گوگل اسیستنت (google assistant) اسم دستیار صوتی گوگل است تا غول دنیای جستجو در کنار شرکتهای آمازون، اپل و مایکروسافت قرار گیرد که به ترتیب الکسا، سیری و کورتانا را دارند. این دستیار دیجیتالی از زمان شکلگیری خود در سال 2016 پیشرفت قابل توجهی داشته و بدون شک در بین دستیارهای صوتی موجود در بازار پیشرفتهترین و پویاترین است.
گوگل از اسیستنت نه تنها در سختافزارهای خود، بلکه به واسطه همکاری با شرکتهای دیگر در طیف وسیعی از دستگاهها از یخچالهای هوشمند و هدفونها گرفته تا اسپیکرها و ماشینها استفاده کرده است.
با این مقدمه در این مطلب قصد داریم google assistant را به صورت مفصل بررسی کنیم و بگوییم از عهده چه کارهایی بر میآید، پس تا انتها همراه روکیدا باشید.
گوگل اسیستنت چیست؟
google assistant دستیار صوتی گوگل است. گوگل اسیستنت در زمان عرضه بخشی از Google Now با هدف کمک به کاربر به عنوان یک دستیار شخصی و توسعه فرامین صوتی فعلی «Ok Google» گوگل بود.
Google Now در ابتدا هوشمندانه اطلاعات مورد نظر کاربر را به او نشان میداد. Google Now محل کار شما، برنامههای سفر و جلسات کاری، تیمهای ورزشی که دوست داشتید و علایقتان را میدانست تا بتواند به شما اطلاعاتی که برایتان مهم است را نشان دهد.
گوگل خیلی وقت است به عمر Google Now پایان داده است، ولی اسیستنت در همان حوزه فعالیت میکند و کاربر میتواند آن را سفارشی کند و با طیف وسیعی از فرامین صوتی به کار گیرد. دستیار صوتیgoogle assistant از هر دو ورودی متن و صوت پشتیبانی میکند و بدون توجه به هر روش گفتگو با شما را ادامه خواهد داد.
دستیار صوتی گوگل اسیستنت چه کارهایی میتواند انجام دهد؟
گوگل اسیستنت پس از آن که به کمک اصطلاحاتی مانند «OK Google» و «Hey, Google» آن را فعال کردید به کمک فرامین صوتی، جستجوی صوتی و کنترل دستگاههایی که با صدا فعال میشوند، به شما اجازه انجام یک سری وظایف را میدهد. دستیار صوتی گوگل به نحوی طراحی شده است تا کاربر بتواند گفتگوهای تعاملی با آن داشته باشد.
گوگل اسیستنت کارهای زیر را انجام خواهد داد:
- کنترل دستگاهها و خانه هوشمند شما
- دسترسی به اطلاعات تقویم و سایر اطلاعات شخصی شما
- پیدا کردن اطلاعات از محیط آنلاین، از رزرو رستورانها گرفته تا جهتیابی، هواشناسی و اخبار
- کنترل پخش موسیقی
- پخش محتویات روی کروم کست یا سایر دستگاههای سازگار
- اجرای تایمرها و یادآورها
- ایجاد قرارهای ملاقات و فرستادن پیام
- باز کردن اپلیکیشنها روی گوشیتان
- خواندن نوتیفیکیشنها برای کاربر
- ترجمه گفتاری به صورت فوری
گفتگوهای ادامهدار به این معنا است برای پیگیری درخواستها مجبور به گفتن «Hey Google» نیستید. به جای آن، زمانی که شروع به صحبت با گوگل کردید، بدون نیاز به همیشه استفاده از اصطلاح فعالسازی با اسیستنت در ارتباط خواهید بود.
دستیار صوتی گوگل همچنین میتواند پروفایلهای صوتی را برای افراد گوناگون شناسایی کند، بنابراین بداند چه کسی در حال صحبت است و پاسخها را طبق آن آماده کند. همچنین در یک زمان میتوانید چندین چیز بپرسید.
از آن جایی که دستیار صوتی google assistant شما را میشناسد و زمینه صحبت را درک میکند، به یک شیوه آگاهانه یا هوشمندانه به آن واکنش نشان خواهد داد. چنین نکتهای مهم است، چون ویژگی کنترل صوتی را به مراتب قدرتمندتر میکند تا با تنها واکنش نسبت به یک سری فرامین یا اصطلاحات خاص فرق داشته باشد.
گوگل میگوید اسیستنت در آینده قادر به برقراری تماس و رزرو وقت دکتر برای کاربر نیز خواهد بود. هدف از طراحی آن به مراتب بیشتر از تنها نشان دادن واکنش و پاسخگویی است
سایر ویژگیهای آن شامل توانایی بررسی پروازتان (خطوط هوایی و مقصد) و همچنین توانایی رزرو یک اتاق با بعضی از شرکای گوگل است و یک حالت Interpreter Mode نیز روی دستگاههای گوگل هوم و نمایشگرهای هوشمند وجود دارد. به کمک آن میتوانید از دستیار صوتی گوگل اسیستنت بخواهید به شما در انجام یک گفتگو به چندین زبان کمک کند.
به عنوان مثال فقط کافی است بگویید «هی گوگل، مترجم اسپانیایی من باش» تا حالت ترجمه برای انجام ترجمه گفتاری و نوشتاری فوری و کمک به گفتگو فعال شود.
حضور دستیار صوتی google assistant در دستگاههای گوگل هوم بنیاد کنترل خانه هوشمند را شکل میدهد. دستیار صوتی گوگل با طیف وسیعی از دستگاهها سازگار است، تا بتوانید سیستم گرمایش، چراغها و بسیاری چیزهای دیگر را تنها با صدای خود کنترل کنید.
چه دستگاههایی از دستیار صوتی گوگل اسیستنت استفاده میکنند؟
Google Assistant ابتدا روی گوشیهای هوشمند پیکسل گوگل و گوگل هوم عرضه شد، ولی حالا تقریبا روی تمام دستگاههای مدرن اندرویدی از جمله دستگاههای با سیستم عامل ویر او اس، اندروید تی وی و انویدیا شیلد و در بعضی از ماشینها اگر از اندروید اتو پشتیبانی کنند، وجود دارد.
اسپیکرهای هوشمند گوگل هوم به صورت خودکار با google assistant ادغام شدند، ولی همچنین به صورت گسترده روی سایر اسپیکرهای هوشمند دیگر شرکتها از جمله سونی، سونو، ال جی و پاناسونیک قابل استفاده و در دسترس است.
دستگاههای خانه هوشمند مانند محصولات نست، Philips Hue و محصولات خانه هوشمند ایکیا به عنوان مثال نه فقط از طریق دستیار صوتی گوگل اسیستنت در گوگل هوم، بلکه از هر جایی که بتوانید با آن تعامل برقرار کنید، قابل کنترل هستند.
اسیستنت میتوانیم بگوییم در حال حاضر همه جا وجود دارد و مسیر بسیار مشابهی را با دستیار صوتی الکسا آمازون در پیش گرفته است.
دستیار صوتی google assistant روی گوشیها
گوگل در سال 2007 سرویس google assistant خود را توسعه داد تا روی دستگاههای موبایل بیشتری در دسترس باشد. بنابراین کاربران اکثر گوشیهای اندرویدی که اخیرا به بازار آمدند مجهز به این سیستم هوش مصنوعی هستند.
حتی کاربر دستگاههایی که یک سیستم هوش مصنوعی دیگر دارند، به عنوان مثال بیکسبی سامسونگ، میتوانند از Google Assistant استفاده کنند. الزاما، اگر گوشی شما اندرویدی است، دستیار صوتی گوگل را دارد، بنابراین پایگاه کاربری آن بسیار عظیم است.
اگر از بخش تنظیمات گوشی خود تعیین کنید، حتی زمانی که گوشیتان قفل است میتوانید از دستیار صوتی گوگل اسیستنت استفاده کنید.
google assistant برای آیفون نیز در دسترس است، گرچه محدودیتهایی دارد. بنابراین، دستیار صوتی گوگل دیگر محدود به گوشیهای پیکسل نیست و تمامی کاربران اندروید و حتی iOS میتوانند از آن لذت ببرند.
اپلیکیشن گوگل مپس
Google Assistant میتواند به شما روی دستگاههای اندروید و همچنین iOS در مسیریابی توسط گوگل مپس کمک کند. شما به کمک صدایتان میتوانید مدت زمان تخمینی رسیدن خود را از روی گوگل مپس با دوستان و اعضای خانواده به اشتراک بگذارید، به پیامها پاسخ دهید، موزیک و پادکست پخش کنید، طی مسیر خود آدرس سایر مکانها را دنبال کرده یا یک توقفگاه جدید اضافه کنید.
دستیار صوتی گوگل google assistant همچنین میتواند (روی گوشیهای اندروید و iOS) علایم نگارشی را خودکار به پیامهای شما اضافه کند و تمامی نوتیفیکیشنهای شما را بخواند و پاسخ دهد (تنها در اندروید).
اسیستنت با بسیاری از اپلیکیشنهای پیامرسانی و پیامک محبوب کار میکند، از جمله: واتس اپ، مسنجر، Hangouts، وایبر، تلگرام، Android Messages و بسیاری از اپلیکیشنهای دیگر.
google assistant هنگام رانندگی میتواند زمان تقریبی رسیدن شما را از گوگل مپس خودکار محاسبه کند و اگر یک گوشی اندرویدی دارید آن را به دوستانتان بفرسند. فقط کافی است بگویید «هی گوگل، من را ببر به خانه» تا گوگل مپس باز شود و شروع به کار کند.
دستگاههای گوگل هوم
اسپیکر هوشمند گوگل هوم رقیب مستقیم گوگل برای آمازون اکو است. گوگل هوم الزاما یک اسپیکر با کروم کست فعال است که به عنوان یک دستیار قابل کنترل با صدا عمل میکند. گوگل هوم اولین توقفگاه دستیار صوتی گوگل اسیستنت در خانه و یک اکوسیستم در حال توسعه است.
در حال حاضر محصولات گوگل هوم در 5 دسته قرار میگیرند که عبارتند از گوگل هوم، گوگل هوم مکس، گوگل هوم مینی، نست هاب و نست هاب مکس.
شما هر کاری که روی گوشیهای اندرویدی میخواهید اسیستنت انجام دهد، میتوانید از دستگاههای گوگل هوم درخواست کنید، ولی استفاده از این اسپیکر هوشمند به معنای دسترسی به سرویسها و عملکردهای دیگر است مانند کنترل خانه هوشمند، سازگاری با کروم کست و فرستادن فیلم برای پخش روی تلویزیونتان و انجام به مراتب کارهای بیشتر.
سیستم عامل Wear OS
دستیار صوتی گوگل اسیستنت همچنین در دسترس کاربران گجتهای پوشیدنی دارای سیستم عامل ویر او اس است. شما با استفاده از اصطلاحات فعالسازی Google Assistant میتوانید از آن روی ساعت خود بخواهید کارهای مختلف انجام دهد مانند کم کردن دمای سیستم گرماش یا پاسخ به یک پیام.
اندروید تی وی
سیستم عامل اندروید تی وی نیز روی چندین دستگاه google assistant را ارائه میدهد. سونی به عنوان مثال در بین محصولات خود از اندروید تی وی استفاده میکند. گرچه باید دقت کنید: تلویزیونهای سونی تنها از اندروید تی وی استفاده نمیکنند، بلکه همچنین با گوگل هوم و الکسای آمازون سازگار هستند، یعنی میتوانید تلویزیون خود را با صحبت با اسپیکرهایتان کنترل کنید و با گفتگو با تلویزیونتان روی چراغهای خانه کنترل داشته باشید.
تی وی باکسهایی مانند انویدیا شیلد به همراه انواع دستگاههای رسانهای و سرگرمی از google assistant پشتیبانی میکنند. در واقع دستیار صوتی گوگل در حال توسعه است و بهترین تلویزیون های سامسونگ نیز به آنها پیوستند.
به کمک دستیار صوتی گوگل میتوانید تلویزیون خود را روشن کنید، حجم صدا را تغییر دهید، کانال عوض کنید و بین پورتها جابهجا شوید.
در نمایشگاه CES 2019، شرکای تجاری جدیدی از جمله سونی، هایسنس، فیلیپس، TCL، Skyworth، شیائومی، Haier، Changhong، JVC و توشیبا دستگاههای با سیستم عامل اندروید تی وی عرضه کردند.
هدفونها و ایربادها
در بسیاری از هدفونهای بیسیم نیز از دستیار صوتی google assistant پشتیبانی میشود. همه چیز با پیکسل باد خود گوگل و هدفونهای مدل Bose QuietComfort 35 II شروع شد، ولی حالا اسیستنت روی هدفونهای سایر برندها مانند هارمن، JBL، سونی و سایرین به چشم میخورد.
بنابراین، بدون نیاز به باز کردن گوشی خود از قفل به کمک هدفونتان میتوانید به این دستیار هوشمند دسترسی داشته باشید، معمولا فقط کافی است یک دکمه را فشار دهید و شروع به صحبت با آن کنید.
نمایشگرهای هوشمند گوگل
رقابت شرکتها برای حضور گسترده در خانه کاربران اوج گرفته است و گوگل با نست هاب و نست هاب مکس با محصولاتی مانند اکو شو آمازون رقابت میکند.
نمایشگرهای هوشمند شرکتهای مانند JBL و لنوو نیز با دستیار صوتی google assistant به بازار آمدهاند. نمایشگر هوشمند لنوو در سه مدل 7، 8 و 10.1 اینچ عرضه شده است.
JBL Link View از طرف دیگر یک جفت اسپیکر 10 وات و یک نمایشگر لمسی 8 اینچ دارد.
ماشینها
دستیار صوتی گوگل اسیستنت در بعضی از ماشینها مانند ولوو و آئوئی بسته به این که از اندروید اتو پشتیبانی کنند یا نه، حضور دارد.
گوگل همچنین در حال همکاری با شرکتهایی مانند JBL و Anker است تا از دستیار صوتی خود در لوازم جانبی ماشین نیز استفاده کند. به عنوان مثال Anker Roav Bolt و JBL Link Drive به سوکت هر ماشینی وصل میشوند، تا بتوانید گوشی خود را از طریق بلوتوث یا کابل آیوکس به استریو ماشین خود وصل کنید.
زمانی که این لوازم جانبی وصل شدند، میتوانید بدون نیاز به دست با فعال کردن اسیستنت توسط اصطلاح مخصوص آن استفاده کنید.
دستگاهها و لوازم خانه هوشمند
همانطور که اشاره کردیم، دستگاههای هوشمند زیادی حالا با دستیار صوتی گوگل سازگار هستند از چراغها و یخچال گرفته تا سایر لوازم خانگی هوشمند. اسیستنت با بیش از هزار برند اتوماسیون خانگی و بیش از 10 هزار دستگاه کار میکند.
از جمله این دستگاهها میتوانیم به محصولات برندهای زیر اشاره کنیم:
- Canary
- Hive
- Honeywell
- Ikea
- iRobot
- LG appliances
- Logitech
- Nest
- Netatmo
- Osram
- Philips Hue
- Ring
- Samsung SmartThings
- Tado
- TP-Link
- WeMo
- Whirlpool
این دستگاهها قابل کنترل با دستیار صوتی گوگل اسیستنت هستند، یعنی میتوانید پریزها را خاموش و روشن کنید. میتوانید دمای خانه را تغییر دهید یا زمانی که لباسها شسته شد یک هشدار دریافت کنید.
دستیار صوتی گوگل همچنین با اپلیکیشن IFTTT سازگار است، بنابراین میتوانید فرامین سفارشی برای آن درست کنید. همانطور که قبلا گفتیم، نیازی نیست با گوگل هوم حرف بزنید؛ چون میتوانید برای تعامل روی گوشی خود از اسیستنت استفاده کنید.
گوگل اسیستنت کانکت (Google Assistant Connect) چیست؟
گوگل اسیستنت کانکت پلتفرمی است که سازندگان دستگاههای مختلف میتوانند توسط آن سادهتر و ارزانتر Google Assistant را به محصولات خود اضافه کند. در نتیجه، به عنوان یک مصرفکننده باید به زودی انواع متفاوتی از دستگاههای هوشمند را ببینید.
به عنوان مثال، گوگل گفته است یکی از شرکای تجاری آن میتواند یک نمایشگر با جوهر الکترونیکی درست کند تا اطلاعات هواشناسی را روی تقویم شما منعکس کند، برای این کار از گوگل اسیستنت کانکت برای ارائه محتویات از اسپیکر هوشمند متصل شما استفاده میشود.
گوگل اسیستنت به اصطلاح «محاسبات رده بالاتر» را انجام خواهد داد، یعنی اطلاعات روی تقویم را میداند، بهروزرسانیها را بررسی میکند و غیره.
چگونه از دستیار صوتی گوگل استفاده کنیم؟
نحوه استفاده از دستیار صوتی گوگل به این شکل است که باید عبارت «Ok Google» را بگویید یا دکمه هوم را فشار دهید و نگه دارید. با این کار میتوانید متوجه شوید گوشیتان از آن پشتیبانی میکند یا نه.
انجام این کارها نقطه شروع استفاده از اسیستنت است و سپس میتوانید با تایپ یا صحبت آن را وادار به پاسخ کنید. معمولا، در طول نصب اندروید، از شما خواسته میشود اسیستنت را پیکربندی کنید.
مقایسه دستیار صوتی google assistant با آمازون
همیشه یک سوال بزرگ برای کاربران وجود دارد: دستیار صوتی گوگل اسیستنت بهتر است یا الکسای آمازون؟
هر دو این پلتفرمها مستقیما و شدیدا با یکدیگر رقابت میکنند و در دستگاههای مشابه با قابلیتهای یکسان حضور دارند. اهداف شرکت مسئول آنها نیز معمولا یکسان است: یک دستیار شخصی برای استفاده در دستگاههای گوناگون.
گوگل زمانی که بحث اندروید پیش میآید یک برتری واضح دارد: این شرکت میداند کجا هستید، چه چیزی جستجو میکنید، دوستانتان، عادات گردش در وب، محتویات تقویمتان و جایی که میروید را میداند. تمامی آنها به لطف دادههای درون سیستم عامل اندروید است.
الکسا در مقابل میداند روی آمازون چه چیزی میخرید.
اما برتری اندروید فراتر از این پیش میرود. اندروید سیستم عامل گوشیهای زیادی (به جز آیفون) است، بنابراین دستیار صوتی گوگل همیشه در کنار کاربران است. الکسا آمازون یک اپلیکیشن برای گوشیهای هوشمند دارد ولی در گوشیها ادغام نشده است.
کار با دستیار صوتی google assistant روی گوشیها راحت است چون به قابلیتهای بیشتری دسترسی دارد مانند باز کردن اپلیکیشنها.
گوگل روی گوشیها از hotword (عبارتی که برای فعالسازی دستیارهای صوتی استفاده میشود) نیز پشتیبانی میکند، در حالی که پشتیبانی الکسا از hotword محدود به بعضی از دستگاههای اچ تی سی و هوآوی و تبلتهای سری فایر خود آمازون میشود.
زمان بررسی پشتیبانی از دستگاههای مختلف، ظاهرا این تعداد برای الکسا بیشتر است.
اما گوگل در انجام کارهای ساده هوشمندتر است: الکسا باید بداند کدام چراغها را به ویژه خاموش یا روشن کند، در حالی که گوگل به کاربر اجازه خاموش یا روشن کردن هر چیزی را بدون نیاز به مشخص کردن نام دستگاه یا گروهبندی میدهد.
گوگل همچنین در دستیابی به اطلاعات بهتر است و اغلب اوقات نتایج جستجوی بهتری در اختیارتان قرار میدهد. طبیعتا در یک گوشی، پیدا کردن آدرس و مسیریابی یک مهارت مهم است. الکسا آدرسها را پیدا خواهد کرد و اطلاعات ترافیک را گزارش میدهد، ولی شبیه به دسترسی به مسیریابی واقعی و نقشهها نیست.
مجددا، دستیار صوتی گوگل در این جا به کمک گوشیهای هوشمند بهتر ظاهر میشود.
زمانی که انجام وظایف در یک خانه هوشمند را بررسی میکنیم، مانند پخش موزیک یا همکاری با دستگاههای سازگار، تجربه کار با این دو بسیار نزدیک به یکدیگر و تا حد زیادی وابسته به سلیقه شخصی است. آمازون با توجه به تنوع دستگاهها دست بالاتر را دارد و صحبت با الکسا در مقایسه با دستیار صوتی گوگل اسیستنت حس خوبتری دارد.
منبع: pocket-lint.com