فهرست عنوانها
مقایسه گرافیک PS3 vs PS4
ارتقا PS3 به خاطر CPU آن بسیار دشوار بود، اگر چه بنظر میرسید که سونی عمدا این کار را انجام داده ولی توسعه دهندگان بیکار نماندند و دست به کار شدند. البته نتیجه این کار چندان رضایت بخش نبود. GPU که سونی در PS3 از آن بهره برد RSX Reality Synthesizer بود که توانایی پردازش 400 گیگافلاپ (0.4 ترافلاپ) را داشت. برای CPU، سونی از یک موتور هشت هستهای سفارشی استفاده کرد که قادر بود برخی از پردازشهای گرافیکی را نیز انجام دهد. پیشرفتهای بسیاری در PS3 نسبت به نسلهای گذشته رخ داد که نشان دهنده سرمایه گذاری عظیم سونی روی کنسول بازی خود بود.
اما در PS4 سونی از پردازنده و چیپ گرافیکی استفاده کرد که کار با آن برای توسعه دهندگان آسانتر بود. پردازنده سفارشی AMD Jaguar در کنار چیپست گرافیکی مبتنی بر AMD که در پردازندههای Radeon از آن استفاده میشد قدرت زیادی را به نسل چهارم کنسول بازی سونی اعطا کرد. به نظر میرسد سونی از همین استراتژی در PS5 نیز استفاده کند.
PS4 Pro از چه کارتی گرافیکی استفاده میکند؟
PS4 Pro از پردازنده گرافیکی AMD Radeon با قدرت پردازش 4.2 ترافلاپ استفاده میکند. در این کنسول بازیها میتوانند با رزولوشن 4K و 60 فریم در ثانیه اجرا شوند اگر چه این اعداد بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند. بازیهای موجود در بازار معمولا دارای یکی از کیفیتهای 4K و 30 فریم بر ثانیه یا 1080p و 60 فریم بر ثانیه هستند. وضوح 4K نیز که در تبلیغات این کنسول روی آن مانور زیادی داده شد معمولا واقعی نیست اما پردازنده گرافیکی به نوعی بازی را نمایش میدهد که حس رزولیشن 4K واقعی را به شما القا میکند.
نسل جدید گرافیکهای به کار رفته در PS5 چند ترافلاپ قدرت دارند؟
برای پاسخ به این سوال اول باید بدانید که واحد ترافلاپ به چه معناست و چه چیزی را بیان میکند. ترافلاپ در واقع یک واحد برای بیان قدرت پردازنده است. هرچه GPU یک کنسول بازی از ترافلاپ بالاتری برخوردار باشد، سریعتر میتواند عملیات پردازش را انجام دهد و آن را به گرافیکی که روی صفحه نمایش خود مشاهده می کنید، ترجمه کند.
PS4 Pro دارای 4.2 ترافلاپ قدرت پردازش است در حالی که چیپست گرافیکی Xbox One X میتواند با 6 ترافلاپ اطلاعات را پردازش کند. این دو کنسول، قدرتمندترین کنسولهای گیمینگ موجود در بازار فعلی هستند. البته نسخه پایه PS4 دارای پردازنده 1.8 ترافلاپی و نسخه پایه Xbox One دارای پردازنده 1.3 ترافلاپی میباشد. حالا که با مفهوم ترافلاپ و قدرتمندترین پردازندهی کنسولها آشنا شدید وقت آن رسیده که پردازنده گرافیکی PS5 را معرفی کنیم. پردازندهای که PS5 از آن استفاده میکند دارای قدرت پردازش باور نکردی 10.28 ترافلاپ میباشد.
Mark Cerny، طراح و معمار PS4 و PS5، در مصاحبهای عنوان کرد که PS5 با رزولوشن 8K و پشتیبانی از ردیابی اشعهای عرضه خواهد شد. این سخنان جزئیات جدیدی در مورد کنسول بازی آینده سونی به ما میدهد.
رزولوشن 8K به جزئیات تصویری یک بازی و وضوح تصویر خروجی اشاره دارد. اگر بخواهیم ملموستر در مورد وضوح 8K صحبت کنیم این رزولیشن 4 برابر وضوح 4K و 16 برابر کیفیت 1080 میباشد. جزئیاتی که در رزولیشن 8K نمایش داده میشود به قدری بالاست که بازی به طبیعیترین شکل ممکن نمایش داده میشود.
ردیابی اشعهای یک تکنیک رندرگیری است که در آن نور در محیطهای سهبعدی به فضا تابیده میشود. با استفاده از این تکنیک، منابع تابش نور بهصورت خطی به اجسام نمیتابند، بلکه مسیر منبع نور از پرتوهای خود جدا است، که این موضوع باعث میشود درهنگام برخورد نور با اجسام عمل بازتاب نور بهوقوع بپیوندد و اجسام از بازتاب یک منبع نور اصلی، روشنایی خود را بدست بیاورند، و این بازتابها آنقدر ادامه پیدا میکند تا به چشم شما برسد. این تکنیک باعث میشود محیط بازی واقعیتر به نظر برسد و به گیمرها حس بودن در صحنه را القا کند. در حال حاضر، این تکنیک تقریباً به طور انحصاری در فیلمهای سینمای هالیوود استفاده میشود.
مقایسه چیپ گرافیک PS5 با Xbox Series X:
روی کاغذ پردازنده گرافیکی Xbox Series X از نظر ترافلاپ قویتر ظاهر میشود اما ترافلاپ تنها عامل موثر در ارائهی بهترین خروجی نیست. برای مقایسهی خروجی و کیفیت تصویر نهایی این دو کنسول باید منتظر عرضهی رسمی آنها باشیم. البته به خاطر داشته باشید کیفیت 8K بیشتر جنبه تبلیغاتی برای این دو محصول دارد چون تفاوت آنها انقدر به چشم نخواهد آمد.