بدون شک فیسبوک بیشتر از هر شرکت دیگری متهم به سوءاستفاده از دادههای کاربران خود است.
اپلیکیشن این شرکت به دفعات در پروندههای مختلف متهم شده و حتی در مواردی جریمههای سنگینی پرداخت کرده است.
گرچه، این دفعه انگشت اتهام به سمت اپلیکیشن اینستاگرام این شرکت گرفته شده است که باید بابت آن جواب دهد. در پرونده حقوقی جدید ادعا شده است اینستاگرام غیرقانونی برای درآمدزایی، اطلاعات زیستی کاربران (مانند اثرانگشت) را جمعآوری میکند.
همین ماه گذشته علیه فیسبوک یک پرونده حقوقی شکل گرفت. در این پرونده ادعا شده بود این شرکت اطلاعات بیومتریک کاربران پلتفرم خود را از طریق ابزارهای تگگذاری تصویر جمعآوری میکند.
فیسبوک برای فیصله دادن به پرونده پیشنهاد کرد 650 میلیون دلار پرداخت کند.
در جدیدترین پروندهای که یک دادگاه ایالتی در شهر ردوورد ثبت شده است، این شرکت مجددا بابت جمعآوری و ذخیره دادههای بیومتریک بیش از 100 میلیون کاربر اینستاگرام بدون دانش یا رضایت کاربر و کسب درآمد از آنها، متهم شده است.
در این پرونده آورده شده است این رفتار تخطی از قانون حریم خصوصی در ایالت ایلینوی است که مغایرت با استفاده بدون اجازه از دادههای بیومتریک دارد.
طبق این قانون، شرکت آمریکایی ممکن است برای هر تخطی هزار دلار جریمه شود، اما اگر ثابت شود این شرکت از قصد و بدون اعتنا به قوانین از آنها تخطی کرده است، جریمه تا 5 هزار دلار افزایش پیدا میکند.
در این پرونده قانونی همچنین اشاره شده است فیسبوک تنها از ابتدای امسال به اطلاع کاربران اینستاگرام رسانده که اطلاعات بیومتریک آنها را جمعآوری میکرده است.
در حال حاضر، مسئولان این شبکه اجتماعی نسبت به این خبر واکنشی نشان ندادند.
در طول چند ماه اخیر، گزارشهای متعددی در مورد جمعآوری یا ذخیرهسازی غیرقانونی کاربران توسط اپلیکیشنها منتشر شده است.
جدیدا، توجه روی اپلیکیشنهای چینی به علت اتهامات آمریکا بوده است. روند کار به این شکل است که ابتدا تحقیقاتی شکل خواهد گرفت و اگر شرکت توسعهدهنده اپلیکیشن مقصر شناخته شود، باید یک جریمه سنگین پرداخت کنند.
با این حال، چنین چیزی برای اپلیکیشنهای چینی نبوده است. دولتهای مختلف، به ویژه آمریکا و هند این اپلیکیشنها را به بدترین شکل ممکن مجازات کردند.
همانطور که قبلا گفتیم، آمریکا دو اپلیکیشن مشهور چینی یعنی تیک تاک و وی چت را بدون تحقیق، تحریم کرده است.
حالا سوال این جا است، با توجه به پروندههای حقوقی اخیر فیسبوک و حالا اینستاگرام، چطور باید به این شرکتها و اپلیکیشنهایشان اعتماد کرد؟ ظاهرا همه دوست دارند در زندگی کاربران سرک بکشند و کاربران هیچ چارهای جز این ندارند که تصمیم بگیرند چه کسی این کار را انجام دهد.
منبع: gizchina.com