همانطور که میدانید سامسونگ چند هفته پیش در کنار اعضای جدید خانواده سری گلکسی اس 20 از جدیدترین نسل ایربادهای تمام بیسیم خود یعنی گلکسی بادز پلاس رونمایی کرد که در این مطلب قصد داریم کیفیت آنها را نقد کنیم. بنابراین تا انتها همراه روکیدا باشید.
هدفونهای واقعا بیسیم در طول سه سال گذشته جزوی از زندگی روزمره من بودهاند و به خانواده ایربادهای گلکسی سامسونگ واقعا عادت کردم که شروع آنها با مدل IconX 2018 بود و سپس به گلکسی بادز تغییر کرد.
زمانی که سامسونگ اعلام کرد مدلهای بهتر گلکسی بادز پلاس در راه هستند، هیجانزده شدم چون واقعا امیدوار بودم شرکت کرهای مشکلات اساسی را که در طول 12 ماه گذشته با نسل ابتدایی گلکسی بادز داشتم را رفع کند.
این هدفونها در سه رنگ مشکی، سفید و آبی به بازار آمدند که مدل تحت بررسی من به رنگ آبی است. استفاده از ایربادها در طول چند سال گذشته نه تنها به یک کالای مد بلکه یک ابزار صوتی تبدیل شده است، بنابراین از این به بعد باید شاهد ورود محصولات با تنوع رنگی بیشتر به بازار باشیم.
محفظ شارژ گلکسی بادز پلاس و ایربادها اندازه و طراحی مشابه با نسل قبلی دارند و حتی میتوانید آنها را تعویض کنید. تفاوت بزرگ این است که سامسونگ توانسته جای یک باتری 400 میلیآمپر ساعت را در محفظه شارژ با یک باتری بزرگتر 600 میلیآمپر ساعت عوض کند.
ایربادها نیز به جای باتری 58 میلیآمپر ساعت یک باتری بزرگتر 85 میلیآمپر ساعت دارند. سامسونگ نوید 11 ساعت بازپخش موسیقی به دنبال یک مرتبه شارژ را داده است، بنابراین من ایربادها را داخل گوشم گذاشتم و روزم را شروع کردم.
با آن که سه ساعت به راحتی به مقداری موسیقی تکنو گوش کرده بودم، متوجه شدم تست نهایت ماندگاری شارژ ایربادها با یک مرتبه شارژ واقعا مفید نیست، چه کسی باید 11 ساعت مداوم روزانه آهنگ گوش کند؟
قبول دارم، وجود سه حلقه لاستیکی در جعبه فروش (به اندازه و شکلهای مختلف برای قرارگیری راحت روی نرمههای گوش متفاوت افراد) قرارگیری بادها را روی گوش راحت میکند، ولی به نظرم منطقی نیست مدت طولانی آنها را روی گوش خود داشته باشید.
به جای آن تصمیم گرفتم سرعت شارژ را تست کنم و متوجه شدم یک تماس تلفنی یا یک گفتگوی 5 دقیقهای باعث خواهد شد پس از قرار دادن گلکسی بادز پلاس داخل محفظه شارژ تقریبا تا یک ساعت از شارژ آنها مطمئن شوم.
به عبارت دیگر، سامسونگ کاری کرده است تا هرگز خالی بودن شارژ باتری این گجت پوشیدنی را تجربه نکنید.
بزرگترین عیب مدل سال قبل گلکسی بادز کیفیت تماسهای ورودی بود و افراد آن طرف خط حتی در محیطهایی که شلوغی صدا متوسط بود صدای شما را نمیتوانستند بشنوند. باید با خوشحالی اعلام کنم سامسونگ به این مشکل رسیدگی کرده است و حضور میکروفون دوم روی جناح خارجی بادها واقعا نقش خود را نشان داده است.
هر دو میکروفون خارجی قابلیتی به اسم Beam forming دارند تا توسط آن متوجه شوند صدا از چه سمتی میآید و سپس میکروفون داخلی بهتر میتواند نقش خود را برای لغو نویز داخل مکالمه انجام دهد.
گلکسی بادز پلاس همچنین از قابلیت Ambient Sound (صدای محیطی) در طول تماسها پشتیبانی میکند. این ویژگی به شما اجازه میدهد صدای خود را طبیعیتر بشنوید، به جای این که احساس کنید کلمات در سرتان به شکل عجیبی منعکس میشوند.
تغییر مثبت دیگر این محصول افزایش کیفیت تجربه کلی کاربر است. شکایت من در مورد مدل سال قبل قابلیتهای لمسی بود که به درستی کار نمیکردند و حالا گلکسی بادز پلاس یقینا در این زمینه بهتر شدهاند.
حالا با فشار دادن بادها به جای فعال شدن صدای محیطی، سرویس اسپتیفای فعال خواهد شد. از طرفی یک ضربه آهسته و نگه داشتن آن فورا آهنگی را پخش خواهد کرد که آخرین مرتبه روی گوشی پخش کرده بودید، حتی اگر اپلیکیشن پلیر خود را روی گوشی بسته باشید.
با آن که سامسونگ با افتخار اعلام میکند +Galaxy Buds با پلتفرم iOS سازگار است، ولی دستگاههای اپل امکان استفاده از قابلیت باز کردن اسپاتیفای را ندارند. آنها همچنین گزینه بازخوانی نوتیفیکیشنها را ندارند ولی جدا از این مسائل ویژگی بهتر شده Ambient Sound و قابلیتهای لمسی جدید در اختیار هر دو پلتفرم قرار داده شده است.
گلکسی بادز پلاس همچنین در لبههای خود کنترلهای لمسی دارند به نحوی که یک ضربه آهسته روی سمت چپ صدا را کم میکند و روی سمت راست آن را افزایش خواهد داد. این قابلیت در زیر منو Labs مخفی شده است که در آن جا همچنین میتوانید سطح بالاتر صدای محیطی را از قفل خارج کنید.
Ambient Sound قابلیتی است که از الگوریتمهای هوشمندانه برای شناسایی نویز محیطی که به داخل گوش کاربر پخش میشود، استفاده میکند. در گلکسی بادز و IconX 2018 احساس کردم این قابلیت جالب کمی رباتگونه انجام میشود ولی در نسل جدید 4 سطح متفاوت حجم صدا وجود دارد تا این تجربه کمی واقعگرایانهتر باشد که سطح چهارم فوقالعاده بلند بوده و به همین دلیل مخفی است.
ویژگی منفی این ایربادهای کوچک پخش نه چندان جالب صدای باس است. گلکسی بادز نیز همین مشکل را داشتند، ولی شرکت AKG با تنظیم تیوتر و ووفر گلکسی بادز پلاس کمی وضعیت را بهتر کرده است تا حالا روی کاغذ 38% عملکرد بهتر را تجربه کنیم.
این ادعای سامسونگ از نظر آماری را واقعا نمیتوان ثابت کرد ولی واقعا حالا میتوانید باس صدا را حس کنید که تفاوت قابل توجهی با نسل ابتدایی گلکسی بادز دارد که عملا خبری از آن نبود.
یک قابلیت مهم که در +Galaxy Buds دیده نمیشود لغو فعال نویز است، به ویژه زمانی که محصولات رقبایی مانند هوآوی و اپل را میبینیم که چنین ویژگی را دارند. امیدواریم، تابستان امسال زمانی که گلکسی نوت 20 به بازار میآید یک نسخه بهروزرسانی شده از این ایربادها را بیینیم، وگرنه باید مجددا تا سال بعد صبر کنیم.
سامسونگ کیفیت صدا، باس، صدای محیطی، ماندگاری شارژ باتری و حتی لولای محفظه را بهتر کرده است. نتیجه تمامی این تغییر افزایش قیمت به 150 دلار یا 20 دلار بیشتر در مقایسه با نسل قبلی است ولی بدون شک گلکسی بادز پلاس در مقایسه با مدل سال قبل بهتر شده است.
دو تا از محبوبترین کاربرد آنها یعنی گوش دادن به موسیقی و صحبت کردن حالا کیفیت بهتری دارند تا این اختلاف قیمت ارزشش را داشته باشد.
منبع: gsmarena.com