ایران چگونه می‌تواند با یک حمله سایبری آمریکا را به چالش بکشد؟

توسط ماهان سرمد

تقریباً بلافاصله پس از به شهادت رسیدن سردار قاسم سلیمانی توسط دولت آمریکا، ایران قول داده که بابت این حرکت جنایت کارانه، انتقام سختی خواهد گرفت. 

در این روزها، فضای اینترنت پر شده از این سوال آیا جنگ جهانی سوم در پیش است؟ البته ممکن است این یک نبرد فیزیکی نباشد که مردم آمریکا تصور می کنند و به خاطرش تا این حد نگران هستند. بلکه ممکن است یک جنگ سایبری در پیش باشد.

در روز جمعه، جان باتمن مسئول امنیت سایبری ایالات متحده به روزنامه واشنگتن پست گفت: “در پاسخ به ترور قاسم سلمانی، باید منتظر یک حمله سایبری گسترده از جانب ایران باشیم.”

به نظر می رسد دولت ایالات متحده با این پیش بینی موافق است.

quien era qasem soleimani el temido jefe de la fuerza quds de ir n 1213071286546644993

در روز شنبه، وزارت امنیت داخلی آمریکا یک بیانیه مربوط به تهدید تروریسم را منتشر كرد و در آن ضمن اشاره به “برنامه سایبری قدرتمند” ایران، خاطرنشان كرد كه این كشور توانایی “انجام حملات با اثرات مخرب بر علیه زیرساخت های مهم ایالات متحده” را دارد.

بنابراین، کارشناسان بر این باورند که حمله سایبری از جانب ایران احتمالاً در آینده اتفاق می افتد. اما نمی توان پیش بینی کرد چه زمان ممکن است چنین حمله ای رخ دهد.

به گفته سرجیو کالتاگیرون، مسئول شرکت امنیت سایبری Dragos، اگر ایران حمله سایبری علیه ایالات متحده را آغاز کند، خیلی ها از جمله شهروندان عادی هم احتمالاً مورد هدف قرار می گیرند.

طبق اظهارات این فرد در مصاحبه با خبرگزاری ام آی تی تکنولوژی: وقتی کشورها حملات سایبری را شروع می کنند، بسیاری از افراد از جمله نظامی ها و غیر نظامی ها مورد حمله قرار می گیرند. در حال حاضر به نظر می رسد غیر نظامی ها و مردم بی گناه در سراسر جهان، از جمله مردم ایران و مردم آمریکا تحت تأثیر این حملات قرار خواهند گرفت.

البته این که اثرات حمله سایبری ایران تا چه اندازه ویرانگر خواهد بود جای بحث دارد.

ایران و ایالات متحده سالهاست که مشغول جنگ سایبری هستند. طبق گزارش ها، ایالات متحده از ویروس های رایانه ای برای اختلال در تأسیسات غنی سازی هسته ای ایران و زیرساخت های نفتی ایران استفاده کرده است. در مقابل، طبق گزارش ها هکرهای ایرانی مسئول حمله سایبری بودند که دولت آتلانتا در جورجیا را فلج کرد. البته در طی این حملات سایبری، مردم عادی با مشکلی مواجه نشدند.

1bef9bd0 cb54 11e9 afbb 41ba524c604d

این احتمال وجود دارد که ایران بتواند سیستم های کنترل تصفیه‌خانه های آب یا شبکه های برق آمریکا را هک کند. اما این حمله سایبری بسیار پیشرفته تر از قبل خواهد بود.

جو اسلویک از مدیران ارشد Dragos در مصاحبه با خبرگزاری ام آی تی تکنولوژی گفت: این امر می تواند از نظر تحمل، پایداری و هدفمندی طولانی مدت، به مرور زمان تشدید شود. 

علاوه بر این، یکی از مزایای حمله به یک دشمن در فضای مجازی در مقایسه با روش های قدیمی، مثلاً پرتاب بمب بر روی آنها، این است که دنیای دیجیتال فرصت بیشتری برای مخفی کردن منبع حمله فراهم می کند.

در حالت ایده آل، شما باید دشمن خود را آزار دهید بدون اینکه آنها بدانند که شما مسئول این حمله بودید و قصد تلافی کردن دارید. اگر ایران به دنبال انتقام باشد، بعید است که به حمله سایبری مخفیانه راضی شود.

کریس مزرول، همکار برنامه سیاست خارجی موسسه بروکینگز، به خبرگذاری Wired گفت: “از میان برداشتن یک فرمانده عالی‌رتبه مانند قاسم سلیمانی یک اقدام خطرناک بود که نیاز به یک پاسخ گویی عمومی دارد. حملات سایبری، این امکان را به آن‌ها می دهد که بلافاصله نشان دهند که بیکار نشسته اند. اما گمان نمی کنم که پاسخ آن ها به همین جا ختم شود. ”

 

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

دیدگاهی بنویسید