساخت آن عالی و محکم است.
از جمله دو ورقه گوریلا گلس 5 که عقب و جلو را پوشاندهاند. وان پلاس همچنین در جعبه یک محافظ صفحه نمایش پلاستیکی قرار داده است.
گرچه، به آسانی خراش میافتد تا تنها یک لایه حفاظتی اضافه موقتی باشد.
دکمه پاور و اسلایدر هشدار فلزی جذابیت خاصی دارند، ولی عجیب است دکمه تنظیم حجم صدا فلزی نیست. این گوشی را باید از آب دور نگه داشت و البته با توجه به قیمت آن توقعی نداریم.
با این حال، وان پلاس مدعی شده است برای این گوشی زمان پاشید تصادفی آب مشکلی پیش نخواهد آمد. شاید یک مدرک برای این ادعا وجود یک درزگیر لاستیکی کاملا پوشاننده اطراف خشاب سیمکارت و همچنین درپوش پلاستیکی برای پورت یواسبی C روی قاب سیلیکونی داخل جعبه باشد.
کنترلها و اتصالات
ما معمولا زمان نوشتن نقد گوشیها بخش مجزایی را به دکمههای کنترلی اختصاص نمیدهیم، چون حرف زیادی برای گفتن جدا از جایگاه آنها وجود ندارد.
ولی برای گوشی OnePlus Nord به ویژه دوست داشتیم به حضور اسلایدر هشدار (alert slider) توجه کنیم.
این دکمه بافتدار بالای دکمه پاور قرار گرفته و جزو کلیدهای کنترلی همیشگی وان پلاس بوده است و حفظ آن در این گوشی، اهمیتش را نشان میدهد.
همچنین مشخص میشود این برند هنوز به اصل و نسب خود پایدار است. پایین این گوشی تک بلندگو، خشاب تک یا دو سیمکارت با قطع نانو پورت یواسبی تایپ C نسل 2.0 است.
نبود مشخصاتی مانند اسپیکرهای استریو، اسلات میکرو اسدی یا هیبریدی نبودن خشاب سیمکارت، چراغ وضعیت و جک هدفون واضح است.
حسگر اثرانگشت از نوع زیر نمایشگر و محبوبتر اپتیکال است که از نظر دقت و سرعت عملکرد عالی دارد.
از نظر اتصالات و راههای ارتباطی این گوشی باید بگوییم چیپست اسنپدراگون 765G به همراه پشتیبانی از شبکههای 5G ستاره جمع است.
گوشی وان پلاس نورد از استاندارد mmWave این شبکهها پشتیبانی نمیکند و علت آن حضور نیافتن این گوشی در بازار کشورهایی مانند آمریکا است.
این گوشی را میتوانید به صورت تک یا دو سیمکارت بخرید. مدل دوم اجازه میدهد روی هر دو سیمکارت شبکه LTE همزمان فعال باشد و حالت 5G + 4G در آینده با یک بهروزرسانی اضافه خواهد شد.
این گوشی از استاندارد باند دوتایی Wi-Fi ac، بلوتوث 5.1 با فناوری LE و aptX HD، GPS (A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, SBAS, NavIC) و NFC پشتیبانی میکند.
نمایشگر گوشی وان پلاس نورد
وان پلاس به نمایشگر گوشیهای خود دقت زیادی میکند و گوشی نورد نیز مورد سخاوت این شرکت قرار گرفته است.
پنل نمایش 6.44 اینچی تخت این شرکت از نوع پنل Fluid AMOLED و کوچکتر و کمتر مدرن در مقایسه با نمایشگر وان پلاس 8 است. با این حال، تقریبا از هر نظر کیفیت بالایی دارد.
با شارپی تصویر و دقت نمایشگر شروع میکنیم که طبق اصل رایج برای گوشیهای غیر پرو وان پلاس دقت آشنای فول اچدی پلاس دارد.
از آن جایی که گوشی OnePlus Nord یک پنل نمایش کوچکتر دارد، تراکم پیکسلی آن اندکی در مقایسه با وان پلاس 8 بالاتر و عدد قابل احترام 408 پیکسل در هر اینچ را نشان میدهد.
این گوشی به لطف استفاده از فناوری اولد، کنتراست از نظر فنی نامحدود با رنگهای مشکی کامل دارد. اندازهگیری مقدار نور صفحه وان پلاس نور به علت استفاده از سیستمهای تنظیم خودکار پیشرفته نور صفحه از سوی وان پلاس، سخت است.
این میانرده 2084 سطح روشنایی خودکار دارد و نور صفحه براساس شرایط نور اطراف و محتوای روی صفحه خودکار تغییر میکند.
سیستمهای تنظیم خودکار روشنایی حتی زمان خاموش کردن تاگل تنظیم خودکار نور صفحه از بخش تنظیمات، فعال میمانند.
بدون شک نتیجه چنین تصمیمی را میتوانیم درک و تحسین کنیم. به عنوان مثال، نگاه به صفحات وب اکثرا سفید به مدت چند ثانیه در یک اتاق تاریک اغلب باعث میشود گوشی خودکار نور صفحه را کم کند، حتی اگر تنظیمات تنظیم خودکار خاموش باشد.
ما توانستیم حداکثر مقدار روشنایی نه چندان جالب 323 نیت را روی این گوشی در حالت پیشفرض vivid اندازه بگیریم بگیریم و تمام سیستمهای تنظیم خودکار نور صفحه خاموش بودند.
البته نباید براساس این نتیجه زود قضاوت کنید. چون زمانی که تنظیمات صفحه را روی حالت خودکار قرار دادیم، حداکثر مقدار روشنایی عدد عالی 756 نیت بود تا خوانایی محتوا حتی در نور مستقیم خورشید بالا باشد.
تنظیمات بازتولید رنگ این گوشی حتی از مسائل مربوط به تنظیم نور صفحه آن پیچیدهتر است.
از منو تنظیمات میتوانید از بین حالات vivid، natural، AMOLED Wide Gamut، sRGB و Display P3 انتخاب کنید و همچنین نقطه سفید را با هر کدام از سه حالت آخر به صورت سفارشی اصلاح کنید.
حالت پیشفرض vivid باید برای اکثر کاربران کافی باشد که رنگهای را شفاف نشان میدهد و عدد نسبتا پایین میانگین delate برابر با 5.5 و حداکثر 9.1 را در این حالت اندازه گرفتیم.
استفاده از حالت Natural، از شدت غلظت رنگها کم میکند تا رنگهایی مانند سبز متعادلتر به نظر برسند و متوسط deltaE و حداکثر آن در این حالت به ترتیب 3.5 و 5.8 است.
جدا از آن، حالات دیگر پیشرفتهتر هستند و اکثر رنگها حتی ظاهر تاثیرگذارتری پیدا میکنند.
اگر برایتان دقت رنگ واقعا مهم است، باید از بین پروفایلهای sRGB و Display P3 انتخاب کنید که از فضاهای رنگ مربوط به خود پشتیباین میکنند.
ما آنها را تست کردیم، ولی نتایج با وجود این که خوب بودند، عالی نیستند. مدل تحت بررسی ما ظاهرا بدون توجه به هر حالت رنگ دمای رنگ خنک دارد.
خوشبختانه توانستیم با نقطه سفید سفارشی به این مشکل رسیدگی کنیم و برای فضای رنگ DCI-P3 به متوسط deltaE 2 و حداکثر 4.4 یعنی دقت رنگ عالی برسیم.
ممکن است کالیبراسیون نمایشگر این گوشی در کارخانه عالی انجام نشده باشد، ولی همچنان به گوشی نورد بابت وجود گزینههای متنوع برای تغییر رنگ نمایشگر امتیاز بالایی میدهیم، به ویژه این که با کمی تلاش دقت رنگ بالا را ثبت کردیم.
تنظیمات نقطه سفید سفارشی ما طبق تصویر زیر بودند.
همچنین باید اشاره کنیم نمایشگر این گوشی از استاندارد +HDR10 پشتیبانی میکند. بازتولید محتوای HDR آن با بهترین فاصله دارد، ولی نمیتوانیم بگوییم انتظار بیشتری از یک میانرده داریم.
این گوشی از استاندارد Widevine L1 پشتیبانی میکند تا بتوانید روی سرویسهایی مانند نت فلیکس محتوای HDR را با دقت بالا ببینید و لذت ببرید.
ارزیابی نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز و رفتار آن
نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز ویژگی است که از یک گوشی مدرن وان پلاس انتظار میرود. گوشی نورد نیز از آن مستثنی نیست.
زمانی که تنظیمات نمایشگر را روی حالت 90 هرتز قرار میدهید، روی روانی و پاسخدهی نمایشگر یک تاثیر ملموس میگذارد.
بدون شک، نرخ تازهسازی بالا سرعت گوشی را افزایش نمیدهد، ولی به تنهایی کافی است تا تجربه کاربری لذتبخشتر شود و حتی سرعت شما در انجام کارهایی مانند تایپ یا سوایپ، کاملا به دلیل پاسخ بصری فوری نمایشگر بالا برود.
در نحوه اجرای سیستم نرخ تازهسازی تصویر ظرافتهای زیادی وجود دارد که اغلب اوقات به آنها اشاره نمیشود.
بعضی شرکتها مانند سامسونگ از یک روش سرراست استفاده میکنند که خبری از عملیات پشت صحنه یا تشخیص خودکار نیست.
نرخ تازهسازی تصویر همانی است که انتخاب کردید. در سمت دیگر ماجرا، وان پلاس یکی از شرکتهایی است که قصد دارد ظرافیت به خرج دهد و نحوه تنظیم نرخ تازهسازی تصویر را خودکار کند.
نرخ تازهسازی تصویر گوشی OnePlus Nord دو گزینه 60 و 90 هرتز دارد. گزینه ابتدایی ساده است. اکثر اپلیکیشنها و بازیهای فعلی 60 هرتز اجرا میشوند.
حالت 90 هرتز وان پلاس کمی هوشمندانه عمل میکند تا مصرف باتری بهینه شود.
زمانی که این حالت را فعال میکنید، میتوانید انتظار داشته باشید در تمام بخشهای رابط کاربری سیستم عامل اندروید، 90 فریم بر ثانیه ثابت باشد. منظور ما تمام منوها و کشوی اپلیکیشن است. گوشی نورد هرگز نرخ تازهسازی تصویر را کم نمیکند.
از طرفی اکثر اپلیکیشنها از رندرسازی با نرخ 90 فریم بر ثانیه پشتیبانی میکنند و زمانی که آنها را باز میکنید به همین شکل اجرا میشوند.
تصاویر زیر به عنوان مثال برای مرورگر کروم هستند. کافی است آن را باز کنید، ولی چند ثانیه کاری انجام ندهید تا گوشی استفاده نکردن شما از نمایشگر را متوجه شود و فورا نرخ تازهسازی تصویر را خودکار به 60 هرتز کاهش دهد.
اپلیکیش باز شده نیز طبیعتا از آن پیروی میکند و خروجی آن 60 فریم بر ثانیه است.
دلیل منطق این رفتار به این قضیه بر میگردد که حالت 90 هرتز و مطابق آن نرخ 90 فریم بر ثانیه زمان استفاده از گوشی ، بیشترین تاثیر را روی روانی آن میگذارند.
اکثر محتوایی که بازی نیستند، بعید است زمانی که دست به نمایشگر نمیزنید از بیشتر از 60 هرتز بهره ببرند. تفکر وان پلاس کاملا قابل توجه است، ولی باید بگوییم این رفتار خودکار گاهی نتایج عجیبی به همراه دارد، مثلا سعی کنید یک تست در سایت testufo.com انجام دهید.
ابتدا به مدت چند ثانیه 90fps را میبینید، ولی سپس بدون دلیل به 60fps افت میکند. گرچه، از نظر عملکردی، این تصمیم درست و برای صرفهجویی در عمر باتری است.
ظاهرا وان پلاس برای تغییر خودکار نرخ تازهسازی تصویر به یک نکته دیگر نیز دقت میکند که مربوط به بازپخش ویدئو میشود.
سرعت پخش اکثر محتواهای ویدئویی هرگز واقعا از 30fps بالاتر نمیرود و محتواهای 60fps در حال حاضر عجیب به نظر میرسند و کاربرد زیادی ندارند.
به هرحال، زمانی که یک ویدئو پخش میشود، گوشی نورد روی حالت 60 هرتز میرود. این زمانی است که یک کلیپ را در اپلیکیشن گالری اجرا میکنید.
گرچه، منطق واقعی این رفتار را زمان استفاده از اپلیکیشنهایی میبینید که عملا ویدئو پلیر هستند.
برای این اپلیکیشنها، بهترین تصمیم وان پلاس شناسایی بازپخش ویدئو در حالت تمام صفحه و سپس تغییر به حالت 60 هرتز است.
این دقیقا رفتاری است که ما در اپلیکیشن یوتیوب موزیک دیدیم. رابط کاربری برای بالا بردن تجربه روان کار با اپلیکیشن، حالت 90fps را حفظ میکند.
اما زمانی که یک ویدئو پخش میکنید و تنها در حالت تمام صفحه است، حالت 60 هرتز فعال میشود.
نت فلیکس نیز چنین رفتار هوشمندانه برای صرفهجویی در مصرف باتری را نشان میدهد؛ 90 هرتز برای کار با رابط کاربری و سپس 60 هرتز زمانی که واقعا یک ویدئو را پخش میکنید.
گرچه، در منطق این اتوماسیون تاخیر خاصی وجود دارد. به عنوان مثال، برخلاف اپلیکیشن یوتیوب موزیک، اپلیکیشن معمولی یوتیوب به سادگی با حالت 60 هرتز باز میشود و هرگز از نرخ تازهسازی بالا استفاده نمیکند، حتی زمان گردش در محیط کاربری.
شبکههای اجتماعی نیز رفتار عجیبی نشان میدهند. چون، به احتمال زیاد اکثر آنها از استاندارد WebView به جای کامپوننتهای بومی اندروید استفاده میکنند، الگوریتم گوشی به سختی میتواند جادوی تشخیص خودکار ویدئو خود را به کار بگیرد.
بلکه، رفتار گوشی در شبکههای اجتماعی مانند کار با مرورگر است یعنی 90 هرتز زمان اسکرول و سپس تغییر خودکار به 60 هرتز زمانی که دیگر با صفحه نمایش کار نمیکنید.
از آن جایی که بعید است زمان تماشای فیلم همزمان صفحه را لمس کنید، این قابلیت به اندازه کافی برای اینستاگرام خوب کار میکند.
اکثر ویدئوها روی رسانه اجتماعی به اندازه کافی طولانی نیستند و همچنین خبری از حالت تماشای ویدئو به صورت تمام صفحه نیست.
فیسبوک نیز چنین رفتاری را نشان میدهد. البته، این رسانه اجتماعی به نوعی یک ویدئو پلیر تمام صفحه دارد، ولی نرمافزار وان پلاس آن را به عنوان ویدئوی تمام صفحه شناسایی نمیکند. بلکه، رفتاری مشابه با اینستاگرام را میبینید.
بررسی این قضیه زمان بازی بدون یک سیستم تست اختصاصی نرخ تازهسازی تصویر کمی سختتر است. این امکان برای ما وجود ندارد که به سادگی به داخل موتور یک بازی نگاه کنیم و بگوییم خروجی فریم آن چقدر است، برعکس کاری که با اپلیکیشنهای دیگر و بررسی رندر کامپوننتهای استاندارد اندروید میتوانیم انجام دهیم.
با این حال، تعدادی از بازیهایی را که میدانستیم با نرخ تازهسازی بالا اجرا می شوند، تست کردیم و مشخص شد 60fps اجرا میشوند.
با توجه به تمام این مسائل، باید از تلاش وان پلاس برای کنترل نرخ تازهسازی بالای گوشیاش تشکر کنیم.
بدون شک، به نظر ما تنظیمات خودکار آن یکی از پیچیدهترین سیستمها و کاربرپسندترین آنها در صنعت موبایل است.
رفتار پیشفرض گوشی در ایجاد تعادل بین استفاده از نرخ تازهسازی بالا و کارآمدی توان مصرفی به شکلی است که یک کاربر معمولی نیازی به درک مسائل فنی یا دخالت دستی ندارد.
فقط ای کاش برای کاربران حرفهای در تنظیمات رابط کاربری کنترلهای دستی بیشتری روی این قضیه وجود داشت.
اما، قبل از تحقق این رویا، اپلیکیشن جالب AutoHz در گوگل پلی استور تا حدی به کمک شما میآید.
عمر باتری و سرعت شارژ گوشی OnePlus Nord
گوشی وان پلاس یک باتری 4115 میلیآمپر ساعت دارد که کمی کوچکتر از باتری وان پلاس 8 و به مراتب بزرگتر از باتری گوشی OnePlus 7T است.
این گوشی با توجه به استفاده از چیپست نسبتا کارآمد اسنپدراگون 765G که براساس گره 7 نانومتری EUV LPP سامسونگ ساخته شده است و در کنار آن مودم داخلی X53 5G قرار میگیرد، در بخش تست باتری موفق ظاهر میشود.
زمان تست باتری باید رفتار تنظیم نرخ تازهسازی تصویر را در نظر گرفت که در بالا مفصل توضیح دادیم. عملا، هر دو تست onscreen (بازپخش ویدئو و گردش در وب) با حالت 60 هرتز اجرا شدند، چون نیازی به کاربر با نمایشگر نیست.
شاید بگویید زمان گردش در وب بدون شک با نمایشگر کار میکنید، بنابراین ما برای صحت بیشتر نتایج تست، در تست مرورگر خود اجرای حالت 90 هرتز را اجباری کردیم تا ببینیم تفاوت نتیجه چقدر خواهد بود که از قضا زیاد نبود.
اختلاف نتیجه تست در حالت 90 هرتز در مقایسه با 60 هرتز این بخش فقط 40 دقیقه بود. ظاهرا فناوریهای پیشرفته نمایشگر به همراه بهینهسازیهای نرمافزاری و سختافزاری گوشی باعث شده است اختلاف بین استفاده از این دو حالت زیاد نباشد.
به طور کلی ما میتوانیم گوشی OnePlus Nord را آمار 100 ساعت در تست اختصاصیمان تحسین کنیم.
این گوشی توانست در سطح سایر گوشیهایی که از چیپست و باتری با ظرفیت مشابه استفاده میکنند قرار گیرد یا آنها را شکست دهد.
بدون شک، وان پلاس در این بخش از سختافزار گوشی حداکثر استفاده را میکند.
گوشی وان پلاس نورد از سرعت شارژ 30 وات پشتیبانی میکند. شاید در مقایسه با راهحلهایی که در حال عبور از سرعت 100 وات باشند، زیاد به نظر نرسد ولی به نظر ما به اندازه معقول سریع است بدون این که نیاز به فشار بیشتر به باتری باشد و در دراز مدت آن را فرسوده کند.
به ادعای وان پلاس، باتری این گوشی پس از نیم ساعت به 70 درصد میرسد. نتیجهای که ما به دست آوردیم 60 و 50 درصد به ترتیب پس از 30 و 25 دقیقه بود.
شارژ کامل 65 دقیقه طول میکشد که کاملا قابل قبول است.
تست بلندگو
گوشی وان پلاس در انتهای خود تک بلندگو دارد. به عبارت دیگر خبری از سیستم استریو به کمک استفاده از بلندگوی مکالماتی نیست.
با این حال، نورد در بخش تنظیمات صدای خود منو اختصاصی به اسم Dirac Audio Tuner برای افزایش کیفیت صدا دارد.
گرچه، این بخش یک منو اکولایزر واقعی نیست و تنها سه پیش تنظیمات به اسم: پویا (پیشفرض)، فیلم و موزیک دارد تا به گفته وان پلاس کیفیت صدا براساس نوع محتوا بهتر شود.
ما هر سه را تست کردیم و بلندی حجم صدا در هر مرتبه متوسط بود. حالت سینمایی به شکل بارزی صداهای زیر را بهتر میکند تا دیالوگها سادهتر شنیده شوند.
حالت موزیک تنها خیلی کم طیف محدودی از فرکانسهای صدای بم را افزایش کیفیت میدهد، ولی تنها به کمک تجهیزات آزمایشگاهی این قضیه مشخص است.
جدا از آن، هر دو حالت پیشفرض پویا و موزیک تقریبا رفتار یکسانی از نظر پاسخ فرکانس دارند که به ویژه چشمگیر نیست.
صدای با فرکانس بالا به خوبی متعادل حفظ شدند، بدون این که به شکل غیر ضروری یا ناخوشایندی کشیده باشند و این تقریبا تنها تعریفی است که میتوانیم بکنیم.
واقعا جای افسوس دارد که اندکی خروجی صدای با کیفیتتر و بهینهتر روی افزایش هزینه ساخت گوشی زیاد تاثیر نمیگذاشت، به ویژه سیستم هیبریدی که از بلندگوی مکالماتی استفاده میکند.
اما نتیجه آن میتوانست قرار دادن خروجی صدای به اندازه خوب بلندگو در کنار کیفیت عالی نمایشگر باشد. در وضعیت فعلی، باید به بلندگوی گوشی OnePlus Nord امتیاز پایینی بدهیم.
بخش نرمافزاری گوشی وان پلاس نورد: لانچر Oxygen OS 10.5
لانچر OxygenOS بخش مهم و اساسی تجربه کار با گوشی وان پلاس است. همیشه اینطور بوده است و به ویژه حالا که رامهای سفارشی محبوب سالها ارتقاء، تکرار، اصلاح و مهمتر از همه یک بازخورد دائمی کاربر را تجربه کردند.
بخش نرمافزاری یک از نکات قوت برند وان پلاس است و بدون شک مانند هر محصول مشابهی ضعفهایی دارد، ولی طرفداران فراوان آن به خودی خود برای نشان دادن کیفیت آن کافی است.
گوشی OnePlus Nord تحت بررسی ما از لانچر Oxygen OS 10.5.2 به همراه سیستم عامل اندروید 10 استفاده میکند.
ظاهر آن تا جای ممکن شبیه به نسخه خام اندروید است و تمام قابلیتهای مختلف به آن با دقت و بدون این که مزاحم کاربر باشند، اضافه شدند.
در حقیقت، لانچر مدرن Oxygen OS به مراتب با نسخه قدیم خود که بیشتر شبیه به نسخه خام اندروید بود، فاصله دارد. گوشی نورد پر از قابلیتهای اضافه و مختلف است.
اما حتی با وجود این، به لطف عملکرد دقیق وان پلاس در تکرار و تمرکز مهم روی بهینهسازی با تاخیر پایین خروجی و ورودی، این شرک چینی توانسته است یکی از سریعترین و واکنش نشاندهندهترین لانچرهای اندرویدی را در صنعت موبایل طراحی کند.
این لانچر همچنین از کاربران جدید به خوبی استقبال میکند. OnePlus Switch یک ابزار داخلی برای انتقال داده است که از طریق اپلیکیشن switch به کاربران اندرویدی و از طریق لاگین به آیکلاد به کاربران iOS اجازه میدهد دادههای خود را از روی یک نسخه پشتیبان، روی گوشی جدید وان پلاس خود برگردانند.
این ابزار، یک از کاملترین و همه کارهترین راهحلها برای کوچ از یک دستگاه به دستگاه دیگر است.
ابتدا با گوشی وان پلاس 6T شاهد استفاده از حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر بودیم که در مدل نورد مانند همیشه قابلیت اعتماد و سرعت بالایی دارد.
نکتهای که باید به آن اشاره کنیم، موقعیت نسبتا پایین آن زیر نمایشگر گوشی OnePlus Nord است. واقعا جای تعجب دارد، چون در نقد گوشی وان پلاس 8 پرو نیز نوشته بودیم، موقعیت این حسگر به ویژه به بالاتر انتقال داده شده بود تا کاربر راحت باشد.
علاوه بر اثرانگشت، اگر دوست داشته باشید میتوانید از قابلیت تشخیص چهره نیز برای باز کردن گوشی خود از قفل استفاده کنید، گرچه امنیت آن در حد راهحل دیگر نیست. در هر صورت، دقت و سرعت آن نیز خوب است.
قفل صفحه نمایش در بسیاری از لانچرهای اندرویدی یکسان است. نوتیفیکیشنها در این بخش به همراه چند میانبر قرار میگیرند که در حالت پیشفرض برای گوگل اسیستنت و اپلیکیشن دوربین هستند که در گوشههایی پایین و سمت راست و چپ صفحه دیده میشوند
بدون شک، بیشترین درخواستی که جامعه کاربران Oxygen OS از وان پلاس تا به امروز داشتند، اضافه کردن قابلیت نمایشگر همیشه روشن است.
این قابلیت در گوشی جدید به واقعیت پیوسته است و حالا شبیه به یک ساعت قابل سفارشی به اسم Ambient Display است.
محیط کاربری نمایشگر همیشه روشن (AOD) حاوی نوتیفیکیشنهای انتخابی کاربر به همراه کنترلهای زمینهای برای انجام کارهایی مانند مدیریت بازپخش موزیک است.
همچنین میتوانید انتخاب کنید AOD با برداشتن گوشی نشان داده شود یا آهسته ضربه زدن روی نمایشگر. اگر دوست داشته باشید هر دو را میتوانید فعال کنید.
به صورت پیشفرض، کشوی اپلیکیشن با کشیدن دست روی صفحه به صورت عمودی قابل دسترس است. همچنین میتوانید آن را غیر فعال کنید که در پوستههای چینی اندروید انتخاب محبوبتری است.
حرفهای بالا تنها مشت نمونه خروار برای سفارشی کردن محیط گوشی بودند. کشوی اپلیکیشن را میتوانید تنظیم کنید تا خودکار قابلیت جستجوی اپلیکیشنها را فعال کند، به جای این که با فهرستی از اپلیکیشنها روبرو شوید.
معمولا با کشیدن دست روی صفحه از بالا به پایین، سایهبان نوتیفیکیشن به همراه تاگلهای سریع نمایان خواهد شد، ولی تنظیمات آن را میتوانید تغییر دهید تا به جای آن سایهبان اختصاصی Oxygen OS نشان داده شود.
بخش Shelf گزینهای برای دسترسی سریع به جعبه ابزار، اطلاعات هواشناسی، یادداشتها، یک کیف پول دیجیتال و همچنن یک لیست سفارشی میانبر اپلیکیشن دارد.
گرچه، این صفحه خاص زیاد به چشم نمیآمد، چون در نسخههای اخیر Oxygen OS صفحه مشهور Google Feed به جایگاه قدیمی خود یعنی آخرین صفحه سمت چپ صفحه هوم برگشته است. حداقل، وان پلاس آن را کاملا حذف نکرده است.
سایهبان نوتیفیکیشن مانند همیشه است. دو مرتبه کشیدن آن به پایین یک اسلایدر برای تنظیم دستی نور صفحه نشان خواهد داد.
از طرف دیگر، تنظیمات سریع (Quick Settings) حالتی به اسم مطالعه دارد که رنگها را کاهش میدهد تا تجربه کار با گوشی در شب راحتتر باشد.
به همراه آن گزینههای دیگری به اسم Zen Mode، Focus Mode، Screen Recorder دیده میشود و میتوانید گزینههای بیشتر Data Saver، VPN، Invert Colors، Bedtime mode و Live Caption (در منو حجم صدا نیز پیدا میشود) را نیز اضافه کنید.
در لانچر Oxygen OS گوشی OnePlus Nord گزینههای زیادی برای سفارشیسازی در یک منو اختصاصی در بخش تنظیمات دیده میشود.
در این بخش میتوانید ظاهر رابط کاربری را تغییر دهید و یک تم روشن، تیره یا نیمه تیره انتخاب کنید.
حالت تیره عملا از نظر Oxygen OS یک تم است، بنابراین امکان زمانبندی آن مانند سایر پوستهها برای فعال شدن پس از تاریکی هوا وجود ندارد.
حالت تیره را نباید با Night Mode اشتباه گرفت که امکان زمانبندی آن وجود دارد و مربوط به فیلتر رنگ آبی صفحه نمایش میشود.
گرچه منظور ما این نیست که اگر میخواهید از حالت تیره استفاده کنید، محدود به یکی از تمهای پیشفرض هستید.
برعکس، میتوانید عناصر بصری رابط کاربری را مطابق با میل خود ترکیب و تطبیق دهید و جنبههای مختلف ظاهر و حس و حال آن را عوض کنید.
گزینه Tone به ویژه یک حالت تیره به همراه یک حالت روشن معمولی «تک رنگ» و یک حالت رنگی دارد. گرچه، فعلا خبری از حالت تیره رنگی نیست.
اگر از گزینه تک رنگ استفاده کنید، دقیقا میتوانید رنگ منوها را انتخاب کنید.
بعضی از سایر منوهای سفارشیسازی به شما اجازه میدهد شکل آیکونهای تنظیمات سریع را تغییر دهید و اگر دوست دارید از مجموعه آیکون متفاوت استفاده کنید.
لانچر Oxygen OS با اکثر مجموعه آیکونهای داخل پلیاستور سازگار است. در نهایت، میتوانید یک مجموعه فونت جدید نیز انتخاب کنید.
فونت پیشفرض Roboto است، ولی میتوانید آن را به فونت خود وان پلاس یعنی «Slate» تغییر دهید.
در منو سفارشیسازی بخش تنظیمات همچنین میتوانید کاغذ دیواری، شکل ساعت برای Ambient Display و انیمیشن از قفل کردن گوشی با اثرانگشت را تغییر دهید.
قابلیت «Horizon Light» که در گوشی وان پلاس 8 پرو دیده بودیم، در این جا غایب بزرگ است. از آن جایی که نمایشگر گوشی OnePlus Nord برخلاف گوشی دیگر تخت است، شرکت چینی این قابلیت را حذف کرده است.
Live Caption نسبتا قابلیت جدیدی است و حالا به دستگاههای وان پلاس و لانچر Oxygen OS راه پیدا کرده است.
این قابلیت در واقع ابتدا با اندروید 10 و روی دو گوشی پیکسل 4 معرفی شد که میتواند صدا را به کپشنهای روی صفحه رونویسی کند، بدون این که به اتصال اینترنت نیاز باشد.
این قابلیت برای افراد ناشنوا یا با مشکلات شنوایی مفید است، چون میتواند استوریها یا موارد مشابه را رونویسی کند.
در زمان نوشتن این نقد، فعلا فقط از انگلیسی پشتیبانی میشود و فراز و نشیب خودش را دارد.
در بخش تنظیمات و منو «Utilities» قابلیتهای شاخص دیگری نیز دیده میشود که بخشی از رابط کاربری Oxygen OS هستند.
اولین آنها Quick Launch نام دارد و به کمک حسگر اثرانگشت میتوانید به آن دسترسی داشته باشید. اگر گوشی خود را با این حسگر از قفل خارج کنید و انگشت خود را نگه دارید، یک چرخوفلک ظاهر خواهد شد.
سپس میتوانید انگشت خود را به طرف یک مجموعه اپلیکیشن یا میانبر قابل سفارشی بکشید.
Oxygen OS به کمک قابلیت Parallel Apps به کاربران اجازه میدهد از بعضی اپلیکیشنها دو نسخه روی گوشی خود نصب کنند.
شما میتوانید از آن برای مدیریت یک حساب دوم در فیسبوک، اسنپ چت، واتس اپ، ویچت یا هر اپلیکیشن دیگری استفاده کنید که قابلیت لاگین چندگانه ندارد.
App Locker اپلیکیشنی را که مشخص میکنید تا زمانی که رمز عبور یا اثرانگشت خود را وارد نکردید، قفل خواهد کرد تا غیرقابل استفاده باشد.
این قابلیت را نباید با «Hidden Space» اشتباه گرفت که به کمک آن میتوانید اپلیکیشنهای مخفی را در این لانچر ببینید.
اگر زیاد بازی میکنید، Oxygen OS ابزار بهینهسازی خود را برای بازی به اسم Game Space دارد.
اگر دوست دارید روی تجربه بازی خود کنترل کامل داشته باشید، حالت Fnatic تمام نوتیفیکیشنها را غیرفعال خواهد کرد، فعالیت در پسزمینه محدود میشود و حتی سیم کارت دوم غیرفعال میشود تا تمام منابع گوشی روی بازی متمرکز شود.
Oxygen OS با وجود این که اکثر ویژگیهای نسخه خام اندروید را حفظ کرده است، ولی همچنان چند اپلیکیشن اختصاصی وان پلاس برای انجام کارهای ساده دارد.
اغلب، در کنار راهحلهای خود گوگل قرار میگیرند. این اپلیکیشنها معمولا طراحی باثباتی دارند و به عنوان یک امتیاز مثبت به خوبی با سفارشیسازیهای تمام بخشهای رابط کاربری هماهنگ میشوند.
اپلیکیشن گالری این گوشی بسیار خوب است و چند ابزار ویرایش اندک، ولی ضروری دارد.
بخش سختافزاری و نتیجه بنچمارکهای گوشی OnePlus Nord
وان پلاس سابقه بسیار درخشانی برای بهینهسازی عملکرد گوشیهای خود دارد. دستگاههای وان پلاس از طریق ترکیبی از بهینهسازیهای ظریف نرمافزاری در مواردی مانند پردازنده همیشه در بالای بنچمارکها قرار میگیرند.
با وجود این، گوشی نورد پرچمدار نیست و با توجه به استفاده از چیپست اسنپدراگون 765G باید انتظار منطقی داشته باشیم.
این چیپست دو هسته سفارشی ARM کریو 475 به اسم پرایم با فرکانس 2.4 گیگاهرتز و گلد با سرعت کلاک 2.2 گیگاهرتز دارد.
سپس 6 هسته کریو 475 سیلور با فرکانس پایه 1.8 گیگاهرتز استفاده شده است. پردازنده گرافیکی نیز آدرنو 620 است.
این مشخصات سختافزاری کاملا برای نشان دادن یک عملکرد خوب در بنچمارکها کافی و بیشتر از نیاز یک کاربر معمولی اندروید است.
چیپست اسنپدراگون 765G در مدل تحت بررسی ما 12 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی دارد.
همین مشخصات به تنهایی میتواند اندکی نتیجه بنچمارکها را افزایش دهد. لازم به ذکر است وان پلاس برای این گوشی از رمهای LPDDR4x و حافظههای UFS 2.1 استفاده کرده است.
شاید این مشخصات بهترین نباشد، ولی با توجه به کلاس گوشی کافی است. تراشه موبایل این گوشی 7 نانومتری است و یک مودم داخلی X52 5G دارد تا در ساخت آن توجه اصلی مهندسان کوآلکام ابتدا روی کارآمدی توان مصرف بوده باشد تا قدرت انفجاری که برای بنچمارکها مهم است.
در بنچمارکهای ترکیبیتر و انتوتو 8، مجددا مشخص میشود گوشی OnePlus Nord به بهترین شکل از سختافزار استفاده میکند.
در این بخش گوشی X50 Pro ویوو که از همین چیپست استفاده میکند، یک مرتبه دیگر با کمی اختلاف بالاتر از گوشی وان پلاس قرار میگیرد.
گرچه، این اختلاف بسیار اندک است و در دنیای واقعی اصلا کاربران متوجه آن نخواهند شد.
با توجه به این که بنچمارک انتوتو برای اجرای تست خود چند کامپوننت GPU برای هم حالت اسکرین آف و آن دارد، ما تستهای خود را در هر دو حالت ابتدایی 60 هرتز و بالاتر 90 هرتز انجام دادیم.
همانطور که در بخش نمایشگر این نقد نوشتیم، رفتار نرخ تازهسازی بالاتر گوشی وان پلاس نورد اندکی پیچیده بوده و ساده نیست.
هیچ تضمینی نیست که تمام اپلیکیشنها از آن به هرحال بهره ببرند. انتوتو یکی از همان اپلیکیشنها است. ما تایید میکنیم بدون توجه به تنظیات نرخ تازهسازی تصویر، این اپلیکیشن همیشه 60 هرتز اجرا شد.
شاید در مورد سایر بنچمارکهای پردازنده گرافیکی سوال کنید. GFXBench در حقیقت با تنظیمات 90 هرتز هماهنگ بود و زمان اجرا نرخ تازهسازی تصویر را کاهش نداد.
گرچه، پردازنده گرافیکی آدرنو 620 به اندازه کافی قدرت داشت تا حداکثر تست با کمترین شدت Manhattan OpenGL ES، به حداکثر امتیاز 50fps در بخش onscreen این تست برسد.
هرچه سختی تست را افزایش دادیم، نتیجه باثبات باقی ماند. در نهایت نتایج تست در هر دو بخش Offscreen و Onscreen دقیقا یکسان بود و فقط گاهی از نظر تک فریم، خطاهای جزئی دیده شد.
نتایج این بنچمارکها همچنین بیشترین مقداری است که میتوانیم از چیپست اسنپدراگون 765G و پردازنده گرافیکی آدرنو 620 انتظار داشته باشیم تا نشان دهد گوشی OnePlus Nord مانند سایر گوشیهای این شرکت حداکثر استفاده را از سختافزار خود میکنند.
این گوشی زمان انجام سنگینترین تست GFXBench Aztek رفتار اندکی عجیب نشان داد. زمان استفاده از OpenGL ES و Vulkan API، بعضی نتایج همخوانی نداشتند.
البته، اگر به دستگاههای دیگری که سختافزاری مشابهی دارند مانند گوشی Moto G 5G موتورولا و گوشی Oppo Reno3 Pro 5G نگاه کنیم، میتوانیم متوجه این رفتار غیرمنطقی شویم.
شاید، زمان استفاده از این بنچمارک با یک نوع مانع نرمافزاری برخورد میکنیم. با این حال، این مقدار فشار به پردازنده گرافیکی در دنیای واقعی غیرمنطقی و غیرمعقول است.
بازیهای اندرویدی امروزه فوقالعاده با بهینهسازی خوب اجرا میشوند و حتی زمان اجرای سنگینترین بازیها، میتوانید انتظار عملکرد روان و تنظیمات خودکار پشت صحنه را داشته باشید.
از این نظر، گوشی OnePlus Nord ممکن است در حد یک پرچمدار نباشد، ولی از نظر قدرت نیز کم نمیآورد.
بنچمارک 3DMark به خوبی به همراه تستهای Offscreen و Onscreen خود در حالت 90 هرتز اجرا شد و نتایج خوبی به جا گذاشت.
نکته مهمی که باید اشاره کنیم عملکرد گوشی وان پلاس نورد در حد ادعای شرکت چینی است و توانست بیشترین کار را از سختافزار خود بکشد.
این مدل برخلاف گوشی وان پلاس 8، مجهز به یک چیپست پرچمدار نیست، ولی قدرت سختافزاری آن برای اکثر کاربران کاملا کافی است.
توجه بسیار به عملکرد روان و پیوسته لانچر Oxygen OS از عناصر سطحی گرفته تا بهینهسازیهای کرنل، نتیجه مثبتی به همراه داشته است.
گوشی نورد واقعا سرعت بالایی دارد، زمان انجام کارهای کاربر واکنش سریعی نشان میدهد و استفاده از آن لذت خاصی دارد.
دوربین گوشی OnePlus Nord
موضوع دوربین در گوشیهای وان پلاس به ویزه زمانی که مدلهای غیر پرو پیش میآید، کمی حساس است. ریشه تمام این صحبتها به تصمیم حذف دوربین تلهفوتو در گوشی وان پلاس 7T و همچنین لنز اصلی 48 مگاپیکسل با اندکی دریچه دیافراگم تاریکتر بر میگردد که در گوشی وان پلاس 8 استفاده شده بود.
گوشی وان پلاس نورد نیز به یک شکل خاصی در این تصمیم حماسی شریک است و اکثرا چون دوربین اصلی خود را مستقیما از روی وان پلاس 8 برداشته است.
به عبارت دیگر با همان حسگر 48 مگاپیکسل IMX586 سونی با اندازه 1/2.5 اینچ و اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر با لنز f/1.8 و فیلتر Quad Bayer روبرو هستیم.
ویژگیهای بیشتر آن فوکوس خودکار تشخیص فازی (PDAF) و سیستم لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS) هستند که در همان گوشی نیز وجود داشتند.
حالا، با توجه به این که قیمت گوشی OnePlus Nord از وان پلاس 8 کمتر است، عملا چنین مشخصات دوربینی باید جذاب به نظر برسد، درست است؟ خب، بستگی دارد چطور به مسائل نگاه کنید.
دوربین فوق عریض از سوی دیگر در مقایسه با گوشی OnePlus 8 افت کیفیت داشته است. مدل نورد از یک دوربین 8 مگاپیکسل با لنز f/2.3 و میدان دید 119 درجه استفاده میکند.
بخواهیم مقایسه کنیم، هر دو گوشی وان پلاس 8 و 7T دوربینهای فوق عریض 16 مگاپیکسل دارند.
گرچه، هیچکدام از این حسگرها واقعا آن چنان استثنائی نیستند و همه آنها فاقد قابلیتهای بسیاری خوبی مانند فوکوس خودکار هستند.
بنابراین، باید در مورد نورد با دقت پایین و اندکی لنز تیرهتر کار بیایید که به نظر من آنقدر بد نیست.
وان پلاس برای این گوشی تصمیم گرفته است تعداد دوربینها را به 4 عدد افزایش دهد که تا حدی علت آن فشار زیادی است که از سوی رقبای بسیار قدرتمند در این بخش از بازار حس میکند.
گوشی OnePlus Nord یک دوربین ماکرو اختصاصی با دقت فقط 2 مگاپیکسل به همراه حسگر تشخیص عمق 5 مگاپیکسل دارد که هر دو از لنزهای f/2.4 استفاده میکنند.
اپلیکیشن دوربین Oxygen Os در مدل نورد همچنان پیوستگی و امکانات بالای خود را حفظ کرده است. از نظر کاربردهای نرمافزاری کاملا شبیه به سری وان پلاس 8 با همان محیط کاربری آشنا است.
اکثر تنظیمات در گوشه بالا سمت راست نمایاب قرار دارند. در این اپلیکیشن دوربین حالا عکاسی با دقت کامل 48 مگاپیکسل سادهتر شده است، بدون این که مجبور شوید حالت عکاسی دستی را فعال کنید.
در ردیف بالای آیکونها یک تاگل وجود دارد که توسط آن میتوانید بین حالات عکاسی 12 مگاپیکسل و 48 مگاپیکسل جابهجا شوید.
گزینههای نسبتا جدید در ردیف بالا تاگل دوربین ماکرو و یک میانبر جدید برای فیلترهای عکاسی است.
استفاده از محیط کاربری اپلیکیشن دوربین اکثرا ساده است. با کشیدن دست روی صفحه به صورت افقی در هر جهت میتوانید حالات عکاسی را تغییر دهید و در همین حین با کشیدن دست به طرف بالا کشویی نمایان خواهد شد که تمام حالات عکاسی داخل آن قرار دارد.
اگر دوست داشته باشید میتوانید تنظیم کنید خارج از این کشو چه حالات عکاسی قرار بگیرند.
در حالت پرو، روی پارامترهای دوربین مانند فوکوس دستی، تعادل سفید، ایزو، نوردهی و سرعت شاتر کنترل دارید و به فرمت RAW (12 مگاپیکسل) عکاسی کرده و دو پیشتنظیمات را ذخیره کنید.
جالب است در حالت عکاسی خودکار هر دو مقادیر ایزو و تعادل سفید میتوانند حتی بیشتر از مقداری شوند که با اسلایدرهای مربوطهشان میتوانید، تعیین کنید.
همچنین یک هسیتوگرام و خطکش افقی وجود دارد که هر دو برای ترکیببندی و نوردهی به درد میخورند و میتوانید تنظیمات سفارشی خود را برای راحتی بیشتر به عنوان یک پیشتنظیمات ذخیره کنید.
علاوه بر این، باید اشاره کنیم عکاسی با حالت پرو تنها قابل استفاده با دوربین اصلی است.
اگر دکمه پاور را دو مرتبه فشار دهید اپلیکیشن دوربین سریعا باز میشود. اگر مدت زمان زیادی با گوشی نکرده باشید، باز شدن دوربین به این روش تا 3 ثانیه طول میکشد.
در اکثر موارد، زمان آن زیر فقط 2 ثانیه است. گرفتن عکس سریع است، ولی ممکن است اگر بخواهید فورا پیشنمایش تصاویری که اخیرا گرفتید را نگاه کنید، یک تاخیر کوتاه دیده شود.
کیفیت دوربین گوشی وان پلاس نورد در روز
دوربین 48 مگاپیکسل اصلی مدل Nord به نوعی به یک عضو ثابت در دستگاههای اخیر وان پلاس تبدیل شده است.
این دوربین از روی وان پلاس 8 برداشته شده است که خود آن را از روی گوشی وان پلاس 7T پرو برداشته شده بود و مجددا پیش از آن در وان پلاس 7 پرو شاهد استفاده از آن بودیم!
البته استفاده از یک سختافزار مشابه در نسلهای متعدد یک گوشی مزایایی دارد. به اندازه کافی وقت دارید تا پردازش دوربین را اصلاح کنید و همچنین با استفاده مجدد از یک ترکیب نرمافزاری و سختافزاری ثابت شده در هزینهها صرفهجویی خواهید کرد.
با توجه به این صحبتها، بدون شک تصاویر 12 مگاپیکسل گوشی OnePlus Nord یک پردازش تصویر باثبات و آشنا دارند.
زمان عکاسی در شرایط نوری خوب، جزئیات کافی است و با وجود احترام برای وان پلاس باید بگوییم در مقایسه با گوشی وان پلاس 8، از شدت رنگ ظاهرا کمی کم شده است.
همچنین باید اشاره کنیم اگر با دقت کیفیت آسمان را در تصاویر بررسی کنید، ظاهر دانهای آنها مشخص است.
دامنه دینامیک با کمک الگوریتمهای نقشهنگاری لوکال رنگ وان پلاس کاملا خوب است که به خوبی در صحنههای با کنتراست بالا کار میکند.
ما هرگونه مصنوعات انباشت تصویر را مشاهده نکردیم. بلای جان دوربینهای وان پلاس اخیرا لرزش دوربین و اجسام متحرک بوده است تا در بخشهایی از فریم تصویر مناطقی محو بیافتند.
قابلیت HDR همیشه روشن است و پشت صحنه نقش خود را نشان میدهد. موضوع عجیب وجود تنظیماتی به اسم «UltraShot HDR» در بخش تنظیمات دوربین بوده که به صورت پیشفرض فعال است و خاموش کردن آن ظاهر تصاویر را به نظر تغییر نمیدهد.
به عبارت دیگر، ممکن است الگوریتم UltraShot HDR به درستی کار نکند یا همیشه بدون توجه به وضعیت تاگل آن در بخش تنظیمات همیشه فعال است.
همانطور که بالا اشاره کردیم استفاده از حالت عکاسی با دقت کامل 48 مگاپیکسل در این گوش بسیار ساده است.
گرچه، هدف استفاده از حسگرهای با فیلتر Quad Bayer عکاسی با این حالت نیست و نتایج نهایی آن را نشان میدهند.
تصاویر 48 مگاپیکسل در مقایسه با دوستان 12 مگاپیکسلی خود پارازیت بیشتری دارند و ملایمتر هستند. واقعا سطح جزئیات به حدی زیاد نمیشود که عکاسی با این حالت ارزش داشته باشد.
گوشی OnePlus از نظر فنی میتواند تصاویر با زوم 2 برابر بگیرد. با این حال، نبود دوربین اختصاصی تلهفوتو مشخص است.
تصاویر 12 مگاپیکسل در زوم 2 برابر کمی ظاهر کرکدار و به نظر ما با پارازیت زیاد دارند.
کیفیت با این حال قابل استفاده است، گرچه اگر با دقت آنها را بررسی نکنید.
البته این کیفیت با توجه به این که تصاویر زوم با برش مرکز دوربین اصلی 48 مگاپیکسل گرفته میشوند، جای تجب ندارند.
الگوریتم ابتدا فرآیند ترکیب پیکسل را انجام میدهد تا یک تصویر معمولی 12 مگاپیکسل ثبت شود و سپس یک تصویر با زوم 2 برابر از آن برش میزند و در مرحله آخر آن را به 12 مگاپیکسل افزایش مقیاس میدهد.
دوربین فوق عریض با دقت 8 مگاپیکسل گوشی وان پلاس در مقایسه با ماژولهای همیشگی 16 مگاپیکسل وان پلاس، کمی افت کیفیت داشته است.
این دوربین از نظر دامنه دینامیک و شارپی تصویر در سطح دوربین اصلی اصلا نیست. از آن جایی که این مشکل اکثر دوربینهای فوق عریض است، تا حدی آن را میبخشیم ولی در این بخش از بازار دوربینهای فوق عریض بهتری نیز دیدیم.
انتخاب این دوربین ظاهرا برای کاهش هزینهها بوده است.
از بخش تنظیمات دوربین این گوشی میتوانید «تصحیح لنز اولترا واید» را خاموش یا روشن کنید که به صورت پیشفرض روشن است. ما سعی کردیم چند تصویر نیز با خاموش کردن آن بگیریم.
دوباره به موضوع UltraShot HDR برگردیم که این گزینه برای هر دو دوربین قابل استفاده است، ولی در کیفیت تصاویر فوق عریض با و بدون آن اختلافی ندیدیم.
گوشی OnePlus Nord همچنین یک حالت عکاسی پرتره به همراه دو سطح زوم مختلف 1 و 2 برابر با یک فیلتر زیباتر کردن چهره اختیاری دارد.
دوربین بعدی حسگر اختصاصی 5 مگاپیکسل تشخیص عمق است که ظاهرا میتواند تاثیر خود را به جا بگذارد. تصاویر پرتره واقعا استثنائی بوده و تشخیص سوژه و جداسازی از پسزمینه عالی است.
تصاویر پرتره بدون شک با دوربین اصلی گرفته میشوند. بنابراین زمانی که به داخل زوم میکنید مجددا همان مراحل ترکیب پیکسل، برش، افزایش مقیاس پیکسل مانند حالت زوم معمولی دیده میشود.
بنابراین تصاویر فوقالعاده شارپ نیستند. علاوه بر این باید اشاره کنیم، پوشاندن حسگر تشخیص عمق تصاویر پرتره را کاملا بد نمیکند، ولی تصاویر در این حالت کیفیت مشابه را به ویژه زمان عکاسی از سوژههای غیر انسانی ندارند.
گزینههای نرمافزاری برای استفاده در حالت پرتره بسیار کم هستند. یک شاخص به صورت واضح نشان میدهد الگوریتم سوژه را شناسایی کرده است یا نه که کمک قابل توجهی میکند.
ولی از طرفی نمیتوانید شدت محوشدگی پسزمینه را تغییر دهید یا حداقل ما راهی برای انجام آن پیدا نکردیم.
البته، از تنظیمات خودکار کاملا راضی بودیم.
برای عکاسی پرتره همچنین میتوانید یک حالت زیباتر کردن چهره را فعال کنید. در این حالت نیز خبری از گزینههای اضافه یا اسلایدرهای شدت زیباتر کردن چهره نیست.
فیلتری که استفاده میشود بسیار سبک است و به سختی تاثیر آن را میبینید.
با وجود این که حالت عکاسی پرتره گزینههای زیادی ندارد، ولی به طور کلی از کیفیت تصاویر بسیار راضی بودیم و سرعت عکاسی و دقت در این حالت بسیار زیاد است.
زمانی که سوژه شناسایی میشود، الگوریتم به خوبی آن را از پسزمینه جدا میکند و همچنین میتوانید از سوژههای غیر انسانی نیز چنین تصاویری بگیرید.
صحبت سوژههای غیر انسانی شد، گوشی OnePlus Nord همچنین یک دوربین اختصاصی ماکرو فوکوس ثابت دارد.
دریچه دیافراگم f/2.4 آن ممکن است تاریک به نظر برسد، ولی با کمی صبر، توجه و دقت میتوانید تصاویر قابل استفادهای بگیرید.
دوربین سلفی گوشی وان پلاس نورد
گوشی نورد دو دوربین جلو 32 و 8 مگاپیکسل دارد که هر دو از لنزهای تاریک f/2.5 استفاده میکنند. خبری از قابلیتهای ممتازی مانند فوکوس خودکار نیست، ولی همچنان میتوانید از اندازه پیکسلهای بزرگتر 1.12 میکرومتر و میدان دید 105 درجه دوربین سلفی دوم استفاده کنید.
زمانی که شرایط نور محیط خوب باشد، هر دو دوربین تصاویر قابل تحسینی میگیرند. جزئیات و شارپ بودن تصویر بسیار خوب است. رنگها شفاف و نه بیش از حد اشباع، به نظر میرسند.
عکاسی با دقت کامل 32 مگاپیکسل کمی به علت دقت بالای این دوربین طول میکشد، ولی شکایت نداریم.
دوربین سلفی 8 مگاپیکسل دوم کمی رنگها را اشباعتر میگیرد و گوشههای تصاویر نهایی به مراتب ملایم هستند. با این حال، از نظر کیفیت بین تصاویر این دوربین و دوربین اول شباهت بالایی وجود دارد.
طبق انتظار، فیلترهای زیادی برای زیباتر کردن تصاویر سلفی وجود دارد. حتی میتوانید شدت زیبایی تصاویر را در 3 سطح تغییر دهید.
گوشی Nord از این نظر هرگز افراط نمیکند و بنابراین جای شکایت نداریم.
کیفیت دوربین فیلمبرداری گوشی OnePlus Nord
میانرده وان پلاس میتواند با هر دو دوربین اصلی و فوق عریض خود فیلمهای حداکثر 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه بگیرد.
با توجه به دقت 8 مگاپیکسل دوربین دوم و خروجی تصاویر 3264 در 2448 پیکسل آن، واقعا مطمئن نیستیم چطور فیلمهای 4K میگیرد.
با این حال، بررسی ویدئوهای نهایی هر دو دوربین ثابت میکند، میتوانند ویدئوهای با دقت 3840 در 2160 پیکسل بگیرند.
ویدئوهای 4K دوربین اصلی بسیار خوب هستند، ولی با عالی بودن فاصله دارند. رنگها خوب به نظر میرسند، ولی به نظر برخی افراد ممکن است بیش از حد اشباع به نظر برسند. سطح جزئیات با توجه به کلاس گوشی عالی است.
ویدئوهای 4K دوربین فوق عریض دامنه دینامیک محدود، خروجی با پارازیت بیشتر و به طور کلی کیفیت کمتر دارند. نکته مثبت این است که وان پلاس توانسته است کیفیت رنگ این ویدئوها را در سطح دوربین اصلی حفظ کند.
زمانی که با دقت فول اچدی میگیرید، کیفیت نهایی افت چندانی نمیکند که یک امتیاز مثبت است و برای هر دو دوربین صدق پیدا میکند.
امکان فیلمبرداری فیلمهای با زوم 2 برابر نیز وجود دارد. این ویدئوها دقت فول اچدی دارند، ولی کمی ملایم به نظر میرسند.
به اندازه کافی جالب است که برخلاف انتظار ما، این ویدئوها به ویژه پارازیت زیادی ندارند ولی ملایم بودن تصاویر در سراسر قاب دیده میشود.
با این حال، امکان استفاده از آنها وجود دارد.
گوشی OnePlus Nord جدا از فیلمبرداری با دقت 4K و فول اچدی با نسبت تصویر معمولی 16:9، همچنین یک حالت فیلمبرداری سینمایی با دقت 4K دارد.
در این حالت، نسبت تصویر 21:9 است و فیلمهایی نهایی دقت 3840 در 1644 پیکسل دارند که نشان میدهد گوشی بخشی از ارتفاع ویدئوهای 4K را برش میزند.
این ویدئوها بنابراین از نظر کیفیت دقیقا با ویدئوهای غیر برشخورده و معمولی یکسان هستند. همچنین از حالت سینمایی برای فیلمبرداری 4k 30fpsبا دوربین فوق عریض نیز میتوانید استفاده کنید و نتایج نهایی فرقی ندارند.
دوربین اصلی گوشی OnePlus Nord برای دوربین اصلی از لرزشگیر اپتیکال تصویر استفاده میکند و برای رفع لرزش بیشتر از ویدئوها میتوانید با حالت Super Stable Mode فیلم بگیرید.
در این حالت همیشه از دوربین فوق عریض استفاده میشود و بخش قابل توجهی از فریم تصویر را برش میزند.
با این حال، همچنان میدان دید کمی از میدان دید دوربین اصلی عریضتر است. تاثیر واقعی خود سیستم لرزشگیر قابل توجه است.
دوربین فوق عریض سیستم OIS ندارد، ولی ویدئوهایی که باSuper Stable میگیرید نسبتا ظاهر بدون لرزش دارند.
با دو دوربین جلو میتوانید ویدئوهای سلفی با حداکثر دقت 4K بگیرید. کیفیت نهایی عالی نیست، ولی جای تحسین دارد.
دامنه دینامیک طبق انتظار پایین است که بزرگترین عامل محدودکننده کیفیت ویدئوها است. مجددا، دوربین فوق عریض فیلمهایی که میگیرد کمی به ویژه اطراف لبههای تصویر ملایمتر هستند.
دوربینهای سلفی از هیچ نوع سیستم لرزشگیر استفاده نمیکنند.
تنها وجود حالت فیلمبرداری 4k با نرخ 60 فریم بر ثانیه برای دوربین سلفی 32 کمی عجیب است. فیلمهای نهایی زمان پیادهروی کاملا لرزان هستند که علت آن تا حدی فریم ریت بالاتر است و میدان دید ظاهرا اندکی بیشتر به صورت عمودی برش خورده است.
با این حال، اگر میخواهید از این حالت با یک گیمبال برای vlogging استفاده کنید یا برای تیک تاک که گوشی معمولا ثابت است، وان پلاس این شرایط را فراهم کرده است.
کیفیت دوربین گوشی OnePlus Nord در شب
کیفیت تصاویر گوشی نورد در شب کمی داستان متفاوتی دارند. شرکت چینی به اندازه کافی وقت داشته است تا عملکرد دوربین 48 مگاپیکسل خود را بهتر کند. تغییرات اندک و اصلاحات تاثیرگذار بودند.
بنابراین، گوشی وان پلاس نورد در بین گوشیهای رقیب این بخش از بازار یکی از بهترین تصاویر را در شب میگیرد.
پارازیت دیده میشود، ولی مشکل خاصی نیست. سطح جزئیات به همراه کنتراست، دامنه دینامیک و اشباع بودن رنگ قابل ستایش هستند.
عکاسی با زوم 2 برابر، برخلاف آن چه ممکن است فکر کنید نتیجه بدی به همراه ندارد. شاید بخشی از آن به علت کیفیت عالی دوربین اصلی هنگام عکاسی در شب است.
دوربین فوق عریض طبیعتا زمان عکاسی در شب بیشتر به زحمت میافتد. پارازیت و ملایم بودن کیفیت به خوبی مشخص هستند و منابع نوری به سادگی برش میخورند.
حالا به حالت Nightscape میرسیم که وان پلاس برای حالت اختصاصی عکاسی در شب دوربینهای خود استفاده میکند.
ما کاملا از عملکرد آن و تصاویر نهایی که میگیرد راضی هستیم. تصاویر نه تنها روشنتر هستند، بلکه جزئیات بیشتر و کنتراست متعادل دارند.
عکاسی با این حالت و انباشت تصویر در کمال تعجب همچنین سریع است یا شاید بهتر باشد بگوییم به آهستگی حالات عکاسی مشابه در گوشیهای رقیب نیست . با توجه به این که گوشی نورد یک سختافزار میانرده دارد، واقعا تحتتاثیر قرار گرفتیم.
دوربین اصلی و فوق عریض هر دو میتوانند از حالت Nightscape استفاده کنند، ولی زمان عکاسی در زوم 2 برابر امکان استفاده از آن نیست.
استفاده از دوربین فوق عریض زمان عکاسی در شب با این حالت کاملا تفاوت بین یک عکس بدون خاصیت و عکسی را که باید نگه داشت، نشان میدهد. نتیجه نهایی واقعا عالی است.
زمان فیلمبرداری با دوربین اصلی در شب، فیلمهایی نهایی در کمال تعجب خوب هستند. گرچه، همین حرف را نمیتوانیم در مورد دوربین فوق عریض بگوییم که فیلمهای با پارازیت زیاد میگیرد.
حالا به کیفیت دوربین جلو زمان عکاسی در شب میرسیم که میتوانید از بین هر دو دوربین انتخاب کنید.
کیفیت تصاویر هر دو دوربین جلو متوسط و قابل استفاده است، ولی حرف زیادی برای آنها نداریم.
اگر محیط اطراف بسیار شلوغ باشد، میتوانید با فعال کردن یک گزینه از صفحه نمایش به عنوان فلاش دوربین استفاده کنید. گرچه، فعال شدن آن ظاهرا تصادفی است و ما اکثر اوقات برای تستهای خود، آن را خاموش نگه داشتیم.
رقبای گوشی OnePlus Nord
بدون توجه به این که برایتان پشتیبانی از شبکه 5G مهم باشد یا نباشد، بازار گوشیهای میانرده اشباع از مدلهایی مختلف به عنوان رقیب گوشی OnePlus Nord است.
از آن جایی که هدف فعالیت در این بازار بیشتر ارائه یک محصول با ارزش و با قیمت مناسب است، واقعا به سختی میتوان یک جایگزین «به طور کلی بهتر» از مدل نورد معرفی کنیم.
همه چیز به اولویتهای فردی شما بستگی دارد. نزدیکترین گوشی که واقعا میتوانید از نظر کیفیت به مدل نورد انتخاب کنید و در همان حال تجربه به مراتب بهتری از نظر کار با آن در زمینههای مختلف داشته باشید، گوشی OnePlus 7T است.
این گوشی یک دوربین 12 مگاپیکسل تلهفوتو، اسپیکرهای استریو، یک کیفیت ساخت محکمتر آلومینیومی و یک چیپست قابل قیاس یا بهتر اسنپدراگون 855 پلاس دارد.
گرچه، باید با بعضی مسائل کنار بیایید که شاخصترین آنها سختافزار قدیمیتر با پشتیبانی نکردن از 5G و اندکی باتری ضعیفتر است.
علاوه بر این، با وجود آن که از زمان ورود گوشی OnePlus 7T به بازار خیلی میگذرد، قیمت آن در مقایسه با گوشی وان پلاس نورد آن چنان کمتر نیست.
اگر برایتان رابط کاربری OxygenOS مهم است، باید از بین سایر محصولات وان پلاس انتخاب کنید. اما اگر دوست دارید یک تجربه نرمافزاری حتی خلوتتر و سادهتر داشته باشید، گوشی جدید پیکسل 4a گوگل به ذهن میآید.
بدون شک، در مقایسه با مدل نورد مشخصات سختافزاری پایینتر است. همچنین باید دقت کنید این گوشی تنها یک دوربین دارد.
متاسفانه، دو گوشی قدرتمندتر پیکسل 4 و 4 XL قیمت بالاتری دارند، حتی با آن که گوگل در بازارهای مختلف آنها را تخفیف زده است.
موتورولا نیز با توجه به استفاده از یک بخش نرمافزاری نزدیک به مدل خام اندروید، ارزش اشاره دارد. هر دو گوشی Moto G 5G Plus و +One Fusion قیمت مشابهی با گوشی وان پلاس نورد، البته با نمایشگرهای السیدی دارند.
واقعا کوتاهی است خارج از مجموعه نمونه محصولات شرکت BBK Electronics نگاه نکنیم. فورا گوشی Realme X3 SuperZoom به دلیل دوربین تلهفوتو واقعی که دارد، به چشم میآید.
ولی این گوشی کمی الان قدیمی شده است و یک چیپست اسنپدراگون 855 پلاس با یک پنل نمایش السیدی دارد.
سپس به گوشی Reno3 Pro اوپو میرسیم که در واقع جدیدترین عضو سری Reno اوپو نیست، ولی میتوانیم ادعا کنیم از نسلهای بعدی خود بهتر است.
در واقع، مجموعه محصولات اخیر اوپو از نظر کیفیت آدم را گیج کردند.
از بین محصولات شیائومی فورا میتوانیم گوشی Poco F2 Pro را انتخاب کنیم که یک دستگاه فوقالعاده است و یک چیپست پرچمدار واقعی یعنی اسنپدراگون 865 دارد.
قیمت این مدل در حد گوشی OnePlus Nord است، ولی تهیه آن برای کاربران کشورهای مختلف آسان نیست.
سپس به گوشی Mi Note 10 شیائومی میرسیم که یک چیپست میانرده اسنپدراگون 730G دارد، ولی با توجه به مجموعه دوربین فوقالعاده آن از جمله حسگر اصلی 108 مگاپیکسل، سخت غیرقابل توصیه است.
سپس به دوست همیشگیمان یعنی سامسونگ میرسیم که کاملا آماده است گوشی گلکسی A71 را با قیمت تقریبا مشابه با نورد به شما بفروشد.
رابط کاربری OneUI به همراه مسائل دیگر، فورا تجربه کار با اندروید را متفاوت میکند. اگر برایتان پشتیبانی از 5G مهم است، میتوانید مدل نگاهی به گوشی گلکسی A51 5G سامسونگ بیاندازید.
رای نهایی درباره گوشی OnePlus Nord
گوشی OnePlus Nord یک میانرده 5G بسیار خوب است. گوشی با ترکیب یک برگه مشخصات متعادل با تجربه عالی و استثنائی کار با رابط کاربری OxygenOS.
این گوشی به لطف مهندسی با دقت وان پلاس و خون این شرکت که در رگهای آن در جریان است، توانسته است یک محصول بسیار خوب دیگر از شرکت بی بی کی الکترونیکس باشد.
BBK تضمین میکند از نظر فناوری بین زیر شرکتهای آن یعنی اوپو، ویوو، ریلمی و وان پلاس شباهتهایی وجود داشته باشد، ولی هر شرکت به شکل کاملا متفاوتی گوشیهای خود را میسازد.
گوشی نورد با هیاهوی فراوان معرفی شد به همراه وعدههای جسورانهای که قرار است شروع جدیدی برای بخش گوشیهای اندرویدی میانرده باشد.
روی کاغذ یک کمپین بازاریابی فوقالعاده، ولی همین قضیه باعث شد که سطح انتظارات از این گوشی به شکل غیر منطقی بالا برود.
به هرحال، با برند وان پلاس روبرو هستید و نمیتوانید طرفداران را بابت ایمان به «قاتل پرچمدار» سرزنش کنید، بنابراین گوشی جدید حداقل باید دوربین اختصاصی تلهفوتو گوشی وان پلاس 7T، یک جک هدفون و یک فریم فلزی داشته باشد.
با وجود تلاشهای فراوانی که وان پلاس در ساخت یک دستگاه متمایز کرده است، ولی موبایل وان پلاس نورد در ذات خود یک میانرده دیگر است.
بنابراین، باید مانند تمام فعالان این بخش از بازار، طبق قوانین آن بازی کند. دنیای گوشیهای هوشمند در سال 2020 فضای زیادی برای آزادی عمل به عنوان یک قاتل «پرچمدار» در اختیار شما قرار نمیدهد تا مانند مدل ابتدایی وان پلاس وان عمل کنید.
حتی، قدرت و عظمت شرکت BBK نمیتواند مشخصات یک پرچمدار واقعی را در این گوشی قرار دهد و در همان حین نه تنها قیمت را پایین نگه دارد، بلکه تبلیغات فراوانی برای آن کند.
گرچه، کاری که این شرکت در گوشی نورد توانسته انجام دهد و موفق به آن شده است، استفاده از هنر وان پلاس در تمام بخشهای این گوشی است.
برای بسیاری از خریداران بالقوه، همین قضیه میتواند به اندازه کافی مانند یک ارزش افزوده باشد تا این گوشی را در مقایسه با بعضی از رقبا که مشخصات اندکی بهتر دارند، ترجیح دهند.
نکات مثبت گوشی OnePlus Nord :
- طراحی تمیز، جذاب به همراه کنترلهای همیشگی وان پلاس مانند اسلایدر هشدار
- نمایشگر اولد فوقالعاده روشن، دقیق و روان 90 هرتز با پشتیبانی از استاندارد +HDR10 و مدیریت هوشمندانه نرخ تازهسازی تصویر
- عملکرد بهینه چیپست اسنپدراگون 765G
- عمر باتری عالی حتی در حالت 90 هرتز نمایشگر
- شارژ سریع رقابتی
- رابط کاربری OxygenOS با قابلیتهایی بیشتر از همیشه. همچنان یکی از سریعترین رابطهای کاربری اندروید
- عملکرد عالی دوربین با توجه به کلاس گوشی، دوربین ضعیف فوق عریض
نکات منفی گوشی OnePlus Nord :
- فریم پلاستیکی؛ حفره بزرگ نمایشگر برای میزبانی از دو دوربین سلفی
- تک بلندگو در انتهای گوشی با کیفیت صدای نه چندان چشمگیر
- فاقد جک هدفون 3.5 میلیمتری، فاقد درگاه میکرو اسدی و چراغ وضعیت
- دوربین فوق عریض توانایی فوکوس خودکار را ندارد و نسبتا دقت آن پایین است. حالت عکاسی در زوم 2 برابر جای استفاده از یک لنز واقعی تلهفوتو را نمیگیرد.
منبع: gsmarena.com