گوشی گلکسی A41 سامسونگ یکی دیگر از اعضای خانواده سری گلکسی A شرکت کرهای است. این گوشیها در طول دو سال گذشته با استقبال گرمی مواجه شدند.
سامسونگ توانسته است این سری را با تغییر استراتژی سریع از تولید میانردههای ممتاز به گوشیهای هوشمند ارزانتر با نمایشگر امولد، مجددا در مسیر موفقیت قرار دهد و گوشیهای با قیمت پایین مانند گوشی Galaxy A41 بیشترین توجه را به خود جلب کردند.
این مدل ویژه، جزو جمعوجورترین گوشیهای هوشمندی است که در حال حاضر میتوانید بخرید.
گوشی گلکسی A41 ویژگیهای دوستداشتنی زیادی دارد. این گوشی از یک نمایشگر تقریبا بدون حاشیه 6.1 اینچی سوپر امولد استفاده میکند، ولی چه باور کنید یا نکنید یکی از کوچکترین و سبکترین گوشیهای هوشمند در سال 2020 است.
A41 با وزن 150 گرم و طول 150 میلیمتر، به راحتی در هر جیبی قرار خواهد گرفت. این گوشی همچنین برای انجام کارهای روزمره کاربر در پنل پشتی مجهز به سه دوربین و یک سختافزار به اندازه کافی سریع است.
لانچر One UI در هر نسخه بهتر و خلوتتر شده است و گوشی جدید سامسونگ از نسل 2.1 آن به همراه سیستم عامل اندروید 10 استفاده میکند.
در پایان باید به قیمت گوشی گلکسی A41 اشاره کنیم که بسیار جذاب و تقریبا 250 یورو است تا نه تنها یکی از کوچکترین، بلکه یکی از ارزانترین گوشیها با نمایشگر بسیار شارپ سوپر امولد باشد. با این مقدمه تا انتها با بررسی و نقد این گوشی همراه روکیدا باشید. (برای دیدن اندازه بزرگ تصاویر روی آنها کلیک کنید.)
مشخصات گوشی گلکسی A41 سامسونگ:
- بدنه: 149.9 در 69.8 در 7.9 میلیمتر، 152 گرم وزن؛ فریم و بدنه پلاستیکی
- نمایشگر: سوپر امولد 6.1 اینچ، دقت 1080 در 2400 پیکسل، نسبت تصویر 20:9، تراکم پیکسلی 431 پیکسل در هر اینچ
- چیپست: هلیو P65 مدیاتک (12 نانومتری): پردازنده هشت هستهای (2 هسته کورتکس A75 با سرعت کلاک 2.0 گیگاهرتز و 6 هسته کورتکس A55 با فرکانس 1.7 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی Mali-G52 MC2
- حافظه: 64 گیگابایت حافظه داخلی، 4 گیگابایت رم، حافظه eMMC 5.1، درگاه اختصاصی کارت حافظه جانبی microSDXS
- سیستم عامل: اندروید 10، لانچر One UI 2.0
- دوربین عقب: عریض (اصلی): 48 مگاپیکسل، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.0، 26 میلیمتری، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، اندازه حسگر 1/2.0 اینچ، فوکوس خودکار تشخیص فازی؛ دوربین فوق عریض: 8 مگاپیکسل، ضریب اف f/2.2، میدان دید 123 درجه، اندازه حسگر 1/4 اینچ، اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر؛ حسگر عمقسنج: 5 مگاپیکسل، ضریب اف f/2.4؛ فلاش الایدی، عکاسی سراسرنما، HDR
- دوربی جلو: 25 مگاپیکسل، ضریب اف f/2.2
- دوربین فیلمبرداری: دوربین عقب و جلو حداکثر فول اچدی با نرخ 30 فریم بر ثانیه
- باتری: 3500 میلیآمپر ساعت، سرعت شارژ سریع 15 وات
- سایر مشخصات: حسگر اثرانگشت (اپتیکال، زیر نمایشگر)، شتابسنج، ژیروسکوپ، حسگر مجاورتی، قطبنما؛ رادیو افام، RDS، NFC، جک هدفون 3.5 میلیمتری
نبود یک قابلیت بسیار مهم که بسیاری از شرکتهای رقیب چینی در محصولات خود استفاده میکنند، به چشم میآید؛ روکش دافع آب روی قطعات داخلی. بدون شک نبود آن مساله خاصی نیست، ولی کمی آرامش خیال کاربر را بیشتر خواهد کرد و واقعا دوست داریم سامسونگ نیز چنین راهکاری را در نظر بگیرد.
محتویات جعبه فروش گوشی گلکسی A41 سامسونگ
این گوشی در یک جعبه مقوایی با ظاهر نسبتا بیکیفیت وارد بازار شده است. داخل جعبه یک شارژر 15 وات به همراه کابل مشکی یواسبی C قرار دارد.
علاوه بر این، در کنار آنها یک جفت هدفون ظاهرا ارزان به همراه میکروفون قرار گفتند.
طراحی و کیفیت ساخت گوشی Galaxy A41 سامسونگ
این گوشی از نظر ظاهری با بسیاری از اعضای خانواده خود یکسان است یعنی یک نمایشگر امولد بزرگ در جلو، یک فریم پلاستیکی در طرفین و یک پنل پشتی جذاب دارد که سامسونگ زمانی اسم آن را «Glasstic» گذاشته بود.
این بخش الگوهای هندسی و خطوط ظریف دارد که به اندازه کافی توجه را جلب میکنند، ولی به شکل آزاردهندهای پر زرق و برق نیستند.
ساخت یک گوشی ارزان به صرفهجویی هوشمندانه در هزینهها نیاز دارد و احتمالا به همین دلیل گوشی گلکسی A41 از پلاستیک ساخته شده است. ما واقعا باید از سامسونگ بابت تلاش فوقالعادهای که برای جذابیت این گوشی کرده است، تشکر کنیم و واقعا جواب داده است.
رنگهای گرادیان به آرامی زیر تابش نورهای مختلف با یکدیگر ترکیب میشوند و خطوط نه چندان تصادفی با ضخامتهای مختلف ظاهر جادویی دارند، سپس دو خطی که الگوها را میشکنند نیز بسیار جذاب هستند. به طور کلی، کیفیت بالای طراحی را میبینیم.
در جلو نمایشگر 6.1 اینچی سوپر امولد با بریدگی قطرهای شکل خودنمایی میکند که داخل آن دوربین سلفی 25 مگاپیکسل قرار گرفته است. این نمایشگر نسبتا کوچک دقت فول اچدی و تراکم پیکسلی بسیار شارپ 431 پیکسل در هر اینچ دارد.
حواشی اطراف نمایشگر به شکل شگفتانگیزی باریک هستند تا زمان استفاده از گوشی گلکسی A41 حس فوقالعادهای داشته باشید.
بلندگوی مکالماتی روی فریم و درست جایی که شیشه نمایشگر تمام میشود، قرار گرفته است. بدین طریق اطراف نمایشگر چیز بیشتری وجود ندارد که حواستان را پرت کند.
زیر نمایشگر حسگر اثرانگشت اپتیکال قرار گرفته است، یک ویژگی ممتاز دیگر که در گوشی ارزان Galaxy A41 استفاده شده است. متاسفانه، سرعت و دقت این حسگر بهترین نیست.
عملکرد خوبی دارد، ولی باید انگشت خود را حدود 3 ثانیه و کمی بیشتر از حد معمول نگه دارید و اگر کل فضای مورد نظر را نپوشانید، شاید انگشت خود را نیاز باشد مجددا قرار دهید.
خوشبختانه، تدبیر امنیتی دیگر این گوشی استفاده از قابلیت باز کردن از قفل با شناسایی چهره است و با آن که امنترین راهکار نیست، ولی ترکیب آن با حسگر اثرانگشت میتواند سرعت باز کردن گوشی از قفل را بالا ببرد.
ما نیز مانند شما در مورد کیفیت شیشه جلو مطمئن نیستیم. سامسونگ از گوریلا گلس در گوشیهای گلکسی A30، A40، A50 و مدل امسال A51 استفاده کرده بود، بنابراین شک نداریم A41 نیز شیشه ساخت شرکت کورنینگ را داشته باشد.
حتی اگر اینطور نباشد، شیشه این گوشی همچنان تقویتشده است و بنابراین نباید زیاد نگران آن باشید.
گوشی گلکسی A41 با ضخامت 7.9 میلیمتری خود کاملا باریک است، ولی اطراف فریم پلاستیکی را تمام امکانات لازم قرار گرفته است یعنی جک 3.5 میلیمتری، پورت یواسبی C و اسپیکر در پایین، شیار هیبریدی سیم کارت در سمت چپ و دکمههای پاور و تنظیم حجم صدا که در سمت راست قرار گرفتند.
ماژول دوربین در عقب زیاد برآمده نیست، گرچه گوشی روی سطح صاف تخت قرار نمیگیرد.
در پنل پشتی تنها مجموعه دوربین سهگانه دیده میشود که از دوربین اصلی 48 مگاپیکسل، فوق عریض 8 مگاپیکسل و حسگر عمقسنج 5 مگاپیکسل تشکیل شده است. تک فلاش الایدی نیز در آن اطراف است.
همانطور که گفتیم، ما طرفدار طراحی پنل پشتی و شکل خطوط روی آن هستیم. ممکن است سلیقه همه نباشد و به راحتی لک انگشت میافتد، ولی به نظر ما سامسونگ جذابیت خوبی به این گوشی داده است و شبیه به سایر گوشیهای اخیر گلکسی A است.
ابعاد گوشی گلکسی A41 و وزن آن به ترتیب 149.9 در 69.8 در 7.9 میلیمتر و 152 گرم است. این گوشی درمقایسه با آیفون SE 2020 به مقدار 1 سانتیمتر بلندتر است و ابعادی مشابه با گوشی Mi 9 SE دارد که به نظر ما یکی از جمعوجورترین گوشیهای اخیر اندرویدی است.
چند وقتی میشود گوشی به کوچکی A41 در دست نگرفتیم، همچنین وزن بسیار کمی دارد و در جیب راحت جا میشود. همین ویژگی افراد زیادی را ترغیب به خرید گوشی گلکسی A41 خواهد کرد، پیش از آن که ویژگیهای دیگر آن مانند نمایشگر سوپر امولد یا دوربین را در نظر بگیرند. پیدا کردن گوشیهایی به این اندازه امروزه بسیار سخت است.
گرفتن این گوشی در دست لذت خاصی دارد، به ویژه از آن جایی که محصول شرکتی است که احتمالا ترند ساخت فبلت را با سری گلکسی نوت راه انداخت.
A41 یک گوشی کوچک است، به راحتی با یک دست میتوانید با آن کار کنید و انگشتانتان زمان کار با گوشی به دردسر نخواهند افتاد. فریم پلاستیکی این گوشی باعث میشود محکم در دست جا بگیرد و نگران افتادن تصادفی آن نباشید، حتی با آن که این گوشی لیز است.
بنابراین، همانطور که حدس زدید ما از کیفیت ساخت و اندازه این گوشی خوشمان آمد و فکر میکنیم این نظر بسیاری دیگر از افراد نیز خواهد بود.
نمایشگر گوشی گلکسی A41 سامسونگ
گوشی ارزان سامسونگ یک نمایشگر 6.1 اینچی سوپر امولد با دقت 1080 در 2400 پیکسل و نسبت تصویر طویل 20:9 دارد.
سامسونگ از یک پنل Infinity-U استفاده کرده است، یعنی دوربین سلفی داخل یک بریدگی قطرهای شکل قرار دارد. در مورد جنس این شیشه نیز در بالا صحبت کردیم.
انتظار کیفیت بالایی را با توجه به نوع پنل داریم و توانستیم در تستهای خود حداکثر روشنایی عالی (برای یک پنل اولد) 417 نیت را اندازه بگیریم.
زمانی که نور صفحه را روی تنظیمات خودکار قرار میدهید، این عدد موقتا به 625 نیت میرسد. به عبارت دیگر محتویات روی صفحه گوشی گلکسی A41 را حتی زیر نور مستقیم خورشید میتوانید راحت ببینید.
استفاده از یک پنل اولد به معنای نسبت کنتراست عالی با رنگهای عمیق مشکی است. حداقل میزان روشنایی نیز 2.2 نیت است تا چشمانتان زمان مطالعه در شب خسته نشوند.
دقت رنگ این گوشی طبق سنت گوشیهای سامسونگ با دو حالت Natural و Vivid تنظیم میشود. حالت ابتدایی از فضای رنگ sRGB پشتیبانی میکند و ما متوسط DeltaE فوقالعاده خوب 2.0 را اندازه گرفتیم.
حالت Vivid یک اسلایدر 5 موقعیتی برای تنظیم دمای رنگ (خنک و گرم) دارد. نقطه میانی و پیشفرض اسلایدر متوسط DeltaE برابر با 4.2 را برای فضای رنگ DCI-P3 به همراه رنگهای سفید نه چندان دقیق نشان میدهد.
اگر اسلایدر را روی گرمترین تنظیمات قرار دهید، میتوانید کیفیت رنگهای سفید و خاکستری را بهتر کنید.
گوشی گلکسی A41 از استاندارد Widevine L1 DRM پشتیبانی میکند که بسیار خوشحالکننده است. به عبارت دیگر میتوانید فیلمهای آنلاین را روی پلتفرمهای محبوب با دقت بالا ببینید.
البته باید بگوییم این نمایشگر از HDR10 پشتیبانی نمیکند.
عمر باتری و سرعت شارژ گوشی samsung galaxy a41
گوشی میان رده سامسونگ یک محصول جمعوجور است و شرکت کرهای با وجود این وزن و اندازه توانسته است یک باتری نسبتا بزرگ 3500 میلیآمپر ساعت استفاده کند. این گوشی از سرعت شارژ 15 وات پشتیبانی میکند تا شارژ آن در عرض نیم ساعت از 0 به 38 درصد و پس از یک ساعت به 67 درصد برسد.
ماندگاری شارژ باتری گوشی گلکسی A41 در حالت انتظار 102 ساعت بود که امتیاز بسیار عالی است.
تست بلندگو
گوشی Galaxy A41 در انتهای خود مجهز به یک بلندگو است. متاسفانه، حجم صدای آن پایین است و اکثرا برای افزایش کیفیت اصوات میانی بلندتر تنظیم شده است.
با وجود این حجم صدای پایین، در کمال تعجب پخش حروف با صدا با کیفیت است و حتی توانست بخشی از فرکانسهای پایینتر صدای بم را حفظ کند.
با آن که اصلا این گوشی را برای گوش دادن با کیفیت موزیک توصیه نمیکنیم، ولی در بین رقبای ارزان خود عملکرد خوبی دارد و به خوبی صدای دیالوگهای فیلمها و برنامههای تلویزیونی را خواهید شنید.
بخش نرمافزاری: سیستم عامل اندروید 10 و لانچر One UI 2.1
گوشی گلکسی A41 از نظر نرمافزاری بهروزترین است و از سیستم عامل اندروید 10 به همراه لانچر One UI 2.0 استفاده میکند.
غول کرهای در طول سالیان اخیر توانسته است در کمال تعجب ظاهر پوسته سفارشی خود را یکدست و بدون تناقض حفظ کند. اکثر اصلاحات ظریف بوده و هدف آنها بهتر کردن تجربه کاربری است.
به عنوان مثال میتوانیم افزایش اندازه بخشهای تعاملی مهم و بهینهسازی جایگاه عناصر را برای خوانایی بهتر ببینیم. به طور کلی، کاربران فعلی دستگاههای قدیمیتر سامسونگ زمان استفاده از این رابط کاربری احساس غریبی نمیکنند.
لانچر OneUI 2.1 به سطحی از بلوغ رسیده که در آن سادگی، نظم و سازماندهی خوب مشخص است. گوشی گلکسی A41 یک قفل صفحه نمایش و صفحه هوم ساده به همراه مجموعه امکانات کامل سفارشی به همراه چندین ویجت برای قابلیت نمایشگر همیشه روشن دارد.
اگر عاشق سفارشیسازی هستید، OneUI کاملا انعطافپذیر است. قابلیتهای تمهای داخلی گسترده است و از انواع تمهای رایگان و پولی میتوانید لذت ببرید.
در کنار آن میتوانید جنبههای فردی طراحی مانند آیکونها را با ظاهر تم ترکیب کنید و مطابقت دهید. همچنین میتوانید پسزمینه قفل صفحه نمایش را خودکار عوض کنید.
قابلیت نمایشگر همیشه روشن (AOD) همچنین شدیدا قابل سفارشی است. کاربر میتواند از بین ظاهر انواع ساعتها انتخاب کند و همچنین به کنترلهای تعاملی دسترسی خواهید داشت که سامسونگ اسم آنها را FaceWidgets گذاشته است.
همچنین در فروشگاه تم سامسونگ بخشی به انیمیشنهای AOD اختصاص داده شده است.
سامسونگ همچنین یکسری از قابلیتهای مخصوص پرچمدارهای خود را به سایر گوشیهایش آورده است. صفحه اج (Edge Screen) مثال بارز آنها است.
پنل اج یک قابلیت قدیمی و مشهور است تا با کشیدن دستگیره آن از کنار صفحه به بیرون بتوانید به اپلیکیشنها، اعمال، ابزار و غیره سریعا دسترسی داشته باشید.
اگر دوست داشته باشید میتوانید محل این دستگیر در دو سمت صفحه و همچنین در امتداد لبه گوشی را تغییر دهید.
در تنظیمات گوشی و در زیر منو صفحه اج میتوانید قابلیت Edge Lighting را نیز پیدا کنید تا پس از آن به دنبال دریافت هرگونه نوتیفیکیشن جدید خطوط مرزی رابط کاربری با انواع رنگها درخشان شود.
سامسونگ از نظر گزینههای مسیریابی هرگز کم نگذاشته است. گوشی گلکسی A41 در حالت پیشفرض از نوار مسیریابی قدیمی و آشنا استفاده میکند.
مسیریابی به کمک ژستهای حرکتی نیز امکانپذیر است و میتوانید از بین مجموعه اعمال لانچر One UI 2 و One UI 1 انتخاب کنید.
در حالت اول، از شیوه فعلی اندروید 10 برای مسیریابی استفاده میشود یعنی کشیدن دست روی صفحه از طرفین به داخل برای برگشت به عقب و کشیدن دست از پایین صفحه به بالا برای رفتن به صفحه هوم یا باز کردن task switcher.
شیوه قدیمی کشیدن دست روی صفحه از سه منطقه جداگانه در انتها است تا عملکردی شبیه به دکمههای روی نمایشگر را تجربه کنید.
حالت تیره یک قابلیت نسبتا جدید، حداقل در حالت فعلی، پویا و قابل سفارشی خود است. پس از فعال کردن آن محیط اپلیکیشنهایی که از تم تیره پشتیبانی میکنند، تاریکتر میشود (این قابلیت را ظاهرا تمام اپلیکیشنها به جز گوگل مپس دارند).
همچنین میتوانید فعالسازی آن را براساس غروب و طلوع آفتاب یا زمان دلخواه خود تنظیم کنید.
در مورد تدابیر امنیتی گوشی گلکسی A41 باید به عملکرد حسگر اثرانگشت اشاره کنیم که از 5 مرتبه تلاش 4 مرتبه آن انگشت ما را شناسایی کرد، ولی حتما باید انگشت خود را حدود 3 ثانیه روی منطقه مورد نظر قرار دهید.
این حسگر با آن که اپتیکال است، ولی همچنان مانند حسگرهای اولتراسونیک پرچمدارهای سامسونگ آهسته احساس میشود.
انیمیشن از قفل خارج کردن آهسته آن نیز به سرعت درکشده کمک نمیکند.
در سمت دیگر ماجرا سیستم شناسایی چهره با سرعت عملکرد بالا است. این گوشی حتی به شما اجازه میدهد ملزم به باز کردن چشمان خود برای از باز کردن آن از قفل نباشید.
به دلیل همکاری گسترده سامسونگ و مایکروسافت، چند اپلیکیشن غول دنیای نرمافزار از پیش روی گوشی Galaxy A41 نصب شدند تا در کنار مجموعه اپلیکیشنهای بالاتر از سطح متوسط خود این شرکت قرار گیرند.
بدون شک خوشحال خواهید شد اگر بدانید گوشی گلکسی A41 از رادیو افام نیز پشتیبانی میکند و اپلیکیشن مربوطه از قبل نصب شده است.
قابلیتهای دیگری نیز در بخش نرمافزاری مانند ارتباط بینقص با ویندوز 10، بسته Health عالی سامسونگ، قطب اتوماسیون اینترنت اشیاء و SmartThings home، لانچر بازی و Game Booster، منطقه واقعیت افزوده (AR Zone) با پشتیبانی از ایموجی واقعیت افزوده و طراحی روی تصاویر دیده میشود که همگی جزو امکانات پیشفرض لانچر OneUI 2.1 هستند.
بخش سختافزاری و نتیجه بنچمارکها
گوشی گلکسی A41 سامسونگ مجهز به چیپست هلیو P65 مدیاتک است تا قدرت چندانی برای آن متصور نشویم.
دو هسته کورتکس A75 با حداکثر فرکانس 2.0 گیگاهرتز و 6 هسته کورتکس A55 با سرعت کلاک 1.7 گیگاهرتز حتی روی کاغذ قدرت زیادی به نمایش نمیگذارند.
مدیریت کارهایی گرافیکی نیز به دوش پردازنده گرافیکی Mali-G52 MC2 است. همچنین باید بگوییم گوشی گوشی samsung galaxy a41 تنها با 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی وارد بازار شده است.
اجازه دهید با بنچمارک Geekbench شروع کنیم که امتیاز این گوشی در هر دو تست تک هسته و چند هسته پردازنده پایینتر از سایر گوشیها است. پردازنده عملکرد مشابهی با چیپست اگزینوس 9611 داخل گوشی گکلسی A51 دارد، حتی با آن که چند امتیاز کمتر کسب میکند.
جدا از این نبردهای تک به تک، کاملا میتوانیم ببینیم خانواده چیپستهای G80 و G90 مدیاتک به همراه سری اسنپدراگون 700 و کرین 810 هوآوی سطح عملکرد به مراتب بالاتری دارند. این تراشهها در گوشیهایی استفاده میشوند که از نظر قیمتی در حد قیمت گوشی Galaxy A41 هستند.
امتیازهای پردازنده گرافیکی خیلی راحت از رقبا کمتر است.
نتیجه مشابهی را در بنچمارک ترکیبی انتوتو میبینیم و تمام محصولات اخیر سامسونگ انتهای نمودار جا خوش کردند.
یقینا امتیاز بنچمارکها به نفع گوشی گلکسی A41 نیستند. چیپست هلیو P65 ممکن است روی کاغذ خوب به نظر برسد، ولی ضعیفترین چیپ در این بخش از بازار است، به ویژه از نظر عملکرد بخش گرافیک. A41 مناسب اجرای بازیها با دقت فول اچدی نیست و بهتر است با دقت پایینتر بازی کنید.
در حین استفاده از سیستم عامل اندروید و لانچر OneUI چند مرتبه وقفه در سرعت و زمان لود طولانیتر از حد معمول را تجربه کردیم که توسط انیمیشنهای آهسته یا فقط یک لحظه واکنشگرا نبودن پوشانده شد.
بدون شک مشکل خاصی نیست، ولی با پرداخت همین پول میتوانید گوشی با عملکرد سختافزاری بهتر بخرید. البته، باید قید نمایشگر امولد را بزنید.
دوربین گوشی گلکسی A41
A41 در پنل پشتی خود مجهز به سه دوربین با یک آرایش ترجیحا آشنا است یعنی دوربین با دقت بالاتر، دوربین فوق عریض و یک حسگر عمقسنج. از طرفی، اگر به تک فلاش الایدی نیاز دارید، در همان اطراف است.
دوربین اصلی حسگر 1/2.0 اینچی 48 مگاپیکسل IMX582 سونی با اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، لنز f/2.0 و فیلتر رنگ Quad bayer است. استفاده از این فیلتر به معنای ثبت تصاویر 12 مگاپیکسل است، گرچه میتوانید با دقت کامل نیز عکاسی کنید.
قابلیت دیگر این دوربین فوکوس خودکار تشخیص فازی است.
دوربین فوق عریض حسگر 1/4.0 اینچی ایزوسل 8 مگاپیکسل S5K4HAYX سامسونگ با اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر و لنز f/2.2 و متاسفانه فوکوس ثابت است.
سامسونگ برای دوربین سوم از حسگر 5 مگاپیکسل GC5035 سونی برای سنجش عمق و با لنز f/2.4 استفاده کرده است.
سپس به دوربین 24.8 مگاپیکسل جلو با حسگر 1/2.78 اینچ و اندازه پیکسل 0.9 میکرومتر و مجهز به فیلتر Quad Bayer میرسیم. عجیب است، اپلیکیشن ما حسگر این دوربین را همزمان IMX 576 سونی و S5K2X5 سامسونگ معرفی کرد.
به هر حال، هر دو حسگر اندازه یکسان و فضای پوشش مشابه دارند. این حسگر پشت لنز با دریچه دیافراگم f/2.2 فوکوس ثابت قرار گرفته است. با توجه به استفاده از فیلتر Quad bayer باید انتظار داشته باشید تصاویر به صورت پیشفرض 12 مگاپیکسل ذخیره شوند، ولی اگر نیاز است میتوانید با دقت 16 مگاپیکسل نیز عکس بگیرید.
دوربین سلفی گوشی گلکسی A41 مانند بسیاری دیگر از گوشیهای سامسونگ یک تاگل برای تعیین مقدار وسعت فریم دارد. این تنظیمات به شکل آزاردندهای به صورت پیشفرض روی گزینه محدودتر است و بنابراین تصاویر یک برش 8 مگاپیکسل خواهند خورد و متاسفانه این رفتار در گوشیهای سامسونگ به یک استاندارد تبدیل شده است.
تصاویر زمانی که با نسبت عریضتر عکس میگیرید، دقت 12 مگاپیکسل دارند.
اپلیکیشن دوربین شبیه به چیزی است که در تمام گوشیهای سامسونگ دیدیم با اندکی تغییرات در بخش طراحی که به همراه لانچر One UI 2.0 معرفی شدند، از جمله فونت بزرگتر برای حالتهای عکاسی و خطوط زمینهای برای حالات منتخب.
کشیدن دست روی صفحه به سمت چپ و راست باعث جابهجایی بین حالات عکاسی موجود میشود و یک گزینه برای تغییر ترتیب حالتها، حذف یا اضافه کردن آنها از نمایاب وجود دارد. کشیدن دست روی صفحه به سمت بالا و پایین دوربین عقب یا جلو را باز خواهد کرد.
آیکون تنظیمات در گوشه بالا سمت چپ صفحه قرار دارد و میتوانید روی دوربینها کنترل ریز داشته باشید.
برای حالت عکاسی و فیلمبرداری صفحه تنظیمات جداگانهای وجود ندارد، چون گزینهها به طور کلی زیاد نیستند. همچنین میتوانید قابلیت بهینهساز تصویر را خاموش یا روشن کنید. گرچه حواستان باشد، زمان فعال بودن آن همچنان باید تاگل آن را برای مرتبه دوم از محیط کاربری اصلی فعال کنید.
گوشی Galaxy A41 از حالت Night Mode پشتیبانی نمیکند.
کیفیت تصویر دوربین گوشی Galaxy A41
تصاویر پیشفرض 12 مگاپیکسل دوربین اصلی سطح جزئیات متوسطی دارند، گرچه مناطق با پیچیدگی بالا مانند پوششهای گیاهی حتی ممکن است لکهدار بیافتند. جدا از آن، تصاویر کنتراست عالی، بازتولید نسبتا دقیق و زنده رنگ را نشان میدهند و اثرات پارازیت حذف شده است.
دامنه دینامیک در اکثر تصاویر به لطف قابلیت Auto HDR که در صورت نیاز فعال میشود، استثنائی است.
اگر دوست داشته باشید این گزینه را میتوانید خاموش کنید، ولی این کار را به امید ثبت جزئیات بیشتر پیشنهاد نمیکنیم. قابلیت HDR جزئیات ریز را لکهدار نمیکند، ولی به هرحال اگر دوست داشتید میتوانید آن را غیرفعال کنید.
حالت عکاسی با دقت کامل 48 مگاپیکسل نیز وجود دارد ولی پیدا کردن آن با توجه به قرارگیری در بخش تنظیمات نسبت تصویر سخت است. تصاویر 48 مگاپیکسل جزئیات بسیار بالا، با کنتراست و رنگهای عالی دارند.
در این حالت امکان استفاده از Auto HDR نیست، بنابراین دامنه دینامیک آنها در حد تصاویر پیشفرض نیست.
شاید سوال کنید آیا با کاهش اندازه تصاویر 48 مگاپیکسل، تصاویر 12 مگاپیکسل بهتری نصیبتان خواهد شد یا نه، پاسخ کوتاه ما بله است.
اگر یک تصویر با جزئیات بالا بخواهید، ولی به همان مقدار شارپ نباشد، انجام این روش را توصیه میکنیم.
ولی آیا ارزش این دردسر را دارد؟ جزئیات بیشتر به صورت مصنوعی توسط الگوریتم ایجاد میشود و ممکن است متوجه مقداری مصنوعات در نواحی با پوشش گیاهی شوید و حتی آن موقع، جزئیات بیشتر یک توهم است، با این حال یک توهم خوب.
همه چیز به سلیقه و تصمیم خود شما بر میگردد.
تصاویر 8 مگاپیکسل دوربین فوق عریض جزئیات حتی کمتری دارند، ولی از نظر دامنه دینامیک، کنتراست و رنگها عالی هستند. بدون شک Auto HDR کمک زیادی به کیفیت این تصاویر میکند.
حسگر 5 مگاپیکسل سوم زمان عکاسی پرتره مفید عمل میکند. پرترههای 12 مگاپیکسلی که با دوربین اصلی میگیرید عالی هستند؛ جزئیات فراوان دارند، کنتراست عالی است و جداسازی سوژه از پسزمینه به اندازه کافی برای کلاس گوشی گلکسی A41 کافی است.
افکت بوکه نیز ظاهر خوبی دارد.
تصاویری که با دوربین اصلی در شب میگیرید با توجه به قیمت گوشی Galaxy A41 کاملا خوب هستند. تصاویر جزئیات کافی و کنتراست خوب دارند و با آن که رنگها کمی غیردقیق هستند، ولی با این حال تصاویر نهایی را به خوبی میتوانید استفاده کنید.
کیفیت عکاسی زمان غروب آفتاب عالی است. تصاویری که در شب میگیرید قابل قبول هستند، البته با این حال کمی توسط الگوریتم کاهش پارازیت لکهدار میشوند.
در مورد دوربین فوق عریض نیز در شب همین صحبتها را باید تکرار کنیم. تصاویری که هنگام غروب میگیرید کیفیتی به مراتب بیشتر از انتظار شما دارند، در حالی که تصاویر شب را حتی با آن که پارازیت آنها زیاد و جزئیات کم است، میتوانید استفاده کنید.
دوربین سلفی گوشی گلکسی A41
همانطور که توضیح دادیم بسته به حالت دید دوربین، خروجی دوربین جلوی A41 با دقت 8 یا 12 مگاپیکسل خواهد بود. ما تمام سلفیها را با دقت 12 مگاپیکسل گرفتیم.
این تصاویر ممکن است سطح بالایی از جزئیات نداشته باشند، ولی از هر نظر دیگری مانند کنتراست، رنگها و دامنه دینامیک عالی هستند. ما از کیفیت تصاویر دوربین سلفی گوشی Galaxy A41 راضی هستیم، ولی بهتر است بدانید زمانی که نور ایدهآل نباشد، جزئیات نهایی افت مشهودی خواهد داشت.
امکان عکاسی سلفی پرتره وجود دارد و تصاویر نهایی قابل قبول هستند؛ جداسازی سوژه عالی نیست ولی الگوریتم با محوشدگی تصویر این مشکل را میپوشاند و نتایج قابل قبول هستند.
دوربین فیلمبرداری
متاسفانه، گوشی گلکسی A41 دوربین فیلمبرداری قدرتمندی ندارد. حتی با آن که این گوشی میتواند فیلمهای 4K بگیرید، ولی پردازشگر سیگنال دیجیتال داخل چیپست هلیو P65 قادر به آن نیست. بنابراین ویدئوها حداکثر با کیفیت فول اچدی و نرخ 30 فریم بر ثانیه ضبط میشوند.
ویدئوها به صورت پیشفرض بیتریت 17 مگابیت در ثانیه به همراه دو کانال صوتی 48 کیلوهرتز با کدک AAC دارند و با فرمت MP4 ذخیره میشوند. اگر دوست دارید در فضای ذخیرهسازی گوشی خود صرفهجویی کنید و البته کمی افت کیفیت را به جان میخرید، امکان فیلمبرداری با کدک h.265 نیز وجود دارد.
هیچکدام از دوربینها از لرزشگیر تصویر پشتیبانی نمیکنند. ویدئوهایی که با دوربین اصلی میگیرید بسیار خوب با رنگهای دقیق، دامنه دینامیک عریض و کنتراست عالی هستند. جزئیات نهایی نیز واقعا خوب بودند.
ویدئوهای دوربین فوق عریض از نظر جزئیات در حد دوربین اصلی نیستند و رنگها به نوعی بیش از حد اشباعشده به نظر میرسند. کیفیت آنها قابل قبول بوده، ولی بدون شک فیلمهای دوربین اصلی بهتر هستند.
جمعبندی
گوشی گلکسی A41 یکی از جمعوجورترین گوشیهایی است که امسال میتوانید بخرید. این گوشی با قیمت مناسب خود توجه کاربران زیادی را جلب خواهد کرد و اگر بخواهیم با یک کلمه آن را توصیف کنیم: ثبات کیفیت است.
در واقع، گوشی Galaxy A41 از نظر کیفیت در تمامی بخشها ثبات دارد، نمایشگر امولد دوستداشتنی است، دوربین تصاویر و ویدئوهای خوب بدون شرایط اطراف میگیرد، عمر باتری بدون توجه به کاری که با گوشی انجام میدهید عالی است و بخش نرمافزاری حتی شما را اندکی مایوس نمیکند.
سپس به یک رفتار باثبات دیگر در مورد سرعت آهسته حسگر اثرانگشت و همچنین عملکرد متوسط در بازیها و انجام وظایف سنگین میرسیم.
ولی با این حال، لذت استفاده از گوشی گلکسی A41 با توجه به اندازه و باریکی که دارد لذتبخش است، نمایشگر امولد آن رنگهای زندهای را نشان میدهد و با وجود این نمایشگر قیمت گوشی پایین است. بنابراین باید درک کنید چرا از سرعت پایین گوشی چشمپوشی میکنیم.
رقبا
قیمت گوشی گلکسی A41 در حال حاضر تقریبا 250 یورو است. این گوشی یکی از کوچکترین گوشیهای با پنل امولد سامسونگ است که میتوانید در حال حاضر بخرید. اما اگر به یک نمایشگر بزرگتر و عملکرد سریعتر نیاز دارید، شاید بهتر باشد نگاهی به گوشی گلکسی A51 بیاندازید.
این گوشی 40 یورو قیمت بیشتری دارد و علاوه به نمایشگر بزرگتر و سرعت بیشتر، در عقب یک دوربین چهارم و ماکرو اضافه شده است.
توجه کنید در بعضی از بازارها به جای مدل A51، گوشی گلکسی A31 دیده میشود که یک نسخه بزرگشده از A41 با سختافزار مشابه است و قیمت بسیار نزدیک آنها باید به همین علت باشد.
گوشی ردمی نوت 9 پرو شیائومی نیز قیمت مشابه با گوشی گلکسی A41 دارد و با آن که از نمایشگر السیدی استفاده میکند ولی از نظر سطح عملکرد و کیفیت دوربین که با حالت Night Mode و فیلمبرداری 4K تکمیل میشود، ما را شگفتزده کرد. این گوشی همچنین عمر باتری بهتر با سرعت شارژ بالا دارد.
در نهایت به گوشی P40 Lite هوآوی میرسیم که در حال حاضر قیمت کمتری از A41 دارد و زیاد نیز بزرگتر نیست. اگر بتوانید بدون سرویسهای گوگل زندگی کنید، از سریعترین گوشی در این محدوده قیمتی لذت خواهید برد که یک عمر باتری قابل قبول و دوربین عالی دارد.
ولی آیا عملکرد عالی ارزش دارد نمایشگر اولد و سرویسهای موبایل گوگل را فدا کنید؟ خودتان تصمیم بگیرید.
رای نهایی
اگر یک گوشی هوشمند کوچک میخواهید و بودجه کمی دارید، بهترین انتخاب گوشی گلکسی A41 است. یک دستگاه پرچمدار با صفحه نمایش در حد یک پرچمدار که این ترکیب کمتر دیده میشود، چه برسد در یک دستگاه با این قیمت پایین.
بدون شک، گوشی Galaxy A41 مخصوص بازی نیست، ولی میتوانید با اجرای بازیها در صورت ممکن در دقت پایین کنار بیایید.
از طرفی اگر قدرت بخش گرافیکی برایتان مهم است، گوشیهای سریعتری با همین قیمت در بازار وجود دارند، فقط نه به این کوچکی هستند و نه از پنل امولد استفاده میکنند.
نکات مثبت:
- وزن پایین و ابعاد بسیار جمعوجور
- نمایشگر سوپر امولد عالی، بریدگی کوچک
- عمر باتری استثنائی
- دوربین خوب، حتی اگر حالت Night Mode نداشته باشد.
- کیفیت عالی تصاویر پرتره، خوب سلفیها
- زوج شگفتانگیز سیستم عامل اندروید 10 و لانچر One UI 2.0
- دارای جک 3.5 میلیمتری هدفون، میکرو اسدی، رادیو افام
- قیمت پایین
نکات منفی:
- فاقد قابلیت فیلمبرداری 4K
- عملکرد نه چندان خوب پردازنده گرافیکی
منبع: gsmarena.com
همچنین اگر به گوشی های سامسونگ علاقه دارید، نگاهی نیز به مطلب زیر بیاندازید: