آیا شاهزاده عربستان سعودی گوشی جف بزوس را هک کرده است؟

توسط محمد امین نعمتی
3 دقیقه

آمازون سالیانه برای حفاظت فیزیکی از مدیرعامل این شرکت یعنی جف بزوس میلیون‌ها دلار هزینه می‌کند ولی اطلاعات شخصی گوشی او همیشه بیش از حد در معرض خطر قرار داشتند.

آیا شاهزاده عربستان سعودی قصد هک جف بزوس را داشته است؟

براساس گزارش جنجالی که روزنامه گاردین چاپ کرده است، بزوس قربانی هک اکانت واتس‌اپ گوشی خود شده است و احتمالا پشت این ماجرا ولیعهد عربستان محمد بن سلمان قرار دارد.

ظاهرا این اتفاق در اوایل می 2018 رخ داده است. در این تاریخ بزوس یک پیام ناگهانی از ولیعهد عربستان یا هر فردی دریافت می‌کند که کنترل حساب واتس‌اپ او را برعهده داشته است.

پیام مربوطه یک فایل ویدئویی آلوده به یک بدافزار در خود داشته است تا اطلاعات زیادی از گوشی بنیان‌گذار آمازون را در اختیار فرد مهاجم قرار دهد. اما باید اشاره کنیم در حال حاضر اکثر جزئیات دقیق‌تر این پرونده مشخص نیست.

به عنوان مثال، گاردین مشخص نکرده است چه نهادی اسناد و مدارک مربوط به این حادثه را بررسی و کشف کرده است. با آن که گزارش امروز اشاره می‌کند بخش قابل توجهی از داده‌های شخصی گوشی بزوس در نتیجه هک آن به سرقت رفته است، مشخص نیست این اطلاعات چه چیزهایی بودند.

همچنین مشخص نشده است آیا شاهزاده سعودی در انتشار این بدافزار نقش مستقیم داشته است یا نه. گزارش گاردین به ویژه اشاره می‌کند منشاء انتشار این فایل بدافزار از سوی شماره‌ تحت استفاده محمد بن سلمان بوده است ولی ناگهان با تغییر لحن گزارش خود از اشاره مستقیم به این شاهزاده 34 ساله سعودی خودداری می‌کند.

اگر این گزارش صحت داشته باشد، تلاش جسورانه دولت عرستان را نشان می‌دهد که می‌خواهد روی ثروتدمندترین فرد جهان قدرت نفوذ به دست آورد.

اما این یک روی ماجرا است چون سوالات دیگری که شکل می‌گیرد مربوط به حوادث بعد از این اتفاق می‌شود.

5 ماه پس از فرستادن پیام از سوی حساب واتس‌اپ محمد بن سلمان، جمال خاشقچی روزنامه‌نگار واشینگتن پست و منتقد دولت سعودی در استانبول به قتل رسید و فقط چند ماه بعد از آن، پیامک‌ها و تصاویری که بزوس به معشوقه‌اش یعنی مجری سابق تلویزیون لارن سانچز فرستاده بود توسط روزنامه National Enquirer چاپ شد.

گزارش گاردین اشاره می‌کند بزوس و ولیعد عربستان پیش از فرستادن این فایل ظاهرا یک گفتگو خودمانی در واتس‌اپ داشتند که البته نباید تعجب کنیم چون این مقام سلطنتی عربستان با غول دنیای اینترنت رابطه دوستانه طولانی دارد.

جدا از آن، بزوس خیلی علاقه‌مند به حفظ رابطه دوستانه با دولت عربستان بوده است. آمازون در اوایل سال 2019 تصمیم گرفت فعالیت تجارت الکترونیکی خود را در عربستان سعودی و امارات متحده گسترش دهد و همچنین دیتاسنترهای AWS را در عربستان راه‌اندازی کند.

این شرکت حتی در حال حاضر در عربستان سعودی 24 موقعیت شغلی خالی دارد که اکثر آن‌ها برای پایتخت این کشور یعنی ریاض است.

گرچه، قتل خاشقچی و هک گوشی بزوس سریعا باعث بدتر شدن رابطه بین این دو شد و با آن که گزارش امروز روی نیرنگ دولت سعودی تاکید می‌کند، ولی آمازون یا بهتر بگوییم بزوس از خیلی وقت پیش به نقش آن‌ها در این ماجرا شک داشتند.

در ماه مارس 2019، به دنبال رابطه بزوس با معشوقه‌اش که دلیل اصلی طلاق همسرش بود، رئیس بخش امنیتی آمازون «گاوین د بکر» در مطلبی که در روزنامه Daily Beast منتشر شد نوشت «بازرسان ما و چندین کارشناس با اطمینان بالا نتیجه گرفته‌اند که دولت سعودی به گوشی بزوس دسترسی داشته و به اطلاعات شخصی او دست پیدا کرده است.»

سفارت عربستان سعودی در آمریکا در واکنش به این اخبار، با انتشار یک توئیت این گزارش را «چرند» دانسته و گفته است «ما تحقیقاتی را در مورد این ادعاها شروع خواهیم کرد تا بتوانیم تمامی حقایق را به دست آوریم.»

منبع: engadget.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟