گوشی وان پلاس 8 پرو نشان میدهد شرکت وان پلاس مسیر ساخت یک گوشی ارزان ردهبالا به سمت یک پرچمدار کامل را طی کرده است. این برند زمانی صفت «قاتل پرچمدار» را برای گوشیهای خود انتخاب کرده بود ولی حالا 8 پرو به همان محصولی تبدیل شده است که این شرکت در ابتدای فعالیت خود شمشیر به قتل آن بسته بود.
لینکهای مفید:
بررسی کامل و تخصصی گوشی وان پلاس ۸ : شوالیه تاریکی
دوئل گوشیهای هوشمند: تقابل دو گوشی ردمی نوت ۹ پرو شیائومی و ریلمی ۶
بهترین گوشی های ۲۰۲۰: با این ۱۲ هیولا آشنا شوید
بدون شک، دنیای گوشیهای هوشمند طی چند سال گذشته تغییر کرده است. حالا تعداد رقبای بسیار زیادی در بخش گوشیهای زیر 500 دلار و 400 دلار رقابت میکنند و شرکت چینی تمرکز نیروی خود را روی محل جدیدی گذاشته است تا وجهه برند خود را با ابهتتر کند.
در نسل جدید، برند چینی تایپفیس «ONEPLUS» را انتخاب کرده و لوگو «+1» را تغییر داده است. این شرکت فکر میکند با گوشی وان پلاس 8 پرو وقت رقابت با پرچمداران ممتاز بازار رسیده است که قیمت آنها هزار دلار به بالا است.
خب، قبول میکنیم، قیمت گوشی وان پلاس 8 پرو از 900 دلار شروع میشود. به هرحال، گوشی وان پلاس 7 پرو فروش موفقی را تجربه کرد، ولی آیا این شرکت در این بخش از بازار نیز همان موفقیت را تکرار خواهد کرد؟
گوشی وان پلاس 8 Pro برگه مشخصات جذابی دارد: پردازنده ردهبالا، نمایشگر امولد ممتاز 10 بیتی، پشتیبانی از فناوری شارژ Warp Charge 30T و برای اولین بار در تاریخ این شرکت: قابلیت شارژ بیسیم و حتی شارژ معکوس تا بتوانید گجت هوشمند خود یا گوشی دوستتان را شارژ کنید.
آیا این امکانات برای رقابت با هیولاهایی مانند گوشی گلکسی اس 20 اولترا یا سایرین کافی است؟ برای پاسخ به این سوال تا انتها روکیدا را همراهی کنید. (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آنها کلیک کنید.)
مشخصات گوشی وان پلاس 8 پرو:
- بدنه: 165.3 در 47.35 در 8.5 میلیمتر، 199 گرم وزن، شیشه گوریلا گلس «کورنینگ سهبعدی» در عقب
- نمایشگر: پنل Fluid AMOLED، 6.78 اینچ، دقت +QHD ( 3168 در 1440 پیکسل)، نسبت تصویر 19.8:9، تراکم پیکسلی 513 پیکسل در هر اینچ، نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز؛ 1.07 میلیارد رنگ
- چیپست: اسنپدراگون 865 کوآلکام (7 نانومتری پلاس): پردازنده هشت هستهای (1 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 2.84 گیگاهرتز و 3 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 2.42 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز) به همراه مودم X55 5G؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 650
- حافظه: 8 یا 12 گیگابایت رم LPDDR5، 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی غیرقابل ارتقاء UFS 3.0
- سیستم عامل: اندروید 10، لانچر OxygenOS 10.5
- دوربین عقب: مجموعه دوربین چهارگانه؛ عریض (لنز اصلی): حسگر 48 مگاپیکسل IMX689 سونی، اندازه پیکسر 1.12 میکرومتر، لرزشگیر الکترونیک تصویر (EIS)، لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS)، گشادگی دریچه دیافراگم f/1.78، فوکوس خودکار چند جهته تمام پیکسل؛ دوربین فوق عریض: 48 مگاپیکسل، حسگر IMX586 سونی، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.2، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، میدان دید 119.7 درجه؛ دوربین تلهفوتو: 8 مگاپیکسل، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.44، اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر، OIS؛ دوربین فیلتر رنگ: 5 مگاپیکسل با گشادگی دریچه دیافراگم f/2.44
- دوربین جلو: 16 مگاپیکسل، حسگر IMX471 سونی (مشابه با دوربین جلو دو گوشی وان پلاس 7 پرو و 7T Pro)، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.45، فوکوس ثابت، اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر
- باتری: 4510 میلیآمپر ساعت، پشتیبانی از فناوری شارژ سریع 30 وات Warp Charge 30T ، شارژ بیسیم Warp Charge 30، شارژ بیسیم معکوس
- سایر مشخصات: بلندگوهای دوتایی استریو؛ استاندارد وایفای 6، بلوتوث 5.1؛ پشتیبانی از دو سیم کارت با قطع نانو، حسگر اثرانگشت اپتیکال زیر نمایشگر؛ سوئیچ فیزیکی نوتیفیکیشن
نمایشگر ممتاز گوشی وان پلاس 8 پرو نرخ تازهسازی 120 هرتز دارد و این پنل نمایش را سامسونگ ساخته است. سامسونگ نوید دقت رنگ تقریبا کامل را با بیش از 1 میلیارد رنگ داده است، به همراه روشنترین پنل نمایشی که این شرکت تا حالا روی گوشیهای هوشمند خود داشته است.
روان بودن کار با یک نمایشگر با نرخ تازهسازی بالا تدبیر این شرکت برای جلوتر بودن از ترندهای روز است و در بازارهایی مانند آمریکا که این شرکت فعالیت میکند میتواند یک برگ برنده باشد.
این گوشی از یک سیستم دوربین جدید با حسگر به مراتب بزرگتر IMX689 سونی استفاده میکند. دوربین فوق عریض نیز یک حسگر بزرگتر دارد، ولی دوربین تلهفوتو تقریبا با دوربین زوم روی گوشی OnePlus 7T فرقی ندارد.
گوشی پرچمدار وان پلاس یک «دوربین فیلتر رنگ» جدید نیز دارد که کاربرد بلندمدت آن را باید بررسی کنیم.
شرکت چینی همچنین رام اندروید خود یعنی OxygenOS را با آیکونهای جدید اصلاح کرده است و انیمیشنهای رابط کاربری آن را برای نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز تغییر داده است. لانچر جدید تجربه شبیه به کار با نسخه خام اندروید را فراهم میکند تا از این نظر شبیه به گوشی پیکسل گوگل باشد و وان پلاس بابت انتشار سریع بهروزرسانیهای فریمویر خود مشهور است.
وان پلاس تنها برند ممتاز چینی است که گوشیهای آن را سه تا از 4 اپراتور مهم آمریکا عرضه میکنند و بسیاری از مصرفکنندگان آمریکایی ممکن است از وجود این برند در بازاری که اپل، سامسونگ و گوگل شناخته شدهترین (و با بیشترین سطح تبلیغات) هستند، بیخبر باشند.
محتویات جعبه فروش گوشی وان پلاس 8 پرو
ما همیشه وان پلاس را بابت نوع بستهبندی محصولاتش تحسین کردیم. استفاده از مواد مقوایی با کیفیت بالا و ظاهر قرمز رنگ جعبه فروش که حس نرمی در خود دارد یک تاثیر اولیه بسیار خوب به جا میگذارد. روی جعبه مدل تحت بررسی ما تایپفیس جدید این شرکت به چشم نمیخورد ولی لوگو «+1» بهروزرسانی شده است.
زمانی که درب این جعبه بزرگ قرمز را باز کردیم، چشممان به گوشی وان پلاس 8 پرو و رنگ جذاب آن افتاد که در کارخانه روی نمایشگر آن یک محافظ صفحه نصب شده است.
هشدار روی لفاف پلاستیکی پیشنهاد میکند برای سازگاری بهتر با حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر از محافظهای صفحه نمایش رسمی وان پلاس استفاده کنید. جایگاه مقوایی که 8 پرو را در خود دارد، همچنین محل قرارگیری دفترچه راهنما و سایر اسناد گوشی به همراه یک ابزار درآوردن سیم کارت، نامه خوشآمدگویی و یک راهنمای شروع سریع است.
عبارت «هرگز از پیشرفت دست برندار» زمانی که گوشی را از جعبه خارج میکنید زیر آن دیده میشود که ما را به یاد شعار تاریخی و قدیمی این شرکت میاندازد. زیر جایگاه گوشی یک قاب محافظ شفاف است تا رنگ آبی گوشی را پنهان نکند و به همراه شارژر و کابل را میبینیم.
حالا که با محتوای داخل جعبه فروش آشنا شدیم، در ادامه در مورد طراحی، ویژگی ارگونومیک و کیفیت ساخت گوشی وان پلاس 8 پرو صحبت میکنیم.
طراحی گوشی OnePlus 8 Pro
وان پلاس قبلا نیز گوشیهای هوشمند به رنگ آبی را عرضه کرده بود. رنگ آبی وان پلاس 7 پرو یک ظاهر آبی مات با رنگهای دوم (تاکیدی) مشکی و نیلی داشت، مدل آبی رنگ گوشی 7T نیز مانند 7 پرو بدون رنگهای مشکی و به طور کلی رنگ آبی روشنتر بود.
حالا به مدل آبی رنگ گوشی وان پلاس 8 پرو میرسیم که عمیقترین و غلیظترین رنگ آبی را دارد که «جذابترین و غیرقابل نادیده گرفتن» رنگ آبی است که در یک گوشی هوشمند دیدیم و تقریبا نمیتوانید چشم خود را از آن بردارید.
البته باید اعتراف کنیم دلمان برای طرح گرادیان رنگی که بدنه دو گوشی وان 7 پرو و 7T داشتند تنگ شده است، چون بدنه 8 پرو تمام آبی با ظاهر فلزی مات و آنودایز شده است.
طراحی کلی گوشی OnePlus 8 Pro بسیار به مدل 7 Pro شبیه است یعنی پهنای مشابهی دارد، ولی یقینا طویلتر بوده و وانپلاس موفق شده است دست به ضخامت گوشی نزند و حتی سختافزار شارژ بیسیم و گنجایش باتری را اضافه کند.
ابعاد گوشی وان پلاس 8 پرو برابر با 165.3 در 74.35 در 8.5 میلیمتر است. برآمدگی دوربین این گوشی در مقایسه با دو مدل 7 پرو و 7T حالا به مراتب آشکارتر است که علت آن به استفاده از حسگرهای بزرگتر داخل دو دوربین اصلی و فوق عریض بر میگردد.
گوشههای این بدنه و نمایشگر اندکی شعاع کوچکتر دارند. نه تنها این قضیه، بلکه شعاع کوچکتر شیشه خمیده روی نمایشگر و مرز جدید در بالای گوشی باعث شده است ظاهر گوشی OnePlus 8 Pro را کمتر خمیده کند و یک حس برجستگی و حجیمتر به آن دهد.
حالا که لبههای این گوشی برخلاف 7 پرو زاویهدار نیستند، در دست گرفتن آن راحتتر شده است. موقعیت کلی دکمهها و پورتها فرقی نکرده است.
در سمت راست این گوشی دکمه پاور و بالای آن اسلایدر فیزیکی هشدار (سوئیچ صدا) را میبینیم. باید اشاره کنیم شرکت چینی از اولین گوشی خود یعنی وان پلاس وان این قابلیت سختافزاری را حفظ کرده است.
این سوئیچ حالا کوچکتر است و در مقایسه با گذشته زمان تغییر بین تنظیمات سایلنت، ویبره و زنگ صدای رضایتبخشتری دارد.
در سمت چپ این گوشی دکمه تنظیم حجم صدا قرار دارد و متوجه خط مرزی جدیدی خواهید شد که در امتداد لبه بالایی 8 پرو پیش رفته است. با آن که این ویژگی طراحی جدیدی برای وان پلاس محسوب میشود، ولی تنها برای افزایش زیبایی گوشی است.
بلندگوی مکالماتی درست در بالای نمایشگر لبه به لبه قرار گرفته است و بریدگی حفرهای شکل داخل نمایشگر محل قرارگیری دوربین جلو 16 مگاپیکسلی است.
در پایین گوشی وان پلاس 8 پرو در سمت چپ پورت یواسبی C شیار سیم کارت است که دو سیم کارت با قطع نانو قبول میکند. بلندگو انتهایی این گوشی ظاهر جدیدی دارد و به جای حفره بلندگو شاهد استفاده از دو شیار هستیم.
زمانی که گوشی وان پلاس 8 پرو را در دست میگیرید، کاملا بزرگ حس میشود. بدون شک با یک محصول سنگین در دنیای فناوری با یک نسبت نمایشگر به بدنه واقعا خوب روبرو هستیم. استفاده از حفره نمایشگر نیاز به استفاده از دوربین پاپآپ را حذف کرده است.
ما عاشق دوربین پاپآپ گوشی وان پلاس 8 پرو بودیم، بنابراین نبود آن جای افسوس دارد. با این حال، نتیجه خوشایند این تغییر به دست آوردن گواهینامه IP68 برای مقاومت به آب و گرد و غبار است.
به عنوان جمعبندی این بخش باید بگوییم طراحی گوشی OnePlus 8 Pro واقعا تغییر جدید بارزی در خود ندارد. گرچه یقینا آشنا به نظر میرسد، ولی نسبت به نسل قبلی خود به خوبی فرق کرده است. آرایش عمودی شکل مجموعه دوربین حالا کاملا مخصوص وان پلاس است.
تنها عیبی که در مورد طراحی به چشم ما میآید تحریف شکل نمایشگر در لبههای شیشه خمیده است، ولی آیا این ویژگی آزاردهنده است یا نه، به سلیقه شخصی بر میگردد.
نمایشگر گوشی وان پلاس 8 پرو
نمایشگر گوشی OnePlus 8 Pro یک جهش از نسل قبلی نمایشگرهای 90 هرتز به 120 هرتز و افزایش دو برابری نرخ تازهسازی استاندارد تصویر 60 هرتز را نشان میدهد. با آن که پرش اولیه به 90 هرتز یک تفاوت قابل توجه از خود به جا گذاشت، تغییر به 120 هرتز واقعا دنیای دیگری است.
گوشی گلکسی اس 20 نیز یک نمایشگر 120 هرتز دارد، ولی در 8 پرو امکان استفاده از آن را به همراه بالاترین دقت دارید (در گوشی سامسونگ این تنظیمات به دقت فول اچدی پلاس محدود است). گوشی وان پلاس 8 پرو یک نمایشگر با دقت +QHD یا 3168 در 1440 پیکسل دارد.
وان پلاس همچنین حداکثر میزان روشنایی 1300 نیت را وعده است که یقینا ما در تست استاندارد روشنایی خود به این عدد نخواهیم رسید، ولی با کمی تغییرات بررسی خواهیم کرد این امکان وجود دارد یا نه.
در تست استاندارد که ما نمایشگرها را در بین دستگاههای مختلف مقایسه میکنیم، حداکثر میزان روشنایی نمایشگر این گوشی در حالت تنظیم نور صفحه به صورت دستی 538 نیت بود و زمان استفاده از تنظیمات خودکار به 886 نیت رسید.
بدون شک این مقدار عدد تبلیغ شده 1300 نیت نیست، ولی دلیلی برای آن وجود دارد. حداکثر میزان روشنایی که پنلهای آمولد میتوانند به آن برسند به اندازه الگوی تست روی نمایشگر بستگی دارد.
الگوی تست ما (در رنگ سفید) در طول اندازهگیری 75 درصد نمایشگر را اشغال میکند و ما آن را در هر گوشی رعایت میکنیم. گرچه، شرکتها آزاد هستند روش تست مورد نظر خود را انتخاب کنند و در مورد وان پلاس باید بگوییم ما واقعا توانستیم به عدد 1180 نیت برسیم، گرچه این نتیجه با یک الگوی تست به مراتب کوچکتر بود.
وان پلاس همچنین در تبلیغات خود تاکید زیادی روی دقت بالای رنگ این نمایشگر داشته است. این پنل نمایش همچنین با استاندارد +HDR10 سازگار است و زمانی که محتوایی را با اپلیکیشنهای پشتیبانی کننده از آن میبینید مقداری رنگ به تصاویر اضافه میکند و سطح اشباع بودن آنها را بالا میبرد.
تنظیمات پیشفرض نمایشگر گوشی وان پلاس 8 پرو یعنی Vivid در تستهای ما اندکی رنگهای سفید خنکتر دارد و از فضای رنگ DCI-P3 پشتیبانی میکند. در این حالت متوسط deltaE 3.1 و حداکثر deltaE 5.9 را اندازه گرفتیم.
ما متوجه شدیم حالت «نرمال» بسیار دقیق است: متوسط deltaE 2.5 و حداکثر deltaE 4.1 در فضای رنگ sRGB.
سپس به تنظیمات سوم نمایشگر یعنی «پیشرفته» میرسیم که برای فضای رنگ DCI-P3 تنظیم شده است و متوسط deltaE 2.5 و حداکثر 4.3 را داشت.
نمایشگر این گوشی دو ویژگی دارد: «Vibrant Color Effect Pro» و «Motion graphics Smoothing». گزینه دوم ویژگی است که یک شرکت اولین مرتبه و برای روانسازی حرکت در نمایشگر یک گوشی هوشمند قرار داده است. این ویژگی با برونیابی فریمهای اضافه در بین فریمهای ابتدایی بازپخش هرگونه ویدئو را با نرخ 24 فریم در ثانیه (یا بالاتر) امکانپذیر میکند، انگاری این ویدئو یک نرخ فریم بالاتر داشته است.
استفاده از روانسازی حرکت (motion smoothing) در صنعت فیلم بحثهایی را به وجود آورده است، چون به ادعای کارگردانان و بازیگران تماشای فیلمها یا برنامههای تلویزیونی با این قابلیت تجربه اصلی نمایش را که خالقان اثر در نظر داشتند تغییر میدهد.
روانسازی حرکت به یک تدبیر از سوی شرکتهای ساخت تلویزیون برای فروش تلویزیونهای با نرخ تازهسازی تصویر بالاتر تبدیل شده است، حتی اگر محتوایی که قرار است روی آنها پخش شود چنین ویژگی را نداشته باشند.
قابلیت MEMC گوشی وان پلاس 8 پرو در اکثر اوقات همانطور که تبلیغ شده است کار میکند. این قابلیت محتوا را در اپلیکیشنهای پشتیبانیکننده از ویدئو روانتر از نرخ فریمهای اولیهشان نشان میدهد. گرچه، در عمل رفتار باثباتی را نمیبینیم.
در واقع همه چیز بستگی به این دارد در حال تماشای کارتون، ویدئو بلاگ یا برنامههای تلویزیونی لایو اکشن با حضور بازیگران در قاب تصویر باشید. از نظر ما شخصا زمانی که روانسازی حرکت در بین صحنهها و بیرون از آنها در جریان بود کمی باعث حواسپرتی میشد.
عمر باتری گوشی OnePlus 8 Pro
پرچمدار جدید شرکت وان پلاس یک باتری 4510 میلیآمپر ساعت دارد. با توجه به اندازه نمایشگر، امیدوار بودیم باتری بزرگتری را ببینیم. با وجود این، از نتایج تست باتری مایوس نشدیم.
تستهای باتری با تنظیم نمایشگر در دو حالت 120 هرتز (که یقینا مصرف باتری بیشتر است) و 60 هرتز انجام شدند.
گوشی وان پلاس 8 پرو در حالت 120 هرتز که همراه با دقت کامل نمایشگر قابل استفاده است، توانست به امتیاز نهایی 82 ساعت برسد. امتیاز این گوشی در تست تماس صوتی اینترنتی 28 ساعت و 35 دقیقه، گردش در وب با وایفای 10:03 ساعت و بازپخش تکراری ویدئو 14:49 ساعت بود.
زمان استفاده از حالت استاندارد 60 هرتز نتیجه در دو بخش بازپخش ویدئو و گردش در وب بالاتر بود. ماندگاری نهایی شارژ باتری در این حالت عدد 91 ساعت را نشان داد.
حالا به سرعت شارژ میرسیم. با آن که باتری این گوشی در مقایسه با باتری 5000 میلیآمپر ساعت پرچمدارهای سامسونگ و ال جی کم میآورد، ولی سرعت شارژ این قضیه را جبران میکند.
شارژ باتری این گوشی به کمک فناوری شارژ سریع Warp Charge 30T در عرض نیم ساعت از 0 به 63 درصد رسید.
در منو تنظیمات باتری گزینه جدیدی به اسم «شارژ بهینه» دیده میشود که میتواند الگوهای شارژ شما را یاد بگیرد و زمانی که گوشی وان پلاس 8 پرو را به شارژ میزنید سرعت شارژ را موقتا آهسته یا معلق کند.
به عنوان مثال اگر 11 شب به رختخواب بروید و گوشی خود را به شارژ بزنید، گوشی در طول شب فرآیند شارژ را معلق خواهد کرد و شارژ آن را زمانی که در حالت طبیعی صبح بیدار میشوید، تمام خواهد کرد.
از آن جایی که بیماری کرونا برنامه خواب طبیعی تمام افراد را به هم ریخته است، ما نتوانستیم کاملا این ویژگی را تست کنیم.
وان پلاس برای اولین مرتبه راهحل شارژ بیسیم خود را معرفی کرده است و باید بگوییم شارژر بیسیم Warp Charge 30 این شرکت عملکرد خیرهکننده دارد.
شرکت چینی وعده داده است پس از استفاده از آن در عرض 30 دقیقه شارژ گوشی به 50 درصد خواهد رسید. شارژ باتری پس از تست ما به 48 درصد رسید. گرچه، مرتبه دومی که تست کردیم، گوشی وان پلاس 8 پرو در همین بازه زمانی 51 درصد شارژ شد.
جایگاه شارژر یک فن دارد که فعالانه هوا را از عقب شارژر میکشد و آن را در امتداد بخش پشتی گوشی به طرف بالاتر هدایت میکند تا در حین شارژ همه چیز خنک بماند.
این فن اگر در یک اتاق ساکت باشید حواستان را پرت میکند، بنابراین وان پلاس در رابط کاربری خود گزینهای به اسم «Bed time mode» را قرار داده است. فعال کردن این گزینه صدای فن را در ساعات استراحت شما از بین خواهد برد ولی بهای آن سرعت شارژ بیسیم آهستهتر است.
همانطور که میدانید وان پلاس با اضافه کردن قابلیت شارژ بیسیم به دستگاههای خود مختلف بود، اما ظاهرا تصمیم گرفته است برای آن بهای مشخصی در نظر بگیرد. شارژر بیسیم Warp Charge 30 جداگانه و به قیمت 69 دلار فروخته میشود.
یک نکته منفی در مورد این شارژر این است که کابل شارژ اگر آسیب ببیند قابل تعویض نیست.
بخش نرمافزاری: اندروید 10 و لانچر OxygenOS 10.5
برند چینی در گوشی وان پلاس 8 پرو در تمام بخشهای رابط کاربری آن تغییرات اندکی را انجام داده است تا تجربه کار با این بخش را بهبود بخشد. مهمترین تغییرات در رام OxygenOS آیکونهای جدید سیستمی، انیمیشنهای اصلاح شده برای کار با نمایشگر 120 هرتز و کاغذدیواریهای پویای جدید است. در غیر این صورت، میتوانید بخش نرمافزار بسیار مشابه با گوشی 7T را انتظار داشته باشید.
لانچر OxygenOS با نمایشگر جدید هرگز به این روانی نبوده است. انجام هر کار در این رابط کاربری به همراه لمس بخشهای مختلف فوقالعاده روان، سریع و کاملا واکنشپذیر است. کاغذدیواریهای «زنده» جدید وانپلاس زمانی که گوشی را از حالت قفل خارج میکنید یک انیمیشن خوشآمدگویی برجسته را نشان میدهند.
OnePlus Switch یک ابزار داخلی انتقال فایل و سازگار با سایر دستگاههای اندرویدی است و برای این منظور باید از اپلیکیشن switch وان پلاس استفاده کنید یا در دستگاههای iOS وارد آی کلاد شوید تا دادهها از یک نسخه پشتیبان برگردانده شوند.
حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر گوشی وان پلاس 8 پرو که آن را برای اولین مرتبه در مدل 6T را دیدیم سرعت بالا و عملکرد قابل اعتمادی دارد. موقعیت آن در این گوشی در مقایسه با وان پلاس 7 و 7T کمی بالاتر است، بنابراین ابتدا لمس دکمه پاور با انگشت شست و سپس قرار دادن آن روی حسگر اثرانگشت راحتتر شده است، بدون این که دست خود را بیش از حد جابهجا کنید.
علاوه بر اثرانگشت خود میتوانید از قابلیت تشخیص چهره نیز برای از قفل خارج کردن گوشی استفاده کنید، گرچه از نظر امنیت در همان سطح نیست. به هرحال، عملکرد این قابلیت نیز سریع و قابل اعتماد است.
قفل صفحه نمایش مانند سایر رابطهای کاربری اندروید است. نوتیفیکیشنها در این بخش جمع میشوند و دو میانبر نیز دارد، یکی برای گوگل اسیستنت و دیگری اپلیکیشن دوربین که در گوشه پایین سمت چپ و راست صفحه قرار گرفتند.
وان پلاس در نهایت یک گزینه نمایشگر همیشه روشن را برای ویژگی Ambient Display clock گوشی وان پلاس 8 پرو خود اضافه کرده است. کاربران وان پلاس از قدیم به دفعات درخواست این ویژگی را داشتد. گرچه، هنوز آماه نیست و ما هنوز تاثیر آن را روی شارژ باتری نمیتوانیم بررسی کنیم.
صفحات هوم در گوشی وان پلاس 8 پرو کمی تغییر کردند. آیکون اپلیکیشنها گرد هستند و بعضی از آنها طراحی کاملا جدیدی دارند.
به صورت پیشفرض، با کشیدن دست خود روی صفحه به سمت بالا میتوانید به کشوی اپلیکیشن دسترسی داشته باشید. همچنین اگر دوست داشته باشید مانند اکثر رامهای چینی میتوانید کشوی اپلیکیشن را غیرفعال کنید.
در این لانچر چیز زیادی تغییر نکرده است: صفحه اصلی هوم آخرین صفحه از سمت چپ است و در سمت چپ آن صفحه «گوگل فید» قرار دارد.
به عبارت دیگر همانطور که باید حدس زده باشید صفحه «Shelf» حذف شده است. این صفحه زمانی در سمت چپ صفحات هوم بود و یک ابزار جالب پارک کردن داشت که آن را واقعا دوست داشتیم. همچنین فضایی برای منظم کردن میانبرها، دیدن اپلیکیشنهایی که به دفعات استفاده شدند، ویجتها و اطلاعات هواشناسی بود.
شاید از این صفحه زیاد استفاده نمیشده است که وان پلاس تصمیم به جایگزینی آن با گوگل فید گرفته است.
سایهبان نوتیفیکیشن همان همیشگی است. دو مرتبه کشیدن آن به سمت پایین اسلایدر تنظیم دستی نور صفحه را نمایان میکند.
در همین حین، بخش تنظیمات سریع گوشی وان پلاس 8 پرو یک گزینه به اسم «حالت مطالعه» دارد که شدت رنگ را برای یک تجربه مطالعه راحتتر کاهش خواهد داد، علاوه بر این گزینههایی به اسم شارژ معکوس، حالت زن، حالت فوکوس و فیلمبرداری از صفحه نمایش دیده میشود و میتوانید گزینههایی مانند صرفهجویی در مصرف داده، ویپیان، معکوس کردن رنگها، Wind down و کپشن زنده (که همچنین در منو volume پیدا میشود) را اضافه کنید.
در بخش تنظیمات گوشی وان پلاس 8 پرو، منو Customizations به چشم میخورد تا بتوانید بخشهای مختلف رابط کاربری را سفارشی کنید. به کمک تنظیمات این منو میتوانید ظاهر رابط کاربری را تغییر دهید، یک تم روش (با نورپردازی ملایم)، تم تیره یا تم نیمه تیره (ته رنگهای روشن) را انتخاب کنید.
حالت تیره عملا در این لانچر یک تم است، بنابراین مانند حالت مشابه در رامهای دیگر اندروید قابلیت زمانبندی آن را ندارید. حالت تیره را نباید با «Night Mode» اشتباه بگیرید که قابل برنامهریزی بوده، ولی در مورد استفاده از فیلتر رنگ آبی است.
در منو Customizations همچنین میتوانید کاغذدیواری، ظاهر ساعت برای قابلیت Ambient Display، انیمیشن از قفل خارج کردن گوشی با اثرانگشت و رنگ «Horizon Light» را تغییر دهید که نسخه وان پلاس قابلیت «Edge Lighting» سامسونگ است و به دنبال فعال کردن آن در امتداد نمایشگر نوارهای رنگی میدرخشد تا زمان دریافت یک نوتیفیکیشن جدید را متوجه شوید.
کاربر میتواند رنگ دومی را به آیکونهای تنظیمات سریع گوشی وان پلاس 8 پرو اضافه کند، شکل آنها را تغییر دهد و اگر دوست داشته باشد از یک پک آیکون متفاوت استفاده کند. همچنین، قابلیت استفاده از یک فونت جدید وجود دارد. فونت پیشفرض گوشی وان پلاس 8 پرو Roboto است، ولی میتوانید از فونت «Slate» خود وان پلاس نیز استفاده کنید.
قابلیت جدیدی که در گوشی وان پلاس 8 پرو میبینیم کپشن زنده است. این قابلیت ابتدا به همراه اندروید 10 در دو گوشی پیکسل 4 معرفی شد و میتواند هر گونه صدایی را بدون نیاز به یک اتصال اینترنت به کپشنهای روی صفحه تبدیل کند.
این قابلیت با اندروید 10 به گوشیهای هوشمند سایر برندها نیز راه یافته و برای افراد ناشنوا یا کمشنوا مفید است، چون میتوانید استوریها یا انواع دیگر رسانه را که کپشن ندارند رونویسی کند. در حال حاضر، تنها از زبان انگلیسی پشتیبانی میشود.
در منوی «Utilities» در بخش تنظیمات چند قابلیت مهم دیگر را میبینید که بخشی از لانچر OxygenOS هستند. اولین گزینه Quick Launch نام دارد که از طریق حسگر اثرانگشت به آن میتوان دسترسی داشت.
اگر گوشی وان پلاس 8 پرو را از قفل خارج کنید و انگشت خود را نگه دارید، یک چرخ و فلک ظاهر خواهد شد. از آن جا میتوانید انگشت خود را روی مجموعهای از میانبرهای قابل سفارشی یا اپلیکیشنها بکشید.
رابط کاربری گوشی OnePlus 8 Pro به کمک ویژگی Parallel Apps خود به کاربر اجازه نصب دو نسخه از اپلیکیشنهایی که از این قابلیت پشتیبانی کنند را میدهد. از این قابلیت میتوانید برای مدیریت یک اکانت دوم روی فیسبوک، اسنپ چت، واتساپ، ویچت یا هر گونه اپلیکیشن دیگر استفاده کنید که ممکن است قابلیت لاگین کردن با چند اکانت را نداشته باشد.
قابلیت App Locker استفاده اپلیکیشنهای منتخب شما را مسدود خواهد کرد تا زمانی که رمز گوشی یا اثرانگشت خود را وارد کنید. این قابلیت را نباید با «Hidden Space» اشتباه بگیرید که روشی برای مخفی کردن اپلیکیشنها در این لانچر است.
اگر زیاد با گوشی خود بازی میکنید، OxygenOS ابزار خود را برای بهینهسازی بازی به اسم Game Space دارد. اگر یک تجربه گیمینگ بدون حواسپرتی میخواهید، حالت Fnatic تمام نوتیفیکیشنها را مسدود خواهد کرد، فعالیت در پسزمینه را محدود و حتی سیم کارت دوم را غیرفعال میکند تا اطمینان داشته باشید تمام منابع بازی صرف بازی خواهد شد.
عمکلرد بخش سختافزاری و نتایج بنچمارکها
ما انتظارات بسیار زیادی از سختافزار گوشی وان پلاس 8 پرو داریم. در گذشته، این شرکت توانسته بود گوشی خود را نتایج بنچمارکها بالاتر از سایر دستگاههای با چیپست مشابه قرار دهد، که علت آن بهینهسازی عالی بخش نرمافزاری و استفاده از قطعات رم و حافظه داخلی با کفیت بالا بود.
گوشی وان پلاس 8 پرو از چیپست اسنپدراگون 865 استفاده میکند که مشخصات آن را در ابتدای مقاله ذکر کردیم. این گوشی در دو مدل با 8 یا 12 گیگابایت رم و 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی به بازار آمده است و ما مدل بهتر را در اختیار داریم.
شرکت چینی در هر دو مدل از رم LPDDR5 استفاده میکند و حافظه داخلی از انواع UFS 3.0 انتخاب شده است. سرعت خواندن و نوشتن روی این حافظه سریع است ولی در حد مدل UFS 3.1 که در گوشیهای هوشمند جدیدی مانند گوشی iQOO 3 5G، vivo NEX 5G و ردمی K30 Pro استفاده شده نیست.
در واقع کمی تعجب کردیم چرا وان پلاس تصمیم به استفاده از حافظه سریعتر نگرفته است. حالا اجازه دهید به نتایج بنچمارکها نگاه کنیم.
شروع تستها با Geekbench 5.1 است که 8 پرو توانست در تست چند هسته پردازنده عملکرد خوبی از خود به جا بگذارد. امتیاز این گوشی از iQOO 3 5G کمتر است و آیفون 11 پرو مکس آن بالا قدرت خود را به رخ سایرین میکشد.
در تست تک هسته پردازنده، امتیاز تمام گوشیهای مجهز به اسنپدراگون 865 کمی از 900 بیشتر بود، ولی پردازنده A13 آیفون همچنان به برتری ادامه میدهد.
در تست ترکیبی انتوتو دستگاههای کمی گوشی وان پلاس 8 پرو را شکست میدهند. گوشی Mi 10 Pro 5G شیائومی در صدر قرار گرفته است و کمی امتیاز بالاتری از گوشی Oppo Find X2 Pro دارد. 8 پرو پشت سر گوشی iQOO 3 5G قرار میگیرد.
عملکرد گوشی OnePlus 8 Pro در تستهای گرافیک باثبات و به سمت بخشهای بالای نمودار بود. مگر در تستهای onscreen که امتیاز به علت دقت QHD نمایشگر پایینتر بود. بعضی از رقبای این گوشی نمایشگر با دقت فول اچدی پلاس دارند و بنابراین امتیاز بالاتری در این تستها به دست میآورند.
گوشی وان پلاس 8 پرو برای اجرای بازیها مانند یک هیولا عمل میکند. این گوشی به دنبال استفاده متداول، به ندرت گرم میشود و هرگز در اجرای هر چیزی که بخواهید مکث و تاخیر ندارد. ترکیب این قدرت با نمایشگر 120 هرتز به معنای عملکرد بدون زحمت و سریع است.
دوربین گوشی وان پلاس 8 پرو
ممکن است در تصاویر مشخص نباشد، اما برآمدگی عمودی جدید دوربین گوشی وان پلاس 8 پرو در مقایسه با آن چه در دو گوشی وان پلاس 7 و 7T پرو دیده بودیم به مقدار کم طویلتر و پهنتر است. اما نکتهای که به مراتب مشخص است، برآمدگی دوربین این گوشی در پنل پشتی است.
علت آن استفاده از حسگر جدید است تا برآمدگی دوربین در مقایسه با نسلهای قبلی 40 درصد بزرگتر باشد. گوشی OnePlus 8 Pro از حسگر 48 مگاپیکسل IMX689 جدید سونی استفاده میکند که در مقایسه با حسگر IMX586 گوشیهای وان پلاس 7 و 7T (و همچنین گوشی وان پلاس 8) که همین دقت را دارد بزرگتر باشد.
اندازه پیکسل حسگر قدیمی 0.8 میکرومتر است و در مدل جدید 40 درصد بزرگتر شده و به 1.12 میکرومتر رسیده است که نتیجه آن کیفیت بهتر عکاسی در شب و ثبت جزئیات بیشتر است. زمانی که استفاده از فرآیند ترکیب پیکسل را در نظر بگیرید، اندازه پیکسلهای نهایی 2.24 میکرومتر خواهد بود. دوربین اصلی همچنین قابلیت لرزشگیر اپتیکال تصویر دارد.
به همراه حسگر جدید از قابلیتی به اسم فوکوس خودکار تشخیص فازی همه جانبه تمام پیکسل استفاده شده است. این حسگر و فناوری فوکوس جدید را در گوشی Find X2 Pro اوپو نیز دیده بودیم.
در حالی که در فناوری فوکوس خودکار پیکسل دوتایی از تمامی پیکسلها برای فوکوس استفاده میشود، ولی به علت آرایش تقسیم ناحیه عکس آنها، در فوکوس روی خطوط افقی مشکل داشت.
در فناوری جدید، حسگر نسبت به تغییرات در الگوهای افقی و عمودی حساس است. به عبارت دیگر باید فوکوس خودکار دقیقتر و سریعتر را شاهد باشیم.
در کنار حسگر بزرگ اصلی، از یک حسگر 48 مگاپیکسل بزرگ دیگر برای دوربین فوق عریض استفاده شده است. این همان حسگر IMX586 است که در دوربین اصلی دو گوشی وان پلاس 7 پرو و 7T استفاده شده بود.
با توجه به اندازه بزرگتر این حسگر، امیدواریم دوربین فوق عریض عملکرد بهتری زمان عکاسی در شب داشته باشید و تصاویر و ویدئوهای با جزئیات بیشتر بگیرد. این دوربین نیز قابلیت فوکوس خودکار را دارد، بنابراین به عنوان دوربین ماکرو قابل استفاده است.
سپس به دوربین 8 مگاپیکسل تلهفوتو گوشی وان پلاس 8 پرو میرسیم. این دوربین در کنار سه دوربین با آرایش عمودی دیگر قرار گرفته است. بهروزرسانی این دوربین در مقایسه با سایرین کمتر است تا همان حسگر 8 مگاپیکسل سال گذشته با قدرت زوم 3 برابر و گشادگی دریچه دیافراگم f/2.44 باشد.
جدیدترین عضو مجموعه دوربینهای گوشی OnePlus 8 Pro یک دوربین 5 مگاپیکسل به اسم «فیلتر رنگ» است. در جلوی آن از یک لنز با ضریب اف f/2.4 استفاده شده و بدون شک یک دوربین متفاوت است.
این دوربین نقش محاسبه عمق برای عکاسی پرتره را ندارد، ولی به جای آن مجهز به یک فیلتر است که رنگهای حقیقی را برای عکاسی هنرمندانه تغییر میدهد. ما مطمئن نیستیم به مرور زمان از آن زیاد استفاده شود، ولی بدون شک بیهمتا است.
در رابط کاربری اپلیکیشن دوربین تغییرات زیادی انجام نشده است. اولین نکتهای که زمان باز کردن این اپلیکیشن متوجه خواهید شد، جابهجایی محل بخش تنظیمات به گوشه بالا سمت راست نمایاب است.
در این اپلیکیشن حالا ثبت تصاویر 48 مگاپیکسل سادهتر است بدون این که نیاز به تغییر به حالت عکاسی دستی باشد. در ردیف بالایی آیکونها یک تاگل وجود دارد که به کمک آن میتوانید بین دو حالت عکاسی 12 و 48 مگاپیکسل جابهجا شوید.
تاگل دوربین ماکرو که در ردیف بالایی دیده میشود جدید است و یک میانبر جدید برای فیلترها به چشم میخورد که در آن جا میتوانید دوربین فیلتر رنگ را نیز فعال کنید.
جدا از این موارد، کار با اکثر بخشهای رابط کاربری دوربین ساده و راحت است. با کشیدن دست روی صفحه در هر جهت میتوانید بین حالات عکاسی جابهجا شوید و کشیدن دست به سمت بالا کشویی را نمایان خواهد کرد که تمامی حالات دوربین در آن قرار دارند. اگر دوست داشته باشید میتوانید حالاتی که دوست دارید بیرون از این کشو باشند را سفارشی کنید.
حالت عکاسی پرو به شما امکان عکاسی با فرمت RAW (12 مگاپیکسل) و ذخیره دو پیش تنظیمات را میدهد و اجازه دارید تمامی پارامترهای دوربین (ایزو، تعادل سفید، سرعت شاتر، فوکوس و جبران نوردهی) را تنظیم کنید.
همچنین یک تراز افقی و یک هیستوگرام وجود دارد که هر دو برای ترکیببندی تصاویر و نوردهی مفید هستند. لازم به ذکر است تنها دوربین اصلی میتواند از حالت پرو استفاده کند.
اگر دو مرتبه دکمه پاور را فشار دهید اپلیکیشن دوربین سریعا باز میشود. اگر خیلی وقت است سمت گوشی نرفتید، این کار تا سه ثانیه طول میکشد، ولی در اکثر موارد مدت زمان آن فقط زیر دو ثانیه است.
عکاسی سرعت بالایی دارد و اگر سعی کنید جدیدترین عکس گرفته شده را سریعا ببینید، یک تاخیر یک ثانیهای ممکن است وجود داشته باشد.
کیفیت دوربین گوشی OnePlus 8 Pro
تصاویری که با دوربین گوشی وان پلاس 8 پرو میگیرید به طور کلی شارپ، با نوردهی مناسب و سطح کافی از جزئیات هستند. دامنه دینامیک واقعا خوب با رنگهای شبیه به دنیای واقعی است و تعادل سفید مطابق با صحنه است.
حسگر IMX689 گوشی وان پلاس 8 پرو جزو بزرگترین حسگرهایی است که امروزه در یک گوشی هوشمند استفاده میشود. به همین علت، زمان عکاسی از سوژههای نزدیکتر از حدود فاصله 3 فوتی یک افکت بوکه واقعا زیبا را متوجه خواهید شد. خروجی تصاویر به صورت پیشفرض 12 مگاپیکسل است، ولی بدون شک امکان عکاسی با دقت کامل این حسگر را نیز دارید.
زمان عکاسی در حالت تمام دقت، باید چند ثانیه پیش از دیدن تصویری که تازه گرفتید صبر کنید. در هر صورت، تصاویر نهایی ظاهر شارپ و با جزئیاتی دارند. اگر از نمای نزدیک و بزرگنمایی 1:1 نگاه کنید، میتوانید ردپای پارازیت را در رنگ آب آسمان یا بعضی از رنگهای سیر ببینید، ولی مشکل خاصی نیست.
در همین سطح بزرگنمایی، پوششهای گیاهی انحرافهایی با رنگهای اشتباه دارد که نتیجه پردازش تصویر است.
در بعضی از موارد، اپلیکیشن دوربین گوشی وان پلاس 8 پرو پیشنهاد خواهد کرد که تصویر داخل نمایاب ممکن است با حالت 12 مگاپیکسل با دامنه دینامیک بهتر ثبت شود.
دوربین فوق عریض گوشی وان پلاس 8 پرو نیز تصاویر عالی میگیرد. یکی از شکایتهای ما در مورد کیفیت دوربین گوشی وان پلاس 7 پرو عملکرد متناقض دو دوربین اصلی و فوق عریض در بحث نوردهی و تعادل سفید بود. دیدن لنز IMX586 این دوربین به عنوان لنز فوق عریض گوشی وان پلاس 8 پرو خوشایند است.
تصاویر فوق عریض معمولا خوب هستند. ما خوشحال هستیم وان پلاس قابلیت فوکوس خودکار این دوربین را حفظ کرده است، چون این دوربین میتواند نقش یک لنز ماکرو برای عکاسی از نمای نزدیک را نیز داشته باشید. جزئیات تصاویر فوق عریض از نظر شارپ بودن در حد دوربین اصلی نیستند، ولی عملکرد خوبی را دیدیم.
دوربین فوق عریض مانند دوربین اصلی قابلیت عکاسی را دقت کامل 48 مگاپیکسل را دارد.
ما زمان عکاسی با دقت کامل این دوربین متوجه همان عیوبی شدیم که دوربین اصلی در دقت کامل خود داشت. تنها با این تفاوت که برای دوربین فوق عریض واضحتر هستند. پارازیت موجود در آسمان و رنگهای سیر زمان بررسی از نمای نزدیک کمی بیشتر مشخص بوده و نقوص تصویر اطراف لبههای میدان دید به مراتب واضح است.
معنای این صحبتها کیفیت پایین دوربین فوق عریض نیست. ما در مقایسه با نسلهای قبلی گوشی وان پلاس 8 پرو متوجه افزایش کیفیت این دوربین شدیم. اعوجاج لنز (افکت چشم ماهی) در 8 پرو به سختی دیده میشود. گرچه، اگر متوجه آن شدید میتوانید از بخش تنظیمات دوربین گزینه «Ultrawide Correction» را غیرفعال کنید.
پس از غیرفعال کردن این گزینه متوجه شدیم نقوص تصویر اطراف لبههای میدان دید به علت آن بوده است. پس از آن پارازیت زیاد یا تحریف در رنگها را ندیدیم.
حالا اجازه دهید کیفیت دوربین تلهفوتو گوشی وان پلاس 8 پرو را بررسی کنیم که همان دوربین با زوم 3 برابر اپتیکال گوشی وان پلاس 7 پرو است.
در مورد تصاویر با زوم 3 برابر باید به این نکته اشاره کنیم بسته به مقدار نور محیط دوربین اصلی یا دوربین تلهفوتو آنها را ثبت خواهند کرد. ضریب اف دوربین لنز f/2.4 و بنابراین برای عکاسی در شب ایدهآل نیست.
علت این تصمیم وانپلاس ثبت تصاویر با زوم 3 برابر همچنین با برش خروجی تصویر دوربین اصلی بوده است. این یک تدبیر هوشمندانه است تا به کاربر اجازه دهد از فاصله دور عکس بگیرد چه در روز و نور فراوان یا در شب و با نور کم.
نمونه تصاویر بالا با دوربین تلهفوتو گوشی وان پلاس 8 پرو گرفته شدند. بعد به تصاویر زوم در شب میرسیم. کیفیت تصاویر دوربین تلهفوتو واقعا خوب است. رنگها و تعادل سفید تقریبا مطابق با خروجی تصاویر دوربینهای دیگر است، ولی این دوربین عملکرد خوبی در ثبت دامنه دینامیک عریض ندارد.
کاربر اگر دقت کند متوجه خواهد شد نواحی سایهدار صحنهها نوردهی مشابه ندارند، انگار با دوربین اصلی گرفته شدند.
اگر خواسته باشید با اندکی زوم به خارج در سطح 2.9 برابر میتوانید تصاویر زوم با برش از دوربین اصلی بگیرید.
حالا نوبت دوربین فیلتر رنگ است که جذابیت رنگهای گوشی وان پلاس 8 پرو را بیشتر میکند.
بدون شک با تصاویر بیهمتایی روبرو هستیم. گرچه، زمان ثبت تصاویر بالا، عملا تمام جزئیات پوششهای گیاهی زمان استفاده از این دوربین ثبت نشدند. این دوربین قابلیت فوکوس خودکار را نیز ندارد، بنابراین به نظر ما یک فرد معمولی به جای استفاده هنرمندانه از این دوربین، چند مرتبه از آن استفاده و سپس فراموشش خواهد کرد.
کیفیت تصاویر در شب، پرتره، سلفی و ماکرو
با توجه به اندازه بزرگ حسگر دوربین گوشی وان پلاس 8 پرو، عملکرد این گوشی زمان عکاسی در شب واقعا خوب بود. علاوه بر این، دوربین فوق عریض نیز قادر به استفاده از حالت Nightscape است. به هرحال، این دوربین همان دوربین اصلی وان پلاس 7 پرو است.
ما برای فوکوس خودکار در شب مشکلی نداشتیم و این دوربین توانست صحنهها را در شب دقیق ثبت کند.
گرچه مقداری افت جزئیات در سایهها وجود دارد و عکاسی در شب جز این نیست. با این حال، بخشی از صحنه که به نوعی روشن بودند توانستند جزئیات را بسیار خوب حفظ کنند. تعادل سفید و رنگها در سطح چراغ با نور سفید داخل محیط اطراف بود.
ما واقعا از کیفیت تصاویر حالت Nightscape راضی هستیم. جزئیات در سایهها بیشتر شده است، ولی نه آنقدر که ظاهر عکس را مصنوعی کند.
جزئیات زمان عکاسی در این حالت به مراتب شارپتر هستند و کل صحنه بسیار خوب و تمیز میافتد. مجددا، تعادل سفید در تمامی صحنههای شب باثبات بود. زمان عکاسی در حالت Nightscape گوشی وان پلاس 8 پرو باید لرزش دست زیاد نداشته باشید و این حالت عملکرد خوبی زمان عکاسی از اشیاء متحرک ندارد.
به عنوان مثال، میتوانید در تصاویر ببینید که درختهای نخل به علت تاب خوردن آنها در باد ظاهر ملایمی دارند.
حتی در تصاویری مانند آخرین نمونه بالا، نوردهی در سراسر صحنه یکنواخت است. حالت Nightscape توانست واقعا نواحی روشنتر را مانند مسیر زیر چراغ را روان کند. در همین تصویر، متوجه مقداری لک قرمز در ابرهای سمت چپ خواهید شد.
علت میتواند رنگ قرمز دروازه ورودی باشد که داخل لنز نشتی کرده است.
زمان عکاسی با دوربین فوق عریض در شب، عملکرد عالی را نمیبینیم. رنگها و نوردهی بد نبوده، ولی جزئیات واضح نیستند. پارازیت نیز در تمامی صحنهها حضور دارد.
ممکن است زمان عکاسی با این دوربین و حالت Nightscape تصاویر خوبی بگیرید. فقط از صحنههای بسیار تاریک عکس نگیرید.
عکاسی با دوربین فوق عریض گوشی وان پلاس 8 پرو در این حالت رفتار اندکی بیثبات را نشان داد. نتیجه آن نجات بخشی از جزئیات است، ولی بسته به صحنهای که از آن عکس میگیرید، همچنان پارازیت زیادی وجود دارد.
همانطور که اشاره کردیم تصاویر گوشی وان پلاس 8 پرو با زوم 3 برابر در شب با دوربین اصلی گرفته میشوند. تصاویر زیر در زوم 3 برابر گرفته شدند و از حسگر اصلی برش خوردند.
این تصاویر بسیار بد نیستند. یقینا برش خورده از تصویر اصلی به شمار میروند، ولی نتایج نهایی قابل استفادهاند. دوربین تلهفوتو واقعی نمیتواند این مقدار نور را جذب کند.
زمان عکاسی پرتره به علت نبود حسگر اختصاصی عمقسنج، گوشی وان پلاس 8 پرو کاملا به حسگر اصلی خود برای تشخیص نسبت عمق به سوژه تکیه دارد. تصاویر پرتره را میتوانید با هر دو دوربین اصلی و پرتره بگیرید.
ما خروجی تصویر دوربین تلهفوتو را دوست داشتیم، چون تصاویری که از سوژههای کمی دورتر گرفتیم جذابتر بودند.
لازم به ذکر است، پرترهها به صورت پیشفرض با دوربین تلهفوتو گرفته میشوند.
پرتره واقعا کیفیت خوبی دارند و جداسازی سوژه دقیق است. رنگ پوستها میتوانست کمی روشنتر باشد، در حالی که دامنه دینامیک قابل قبول است. عکاسی پرتره در نور مستقیم خورشید نشان میدهد وان پلاس میتواند عملکرد دوربین تلهفوتو در نورسنجی برای نوردهی را بهتر کند.
گرچه منصفانه نگاه کنیم، نور مستقیم خورشید شرایط ایدهآلی برای عکاسی پرتره نیست. تصاویر پرترهای که با دوربین اصلی گوشی وان پلاس 8 پرو میگیرید در مقایسه با تلهفوتو رنگ پوست را بهتر ثبت میکنند.
جداسازی سوژه ظاهرا به خوبی دوربین تلهفوتو است، اما ترسیم نسبت عمق به سوژه همانطور که در تصویر قفسه فلزی میتوانید ببینید به آن قدرتمندی نیست. با وجود این، افکت پرتره واقعا قانعکننده است و یک افکت بوکه روان و زیبا را اطراف سوژه میبینیم. دامنه دینامیک این دوربین نیز به مراتب بهتر است.
دوربین سلفی همان دوربین پاپآپ جلو گوشی وان پلاس 7 پرو است. ما آن زمان از این دوربین شکایتی نداشتیم و الان نیز نداریم.
حتی با آن که این دوربین فوکوس ثابت است، ولی سلفیهای عالی با دامنه دینامیک فوقالعاده و شارپ بودن به مقدار کافی میگیرد. دوربین جلو گوشی وان پلاس 8 پرو با هنرمندی موی کاربر و رنگهای اطراف را ثبت میکند، گرچه اشباع بودن رنگ در حد دوربین اصلی نیست، ولی خوشایند و در حد دنیای واقعی هستند.
تصاویر سلفی پرتره این دوربین نیز کیفیت واقعا خوبی دارند. خط جداسازی سوژه کاملا به خوبی مخفی است، تا زمانی که البته نوردهی ملایم باشد. زمان عکاسی سلفی در ساعت طلایی متوجه خطوط سختتر و عیوبی در خط سوژه خواهید شد.
زمان استفاده از حالت عکاسی Super Macro، دوربین فوق عریض وارد عمل میشود. قابلیت فوکوس خودکار این لنز به شما اجازه میدهد به سوژه نزدیک شوید و به لطف این حسگر بزرگ تصاویر را با جزئیات استثنائی بگیرید.
اگر با دقت فکر کنید، این دوربین یکی از بزرگترین حسگرهایی است که برای عکاسی ماکرو استفاده میشود. بدون شک کیفیت آن فراتر از دوربین ماکرو 2 مگاپیکسل گوشی OnePlus 8 است.
تصاویر ماکرو با دقت 12 مگاپیکسل ذخیره میشود و جزئیات ثبت شده غیرواقعی است. این دوربین بهترین عملکرد خود را زمانی دارد که تمام موارد داخل قاب تصویر تقریبا در فاصله مشابه با دوربین باشند، بدین طریق همه چیز در فوکوس قرار میگیرد. درغیر این صورت، در بخشهای خارجی تصویر بوکه طبیعی دوربین را خواهید دید.
دوربین فیلمبرداری گوشی وان پلاس 8 پرو
گوشی OnePlus 8 Pro میتواند فیلمهای 4k 60fps، اچدی با نرخ 480 فریم در ثانیه یا فوق آهسته با دقت فول اچدی و نرخ 240 فریم بر ثانیه بگیرد. یک حالت فیلمبرداری جدید به اسم «4K Cine» نیز وجود دارد که در واقع ویدئو 4K برش خورده در یک نسبت تصویر 21:9 است تا برای مشاهده روی نمایشگر طویل 8 پرو ایدهآلتر باشد.
حالت فیلمبرداری «Super Steady» نیز بهروزرسانی شده است و حالا به لطف حسگر بزرگتر از فیلمبرداری 4K پشتیبانی میکند. این حالت از دوربین فوق عریض برای رفع لرزش ویدئوها استفاده میکند.
ما از ظاهر و کیفیت ویدئوهای 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه شگفتزده شدیم. در حقیقت، بیتریت آنها سه برابر ویدئوهای 30fps و 160 مگابیت در ثانیه بود! ما برای مطمئن شدن دوباره تست کردیم و در حالت 30fps این ویدئوها بیتریت تقریبا 50 مگابیت در ثانیه داشتند، در حالی که برای ویدئوهای 60fps این مقدار 150 مگابیت در ثانیه بود.
نکتهای عجیب است، ولی الزاما بد نیست. ویدئوهای 4K جزئیات و دامنه دینامیک عالی دارند. بدون شک میتوانید یک فریم از این ویدئو را برای به اشتراکگذاری در رسانه اجتماعی به عنوان یک عکس معمولی انتخاب کنید.
زمان استفاده از حالت 4K Cine میتوانید ویدئوها را در هر دو نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه بگیرید. گرچه، باید اشاره کنیم فیلمبرداری در نسبت تصویر سینمایی فوق عریض 21:9 در این حالت عملا یک برش از دقت 4K است. ویدئوی نهایی دقت 3840 در 1644 پیکسل دارد.
ویدئوهای معمولی کیفیت عالی دارند. بیتریت در حالت 30fps تقریبا 20 مگابیت در ثانیه و در حالت 60fps تقریبا دو برابر و 38 مگابیت در ثانیه است.
در مورد ویدئوهای حالت Super Steady که با دوربین فوق عریض گرفته میشوند باید بگوییم در سراسر ویدئوها مقداری پارازیت است و جزئیات به شارپ بودن فیلمهای دوربین اصلی نیستند.
ویدئوها کاملا بدون لرزش نیست، به عبارت دیگر همچنان یک حرکت عمودی زمان فیلمبرداری با گوشی وان پلاس 8 پرو و راه رفتن وجود دارد، ولی چنین افکتی یک عارضه جانبی طبیعی راهحلهای رفع لرزش شدید به کمک بخش نرمافزاری است.
رقبا
این اولین مرتبه است که وان پلاس روی یکی از دستگاههای خود چنین قیمت بالایی گذاشته است. بنابراین، ما آن را با سایر پرچمدارهایی مقایسه میکنیم که قیمت مشابه یا بیشتر از هزار دلار دارند.
در آمریکا، تنها راه خرید گوشی وان پلاس 8 پرو یک نسخه قفل نشده از خود شرکت وان پلاس است (گوشی وان پلاس 8 مستقیما توسط اپراتورها فروخته میشود) و اگر برند چینی قصد دارد مصرفکنندگان را متقاعد به خرید گوشی خود در مقایسه با سامسونگ یا اپل کند، این روش استراتژی عالی نیست.
در هر صورت، اجازه دهید به رقبا نگاهی بیاندازیم. با گوشی LG V50 ThingQ 5G شروع میکنیم که هر دو قیمت مشابه 899 دلار دارند ولی 8 پرو مجهز به قابلیتهای بیشتری است.
از نظر کیفیت فیلمبرداری هر دو گوشی مشابه هستند، ولی تجربه کار با دوربین گوشی ال جی یقینا بهتر است و کنترلهای به مراتب پیشرفتهای برای ضبط صدا و تصویر در اختیار کاربر قرار میدهد.
گزینه بعدی گوشی آیفون 11 پرو مکس یعنی بزرگترین آیفونی است که اپل تا حالا ساخته و نمایشگر روی گوشی OnePlus 8 Pro از هر نظر برتر است. بدون شک، سیستم عامل iOS یک دنیای متفاوت است و دوربینها کیفیت مشابهی دارند، گرچه حسگر دوربین آیفون دقت بالا ندارد. دوربین فوق عریض آن نیز فاقد قابلیت فوکوس خودکار است.
بحث نرمافزاری و دوربین را کنار بگذارید، متقاعد کردن یک کاربر iOS به خرید یک گوشی وان پلاس واقعا سخت است، مگر این که از سر بیحوصلگی یا میل به یک تجربه هیجانانگیزتر دنبال یک محصول خارج از اکوسیستم iOS بگردد.
گوشی گلکسی اس 20 پلاس سامسونگ یک جایگزین ارزشمند برای گوشی وان پلاس 8 پرو است، گرچه یقینا قیمت بالاتری دارد. نکته مضحک ماجرا این است که پرچمدار سامسونگ دیگر نمایشگر دو لبه خمیده را ندارد، در حالی که 8 پرو در حال حاضر از خمیدهترین پنل نمایش استفاده میکند.
لانچر اندروید One UI میتواند خلاف سلیقه افرادی باشد که یک بخش نرمافزاری شبیه به نسخه خام گوشیهای پیکسل گوگل را بیشتر ترجیح میدهند.
گرچه برند اوپو به نوعی فامیل دور وان پلاس است، ولی گوشی Oppo Find X Pro و گوشی OnePlus 8 Pro ژنتیک مشابهی دارند (به هر حال این دو برند، خواهر خوانده یکدیگر محسوب میشوند).
گرچه عروس اوپو قیمت بالاتر دارد و با وجود دوربین تلهفوتو پریسکوپ خود تاکید بیشتری روی قدرت دوربین گوشیاش داشته است. همچنین مدل لوکس این گوشی با کیفیت چرم وگان جذابیت آن را بالا برده است.
گرچه، اگر در آمریکا هستید هرگز نام اوپو را نشنیدید چون در بازار این کشور فعالیت نمیکند.
گوشی دیگری که در آمریکا پیدا نمیکنید جدیدترین پرچمدار هوآوی یعنی گوشی P40 Pro است که غول چینی در این گوشی نیز توجه خاصی به قدرت عکاسی داشته است. این برند که همچنان از سال گذشته با تحریمهای آمریکا دست و پنجه نرم میکند، یک گوشی جذاب ساخته است ولی سرویسهای گوگل را ندارد و بسیاری از مصرفکنندگان غربی احتمالا از آن فاصله بگیرند.
جدیدترین گوشی پرچمدار شیائومی وضعیت مشابهی با گوشی وان پلاس 8 پرو دارد: امسال به عنوان یک پرچمدار واقعی و کامل با قیمت ممتاز وارد بازار شده است. گوشی Mi 10 Pro 5G شیائومی یقینا روی کاغذ مشخصات عالی دارد و دوربین 108 مگاپیکسل آن رقیب جدی دوربین 8 پرو است.
نسلهای قبلی گوشی وان پلاس 8 پرو نیز همچنان گزینههای ارزشمندی برای خرید هستند. بسته به بازار فروش، نسخه 5G گوشی OnePlus 7T Pro قیمتی در حد مدل ابتدایی 8 پرو دارد، ولی اگر دنبال یک مدل ارزانتر میگردید، گوشی وان پلاس 7 پرو یک گوشی هوشمند عالی به شمار میرود که در سال گذشته افت قیمت خوبی داشته است.
این گوشی را به نصف قیمت 8 پرو میتوان پیدا کرد که اگر پشتیبانی از 5G اولویتتان نیست، ارزشش را دارد. 7 پرو همچنین یکی از محبوبترین گوشیهای هوشمند 2019 بوده است.
رای نهایی
گوشی وان پلاس 8 پرو حالا یک پرچمدار با قابلیتهای فراوان است که ارزش تکتک ریالهایی را که خرج آن میکنید دارد. بدون شک، این گوشی از تصویر اولیه برند وان پلاس در ساخت محصول با عملکرد بالا و قیمت پایین فاصله گرفته است.
وان پلاس در هر نسل از گوشیهای خود به تکرار موفقیت دستگاههای قبلیاش ادامه داده است و حتی با آن که گاهی اوقات انتظارات ما را بالا برده است، ولی در طول این سالها دائما در حوزههای زیادی پیشرفت کرده است.
گوشی OnePlus 8 Pro یک محصول باکیفیت به همراه یک دوربین بهتر و تمام امکانات ممتازی است که از یکی از بهترین گوشی های 2020 انتظار دارید از جمله قابلیت شارژ بیسیم معکوس، بلندگوهای استریو و یک پنل نمایش بینظیر با نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز.
عمکلرد عالی چیپست اسنپدراگون 865 به همراه پشتیبانی از شبکه 5G یکی از موارد ضروری در این بخش از بازار است، ولی محلی که دیگر وان پلاس آن جا رقابت نمیکند، همان مکان شروع فعالیت این برند است.
نکات مثبت:
- نمایشگر زیبا، روان و روشن
- کیفیت ساخت و طراحی ممتاز با گواهینامه IP و سطحی که زمان لمس نرم حس میشود.
- به طور کلی کیفیت عالی دوربین
- مجهز به سریعترین چیپست فعلی موبایل
- رام OxygenOS سریع است و بهروزرسانیها را به دفعات دریافت میکند.
- بلندگوهای استریو با کیفیت صدای بلند
- فناوری شارژ بیسیم Warp Wireless سرعت فوقالعاده بالایی دارد.
نکات منفی:
- قابلیت روانسازی حرکت MEMC عملکرد بیثباتی دارد.
- شارژر Warp Wireless گران است.
- همچنان نبود قابلیت نمایشگر همیشه روشن
- نبود درگاه میکرو اسدی برای افزایش حافظه داخلی
- نبود قابلیت خرید مستقیم از اپراتورهای آمریکایی
- دوربین فیلتر رنگ هیجانانگیز نیست.
- کیفیت دوربین فوق عریض در شب عالی نیست.
وان پلاس مثال عالی برای این تفکر است: «اگر نمیتوانی آنها را شکست دهی، به آنها ملحق شو» و این دقیقا کاری است که این شرکت با گوشی وان پلاس 8 پرو انجام داده است.
این شرکت برای مدتی صفت «قاتل پرچمدار» را روی گوشیهای خود گذاشته بود. این روزها، در حوزهای که ابتدا وان پلاس وارد آن شده بود سطح رقابت به مراتب بیشتر شده است، بنابراین برند چینی ترجیح داده است با بزرگان در سطح بالاتر سرشاخ شود و در این ماجراجویی موفق بوده است.
گوشی OnePlus 8 Pro یک گوشی هوشمند ممتاز است که ارزش خرید را دارد. توجه این شرکت به جزئیات در بخش نرمافزاری، بستهبندی جعبه فروش و طراحی طرفداری از این برند را ارزشمند میکند.
منبع: gsmarena.com