فهرست عنوانها
گوشی آنر 30 پرو پلاس جدیدترین پرچمدار شرکت چینی است. حتی با آن که تقریبا یک سال و نیم قبل این شرکت دو پرچمدار یعنی دو گوشی Honor View 30 و 30 Pro را وارد بازار کرده بود، ولی حالا وقت آن است با پرچمدارهای واقعی این شرکت یعنی سری آنر 30 آشنا شویم.
مدلی که امروز میخواهیم در روکیدا بررسی کنیم گوشی Honor 30 Pro Plus است که در بین اعضای خانواده یعنی دو گوشی آنر 30 و آنر 30 پرو شبیهترین گوشی به یک پرچمدار استثنائی است.
اگر نقد و بررسی دو گوشی P40 و P40 Pro هوآوی را قبلا مطالعه کرده باشید، میدانید این رویه در بین آنها نیز وجود داشت.
در حقیقت، دو گوشی P40 Pro و Pro پلاس وجه مشترک زیادی با گوشی آنر 30 پرو پلاس نه تنها از نظر سختافزاری، بلکه طراحی نیز دارند.
گرچه، گذشت آن دورانی که گوشی های پرچمدار آنر به ویژه قیمت پایینی داشتند. سری 30 مانند سری آنر 20 پارسال، قیمتی در حد گوشیهایی در حد سایر برندهای بزرگ در بازار دارند. ولی این مرتبه، ما واقعا میتوانیم علت قیمت تقریبا 700 یورویی گوشی آنر 30 پرو پلاس را در روسیه درک کنیم، که احتمالا زمان ورود به بازار اروپا نیز همین مقدار خواهد بود.
گوشی Honor 30 Pro Plus یک نمایشگر اولد 90 هرتز، عملکرد عالی در بخش سختافزاری به لطف چیپست کرین 990، سرعت شارژ سیمی و بیسیم سریع، مجموعهای از دوربینها با طولهای کانونی متنوع با قابلیتهای بالای دوربین اصلی به همراه یک طراحی کاملا ممتاز دارد.
این گوشی تمام مشخصاتی را که یکی از بهترین گوشی های 2020 باید داشته باشد تیک میزند، ولی به ویژه از تصمیم آنر برای استفاده از نمایشگرهای اولد در دستگاههای ردهبالایش به جای انتخاب از فناوری قدیمی السیدی خوشحال هستیم.
با این مقدمه اجازه دهید در این مطلب این گوشی را به چالش بکشیم و بررسی کنیم. پس تا انتها همراه روکیدا باشید.
مشخصات گوشی آنر 30 پرو پلاس:
- بدنه: 160.3 در 73.6 در 8.4 میلیمتر، وزن: 190 گرم؛ پنل پشتی و جلو شیشهای، فریم آلومینیومی؛ روکش دافع آب
- نمایشگر: نمایشگر خازنی اولد 6.57 اینچ، دقت 1080 در 2340 پیکسل، نسبت تصویر 19.5:9، تراکم پیکسلی 392 پیکسل در هر اینچ، نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز
- چیپست: کرین 990 5G، پردازنده هشت هستهای (2 هسته کورتکس A76 با سرعت کلاک 2.86 گیگاهرتز + 2 هسته کورتکس A76 با سرعت کلاک 2.36 گیگاهرتز + 4 هسته کورتکس A55 با سرعت کلاک 1.95 گیگاهرتز)، پردازنده گرافیکی Mali-G76 MP16
- حافظه: 256 گیگابایت حافظه داخلی، 8 یا 12 گیگابایت حافظه داخلی؛ حافظه UFS؛ پشتیبانی از درگاه کارت حافظه جانبی (از نوع Nano Memory)
- سیستم عامل: اندروید 10، لانچر Magic UI 3، فاقد سرویسهای گوگل پلی
- دوربین عقب: عریض (اصلی): لنز اصلی: 50 مگاپیکسل (فیلتر RYYB)، اندازه حسگر 1/1.28 اینچ، 23 میلیمتری، اندازه پیکسل 2.44 میکرومتر، فوکوس خودکار تشخیص فازی همه جهته، فوکوس خودکار لیزری، لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS)؛ دوربین تلهفوتو: 8 مگاپیکسل، ضریب اف f/3.4، 125 میلیمتری (تلهفوتو پریسکوپ)، فوکوس خودکار تشخیص فازی، OIS، زوم اپتیکال 5 برابر؛ دوربین فوق عریض: 16 مگاپیکسل، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.2، 18 میلیمتری، فوکوس خودکار؛ حسگر عمق سنج: 2 مگاپیکسل؛ فلاش الایدی، عکاسی سراسرنما، HDR
- دوربین جلو: 32 مگاپیکسل، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.0، طول کانونی 26 میلیمتر (عریض)، اندازه حسگر 1/2.8 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر؛ دوربین فوق عریض: 8 مگاپیکسل، ضریب اف f/2.2؛ HDR
- دوربین فیلمبرداری: دوربین عقب 4K@30/60fps, 1080p@30/60fps, 1080p@1920fps، لرزشگیر الکترونیک تصویر مبتنی بر استفاده از ژیروسکوپ؛ دوربین جلو: 4K, 1080p، لرزشگیر الکترونیک تصویر مبتنی بر استفاده از ژیروسکوپ
- باتری: 4000 میلیآمپر ساعت؛ شارژ سریع 40 وات؛ شارژ بیسم سریع 27 وات، شارژ معکوس 5 وات
- سایر مشخصات: حسگر اثرانگشت (زیر نمایشگر، اپتیکال)؛ تابنده نور مادون قرمز؛ ماژول NFC
گرچه، با نگاه به مشخصات گوشی آنر 30 پلاس یک عیب بزرگ دیده میشود که آنر باید آن را با قیمت پایین جبران میکرد. قیمت 700 یورویی این گوشی اگر سرویسهای گوگل داشت، قابل توجیح بود.
همین نقص باعث میشود این گوشی در مقابل رقبا وضعیت خوبی نداشته باشد و باید آن را با تجربه عالی سختافزاری و نرمافزاری جبران کند.
بدون شک، روزانه به فروشگاه اپ گالری هوآوی اپلیکیشنهای خیلی زیادی اضافه میشود، ولی پیدا کردن تمام اپلیکیشنهایی که ما استفاده میکنیم ممکن سخت باشد، بنابراین پیدا کردن اپلیکیشنهای ضروری و نصب آنها روی این گوشی کاربرپسندترین تجربه ممکن نیست.
اگر برایتان نبود سرویسهای گوگل مهم نیست و اپ گالری هوآوی تمام اپلیکیشنهای مورد نیازتان را دارد، گوشی آنر 30 پرو پلاس میتواند به دلیل امکانات و قدرت فراوان گوشی پرچمدار بعدی شما باشد.
محتویات جعبه فروش گوشی Honor 30 Pro Plus
این گوشی یک جعبه فروش استاندارد دارد که داخل آن دفترچه راهنمای کاربر، کابل یواسبی A به یواسبی C برای شارژ و انتقال فایل و همچنین شارژر سریع 40 وات قرار داده شده است.
همچنین یک قاب محافظ شفاف و سیلیکونی دیده میشود تا پنل زیبا و جذاب عقب را به رخ سایرین بکشید.
طراحی گوشی آنر 30 پرو پلاس
طراحی جدید گوشی Honor 30 Pro Plus کاملا تصویر برند این شرکت را منعکس میکند و تلاش آن برای جلب توجه کاربران جوان است.
ما مدل نقرهای تیتانیوم را برای بررسی در اختیار داریم و با آن که برخی از افراد ممکن است این رنگ را به این علت که به اندازه کافی تو چشم نیست «دلگیر و خستهکننده» تصور کنند، ولی به نظر ما کلمه «تازه و شاداب» بهتر است.
این رنگ بدون شک گوشی را متفاوت نشان میدهد و رنگ آن با توجه به نحوه برخورد نور اندکی به بنفش تغییر رنگ میدهد و لوگو آنر یک حلقه سهبعدی خاص اطراف خود دارد و همیشه در تضاد با تمام مساحت پنل پشتی قرار میگیرد.
از طرف دیگر، ما شدیدا طرفدار ظاهر شیشه یخزده هستیم که روزبهروز محبوبتر میشود.
ظاهر پنل پشتی به راحتی لک میافتد و از نظر قرارگیری محکم در دست بهترین طراحی را ندارد، ولی اثر انگشتها به لطف رنگ گوشی تنها زمان نگاه از یک زاویه خاص دید میشوند.
تنها چیزی که دوست نداریم، برآمدگی بزرگ دوربین در عقب است. ما قبول داریم داخل آن سختافزار زیادی قرار گرفته است و ماژول پریسکوپ به همراه حسگر اصلی بزرگ 50 مگاپیکسل در این قضیه دخیل هستند، ولی بدون شک لبه برآمده را میتوانیم حس کنیم.
این مشکل را استفاده از قاب محافظ رفع میکند، ولی بدون آن نباید انتظار داشته باشید گوشی روی یک سطح صاف تخت قرار گیرد.
در نمای جلو چشممان به پنل نمایش خمیده اولد با دو حفره در بالا گوشه سمت چپ میافتد که داخل آن دو دوربین جلو قرار میگیرد.
این اولین مرتبه است که در بین محصولات آنر از نمایشگر خمیده استفاده میشود و همانطور که قبلا اشاره کردیم، ترکیب نمایشگرهای خمیده با بریدگیهایی که موقعیت آنها در مرکز نیست، بخش زیادی از فضای مهم نمایشگر را هدر میدهد.
فضای بین دوربینها و حاشیه بالایی خوب است، اما از حاشیه کناری بیش از حد دور است تا بخش زیادی از نمایشگر غیرقابل استفاده شود. به هرحال، موقعیت یک دوربین روی خمیدگی بهینه نخواهد بود و نتیجه آن ثبت تصاویر تحریفشده است.
حواشی اطراف نمایشگر نیز باریکترین نیستند، ولی از طرفی برای شما مزاحمتی ندارند. همچنین ظاهر حاشیه بالایی و پایینی متقارن است تا به اعتقاد ما گوشی آنر 30 پرو پلاس یک «ظاهر کاملتر» داشته باشد.
زمانی که به دو طرف گوشی نگاه میکنیم، طراحی غیرمعمول فریم را میبینیم. جنس فریم از آلومینیوم با یک ظاهر براق و رنگ یکدست با پنل پشتی است، ولی در طرفین به قدری باریک بوده که اندکی پهن شده است تا در سمت راست جا برای دکمه پاور و دکمه تنظیم حجم صدا باز شود که آنها را به راحتی میتوانید با انگشت شست خود پیدا و استفاده کنید.
طرفین بالا و پایین فریم اندکی مقعر هستند تا گوشی یک ظاهر متمایزتر داشته باشد. توری اسپیکر را در پایین گوشی در امتداد پورت یواسبی C و شیار سیم کارت میبینیم. در بالای گوشی تابنده نور مادون قرمز قرار گرفته است.
به طور کلی، ما از ظاهر و حس و حالی که به وجود میآورد، خوشمان آمد. ظاهر گوشی آنر 30 پرو پلاس کمی با نسلهای قبلی که ارزان بودن آنها تابلو بود متفاوت بوده و احتمالا دلیل ماجرا اضافه شدن شیشه یخزده، فریم با طراحی متفاوت و نمایشگر اولد خمیده است.
ظاهر این گوشی ما را تا حد زیادی به علت حفره نمایشگر، نمایشگر خمیده و آرایش دوربین در عقب به یاد سری P40 Pro هوآوی میاندازد.
همچنین باید اشاره کنیم وزن این گوشی بیشتر از 190 گرم حس میشود که احتمالا علت آن تمام سختافزاری است که در بالای گوشی قرار گرفتند.
بدون شک گوشی Honor 30 Pro Plus کاملا سنگین است و باید علت آن را به گردن ماژولهای دوربین بیاندازیم. هر 5 دوربین (از جمله دو دوربین جلو) و به ویژه دو تای آنها یعنی دوربین تلهفوتو پریسکوپ با زوم اپتیکال 5 برابر و حسگر بزرگ 50 مگاپیکسلف، بزرگ هستند.
با این حال، با یک گوشی با طراحی رایج ساندویچ شیشه و فلز روبرو هستیم، بنابراین در دست لیز میخورد و به اندازه کافی بزرگ است تا آن را سنگین بدانیم. بنابراین، استفاده از یک قاب محافظ ممکن است فکر بدی نباشد.
نمایشگر گوشی آنر 30 پرو پلاس
همانطور که قبلا اشاره کردیم، بخش خمیده نمایشگر تجربه اول شرکت آنر است و آنها همچنین برای اولین مرتبه برای سری پرچمدارهای رایج و اصلی خود، تصمیم به استفاده از یک پنل نمایش اولد گرفتند.
سری آنر مجیک در گذشته مجهز به نمایشگرهای اولد بودند، ولی هرگز در سری View و سری که در حال بررسی آن هستیم، این قضیه دیده نشده بود.
استفاده از نمایشگر با نرخ تازهسازی تصویر نیز اتفاق جدیدی برای آنر است و انتخاب 90 هرتز به جای 120 هرتز تصمیم بهتری میتواند باشد، با توجه به این که نمایشگرهای 120 هرتز روی عمر باتری تاثیر قابل توجهی میگذارند.
از طرف دیگر، استفاده از نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز به یک ترند تبدیل شده است و انتخاب آن از دیدگاه صرفهجویی در هزینهها نیز منطقی است.
به هرحال، نمایشگر این گوشی شباهت زیادی به پنل نمایش گوشی P40 پرو پلاس دارد، یعنی یک پنل اولد 6.57 اینچ استفاده شده است. گرچه،دقت پایینتر و برابر با 1080 در 2340 پیکسل به همراه نسبت تصویر طویل 19.5:9 است.
کیفیت نمایشگر شفاف و شارپ است. نور صفحه در حالت تنظیم به صورت دستی میتواند به 436 نیت برسد و عدد 586 نیت را زمان تنظیم آن به صورت خودکار به دست آوردیم که اصلا بد نیست، ولی پشت سر رقبا قرار میگیرد و محتوای روی صفحه ممکن است زیر نور مستقیم خورشید به خوبی دیده نشود.
حالت پیشفرض نمایشگر Vivid است و دقت رنگ در این حالت کمی دقیق نیست. رنگهای سفید یک ته رنگ آبی غلیظ دارند و در مقدارهای کمتر نور صفحه، به بنفش تبدیل میشود.
متوسط DeltaE در این حالت 6.6 و حداکثر انحراف 9.6 است. دقت رنگ عالی را زمان استفاده از حالت نرمال میبینید. متوسط DeltaE فقط 1.9 و حداکثر انحراف فقط 3.2 است.
به عبارت دیگر، دقت رنگ زمانی که با چشم غیرمسلح به نمایشگر نگاه میکنید، فرقی با عالی ندارد. با این حال، اگر رنگها برایتان در حالت vivid خوشایندتر است، به صورت دستی میتوانید دمای رنگ را تنظیم کنید.
متاسفانه، نمایشگر گوشی آنر 30 پرو پلاس از استاندارد HDR پشتیبانی نمیکند تا محتوای HDR را در پلتفرمهای مختلف نتوانید ببینید. البته باید بگوییم اپلیکیشن نت فلیکس در اپ گالری وجود ندارد.
با آن که با اولین گوشی 90 هرتز آنر روبرو هستیم، ولی نرخ تازهسازی تصویر کاملا هوشمندانه است و تنظیمات نرخ تازهسازی تصویر براساس محتوای روی صفحه خودکار به 90 هرتز و 60 هرتز تغییر میکند.
به عنوان مثال، بخش نرمافزاری به صورت پیشفرض60 هرتز را برای ویدئوهای تمام صفحه انتخاب میکند. مسیریابی در منوها یا استفاده از یک مرورگر وب (امکان استفاده از مرورگر کروم را دارید)، باعث خواهد شد اسکرول کردن و انیمیشنها روان باشند.
عمر باتری و سرعت شارژ گوشی آنر 30 پرو پلاس
حتی با آن که این گوشی یک باتری نه چندان بزرگ و فقط 4000 میلیآمپر ساعت دارد، ولی ماندگاری شارژ آن به اندازه کافی خوب است تا امتیازهای قابل احترامی به دست آورد.
تستهای باتری این گوشی زمان روشن بودن صفحه نمایش امتیاز بسیار خوبی را نشان میدهند و امتیاز نهایی یعنی ماندگاری شارژ در حالت انتظار عالی است.
تنها نتیجه تستهای تماس صوتی اینترنتی میتوانست بهتر باشد. نکته جالب این که امتیاز باتری سری P40 هوآوی نیز در این بخش پایین بود و آنها باتری و چیپست مشابه دارند، بنابراین علت خاصی برای آن باید وجود داشته باشد.
در مورد سرعت شارژ گوشی Honor 30 Pro Plus باید بگوییم سریعترین نیست، ولی یقینا در سطح رقبا قرار میگیرد. شارژر 40 وات این گوشی پس از 30 دقیقه آن را 70 درصد شارژ میکند، ولی برای شارژ کامل باید دقیقا 1 ساعت و 8 دقیقه صبر کنید.
تست بلندگو
این گوشی از اسپیکرهای استریو با کیفیت صدای عالی بهره میبرد. یک اسپیکر در انتهای گوشی پشت توری نقطهای قرار گرفته و نقش دیگر بلندگوی مکالماتی اسپیکر دوم است.
حجم صدا و بلندی هر دو بلندگو ظاهرا به خوبی متعادل شده است و حروف با صدا و صداهای با فرکانس متوسط اصلا خفه نیستند، از طرفی خروجی صدای بم این گوشی یکی از بهترینها است که تا حالا شنیدیم.
به طور کلی، کیفیت صدای گوشی آنر 30 پرو پلاس عالی و شاداب است. بلندی حجم صدا نیز بالاتر از سطح متوسط قرار میگیرد و خیلی خوب است آنر موفق شده بدون قربانی کردن حجم صدا از بلندگوهای با صدای شفاف استفاده کند.
بخش نرمافزاری: لانچر Magic UI 3 به همراه اندروید 10
مدیریت بخش نرمافزاری گوشی Honor 30 Pro Plus به عهده جدیدترین نسخه لانچر Magic UI یعنی 3 و اندروید 10 است که تفاوت چندانی با لانچر EMUI هوآوی ندارد.
از نظر زیبایی، حس و حال و مجموعه امکانات کلی این دو یکسان هستند. به عبارت دیگر، خبری از سرویسهای گوگل نیز نیست. البته، بدون شک دیگر همه از مشکلات بین هوآوی (البته بهتر بگوییم چین) و دولت آمریکا خبر دارند. بنابریان، اگر میخواهید از خدمات و اپلیکیشنهای گوگل استفاده کنید، باید بدانید هر راهحل ممکن عمر چندانی ندارد.
همچنان برای این قضیه راهکار قابل اعتمادی وجود ندارد و باید بهای بعضی چیزها را به جان بخرید، به عنوان مثال دریافت نکردن نوتیفیکیشنها از بعضی اپلیکیشنها.
بهترین گزینه برای پیدا کردن و نصب اپلیکیشنها اپ گالری هوآوی است که تعداد اپلیکیشن زیادی دارد، ولی تجربه هر کاربر با دیگری متفاوت است.
گرچه، گزینههای دیگری نیز وجود دارند مانند فروشگاه خود آمازون، APKPure و APKMirror.
اگر تنها از اپلیکیشنهای رایگان گوگل پلی استور استفاده میکنید، میتوانید مطمئن شوید که در این فروشگاهها پیدا میشوند. گرچه، بارگذاری آنها کمی دردسر دارد.
یک شکایت کوچک که میتوانیم در مورد اپ گالری کنیم این است که تقریبا همیشه روی صفحه هوم یک تبلیغ خوشآمدگویی قرار دارد و باید آن را ببندید. مشکل خاصی نیست، ولی کمی روی اعصاب میرود.
خب حالا اجازه دهید بخش نرمافزاری گوشی آنر 30 پرو پلاس را بهتر بررسی کنیم. طراحی رابط کاربری از زمان گوشی آنر View 30 Pro فرقی نکرده است و همان آیکونها، سایهبان نوتیفیکیشنها، منوی کلی تنظیمات و منو اپلیکیشنهای اخیر آشنا را میبینیم.
آیکونهای بخش سایهبان گوشی هانر 30 پرو پلاس توتیفیکیشن دایرهای و به رنگ آبی (زمان فعال بودن و خاکستری زمان خاموش بودن) هستند که ما را یاد نسخه خام اندروید و لانچر OneUI سامسونگ میاندازند.
متاسفانه، نمیتوانید با کشیدن دست روی صفحه از بالا به پایین سایهبان نوتیفیکیشن را ظاهر کنید، بنابراین همیشه باید از نوار وضعیت آن را به سمت پایین بکشید و انجام این کار روی گوشی بزرگ آنر 30 پرو پلاس یک چالش است.
صفحه را از منو اپلیکیشنهای اخیر خواهید توانست به دو نیم برای استفاده از دو اپلیکیشن تقسیم کنید یا یکی از اپلیکیشنها را به شکل یک پنجره کوچک و بدون فرم شناور در آورید.
روش دوم ظاهرا برای اکثر اپلیکیشنهای سیستمی قابل استفاده است، بنابراین انتظار داریم از اپلیکیشنهای شخص ثالث نیز پشتیبانی گسترده شود.
منو کلی تنظیمات آیکونهای دایرهای برای هر کدام از زیر منوها با رنگهای متفاوت دارد تا گزینه مورد نظرتان را بتوانید راحتتر انتخاب کنید.
در گوشی آنر 30 پرو پلاس همچنین اگر طرفدار حفرههای نمایشگر نیستید، راهحلی در نظر گرفته شده است. حالت تمام سیستمی تیره را میتوانید فعال کنید تا بریدگی را در اکثر موارد مخفی کند یا آن را کاملا با یک نوار مشکی ضخیم بپوشانید. گرچه، آیکونهای وضعیت در نوار مشکی باقی خواهند ماند تا فضایی از نمایشگر هدر نرود.
به صورت پیشفرض، سیستم مسیریابی با ژستهای حرکتی فعال است و عملکرد آن فرقی با گذشته ندارد، یعنی کشیدن دست روی صفحه از سمت چپ یا راست صفحه برای برگشت به عقب، یک مرتبه کشیدن دست روی صفحه از پایین برای رفتن به صفحه هوم و کشیدن از پایین و نگه داشتن آن برای باز کردن منو اپلیکیشنهای اخیر.
حتی با آن که نوار مسیریابی در پایین وجود ندارد، ولی کشیدن دست روی صفحه به سمت چپ و راست حاشیه پایینی باعث جابهجایی سریع بین اپلیکیشنهای فعلی و قبلی خواهد شد.
ویژگی جالب دیگر سوایپ از هر کدام از طرفین گوشی و نگه داشتن دست است تا پس از آن یک پنل کوچک با اپلیکیشنهای مختلف باز شود.
شما میتوانید اپلیکیشنهای مورد نظر خود را حذف یا اضافه کنید، پنل اج در گوشیهای سامسونگ عملکرد مشابهی دارد.
اگر دوست داشت باشید مانند سایر گوشیهای اندرویدی میتوانید یک کشوی اپلیکیشن نصب کنید. لانچرهای EMUI و Magic UI معمولا یک صفحه هوم ساده دارند و تمام اپلیکیشنهایی که نصب میکنید بین صفحات هوم مختلف پخش میشوند، بنابراین وجود یک گزینه برای کشوی اپلیکیشن خوشایند است.
حالا کمی در مورد حسگر اثرانگشت صحبت کنیم. این حسگر دقیق، قابل اعتماد و سریع است. عملکرد آن در سطح رقبا است و شاید حتی بتواند سرعت حسگرهای خازنی قدیمی را به چالش بکشد.
با این حال، ما دو شکایت کوچک داریم، موقعیت این حسگر بسیار پایین است و برای دسترسی به آن باید کمی با انگشتان خود شعبده کنید و منطقه اثرانگشت نیز بسیار بزرگ نیست.
این گوشی قابلیت نمایشگر همیشه روشن را دارد که میتوانید آن را سفارشی کنید. با یک مرتبه ضربه این قابلیت زمان فعلی، وضعیت باتری، نوتیفیکیشن ناحیه حسگر اثرانگشت را نشان خواهد داد. این ویژگیها در حالت پیشفرض است، اگر دوست داشته باشید میتوانید شکل ساعتها را تغییر دهید و حتی مشخص کنید چه زمانی نمایشگر همیشه روشن خاموش شود.
نیازی به گفتن نیست فعال بودن این ویژگی به شکل قابل توجهی باتری مصرف خواهد کرد و مانند همیشه لانچر Magic UI به شما اجازه میدهد به کمک چند ویژگی در مصرف باتری به خوبی صرفهجویی کنید.
میتوانید اپلیکیشنها را در لیست سیاه قرار دهید، یک حالت صرفهجویی در مصرف باتری استاندارد را فعال کنید و همچنین شارژ باتری را با فعال کردن حالت Ultra Power Saving بسیار طولانی حفظ کنید، گرچه بهای آن پایین آمدن سطح عملکرد گوشی است.
قابلیت دیگر گوشی شارژ معکوس است و خوشحال هستیم این ویژگی در یک گوشی به مراتب ارزانتر در مقایسه با بهترین گوشی های هوآوی دیده میشود.
کاربردپذیری این ویژگی هنوز مورد سوال است، ولی اگر گجت هوشمند شما شارژ کمی دارد و از شارژ بیسیم نیز پشتیبانی میکند، مفید خواهد بود.
برای پایان این بخش دوست داریم به پورت مادون قرمز این گوشی نیز اشاره کنیم که به کمک آن میتوانید با گوشی خود تقریبا تمام وسایل الکترونیکی خانه را از راه دور کنترل کنید. گوشی آنر 30 پرو پلاس یک اپلیکیشن Remote Smart دارد که شما را برای نصب این کنترل از راه دور راهنمایی خواهد کرد.
همچنین بهتر است با مطالعه مطلب نقد اپ گالری هوآوی اطلاعات خوبی برای پیدا کردن اپلیکیشنهای محبوبتان به دست آورید.
عملکرد بخش سختافزاری و نتیجه بنچمارکها
گوشی Honor 30 Pro Plus از چیپست ساخت خود هوآوی یعنی کرین 990 5G استفاده میکند. این تراشه براساس فرآیند ساخت 7 نانومتری پلاس EUV ساخته شده است و بزرگترین مزیت آن در مقایسه با چیپست کوآلکام یعنی اسنپدراگون 865 و اگزینوس 990 سامسونگ، استفاده از یک مودم 5G داخلی است.
جدا از آن، چیپست پرچمدار هوآوی از نظر قدرت پردازنده گرافیکی و همچنین CPU پشت سر رقبا قرار میگیرد.
کرین 990 یک پردازنده هشت هستهای دارد که از دو هسته بزرگ کورتکس A76 با سرعت کلاک 2.86 گیگاهرتز، دو هسته مشابه با سرعت کلاک 2.36 گیگاهرتز و 4 هسته کورتکس A55 با فرکانس 1.95 گیگاهرتز استفاده میکند.
مدیریت کارهای سنگین گرافیکی نیز به عهده پردازنده گرافیکی Mali-G76 MP6 است.
نکته مثبت در مورد مشخصات این گوشی استفاده مدل پایه از 256 گیگابایت حافظه داخلی است. رم نیز براساس مدل انتخابی شما 8 یا 12 گیگابایت است.
تصاویر زیر، نتایج بنچمارکهای گوشی آنر 30 پرو پلاس را در زمینههای مختلف در مقابل رقبا نشان میدهند.
دوربین گوشی آنر 30 پرو پلاس
طبق یک سنت همیشگی، پرچمدارهای آنر مجهز به جدیدترین و عالیترین محصولات بخش دوربین هوآوی خواهند بود و دوربین اصلی نیز همان حسگر 50 مگاپیکسل است که در سری P40 هوآوی با آن آشنا شده بودیم.
با آن که هوآوی اسم این دوربین را اولترا ویژن گذاشته است، ولی اسم انتخابی آنر برای آن «SuperSensing» است و همانطور که حدس باید زده باشید، همچنان با همان دوربین با کیفیت عالی روبرو هستیم.
دوربین 50 مگاپیکسل از یک حسگر اندازه بزرگ 1/1.28 اینچ با یک فیلتر RYYB استفاده میکند. این حسگر از نظر فیزیکی از دوربین 108 مگاپیکسل گوشی گلکسی اس 20 اولترا سامسونگ بزرگتر است.
به عبارت دیگر تصاویر پس از استفاده از فناوری ترکیب پیکسل در مقایسه با رقیب کرهای اندازه پیکسل بزرگتر 2.44 میکرومتر (در مقابل 2.4 میکرومتر) دارند.
استفاده از فیلتر RYYB به این گوشی در مقایسه با فیلتر قراردادی RGGB اجازه میدهد 40 درصد نور بیشتری را جذب کند. اما این فیلتر جدید نیست و سری P30 سال قبل هوآوی و سری View 30 آنر نیز استفاده شده بود.
ویژگی جدید فوکوس خودکار تشخیص فازی همهجهته است. بنابراین، حالا به جای این که ردیابهای فوکوس خودکار تنها روی چند پیکسل در وسط قرار داشته باشند، روی هرکدام از پیکسلها قرار گرفتند و جزئیات افقی بهتر میشود.
این سیستم نه تنها سرعت و دقت فوکوس روی سوژه را بهتر میکند، بلکه کیفیت عکاسی در شب نیز بالاتر است. گشادگی دریچه دیافراگم دوربین اصلی مشابه با گوشی P30 Pro و f/1.9 است.
تغییر قابل توجه دیگر در مقایسه با سری آنر 20 استفاده از دوربین تلهفوتو پریسکوپ با زوم اپتیکال 5 برابر است. این ماژول از یک حسگر 8 مگاپیکسل با ضریب اف f/3.4 استفاده میکند، در حالی که اپتیکها طول کانونی معادل 125 میلیمتر برای دستیابی به زوم اپتیکال 5 برابر دارند.
بدون شک، این لنز قابلیت لرزشگیر اپتیکال تصویر را دارد، چون بدون این قابلیت عکاسی از سطح زوم 2 برابر بیشتر کاملا سخت است.
سپس به دوربین فوق عریض میرسیم که عبارت است از یک حسگر 16 مگاپیکسل با گشادگی دریچه دیافراگم f/2.2، طول کانونی معادل 18 میلیمتر و قابلیت فوکوس خودکار که همچنان در دنیای دوربینهای فوق عریض کمتر دیده میشود.
در گوشی آنر 30 پرو پلاس به کمک این دوربین میتوانید تصاویر از نمای نزدیک نیز بگیرید.
نزدیک بود فراموش کنیم، حسگر فوقالعاده کوچک 2 مگاپیکسل در عقب نیز نقش شناسایی عمق را زمان عکاسی پرتره دارد.
گوشی Honor 30 Pro Plus مانند مدل View 30 Pro از دو دوربین جلو استفاده میکند. لنز اصلی 32 مگاپیکسل با ضریب اف f/2.0 و اندازه حسگر1/2.8 اینچ است. دوربین دوم فوق عریض و 8 مگاپیکسل است تا افراد بیشتری را بتوانید درون قاب تصاویر سلفی خود قرار دهید.
منوهای دوربین
اگر تا حالا یک گوشی آنر یا هوآوی داشته باشید، یقینا زمان استفاده از اپلیکیشن دوربین مشکل نخواهید داشت. در حقیقت، اپلیکیشنهای پیشفرض دوربین گوشیهای مختلف امروزه کاملا شبیه به یکدیگر هستند.
با کشیدن دست به چپ و راست روی صفحه میتوانید بین حالات مختلف جابهجا شوید و انتخاب گزینه «More» اجازه میدهد به حالات پیشرفتهتری دسترسی داشته باشید.
به عنوان مثال، در این بخش حالت عکاسی پرو، اسلوموشن و حالت به اصطلاح High-res را پیدا خواهید کرد که به کمک آن میتوانید تصاویر را با دقت کامل 50 مگاپیکسل بگیرید.
کیفیت تصاویر دوربین گوشی Honor 30 Pro Plus در روز
تصاویری که با دوربین اصلی این گوشی در روز میگیرید کیفیت در حد یک پرچمدار واقعی دارند. رنگها شفاف و زنده به نظر میرسند. شارپ بودن و جزئیات تصویر عالی است و استفاده از HDR در صحنههای چالش برانگیز که جزئیات در سایهها گم میشود، نتیجه عالی به همراه دارد و نواحی بسیار روشن متعادل میافتند. ما در هیچگونه پارازیتی ندیدیم.
گرچه، ما متوجه شدیم در موارد بسیار کم که خطوط مستقیم باریکی در صحنه وجود داشت یا به عبارت دیگر لبههای ساختمانها، ظاهر آنها دندانهدار میافتاد.
علت آن میتواند افزایش مقیاس تصاویر از سوی بخش نرمافزاری باشد. گوشی آنر 30 پرو پلاس مانند دو گوشی P40 پرو و پرو پلاس، از یک لنز معادل 23 میلیمتری استفاده میکند که در مقایسه با لنزهای معمولی 26 و 27 میلیمتری کمی وسیعتر بوده و نتیجه آن اعوجاج به طرف گوشههای تصویر است.
آنر برای رسیدگی به این مشکل، اطراف لبههای تصویر را برش میزند و سپس به 12.5 مگاپیکسل افزایش مقیاس میدهد تا مطابق با دقت اصلی خروجی این لنز 50 مگاپیکسل باشد.
این مشکلات را استفاده از یک لنز 26 میلیمتری میتوانست حل کند، ولی یقینا تصمیم آنر دلیل خاصی داشته است.
کیفیت تصاویر تلهفوتو
عمل برش و افزایش مقیاس زمان عکاسی با دوربین تلهفوتو گوشی آنر 30 پلاس نیز دیده میشود. طبق مشخصات این لنز معادل 125 میلیمتر است، ولی از آن جایی که دقیقا باید زوم 5 برابر بدون افت کیفیت از 27 میلیمتری دوربین اصلی باشد، آنر مجددا تصاویر را از 8 مگاپیکسل برش میزند و سپس به 12.5 مگاپیکسل افزایش مقیاس میدهد تا به طول کانونی معادل 135 میلیمتر دست پیدا کند.
ما دلیل برش را متوجه میشویم، ولی علت افزایش مقیاس برایمان مشخص نیست. اگر از نزدیک با دقت به تصاویر نگاه کنید، نشانههای افزایش مقیاس مشخص است.
خوشبختانه، این تنها شکایت ما از دوربین تلهفوتو است. جدا از آن با تصاویر شارپ دارای اندازه کافی جزئیات روبرو هستیم، در حالی که دامنه دینامیک و پردازش کلی رنگ با دوربین اصلی قابل قیاس است.
زمانی که زوم را به 10 برابر افزایش میدهید، در کمال تعجب تصاویر قابل استفاده هستند. پردازش تصویر برای جبران افت دقت کمی تصاویر را بیشتر شارپ میکند و نتیجه به طور کلی خوب است.
با این حال، تصاویر همچنان برش خورده از یک حسگر 8 مگاپیکسل هستند و سپس افزایش مقیاس داده شدند، پس انتظار معجزه را نداشته باشید.
کیفیت دوربین فوق عریض
دوربین فوق عریض در حد دو دوربین اصلی و تلهفوتو نیست. یقینا، انتظار کیفیت مشابه را نداشتیم، ولی تصاویر به طور کلی ملایم و لکهدار به نظر میرسند.
همچنین یک اختلال رنگ حاشیههای بارز دیده میشود. با این حال، دامنه دینامیک عریض است، دوربین فوق عریض بازتولید رنگ مشابه با دوربین اصلی و همچنین قابلیت فوکوس خودکار دارد تا بتوانید تصاویری از نمای نزدیک با افکت تاثیرگذار بگیرید.
الگوریتم تصحیح اعوجاج لنز عملکرد عالی دارد، گرچه دوربین فوق عریض گوشی آنر 30 پرو پلاس از همان ابتدا به علت 18 میلیمتری بودن، آنقدر عریض نیست.
کیفیت تصاویر ماکرو
همانطور که گفتیم چون دوربین فوق عریض قابلیت فوکوس خودکار دارد، میتوانید به کمک حالت ماکرو تصاویری از نمای نزدیک بگیرید. تصاویر واقعا خوب هستند و رنگ، جزئیات و شارپی رضایتبخشی را نشان میدهند.
بدون شک، نمیتوانید مانند یک لنز اختصاصی ماکرو بیش از حد نزدیک به سوژه روی آن فوکوس کنید، ولی راهحل این گوشی برای این نوع عکاسی بهتر است.
کیفیت دوربین اصلی گوشی آنر 30 پرو پلاس در شب
مجددا عملکرد دوربین اصلی ما را شگفتزده کرد. این گوشی حتی در شب میتواند تصاویر شارپ و بدون پارازیت بگیرد و اکثر بخشهای تصاویر جزئیات بالایی دارند. قابلیت HDR بار دیگر عملکرد عالی خود را در پردازش خوب نواحی سایهدار و روشن نشان میدهد.
گرچه، ظاهر تصاویر کمی تاریک است و بیشتر به سمت تعادل سفید گرمتر متمایل هستند.
در کمال تعجب ما، زمان استفاده از Night Mode تصاویر نهایی ظاهر ملایم داشتند و گاهی الگوریتم سرکوبی پارازیت مشهود بود. همچنین باید اشاره کنیم زمان استفاده از این حالت بسته به نوع صحنه باید 5 تا 7 ثانیه صبر کنیم.
شاید زمان زیادی نباشد، ولی ملموس است. تنها مزیت استفاده از این حالت زمان عکاسی از صحنههای فوقالعاده تاریک است که صحنه را کاملا روشن میکند و جزئیات سایهها کمی بیشتر است. برای سایر موقعیتها، پیشنهاد میکنیم از حالت پیشفرض فوتو استفاده کنید.
دوربین تلهفوتو در شب
عملکرد دوربین تلهفوتو گوشی Honor 30 Pro Plus در شب مانند یک قهرمان است! تصاویر حتی در شب نه تنها قابل استفاده هستند، بلکه واقعا کیفیت عالی دارند.
شارپی تصویر رضایتبخش است، در حالی که جزئیات برای یک دوربین تلهفوتو با زوم اپتیکال 5 برابر کافی است. پردازش کلی تصویر در حد دوربین اصلی است و مشخصات مشابهی مانند دامنه دینامیک عریض، کنتراست خوب و رنگهای خوشایند دارد.
همچنین باید از آنر تشکر کنیم زمان عکاسی در شب با این دوربین به جای برش از دوربین اصلی، اولویت را استفاده از خود دوربین تلهفوتو میگذارد.
استفاده از حالت Night Mode برای این دوربین در شب یک اشتباه است، چون تصاویر در واقع اندکی روشنتر هستند ولی جزئیات و شارپی آنها از بین میرود.
دوربین فوق عریض در شب
عملکرد دوربین فوق عریض در شب نیز چندان خوب نیست. تصاویر ملایم، لکهدار و کمی با پارازیت هستند و تنها بازتولید رنگ، کنتراست و دامنه دینامیک خوبی را به نمایش میگذارند.
برخلاف انتظار ما، زمان استفاده از دوربین فوق عریض گوشی آنر 30 پرو پلاس در شب به همراه حالت Night Mode، کیفیت تصاویر بهتر میشود. شارپ بودن تصاویر و جزئیات سایهها بیشتر است، صحنه به طور کلی روشنتر و پارازیت مهار میشود.
واقعا به نظر ما زمان عکاسی در شب با این دوربین استفاده از حالت Night Mode و آن چند ثانیه معطلی ارزش دارد.
عکاسی پرتره
تصاویر پرتره شارپ با رنگهای تاثیرگذار هستند، رنگ پوست سوژه واقعی میافتد و بخش نرمافزاری در شناسایی لبه تصویر عملکرد خوبی دارد. گاهی اوقات اشتباهاتی زمان پیچیدگی بیشتر پسزمینه وجود دارد، ولی این قضیه را اکثرا به علت دامنه دینامیک و سطح عالی جزئیات میتوانیم نادیده بگیریم.
امکان عکاسی پرتره در زوم 2 و 3 برابر نیز وجود دارد که در این حالت تصاویر از دوربین اصلی برش میخورند. زمانی که نور کافی است، تصاویر با زوم 2 برابر ظاهر خوبی دارند، ولی در زوم 3 برابر نشانههای افزایش مقیاس مشخص است.
تصاویر سلفی
تصاویر سلفی برای یک دوربین 32 مگاپیکسل ظاهر کمی ملایم دارند، در حالی که رنگها و پردازش کلی کمی شستهشده به نظر میرسد. با این حال، دامنه دینامیک عریض است و آن چه انتظار نداشتیم عملکرد بهتر دوربین فوق عریض برای عکاسی سلفی بود.
تصاویر این دوربین کنتراست بیشتر، رنگهای تاثیرگذارتر و رنگ پوشت به مراتب واقعیتر داشتند و تصاویر به طور کلی شارپتر بودند.
دوربین سلفی اصلی گوشی هانر 30 پرو پلاس نیز یک حالت اختصاصی Night Mode دارد، ولی به سختی توانستیم تفاوت بارزی را به جز کمی شارپی بیشتر بین حالت نرمال و Night Mode ببینیم.
دوربین فیلمبرداری
حداکثر قدرت دوربین فیلمبرداری گوشی آنر 30 پرو پلاس ضبط فیلمهای 4K با نرخ 60 فریم در ثانیه است. اگر بخواهید میتوانید فیلمهای اسلوموشن با کیفیت اچدی و نرخ 1920 فریم بر ثانیه و فول اچدی 240fps نیز بگیرید.
یک اسلایدر جالب نیز فیلمها را توصیه میکند بسته به نوع صحنه با چه کیفیتی بگیرید.
اجازه دهید با فیلمهای 4K شروع کنیم که واقعا شارپ به نظر میرسند، دامنه دینامیک عریض دارند، عملا خبری از پارازیت نیست و کنتراست واقعا لذتبخش است. رنگها همچنین به شکل خوشایندی اشباع شدند. در مورد این نوع ویدئوها هیچ شکایتی نداریم.
متاسفانه، زمان فیلمبرداری فول اچدی، شارپی تصویر افت پیدا میکند، ولی سایر ویژگیهای خوب باقی میمانند.
دوربین فوق عریض نیز میتواند ویدئوهای 4K عالی با یک افت قابل توجه در جزئیات و شارپی تصویر بگیرد و با توجه به طول کانونی 18 میلیمتری آن، واقعا نمیتوانیم بگوییم از میدان دید بیشتر آن استفاده زیادی خواهید کرد.
اگر دوست داشته باشید برای میدان دید بیشتر باید ویدئوهای با نسبت تصویر 21:9 بگیرید که یک افکت سینمایی تاثیرگذار دارند. دقت این ویدئوها 2660 در 1080 پیکسل است.
خبری از حالت Super Steady یا Ultra Steady برای فیلمبرداری با لرزشگیر مشابه با گیمبال نیست، ولی واقعا نیازی به آن حس نمیکنیم. لرزشگیر ویدئوهای 4K عالی و احتمالا یکی از بهترینها در کلاس گوشی آنر 30 پرو پلاس است.
رقبا
فعالیت آنر به عنوان یک زیر برند با هدف ساخت گوشیهای ارزان و با ارزش شروع شد که از سختافزار و نرمافزاری هوآوی استفاده میکردند، ولی گوشی های پرچمدار آنر هر سال بهتر و گران قیمتتر میشوند. به نظرتان این استراتژی آشنا است؟
شرکت وان پلاس برای گوشیهای خود تقریبا قیمتی در حد یک پرچمدار را طلب میکند. آنر احتمالا سعی خواهد کرد همین روند را با گوشی آنر 30 پرو پلاس در پیش بگیرد، گرچه هنوز برنامهای را برای عرضه این گوشی در آسیا و اروپا اعلام نکرده است.
قیمت گوشی آنر 30 پرو پلاس در روسیه تقریبا 660 یورو است و ما کاملا اعتقاد داریم قیمت آن در اروپا کمتر از این نخواهد بود.
یکی از رقبای پرچمدار آنر گوشی Realme X50 Pro 5G است. قیمت آن تقریبا با گوشی گوشی هانر 30 پرو پلاس یکسان است. نمایشگر اندکی کوچکتر دارد، ولی مدلی جذاب برای افراد علاقهمند به یک گوشی جمعوجورتر است.
از طرفی سرعت شارژ آن 65 وات است. با این حال، از نظر کیفیت دوربین و ماندگاری شارژ باتری پشت سر محصول آنر قرار میگیرد. علاوه بر این، مدل پایه آن 128 گیگابایت حافظه داخلی و 6 گیگابایت رم دارد، در حالی که این مقدار برای گوشی آنر 30 پرو 8 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی است تا از این نظر رای را به برتری گوشی دوم دهیم.
گوشی دیگری که ارزش توجه دارد Poco F2 Pro است. این گوشی از یک طراحی تمام صفحه، سرعت شارژ بیشتر و عملکرد خام عالی دارد، ولی همانطور که زمان بررسی گوشی Honor 30 Pro Plus متوجه شدید، این دستگاه مجهز به قابلیت شارژ بیسیم، یک نمایشگر روانتر 90 هرتز و دوربین با کیفیتتر است.
رای نهایی
گوشی آنر 30 پرو پلاس با قیمت مناسب یک پیشنهاد خرید جذاب است. این گوشی به عنوان یک پرچمدار تمام پیشنیازها را تیک میزند. شرکت آنر سرانجام از نمایشگر اولد و با نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز استفاده کرده و این گوشی مجهز به مجموعه دوربین توانمندتر است.
از هر جنبه دیگر نیز نگاه کنیم این گوشی یک پرچمدار است یعنی عمر باتری، کیفیت دوربین، سرعت شارژ سیمی و بیسیم و عملکرد سختافزاری عالی. نکته مثبت دیگر حافظه داخلی 256 گیگابایت مدل پایه است که در گوشیهای هوشمند ردهبالا کمتر دیده میشود.
تنها افسوس ما این است که آنر مجددا گوشی عرضه کرده است که احتمالا آن را نمیتوانید بخرید. علت آن نبود سرویسهای گوگل است که جلوه منفی به این گوشی میدهد و تنها راه جبران آن عرضه گوشی به قیمت به مراتب کمتر است.
اگر گوشی Honor 30 Pro Plus میتوانست از سرویسهای گوگل استفاده کند، یک گوشی ارزشمند با پیشنهاد خرید بالا بود. اما اپ گالری هوآوی هنوز راه طولانی در پیش دارد و اکثر اپلیکیشنها همچنان به استفاده از سرویسهای گوگل تکیه دارند و فعلا راهحلی برای این مشکل نیست.
نکات مثبت:
- بدنه سنگین، ولی محکم و با طراحی خوب
- نمایشگر اولد 90 هرتز روان
- عمر باتری طولانی با سرعت شارژ سیمی و بیسیم بالا
- کیفیت عالی تمام دوربینها (با یک استثنای کوچک)
- اسپیکرهای استریو با صدای شفاف و بلند
- مدل پایه با مشخصات 8 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی عرضه شده است.
- تابنده نور مادون قرمز و شارژ معکوس بیسیم، امتیازهای افزوده این گوشی به شمار میروند.
نکات منفی:
- نبود سرویسهای گوگل و اپ گالری هوآوی راه طولانی در پیش دارد.
- عملکرد دوربین فوق عریض و کیفیت پایین تصاویر زمان استفاده از حالت Night Mode
- پیدا کردن کارتهای حافظه گرانقیمت NM به جای میکرو اسدی سخت است.
- نور صفحه نمایش میتوانست بیشتر باشد.
منبع: gsmarena.com
در پایان شاید مطلب زیر نیز برایتان جالب باشد: