سرویس گیمینگ ابری گوگل یعنی استادیا از زمان عرضه آن در سه ماه قبل منحصر به گوشیهای پیکسل بوده است اما این روند از این هفته تغییر میکند. از تاریخ 20 فوریه، استادیا به 14 گوشی سامسونگ، به علاوه Asus ROG Phone، ROG Phone II، Razer Phone و Razer Phone II راه پیدا خواهد کرد.
دستگاههای سامسونگ که از این سرویس پشتیبانی خواهند کرد عبارتند از اس 8، اس 8 پلاس، اس 8 اکتیو، نوت 8، اس 9، اس 9 پلاس، اس 10، اس 10 پلاس، نوت 10، نوت 10 پلاس، اس 20، اس 20 پلاس و اس 20 اولترا.
تمامی دستگاههای جدید به جز کنترلر استادیا قادر به کار با گیمپدهای بیسیم با استفاده از اتصال بلوتوث خواهند بود.
گیمپد استادیا همانطور که در گوشیهای پیکسل نیز دیده بودیم باید به دستگاه مورد نظر وصل شود. گوگل در حال کار روی یک سیستم است که به کنترلر استادیا اجازه دهد به جای اتصال استاندارد بلوتوث از طریق وایفای به مرورگرها و دستگاههای موبایل وصل شود.
در حال حاضر، این کنترلر باید از طریق سیم به کامپیوتر شخصی و لپتاپ وصل شود، گرچه از طریق کرومکست اولترا به صورت بیسیم قابل استفاده روی تلویزیون است.
آندره دورونیچف رئیس بخش تجربه گیمر استادیا گفت «این قضیه یکی از آیتمهای نقشه راه ما است که باید خیلی زود راهاندازی شود، ولی ما در واقع از یک شیوه بسیار متفاوت با کنترلر خود استفاده میکنیم، شیوهای که مستقیما از طریق وایفای به دیتاسنتر وصل میشود. این روش در واقع نیاز به اتصال بلوتوث با یک گوشی ندارد و یک روش اندکی متفاوت برای انجام کارها است و برای این که مطمئن شویم همه چیز کار میکند نیاز به کمی کار بیشتر هم روی بخش اپلیکیشن و هم کنترلر داریم.»
خبر امروز با آن که مهم است ولی همچنان یک قطره در اقیانوس اندروید است. سرویس ایکس کلاد مایکروسافت از هر دستگاه با سیستم عامل اندروید 6.0 (مارشملو) یا بالاتر و بلوتوث 4.0 یا بهتر پشتیبانی میکند.
مایکروسافت و سامسونگ همچنین نوید یک همکاری گیمینگ ابری عمیقتر در آینده را دادهاند. در همین حین، شرکت ان ویدیا سرویس استریم GeForce Now خود را که خیلی وقت است در حالت پیشنمایش قرار دارد را مجددا راهاندازی کرده است و هر گوشی هوشمند با 2 گیگابایت رم و سیستم عامل اندروید 5.0 (آب نبات چوبی) یا بالاتر میتواند از آن استفاده کند.
بدون شک، گوگل هنوز خیلی کار دارد به آنها برسد.
اخبار امروز سه هفته پس از آن به گوش رسید که یکی از کاربران ردیت گوگل را متهم کرد 40 روز پیدرپی هیچ بهروزرسانی مهمی را در اختیار کاربران استادیا قرار نداده است. در همین حین، از راهاندازی استادیا 69 روز گذشته بود.
این پست به همراه فهرستی از بهروزرسانیها و قابلیتهای وعده دادهشده بود که هنوز در استادیا دیده نمیشد و نویسنده بابت نبود بازیهای جدید و ارتباط ضعیف گوگل تاسف میخورد.
بازیکنان، هر کدام که 130 دلار برای نسخه فاندر استادیا هزینه کرده بودند هنوز منتظر قابلیتهای استریم با کیفیت 4k، پشتیبانی از گوگل اسیستنت و عملکرد بیسیم کنترلر در حالت مروگر به علاوه به اشتراکگذاری خانوادگی و یک فهرست واقعی از بازیهای جدید برای پلتفرم بودند.
این پست با نوشتههای کاربران زیادی همراه شد که تجربه خود از استادیا را مانند یک نسخه بتا میدانستند تا محصولی که کاملا در اختیار آنها قرار گرفته است.
گوگل نسبت به این مسائل واکنش نشان داد و گفت خشم بازیکنان را درک میکند ولی همه چیز به ناشران بستگی دارد تا بازیهای خود را اعلام کنند. از نظر خیلی از کاربران این جواب از زیر مسئولیت شانه خالی کردن بود تا یک جواب درست. گوگل از زمان انتشار پست ردیت چندین بهروزرسانی منتشر کرده و چند بازی جدید به استادیا اضافه کرده است که عناوین قابل توجه آنها دو بازی Panzer Dragoon و Serious Sam Collection است.
البته در کنار آن خبر امروز برای اضافه شدن گوشیهای سامسونگ، ROG و Razer را قرار دهید.
دورونیچف پیش از این که به تیم محصول استادیا بپیوندد یک مدیر محصول و رئیس موبایل در روزهای اولیه یوتیوب بود و به نظر او بین این دو سرویس شباهتهای زیادی وجود دارد.
او گفت «استادیا براساس همان زیرساختار یعنی زیرساختار گوگل ساخته شده است که در طول بیش از یک یا دو دهه اخیر توانسته درخواستهای جستجو و ویدئوهای یوتیوب میلیاردها کاربر را برآورده کند. بنابراین استادیا یکی از چیزهایی است که به نظر من در حال حاضر بدون شک میتوانیم با آن به موفقیت برسیم.»
یقینا، بازیکنان هنوز سوالاتی در مورد ثبات استادیا دارند. صنعت گیمینگ ابری در سال 2020 در حال پیدا کردن جایگاه خود است و هر سرویس از جمله استادیا، ایکس کلود و GeForce Now در این فکر هستند چطور با مشکلات آزاردهنده تاخیر و افت در کیفیت مبارزه کنند.
استادیا شروع چندان خوبی نداشت و بسیاری از نقدها و بازیکنان اولیه با مشکلات بارزی روبرو شدند. دورونیچوف توضیح داد فوقالعاده سخت است یک سرویس استریم بازی را با محیط نهایی هر کاربر وفق داد. هرگز مسئله به تنهایی دقت تصویر، نرخ فریم، سرعت اینترنت یا تاخیر نیست. او با این مشکل در حین ساخت اپلیکیشنهای موبایل یوتیوب برخورد کرد و حالا با استادیا حتی شدیدتر شده است.
او میگوید «من میتوانم شباهتهایی را با استریم ویدئو ببینم که موج قبلی رسانه بود. ما همه نوع سوالی را میپرسیدیم: چه چیزهایی یک جلسه ویدئو با کیفیت را تشکیل میدهند؟ آیا دقت است؟ آیا نرخ فریم است؟ آیا تاخیر است؟ یا تعدادی رویداد بافردهی که در جلسه بازی یا جلسه ویدئو شما وقفه میاندازد؟ به طور کلی، میخواهید سیستمی بسازید که بتواند پارامترهای اتصال را هوشمندانه مدیریت کند، یعنی شرایط کاربر نهایی را در نظر بگیرد و این شرایط شامل موارد متعددی میشود نه فقط شبکه شما.»
گوگل با استادیا به نتیجه نهایی توجه دارد. این شرکت اهداف بلندپروازانهای را برای آن در نظر گرفته است مانند استریم بی نقص با کیفیت 4K و بازیهایی که از طریق لینکها قابل اشتراکگذاری هستند و تا حالا تیر این شرکت بیشتر از هدف به خطا خورده است. گرچه، دورونیچوف یادآوری میکند از زمان راهاندازی استادیا تنها 3 ماه گذشته است.
او گفت «ما با اعلام رویای خود آن را شروع کردیم ولی طول خواهد کشید تا به آن برسیم. اشکالی ندارد. عالی است. قضیه در مورد پیشرفت اندک نیست، در مورد یک قابلیت خاص نیست. در مورد یک اظهار جسورانه و بزرگ در مورد هدفی است که به سمت آن در حال حرکت هستیم. ما بسیار با اطمینان در حال حرکت به سمت آن هستیم. بنابراین با توجه به سرعتی که در حال حاضر داریم، من خیلی به تواناییمان در ارائه قابلیتها و ارائه بیش از حد آنها مطمئن هستم.»
به عنوان حسن ختام باید بگوییم یقینا بازیکنان استادیا خوشحال خواهند شد تیم استادیا ابتدا به بخش «ارائه» عمل کند.
منبع: engadget.com