مزدا CX-5
از خودرویی که برای کاربرد روزانه درون شهری ساخته شده، چه انتظاراتی دارید؟ آیا فقط طراحی داخلی و راحتی سرنشینان برای شما اهمیت دارد؟ یا به دنبال مواد با کیفیت و عملکرد رانندگی عالی هستید؟ اگر گزینه دوم هدف شماست، مزدا CX-5 مدل 2020 بهترین گزینه در میان اس یو وی های کوچک به شمار می رود. گزینه های مشابهی نیز وجود دارند که با این خودرو رقابت کنند، اما در بسیاری از موارد، مانند این خودرو، روح راننده را به پرواز در نمی آورند.
زیبای دوست داشتنی
مزدا CX-5 جدید ترین کراس اور کوچک در بازار نیست، اما واقعاً زیباست. همانند برادر بزرگ تر خود، CX-9، این خودروی درون شهری نیز دارای ظاهری جذاب، طراحی گریل زیبا و طراحی عقب خشن می باشد. این خودرو در میان هم رده های خود، مانند Toyota RAV4 و Honda CR-V، یکی از زیبا ترین خودرو ها به شمار می رود.
رینگ های جذاب 19 اینچی خاکستری، به خوبی طراحی زیبای خودرو را همراهی می کند. متاسفانه قسمت های پایین تر خودرو از پلاستیک سیاه رنگ تشکیل شده که کمی از زیبایی های خودرو می کاهد. اصلاً به نظر نمی رسد این بخش، برای این خودروی زیبا طراحی شده باشد.
مزدا CX-5 به شکل جذابی، گران قیمت و لوکس است
مزدا همیشه بهترین طراحی های داخلی را در میان تولید کنندگان دارد و کابین های این شرکت ژاپنی، همیشه زیبا تر از خودرو های رقیب است.
داخل خودرو، سرنشینان را با ظاهر لوکس خود به وجد خواهد آورد. صندلی ها به چرم خوشبویی مجهز شده اند که بسیار نرم بوده و دل هر فردی را به راحتی می رباید. برای تریم درها و داشبورد، از چوب واقعی استفاده شده است. دوخت بخش های مختلف نیز به زیبایی هر چه تمام تر انجام شده و در بخش هایی که از پلاستیک استفاده شده، پلاستیک آن کاملاً نرم است و حس خوبی را منتقل می کند.
صندلی راننده به شکل برقی در هشت جهت قابل تنظیم است و هر دو صندلی جلو دارای سیستم گرم کن و تهویه مطبوع هستند. گرم کن صندلی به خوبی شما را از سرمای زمستان نجات می دهد.
البته مزدا CX-5، کاربردی ترین خودرو در کلاس خود نیست. از نظر اندازه کابین، سرنشینان عقب، جای پای زیادی ندارند. زمانی که صندلی راننده را به دلخواه خودم تنظیم کردم، دیگر جایی برای زانو های نفر پشت سر نبود. البته سرنشینان عقب از نظر ارتفاع با مشکل خاصی مواجه نخواهند شد. چندین پورت USB نیز برای سرنشینان عقب وجود دارد.
امکانات امنیتی
از نظر قابلیت های امنیتی، این خودرو به تجهیزات روز مجهز است. امکانات پیشرفته ای مانند هشدار در هنگام خروج از مسیر، کروز کنترل تطبیقی، نشان دادن نقاط کور و هشدار در مورد ترافیک، از امکانات امنیتی خودرو هستند. در طول تستی که داشتیم، هیچ کدام از این قابلیت ها با مشکل خاصی مواجه نبود.
برف پاک کن های حساس به باران، استارت دکمه ای و ورود بدون کلید، از امکانات دیگر این خودرو هستند. شاید چند سال پیش، این موارد امکانات بی نظیری به شمار می رود. اما امروز دیگر کسی را شگفت زده نمی کند و به استانداردی در بازار کراس اور ها تبدیل شده است.
یک صفحه نمایش 8 اینچی لمسی در قسمت بالای داشبورد، جا خوش کرده است و از سیستم عامل بدقلق Mazda Connect استفاده می کند. با گرافیک آماتور و رابط کاربری گیج کننده، یکی از غیر محبوب ترین رابط هایی کاربری برای من است. وقتی به آیکون های صفحه نمایش نگاه می کنی، انگار توسط یک کارآموز در زمینه تولید اسباب بازی طراحی شده است. گرافیک کاملاً براق است و بیننده را به ده یا بیست سال گذشته می برد.
اما همین که شروع به کار با رابط کاربری می کنید، به سرعت در می یابید که مشکل فقط به ظاهر قدیمی آن ختم نمی شود. از نظر کاربردی بودن نیز، این رابط کاربری حسابی می تواند روی اعصاب شما قدم بزند. برای مثال، ذخیره کردن موج های رادیویی مختلف، یک کار چندین مرحله ای و بسیار پیچیده است. سایر قسمت های مزدا CX-5 آنقدر خوب طراحی شده که دهان انسان از دیدن این سیستم مولتی مدیای قدیمی و عجیب، باز می ماند. خوشبختانه قابلیت های ارتباطی Apple CarPlay و Android Auto در این خودرو وجود دارد و نیاز نیست از رابط کاربری اعصاب خرد کن سازنده استفاده کنیم.
تجربه رانندگی با مزدا CX-5
مانند ظاهر جذابش، مزدا CX-5 تجربه رانندگی قابل قبولی را ارائه می دهد. برای مدل 2020، مهندسان این شرکت تمام تلاش خود را به کار گرفته اند تا لرزش ها و صداهای داخل کابین را به حداقل برسانند و تا حد زیادی در این راه، موفق بوده اند.
در طول مسیر، فضای داخلی مزدا CX-5 کاملاً بی صدا بود و تجربه رانندگی خوبی به ما ارائه داد. البته تا حدودی، پستی و بلندی های جاده را حس می کردیم که با وجود چرخ های 19 اینچی، کمی عجیب به نظر می رسید. به طور کلی باید گفت، تجربه رانندگی با این خودرو در حد برخی خودرو های گران تر از آن بود.
فرمان خودرو نیز تعادل و دقت بسیار خوبی دارد که در این بازه قیمتی، چنین انتظاری نداشتیم. با حرکت مزدا CX-5 به سمت گوشه ها متوجه شدم که این خودرو از نظر هندلینگ، هرگز ناامیدم نخواهد کرد. البته پیشنهاد ما این است که خیلی با آن ویراژ ندهید، چون سیستم تعلیق کمی بازی می کند و حس خطر به انسان دست می دهد.
گشتاور بالا
مزدا CX-5 با دو موتور مختلف عرضه می شود. مدلی که در اختیار ما بود یک موتور چهار سیلندر 2.5 لیتری بود. این موتور قدرتمند می تواند تا 250 اسب بخار قدرت و گشتاوری معادل 430 نیوتون متر تولید کند. این موتور توربوشارژ باعث می شود که این کراس اوور بسیار سریع باشد و گشتاوری عالی آن باعث می شود، نیازی به فشار زیاد بر روی پدال گاز نباشد.
این خودرو به گیربکس اتوماتیک 6 سرعته مجهز است. این روزها بسیاری از خودرو ها به گیربکس 8 یا حتی 10 سرعته عرضه می شوند که باعث می شود این گیربکس، کمی قدیمی به نظر برسد. اما هیچ ایرادی نمی تواند به این گیربکس وارد کرد، چرا که تعویض دنده ها به نرم ترین حالت ممکن انجام می شود و به شدت باهوش است.
تنها نکته منفی که هنگام رانندگی با این خودرو حس کردم، صدای زیاد موتور بود. از نظر عملکرد نمی توان بر این موتور خرده گرفت، اما صدای آن زیاد به مذاق ما خوش نیامد. با لرزش و صدای فراوان، این موتور از اینکه شما را از روشن بودن خود مطلع کند، هیچ ابایی ندارد. در آن حدی نیست که آزار دهنده باشد، اما با توجه به قسمت های دیگر خودرو که به خوبی کار شده است، انتظار بیشتری داشتیم.
جواهری کوچک
آیا مزدا CX-5 مدل 2020 یک خودروی کامل است؟ به هیچ وجه. اما هنوز هم یک کراس اور کوچک دوست داشتنی است که به راحتی می تواند با بزرگ تر از خود، در بیفتد. این خودرو با قیمت 39 هزار دلار عرضه می شود که برای خودرویی با این قابلیت ها، مبلغی قابل قبول به شمار می رود.