گوشی Mi 10 Pro شیائومی به همراه اعضای خانوادهاش فوریه سال گذشته میلادی معرفی شدند، ولی عرضه آنها به بازار جهانی از سوی غول چینی کمی طول کشید. حالا، انتظار به سر رسیده است و بسیاری از کاربران دنیا میتوانند آنها را تهیه کنند.
به دست ما گوشی Mi 10 Pro 5G شیائومی رسیده است تا با یک نقد اختصاصی دیگر همراه خوانندگان روکیدا باشیم.
گوشی Mi 10 پرو یک پرچمدار با شایستگی کامل حضور در سری ممتاز گوشیهای هوشمند شیائومی است. اما فراتر از این شایستگی نیز حرفهایی برای گفتن دارد. سری گوشیهای Mi قبلی این شرکت گلچینی از ویژگیهای یک پرچمدار را با یک قیمت معقول داشتند. ولی شرکت سازنده در این گوشی هیچ محدودیتی را رعایت نکرده است تا از بالا تا پایین یک بسته کامل را شاهد باشیم.
مشخصات گوشی Mi 10 Pro شیائومی تمام گزینههای مهم را تیک میزند؛ نمایشگر اولد خمیده با نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز، جدیدترین چیپست کوآلکام یعنی اسنپدراگون 865، یک باتری بزرگ با سرعت شارژ فوقالعاده بالا و تمام گزینههای ارتباطی و اتصالی که گل سرسبد آنها پشتیبانی از شبکه 5G است.
اما شیائومی به این مشخصات بسنده نکرده است و دوربین ممتاز گوشی Mi Note 10 را مجددا استفاده کرده است تا لنز اصلی همان دوربین 108 مگاپیکسل باشد و در کنار آن یک دوربین 8 مگاپیسکل مشابه با زوم 5 برابر بدون افت کیفیت، یک دوربین 12 مگاپیکسل دیگر برای زوم اپتیکال 2 برابر و عکاسی پرتره و یک دوربین فوق عریض 20 مگاپیکسل قرار گیرند.
همچنین دوربین فیلمبرداری قادر به ضبط فیلمهای 8K با زوم هیبرید 10 برابر به همراه چند قابلیت ممتاز دیگر است.
اگر فکر میکنید این پایان ماجرا است، اشتباه میکنید. شیائومی همچنین از جدیدترین حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر، سریعترین راهحل شارژ بیسیم و بلندگوهای اختصاصی استریو استفاده کرده است.
با این مقدمه تا انتها همراه ما باشید تا ببینیم فینالیست لیگ قهرمانان گوشیهای هوشمند چه در چنته دارد. (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آنها کلیک کنید.)
مشخصات گوشی Mi 10 Pro شیائومی:
- بدنه: 166.5 در 74.8 در 9 میلیمتر، 208 گرم؛ شیشه خمیده گوریلا گلس 5 در عقب و جلو، بدنه فلزی؛ مقاومت در برابر پاشیدن رطوبت؛ عرضه شده به دو رنگ خاکستری و سفید
- نمایشگر: سوپر امولد، 6.67 اینچ، دقت 1080 در 2340 پیکسل، نسبت تصویر 19.5:9، تراکم پیکسلی 386 پیکسل در هر اینچ؛ نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز؛ پشتیبانی از استاندارد +HDR10
- چیپست: اسنپدراگون 865 (7 نانومتری پلاس): پردازنده هشت هستهای (1 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 2.84 گیگاهرتز و 3 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 2.42 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 650
- حافظه: 8 یا 12 گیگابایت رم، 256 یا 512 گیگابایت حافظه داخلی UFS 3.0
- سیستم عامل: اندروید 10، لانچر MIUI 11
- دوربین عقب: لنز عریض (اصلی): 108 مگاپیکسل، اندازه حسگر 1/1.33 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، طول کانونی معادل 25 میلیمتر، گشادگی دریچه دیافراگم f/1.69، فوکوس خودکار تشخیص فازی (PDAF)، لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS). دوربین تلهفوتو: 12 مگاپیکسل، اندازه حسگر 1/2.6 اینچ، اندازه پیکسل 1.4 میکرومتر، لنز 50 میلیمتری، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.0، PDAF. لنز تلهفوتو محدوده طویل: 8 مگاپیکسل، اندازه حسگر 1/4.4 اینچ، اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر، لنز 94 میلیمتری، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.0، PDAF، OIS. دوربین فوق عریض: 20 مگاپیکسل، اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر، اندازه حسگر 1/2.78 اینچ، 15 میلیمتری، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.2، فوکوس ثابث
- دوربین جلو: 20 مگاپیکسل، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.0، اندازه پیکسل 0.9 میکرومتر
- دوربین فیلمبرداری: دوربین عقب: 8K با نرخ 30 فریم بر ثانیه، 4K با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه، فول اچدی با نرخ 30، 60، 120، 240 و 960 فریم بر ثانیه؛ دوربین جلو: 4K با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه، فول اچدی با نرخ 30 فریم بر ثانیه
- باتری: 4500 میلیآمپر ساعت، سرعت شارژ سریع 50 وات، پشتیبانی از استاندارد شارژ USB-PD، شارژ بیسیم 30 وات، شارژ بیسیم معکوس
- اتصالات: 5G، دو سیم کارت، بلوتوث 5.1، NFC، استاندارد a/b/g/n/ax/ax وایفای، جیپیاس دوتایی، درگاه یواسبی C
- سایر مشخصات: بلندگوهای استریو متقارن اختصاصی؛ حسگر اثرانگشت اپتیکال زیر نمایشگر؛ NFC، پورت مادون قرمز
گوشی Mi 10 Pro شیائومی یک ویژگی ممتاز را ندارد و آن هم گواهینامه IP67 است. روی سختافزار داخلی این گوشی از روکش نانو دافع آب P2i استفاده شده است و اطراف آنها را عایقهای بیشتر در بر گرفته است. بدون شک این راهحل جایگزین کاملی برای گواهینامه IP68 نیست، احتمالا بیشتر در حد IP53 است و با آن که تا حد زیادی تضمین میکند برای این گوشی به دنبال افتادن تصادفی در آب و زیر باران شکلی پیش نخواهد آمد، ولی اتفاق پیش میافتد.
در مورد قیمت گوشی Mi 10 Pro 5G باید بگوییم به استثنای مدلهای محدودی مانند سری میکس و آلفا، این گوشی تا به امروز یکی از گرانقیمتترین گوشیهای شیائومی برای فروش انبوه است. امیدواریم این قیمت ارزشش را داشته باشد.
محتویات جعبه فروش گوشی Mi 10 Pro شیائومی
جعبه فروش گوشی Mi 10 Pro 5G تمام مایحتاج یک پرچمدار را در خود دارد از جمله: یک شارژر 65 وات، یک کابل یواسبی C و یک رابط یواسبی C به درگاه 3.5 میلیمتری هدفون.
همچنین روی نمایشگر این گوشی در کارخانه محافظ صفحه نصب شده است. این محافظ یک لایه فیلم بسیار نازک بوده که کاملا نمایشگر خمیده را در بر گرفته است و در عملکرد حسگر اپتیکال اثرانگشت تداخلی ایجاد نمیکند. بستگی به خود کاربر دارد آن را نگه دارد یا جدا کند.
طراحی و کیفیت ساخت گوشی Mi 10 Pro 5G
گوشی Mi 10 Pro شیائومی ممکن است بسیاری از قوانین شرکت سازنده را بشکند، ولی در یک چیز همچنان مشترک با سایرین است یعنی طراحی ساندویچ شیشهای. بازار متقاضی این نوع طراحی است، کاربران آن را دوست دارند و هنوز برای آن جایگزین بهتری نیامده است.
در ساخت این گوشی از دو لایه شیشه محافظ گوریلا گلس با خمیدگیهای متقارن و یک بدنه آلومینیومی استفاده شده است و از دیدن پنل شیشهای مات در عقب خوشحال شدیم.
در جلو نمایشگر اولد 6.67 اینچ با خمیدگیهایی در لبههای طولانیتر را میبینیم. ظاهر آن با خمیدگیهای نمایشگر گوشی P40 Pro هوآوی فرق دارد. علاوه بر این، گوریلا گلس 5 در عقب با جلو از نظر اندازه، شکل و خمیدگیها یکسان است. ما عاشق تقارن هستیم و از طراحی گوشی Mi 10 پرو شیائومی خوشمان آمد.
خود نمایشگر حواشی کاملا باریکی دارد و زوایای اریب آن آنقدر شیب نیستند تا در کار با گوشی تداخل ایجاد کنند یا بدتر از آن باعث لمس تصادفی نمایشگر شوند. در گوشه بالا سمت چپ نمایشگر یک حفره کوچک برای میزبانی از دوربین سلفی است، اما با توجه به اندازه بسیار کوچکی که دارد تقریبا نامرئی است و زمان مشاهده فیلم مزاحمت ایجاد نمیکند.
این نمایشگر اولد بسیار روشن با رنگهای زنده به نظر میرسد، ولی از یک پنل اولد انتظار کمتری نداریم. نمایشگر گوشی Mi 10 Pro 5G از نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز پشتیبانی میکند و واقعا همه چیز روان حس میشود. حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر اطراف بخش انتهایی است و شیائومی از جدیدترین نسل حسگرهای اپتیکال استفاده کرده است، یعنی سرعت و دقت آن مانند حسگرهای فیزیکی سابق است.
شناسایی اثرانگشت فوری انجام میشود و این مهمترین نکته زمان کار با حسگرهای اثرانگشت است. کاش سامسونگ یاد بگیرد!
گوشی Mi 10 Pro شیائومی چراغ وضعیت ندارد ولی اگر ماندگاری شارژ کمتر باتری برایتان مهم نیست، میتوانید قابلیت نمایشگر همیشه روشن را فعال کنید. بلندگوی مکالماتی این گوشی بسیار باریک است، به سختی متوجه آن میشوید و به داخل بدنه فلزی برش خورده است.
دیدن پنل پشتی گوشی Xiaomi Mi 10 Pro لذت خاصی دارد. اولین چیزی که متوجه میشوید، نبود برآمدگی بزرگ مشکی رنگ برای قرارگیری دوربینها داخل آن برخلاف رقبا است. به جای آن، یک آرایش دوربین عمودی را میبینیم که در آن از بالا به پایین سه لنز 8، 12 و 108 مگاپیکسل قرار گرفتند. آخرین دوربین یعنی فوق عریض خارج از این مجموعه است.
مجموعه دوربین عقب اندکی برآمده است، ولی همچنان به بزرگی بسیاری از رقبا نیست.
همچنین خارج از این مجموعه فلاش الایدی دو رنگی سهتایی را میبینیم که یکدست با سطح عقب است. استفاده از طراحی مات ظاهر روان و صافی به پنل پشتی داده است. مدل تحت بررسی ما خاکستری رنگ است ولی شبیه به رنگ آبی به نظر میرسد. رنگ یکنواخت است، ولی زمانی که نور بین لایههای مختلف رنگ گیر میکند، در امتداد کل پنل پشتی به یک شکل جالب و نه زننده میشکند.
بدنه گوشی نیز در طرفین طویلتر کاملا باریک، ولی با این حال به اندازه کافی تیز است تا گوشی محکم در دست جا شود. در دست گرفتن این گوشی بدون استفاده از قاب یک لذت خاص دارد و حتی پس از مدت زمان طولانی عکاسی به اندازه کافی محکم حس میشود.
طرفین این گوشی تقریبا عریان هستند و فقط دکمههای پاور و تنظیم حجم صدا خودنمایی میکنند. از طرف دیگر، بالا و پایین این گوشی همه چیز دارند. به عنوان مثال به بلندگوهای استریو اشاره میکنیم. دو توری یکسان را در دو انتها میبینیم و بلندگوهای پشت آنها از نظر اندازه و کیفیت صدا یکسان هستند، همچنین کیفیت صدای عالی با حجم صدای بسیار بالا دارند. در بخش تست بلندگو بیشتر در این مورد حرف میزنیم.
در بالا همچنین تابنده مادون قرمز قرار دارد و پایین درگاه یواسبی C و شیار سیم کارت را میبینیم. در هر دو طرف نیز میکروفونها قرار گرفتند.
به عنوان جمعبندی این بخش باید بگوییم گوشی Mi 10 Pro یک محصول با کیفیت ساخت عالی، محکم و مقاوم در برابر پاشیدن رطوبت است.
از طرفی این گوشی در دست کاملا باریک حس میشود، ولی بدون این که روی کیفیت محکم قرارگیری آن در دست تاثیر بگذارد. بدون شک کیفیت ساخت بدنه در ایجاد این تجربه لذتبخش موثر است. فقط ای کاش این گوشی کاملا ضد آب بود تا در مسابقات فینال با سایر گوشیها یک گل به راحتی جلو بیافتد.
نمایشگر گوشی Mi 10 Pro شیائومی
همانطور که اشاره کردیم از یک پنل نمایش اولد خمیده 6.67 اینچ با گوشههای گرد استفاده شده است. مشخصه ممتاز این نمایشگر نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز است. امسال سال چنین نمایشگرهایی است و باید شخصا آن را تجربه کنید تا متوجه شوید.
دقت نمایشگر ولی در حد بهترین نیست و شیائومی تصمیم به استفاده از دقت فول اچدی پلاس (تراکم پیکسلی 386 پیکسل در هر اینچ) گرفته است. غول کرهای میتوانست در این زمینه بهتر عمل کند، چون حتی گوشی وان پلاس 7T که پارسال به بازار آمد یک نمایشگر با دقت QHD به همین اندازه و نرخ تازهسازی تصویر بالا داشت.
در هر صورت، نمایشگر از استاندارد +HDR10 پشتیبانی میکند و سطح گواهی Widevine DRM آن L1 است. به عبارت دیگر میتوانید در تمام سرویسهای استریم فیلم کاملا از ویدئوهای HDR با حداکثر دقت لذت ببرید.
شیائومی در حالت تنظیم نور صفحه به صورت دستی نوید حداکثر میزان روشنایی 500 نیت و در حالت خودکار 800 نیت را داده است. براساس تجربه قبلی ما در تست نمایشگرهای شیائومی، این ارقام حتی بهتر خواهد بود.
طبق همین انتظار، میزان روشنایی نمایشگر در تستهای ما به 510 نیت رسید و زمانی که آن را روی حالت خودکار قرار دهیم به عدد عالی 860 نیت رسیدیم!
حداقل میزان روشنایی این اولد 2 نیت است تا یک امتیاز عالی دیگر بگیرد. به عبارت دیگر، زمان استفاده از این گوشی در شب چشمانتان آسایش را خواهند دید.
تغییر پروفایل رنگ نمایشگر در سه حالت خودکار، اورجینال و اشباعشده امکانپذیر است و هر کدام از یک فضای رنگ خاص پشتیبانی میکنند.
در حالت خودکار کاملا از فضا رنگ DCI-P3 پشتیبانی میشود و توانستیم متوسط مقدار deltaE 3.5 را اندازه بگیرید. کاربر در هر حالت میتواند دمای رنگ (پیشفرض، گرم و خنک) را انتخاب کند و مقدار DeltaE بالا برای پیشتنظیمات پیشفرض بود.
انتخاب دمای گرم، با متوسط deltaE 2.6 رنگها را حتی دقیقتر نشان میدهد و همچنین مشکل نقطه سفید متمایل به آبی را رفع میکند.
حالت اورجینال برای فضای رنگ sRGB است و در این بخش برای دقت رنگ متوسط مقدار DeltaE 1.7 را اندازه گرفتیم که یک عدد عالی است. در نهایت به حالت اشباعشده میرسیم که رنگها برجسته خواهند بود و دیگر دقتی در حد فضای رنگ DCI-P3 ندارند.
عمر باتری گوشی Mi 10 Pro 5G شیائومی
گوشی Mi 10 Pro شیائومی مجهز به یک باتری 4500 میلیآمپر ساعت است که در مقایسه با باتری Mi 9 Pro (4000 میلیآمپر ساعت) و Mi 9 (3300 میلیآمپر ساعت) به ترتیب 13 و 37 درصد بزرگتر است.
هیولای شیائومی از سرعت شارژ 50 وات استاندارد USB Power Delivery پشتیبانی میکند، ولی داخل جعبه فروش یک شارژر 65 وات نیز قرار دارد تا در مورد سرعت شارژ خودکشی کرده باشد!
شیائومی میگوید این شارژر، شارژر جهانی برای لپتاپها و گوشیهای هوشمند است. این گوشی همچنین از فناوری شارژر +Quick Charge پشتیبانی میکند.
تنها این نیست، به کمک شارژرهای اختصاصی بیسیم شیائومی همچنین میتوانید گوشی Mi 10 Pro را با سرعت 30 وات شارژ کنید. شارژر 65 وات در عرض 30 دقیقه شارژ این گوشی را به 77 درصد میرساند و شارژ کامل آن 50 دقیقه طول میکشد.
ماندگاری شارژ باتری این گوشی در سه بخش تماس صوتی اینترنتی، گردش در وب با وایفای و تماشای فیلم باتری ما عالی بود. تستها در حالت پیشفرض 90 هرتز نمایشگر انجام شد. اگر آن را در حالت 60 هرتز قرار دهید در حدود 1 ساعت به تست گردش در وب و 2 ساعت به تست بازپخش ویدئو اضافه خواهد شد که تفاوت فاحشی نیست.
تست بلندگو و کیفیت صدا
گوشی Mi 10 Pro شیائومی در بالا و پایین خود دو بلندگوهای استریو اختصاصی دارد. برخلاف راهحل اکثر شرکتها، بلندگوی مکالماتی این مرتبه نقش یک اسپیکر را ندارد. این گوشی در تست حجم صدای ما امتیاز بسیار خوب را به دست آورد. ولی بلندی حجم صدا تمام داستان را بیان نمیکند.
اگر سلیقهای و نه براساس آمار و ارقام خام حرف بزنیم، گوشی Mi 10 Pro شیائومی بهترین اسپیکرهایی را دارد که تا حالا تست کردیم. کیفیت صدا کاملا متعادل، صدای بیس تمیز و عمیق است و بلندگوها آواهای عالی و بازتولید صدای زیر بینظیر را نشان میدهند.
بخش نرمافزاری گوشی Mi 10 Pro شیائومی
گوشی Mi 10 پرو شیائومی از همان ابتدا مجهز به لانچر MIUI 11 است. لانچر جدید براساس اندروید 10 طراحی شده است و یک اینترفیس تمیز و خلوت، قابلیت نمایشگر همیشه روشن قدرتمند، حالت تیره پیشرفته، صداهای نوتیفیکیشن هوشمندانه و اپلیکیشنهای سیستمی بهتر دارد.
گوشی Mi 10 Pro 5G شیائومی از قابلیت نمایشگر همیشه روشن پشتیبانی میکند و میتوانید فعال بودن آن را برنامهریزی کنید یا همیشه روشن یا خاموش بگذارید. لانچر MIUI 11 تمهای متعددی دارد که برای این قابلیت میتوانید انتخاب و سفارشی کنید. از طرفی زمان فعال کردن این قابلیت زمان دریافت نوتیفیکیشنهای جدید، لبههای خمیده نمایشگر با رنگهای مختلف روشن میشود.
با استفاده از نسل جدید این حسگر زیر نمایشگر میتوانید گوشی را سریعا از حالت قفل خارج کنید. سرعت آن بسیار بالا است و فوقالعاده سریع کار میکند. دقت آن نیز عالی است تا به طور کلی برای فعالیت روزانهتان و باز کردن گوشی از حالت قفل یک راهحل عالی داشته باشید.
در کنار آن میتوانید از قابلیت اسکن چهره استفاده کنید که به همان شکل سریع است و همان لحظهای که گوشی را بر میدارید از حالت قفل خارج میشود.
گوشی Mi 10 Pro شیائومی یک حالت تیره دارد که تمامی رنگهای سیستمی را از سفید به سیاه تبدیل میکند تا کمی با استفاده بهتر از پنل نمایش امولد مصرف باتری گوشی کمتر شود. با توجه به پیشرفت MIUI 11 و پشتیبانی اپلیکیشنهای بیشتر از حالت تیره، آیکونها و رنگهای آنها برای تناسب بیشتر با این ویژگی مجددا طراحی شدند.
MIUI 11 از آلارم و نوتیفیکیشنهایی با صدای طبیعت پشتیبانی میکند که بسته به زمان روز آوای متفاوتی دارند. صداهای طبیعی که برای آلارمها و نوتیفیکیشنها تنظیم شدند استرس کمتری به وجود میآورند.
در رام MIUI خبری از کشوی اپلیکیشن نیست، بنابراین تمامی اپلیکیشنها روی صفحه هوم گوشی قرار میگیرند ولی میتوانید آنها را همچنان در پوشهها دستهبندی کنید. البته، اگر دلتان برای کشوی اپلیکیشن تنگ شده است میتوانید همیشه یک لانچر شخص ثالث نصب کنید.
در پایین صفحات هوم پیشفرض گوشی Mi 10 Pro را مشاهده میکنید. یک ویجت پیشبینی هوا در گوشه بالا سمت راست در امتداد یک ویجت بزرگ ساعت قرار دارد. صفحهای به اسم صفحه گوگل در دورترین صفحه از سمت چپ دیده میشود.
لانچر MIUI 11 یک ظاهر اصلاحشده و خلوتتر دارد و به سادگی میتوانید متوجه شوید شیائومی در اپلیکیشن تنظیمات جدید گوشی خود به سمت یک طراحی مینیمالیست گام برداشته است.
task switcher تغییر نکرده است. تمام اپلیکیشنهای اخیر کاربر را در دو ستون نشان میدهد. برای فعالسازی میانبر تقسیم صفحه نمایش یک کارت را لمس کنید و انگشت خود را نگه دارید یا برای بستن آن دست خود را به سمت چپ یا راست روی نمایشگر بکشید.
این گوشی از تم نیز پشتیبانی میکند.
رام اندروید MIUI همچنین یک اپلیکیشن به اسم امنیت دارد. به کمک این اپلیکیشن میتوانید حضور بدافزار را در گوشی خود بررسی، لیست سیاه را مدیریت، مصرف داده گوشی را محدود یا کنترل، رفتار باتری را تنظیم و مقداری از حافظه رم را آزاد کنید.
همچنین توسط آن میتوانید مجوزهای اپلیکیشنهای نصب شده را مدیریت کنید و به شما اجازه میدهد رفتار باتری را در مورد اپلیکیشنهای منتخب تعریف کنید و تنها برای اپلیکیشنهای مورد انتخاب شما محدودیت داشته باشد.
علاوه بر این، MIUI یک اپلیکیشن اختصاصی گالری، موزیک و ویدئو پلیر دارد. در بعضی از مناطق جغرافیایی دو اپلیکیشن ویدئو و موزیک شامل گزینههای مربوط به استفاده از سرویسهای استریم پرمیوم میشوند. اپلیکیشن رادیو افام نیز وجود دارد.
MIUI 11 همچنین یک اپلیکیشن جدید مشاهده اسناد دارد که از تمامی فرمتهای محبوب پشتیبانی میکند و باعث سادهسازی مشاهده اسناد روی گوشی شما میشود. کار با آن یک تجربه بی نقص است. از طرفی به این گوشی یک اپلیکیشن Notes جدید با بخشی به اسم Tasks اضافه شده است.
ما نسخه جهانی گوشی Mi 10 Pro را بررسی میکنیم و به هیچوجه تبلیغاتی را ندیدیم. گرچه، این گوشی در بعضی از مناطق جغرافیایی ممکن است تبلیغات نشان دهد.
عملکرد بخش سختافزاری و نتایج بنچمارکها
گوشی Mi 10 Pro شیائومی از جدیدترین تراشه موبایل کوآلکام یعنی اسنپدراگون 865 استفاده میکند و در کنار آن مودم X55 برای پشتیبانی کامل از شبکه 5G قرار گرفته است.
چیپست مورد نظر 8 هسته کریو 585 با پیکربندی زیر دارد: 1 هسته با سرعت کلاک 2.84 گیگاهرتز + 3 هسته با سرعت کلاک 2.42 گیگاهرتز و 4 هسته با سرعت کلاک 1.80 گیگاهرتز، به نحوی که 4 هسته ابتدایی براساس معماری کورتکس A77 و 4 هسته بعدی کورتکس A55 هستند و همگی براساس فرآیند 7 نانومتری پلاس ساخته شدند.
پردازنده گرافیکی آدرنو 650 است تا تجربه گیمینگ با این گوشی به سطح دیگری رسانده شود. چیپست اسنپدراگون 865 از رم LPDDR5 پشتیبانی میکند و گوشی Mi 10 Pro 5G شیائومی در دو مدل با 8 و 12 گیگابایت رم وارد بازار شده است. حافظه داخلی نیز از نوع UFS 3.0 و با گنجایش 256 یا 512 گیگابایت است.
با این مقدمه نگاهی به نتیجه بنچمارک سختافزاری این گوشی و تقابل آن با رقبایش میاندازیم. پردازنده جدید 8 هشت هستهای عملکرد عالی دارد و در مقایسه با نسل قبلی (اسنپدراگون 855) به خوبی ارتقاء یافته است.
آدرنو 650 در حال حاضر بهترین پردازنده گرافیکی موبایل است و روی نمایشگر با دقت فول اچدی گوشی پرچمدار شیائومی 2020 جولان میدهد. لازم به ذکر است تست GFX این نمایشگر را 90 هرتز شناسایی میکند، برخلاف گوشی X50 Pro ریلمی که به هر دلیلی این افتخار را به دست نیاورد.
در نهایت به بنچمارک ترکیبی انتوتو 8 میرسیم که امتیاز گوشی Mi 10 Pro شیائومی از تمامی رقبا بالاتر بود و در صدر قرار گرفت.
گوشی Mi 10 Pro شیائومی بهترین تراشه موبایل فعلی را به همراه عملکرد سختافزاری عالی دارد. تنها این نیست، پردازنده گرافیکی آدرنو برای یک نمایشگر فول اچدی قدرت بیش از حد را به نمایش میگذارد. استفاده از نرخ تازهسازی 90 هرتز نیز به معنای اجرای راحت بسیاری از بازیهای سازگار با آن است تا تجربه گیمینگ عالی را داشته باشید.
این گوشی زمان اجرای طولانی بنچمارکها گرم شد، ولی هیچگونه افت قابل توجهی را در سطح عملکرد مشاهده نکردیم. بنابراین نتیجهگیری این بخش ساده است: گوشی Mi 10 Pro 5G شیائومی یکی از بهترین گوشی های 2020 با یک عملکرد بینقص است.
دوربین گوشی Mi 10 Pro شیائومی
Mi 10 Pro بهترین گوشی پرچمدار شیائومی از نظر کیفیت دوربین به شمار میرود و مجهز به 4 دوربین یعنی لنز 108 مگاپیکسل عریض، 20 مگاپیکسل فوق عریض، 12 مگاپیکسل تلهفوتو (زوم 2 برابر) و 8 مگاپیکسل با محدوده طویل با زوم 5 برابر است.
اطراف این دوربینها یک نقطه مشکی کوچک است و داخل آن تابنده و دریافتکننده لیزر مخفی شده است که به فوکوس خودکار کمک میکند.
دوربین اصلی حسگر ایزوسل Bright HMX سامسونگ با دقت 108 مگاپیکسل است ولی نباید آن را با دوربین گوشی گلکسی اس 20 اولترا شرکت کرهای اشتباه بگیرید. حسگر سامسونگ از فناوری نوناسل (ترکیب 9 پیکسل مجاور در یک پیکسل) استفاده میکند ولی دوربین شیائومی تتراسل (ترکیب 4 پیکسل مجاور در یک پیکسل) است.
اجازه دهید کمی توضیح دهیم. هر دو گوشی اس 20 اولترا و Mi 10 Pro شیائومی حسگرهای مشابه با اندازه 1/1.33 اینچ و اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر دارند ولی فیلترهای رنگ آنها فرق دارد.
مدل گلکسی از فیلتر Nona-Bayer RGGB (سه در سه) استفاده میکند، ولی گوشی Mi 10 پرو مجهز به فیلتر Quad Bayer RGGB (دو در دو) است. به همین دلیل دوربین اس 20 اولترا تصاویر 12 مگاپیکسل میگیرد، ولی خروجی تصویر گوشی Mi 10 Pro شیائومی 27 مگاپیکسل است.
البته دقیقتر بخواهیم بگوییم این خروجی تصویر گوشی Mi Note 10 شیائومی بود و عضو جدید خانواده گوشی های پرچمدار شیائومی اندکی تصویر را برش میزند تا دقت آن به 25 مگاپیکسل برسد! دلیل آن را خودتان سر در بیاورید، ما نفهمیدیم!
به همراه این حسگر از لنز 8 عنصری بدون لرزش و گشادگی دریچه دیافراگم f/1.69 استفاده شده است. میدان دید آن 82 درجه است که در دنیای ما برابر با طول کانونی معادل 25 در 35 میلیمتر است. (دادههای EXIF آن را 24 میلیمتری اعلام میکنند.)
حالا به دوربین تلهفوتو میرسیم. اولین آنها حسگر 12 مگاپیکسل 1/2.6 اینچی ISOCELL Fast S5K2L7 سامسونگ با اندازه پیکسل 1.4 میکرومتر، قابلیت فوکوس خودکار پیکسل دوتایی و لنز روشن F/2.0 است تا با یک دوربین زوم با مشخصات عالی روبرو باشیم. گرچه خبری از OIS نیست.
دوربین تلهفوتو دوم ماژول آشنای گوشی Mi Note 10 است. این دوربین از حسگر 8 مگاپیکسل 1/4.4 اینچ OmniVision OV08A10 با اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر و لنز 94 میلیمتری F/2.0 استفاده میکند، هر دو قابلیت OIS و PDAF را دارد، طول کانونی آن معادل 125 میلیمتر است و میتواند تصاویر با زوم اپتیکال 5 برابر بگیرد. اما ممکن است بپرسید، چطور؟
ابتدا چنین رفتاری را در گوشی وان پلاس 7T پرو دیدیم که به گفته وان پلاس یک دوربین زوم 8 مگاپیکسل 3 برابر داشت. این دوربین در حقیقت یک ماژول 13 مگاپیکسل با بزرگنمایی 2.2 برابر بود. یک برش 8 مگاپیکسل از مرکز این دوربین معادل بزرگنمایی 3 برابر است و دوربین به صورت پیشفرض اینطور تنظیم شده بود.
گوشی Mi 10 Pro شیائومی روند مشابهی را در پیش گرفته است. دوربین 8 مگاپیکسل با لنز 94 میلیمتری به صورت پیشفرض بزرگنمایی 3.7 برابر را فراهم میکند. الگوریتم دوربین سپس از این تصویر 8 مگاپیکسل یک مرکز 5 مگاپیکسل را برش میزند تا یک تصویر با زوم 5 برابر شکل گیرد!
اما شیائومی ادعا میکند این دوربین 8 مگاپیکسل است، بنابراین تصویر نهایی را به 8 مگاپیکسل افزایش مقیاس میدهد، حتی با آن که ما به همان تصویر 5 مگاپیکسل کاملا قانع بودیم. ولی ظاهرا 8 از 5 بزرگتر و برای اهداف بخش بازاریابی و روابط عمومی شیائومی بهتر است.
در نهایت به حسگر 20 مگاپیکسل 1/2.78 اینچ IMX350 سونی در گوشی Mi 10 Pro 5G شیائومی میرسیم که اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر با میدان دید 117 درجه برای ثبت تصویر فوق عریض دارد.
گشادگی دریچه دیافراگم نه چندان عالی و f/2.2 است ولی مهمتر از هر چیزی این دوربین فوق عریض برخلاف بسیاری از دوربینهای مشابه دیگر قابلیت فوکوس خودکار دارد. به عبارت دیگر میتوانید با آن تصاویر و ویدئوهای عالی از نمای نزدیک بگیرید.
دوربین گوشی Mi 10 Pro شیائومی همچنین قادر به ثبت تصاویر با زوم 10 برابر است. دوربین 108 مگاپیکسل اصلی برای زوم تا 2 برابر استفاده میشود، دوربین تلهفوتو 12 مگاپیکسل تصاویری با بزرگنمایی بین 2 و 3.7 برابر میگیرد و تصاویر 5 مگاپیکسل برای زوم 3.7 برابر و بالاتر است. تصاویر با زوم 10 برابر با دوربین 8 مگاپیکسل گرفته میشوند و چندین تصویر برای کیفیت بهتر انباشت (بیش نمونهگیری) میشوند.
اشارهای نیز به دوربین جلو گوشی Mi 10 Pro کنیم که یک دوربین 20 مگاپیکسل است. این دوربین از حسگر 1/3.4 اینچ ISOCELL Slim S5K3T2 سامسونگ با اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر و فیلتر رنگی Quad Bayer استفاده میکند. این دوربین تصاویر را با دقت کامل 20 مگاپیکسل نمیگیرد، بنابراین نباید انتظار سطح عالی از جزئیات را داشته باشید.
شیائومی برای این دوربین از یک لنز با گشادگی دریچه دیافراگم f/2.0 استفاده کرده است، ولی خبری از قابلیت فوکوس خودکار نیست.
اپلیکیشن دوربین
اپلیکیشن دوربین ترجیحا ساده است. برای تغییر حالات عکاسی از یک طرف به طرف دیگر دست خود را روی صفحه گوشی میکشید و همچنین میتوانید روی حالاتی که میبینید برای جابهجایی مستقیم حالت عکاسی به آنها ضربه بزنید، گرچه این حالات تنها در یک صفحه نشان داده نمیشوند.
کشیدن دست روی صفحه به سمت بالا و پایین باعث جابهجایی بین دوربینهای عقب و جلو نمیشود و تنها تاگل کنار شاتر دوربین چنین کاری را انجام میدهد.
در محیط اپلیکیشن دوربین یک سوئیچ دوربین عقب با دو قابلیت دیده میشود. اگر به سادگی روی آن ضربه بزنید گزینههای زوم هر 4 دوربین برای انتخاب به شما نشان داده میشود؛ 1 برابر لنز اصلی، 2 برابر لنز تلهفوتو، 5 برابر لنز تلهفوتو و 0.6 برابر فوق عریض.
از طرف دیگر میتوانید روی نقطهها ضربه بزنید تا به هر دوربین دسترسی مستقیم داشته باشید. در انتهای مخالف نمایاب یک سوئیچ حالت فلاش (خاموش، خودکار، روشن، چراغ قوه، نور ملایم) و یک سوئیچ HDR (خاموش، خودکار، روشن)، یک تاگل هوش مصنوعی و یک عصای جادویی با افکتها و فیلترهای زیباییسازی تصویر قرار دارد.
پشت منوی همبرگری چند گزینه بیشتر را به همراه میانبری به بخش تنظیمات پیدا خواهید کرد. در این بخش گزینهای برای تنظیم دقت خروجی هر کدام از دوربینها دیده نمیشود.
سپس به یک حالت توانمند عکاسی حرفهای (Pro Mode) میرسیم که در این بخش میتوانید پارامترهای عکاسی را خودتان تغییر دهید. امکان انتخاب از بین 4 پیش تنظیم تعادل سفید را دارید یا دمای رنگ را با یک اسلایدر تغییر دهید. یک اسلایدر فوکوس دستی به همراه کنترلهای سرعت شاتر و ایزو نیز به چشم میخورد که مقدار آنها بستگی به دوربینی دارد که از آن استفاده میکنید.
نکته عالی امکان استفاده هر 4 دوربین از این حالت است. یک تاگل برجستهسازی فوکوس (focus peaking) در بالا به همراه انتخابکننده حالت نورسنجی دیده میشود. تمامی 4 دوربین از حداکثر سرعت شاتر 30 ثانیه پشیبانی میکند. حالت عکاسی در شب (Night Mode) نیز در حالت پرو وجود دارد، ولی تنها دوربین اصلی قادر به استفاده از آن است.
کیفیت دوربین اصلی و فوق عریض گوشی Mi 10 Pro
مثل همیشه با کیفیت دوربین در روز شروع میکنیم. تصاویر خروجی دوربین اصلی گوشی Mi 10 Pro با دقت 25 مگاپیکسل ذخیره میشوند. تصاویر ابتدا 27 مگاپیکسل گرفته میشوند، ولی گوشی پرچمدار شیائومی به دلایل نامشخص آنها را کمی برش میزند.
تصاویر دوربین اصلی گوشی Mi Note 10 با همین حسگر دقت 6016 در 4512 پیکسل دارد، در حالی که گوشی Mi 10 Pro 5G شیائومی آنها را با دقت 5792 در 4344 پیکسل میگیرد.
در هر صورت، تصاویر 25 مگاپیکسل کیفیت عالی دارند؛ جزئیات فراوان و دامنه دینامیک به شکل قابل توجهی بالا است. از طرفی پارازیت دیده نمیشود و رنگها دقیق هستند. حالت HDR روی گزینه خودکار قرار داشت ولی حتی یک مرتبه فعال نشد.
تنها عیب چنین دقت بالایی اندازه فایل بوده که معمولا 10 تا 15 مگابایت است. ای کاش شیائومی یک گزینه 12 مگاپیکسل به بخش تنظیمات اضافه کند. بدون شک بخشی از جزئیات از دست خواهد رفت، ولی برای اکثر موارد کاربردی تصاویر 4 مگابایت 12 مگاپیکسل کافی هستند.
اپلیکیشن دوربین لانچر MIUI 11 روی نمایاب گزینهای برای فعال کردن AI Camera دارد. با فعال کردن آن، دوربین به کمک هوش مصنوعی نوع صحنه را شناسایی میکند و تصمیم گوشی پس از آن همیشه استفاده از HDR و بیش از حد اشباع کردن رنگها است. سایهها ظاهر غیرطبیعی به خود میگیرند و رنگها خیلی غلیظ هستند.
عکاسی با دقت اصلی 108 مگاپیکسل به کمک فرآیندی به اسم debayering امکانپذیر است. تصاویر ظاهر قابل قبولی دارند، ولی سطح جزئیات آنقدر نیست و پارازیت به چشم میآید. اگر تصاویر 108 مگاپیکسل را به 25 مگاپیکسل کاهش مقیاس دهید، نتایج بهتری نصیبتان خواهد شد.
همچنین باید بگوییم زمان پردازش تصاویر 108 مگاپیکسل و ذخیرهسازی آنها کمی طول میکشد و تصاویر 30 مگابایت حجم دارند. به نظر ما 25 مگاپیکسل بیشتر از حد کافی است، از همین دقت استفاده کنید.
حسگر دوربین اصلی نه تنها دقت بالا، بلکه اندازه فیزیکی بزرگی دارد. حسگر بزرگتر به معنای عمق میدان محدودتر است تا برای جداسازی سوژه از پسزمینه عالی باشد. این دوربین با توجه به این ویژگی و استفاده از لنز روشن f/1.69، تصاویری با افکت بوکه طبیعی عالی میگیرد. میتوانید در تصاویر نمونه بالا که حلزون دارد، این افکتها را ببینید.
همچنین با دوربین اصلی میتوانید تصاویری از نمای نزدیک بگیرید و واقعا افکت بوکه زیبایی عالی دارد.
گوشی Mi 10 Pro شیائومی یک حالت اختصاصی عکاسی ماکرو دارد که از دوربین فوق عریض برای ثبت تصاویر از نمای نزدیک استفاده میکند. متاسفانه، ما بیش از 10 تصویر ماکرو مختلف گرفتیم که ظاهرا در فوکوس بودند، ولی تنها تعدادی از آنها برای انتشار خوب بودند و با این حال، کیفیت این تصاویر به هیچوجه در حد دوربین اصلی نیست.
بنابراین، باید از دوربین فوق عریض 20 مگاپیکسل برای همان کاری استفاده کنید که برایش ساخته شده است، یعنی قرار دادن سوژههای بیشتر در قاب تصویر. جزئیات تصاویر برای یک دوربین فوق عریض بالا است و دامنه دینامیک بسیار خوب، کنتراست عالی و رنگهای دقیق را مشاهده میکنید.
لبه تصاور اندکی ملایم است، ولی نه در حدی که اذیت کند. اصلاح اعوجاج خودکار عالی انجام میشود و گوشهها را خراب نخواهد کرد.
کیفیت تصویر دوربین زوم 2 و 5 برابر گوشی Mi 10 Pro 5G شیائومی
خب، نوبت دوربینهای زوم شد. با دوربین معمولی تلهفوتو شروع میکنیم که قابلیت زوم 2 برابر دارد. این دوربین تصاویر 12 مگاپیکسل در حد نام یک پرچمدار با جزئیات و شارپ بودن عالی میگیرد. از طرفی کیفیت رنگها در حد کیفیت دوربین اصلی است و دامنه دینامیک واقعا بالایی را تجربه میکنید.
تنها عیبی که مشاهده کردیم مقداری پارازیت آشکار در نواحی اکثرا با رنگ یکنواخت بود.
شاید افراد فکر کنند برش زدن مرکز تصویر 25 مگاپیکسل دوربین اصلی با سطح پوشش کوتاه لنز تلهفوتو تصاویر با زوم دو برابر بهتر به وجود نخواهد آورد، ولی ما پس از امتحان کردن به نتیجه متفاوتی رسیدیم. در هر صورت، دوربین اختصاصی تلهفوتو کیفیت بهتری دارد و ما از حضور آن در گوشی Mi 10 Pro خوشحالیم.
از همین دوربین برای عکاسی پرتره استفاده خواهد شد که تصاویر آن با جداسازی عالی سوژه و محوشدگی طبیعی پسزمینه، بینظیر هستند.
حالا به تصاویر با زوم 5 برابر دوربین دیگر تلهفوتو میرسیم که دقت 8 مگاپیکسل دارند. در مورد نحوه ثبت این تصاویر قبلا توضیح دادیم. با این حال، تصاویر 8 مگاپیکسل این دوربین واقعا بسیار خوب هستند؛ بدون شک جزئیات بهترین نیستند که احتمالا در این قضیه افزایش مقیاس نقش داشته است، ولی تصاویر کنتراست بینظیر، رنگهای دقیق و مقدار پارازیت پایین را نشان میدهند.
ما همچنین چند تصویر با زوم 10 برابر گرفتیم که جزئیات پایینی دارند و به سادگی برش خورده از تصاویر ابتدایی 8 مگاپیکسل با زوم 3.7 برابر به همراه افزایش مقیاس هستند.
اگر دوست دارید تصاویر دوربین 8 مگاپیکسل را با مقدار واقعی زوم این دوربین ببینید، تصاویر زیر در بزرگنماییهای مختلف گرفته شدند و یکی از آنها زوم اصلی 3.7 برابر را دارد که مشخص کردیم.
تصاویر زیر همچنین مقایسه نظیر به نظیر تصاویر با زوم 3.7 برابر ابتدایی و نهایی با زوم 5 برابر است. همانطور که مشخص است، مقداری از جزئیات به دنبال افزایش مقیاس از بین رفته است.
کیفیت دوربین در شب
نوبتی هم باشد، نوبت عکاسی در شب است. مجدا با دوربین اصلی شروع میکنیم که تصاویر 25 مگاپیکسل با جزئیات بالا و روشن میگیرد. نوردهی متعادل بوده و سطح اشباع رنگها همیشه کنترل شده است. به طور کلی با تصاویری با کیفیت عالی روبرو هستیم، ولی اگر با دقت بررسی کنید متوجه میشوید از نظر شارپ بودن در سطح رقبا نیستند.
تنها دوربین اصلی میتواند از حالت Night mode استفاده کند که چند ثانیه عکاسی با آن طول میکشد، ولی هیچ مزیت خاصی به همراه نمیآورد. در بهترین حالت، مقداری از نواحی روشن بیش از حد نورپردازی شده به بهای ملایم بودن بیشتر تصویر بر میگردند، ولی این اتفاق به ندرت رخ میدهد.
بنابراین، یا تمامی تصاویر در حالت معمولی با قابلیتهای Night Mode گرفته میشوند یا پردازش دوربین شیائومی و سختافزار آن به سطح جدیدی رسیده است تا دیگر نیازی به استفاده از این حالت نباشد.
در سری P40 هوآوی نیز این قضیه را شاهد بودیم که استفاده از Night Mode با توجه به قابلیتهای دوربین در حالت نرمال منطقی نبود.
کیفیت دوربین فوق عریض در شب واقعا آشفته است و استفاده از آن پس از غروب خورشید معنایی ندارد. تنها از نتیجه عکاسی با آن مایوس خواهید شد.
دوربین با زوم 2 برابر به ندرت زمان عکاسی در شب فعال خواهد شد و گوشی Mi 10 Pro شیائومی برای این منظور از دوربین اصلی استفاده خواهد کرد. دوربین 12 مگاپیکسلی اگر به کار گرفته شود تصاویر با جزئیات و شارپ میگیرد حتی با آن که پارازیت دارند.
با این حال، امکان استفاده از دوربین با زوم 5 برابر را در شب دارید و تصاویر عالی با جزئیات کافی، شارپ و رنگهای واقعی میگیرد. این تصاویر به طور کلی روشنتر هستند و از کیفیت دوربین این دوربین شگفتزده شدیم.
هیچکدام از دو گوشی P40 Pro هوآوی و گلکسی اس 20 اولترا نمیتوانند چنین تصاویر عالی در شب بگیرند، چون آنها ترجیح میدهند چنین تصاویری را به کمک دوربین اصلی و زوم دیجیتال ثبت کنند.
دوربین سلفی
تصاویر دوربین 20 مگاپیکسل جلو گوشی Mi 10 Pro شیائومی به علت استفاده از فیلتر Quad Bayer آنقدر شارپ نیستند، با این حال خوب محسوب میشوند. در زمان نیاز حالت HDR عملکرد عالی از خود به جا میگذارد و تصاویر رنگ و کنتراست خوبی دارند. ما از تصاویر 5 مگاپیکسل دوربین جلو کاملا راضی هستیم.
تصاویر پرتره سلفی به علت جداسازی عالی سوژه و محوشدگی کاملا قانعکننده پسزمینه فوقالعاده هستند.
کیفیت دوربین گوشی Mi 10 Pro 5G شیائومی در تقابل با دوربین گوشی P40 Pro هوآوی و گلکسی اس 20 اولترا سامسونگ
خب از این فرصت استفاده کردیم تا سه تا از بهترین گوشی های 2020 را با دوربین عالی در یک مسابقه سهنفره با یکدیگر مقایسه کنیم.
زمان عکاسی در روز، دوربین گوشی Mi 10 پرو از نظر ثبت تصاویر با جزئیات بیشتر به راحتی برنده میشود. همه چیز یک محاسبه ریاضی ساده است، به هرحال تصاویر 25 مگاپیکسل در مقایسه با تصاویر 12 مگاپیکسل جزئیات بیشتری دارند.
رنگهای دوربین گوشی Mi 10 Pro در مقایسه با گوشی پرچمدار هوآوی دقیقتر و با دمای رنگ گرمتر است. دوربین اس 20 اولترا رنگها را اشباع و با ظاهر غیرواقعی پردازش میکند.
جدا از آن، در مورد کنتراست و دامنه دینامیک دوربین هیچکدام از این سه قهرمان نقصی نمیبینیم.
دوربین فوق عریض هر سه گوشی توانمند است، ولی اگر قرار باشه رتبهبندی کنیم، دوربین گلکسی در رتبه آخر قرار میگیرد. علت این تصمیم ثبت تصاویر با جزئیات کمتر و رنگهایی با کمترین دقت است. منظور ما بد بودن کیفیت تصاویر 12 مگاپیکسل دوربین فوق عریض این هیولای سامسونگ نیست، بلکه دو گوشی Mi 10 Pro شیائومی و P40 Pro هواوی بهتر ظاهر میشوند.
در مورد جزئیات بخواهیم مقایسه کنیم، مطمئن نیستیم اگر تصاویر 20 مگاپیکسل گوشی پرچمدار شیائومی را به 10 مگاپیکسل کاهش اندازه دهیم، در مقایسه با دوربین هوآوی جزئیات بیشتری خواهند داشت یا نه. اما نتیجه بدون شک میدان دید عریضتر و به نوعی رنگهای زندهتر است، بنابراین اگر این مسائل برایتان مهم است باید حکم به برتری دوربین گوشی Mi 10 Pro دهیم.
هر دو گوشی سامسونگ و شیائومی برای ثبت تصاویر با زوم 5 برابر از حقه نرمافزاری استفاده میکنند، در حالی که غول هوآوی مجهز به لنزهای مناسب است و کاملا تکیه به استفاده از سختافزار خود دارد.
به هر حال، دوربین زوم 5 برابر P40 Pro از نظر ثبت با تصاویر جزئیات بیشتر هر دو حریف خود را راحت شکست میدهد، ولی همچنین مقداری زوم بیشتر را نیز نشان میدهد، یعنی سوژهها در تصاویر دوربین این گوشی در مقایسه با دو گوشی دیگر نزدیکتر هستند.
در تقابل دو گوشی Mi 10 Pro 5G و اس 20 اولترا، این گوشی شیائومی است که میتواند تصاویر با زوم 5 برابر با جزئیات بیشتر و رنگهای دقیقتر بگیرد.
تصاویری که با هر سه دوربین در شب میگیرید عالی هستند، ولی گوشی Mi 10 Pro ممکن است در مقایسه با P40 Pro زمان کاهش مقیاس تصاویر به 12 مگاپیکسل، تصاویر با اندکی جزئیات بیشتر ثبت کند و در مقایسه با گوشی گلکسی نیز مقدار آنها بیشتر است.
جدا از آن، تصاویر هر سه گوشی به اندازه کافی روشن هستند و سطح اشباعسازی رنگ را خوب حفظ کردند.
دوربین اصلی هر سه دوربین قادر به استفاده از Night Mode است، گرچه دو دوربین گلکسی و P40 Pro این امکان را در اختیار دو دوربین فوق عریض و تلهفوتو خود نیز گذاشتند.
زمان عکاسی در این حالت، دوربین گوشی هوآوی قدرت کمتری را نشان میدهد و با این حال بیشترین زمان را صرف عکاسی میکند.
تصاویر دوربین اس 20 اولترا زمان استفاده از Night Mode در یک کلام عالی هستند و با آن که دقت تصاویر دوربین گوشی Mi 10 Pro شیائومی بالاتر است، ولی مطمئن نیستیم جزئیات آن در برابر تصاویر پرچمدار سامسونگ بیشتر باشد.
دوربین فوق عریض گوشی پرچمدار شیائومی 2020 در شب تصاویر با پارازیت و ملایم میگیرد که اصلا در حد تصاویر دوربین اس 20 اولترا نیست، چه برسد به دوربین P40 Pro که با تصاویر فوقالعاده عریض خود غوغا میکند.
در نهایت تصاویر با زوم 5 برابر در شب را بررسی میکنیم. زمانی که گوشی P40 Pro هوآوی تصمیم به استفاده از دوربین اختصاصی تلهفوتو خود میگیرد، تصاویر عالی هستند و دو رقیب را شکست میدهد (تصویر اول). اما از هر 5 مرتبه، 3 مرتبه را از دوربین اصلی و زوم دیجیتال (تصویر) استفاده میکند و نتایج واقعا بد هستند.
گوشی Mi 10 Pro شیائومی و اس 20 اولترا سامسونگ از دوربینهای تلهفوتو خود در شب استفاده میکنند و پرچمدار 2020 شیائومی در مقایسه با پرچمدار 2020 سامسونگ همیشه تصاویری با کیفیت بهتر و پارازیت کمتر میگیرد. اما زمانی که P40 Pro تصمیم به استفاده از قدرت واقعی دوربین زوم خود بگیرد، شکست دادن آن غیرممکن است.
به عنوان جمعبندی باید بگوییم، هر سه گوشی برای عکاسی بدون توجه به زمان روز و آب و هوا عالی هستند. گوشی Mi 10 Pro 5G در شب به ویژه با دوربین فوق عریض خود درخشان ظاهر نمیشود، ولی جدا از آن، در سطح یا بهتر از دو گوشی گلکسی و هوآوی بود.
با این حال، مهم نیست کدام یک از این سه گوشی را بخرید، چون با خیال راحت میتوانید مطمئن باشید یکی از بهترین گوشی ها را با دوربین عالی خریدید.
دوربین فیلمبرداری گوشی Mi 10 پرو شیائومی
گوشی Mi 10 Pro گزینههای فیلمبرداری زیادی دارد. بدون شک گل سرسبد آنها امکان ضبط فیلمهای 8K با نرخ 30 فریم بر ثانیه است، ولی تمام حالات محبوب دیگر نیز به چشم میخورند؛ 4k و فول اچدی در دو نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه.
ابتدا اینطور به نظر میرسد که هر 4 دوربین میتوانند با این دقتها فیلم بگیرند، چون تمام تاگلها یعنی ماکرو، فوق عریض، 1 برابر، 2 برابر و 5 برابر زمان فیلمبرداری وجود دارند، ولی در واقع اینطور نیست. نکته دیگر، حتی نمیتوانید با بزرگنمایی بین سطوح زوم مشخص شده روی تاگلها فیلم بگیرید.
دوربین اصلی فیلمهای 8K میگیرد، این دوربین به همراه لنز فوق عریض میتوانند فیلمهای 4k 60fps بگیرند ولی دوربین تلهفوتو با زوم 2 برابر این قدرت را ندارد. زمان انتخاب گزینه زوم 5 برابر فیلمها توسط دوربین تلهفوتو معمولی و با زوم دیجیتال گرفته میشوند.
فیلمهای ماکرو با دوربین فوق عریض ضبط میشوند و بنابراین امکان استفاده از تمامی دقتها وجود دارد.
دوربین اصلی از لرزشگیر اپتیکال 4 محوره استفاده میکند و کاربر زمان فیلمبرداری با تمام دوربینها در حالت 30fps (البته به استثنای فیلمبرداری ماکرو) امکان انتخاب لرزشگیر الکترونیک تصویر را دارد.
همچنین گزینهای به اسم Super steady Mode وجود دارد که فیلمها در این حالت با دوربین اصلی گرفته میشوند و توجه دوربین روی رفع لرزش است تا کیفیت، یعنی رفتاری شبیه به یک دوربین اکشن دارد.
دوربینهای اصلی و فوق عریض همچنین میتوانند فیلمهای فوق آهسته با کیفیت فول اچدی و اچدی با نرخ 960 فریم بر ثانیه بگیرند.
شیائومی همچنین برای کیفیت بهتر ویدئوها از فیلترهای 8 رنگی از جمله فیلترهای سیاه و سفید (به اسم Rome) استفاده کرده است.
صدا در تمامی حالات فیلمبرداری با کیفیت استریو و 320 کیلوبایت در ثانیه ضبط خواهد شد.
کیفیت فیلمهای دوربین اصلی
بدون شک امکان فیلمبرداری با دقت 8K واقعا جذاب است. ویدئوها با فریم ریت ثابت 30fps و بیتریت بیش از 100 مگابیت در ثانیه ضبط میشوند، به عبارت دیگر هر دقیقه از آن به 700 مگابایت فضای ذخیرهسازی نیاز دارد. این مقدار واقعا بالا است و اگر کیفیت ویدئو عالی باشد، ارزشش را دارد. گرچه، اینطور نیست.
چیزی که در این ویدئوهای 8K مشاهده خواهید کرد قسمت مرکزی 7680 در 4320 پیکسل حسگر اصلی با مربعهای 4 پیکسلی از هر رنگ اصلی است.
اندازه این پیکسلها به مقدار کافی بزرگ و دور از یکدیگر است تا جزئیات ریز مشخص نباشد و اگر به یک برش 100 درصد از این ویدئو 8K نگاه کنید، ظاهری مانند یک تصویر با افزایش مقیاس از 4K به 8K دارد.
ویدئوهای 4K دوربین اصلی کنتراست عالی، رنگهای دقیق و دامنه دینامیک قابل ستایش دارند. جزئیات نهایی بسیار خوب است، گرچه در الگوهایی مانند علفها و پوشش گیاهی ملایم بودن یا لکهدار بودن جزئیات را میبینید.
ویدئوهای فول اچدی از نظر جزئیات و کنتراست عالی هستند و از دامنه دینامیک فوقالعاده و رنگهای دقیق بهره میبرند.
فیلمهایی که در حالت 60fps گرفته میشوند کمی میدان دید عریضتر دارند چون حالت پیشفرض لرزشگیر الکترونیک فعال نیست. دمای رنگ آنها در مقایسه با ویدئوهای 30fps کمی بیشتر است، ولی اگر آنها را به صورت مستقیم با یکدیگر مقایسه نکنید، متوجه نخواهید شد.
جالب است، جزئیات نهایی در هر دو حالت 30 و 60fps با وجود بیتریت کاملا مشابه تقریبا یکی است یعنی 47 مگابیت در ثانیه در برابر 50 مگابیت در ثانیه برای ویدئوهای 4K و 19 مگابیت در ثانیه در برابر 20 مگابیت در ثانیه برای فول اچدی.
کیفیت فیلمهای دوربین فوق عریض
عملکرد گوشی Mi 10 Pro در فیلمبرداری با دوربین فوق عریض عالی است. ویدئوهای 4K و فول اچدی هر دو حالت 30 و 60fps جزئیات و کنتراست خوبی دارند و رنگها را بسیار خوب به نمایش میگذارند. دامنه دینامیک ویدئوهای 30fps فوقالعاده است ولی در ویدئوهای 4K افت قابل توجه آن را میبینیم.
ویدئوهای 4K در هر دو حالت با بیتریت 50 مگابیت در ثانیه ضبط میشوند، ولی برای دقت فول اچدی بیتریت آنها در حالت 30 و 60fps به ترتیب 15 و 20 مگابیت در ثانیه است. نکته عجیب این بود که ویدئوهای 60fps با آن که از قابلیت لرزشگیر الکترونیک استفاده نمیکنند، ولی میدان دید محدودتر دارند.
کیفیت فیلمهای دوربین تلهفوتو با زوم 2 برابر
ویدئوهای 4K این دوربین دامنه دینامیک عالی، کنتراست فوقالعاده و رنگهای دقیق را به نمایش میگذارند. سطح شارپ بودن ویدئوها میتوانست بیشتر باشد، ولی حتی با وضعیت فعلی بسیار خوب هستند.
ویدئوهای فول اچدی از نظر مشخصات مانند دقت 4K هستند، ولی تصویر شارپتر است و جزئیات بیشتری دارد. گوشی Mi 10 Pro 5G نمیتواند از دوربین 8 مگاپیکسل تلهفوتو خود برای فیلمبرداری استفاده کند و نتیجه انتخاب زوم 5 برابر استفاده از دوربین زوم 2 برابر و فیلمبرداری با زوم دیجیتال است. ویدئوهای نهایی قابل استفاده هستند، ولی حرفی برای گفتن در مورد آنها نداریم.
جمعبندی
گوشی Mi 10 Pro شیائومی نه تنها یکی از بهترین گوشی های 2020 و قدرتمندترین گوشیهای موجود در بازار است، بلکه همچنین یکی از بهترین دوربینها را دارد. این گوشی در مقایسه با Mi Note 10 به مراتب ارتقاء یافته است تا یک نمایشگر روانتر، سختافزار سریعتر، حالات فیلمبرداری بیشتر، بلندگوهای استریو قدرتمند و راهحلهای شارژ متنوعتر داشته باشد.
گوشی پرچمدار شیائومی که ما تجربه کردیم، یکی از بهترینها است، بدون این که کم و کاستی بگذارد یا به متوسط قانع شود. اما تمام این مسائل بهایی دارد و قیمت گوشی Mi 10 Pro شیائومی در مقایسه با قیمت گوشی Mi Note 10 این شرکت دو برابر بیشتر است، پس اگر یک گوشی ممتاز میخواهید باید مانند یک آقازاده خرج کنید.
قیمت این گوشی 1000 یورو است، ولی اینطور نیست ارزشش را نداشته باشد، بلکه برعکس، بابت این پولی که پرداخت میکنید نه تنها بهترین گوشی شیائومی بلکه یکی از بهترین گوشی های پرچمدار 2020 نصیبتان میشود.
رقبا
اولین گزینهای که به ذهن میآید گوشی گلکسی اس 20 اولتر سامسونگ است. این گوشی یک نمایشگر داینامیک امولد 2 ایکس بزرگتر با دقت QHD، نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز دارد و کاملا ضدآب است. گوشی ممتاز سامسونگ از یک دوربین اصلی مشابه، دوربینهای زوم 4 برابر و فوق عریض استفاده میکند، اما دوربین زوم اپتیکال 2 برابر را ندارد.
گرچه، گلکسی اس 20 اولترا گوشی بزرگی بوده و در مقایسه با گوشی Mi 10 Pro 5G شیائومی 350 یورو قیمت آن بیشتر است.
گوشی وان پلاس 8 پرو 1000 یورو قیمت با یک نمایشگر اولد بزرگتر، دقت QHD بالاتر و نرخ تازهسازی روانتر 120 هرتز دارد. اما مجموعه دوربین آن در سطح پرچمدار شیائومی نیست و از سه لنز اصلی و فوق عریض 48 مگاپیکسل و یک دوربین تلهفوتو 8 مگاپیکسل با زوم اپتیکال 3 برابر تشکیل شده است.
بنابراین تصمیم به عهده شما است که بهترین نمایشگر را بخواهید یا بهترین دوربین.
اگر گوشی Mi 10 پرو شیائومی را بابت دوربین آن دوست داشتید، شاید بهتر باشد گوشی Mi 10 Note این شرکت را نیز مد نظر قرار دهید. این گوشی یک نمایشگر اولد تنها با نرخ تازهسازی تصویر 60 هرتز و چیپست میانرده اسنپدراگون 730 دارد، ولی مجهز به یک دوربین با قابلیتهای مشابه بدون قدرت فیلمبرداری 8K و 4k 60fps است.
گرچه، توجه کنید این گوشی نصف برادر به مراتب ممتازتر خود قیمت دارد تا یک گزینه جدی محسوب شود.
در نهایت، یک پرچمدار هزار یورویی دیگر گوشی P40 Pro هوآوی است. این گوشی ضد آب است، نمایشگر اولد 90 هرتز مشابه و عملکرد سختافزاری یکسان دارد، ولی مجموع تمام دوربینهای عقب و جلو آن درخشان ظاهر میشوند.
دوربین اصلی 50 مگاپیکسل و فوق عریض 40 مگاپیکسل این گوشی بهترین تصاویری که تا به امروز دیدیم را میگیرند. دوربین 12 مگاپیکسل با زوم 5 برابر آن از یک لنز پریسکوپ واقعی 125 میلیمتری برای ثبت تصاویر زوم اپیتکال 5 برابر واقعی استفاده میکند و بنابراین کیفیت تصویر بهتر دارد، ولی همچنین میتوانید با آن فیلم بگیرید.
دوربین سلفی قابلیت فوکوس خودکار را دارد که همچنان یک ویژگی نادر است. گرچه P40 Pro به دلیل تحریمهای آمریکا قادر به استفاده از سرویسهای گوگل نیست و بلندگوهای استریو ندارد، ولی اگر بتوانید با این مسائل کنار بیایید، آن را در فهرست خرید خود بگذارید.
رای نهایی
گوشی Mi 10 Pro شیائومی تنها در دو بخش کم گذاشته است: 1) کاملا ضد آب نیست و 2) نمایشگر آن دقت QHD دارد. جدا از آن با یکی از بهترین پرچمدارهای 2020 روبرو هستیم که در تمامی زمینهها میدرخشد.
با توجه به این که قیمت این گوشی از تمامی بهترین گوشی های شیائومی بیشتر است، ممکن است وفاداران این برند را کمی مایوس کند. گوشی Mi 10 Pro 5G جزو گوشی های قاتل پرچمدار قرار نمیگیرد، بلکه یک پرچمدار کاملا ممتاز با یک قیمت ممتاز است.
توجه شیائومی در این گوشی برخلاف اکثر گوشیهای دیگر خود کاهش هزینهها نبوده است و ما میتوانیم ناراحتی افراد را درک کنیم.
اما با وجود این، گوشی Mi 10 پرو ارزش پرداخت این قیمت را دارد و اگر دنبال یکی از بهترین گوشی های 2020 میگردید، باید به فکر خرید آن بیافتید. این گوشی یکی از وسوسهکنندهترین گزینههای موجود در بازار است، بنابراین پیشنهاد میکنیم در برابر میل به خرید بدون فکر خود مقاومت کنید و با بررسی رقبا یک تصمیم آگاهانهتر و بهتر بگیرید.
نکات مثبت:
- نمایشگر اولد با کیفیت عالی و عملکرد روان با کوچکترین بریدگی نمایشگر
- بدنه شیشهای متقارن با ظاهر مات در عقب، مقاوم در برابر پاشیدن رطوبت
- ماندگاری عالی شارژ باتری، سرعت شارژ فوقالعاده بالا، وجود شارژر 65 وات داخل جعبه فروش که قابل استفاده برای لپتاپها نیز است.
- استفاده از سریعترین تراشه موبایل (اسنپدراگون 865) به همراه پشتیبانی از شبکه 5G
- بلندگوهای استریو بهترین کیفیت صدایی که تا حالا شنیدیم را دارند.
- کیفیت عالی دوربین زمان عکاسی در هر موقع از شبانهروز
- تمامی دوربینها فیلمهای با کیفیت بسیار خوب میگیرند.
نکات منفی:
- نبود گواهینامه IP68 برای مقاومت کامل در برابر رطوبت
- پشتیبانی نکردن از کارت حافظه خارجی، نبود درگاه 3.5 میلیمتری هدفون
- امکان استفاده از دوربین تلهفوتو محدوده طویل برای فیلمبرداری وجود ندارد.
- کیفیت تصویر دوربین فوق عریض در شب عالی نیست.
- فوکوس زمان عکاسی ماکرو با دوربین فوق عریض بگیر، نگیر ندارد.
- دوربین سلفی رقبا بهتر است. (اما با بریدگیهای بزرگتر نمایشگر)
منبع: gsmarena.com
ممنون از نقدتون به نظرم کاملا ارزش خرید رو داره