بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی اس 20 پلاس: معنای واقعی پلاس

توسط محمد امین نعمتی
21 minutes read

ترند جدیدی در دنیای موبایل راه افتاده است تا پرچم‌دارها حالا در سه مدل وارد بازار شوند. بنابراین در حالی که در گذشته مدل پلاس بهترین عضو خانواده بود، حالا باید جای خود را به مدل مکس یا مانند سری گلکسی اس 20 سامسونگ به مدل اولترا دهد.

قبلا دو گوشی گلکسی اس 20 اولترا و اس 20 را نقد کردیم و حالا نوبت عضو سوم این سری یعنی گوشی گلکسی اس 20 پلاس است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی اس 20 پلاس: معنای واقعی پلاس

به عنوان بچه دوم خانواده، خبری از قابلیت‌های ممتاز دوربین مدل اولترا نیست و تنها تفاوت با مجموعه دوربین اس 20 اضافه شدن یک ماژول زمان پرواز است. جزئیات دیگر الزاما اندک هستند تا در واقع با همان گوشی اس 20 تنها در یک اندازه بزرگ‌تر روبرو باشیم.

این نکته آنقدر نیز بد نیست، اگر طرفدار نمایشگرهای بزرگ باشید، اس 20 برایتان بیش از حد کوچک و اولترا بیش از حد گران است تا گلکسی اس 20 پلاس گزینه مطلوب به نظر برسد.

اندازه 6.7 اینچی این گوشی آن را بیشتر در سطح برادر بزرگ‌تر خانواده قرار می‌دهد تا مدل جمع‌وجور 6.2 اینچی اس 20.

بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی اس 20 پلاس: معنای واقعی پلاس

با این مقدمه تا انتها با بررسی گلکسی اس 20 پلاس همراه روکیدا باشید تا سه‌گانه پرچم‌دارهای جدید سامسونگ ما کامل شود. (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آن‌ها کلیک کنید)

مشخصات گوشی گلکسی اس 20 پلاس:

  • بدنه: 161.9 در 73.7 در 7.8 میلی‌متر، 186 گرم وزن، شیشه خمیده گوریلا گلس 6 در عقب و جلو، بدنه فلزی؛ گواهینامه IP68، عرضه در رنگ‌های آبی، خاکستری، صورتی، سفید و قرمز.
  • نمایشگر: پنل نمایش 6.7 اینچ Dynamic AMOLED 2X، دقت 1440 در 3200 پیکسل، نسبت تصویر 20:9، تراکم پیکسلی 525 پیکسل در هر اینچ، نرخ تازه‌سازی تصویر 120 هرتز، نرخ نمونه‌گیری لمس 240 هرتز، پشتیبانی از استاندارد HDR10+
  • چیپست (بستگی به بازار هدف دارد): اگزینوس 990 (7 نانومتری پلاس): پردازنده هشت هسته‌ای (2 هسته Mongoose M5 با سرعت کلاک 2.73 گیگاهرتز و 2 هسته کورتکس A76 با سرعت کلاک 2.50 گیگاهرتز و 4 هسته کورتکس A55 با سرعت کلاک 2.0 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی Mali-G77 MP11
  • چیپست اسنپ‌دراگون 865 (7 نانومتری پلاس): پردازنده هشت هسته‌ای (1 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 2.84 گیگاهرتز و 3 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 2.42 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 640
  • حافظه: 8 گیگابایت رم، 128 گیگابایت حافظه داخلی UFS 3.0، درگاه مشترک میکرو اس‌دی
  • سیستم عامل: اندروید 10، لانچر One UI 2.1
  • دوربین عقب: عریض (دوربین اصلی): 12 مگاپیکسل، اندازه حسگر 1/1.76 اینچ، اندازه پیکسل 1.8 میکرومتر، طول کانونی معادل 26 میلی‌متر، دریچه دیافراگم f/1.8، فوکوس خودکار تشخیص فازی، لرزشگیر اپتیکال تصویر. لنز تله‌فوتو: 64 مگاپیکسل، اندازه حسگر 1/1.72 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، دریچه دیافراگم f/2.0، فوکوس خودکار تشخیص فازی، لرزشگیر اپتیکال تصویر، زوم اپتیکال هیبرید 3 برابر. دوربین فوق عریض: 12 مگاپیکسل، اندازه حسگر 1/2.6 میکرومتر، اندازه پیکسل 1.4 میکرومتر، دریچه دیافراگم f/2.2، فوکوس ثابت
  • دوربین جلو: 10 مگاپیکسل، دریچه دیفراگم f/2.2، 26 میلی‌متری (عریض)، اندازه حسگر 1/3.2 اینچ، اندازه پیکسل 1.22 میکرو متر، فوکوس خودکار تشخیص فازی پیکسل دوتایی
  • دوربین فیلمبرداری: دوربین عقب: 8K با دقت 4320 پیکسل در 24 فریم بر ثانیه، 4K با دقت 2160 پیکسل با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه، فول اچ‌دی با نرخ 30، 60 و 240 فریم بر ثانیه، اچ‌دی با نرخ 960 فریم بر ثانیه. دوربین جلو: 4K با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه، فول اچ‌دی با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه
  • باتری: 4500 میلی‌آمپر ساعت، شارژ سریع 25 وات
  • سایر مشخصات: شارژ سریع 15 وات بی‌سیم با استاندارد Qi و PMA، شارژ معکوس بی‌سیم 9 وات، حسگر اثرانگشت اولترا سونیک زیر نمایشگر، NFC، رادیو اف‌ام (تنها بازار کانادا و آمریکا)، بلندگوهای اسپیکر، پشتیبانی از Dex سامسونگ (تجربه دسکتاپ)

مانند همیشه مدل تحت بررسی ما چیپست اگزینوس دارد. این مدل 4G است ولی یک مدل گلکسی اس 20 پلاس 5 جی نیز وجود دارد که به علت دسترسی نداشتن ما به شبکه‌های 5G، تفاوتی در کیفیت این نقد ندارد.

محتویات جعبه فروش گوشی گلکسی اس 20 پلاس

این گوشی در یک بسته‌بندی در خور پرچم‌دارهای سامسونگ به بازار آمده است. به عبارت دیگر یک جعبه مشکی محکم که روی آن عبارت S20 به صورت برجسته حک شده است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی اس 20 پلاس: معنای واقعی پلاس

در هر صورت محتویات داخل جعبه همیشه مهم هستند که این جا یک شارژر 25 وات به همراه کابل سازگار و یک هدست دیده می‌شود و برخلاف مدل اولترا خبری از قاب محافظ سیلیکونی نیست.

طراحی

داستان طراحی خانواده گلکسی اس 20 اصلاح و تغییرات ریز است. شروع تمامی این‌ ماجرا با گلکسی اس 6 و استفاده از شیشه و آلومینیوم بود و در نسل‌های بعدی سامسونگ دائما به اصلاح و تکرار خمیدگی‌های متفاوت در پنل پشتی و نمایشگر، ضخامت بدنه و تزئین سطحی، موقعیت دکمه‌ها و موارد متعدد دیگر رو آورد. به عبارت دیگر اس 20 مجموع تمامی درس‌های گذشته است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی اس 20 پلاس: معنای واقعی پلاس

باید اشاره کنیم حواشی بسیار باریک اطراف نمایشگر روی کیفیت جا گرفتن گوشی در دست تاثیر منفی می‌گذارد و نبود تقریبا کاملا چانه به معنای نبود جایی برای قرار دادن انگشت شست است. بدون شک طراحی گلکسی اس 20 پلاس را به علت ظریف‌ترین خمیدگی‌های اطراف نمایشگر که تا به امروز در یک پرچم‌دار سامسونگ دیدید تحسین می‌کنید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی اس 20 پلاس: معنای واقعی پلاس

طراحی بدون حاشیه بدون خمیدگی زیاد؟ واقعا کسی است از آن خوشش نیاید؟

بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی اس 20 پلاس: معنای واقعی پلاس

پنل جلو و عقب این گوشی تحت حفاظت شیشه مقاوم گوریلا گلس 6 قرار دارد. همچنین قطعات داخلی به علت دریافت گواهینامه IP68 ضد آب و گرد و غبار و در امان هستند.

مدل تحت بررسی ما مشکی رنگ و کمتر طبق سلیقه ما است. اما این مرتبه این رنگ باعث شده است مجموعه دوربین عقب گلکسی اس 20 پلاس ناپدید به نظر برسد و این برآمدگی مانند یک خال زشت روی ظاهر زیبای این عروس نباشد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی اس 20 پلاس: معنای واقعی پلاس

اگر برایتان ظاهر برآمدگی دوربین مهم نیست می‌توانید این گوشی را به رنگ‌های خاکستری، آبی، قرمز و سفید نیز بخرید تا تنوع رنگی نسبت به مدل اولترا که فقط به دو رنگ دلگیر مشکی و خاکستری بود بیشتر باشد. گرچه شک داریم تمامی رنگ‌ها در تمامی کشورها موجود باشند.

همچنین باید اشاره کنیم برآمدگی دوربین به ویژه در مقایسه با مدل اولترا ظاهر آنقدر بد ندارد. سامسونگ تا جای ممکن تلاش کرده است شکل آن را متقارن کند و سه دوربین واقعی را در سمت چپ و فلاش دوربین و ماژول زمان پرواز را سمت راست قرار داده است. یک میکروفون نیز آن بین خود را جا کرده است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی اس 20 پلاس: معنای واقعی پلاس

در بالای گوشی میکروفون دیگر را می‌بینیم که فاصله زیادی از شیار سیم کارت دارد تا تصادفا زمانی که می‌خواهید سیم کارت خود را در بیاورید به آن فشار وارد نکنید. مدل تک سیم این گوشی یک سیم کارت با قطع نانو و کارت حافظه قبول می‌کند و در مدل دو سیم باید بین استفاده از سیم کارت دوم و کارت حافظه یکی را انتخاب کنید.

در پایین گوشی میکروفون اصلی برای تماس‌ها (سومین میکروفون) دیده می‌شود. در مرکز درگاه یواس‌بی تایپ C است و بلندگوی اصلی در سمت مخالف میکروفون خودنمایی می‌کند.

نقد و بررسی گوشی گلکسی اس 20 پلاس با نمونه تصاویر دوربین؛ معنای واقعی پلاس 30نقد و بررسی گوشی گلکسی اس 20 پلاس با نمونه تصاویر دوربین؛ معنای واقعی پلاس 29نقد و بررسی گوشی گلکسی اس 20 پلاس با نمونه تصاویر دوربین؛ معنای واقعی پلاس 28

بلندگوی دیگر در بالا است تا همان آرایشی را ببینیم که سامسونگ از زمان گلکسی اس 9 در پیش گرفته بود، نقش دیگر آن بلندگوی مکالماتی و کانال ثانویه برای خروجی صدای استریو است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی اس 20 پلاس: معنای واقعی پلاس

از نظر ابعاد گوشی گلکسی اس 20 پلاس در مقایسه با برادر کوچک‌تر خود کاملا یک سانتی‌متر طویل‌تر است و در مقایسه با مدل اولترا 5 سانتی‌متر کوچکتر. ضخامت آن در مقایسه با اس 20 اندکی از یک میلی‌متر کمتر است ولی در مقایسه با مدل اولترا این اختلاف به یک میلی‌متر کامل می‌رسد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی اس 20 پلاس: معنای واقعی پلاس

بخواهیم مقایسه کنیم گوشی آیفون 11 پرو مکس در مقایسه با اس 20 پلاس 4 میلی‌متر کوتاه‌تر ولی همچنین به همین مقدار عریض‌تر است. آیفون همچنین با وزن 226 گرم خود حتی از اس 20 اولترا سنگین‌تر است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی اس 20 پلاس: معنای واقعی پلاس

وزن گلکسی اس 20 معقول و 186 گرم است تا حتی از آیفون 11 پرو نیز کمتر باشد. اختلاف وزن این گوشی در مقایسه با گلکسی نوت 10 پلاس نیز 10 گرم کمتر است، گرچه وزن آن در مقایسه با مدل سال قبل خود بیشتر شده است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی اس 20 پلاس: معنای واقعی پلاس

گرچه شک داریم این آمار برای کسی مهم باشد. این گوشی به هیچ‌وجه به ویژه با توجه به باتری که دارد بزرگ حس نمی‌شود، ضخامت 7.8 میلی‌متری آن نیز به شکلی نیست که در جیب برآمده باشد و نگه داشتن آن واقعا راحت است.

نمایشگر 6.2 اینچ داینامیک امولد 2 ایکس

نمایشگر گوشی گلکسی اس 20 پلاس 6.7 اینچ و بیشتر به نمایشگر 6.9 اینچ مدل اولترا نزدیک است تا 6.2 اینچ اس 20. از هر نظر دیگر با نمایشگر مشابهی روبرو هستیم که همان نرخ تازه‌سازی تصویر 120 هرتز و نرخ نمونه‌گیری لمس 240هرتز را دارد. دقت نیز 1440 در 3200 پیکسل با نسبت تصویر 20:9 است.

همانطور که در نقد آن دو گوشی گفتیم زمان استفاده از بالاترین نرخ تازه‌سازی تصویر دقت محدود به فول اچ‌دی خواهد بود و برای دقت 1440p باید از حالت 60 هرتز نمایشگر استفاده کنید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی اس 20 پلاس: معنای واقعی پلاس

مقدار روشنایی پنل نمایش پرچم‌دار دیگر سامسونگ در حد برادرانش و در واقع اندکی کمتر است. زمان تنظیم نور صفحه به صورت دستی حداکثر میزان روشنایی 379 نیت است که در دو مدل دیگر تقریبا به 400 نیت نزدیک است.

زمان استفاده از حالت Adaptive این مقدار در محیط بسیار روشن به 797 نیت می‌رسد که اندکی از اس 20 و 100 نیت از اولترا کمتر است.

گرچه این اعداد به این معنا نیست که با یک پنل نمایش روشن روبرو نباشیم، چون میزان روشنایی آن 200 نیت از گوشی وان پلاس 7T پرو و 100 نیت از میت 30 پرو هوآوی بیشتر است و حرفی اصلا در مورد Pixel 4 Xlگوگل نمی‌زنیم. آیفون 11 پرو مکس کمی آمارش بیشتر است و همانطور که با مطالعه نقد گوشی Oppo Find X2 Pro باید متوجه شده باشید، میزان روشنایی حداکثر نمایشگر غول چینی 871 نیت و نزدیک به مدل اولترا است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی اس 20 پلاس: معنای واقعی پلاس

تنظیم بازتولید رنگ نمایشگر به کمک دو حالت است. در حالت Natural توانستیم متوسط DeltaE برابر با 1.7 و حداکثر 3.1 را برای فضای رنگ sRGB اندازه بگیریم که خبر از یک دقت عالی می‌دهد.

حالت Vivid یک پوشش رنگ وسیع دارد و می‌تواند فضای رنگ DCI-P3 را با دقت نسبی بازتولید کند یعنی DeltaE برابر با 3.4 است. اگر دوست داشته باشید با بردن اسلایدر دمای رنگ به سمت راست دقت رنگ بهتری را به دست خواهید آورد.

به هر حال، حالت پیشفرض Vivid است و در این حالت همان کیفیت رنگ اشباع و معروف نمایشگرهای امولد را می‌بینیم.

همچنین باید اشاره کنیم استفاده از حالت‌های رنگ مختلف روی حداکثر میزان روشنایی نمایشگر تاثیر می‌گذارند. نتیجه هر دو زمان فعال کردن گزینه Adaptive mode یکسان است ولی در حالت تنظیم دستی نور صفحه آمار برای حالت Natural برابر با 340 نیت و برای حالت دیگر 379 نیت است تا یک اختلاف بارز را مشاهده کنیم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی اس 20 پلاس: معنای واقعی پلاس

نرخ تازه‌سازی تصویر و دقت نمایشگر هیچ تاثیری روی رندرسازی رنگ یا حداکثر میزان روشنایی نداشتند. با توجه به وجود استفاده از صفت داینامیک در اسم نمایشگر گلکسی اس 20 پلاس باید بگوییم از استاندارد +HDR10 پشتیبانی می‌کند. به عبارت دیگر به راحتی محتوای HDR را روی سرویس‌های نت‌فلیکس، آمازون پرایم ویدئو و یوتیوب می‌توانید ببینید.

عمر باتری

گوشی گلکسی اس 20 اولترا یک باتری 4500 میلی‌آمپر ساعت دارد تا بین باتری 4000 میلی‌آمپر ساعت مدل معمولی و 5000 میلی‌آمپر ساعت مدل اولترا قرار بگیرد. با وجود این که مدل تحت بررسی ما 4G است، ولی با این حال به علت استفاده از چیپست اسنپ‌دراگون 865 یک مودم خارجی دارد که نتیجه آن افزایش مصرف باتری است و ترکیب آن با نرخ تازه‌سازی تصویر بالا به معنای قرار نگرفتن پرچم‌دارهای 2020 سامسونگ در صدر تست‌های باتری است.

ما تست‌های باتری را در دو حالت 120 و 60 هرتز نمایشگر تست کردیم که در اس 20 پلاس مشابه با اس 20 اولترا بود.

نتیجه تست باتری برای هر دو حالت و سه بخش گردش در وب با وای‌فای، تماس صوتی اینترنتی و بازپخش مداوم ویدئو را می‌توانید در دو تصویر زیر ببینید.

نقد و بررسی گوشی گلکسی اس 20 پلاس با نمونه تصاویر دوربین؛ معنای واقعی پلاس 20نقد و بررسی گوشی گلکسی اس 20 پلاس با نمونه تصاویر دوربین؛ معنای واقعی پلاس 19

شارژ گوشی گلکسی اس 20 پلاس با شارژر 25 وات داخل جعبه فروش در عرض 30 دقیقه به 62 درصد و 57 دقیقه به 100 درصد می‌رسد. باید بگوییم تنها مدل اولترا از فناوری 45 وات سامسونگ پشتیبانی می‌کند که از نظر سرعت شارژ در دنیای واقعی تفاوت زیادی ندارد، بنابراین پشتیبانی نکردن اس 20 پلاس از این سرعت شارژ بالاتر واقعا مشکل خاصی نیست.

اما مهمتر از آن، پشتیبانی اس 20 پلاس از شارژ بی‌سیم حداکثر 15 وات است. این گوشی همچنین می‌تواند سایر دستگاه‌ها را به کمک قابلیتی که سامسونگ اسم آن را Wireless PowerShare گذاشته است با سرعت حداکثر 9 وات شارژ کند.

تست بلندگو

گوشی گلکسی اس 20 پلاس دارای بلندگوهای استریو است و بلندگوی مکالماتی نقش کانال دوم را دارد. در حالت پیشفرض زمانی که گوشی را به صورت عمودی می‌گیرید نقش آن کانال سمت چپ بوده و بلندگوی اصلی که در پایین قرار دارد کانال سمت راست است، ولی زمانی که گوشی را افقی گرفتید، هر کدام براساس آن عوض خواهند شد.

عجیب است ولی بلندی حجم صدای گلکسی اس 20 پلاس در تست ما در حد اس 20 کوچک‌تر نبود ولی توانست مانند دو عضو دیگر خانواده امتیاز «بسیار خوب» را به دست آورد. ولی عجیب‌تر این بود که پاسخ فرکانس این گوشی به مدل اولترا نزدیک‌تر بود. پیدا کنید پرتقال فروش را!

بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی اس 20 پلاس: معنای واقعی پلاس

به هرحال، کیفیت صدای بلندگوی اس 20 پلاس در حد جایگاه آن به عنوان یک پرچم‌دار اصیل است.

بخش نرم‌افزاری

سامسونگ ممکن است برای نام‌گذاری سرویس‌ها و گوشی‌های خود امتیاز برتر را نگیرد ولی لانچر OneUI 2.1 به خودی خود قابل قبول است. جدیدترین نسخه لانچر این گوشی که براساس اندروید 10 است تغییرات چندان بارزی نسبت به نسخه One UI 2.0 ندارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی اس 20 پلاس: معنای واقعی پلاس

با توجه به این که بخش نرم‌افزاری این گوشی شبیه به دو گوشی اس 20 اولترا و اس 20 است، دیگر آن را توضیح نمی‌دهیم و بهتر است به نقد آن دو مراجعه کنید.

عملکرد بخش سخت‌افزاری و نتیجه بنچمارک‎ها

مانند روندی که قبلا در پرچم‌دارهای سامسونگ دیده بودیم، اس 20 در دو مدل با چیپست‌های متفاوت وارد بازار شده است که عبارتند از چیپست خود غول کره‌ای و دیگری محصول کوآلکام. از چیپست کوآلکام برای بازار آمریکا استفاده می‌شود و سایر کشورها باید به چیپست اگزینوس سامسونگ بسنده کنند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی اس 20 پلاس: معنای واقعی پلاس

اس 20 با این توصیفات از دو چیپست اگزینوس 990 یا اسنپ‌دراگون 865 استفاده می‌کند. هر دو براساس فرآیند 7 نانومتری پلاس ساخته شده‌اند و هر دو از مودم‌های خارجی استفاده می‌کنند.

استفاده از مودم خارجی روی عملکرد توان مصرفی اثر منفی می‌گذارد. سپس به اختلاف بین گلکسی اس 20 پلاس 5G سامسونگ و مدل 4G آن می‌رسیم که با آن که هر دو یک مودم مشابه دارند ولی ظاهرا آنتن‌های حجیم 5G از مدل دوم حذف شده است. به هرحال این مسائل روی سطح عملکرد تاثیر چندانی ندارد.

در تست‌های ما، اس 20 پلاس پشت سر دو گوشی دیگر خانواده قرار می‌گیرد و این اختلاف اندک است.

نقد و بررسی گوشی گلکسی اس 20 پلاس با نمونه تصاویر دوربین؛ معنای واقعی پلاس 15نقد و بررسی گوشی گلکسی اس 20 پلاس با نمونه تصاویر دوربین؛ معنای واقعی پلاس 14نقد و بررسی گوشی گلکسی اس 20 پلاس با نمونه تصاویر دوربین؛ معنای واقعی پلاس 13نقد و بررسی گوشی گلکسی اس 20 پلاس با نمونه تصاویر دوربین؛ معنای واقعی پلاس 12نقد و بررسی گوشی گلکسی اس 20 پلاس با نمونه تصاویر دوربین؛ معنای واقعی پلاس 11نقد و بررسی گوشی گلکسی اس 20 پلاس با نمونه تصاویر دوربین؛ معنای واقعی پلاس 10نقد و بررسی گوشی گلکسی اس 20 پلاس با نمونه تصاویر دوربین؛ معنای واقعی پلاس 9نقد و بررسی گوشی گلکسی اس 20 پلاس با نمونه تصاویر دوربین؛ معنای واقعی پلاس 8نقد و بررسی گوشی گلکسی اس 20 پلاس با نمونه تصاویر دوربین؛ معنای واقعی پلاس 7

دوربین گوشی گلکسی اس 20 پلاس

گوشی Galaxy +S20 مجموعه دوربین مدل استاندارد را دارد و فقط به آن حسگر زمان پرواز مدل اولترا با قابلیت شناسایی عمق 0.3 میلیونی اضافه شده و بنابراین سامسونگ اسم آن را DepthVision گذاشته است. دوربین‌های این گوشی را دو لنز 12 مگاپیکسل و یک دوربین 64 مگاپیکسل تشکیل می‌دهند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی اس 20 پلاس: معنای واقعی پلاس

با توجه به این که محیط اپلیکیشن دوربین این گوشی با اس 20 یکسان است و هر دو قابلیت‌های مشابهی دارند، توضیحات این بخش را نیز نیاوردیم و می‌توانید آن‌ها را در نقد گوشی گلکسی اس 20 بخوانید.

همچنین توجه کنید جزئیات بخش عکاسی آن نقد با مقایسه با دوربین اس 20 اولترا و گلکسی نوت 10 پلاس کامل‌تر است.

کیفیت دوربین گلکسی اس 20 پلاس در روز

دوربین گوشی گلکسی اس 20 پلاس تصاویر بسیار خوب در روز می‌گیرد که باید جز این نباشد. قدرت پردازش تصویر دوربین اصلی بسیار عالی است، حالت Auto HDR نتیجه خوبی به همراه دارد به نحوی که جزئیات نواحی سایه‌دار را بیشتر می‌کند و رنگ‌ها بدون این که زیاده‌روی شود اشباع هستند.

دوربین اصلی 3 scaledدوربین اصلی 1 4 scaled

تصاویر دوربین فوق عریض زمانی که از نزدیک بررسی می‌کنید از نظر جزئیات برترین نیستند ولی با این حال سطح خوبی دارند. کیفیت رنگ‌ها در حد خروجی تصویر دوربین اصلی بوده و دامنه دینامیک خوب است.

دوربین فوق عریض زوم 0.5 برابر scaledدوربین فوق عریض زوم 0.5 برابر scaled

دوربین تله‌فوتو از نظر زوم اپتیکال در مقایسه با دوربین اصلی تنها قدرت بزرگنمایی 1.07 برابر دارد و در دقت کامل خود تصاویر عالی می‌گیرد، البته اگر نور کافی باشد.

در زوم 2 و 3 برابر می‌توانید روی ثبت تصاویر با جزئیات بالا حساب کنید. اگر یک گوشی که یک دوربین تله‌فوتو با زوم اپتیکال واقعی 2 یا 3 برابر داشت و تصاویر آن را در برابر این تصاویر قرار می‌دادید، از نتیجه دوربین گلکسی اس 20 پلاس راضی بودید. شیوه ثبت این تصاویر از سوی سامسونگ ممکن است متفاوت باشد ولی در نهایت نتایج مهم هستند.

تصاویر در زوم 4 برابر همچنان حتی در بررسی نزدیک ظاهر خوب دارند، گرچه شارپ بودن خود را از دست می‌دهند.

تصاویر دوربین گلکسی اس 20 پلاس سامسونگ در زوم 10 برابر کاربردپذیری خود را از دست می‌دهند و بهتر است از نمای نزدیک آن‌ها را بررسی نکنید ولی برای دیدن روی صفحه نمایش گوشی خوب هستند.

تصاویر زیر در سطح زوم‌های مختلف تا 30 برابر گرفته شدند که استفاده از زوم 30 برابر فقط برای بررسی اشیاء راه دور خوب است نه این که از آن‌ها «عکس» بگیرید!

زوم 3 برابر 1 scaled
زوم 3 برابر
زوم 4 برابر scaled
زوم 4 برابر
زوم 10 برابر 2 scaled
زوم 10 برابر
زوم 30 برابر scaled
زوم 30 برابر
زوم 2 برابر 3 scaled
زوم 2 برابر
زوم 1 برابر scaled
زوم 1 برابر
زوم 0.5 برابر scaled
زوم 0.5 برابر

کیفیت دوربین گلکسی اس 20 پلاس در شب

عملکرد عالی این دوربین در شب نیز ادامه پیدا می‌کند. دامنه دینامیک حتی بدون استفاده از حالت Night Mode بسیار خوب است و جزئیات عالی را می‌بینیم و پارازیت در حد معقول کنترل شده است.

دوربین اصلی در شب 4 scaledدوربین اصلی در شب 1 3 scaled

استفاده از حالت Night Mode باعث مدیریت بهتر پارازیت می‌شود و جزئیات نواحی سایه‌دار بسیار بیشتر است.

دوربین اصلی در شب با night mode 1 4 scaledدوربین اصلی در شب با night mode 4 scaled

تاثیر استفاده از این حالت به ویژه برای دوربین فوق عریض قابل توجه است به نحوی که نواحی تاریک در حالت معمولی یعنی «فوتو» اغلب اوقات نوردهی اندکی دارند ولی زمان استفاده از Night Mode به مراتب بهتر می‌شوند.

دوربین فوق عریض در شب با زوم 0.5 برابر scaled
بدون night mode
دوربین فوق عریض در شب با زوم 0.5 برابر scaled
بدون night mode
دوربین فوق عریض در شب با زوم 0.5 برابر با Night mode scaled
night mode
دوربین فوق عریض در شب با زوم 0.5 برابر با Night mode scaled
night mode

زمان عکاسی در زوم 3 برابر با حالت Night Mode همین مزایا را می‌توان از نظر کاهش پارازیت و تاثیر روی سایه‌ها دید، گرچه در حالت فوتو نیز ظاهر خوبی دارند.

زوم 3 برابر در شب scaled
بدون night mode
زوم 3 برابر در شب با Night mode scaled
night mode
زوم 3 برابر در شب با Night mode scaled
night mode
زوم 3 برابر در شب scaled
بدون night mode

تصاویر پرتره

حالت فوکوس زنده (Live Focus) در گوشی گلکسی اس 20 پلاس از اضافه شدن ماژول زمان پرواز نفع می‌برد که به دوربین اجازه سنجش دقیق اطلاعات عمق در صحنه را می‌دهد.

امکان عکاسی پرتره در دو سطح وجود دارد: در حالت عریض که دوربین اصلی عکس می‌گیرد و در حالت زوم به داخل که تصویر از خروجی دوربین 64 مگاپیکسل برش می‌خورد.

پرتره در حالت زوم به داخل scaled
حالت زوم به داخل
پرتره در حالت واید scaled
حالت واید

در هر دو حالت شناسایی سوژه بی‌نظیر و تصاویر پرتره گوشی گلکسی اس 20 پلاس واقعا خوب هستند.

استفاده از حالت فوکوس زنده برای سوژه‌های غیر انسانی نیز وجود دارد تا توسط آن سوژه را از پس‎زمینه آن متمایز کرده و روی آن تاکید کنید. به نظر ما عملکرد اس 20 پلاس در ثبت تصویر سوژه‌های نسبتا پیچیده عالی بود.

پرتره در حالت زوم به داخل سوژه غیر انسانی scaled
حالت زوم به داخل
پرتره در حالت واید سوژه غیر انسانی scaled
حالت واید

تصاویر سلفی

کیفیت تصاویر سلفی این گوشی با دوربین جلو اس 20 فرقی ندارد. ظاهر تصاویر دوربین جلو گوشی گلکسی اس 20 پلاس عالی است و زمانی که نور کافی باشد جزئیات خوب هستند. زمانی که نور کمتر است، دوربین اولویت را به جای کاهش پارازیت روی جزئیات می‌گذارد که این روش خوشایند ما بود.

عکس سلفی در حالت فوکوس زنده scaled
سلفی پرتره
عکس سلفی scaled
سلفی معمولی

تصاویر سلفی پرتره بسیار رضایت‌بخش هستند، البته تا جایی که محدودیت‌های استفاده از فقط یک لنز برای ثبت آن‌ها را درک کنید.

دوربین فیلمبرداری

گوشی Galaxy +S20 از نظر قابلیت‌های دوربین فیلمبرداری و حالات مختلف در حد اس 20 است. این جا ویژگی ممتاز توانایی ضبط فیلم‌های 8K (با نرخ 24 فریم بر ثانیه) است ولی تمامی دوربین‌ها می‌توانند ویدئوهای 4k 30fps بگیرد و دوربین اصلی امکان ضبط آن‌ها با نرخ 60 فریم بر ثانیه را نیز دارد.

یک گزینه نیز برای ضبط ویدئوهای +HDR10 در اختیار دارید که می‌توانید آن‌ها را روی دستگاه‌های سازگار ببینید یا روی یوتیوب آپلود کنید. علاوه بر این، برای ضبط فیلم‌ها از بین دو کدک h.265 و h.264 انتخاب کنید. ویدئوهای 8K فقط با کدک اول ضبط می‌شوند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی اس 20 پلاس: معنای واقعی پلاس

ویدئوها در زوم 1 برابر با دوربین اصلی گرفته می‌شوند، در حالی که دوربین فوق عریض قادر به فیلمبرداری در زوم 0.5 برابر نیز است. ویدئوهای 8K و تمام فیلم‌های با زوم دو برابر و بالاتر را دوربین 64 مگاپیکسل می‎گیرد.

برای تمامی حالات از جمله 8K و 4K 60fps از قابلیت لرزشگیر تصویر استفاده می‌شود. اگر دوست داشته باشید می‌توانید آن را غیرفعال کنید، ای کاش سایر شرکت‌ها نیز چنین اجازه‌ای را به کاربران می‌دادند.

قابلیت Super Steady stabilization نیز وجود دارد که در دو حالت زوم است، یک زوم عریض‌تر و یکی با میدان دید کمتر. در حالت اول از دوربین فوق عریض استفاده می‌شود و حالت دوم را دوربین اصلی انجام می‌دهد و امتیاز آن فوکوس خودکار است.

در این بخش دو گوشی گلکسی اس 20 پلاس و اس 20 از مدل اولترا بهتر عمل می‌کنند چون در برادر بزرگ‌تر خانواده دوربین فوق عریض هر دو حالت زوم را مدیریت می‌کند.

دوربین جلو می‌تواند ویدئوهای 4K و فوق اچ‌دی در هر دو نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه با فوکوس خودکار بگیرد، ولی لرزشگیر تصویر تنها برای حالت 30fps است. اس 20 پلاس مانند برادران خود می‌تواند در شب ویدئوهای هایپرلپس بگیرد که در واقع استفاده از یک سری تصاویر گرفته شده با حالت Night Mode و دنباله‌های نوری و سرهم‌بندی آن‌ها به شکل یک ویدئو است.

ویدئوهای عادی که در شب با گلکسی اس 20 پلاس می‌گیرید به لطف حسگرهای بزرگ آن واقعا کیفیت خوبی دارند.

رقبا

در بین سه پرچم‌دار امسال سامسونگ، مدل اولترا گزینه‌ای است که هیچ کم و کاستی با مجموعه دوربین متفاوت با تمام گوشی‌های موجود در بازار ندارد. از طرف دیگر، دو مدل دیگر سری اس 20 سامسونگ از دوربین‌های با کیفیت پایین‌تر استفاده می‌کنند ولی عملا در تمامی بخش‌ها شباهت‌ها حفظ شده است.

تحت این شرایط جدید که گوشی گلکسی اس 20 پلاس بهترین گزینه مطلق موجود نیست، تنها اندازه کمی بزرگ‌تر در مقایسه با مدل استاندارد اس 20 دارد تا کاربران تنها براساس اندازه تصمیم به انتخاب بگیرند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی اس 20 پلاس: معنای واقعی پلاس

قیمت گلکسی اس 20 پلاس در مقایسه با برادر کوچک‌تر خود 100 یورو تقریبا بیشتر است و باتری  و نمایشگر بزرگ‌تر آن می‌تواند مخاطب مناسب را متقاعد به خرید کند.

اما برای خرید اس 20 اولترا باید بودجه خود را به مراتب بیشتر کنید و در مقایسه با قیمت گوشی گلکسی اس 20 پلاس 300 یورو بیشتر کنار بگذارید که به دنبال آن بهترین دوربین و…؟ فقط همان نصیبتان شود. با این 300 یورو می‌توانید یک گوشی میان‌رده عالی مانند گوشی ریلمی 6 بگیرید.

از خانواده اس 20 بیرون بیاییم، گوشی آیفون 11 پرو مکس شاید رقیب مستقیم اس 20 پلاس سامسونگ باشد. از بین مشخصاتی که بدون توجه به سلیقه می‌توانید بین این دو مقایسه کنید، گوشی گلکسی نمایشگر بهتر، دوربین بهتر، ابعاد جمع‌وجورتر و وزن کمتر و قیمت تقریبا 20 درصد کمتر (در اروپا و سایر نقاط دنیا، در آمریکا قیمت‌ تقریبا یکسان است) دارد.

آیفون یک تجربه نرم‌افزاری بهتر دارد و این که می‌تواند با توجه به عنصر وفاداری برند کاربران خود به تمامی این اختلاف‌ها غلبه کند.

رقیب دیگر پرچم‌دار سامسونگ گوشی P40 Pro هوآوی (شاید حتی مدل پلاس آن) است که نقد آن را قبلا نوشتیم ولی خب از طرفی با توجه به نبود خدمات گوگل ممکن است کاربران غربی از آن دوری کنند. گزینه دیگر گوشی وان پلاس 8 پرو است که انتظار داریم مشخصاتی سخت‌افزاری مشابهی با گلکسی اس 20 پلاس ولی با یک قیمت کمتر داشته باشد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی اس 20 پلاس: معنای واقعی پلاس

رای نهایی

انتخاب از بین پرچم‌دارهای 2020 سامسونگ ظاهرا آسان است. اگر گوشی برتر را می‌خواهید و بودجه برایتان محدودیت ندارد، اس 20 اولترا را انتخاب کنید. اگر دوست دارید معقول‌تر هزینه کنید و می‌توانید با یک دوربین عالی کنار بیاید و با این حال بدانید یک دوربین بهتر نیز وجود دارد، گلکسی اس 20 گوشی مورد نظر شما است.

ظاهرا گوشی گلکسی اس 20 پلاس در بین هیچ کدام از این پیشنهادات سرراست جا نمی‌گیرد. اما اگر کمی بیشتر دقت کنید، مدل پلاس در مقایسه با مدل استاندارد همچنان یک گزینه جذاب است. نمایشگر کاملا بزرگ‌تر برای مشتری مناسب کافی است و حتی اگر کمی صبور باشید، طی چند ماه آینده قیمت‌ها به احتمال زیاد پایین خواهد آمد که شاید افت آن برای قیمت مدل پلاس از غیر پلاس بیشتر باشد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی اس 20 پلاس: معنای واقعی پلاس

نکات مثبت:

  • کیفیت ساخت عالی و استفاده از مواد خام بی‌نظیر، ضد آب
  • طراحی آشنا ولی با این حال مدرن به همراه موقعیت عالی کلیدهای کنترلی
  • نمایشگر امولد با نرخ تازه‌سازی تصویر 120 هرتز بی‌نظیر
  • بهترین ماندگاری شارژ باتری در بین اعضای خانواده، سرعت شارژ بالا، وجود شارژر 25 وات در جعبه فروش
  • بلندگوهای استریو بسیار خوب
  • عملکرد عالی در بخش سخت‌افزاری
  • مجموعه دوربین سه‌گانه متنوع با کیفیت تصویر عالی و ثبات بین کیفیت تمامی دوربین‌ها در روز و شب

نکات منفی:

  • عملکرد حسگر اثرانگشت با رقبا فاصله زیادی دارد.
  • بدنه گوشی تحت بار سنگین داغ می‌شود و عملکرد پردازنده به شکل قابل توجهی افت می‌کند.
  • دوربین تله‌فوتو در زوم 4 یا 10 برابر تصاویر شارپ در حد دوربین گوشی اس 20 اولترا نمی‌گیرد.

منبع: gsmarena.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟