فهرست عنوانها
زبان برنامه نویسی پایتون
اگر به تازگی کار خود را در زمینه برنامه نویسی برای کامپیوتر و دستگاه های دیگر آغاز کرده اید، احتمالاً از خود پرسیده اید، کدام زبان برنامه نویسی برای شروع بهتر است. مقاله های زیادی در اینترنت در مورد زبان های برنامه نویسی مناسب وجود دارد. این مقاله ها به شما می گویند که کدام زبان ها برای کدام پلتفرم ها بهتر است، کدام زبان ها آسان تر است و کدام زبان ها برای پیدا کردن شغل در این زمینه مناسب تر است؟ اگر سری به این مقاله های زده باشید، احتمالاً نام پایتون (Python) به گوشتان خورده.
در مورد این که کدام زبان مناسب تر است، نمی توان به یک جواب یک کلمه ای رسید. یادگیری هر زبان برنامه نویسی به شما یاد می دهد که چگونه مانند یک برنامه نویس فکر کنید. همه زبان ها، نکات مثبت و منفی خود را دارند. اگر به دنبال زبانی هستید که برای برنامه های زیادی کاربرد داشته باشد یا اینکه می خواهید توانایی ای خود را محک بزنید، پایتون می تواند یکی از بهترین گزینه ها باشد.
پایتون به ساده بودن و یادگیری آسان برای تازه کار ها، شهرت دارد. می توان از آن برای نوشتن برنامه هایی برای رایانه ها یا برنامه های کاربردی در وب استفاده کرد. اما اگر می خواهید یک برنامه بزرگ موبایل تولید کنید، شاید این زبان بهترین گزینه نباشد. یک تحقیق در سال 2019 نشان داد، کاربرد های این زبان بیشتر در زمینه توسعه وب و تجزیه و تحلیل داده ها بوده است. تنها 6 درصد از شرکت کنندگان در این تحقیق، از این زبان برای توسعه برنامه و بازی استفاده کرده بودند.
این زبان بیشتر در محافل دانشگاهی، کسانی که با حجم بالایی از داده سر و کار دارند و کسانی که برنامه های ساده برای سرگرمی می سازند شهرت دارد. این زبان توسط فردی به نام روسوم توسعه یافته است. او پیش از ساخت این زبان، با زبان برنامه نویسی ABC کار می کرد و همیشه از دشواری های آن برنامه گله داشت.
او در سال 1989 تصمیم گرفت، زبان برنامه نویسی خود را بسازد و توانست در سال 1991 آن را به مرحله نهایی برساند. پایتون یک زبان متن باز است، به این معنی که استفاده و گسترش آن رایگان است و می توانید به راحتی آن را دانلود و استفاده کنید.
در ماه مه 2020، پایتون به عنوان اولین زبان، در بین جستجوی هایی اینترنتی شناخته شد. بر اساس یافته ها، تمایل به استفاده از این برنامه، از سال 2015 تا 2020 افزایش قابل توجهی داشته است.
کارشناسان این زمینه معتقدند، کاربرد آسان این زبان، دلیل اصلی رشد آن در سال های اخیر بوده است. به اعتقاد آنان، کاربری آسان، یکی از مهم ترین نکات در مورد هر زبان برنامه نویسی است.
عبارت “Hello, world”، یکی از عبارت های ساده و کاربردی در این زبان است. اما اگر بخواهید در یک زبان جاوا، این کار را انجام دهید، باید به جای این عبارت کوتاه، چندین خط بنویسید.
همین سادگی است که این زبان را به شدت در میان تازه وارد ها محبوب کرده است. بسیاری از افراد، این زبان را تحسین می کنند و می گویند، زبانی است که انسان هم می تواند آن را بخواند. مثلاً به جای گذاشتن نقطه ويرگول در انتهای دستور، پایتون به خط بعدی می رود.
کاربردهای پایتون در برنامه نویسی
پایتون یک زبان همه کاره است و توسعه دهندگان آن، اغلب به دلایل تجاری و شخصی از آن استفاده می کنند. بر اساس مطالعه سال 2018 توسط بنیاد نرم افزاری غیرانتفاعی Python و JetBrains، مردم از این زبان برای ایجاد برنامه های تحت وب، نوشتن بازی ها و برنامه های تلفن همراه، مدیریت سیستم، آموزش، یادگیری ماشین و تحلیل داده استفاده می کنند.
پایتون یکی از زبانهای برنامه نویسی هدف گرا است. اهداف (Objects) بخش هایی از کد تایپ شده است که وضعیت داده های خاصی را ثبت می کند. این اهداف می توانند بعداً توسط کد دیگر مورد استفاده قرار گیرند، بدون اینکه مجدداً نیاز به نوشتن آن ها باشد.
یکی دیگر از مزیت های این زبان این است که برنامه های نوشته شده با این زبان، در بسیاری از سیستم عامل ها از جمله ویندوز، مکینتاش و لینوکس کار می کنند. پایتون یک زبان تفسیر شده است، نه یک زبان تلفیقی. این بدان معناست که برخلاف برنامه های نوشته شده به زبان هایی مانند C یا COBOL یا Assembler، کدی که در این زبان نوشته شده است، باید به وسیله یک فرآیند تفسیر، توسط رایانه اجرا شود. این ویژگی باعث می شود که توسط انسان راحت تر خوانده شود، اما پردازش آن برای کامپیوتر زمان بیشتری می برد و از سرعت کار می کاهد. سرعت همیشه یکی از نکات منفی این زبان بوده است.
شروع کار با پایتون
اگر اینجا از پایتون خوشتان آمد و آماده شروع برنامه نویسی هستید، منابع زیادی برای کمک به شما وجود دارد. برنامه نویسان حرفه ای می گویند، بهترین راه برای یادگیری هر زبان برنامه نویسی، انجام دادن آن است. یک پروژه که به آن علاقه دارید را انتخاب کنید و شروع کنید.
اگر قبلاً این زبان را روی رایانه خود نصب نکرده اید، می توانید آن را به صورت رایگان از سایت این زبان دانلود کنید. ابزاری به نام Google Colaboratory نیز وجود دارد که به شما کمک می کند، برنامه پایتون را بر روی مرورگر خود اجرا کنید.
در نهایت، تنها نرم افزاری که برای نوشتن کد این زبان احتیاج دارید، ویرایشگر متن است که احتمالاً از قبل بر روی کامپیوتر شما نصب شده است.
کتابخانه و کتابفروشی محل شما احتمالاً راهنماهایی برای برنامه نویسی دارند که می توانند در شروع کار با پایتون به شما کمک کنند. مدارس و دانشگاه ها کلاس هایی را برای آشنایی با این زبان ارائه می دهند. دوره های آنلاین نیز وجود دارد که می توانید بگذرانید. اما نیازی نیست که برای یادگیری هزینه ای صرف کنید. گزینه های خوب و رایگان زیادی برای آموزش به افراد تازه کار در فضای اینترنت وجود دارد.