با توجه به این که اپلیکیشن تیک تاک قرار است از اواسط ماه بعد میلادی در آمریکا تحریم شود، نظرسنجی انجام شده نشان میدهد 64 درصد بزرگسالان آمریکایی مخالف دستور ترامپ هستند که قصد دارد فعالیت این اپلیکیشن را در این کشور متوقف کند.
دستور تحریم این اپلیکیشن به این دلیل توسط ترامپ امضاء شده است، چون شرکت مادر این اپلیکیشن «بایتدنس» یک شرکت چینی است!
بسیاری از قانونگذاران آمریکایی و اعضای کابینه ترامپ عقیده دارند شرکتهای چینی از درهای پشتی قرار گرفته در محصولات خود برای به دست آوردن اطلاعات مصرفکنندگان و شرکتها استفاده میکنند و آن را برای دولت کمونیست چین میفرستند.
با آن که نظر اکثریت افراد شرکتکننده در این نظرسنجی مخالف دستور ترامپ است، 57 درصد تمام مردم آمریکا با او موافق هستند.
گرچه، آن دسته افرادی که در نظرسنجی شرکت کردند 18 سال یا بیشتر از آن سن داشتند، در حالی که اکثر کاربران تیک تاک جوانتر هستند.
این اپلیکیشن دو میلیارد مرتبه از اپ استور و گوگل پلی استور دانلود شده است. محتویات آن شامل لبخوانی، رقص، شوخی، اعتراض، آواز و موارد متعدد دیگر میشود.
ابتدا گزارشها ادعا میکردند مایکروسافت قصد داشت کسب و کار تیک تاک را در آمریکای شمالی، استرالیا و نیوزلند بخرد، ولی بنیانگذار این شرکت «بیل گیتس» نسبت به این خرید شک دارد.
توئیتر نیز ظاهرا جلسات ابتدایی با تیک تاک داشته است تا به نوعی این دو پلتفرم ادغام شوند. گرچه، این اتفاق با توجه به این که ارزش تخمینی تیک تاک 30 میلیارد دلار بیشتر از توئیتر است، بعید است اتفاق بیافتد.
اما حتی اگر یک شرکت آمریکایی یک طرف معامله قرار بگیرد، نظرسنجی شرکت تحقیقاتی Harris Poll نشان داده است 62 درصد مردم آمریکا همچنان بر این عقیده هستند که این اپلیکیشن به علت منشاء چینی آن تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا است.
نظرسنجی دیگر نشان داد 67 درصد مردم آمریکا نگران هستند چین از اطلاعات شخصی جمعآوری شده توسط تیک تاک استفاده میکند و 59 درصد کاربران تیک تاک نیز این اعتقاد را دارند.
با این حال، رویترز روز گذشته گزارش داده سندی از کاخ سفید را دیده است که نشان میدهد چطور آمریکا قصد دارد روی کسب و کار تیک تاک در این کشور تاثیر منفی بگذارد.
یک راه این کار از طریق آشفته کردن عملیات این کسب و کار و منابع سرمایهگذاری است. یکی از منابع نفوذی از کاخ سفید صحت این سند را تایید کرده و گفته است «شیوه جلوگیری از منفعت مالی این اپلیکیشن به عنوان مثال شامل توافقنامه برای حضور اپلیکیشن تیک تاک در اپ استورها…خرید از تبلیغات روی تیک تاک و پذیرش شرایط استفاده از خدمات برای دانلود اپلیکیشن تیک تاک روی دستگاه یک کاربر است.»
تحلیلگران میگویند اگر تحریم آمریکا جلوی حضور تیک تاک در اپ استور و گوگل پلی استور را بگیرد، نتیجه آن کاهش شدید رشد این اپلیکیشن است
اپلیکیشن وی چت که قابلیتهایی مانند پیامرسانی، رسانه اجتماعی و پرداختهای موبایل دارد نیز با خطر تحریم آمریکا مواجه شده است.
این اپلیکیشن که در سال 2011 توسط شرکت تنسنت راهاندازی شده است بیش از یک میلیارد کاربر دارد و بسیاری از مردم چین روزانه از آن استفاده میکنند.
ترامپ همچنین یک دستور اجرایی امضاء کرده است که جلوی انجام فعالیتهای تجاری شرکتهای آمریکایی با وی چت را میگیرد.
سندی که به رویت رویترز رسیده است، نشان نمیدهد آیا آمریکا وی چت را تحریم خواهد کرد یا نه.
تحریم تیک تاک از سوی آمریکا از 16 سپتامبر اجرایی خواهد شد، در همان تاریخ تحریم وی چت نیز ممکن است شروع شود.
«جیمز لوئیس» یک کارشناس امنیت سایبری برای «مرکز تحقیقات بینالمللی و استراتژیک» گفته است «این تحریم باعث مرگ تیک تاک در آمریکا خواهد شد. اگر آنها میخواهند رشد کنند، این قوانین مانع سختی برایشان خواهد بود.»
لوئیس اشاره کرده است که دولت آمریکا ممکن است نتواند جلوی طرفداران آمریکایی تیک تاک را در دانلود این اپلیکیشن از سایتهای خارجی بگیرد.
این اپلیکیشن 100 میلیون کاربر در آمریکا دارد و شرکت مربوطه ادعا کرده است دادههای کاربران آمریکایی روی سرورهای داخل آمریکا و سنگاپور ذخیره شده است و چنین اطلاعاتی در اختیار دولت چین قرار داده نمیشود.
تیک تاک میگوید قصد دارد به کمپینهای تبلیغاتی خود ادامه دهد، گرچه بعضی از شرکتها میگویند اگر این اپلیکیشن در آمریکا تحریم شود، برنامههای تبلیغاتی خود را به سایر اپلیکیشنها انتقال میدهند.
ظاهرا جنگ تجاری آمریکا و چین روزبهروز شدیدتر میشود و باید ببینیم اگر این اتفاق بیافتد، دولت چین چه واکنشی نشان خواهد داد.
منبع: phonearena.com