پورشه 911 توربو S
من همیشه دوست دارم ساعت ها در مورد تفاوت “سریع” و “پرشتاب” بحث کنم. خیلی از مردم تفاوتی بین این دو قائل نیستند. اگر شما هم از این دست افراد هستید، باید بگویم که اشتباه می کنید. این شما و این پورشه 911 توربو S مدل 2021. خودرویی که خیلی خیلی پرشتاب است و خیلی خیلی سریع است.
واژه سریع به میزان سرعت مربوط می شود و پرشتاب یعنی چه مدت طول می شود تا به مقصد مورد نظر برسد. پورشه 911 توربو S هر دو واژه را، از نو تعریف می کند. جدید ترین عضو خانواده پورشه 911، با حداکثر سرعت 330 کیلومتر بر ساعت حرکت می کند و در 2.6 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت می رسد!
اما این اعداد و ارقام هیچ وقت نمی توانند تجربه واقعی سرعت این ماشین را بیان کنند. پورشه 911 توربو S به معنای واقعی کلمه وحشی و بی رحم است. برای حرکت کردن با این خودرو، نیاز چندانی به فشار دادن پدال گاز ندارید. یک فشار کوچک هم کفایت می کند. می خواهید از چراغ زرد عبور کنید؟ اصلاً مشکلی نیست. در بالاترین فشار گاز، این خودرو به راحتی Ferrari 488 Pista و Lamborghini Aventador SVJ و McLaren 720S را شرمنده می کند.
فکر نمی کنم مکان های زیادی در جهان وجود داشته باشد که بتوانید در آن، حداکثر سرعت پورشه 911 را تست کنید. به این دلیل نمی گویم این خودرو سریع است. زمانی این موضوع را می فهمید که تابلوی حداکثر 50 کیلومتر بر ساعت را در یک پیچ می بینید، اما با سرعت 120 کیلومتر بر ساعت، به راحتی از آن پیچ عبور می کنید. حتی پیش از اینکه مغز شما فرمان دهد که سرعت را کم کنید، پیچ با همان سرعت بالا به پایان رسیده است. در مواقعی از رانندگی احساس می کردم که باید کنار بزنم و نفسی تازه کنم.
تمام این شگفتی، بدون شک از موتور این خودرو ناشی می شود. موتور 3.8 لیتری این خودرو می تواند 640 اسب بخار قدرت و گشتاوری معادل 800 نیوتون متر تولید کند. یک سیستم خنک کننده جدید از طرف دریچه های جانبی و همچنین ورودی های زیر پنجره عقب فیلتر می شود و نتیجه آن کاهش تاخیر توربو است. نیرو از طریق گیربکس هشت سرعته PDK پورشه، به چهار چرخ منتقل می شود. پورشه می گوید توربو S می تواند در دنده ششم به حداکثر سرعت خود برسد. این باعث کاهش مصرف سوخت در بزرگ راه ها می شود.
شاید در موتور توربو در مرکز توجهات قرار داشته باشد، اما شاسی و آیرودینامیک، بازیکنان اصلی پشتیبانی هستند. فناوری مدیریت تعلیق فعال پورشه (PASM) جاده را 200 بار در ثانیه اسکن می کند. همچنین حالت اسپورتی در این خودرو وجود دارد که فاصله خودرو از زمین را 10 میلیمتر کاهش می دهد.
حالت آیرودینامیک فعال نیز وجود دارد که برای ثبات در سرعت بالا، بسیار مهم است. سپر جلو، فلاپ های ورودی هوا و تيغه عقب، همگی به بهترین شکل برای عبور دادن هوا طراحی شده اند. پورشه 911 توربو S همچنین دارای ترمزهای کامپوزیتی و کربن سرامیکی بزرگ است. با سرعت وحشیانه ای که این خودرو دارد، داشتن چنین ترمز هایی الزامی است.
من قبلاً با مدل 911 GT3 هم رانندگی کرده بودم، اما توربو S چیز دیگریست. با این خودرو لحظه ای هم احساس نکردم که ممکن است کنترل آن از دستم در برود. هندلینگ و فرمان این خودرو واقعاً کامل است و هیچ چیز جلودارش نیست.
پورشه 911 توربو S مانند جت حرکت می کند
من خیلی عادت ندارم که حالت های مختلف رانندگی را دست کاری کنم. اصلاً در خودرو های آلمانی، وقتی حالت های مختلف را تغییر می دهید، تغییر شگفت انگیزی را مشاهده نمی کنید. اما در مورد پورشه 911 توربو S، همه چیز فرق می کند. این خودرو سه حالت رانندگی عادی، رانندگی اسپرت و رانندگی اسپرت پلاس دارد. در حالت عادی، همه چیز خوب است. اما زمانی که حالت اسپرت را انتخاب می کنید، گیربکس بسیار بهتر عمل می کنند و شتاب خودرو به خوبی افزایش می یابد. در حالت اسپرت پلاس نیز همه چیز به طرز قابل قبول بهتر می شود.
یک توصیه دوستانه: تا تحت تعقیب قرار نگرفتید، فقط در حالت عادی با توربو S برانید. اگر یک ایراد در مورد این خودرو وجود داشته باشد، شاسی این خودرو است که برای رانندگی روزانه، کمی سفت است. ضربه هایی که در رانندگی روزمره به اتاق وارد می شود، کمی آزار دهنده است. در مجموع به نظر می رسد این خودرو برای رانندگی روزانه درون شهری ساخته نشده است.
در داخل کابین خودرو، با چرم جذاب و قرمز رنگ روبرو می شویم که به خوبی با رنگ نقره ای داشبورد تضاد زیبایی ایجاد کرده است. صندلی های اسپورت 18 جهته، بسیار نرم و انعطاف پذیر هستند. به طور کلی، موردی برای شکایت کردن در این قسمت وجود ندارد. کنسول مرکزی هم به دکمه های کاربردی مجهز است که به راحتی قابل استفاده هستند.
از نظر فناوری های نوین هم این خودرو چیزی کم ندارد. یک صفحه نمایش 10.9 اینچی برای امکانات تفریحی در نظر گرفته شده است. به راحتی می توانید صفحه اصلی را شخصی سازی کنید و از نظر گرافیکی هم با رابط کاربری جذابی روبرو هستید و با کمترین تأخیر ممکن مواجه خواهید شد.
در مورد سیستم های کمک به راننده، پورشه 911 به تعدادی از قابلیت ها مجهز است. البته خیلی هم نباید خوشحال شویم. چرا که برای داشتن این امکانات باید هزینه اضافی پرداخت کنیم. روشن کردن خودرو بدون کلید و سنسور پارک، تنها گزینه های روی خودرو هستند. اگر کروز کنترل انطباق پذیر می خواهید، 2000 دلار ناقابل باید بپردازید. سنسور کمک به ترافیک و علائم راهنمایی نیز 1200 دلار دیگر آب می خورد. خیلی جالب است که برای خودروی اسپرتی که حدود 200،000 دلار قیمت دارد، این آپشن ها باید جداگانه خریداری شود.