مقدمه
سامسونگ سال گذشته با معرفی گوشی گلکسی فولد تمامی افراد را شگفتزده کرد. بدون شک، چند ماه طول کشید تا این شرکت مشکل نمونههای اولیهای که به بازار ارائه شدند را رفع کند و مجددا اولین گوشی تاشو خود را در اختیار کاربران قرار دهد.
گوشی گلکسی زد فلیپ دومین نسل گوشیهای تاشو سامسونگ و اولین نسل از سری گلکسی زد است. در هر دو صورت، Galaxy Z Flip یک دستگاه بیهمتا است که تقریبا ظاهر و ابعاد نوستالوژیک گوشیهای صدفی شکل دو دهه قبل را با نسل دوم لولای مخفی افتخارآمیز سامسونگ و فناوری نمایشگر انعطافپذیر دارد.
نمایشگر امولد این گوشی برای میزبانی از دوربین سلفی 10 مگاپیکسل یک بریدگی حفرهای شکل دارد و استفاده از دو دوربین 12 مگاپیکسل در عقب امیدوارکننده به نظر میرسد. گوشی زد فلیپ همچنین تعدادی از قابلیتهای شارژ گلکسیهای پرچمدار این شرکت مانند شارژ بیسیم و Power Share (شارژ بیسیم معکوس) دارد. گرچه باتری 3300 میلیآمپر ساعت آن کوچک حس میشود.
از طرف دیگر لولای این گوشی بهتر شده است و سامسونگ برای نمایشگر خود از یک ماده محافظتی جدید به اسم «UTG» یا شیشه فوقالعاده نازک استفاده کرده است. این شیشه توسط همان مواد پلیمری مشابه با گلکسی فولد محافظت میشود، بنابراین برخلاف شیشه گوریلا گلس ضد خراش نیست.
با این مقدمه قصد داریم در این مطلب گوشی لوکس زد فلیپ سامسونگ را بررسی و نقد کنیم. پس تا انتها همراه روکیدا باشید.
مشخصات کلیدی گوشی زد فلیپ سامسونگ:
- بدنه: لولای مخفی، بدنه آلومینیومی، شیشه گوریلا گلس 6، ظاهر آینهای، 183 گرم وزن
- ابعاد: در حالت بسته 87.4 در 73.7 در 15.4 تا 18.33؛ در حالت باز: 167.9 در 73.6 در 6.9 تا 7.2 میلیمتر
- نمایشگر: پنل نمایش 6.7 اینچ Infinity Flex Adaptive AMOLED با شیشه فوقالعاده نازک زیر سطح محافظتکننده بر پایه پلیمر، دقت فول اچدی پلاس (1080 در 2636 پیکسل)، نسبت تصویر 21.5:9
- نمایشگر ثانویه: 1.1 اینچ (دقت 112 در 300 پیکسل)، پنل نمایش سوپر امولد
- چیپست: اسنپدراگون 855 پلاس، پردازنده هشت هستهای (1 هسته کریو 485 با سرعت کلاک 2.95 گیگاهرتز، 3 هسته کریو 485 با سرعت کلاک 2.41 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 485 با سرعت کلاک 1.78 گیگاهرتز)، پردازنده گرافیکی آدرنو 640
- حافظه: 8 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی UFS 3.0 غیرقابل ارتقاء
- سیستم عامل: اندروید 10، لانچر اختصاصی One UI 2.1 سامسونگ
- باتری: 3300 میلیآمپر ساعت، شارژ سریع 15 وات، شارژ بیسیم سریع، شارژ بیسیم معکوس 9 وات
- دوربینها: لنز اصلی: 12 مگاپیکسل (دریچه دیافراگم f/1.8، 27 میلیمتری (عریض)، اندازه پیکسل 1.4 میکرومتر، فوکوس خودکار تشخیص فازی پیکسل دوتایی، لرزشگیر اپتیکال تصویر)؛ دوربین فوق عریض: دریچه دیافراگم f/2.2، 12 میلیمتری، اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر، فلاش الایدی
- دوربین سلفی: 10 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم f/2.4، 26 میلیمتری (عریض)، اندازه پیکسل 1.22 میکرومتر، فوکوس خودکار تشخیص فازی
- اتصالات: بلوتوث 5.0، استاندارد a/b/g/n/ac وایفای، درگاه یواسبی تایپ C
بدون شک مشخصات گلکسی زد فلیپ خاص نیست ولی یقینا با یک گوشی میانرده نیز روبرو نیستیم. مشخصات سختافزاری این گوشی یک گلکسی پرچمدار را نشان میدهد.
سامسونگ تصمیم به استفاده از دو دوربین عقب برای این گوشی گرفته است و خبری از لنز تلهفوتو نیست. دوربین جلو نیز 10 مگاپیکسل است ولی گشادگی دریچه دیافراگم آن به روشنی سایر پرچمدارهای گلکسی سامسونگ نیست.
محتویات جعبه فروش
روی جعبه فروش گلکسی زد فلیپ یک لوگو دو لایه به شکل حرف «Z» دیده میشود. این حرف روی جعبه مدل بنفش رنگ ما بنفش است و پس از باز کردن جعبه و برداشتن درپوش خود گوشی را میبینید.
اولین چیزی که متوجه خواهید شد فهرستی از هشدارها روی فیلم محافظ زد فلیپ است. به شما هشدار داده میشود نزدیک نمایشگر از اشیاء تیز استفاده نکنید و یا بیش از حد انگشت یا ناخن خود را روی نمایشگر فشار ندهید و هیچ محافظ نمایشگری روی پنل نمایش نصب نکنید.
همچنین هشدار میدهد گوشی ضد آب نیست و آهنرباهای قوی این گوشی میتوانند به دستگاههای پزشکی یا کارتهای اعتباری صدمه بزنند.
در نیمه بالایی جعبه فروش یک محفظه تخت مخفی شده است که داخل آن دفترچه راهنما، یک ابزار در آوردن سیم کارت و یک قاب پلاستیکی محافظ برای زد فلیپ است.
این قاب به نظر نمیرسد جلوی آسیب به گوشی ناشی از افتادن آن را بگیرد، ولی باید برای جلوگیری از خراش افتادن کافی باشد.
زیر گوشی شارژر 15 وات، یک کابل یواسبی تایپ C به A، یک کابل انتقال فایل با یک درگاه کامل یواسبی A را به همراه یک جفت هدفون تنظیم شده توسط شرکت AKG میبینید.
طراحی و کیفیت ساخت
تنها دلیل واقعی برای خرید گلکسی زد فلیپ بدون شک طراحی آن است. حضور لولای مخفی سامسونگ امکان تا شدن گوشی به یک ابعاد جمعوجور را فراهم میکند. این لولا در مقایسه با لولای گلکسی فولد بهروزرسانی شده است تا عمل تا کردن گوشی بهتر شود و همچنین برسهایی دارد که جلوی ورود گرد و غبار را از دو طرف لولای مخفی میگیرد.
لولای جدید سفتتر است تا اجازه دهد درپوش زد فلیپ در هر زاویهای بین حالت بسته و باز، باز شود. لولا تحت هر زاویه ممکنی ثابت نخواهد ماند، باید پیش از این که لولا سفت شود آن را در حدود زاویه 40 درجه باز یا بسته کنید، در غیر این صورت سریعا بسته یا باز خواهد شد.
لولای مخفی مانند لولای درون گلکسی فولد توسط یک روکش سخت محافظت میشود که عملکرد آن شبیه به محکم شدن جلد یک کتاب و صفحات آن به یکدیگر است و توسط استوانه وسط محافظت میشود.
ضربهگیر لولا زمانی که گوشی باز است کاملا مخفی است (به همین دلیل اسم آن را لولای مخفی گذاشتهاند). دو نیمه گوشی توسط شیشه گوریلا گلس 6 محافظت میشود و هر دو نیمه در یک بدنه آلومینیومی قرار گرفتند که یک ظاهر براق شگفتانگیز دارد.
مدل تحت بررسی ما بنفش است ولی برخی از افراد ممکن است مدل مشکی را ترجیح دهند. یک مدل طلایی نیز وجود دارد ولی هنوز در اختیار کاربران غربی قرار نگرفته است. ای کاش سامسونگ این گوشی را به رنگهای شیک نقرهای یا سفید نیز وارد بازار میکرد.
به نظر ما این شرکت برای نسل بعدی زد فلیپ این تصمیم را خواهد گرفت. در پشت نیمه بالایی نمایشگر مجموعه دوربین دوگانه با فلاش الایدی و در امتداد آن نمایشگر خارجی 1.1 اینچ سوپر امولد است.
در گوشه بالا سمت چپ بدنه درگاه سیم کارت با قطع نانو است و امکان استفاده از کارت حافظه خارجی نیز وجود ندارد.
بالای سمت راست گوشی دکمه تنظیم حجم صدا (از جنس آلومینیوم) و یک دکمه پاور تخت قرار گرفته است که نقش حسگر اثرانگشت را نیز دارد.
در بالای گوشی میکروفون و در پایین آن درگاه یواسبی تایپ C، میکروفون اصلی و درگاه کوچک بلندگو قرار گرفتند. مانند پرچمدارهای امروزی دیگر سامسونگ، خبری از درگاه 3.5 میلیمتری هدفون نیست.
حالا به درون گوشی سفر میکنیم. پیرامون این گوشی بسیار شبیه به گلکسی فولد توسط یک مرز پلاستیکی محافظت میشود. این مرز برآمده است و نقش آن بیرون نگه داشتن ذرات بزرگ از نمایشگر در زمان بسته بودن آن است. همچنین لبههای محافظ نمایشگر براساس پلیمر را از دید مخفی نگه میدارد.
در گوشه پایینی این گوشی دو لبه برآمده وجود دارد تا جلوی سایش دو نیمه گوشی به یکدیگر را بگیرد. در مرکز مرز پلاستیکی بالایی یک شیار برای بلندگوی مکالماتی است.
برآمدگیهای T شکل پلاستیکی جلوی ورود ذرات به لولا را میگیرد و اگر از آن عبور کنند، برسها مانع ورود آنها به لولای مخفی خواهند شد.
طراحی کلی گوشی گلکسی زد فلیپ شیک، خوش سلیقه و به خوبی اجرا شده است. گرچه سطح لمسی آن آنقدر بادوام نیست. عملکرد لولا روان و محکم حس میشود.
نمایشگر
بدون شک جذابیت اصلی این گوشی به نمایشگر آن بر میگردد که یک پنل 6.7 اینچ انعطافپذیر Infinity Flex با دقت فول اچدی پلاس و نسبت تصویر 21.5:9 است.
به خاطر این نسبت تصویر بسیار عریض، نمایشگر اصلا بزرگ حس نمیشود. بدون شک با یک پنل نمایش 6.7 اینچ روبرو هستیم، ولی پهنای نمایشگر تقریبا با پهنای نمایشگر 5.8 اینچ آیفون 11 پرو برابر ولی به مراتب طویلتر است.
زیر لایه پلاستیکی خارجی شیشه جدید UTG سامسونگ قرار دارد. گرچه از لایه نازک شیشه 30 میکرونی ساخته شده است ولی کاور نمایشگر تحت حفاظت همان ماده پلیمری قرار دارد که در گلکسی فولد سامسونگ دیده بودیم.
به هر دلیلی، اگر زیاد مراقب نباشید صدمه زدن به سطح این نمایشگر به همان شکل ساده است. حتی یک ناخن را اگر روی نمایشگر سخت فشار دهید ممکن است رد بیاندازد.
بدون شک زمانی که انگشت خود را در امتداد وسط صفحه نمایش میکشید خط چین تا را حس میکنید ولی تقریبا تحت هر شرایطی، حتی متوجه این چین در کارهای روزمره خود نشدیم. این نمایشگر از بعضی جهات در حد پنلهای نمایش بعضی از پرچمدارهای دیگر سامسونگ نیست ولی با توجه به این که تا میشود همچنان شگفتانگیز است.
میزان روشنایی پنل نمایش زد فلیپ در مقایسه با گلکسی فولد بهتر است ولی در حد سایر پرچمدارهای سامسونگ نیست. زمان فعال بودن قابلیت Adaptive Brightness حداکثر میزان روشنایی این گوشی به 596 نیت میرسد. در حالت تنظیم نور صفحه به صورت دستی این مقدار 377 نیت بیشتر نیست.
حداقل میزان روشنایی صفحه عدد خیرهکننده 1.8 نیت است تا چشمان کاربر برای کار با گوشی در محیط تاریک اصلا خسته نشود.
گرچه میزان روشنایی گوشیهای دیگر مانند گلکسی اس 20 اولترا به بیشتر از 800 نیت میرسد ولی حتی تحت نور مستقیم خورشید میتوانید محتوای روی نمایشگر زد فلیپ را به راحتی بخوانید.
ولی اگر از عینک آفتابی پلاریزه استفاده میکنید به سختی میتوانید محتوای روی نمایشگر را ببینید. تنها راهی که میتوانید با عینک آفتابی نمایشگر را ببینید زمان نگه داشتن آن در حالت افقی است، بنابراین اگر در حال عکاسی منظره یا مسیریابی با جیپیاس باشید نباید به مشکل برخورید.
گلکسی زد فلیپ در تست کالیبراسیون رنگ ما متوسط deltaE برابر با 4.7 و در حالت Vivid حداکثر deltaE برابر با 9.7 را به دست آورد. رنگها اشباع و جذاب هستند و رنگهای سفید اندکی خنک بازتولید میشوند. ما متوجه شدیم افزایش دمای رنگ در حالت پیشفرض Vivid دقت رنگهای سفید را بیشتر کرد.
در این حالت امکان تغییر تنظیمات نور قرمز، آبی و سبز را دارید ولی در حالت Natural خبری از سفارشیسازی نیست. در این حالت متوسط مقدار deltaE برابر با 2.2 و حداکثر deltaE برابر با 4.3 را اندازه گرفتیم.
نمایشگر خارجی بسیار عریض است و روشنایی آن را در بخش تنظیمات میتوان تغییر کرد ولی امکان تنظیم خودکار نور صفحه وجود ندارد
عمر باتری
گرچه باتری 3300 میلیآمپر ساعت است ولی در نیمه بالایی گوشی از یک باتری 930 میلیآمپر ساعت و در نیمه پایینی آن از یک باتری بزرگتر 2370 میلیآمپر ساعت استفاده شده است تا وزن گوشی به خوبی متعادل باشد.
برخلاف سایر پرچمدارهای سامسونگ سرعت شارژ این گوشی تنها 15 وات است. این گوشی همچنین از فناوری شارژر سریع بیسیم سامسونگ پشتیبانی میکند و مانند برادران پرچمدار دیگرش به کمک فناوری شارژ بیسیم معکوس میتوان از آن برای شارژ گلکسی واچ سامسونگ، گلکسی بادز یا هر دستگاه دیگر سازگار با استاندارد شارژ Qi استفاده کرد.
باتری گلکسی زد فلیپ در تست دوام باتری ما به امتیاز 85 ساعت رسید که قابل قبول و طبق انتظاراتمان است. امتیازهای باتری در بخش تماس و گردش در وب به ترتیب 27:55 ساعت و 14:22 ساعت بودند. معمولا امتیاز تست بازپخش ویدئو در مقایسه با گردش در وب بیشتر است ولی در زد فلیپ اینطور نبود و در این بخش امتیاز 14:47 ساعت به دست آمد.
برخلاف آن چه اعداد ممکن است نشان دهند ماندگاری شارژ باتری حداکثر 1.5 روز بود.
لانچر One UI 2.1
جدیدترین نسخه لانچر سامسونگ در مقایسه با نسخه 2.0 تغییر چندانی نکرده است. در نسخه 2.0 شاهد تغییراتی بودیم که اندروید 10 با خود به همراه آورده بود مانند سیستم کامل مسیریابی با ژستهای حرکتی، حالت تیره تمام سیستمی، مجوزهای سه سطحی موقعیت.
ویژگی تاشدن این گوشی چند قابلیت متفاوت به بخش نرمافزاری اضافه کرده است که تجربه کاربری را تغییر میدهد و تعدادی از این قابلیتها از سایرین مفیدتر هستند.
لانچر One UI با آن که حجیم است ولی اینترفیس به مراتب اصلاحشدهتر سامسونگ از دوران لانچر Experience UI این شرکت است. از شلوغی این لانچر کم شده است و به اندازه کافی گزینه برای سفارشیسازی وجود دارد. رابط کاربری این گوشی به لطف چیپست توانمند اسنپدراگون 855 پلاس روان و سریع است.
گرچه زد فلیپ به صورت پیشفرض نوار مسیریابی کلاسیک را دارد ولی میتوانید تصمیم به استفاده از مسیریابی مبتنی بر ژست حرکتی سامسونگ بگیرید که سه دکمه روی نمایشگر را فعال میکند یا میتوانید از ژستهای حرکتی اندروید 10 برای مسیریابی استفاده کنید و اگر برای کشیدن دست روی لبه گوشی مشکل دارید میتوانید میزان حساسیت آن را تنظیم کنید.
حسگر اثرانگشت این گوشی در یک طرف آن قرار گرفته است و برای حفاظت از حریم خصوصی خود میتوانید از قابلیت اسکن چهره نیز استفاده کنید که البته امنیت آن در حد استفاده از یک پین یا اثرانگشت نیست.
همچنین میتوانید حسگر اثرانگشت را برای باز کردن سایهبان نوتیفیکیشن تنظیم کنید تا نیازی نباشد دست خود را روی صفحه نمایش کش دهید. از آن جایی که گوشی بسیار طویل است به کمک حالت کار با یک دست به راحتی میتوانید به همه بخشهای گوشی و محتویات روی نمایشگر دسترسی داشته باشید.
چون در این گوشی خبری از دکمه اختصاصی بیکسبی نیست، دکمه پاور زمان فشار دادن و نگه داشتن آن باعث فعال شدن دستیار مجازی سامسونگ خواهد شد. به عبارت دیگر منو پاور جابهجا شده است و حالا از سایهبان نوتیفیکیشن میتوان به آن دسترسی داشت.
یک منو نیز به اسم Side Key وجود دارد که در آن جا میتوانید این تنظیمات را تغییر دهید. میتوانید تنظیم کنید با دو مرتبه زدن روی دکمه پاور چه اپلیکیشنی باز شود و لمس و نگه داشتن آن بیکسبی یا منو قدیمی پاور را فعال کند.
به صورت پیشفرض، یک کشوی مالتی تسکینگ در لبه بالا سمت راست نمایشگر وجود دارد که میانبری برای اپلیکیشنهایی که در حالت چند پنجره قابل استفاده هستند در اختیار کاربر میگذارد. ضربه آهسته روی آیکون هر اپلیکیشن آن را درست زیر اپلیکیشنی که در حال حاضر باز دارید در حالت چند پنجره باز خواهد کرد. اگر اپلیکیشن از حالت تقسیم صفحه پشتیبانی نکند، اپلیکیشن انتخاب شده به جای آن در یک پنجره شناور با قابلیت تغییر اندازه باز خواهد شد.
پنچره درست در خط تای نمایشگر باز خواهد شد ولی ما منظور استفاده از ویژگی تقسیم صفحه را زمانی که نمایشگر تا حدی تا است درک نمیکنیم. اگر خواسته باشید امکان آن وجود دارد ولی اپلیکیشنهای دیگری وجود دارند که از قابلیت جدیدی پشتیبانی میکنند که Flex Mode نام دارد.
گرچه تعداد آنها محدود است ولی سامسونگ این حالت را در زد فلیپ معرفی کرده است. در این حالت رابط کاربری یک اپلیکیشن تغییر میکند تا بخشی از محتوا به نیمه بالایی نمایشگر انتقال یابد و سایر عناصر رابط کاربری مانند دکمهها و گزینهها در نیمه پایینی بمانند.
دو اپلیکیشن دوربین و Duo گوگل بیشترین استفاده را از حالت Flex Mode میتوانند ببرند. زمان استفاده از اپلیکیشن گوگل میتوانید گوشی زد فلیپ را روی یک میز قرار دهید به نحوی که دوربین جلو به سوی خودتان قرار گیرد و بدون این که نیاز باشد گوشی را به چیزی تکیه دهید تماس تصویری برقرار کنید.
در همین حین میتوانید زمانی که گوشی خود را روی هر سطح تختی قرار میدهید به کمک Flex Mode و اپلیکیشن دوربین عکس سلفی بگیرید. برای سلفیها میتوانید کف دست خود را بالا بگیرید و دوربین یک عکس خواهد گرفت. میتوانید بدون نیاز به دست فیلم بگیرید. رابط کاربری دوربین به محض این که گوشی را در یک زاویه تا کنید تغییر خواهد کرد.
اپلیکیشن گالری نیز از Flex Mode پشتیبانی میکند ولی به همان مفیدی استفاده از اپلیکیشن دوربین نیست. کاربر میتواند روی نیمه پایینی خالی تصویر دست خود را بکشد تا بین تصاویر جابهجا شود، ولی ای کاش میتوانستیم برای زوم داخل تصاویر انگشت خود را به حالت نیشگون روی همین فضا میکشیدیم، با این حال میتوانید برای زوم به داخل این کار را روی نیمه بالایی نمایشگر انجام دهید.
استفاده از Flex Mode همچنین با اپلیکیشن یوتیوب مفید است تا بتوانید ویدئوها را روی یک میز نگاه کنید ولی نحوه اجرا به صورت پیشفرض است. در این حالت هیچ کدام از بخشهای رابط کاربری اپ یوتیوب جابهجا نخواهد شد، تنها استفاده از Flex Mode یک راه برای تماشای ویدئو از یک زاویه بهتر است ولی اندازه بازپخش ویدئو کوچک است.
استفاده از آن زمانی مفید است که میخواهید در حین تماشای ویدئو نظرات را بخوانید یا به دنبال ویدئوهای پیشنهادی بگردید.
گرچه قابلیت همیشه روشن بودن نمایشگر وجود دارد ولی به صورت پیشفرض خاموش است و روی نمایشگر خارجی نیز قابل استفاده نیست. تنها زمانی که نمایشگر اصلی باز است میتوانید از آن استفاده کنید. اگر دوست داشته باشید میتوانید گوشی خود را در موقعیت Flex Mode قرار دهید تا همیشه زمان در دیدتان باشد. حتی اطلاعات به نیمه بالایی نمایشگر انتقال داده میشود.
مانند سایر گوشیهای سامسونگ میتوانید طبق سلیقه خود این قابلیت را با رنگهای دلخواه، یک تصویر پس زمینه، فایل گیف یا نمایش تقویم سفارشی کنید.
نمایشگر ثانویه
گرچه نمایشگر ثانویه کوچک است ولی چند قابلیت مفید دارد. از آن میتوان برای بررسی زمان با دو مرتبه ضربه زدن روی آن یا با فشار دادن دکمه پاور زمانی که گوشی در حالت بسته است، استفاده کرد.
کشیدن دست روی آن به سمت راست آیکون جدیدترین نوتیفیکیشنها را نشان خواهد داد. همچنین یک پیش نمایش سریع از نوتیفیکیشنها را به محض دریافت نشان خواهد داد و به دنبال ضربه روی آیکون یک نوتیفیکیشن در این بخش از شما خواسته میشود گوشی را باز کنید و با باز کردن آن اپلیکیشن مربوطه نیز باز خواهد شد. زمانی که موسیقی در حال پخش است اگر دست خود را روی این نمایشگر به سمت چپ بکشید به کنترلها دسترسی خواهید داشت.
زمان دریافت تماس، این نمایشگر به شما نشان خواهد داد چه کسی زنگ زده است و اگر گزینه پاسخ را انتخاب کنید، گوشی بلندگو را فعال خواهد کرد یا دستگاه بلوتوثی که به آن وصل است را برای پاسخ از طریق آن انتخاب میکند.
جدا از یک اسلایدر تنظیم دستی نور صفحه این نمایشگر قادر به تغییر تنظیمات یا سفارشی کردن آن نیستید. زمانی که گوشی در حال شارژ است، روی این بخش میتوانید درصد فعلی شارژ باتری و زمان باقیمانده برای شارژ کامل آن را ببینید.
یک منو اختصاصی که انتخاب کنید چه اپلیکیشنهایی اجازه دارند روی این نمایشگر نوتیفیکیشن خود را نشان دهند وجود ندارد. گرچه یک راه برای این کار وجود دارد و البته سرراست نیست. به عنوان مثال فکر کنید دوست ندارید نوتیفیکیشنهای بازی پوکمون گو روی نمایشگر خارجی دیده شود، برای این منظور باید به بخش تنظیمات نوتیفیکیشن بروید و از زیر منو Lock Screen گزینه Do Not Show Notification را انتخاب کنید.
در پایان باید بگوییم دو مرتبه ضربه روی دکمه پاور زمانی که نمایشگر بسته است دوربین اصلی را باز خواهد کرد و نمایشگر دوم تبدیل به یک نمایاب خواهد شد.
عملکرد
در قلب این گوشی چیپست اسنپدراگون 855 پلاس قرار گرفته است که یک انتخاب مناسب برای گوشی با این قیمت محسوب میشود. این گوشی تنها در یک مدل با 8 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی وارد بازار شده است و استفاده از حافظههای UFS 3.0 به معنای سرعت خواندن و نوشتن سریعتر دادهها، باز شدن سریعتر اپلیکیشنها و کندی کمتر رابط کاربری است.
این چیپست یک پردازنده هشت هستهای دارد و پردازنده گرافیکی آدرنو 640 آن با سرعت کلاک 700 مگاهرتز مدیریت کارهای گرافیکی را بر عهده گرفته است.
با آن که پرچمدارهای سامسونگ در دو مدل با چیپست اگزینوس و اسنپدراگون وارد بازار میشوند ولی در زد فلیپ تنها از اسنپدراگون استفاده شده است.
تصاویر زیر مقایسه قدرت و عملکرد این گوشی را در مقایسه با پرچمدارهای 2019 سامسونگ مجهز به چیپست اگزینوس و چند گوشی ردهبالای دیگر نشان میدهد که همانطور میتوانید ببینید Galaxy Z Flip معمولا در وسط نمودارها قرار میگیرد.
پردازنده گرافیکی آدرنو 640 در مقایسه با سایر پرچمدارها یقینا قدرت مناسبی دارد. آیفونهای اپل و OnePlus 7T اندکی بهتر هستند ولی با این حال زد فلیپ قدرت کلی عالی دارد.
نتیجه بنچمارک Antutu در جدیدترین نسخه این اپلیکیشن عالی بوده است. در نسخه 7 عملکرد مشابهی را ندیدیم و زد فلیپ در میانه سایر گوشیها، البته نیمه بالاییتر قرار گرفت. در اکثر تستها، زد فلیپ در مقایسه با گلکسی فولد عملکرد بهتری داشت ولی باید توجه کنید نسل قبلی از اسنپدراگون 855 استفاده میکرد و روی نمایشگر داخلی شمارش پیکسل بیشتر داشت.
چیپست گوشی Z Flip در نیمه بالایی دستگاه است. بنابراین زمان انجام بازیهای سنگین اطراف ماژول دوربین و قسمت بالای نمایشگر را حس میکنید گرم شده است (گرچه این گرما ناراحتکننده نیست).
با آن که گلکسی زد فلیپ به اندازه و شکل جدیدی ساخته شده است ولی سامسونگ با توجه به استفاده از بهترین چیپست سال قبل کوآلکام تصمیم به قربانی کردن عملکرد آن نگرفته است. در کارهای روزانه این گوشی از عهده هر گونه اپلیکیشن و بازی بر میآید.
دوربین دوگانه 12 مگاپیکسل
گرچه زد فلیپ به معنای شروع نسل جدید پرچمدارها است ولی سختافزار دوربین در مقایسه با پرچمدارهای سری گلکسی اس در سطح پایینتر قرار میگیرد. شکل جدید این گوشی محدودیتهای فضا و اندازه برای جا دادن دوربین به وجود آورده است تا از نظر مشخصات دوربین این گوشی بیشتر شبیه به سری اس 10 باشد تا اس 20.
دوربین 12 مگاپیکسل اصلی حسگر و اندازه پیکسل مشابه با دوربین اس 10 دارد ولی توجه کنید گلکسی اس 10 قابلیت تغییر گشادگی دریچه دیافراگم را داشت که زد فلیپ ندارد.
تصاویری که با دوربین جلو میگیرید اندکی برش میخورند. اگر از نمای باز استفاده کنید میتوانید تصاویر را با دقت 10 مگاپیکسل تبلیغ شده بگیرید. در غیر این صورت، زمانی که اپلیکیشن دوربین متوجه حضور چهرههای بیشتر در قاب تصویر شود به صورت خودکار به یک نمای اندکی بازتر سوئیچ خواهد کرد.
محیط اپلیکیشن دوربین شبیه به سایر گوشیهای هوشمند سامسونگ با لانچر One UI 2.0 است. اگر دستتان را روی صفحه به سمت چپ و راست بکشید بین حالات مختلف عکاسی و اگر به بالا و پایین بکشید بین دوربین اصلی و جلو جابهجا خواهید شد.
ردیف بالایی محیط دوربین بسته به حالات عکاسی گزینههای متفاوت دارد. در اکثر حالات میتوانید یک نسبت تصویر متفاوت، تاگل تصاویر متحرک و دکمه عصای جادویی را انتخاب کنید که به شما اجازه زیباتر کردن تصاویر با افکتهای موجود یا استفاده از فیلترها را میدهد.
در منوی تنظیمات دوربین میتوانید به مواردی مانند دقت ویدئو، خطوط grid، دادههای موقعیت دسترسی داشته باشید و یک دکمه آزمایشی بیشتر برای ضبط ویدئوها با استاندارد +HDR وجود دارد. میتوانید زمان عکاسی در حالت حرفهای عکاسی با فرمت RAW را فعال کنید و میتوانید کاملا گزینه Scene Optimizer را غیرفعال کنید. همچنین میتوانید قابلیت Flex Mode را با اپلیکیشن دوربین فعال کنید.
استفاده از اپلیکیشن دوربین در حالت Flex Mode مزیتهایی به همراه دارد. میتوانید گوشی را در یک زاویه دلخواه بدون نیاز به سهپایه قرار دهید تا استفاده از آن برای ضبط فیلم یا عکاسی سلفی بدون دست مفید باشد.
استفاده از این حالت برای ویدئوهای هایپرلپس عالی است چون نیازی نیست آن را به چیزی تکیه دهید. نکته جالب این است که دوربین زد فلیپ زمان فعالسازی Flex Mode ویدئوهای افقی ضبط میکند، ولی باید بدانید انجام این کار ویدئو را برش خواهد زد.
کیفیت تصاویر در روز
گرچه سختافزار دوربین این گوشی شبیه به گلکسی اس 9 است ولی پردازش تصویر سامسونگ از آن زمان جا برای پیشرفت داشته است. تصاویر نهایی رنگهای کامل و خوب، دامنه دینامیک عالی و جزئیات زیاد دارند.
حالت HDR خودکار فعال میشود و نتیجه آن ترکیب نوردهیها بدون برش زدن نواحی بسیار روشن است، حتی زمانی که دوربین مستقیما به سمت خورشید قرار گرفته است.
ما متوجه شدیم گاهی اوقات تصاویر کمی بیش از حد اشباع میشوند که نتیجه آن پیکسلی شدن لبههای ساختمانها، ستونها و الگوهایی مانند آجرها و سنگفرشهای روی زمین است. تصاویری که در محیط داخل میگیرید گاهی اوقات میتوانند در نواحی تاریکتر پارازیت را نشان دهند و جزئیات میتوانند در این بخشها کاملا از دست بروند.
تصاویری که با دوربین فوق عریض میگیرید از نظر رنگ و تعادل سفید در حد دوربین اصلی هستند تا یک شروع خوب را ببینیم. تصاویر به شکل قابل توجهی ملایمتر هستند ولی به ویژه این رفتار در محیط کم نور دیده میشود چون این دوربین در مقایسه با دوربین اصلی یک دریچه دیافراگم تیرهتر دارد.
کیفیت تصاویر در شب
کیفیت دوربین زد فلیپ در شب کمی اوضاع را خراب میکند. گوشیهای هوشنمند سال قبل از حسگرهای با دقت بالاتر استفاده میکنند که به کمک فناوری ترکیب پیکسل نتیجه عکاسی با کیفیتتر در شب است.
گرچه زمان استفاده Night View نوردهی طولانی به شکل قابل توجهی سطح جزئیات و کیفیت رنگ تصاویر را بهتر میکند ولی به نظر ما دوربین در تلاش است از نوردهی روشنتر استفاده کند که نتیجه آن ظاهر غیرطبیعی بعضی از تصاویر است.
تصاویری که با دوربین فوق عریض در شب میگیرید طبق انتظار جزئیات کمتری دارند. گرچه مانند زمان عکاسی در روز ثبات بین کیفیت تعادل سفید و رنگها را با دوربین اصلی میبینیم.
استفاده از حالت Night View عملکرد دوربین فوق عریض در شب را به مراتب بهتر میکند. جزئیات شفافتر هستند و خطوط در سراسر صحنه ظاهر تمیزتری دارند.
تصاویر پرتره
گلکسی زد فلیپ مجهز به ماژول زمان پرواز سه بعدی نیست، بنابراین نحوه محاسبه عمق برای استفاده از افکت بوکه اطراف سوژه کاملا به بخش نرمافزاری بستگی خواهد داشت. گرچه به کمک بخش نرمافزاری برای تغییر ظاهر تصویر پرتره خود کارهای زیادی باید انجام شود.
سامسونگ همیشه در دوربین خود قابلیت صاف کردن چهره را لحاظ کرده است و میتوانید شدت آن را زمان عکاسی پرتره تغییر دهید. همچنین میتوانید نوع محو بودن تصویر و همچنین مقدار آن را تنظیم کنید.
افکت بوکه اطراف سوژه یقینا در حالت پیشفرض قانعکننده است. خطوط مصنوعی ایجاد شده زمان استفاده از سایر افکتهای Live Focus جدا از Color Point کمی بیشتر مشخص هستند و زمان انتخاب این گزینه دوربین به خوبی رنگ سوژه را حفظ میکند.
دوربین جلو
دوربین جلو این گوشی دو حالت دارد: یک حالت تمام نما و دیگری برش. نمای برش خورده به صورت پیشفرض فعال است و زمانی که تعداد چهرههای داخل قاب بیشتر شود حالت نمای عریضتر فعال میشود.
این رفتار جالب است چون در هر دو حالت تصاویر 10 مگاپیکسل ثبت میشوند. بنابراین دوربین نمای برش خورده را افزایش اندازه میدهد به جای این که به صورت پیشفرض نمای کامل را به کاربر نشان دهد.
در مورد کیفیت تصاویر سلفی باید بگوییم خارقالعاده نیستند، اما خصوصیات چهره را صاف میکنند. دامنه دینامیک و همچنین رنگها و رنگ پوست واقعا خوب هستند. سطح جزئیات نیز بسیار خوب است.
زمان استفاده از حالت Live Focus زمانی که نور به اندازه کافی باشد یک خط بوکه قانعکننده اطراف سوژه شکل میگیرد و سوژه از پس زمینه به آشکاری جدا میشود. مانند دوربین اصلی میتوانید از هر گونه حالت بوکه برای یک افکت تاثیرگذارتر استفاده کنید.
گرفتن سلفی با نمایشگر ثانویه
گوشی گلکسی زد فلیپ سامسونگ به کاربر اجازه میدهد با هر کدام از دوربینهای اصلی عکس سلفی بگیربد. دو مرتبه فشار دادن دکمه پاور دوربینهای عقب را باز میکند و نمایشگر ثانویه یک نمایش زنده از دوربین را نشان میدهد.
قابلیت خوبی است اما نسبتهای تصویر دوربین و نمایاب همخوانی ندارند، بنابراین تنها میتوانید از این نمایاب برای این استفاده کنید که مطمئن شوید صورتتان در قاب است. به شما اجازه نمیدهد بالا و پایین را ببینید.
از آن جایی که عملا زمان گرفتن این نوع سلفیها دوربین را به صورت عمودی میگیرید، دوربین بدون توجه به جهتی که آن را گرفتید تصویر را به یک نسبت تصویر 1:1 برش خواهد زد. این اتفاق زمان عکاسی سلفی از طریق نمایشگر ثانویه رخ میدهد و راهی برای تغییر آن ندارید.
تصاویر سلفی که با دوربین اصلی میگیرید به مراتب از تصاویر دوربین داخلی بهتر است. جزئیات به مراتب بیشتر هستند، در حالی که رنگها به شکل آشکاری شفافتر بوده و دامنه دینامیک عالی دارند.
با توجه به برش زیاد این دوربین از طول بازو، تنها ممکن است بتوانید در قاب سه نفر را جا دهید. حالا اگر میخواهید زمانی که گوشی بسته است نیز با دوربین فوق عریض عکس سلفی بگیرید امکان آن وجود دارد. برای انجام این کار باید زمانی که نمایاب باز است روی نمایشگر ثانویه یک ضربه آهسته بزنید.
گرچه استفاده از این دوربین برای این کار خود جای سوال دارد و باید بررسی کنید چه تعداد نفر را میخواهید در قاب جا دهید.
زاویه ایدهآل برای گرفتن تصاویر سلفی با دوربین فوق عریض با نگه داشتن گوشی در یک زاویه 45 درجه به سمت بالا، گرفتن آن به سمت خودتان یا گروهی از دوستانتان است.
دوربین فیلمبرداری
دوربین اصلی 12 مگاپیکسل میتواند حداکثر ویدئوهای 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه (حتی دوربین جلو نیز این قابلیت را دارد!) بگیرد، ولی دوربین فوق عریض محدود به فیلمبرداری با نرخ 30 فریم بر ثانیه برای هر دو دقت فول اچدی و 4K است.
چند حالت فیلمبرداری وجود دارد که بین آنها Super Steady Video سامسونگ نیز دیده میشود. پیشفرض این حالت روی دقت فول اچدی است و تنها با دوربین فوق عریض میتوان با آن فیلم گرفت. یک حالت Night Hyperlapse video نیز وجود دارد که امکان ضبط فیلمهای هایپرلپس از چراغ ماشینهایی که در حال عبور از بین یک قاب هستند را فراهم میکند.
امکان فیلمبرداری در حالت Flex Mode نیز وجود دارد و حتی میتوانید نسبت تصویر را برای عکاسی با نسبت عریض 16:9 زمانی که گوشی به طرف بالا روی سطح صاف قرار گرفته است، معکوس کنید.
کیفیت ویدئوهای 4K واقعا خوب است. دامنه دینامیک عالی است و پوششهای گیاهی ظاهر خوبی دارند. فوکوس خودکار روی سوژه قفل میشود و بدون دلیل برای فوکوس جستجو نمیکند.
امکان ضبط فیلمهای 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه نیز وجود دارد که نتیجه آن جزئیات بیشتر است گرچه پارازیت نیز مقداری به چشم میخورد. دامنه دینامیک در سراسر صحنه عالی به نظر میرسد.
ویدئوهای 4k در حالت 30fps بیتریت تقریبا 43.5 مگابیت در ثانیه دارند در حالی که در حالت 60fps مقدار آن به حدودا 72 مگابیت در ثانیه میرسد.
ویدئوهای فول اچدی نیز خوب هستند و در حالت 60 و 30fps به ترتیب بیتریت 28.2 مگابیت در ثانیه و 17.2 مگابیت در ثانیه دارند.
ما همچنین حالت Super steady video را محک زدیم. با آن که خود قابلیت لرزشگیر تصویر در این حالت عالی است ولی کیفیت کمی تحتتاثیر قرار میگیرد چون فیلمها با دوربین فوق عریض گرفته میشوند و به ویژه در محیط کم نور سطح پایین جزئیات مشهود است. همچنین باید بگوییم تنها در این حالت میتوانید فیلمهای فول اچدی با نرخ 30 فریم بر ثانیه بگیرید.
رقبا
گرچه گوشی گلکسی زد فلیپ سامسونگ از نظر طراحی و ظاهر بیهمتا است، ولی گزینههای دیگری نیز وجود دارد که با قیمت کمتر امکانات بیشتر، ماندگاری شارژ بیشتر و سختافزار دوربین بهتر دارند.
همانطور که مشخص است، تنها چیزی که Galaxy Z Flip را به یک گوشی ارزشمند تبدیل میکند نمایشگر تاشو آن است تا گوشی ظاهر جمعوجوری به خود بگیرد.
از آن جایی که تعداد گوشیهای هوشمند زیادی با نمایشگرهای تاشو در بازار وجود ندارد، گوشی جدید Motorola Razr یک گزینه است. گرچه پذیرش ابتدایی این گوشی به علت کیفیت بحث برانگیز ساخت و پایین دوربین کم بوده است.
گرچه گوشی سامسونگ در مقایسه با موتورولا 100 دلار آمریکا قیمت بیشتری دارد.
قیمت این گوشی حتی در مقایسه با مدل 256 گیگابایت آیفون 11 پرو مکس بیشتر است. اگر بحث قیمت مهم باشد، گوشی آیفون چه از نظر قیمت و چه دوربین برنده میشود.
اگر از نوآوری و اندازه جدید خوشتان میآید، مدل ابتدایی گلکسی فولد یک گزینه دیگر است. قیمت آن به مراتب بیشتر از زد فلیپ است، ولی تجربه کاملا متفاوتی با آن خواهید داشت و قابلیتهای آن بیشتر است.
اگر در حال بررسی خرید گلکسی زد فلیپ هستید، احتمالا به گوشیهای این شرکت علاقه دارید. دستگاههای گلکسی اس 10 و نوت 10 سال قبل عملکرد مشابه با زد فلیپ خواهند داشت. دو گوشی گلکسی اس 10 پلاس و نوت 10 پلاس با توجه به استفاده از چیپست اسنپدراگون 855 پلاس و 8 گیگابایت رم قدرت مشابه دارند ولی کیفیت دوربینها بهتر بوده و قیمت آنها نیز کمتر است.
اگر به دنبال خرید بهترین و جدیدترین گوشی از نظر سختافزاری هستید بدون شک گلکسی زد فلیپ بهترین گزینه نیست. این گوشی اندازه و ظاهر متفاوت و یک نمایشگر تاشو دوستداشتنی دارد ولی سختافزار دوربین جدید و نمایشگرهای با نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز سری جدید گلکسی اس 20 بیشتر نام یک گوشی پرچمدار را تداعی میکنند.
رای نهایی
چه تصمیم به خرید گلکسی زد فلیپ بگیرید چه نگیرید، همه چیز به یک سوال ختم میشود. آیا فکر میکنید نمایشگر تاشو و ابعاد جمعوجور ارزش این قیمت بالا را دارد؟ بدون شک Galaxy Z Flip یکی از متفاوتترین گوشیهایی است که در حال حاضر با مشخصات ردهبالا و نمایشگر تاشو وارد بازار شده است.
گرچه قابلیتهای این گوشی ممکن است از نظر همه قیمت 1380 دلار آن را توجیح نکند. درون و بیرون گلکسی زد فلیپ کاملا جذابیت آن را نشان میدهد. یک شکوه مهندسی که سامسونگ در آن موفق شده است در چنین گوشی سختافزار زیادی را جا دهد.
دوربین واقعا نتایج قابل قیاس با پرچمدارهای سال 2019 سامسونگ میگیرد. خبری از دوربین اختصاصی تلهفوتو نیست ولی نبود آن بهای فضای محدود داخل گوشی است. اندازه باتری یکی دیگر از موارد قربانیشده است اما حتی با آن میتوانیم کنار بیاییم.
بزرگترین نگرانی ما (جدا از قیمت) این است که گوشیهای هوشمند تاشو بیش از حد شکننده هستند. نمایشگر به راحتی خراش میافتد و هرگز نمیدانید چه چیزی قرار است داخل لولا راه پیدا کرده و آن را خراب کند و این گوشی اصلا ضد آب نیست. عملا محصولی که قیمت بسیار بالایی دارد با معایب زیاد روبرو است.
اما از طرفی باید با این حقیقت مواجه شویم افراد براساس این شاخصها این گوشی خاص را نمیخرند و به نظر ما موج اول گوشیهای تاشو این چنین خواهند بود.
چه کاربر قصد زنده کردن یاد گوشیهای تاشو صدفی را یا خرید محصول متفاوتی را داشته باشد، این گوشی چیزی است که باعث متفاوت بودن فرد در بین سایرین میشود و به نظر ما دلایل لازم برای مهر تایید برای تصمیم به خرید خود خواهید یافت.
مزایا:
- نمایشگر تاشو عالی با یک لولای جامع و سیستم محافظتی بهتر در برابر گرد و غبار
- پشتیبانی از قابلیت شارژ بیسیم و معکوس
- ظاهر و طراحی زیبا که یادآور دوران خوش گذشته محصولات تاشو است.
- کیفیت دوربین در سطح پرچمدارها
معایب:
- قیمت آن برای توجیح نوع و شکل گوشی همچنان بالا است.
- نمایشگر با وجود استفاده از UTG مستعد خراش افتادن است.
- با عینکهای آفتابی پولاریزه نمیتوانید محتوای روی نمایشگر را ببینید
- ماندگاری شارژ باتری متوسط است.
- فاقد لنز تلهفوتو
منبع: gsmarena.com