بهترین توزیع های لینوکس 2020 برای حرفه ای ها و تازه وارد ها

توسط Avatar photoماهان سرمد
7 minutes read
بهترین توزیع های لینوکس 2020 برای حرفه ای ها و تازه کار ها

از قدیم الایام، لینوکس به عنوان یک سیستم عامل برای برنامه نویسان شناخته می شد. اما در سال های اخیر، تلاش های زیادی برای جذاب تر شدن لینوکس برای مصرف کنندگان عادی صورت گرفته است. این امر به دلیل نارضایتی مصرف کنندگان عادی از امنیت ویندوز و محدودیت های شدید سیستم عامل اپل است.

با این حال، لینوکس به اشکال مختلفی ارائه می شود، که این اشکال معروف هستند به “flavor” یا “distro” یا همان “توزیع”. این امر به این دلیل است كه لینوكس آنقدر قابل تنظیم و شخصی سازی است كه فرمهای مختلفی برای نیازهای مختلف کاربران دارد.

برای مثال، همان طور که گفتیم، برخی از افراد برای جلب رضایت کاربران ویندوز، سعی کردند آن را شبیه به محیط ویندوز درست کنند. اما برخی دیگر محیطی را ساخته اند که فقط به مذاق برنامه نویش ها و افراد حرفه ای خوش می آید و مسئله امنیت به خوبی مورد توجه قرار گرفته است.

توزیع های مختلف لینوکس با برنامه ها و نرم افزار های مختلف لینوکس سازگار هستند و می توانند برنامه های تحت وب را اجرا کنند. اما توزیع های لینوکس در باندل های نرم افزاری مختلف عرضه می شوند. برخی ممکن است با برنامه های از قبل نصب شده اجرا شوند، در حالی که برخی دیگر، با کمترین تعداد برنامه پیش فرض عرضه می شوند.

همانطور که گفتیم، لینوکس به شدت انعطاف پذیر و قابل شخصی سازی است. بسیار فراتر از چیزی که یک کاربر ویندوز یا مک حتی بتواند تصورش کند. کاربران می توانند به سادگی همه چیز از صفحه دسکتاپ گرفته تا تنظیمات امنیتی را به دلخواه خود تغییر دهند.

به همین دلیل، داشتن اطلاعات در مورد انواع توزیع لینوکس، خالی از لطف نخواهد بود. آیا می خواهید رابط کاربری شما شبیه به ویندوز باشد؟ آیا نگران امنیت هستید؟ چقدر دوست دارید که به جای کلیک کردن روی آیکون ها، از دستورات نگارشی استفاده کنید؟

همه این موارد می تواند مشخص کند که کدام توزیع (distro) برای شما مناسب خواهد بود. در مجله اینترنتی روکیدا همراه ما باشید تا در این زمینه، شما را راهنمایی کنیم.

توزیع های مختلف لینوکس برای کاربران مختلف طراحی شده است. برای مثال، استفاده از توزیع Ubuntu بسیار ساده است و برای کاربران تازه وارد تهیه شده است. از طرف دیگر، Arch Linux برای کاربران حرفه ای جذابیت دارد که برای بسیاری از کارها، حتی برای نصب برنامه از تایپ دستورها استفاده می کنند. در این مطلب قصد داریم بهترین توزیع ها را برای انواع کاربران معرفی کنیم.

1- Ubuntu

یکی از محبوب ترین توزیع های لینوکس، به دلایل متعدد

بهترین توزیع های لینوکس 2020 برای حرفه ای ها و تازه وارد ها

+ آسان برای تازه وارد ها

+ امنیت و ثبات بالا

+ برای کامپیوتر های ضعیف، ایده آل است

Ubuntu یکی از محبوب ترین توزیع ها به شمار می رود و به شدت به کاربران تازه وارد توصیه می شود، چون وارد شدن به دنیای آن چندان سخت نیست. نسخه های جدید Ubuntu هر شش ماه عرضه می شوند و نسخه LTS (با پشتیبانی طولانی مدت) هر دو سال یک بار عرضه می شود. این پشتیبانی پنج ساله شامل پشتیبانی از مسائل امنیتی و به روز سانی ها می شود. پس می توانید تا مدت زیادی بدون نگرانی از آپدیت کردن سیستم خود، به استفاده از آن ادامه دهید. البته نسخه های عادی فقط تا یک سال پشتیبانی می شود.

نسخه LTS کنونی، از محیط دسکتاپ Gnome 3 استفاده می کند که برای کاربران ویندوز و مک، کاملاً آشناست. Ubuntu با قابلیت های خوب خود، به یک توزیع محبوب برای تازه وارد ها و افرادی که به دنبال پشتیبانی بلند مدت هستند، تبدیل شده است.

2- Elementary OS

به جرأت می توان گفت، زیبا ترین توزیع لینوکس در جهان است

بهترین توزیع های لینوکس 2020 برای حرفه ای ها و تازه وارد ها

+ طراحی عالی و هوشمندانه

+ محیط دسکتاپ عالی

– برنامه های پیش فرض زیادی ندارد

اگر می خواهید از سیستم عامل خود لذت ببرید، Elementary OS را انتخاب کنید. بدون شک، این توزیع جذاب ترین نوع لینوکس است و کمی به سیستم عامل مک شباهت دارد. محیط جذاب دستکتاپ آن با نام Pantheon شناخته می شود.

دیدن ترین نسخه از این توزیع روش جدیدی را برای نصب برنامه ها ارائه می دهد و به روز رسانی های جدیدی را برای برنامه ها در نظر می گیرد. صفحه قفل نیز کاملاً با چیزی که تاکنون دیده اید تفاوت دارد.

این سیستم عامل با برنامه های پیش فرض کمی ارائه می شود که شامل مرورگر، برنامه ایمیل و چند برنامه کاربردی ساده می شود. برای دریافت برنامه های بیشتر می توانید به برنامه AppCenter رجوع کنید. سختی جستجو کردن و نصب برنامه ها، با زیبایی بی حد این سیستم عامل جبران می شود.

3- Linux Mint

گزینه ای عالی برای تازه وارد ها

بهترین توزیع های لینوکس 2020 برای حرفه ای ها و تازه وارد ها

+ برای تازه وارد ها ایده آل است

+ پشتیبانی خوب از رسانه ها

+ گزینه های شخصی سازی حیرت آور

Linux Mint گزینه ای عالی برای کسانی است که با لینوکس آشنایی ندارند. اگر از ویندوز یا مک به این سیستم عامل مهاجرت می کنید، برنامه های زیادی مانند LibreOffice روی آن نصب است که بسیاری از نیاز های شما را برآورده می کند. پشتیبانی از فایل های صوتی و تصویری هم در این سیستم عامل، به بهترین شکل انجام می شود. در این سیستم عامل، به راحتی می توانید ظاهر ویندوز و منو ها را تغییر دهید.

4- openSUSE

ایده آل برای توسعه دهندگان و ادمین ها

بهترین توزیع های لینوکس 2020 برای حرفه ای ها و تازه وارد ها

+ یک توزیع شسته رفته

+ امنیت بسیار بالا

+ می توانید نسخه ای از سیستم عامل مورد علاقه خود را بسازید

این سیستم عامل که قبلاً با عنوان SUSE Linux شناخته می شد، برای افراد حرفه ای مانند توسعه دهندگان و ادمین ها ساخته شده است. به همین دلیل، پروتکل های امنیتی بسیار سخت گیری دارد.

نسخه های جدید این توزیع، هر ساله عرضه می شوند و به مدل سه سال پشتیبانی می شوند. این موضوع، این سیستم عامل را برای برنامه های تجاری، ایده آل می کند.

آنچه در مورد این سیستم عامل جذابیت دارد این است که به شما اجازه می دهد با بسته های نرم افزاری مختلف، تنظیمات دسکتاپ و سیستم را به دلخواه خود تغییر دهید.

5- CentOS

بهترین توزیع های لینوکس 2020 برای حرفه ای ها و تازه وارد ها

+ یک سیستم عامل با ثبات

+ برای سرور ایده آل است

– برای کاربری روزانه مناسب نیست

تمرکز CentOS به جای به روز رسانی های مکرر، بر روی ثبات سیستم است. البته به روز رسانی های این سیستم عامل تا 10 سال پس از عرضه انجام می شود.

CentOS به شدت قابل اطمینان است. به همین دلیل، برای دستگاه های سرور کاملاً ایده آل است. البته اگر می خواهید برای کارهای روزانه و عادی خود از آن استفاده کنید، گزینه چندان مناسبی نیست.

6- Arch Linux

گزینه تمام عیار برای لینوکس

بهترین توزیع های لینوکس 2020 برای حرفه ای ها و تازه وارد ها

+ پتانسیل عالی برای شخصی سازی

+ برای کاربران حرفه ای

– رابط کاربری

اگر با رابط کاربری نچسب این توزیع مشکلی ندارید، Arch Linux می تواند یکی از گزینه های بسیار خوب باشد. شما می توانید با دانلود و نصب بسته های نرم افزاری، به راحتی سیستم عامل خود را شخصی سازی کنید. این سیستم عامل برای توسعه دهندگان و کسانی که کامپیوتر قدیمی دارند می تواند ایده آل باشد.

هدف اصلی Arch Linux این است که همه چیز را در ساده ترین حالت ممکن حفظ کند. برنامه های زیادی در دسترس شما نیست و باید هرچه را می خواهید دانلود و نصب کنید. به خوبی می توانید طبق سلیقه خود، همه چیز را تغییر دهید. البته کار کردن با این سیستم عامل چندان راحت نیست. پس اگر تازه به دنیای لینوکس وارد می شوید، این مسئله را مد نظر داشته باشید.

7- Tails

یک توزیع با امنیت بسیار بالا

بهترین توزیع های لینوکس 2020 برای حرفه ای ها و تازه وارد ها

+ تأکید بر امنیت

+ رابط کاربری آسان

Tails یک توزیع لینوکس با تأکید زیاد بر روی مسائل امنیتی است. این سیستم عامل به خوبی مکان و هویت شما را پنهان می کند. این سیستم عامل، تمام مسیر های اتصال به اینترنت را رصد می کند و اجازه نمی دهد که داده های شما مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرد. خوشبختانه، این سیستم عامل، رابط کاربری را فدای امنیت نمی کند و کار کردن با آن چندان دشوار نیست. شاید این سیستم عامل برای هر کس نباشد، اما خیال شما را از بابت مسائل امنیتی راحت می کند.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟