بهترین گوشی‌های دهه گذشته – قسمت اول

توسط ماهان سرمد

بهترین گوشی‌‌های ده سال اخیر کدامند؟ تغییر و تحولات دنیای تلفن همراه در طی ده سال گذشته بیشتر از هر زمان دیگری بوده است. در حالی که با این دهه گذشته و رویداد‌های مهم فناوری آن خداحافظی می‌کنیم، قصد داریم نگاهی بیندازیم به برخی از گوشی‌های تاثیرگذار، نه تنها پرفروش‌ترین‌ها بلکه گوشی‌هایی که پیشرفت های اساسی را در سخت افزار، نرم افزار و تجربه کاربری ارائه دادند.

Phones of the decade

 

نوکیا N8 – آوریل 2010

نوکیا N8 یک غول با شکوه بود که در سال 2010 وارد بازار شد. در آن زمان کمتر تلفن همراهی پیدا می‌شد که قابلیت‌های این گوشی را داشته باشد. از هر جنبه‌ای به آن نگاه کنیم، نوکیا N8 آخرین پرچمدار سیستم عامل سیمبین به شمار می‌رود. باید گفت که سیستم عامل سیمبین با این گوشی از دنیای تلفن‌های همراه خداحافظی کرد. از این جهت، بدون شک این گوشی یک گجت تاريخي به شمار می‌رود. همچنین، از محبوبیت گسترده این گوشی هم نباید غافل شد.

Phones of the decade

از سیستم عامل معروف سیمبین در آن زمان که بگذریم، نوکیا N8 بسیاری از جنبه‌های مدرن تلفن‌های هوشمند را دارا بود، که در نمای بیرونی یکپارچه دستگاه می درخشد. صفحه نمایش امولد و نسبتاً بزرگ با توجه به استانداردهای آن دوران، سخت‌افزار قدرتمند با گزینه های ارتباطی فراوان و تمرکز روی وب و قابلیت‌های چند‌رسانه ای و البته بهترین دوربین در زمان خود، این گوشی را به یکی از جذاب‌ترین‌های آن دوران تبدیل کرده بود.

اپل آیفون 4 – ژوئن 2010

اپل آیفون 4 یک گوشی آیفون فوق‌العاده بود. آیفون 4 اولین گوشی اپل با یک دوربین واقعی بود (پیش از آن، دوربین‌های آیفون بیشتر به یک جوک شباهت داست). این اولین آیفون با قابلیت فیلمبرداری HD و اولین آیفون با نمایشگر رتینا بود (که در آن زمان سروصدای زیادی به پا کرده بود). این اولین بار بود که اپل از ترکیب فلز و شیشه در تولید گوشی استفاده کرده بود. اولین آِیفون بود که می‌شد برای صفحه اصلی آن از تصاویر پس‌زمینه استفاده کرد. در نهایت، اولین آیفون بود که قابلیت حذف صداهای اضافی را داشت و بسیاری از قابلیت‌های دیگر.

اما همه این ویژگی‌های برجسته به کنار، آیفون 4 در زمان خود بی‌رقیب بود. در آن زمان هیچ رقیبی ظرافت و جذابیت این گوشی را نداشت. نزدیکترین رقیب آن، یعنی گلکسی S سامسونگ کاملاً پلاستیکی بود، فاقد فلاش LED بود و بسیار کند و پر از لگ بود (تا جایی که یک برنامه به نام “از بین بردن لگ با یک کلیک” برای آن ساخته شده بود).

Phones of the decade

برگ برنده دیگر آیفون 4 در آن زمان اپ استور اپل بود که انگار قرن‌ها از اندروید مارکت جلو‌تر بود و بازی‌های بسیار با کیفیتی برای انتخاب در آن وجود داشت.

آیفون 4 اولین آیفون بود که آیفون را به وسیله ای ویژه و جادویی برای میلیون‌ها نفر از مردم تبدیل کرد. جالب اینجاست که اگر امروز هم این گوشی را در دست بگیرید احساس خاصی به شما دست خواهد داد. 

ال جی اپتیموس 2X

ال جی اپتیموس 2X اولین تلفن هوشمند در جهان است که از یک پردازنده دو هسته ای استفاده کرد. این موضوع حتی باعث شد این گوشی در کتاب رکورد‌های گینس ثبت شود. این گوشی از پردازنده دو هسته ای Nvidia Tegra 2  با کورتکس A9 با سرعت یک گیگاهرتز و تراشه گرافیکی GeForce بهره می‌برد.

optimus

این چیپست از همه پردازنده‌های رقیب قدرتمندتر بود. حتی برخی نت بوک‌های مجهز به  پردازنده Atom شرکت اینتل یارای رقابت با آن را نداشتند. تمام این قدرت پردازش به روش های دیگری نیز مورد استفاده قرار گرفت. این موضوع باعث شد تا ال جی اپتیموس 2X اولین تلفن هوشمند باشد که بتواند ویدئوها را با وضوح 1080p ضبط کند (البته تنها با سرعت 24 فریم در ثانیه، که همین سرعت هم در زمان خود شگفت انگیز بود).

سامسونگ گلکسی S2

با تلاش‌های سامسونگ در آن سال‌ها، سامسونگ گلکسی S2 را باید مهم‌ترین تلفن هوشمند دانست که پایه و اساس موفقیت اندروید را برای این شرکت رقم زد. از حق نگذریم، این گوشی واقعاً خوب بود و همه چیزهایی را که یک کاربر در سال 2011 به آن نیاز داشت در اختیارش می‌گذاشت و شاید حتی بیشتر. از صفحه نمایش بزرگ 4.3 اینچی سوپر امولد گرفته تا اولین چیپست اگزینوس، دوربین اصلی 8 مگاپیکسلی و NFC اختیاری، سامسونگ گلکسی S2 هیچ چیز کم نداشت.

Phones of the decade

 

احتمالاً مهمترین ویژگی S2 به پردازنده آن مربوط می‌شود. جایی که برای اولین بار با پردازنده‌های اختصاصی این شرکت آشنا شدیم. اگزینوس 4210 دارای دو هسته با کورتکس A9 با فرکانس فوق‌العاده 1.2 گیگاهرتز بود. تراشه Mali-400MP4 نیز عملیات گرافیکی این دستگاه را بر عهده داشت، که در آن دوران بسیار سریع بود.

این پردازنده در دوران خود غوغا کرده بود و همه رقیبان را کنار زده بود. این پردازنده بعدها در گلکسی نوت N7000 قدرتمند هم مورد استفاده قرار گرفت. پردازنده‌های اگزینوس هنوز هم در برخی گوشی‌های این شرکت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سامسونگ گلکسی نوت – اکتبر 2011

به طور معمول، وقتی یک فناوری می‌میرد، مرده باقی می‌ماند و به دنیای مدرن باز نمی‌گردد. مثلاً شما دیگر تلویزیون‌های آنالوگ را نمی‌بینید. استفاده از قلم استایلوس برای گوشی‌ها تقریباً منسوخ شده بود. اما سامسونگ با گلکسی نوت این وسیله را بازگرداند و روش استفاده از آن را از نو تعریف کرد. با همین گوشی بود که واژه‌ای تحت عنوان “فبلت” به دنیای تکنولوژی وارد شد تا فاصله بین گوشی و تبلت را پوشش دهد. این گوشی به یک صفحه نمایش غول‌پیکر 5.3 اینچی مجهز بود. البته فراموش نکنیم که یک سال پیش از آن، کمپانی دل یک تبلت با صفحه نمایش 5 اینچی را به بازار عرضه کرده بود. پس باید قبول کنیم که چنین صفحه‌ای برای یک گوشی در آن زمان بسیار بزرگ به نظر می‌رسید.

Phones of the decade

دیجیتایزر فعال با حساسیت به فشار و ردیابی دقیق این امکان را فراهم می کند که از قلم (به اصطلاح S Pen) برای دست نویس و نقاشی همانند کاغذ استفاده شود. مردم می توانند ایده های خود را ترسیم کنند، اسناد را حاشیه نویسی کنند یا یادداشت های ساده بردارند.

با تمام این تفاسیر، مهمترین تاثیر سری نوت بر دنیای فناوری اندازه صفحه نمایش بود. اگر این سایز صفحه نمایش در ابتدا مورد تمسخر خیلی‌ها قرار گرفته بود، موجب شد تا در سال‌های بعد سایز گوشی‌ها به طور قابل توجهی افزایش پیدا کرد. حذف حاشیه صفحه، تغییر نسبت تصویر و اتفاقات خنده داری که برای دوربین‌های سلفی رخ داد، همگی دست به دست هم دادند تا امروز صفحه های بسیار بزرگی را بر روی تلفن‌های هوشمند شاهد باشیم.

نوکیا 808 PureView – فوریه 2012

نوکیا 808 PureView تا اواخر سال گذشته رکورد بالاترین مگاپیکسل را با عدد 41 در اختیار داشت. سنسور آن هنوز هم بزرگترین سنسور بر روی تلفن‌های همراه است. سنسور 1/1.2 اینچی را با سنسور 1/1.33 اینچی گوشی 108 مگاپیکسلی سامسونگ مقایسه کنید.

 

Phones of the decade

این تلفن واقعاً از زمان خود جلوتر بود. این گوشی دارای یک سنسور قدرتمند با زوم اپتیکال هوشمند بدون از دست دادن کیفیت تصویر بود. چیزی که تازه در حال رایج شدن است. جذابیت‌های این گوشی به عکس برداری ختم نمی شود. وجود دو میکروفون در این گوشی صداها را با بهترین کیفیت صوتی ممکن ضبط می کرد. همچنین صفحه نمایش امولد این گوشی از لحاظ دید در نور مستقیم خورشید بی نظیر بود. نوکیا 808 PureView یک شاهکار تمام عیار بود.

نکسوس 4 – اکتبر 2012

سال‌ها پیش از این که کسی عبارت “قاتل پرچمداران” را ابداع کند، محصول مشترکی از ال جی و گوگل به نام نکسوس 4 با همین هدف روانه بازار شد. این گوشی در ابتدا با قیمت 300 دلار در روزهای پایانی سال 2012 عرضه شد و تا نیمه سال 2013 به حدود 200 دلار رسید. فراموش نکنید که این گوشی با صفحه نمایش 720p، پردازنده اسنپ‌دراگون S4 Pro و دوربین 8 مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری 1080p همانند گوشی ال جی اپتیموس G عرضه شد، که قیمت بسیار بالاتری (مانند تمام پرچمداران آن زمان) داشت.

Phones of the decade

نکسوس 4 از زمان خود جلو‌تر بود. این تلفن یکی از اولین گوشی‌هایی بود که از شارژ بی سیم بهره می‌برد و قسمت پشتی آن دارای یک الگوی سه بعدی قطبی بر روی شیشه پشت بود که با نور تغییر رنگ می‌داد. با این وجود، برای رسیدن به چنین قیمت مناسبی سازندگان مجبور شدند قید پشتیبانی از 4G LTE را بزنند (راهی غیر رسمی برای فعال کردن آن وجود داشت، اما فقط در یک شبکه کار می کرد).

سونی اکسپریا Z – ژانویه 2013

سونی سال هاست که در حال تولید دستگاه‌هایی نوآور است و سونی اکسپریا Z یکی از آنهاست. هنگامی که این گوشی رونمایی شد، تعداد کمی از گوشی‌ها دارای بدنه مستحکم و مقاوم در برابر گرد و غبار و آب بودند. این چیزی فراتر از تلفن های مقاوم در برابر ضربه مانند کاترپیلار بود. امروزه تقریباً تمام پرچمداران در برابر گرد و غبار و آب مقاوم هستند. Phones of the decade

 

در ژانویه 2013، تعداد کمی از گوشی‌ها دارای صفحه نمایش 1080p بودند. هرچند که در ماه‌های بعد شرایط تغییر کرد. طراحی مستطیلی با حاشیه های باریک Xperia Z از زمان خود جلوتر بود. Xperia ZL این طراحی را به اوج رساند و موفق شد با یک دوربین سلفی عجیب و غریب (در حاشیه پایین، چیزی که دوباره با Mi Mix دیدیم)، چندین میلی متر از ابعاد خود را کم کند.

اچ تی سی One M7 – فوریه 2013

اچ تی سی و  گوشی‌های پرایم. هر چقدر از فراموش شدن این سری گوشی‌های استثنایی حسرت بخوریم کم است! اچ تی سی One M7 اولین گوشی هوشمند سری One نبود. اما اکنون که سال‌ها از عرضه آن می‌گذرد، انگار اولین بود. این گوشی دارای بدنه یکپارچه فلزی بود که همه گوشی‌های دیگر به جز گوشی‌های اپل را از نظر طراحی خجالت زده می‌کرد. این کمپانی بخشی از صفحه نمایش درجه یک Super LCD را برای قرار دادن بلندگوهای استریوی کوچک خود، که در یک کلام کم‌نظیر بودند، قربانی کرد.

کیفیت این بلندگو‌‌ها هر کسی را شیفته خود می‌کرد و اچ تی سی One M7 همان گوشی بود که آرزوهای عاشقان موسیقی را برآورده کرده بود.

Phones of the decade

یکی از ایرادات One M7 دوربین آن بود. یک دوربین 4MP به رغم استفاده از فناوری فوق العاده UltraPixels، جزئیات مورد نیاز یک پرچمدار 2013 را ثبت نمی کرد.

نوکیا Lumia 520 – فوریه 2013

نوکیا لومیا 520 تا مدت‌ها محبوب‌ترین گوشی با سیستم عامل ویندوزفون بود. این گوشی با پرچسب قیمت 200 دلار عرضه شد و به سرعت به قیمت 100 دلار رسید (و در مواردی حتی به 50 دلار هم رسید). این گوشی از رابط کاربری مترو با سرعت بالا و بسیار روان بهره می‌برد. که اگر در یک گوشی اندرویدی از چنین سخت افزاری استفاده می‌شد به سختی می‌شد با لگ‌های فراوان از ان استفاده کرد. مسیریابی با راهنمای صوتی رایگان برای یک کشور هم به ارزش‌های این گوشی افزوده بود. این ارزان‌ترین برنامه مسیریابی روی هر نوع گوشی در آن دوران بود.

Phones of the decade

در اواسط سال 2014، مایکروسافت گزارش داد که 12 میلیون گوشی لومیا 520 فعال شده اند. اگر یک دلیل در دنیا وجود داشته باشد که به خاطر آن دلمان برای سیستم عامل ویندوز‌فون تنگ شود، آن دلیل تنها این گوشی ارزان، توانمند و قابل اعتماد است.

اپل آیفون 5c – سپتامبر 2013

در سپتامبر 2013، اپل نه یک آیفون بلکه دو آیفون را معرفی کرد که تحولی عظیم در سیاست‌های عرضه و قیمت‌گذاری این شرکت به شمار می‌رفت. آیفون 5c اولین آیفون مقرون به صرفه بود. البته استفاده از حرف c از واژه cheap گرفته نشده بود بلکه از واژه color گرفته شده بود. اپل معتقد بود وجود چهار رنگ جدید در کنار قیمت ارزان‌تر می‌تواند فروش خوب این گوشی را (به ویژه در کشور‌های در حال توسعه) تضمین کند. البته اوضاع آن طور که اپل می‌خواست پیش نرفت.

Phones of the decade

با نگاهی به آیفون 5c به یاد می‌آوریم که اپل به موفقیتی که آرزویش داشت نرسید. اما می توان ادعا کرد که آیفون XR که جانشین این گوشی به حساب می‌آید بسیار خوب عمل کرد. از همه مهمتر، 5c اولین رویداد عرضه چندین آیفون را در طی یک سال رقم زد، سنتی که تا به امروز ادامه داشته است.

اپل آیفون 5s – سپتامبر 2013

در حالی که آیفون 5c نتوانست به فروشی که اپل امیدوار بود دست یابد، آیفون 5s نه تنها فروش خیلی خوبی داشت، بلکه مسیر این صنعت را به کل عوض کرد.

آیفون 5 همان چیزی بود که آیفون 5 باید داشته باشد. نه تنها یک تغییر عمده در طراحی بلکه در فناوری نیز یک جهش بزرگ به شمار می‌رفت. در واقع، این اولین گوشی بود که از پردازنده 64 بیتی بهره می برد. پس از این گوشی، دو سال طول کشید تا کوالکام بتواند تراشه Snapdragon 820 را با پردازنده 64 بیتی منتشر کند.

The best phones of the decade - part 1

اما این پایان ماجرا نیست. آیفون 5s اولین آیفونی بود که با Touch ID همراه بود. تاچ آیدی نامی با شکوه برای حسگر اثر انگشت بود. حسگر اثر انگشت پیش از آن نیز در لپ تاپ‌ها و گوشی‌ها وجود داشت. اما این اپل و آیفون 5s بود که این قابلیت را به یک روند معمول تبدیل کرد. مردم عاشق راحتی تاچ آیدی بودند. تا جایی که جایگزین آن یعنی فیس آیدی هم نمی تواند موفقیت آن را تکرار کند.

اما صبر کنید، هنوز یک چیز دیگر باقی مانده ! آیفون 5s حالت پانورامای HDR را معرفی کرد. یکی از ویژگی‌هایی که خیلی‌ها عاشقش شدند. عکس های پانورامای آیفون 5s با بافت مناسب، دامنه پویای عالی و وضوح بسیار بالا (برای زمان خود) در صنعت پیشرو بودند. در حالی که هنوز در مورد دوربین صحبت می کنیم، باید یادآور شویم که آیفون 5s باعث فراگیر شدن فلاش LED دوگانه شده بود.

بله درست است، آیفون 5s تأثیر شگرفی بر فناوری گوشی‌های هوشمند گذاشت و هنوز هم بسیاری از طرفداران اپل در سرتاسر جهان عاشق این گوشی هستند. دلیل دیگر این محبوبیت پشتیبانی بلند مدت اپل از این گوشی بود. چرا که حتی تا سال 2018 هم این شرکت برای آن به‌روزرسانی جدیدی را منتشر کرده بود. یعنی 5 سال بعد از عرضه اولیه این گوشی.

ال جی G2 – سپتامبر 2013

دقیقاً مانند بسیاری از دستگاه های دیگر در این لیست، ال جی G2 هم جزء تلفن های هوشمند دوران دیگری است. بدون شک، این گوشی بیشترین همخوانی را با سیاست‌های این شرکت داشت. شرکت ال جی در بازار بسیار عالی عمل می‌کرد و سعی داشت نوآوری های فراوانی را وارد دنیای گوشی های هوشمند کند. یکی از این نوآوری‌ها استفاده از دکمه های ولوم و پاور در پشت گوشی بود. خصیصه ای که موفق شد به یک ایدئولوژی چیدمان تبدیل شود، که امروز بسیاری از طرفداران به شدت دلشان برای آن تنگ شده.

 

The best phones of the decade - part 1

اما LG G2 چیزی فراتر از متفاوت بودن بود. این گوشی به طور کلی عالی بود و نسبت به رقبای دوران خود مانند Galaxy S4 سامسونگ ارزش خرید بسیار بیشتری داشت. سخت افزار قدرتمند این گوشی توسط یک باتری 3000 میلی آمپر ساعتی پشتیبانی می شد که در آن زمان یک باتری عالی به شمار می رفت. این گوشی همچنین به یک صفحه نمایش 5.2 اینچی IPS مجهز بود. این اندازه برای صفحه نمایش در آن زمان بسیار مناسب بود و جزء باریک‌ترین حاشیه‌ها به شمار می‌رفت. نکته قابل توجه این که ال جی در آن دوران تأکید داشت که G2 راحت ترین گوشی برای در دست گرفتن است.

موتورولا Moto G – نوامبر 2013

در روزهای اول، اندروید با مشکلات زیادی دست و پنجه نوم می‌کرد. بسیاری از بازیگران این عرصه سعی می‌کردند با آزمون و خطا تیری در تاریکی بیاندازند تا شاید به هدف بخورد. گوشی اندرویدی ارزان قیمت به معنای یک تجربه بد بود. در چنین شرایطی، اولین نسخه از موتورولا Moto G با حرف و حدیث‌های فراوان وارد بازار شد.

Phones of the decade

ضعیف‌تر کردن سخت افزار به سمت ضروریات، به طور حساب شده روی Moto G انجام شد. اما انقلابی ترین قسمت ماجرا، رام اندروید خالص بود که به طرز شگفت انگیزی باعث شد تجربه ای قابل قبول از یک سخت افزار نسبتاً ضعیف حاصل شود.

این اتفاق مبارک باعث شد که سازندگان بفهمند که چطور می‌شود یک گوشی ارزان قیمت اندرویدی با بهترین عملکرد تولید کرد. به لطف به به‌روزرسانی های مکرر گوگل و اصرار مداوم به یک تجربه ناب و روان، خط تولید Moto G تا چندین سال به عنوان یکی از به صرفه ترین گوشی‌های اندرویدی مورد توجه قرار گرفت.

سونی اکسپریا Z1 Compact – ژانویه 2014

بعد از اینکه گلکسی نوت شور و شوقی مضاعف برای صفحه نمایش بزرگ به پا کرد، کمبود تلفن های گران قیمت با اندازه کوچک به شدت حس می‌شد. اگر می خواستید یک تلفن کوچک داشته باشید، مجبور بودید به گوشی‌های میان رده یا حتی ارزان قیمت اکتفا کنید. یا این که باید به سراغ آیفون 5s می رفتید.

Phones of the decade

سونی اکسپریا Z1 Compact سعی کرد تا برخلاف جهت حرکت آب شنا کند. صفحه 4.3 اینچی کوچکتر از هر چیزی بود که در پرچمداران اندرویدی دیده می‌شد. این گوشی از هر نظر یک پرچمدار تمام عیار به حساب می‌آمد. همان تراشه Snapdragon 800، همان دوربین 20.7 مگاپیکسلی و همان قابلیت ضدآب بودن برادر بزرگتر یعنی Xperia Z1 در این گوشی بود. متأسفانه، سونی در زمینه ساخت پرچمداران کوچک تنها بود. البته اخیراً شاهد رقبایی مانند Pixels و Galaxy S e هستیم.

وان پلاس وان – آوریل 2014

اصطلاح قاتل پرچمداران اولین بار برای این گوشی استفاده شد. قیمت آن برای مدل 64 گیگابایتی فقط 350 دلار بود که در آن زمان شگفت انگیز بود. این گوشی از کاستوم رام سیانوژن 11 مبتنی بر اندروید استفاده می کرد. مشخصات این گوشی شامل اسنپ‌دراگون 801، 3 گیگابایت رم و دوربین 13 مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری 4K، و بلندگوی دوگانه بود که با رنگ سفید جذابی عرضه شده بود.

Phones of the decade

البته این گوشی به عنوان یک محصول نسل اول دارای مشکلاتی بود که نیاز به اصلاح داشت. ال سی دی ساخته شده JDI آن از مشکل رنگ زرد رنج می برد و از کنتراست کم برخوردار بود. باتری آن در حالت آماده به کار ضعیف بود. از همه جلب‌تر، برای خرید این گوشی به یک دعوت نامه نیاز داشتید!

وان پلاس وان از همان ابتدای کار تأثیر قابل توجهی را ایجاد کرد و بستر مستحکمی را برای این شرکت ساخت تا بتواند تا به امروز گوشی های قابل قبولی را به بازار عرضه کند.

ال جی G3 – مه 2014

نمایشگر همیشه نکته اصلی در ساخت گوشی های هوشمند بوده است. نمایشگر ضعیف در یک گوشی خوب می تواند همه چیز را خراب کند. اما در مورد ال جی G3 شرایط فراتر از انتظار بود. در حالی که G3 اولین گوشی با نمایشگر QHD نبود (این عنوان متعلق به ویوو Xplay 3S است)، G3 اولین تلفن هوشمند موجود بود که از صفحه نمایش 2560×1440 با تراکم پیکسلی 538 ppi بهره می‌برد.

Phones of the decade

آیفون 6 پلاس – نوامبر 2014

در ابتدای سال 2014، بزرگترین صفحه نمایش آیفون هنوز 4 اینچ بود اما این کمپانی سرانجام با انتشار آیفون 6 وارد بازار گوشی‌های دارای صفحه نمایش بزرگ شد. این رویداد یک تغییر مهم در اصول طراحی اپل بود. همچنین، این اولین باری بود که اپل یک مدل را با دو اندازه مختلف عرضه می‌کرد.

 

Phones of the decade

آیفون 6 پلاس با صفحه نمایش 5.5 اینچی اولین آیفون بود که وضوح تصویرش به 1080p می رسید. همچنین اولین باری بود که اپل OIS را روی دوربین های خود قرار داد. این گوشی یک باتری 2،915 میلی آمپر بسیار خوب داشت (طبق استانداردهای اپل در آن زمان)  که عملکردی عالی را به نمایش می‌گذاشت.

اپل مدت‌ها در مورد عرضه آیفون با صفحه نمایش بزرگ مردد بود، اما مسئله فقط صفحه نمایش بزرگتر نبود. حالت چشم انداز هوشمند و قابلیت تقسیم صفحه نمایش، گامی دیگر در جهت نابود کردن تبلت های کوچک بود و امروزه iPad Mini به ندرت مورد توجه اپل و طرفداران است. بد نیست در اینجا به مشکل خم شدن این گوشی هم اشاره ای داشته باشیم. البته این مسئله هم مانع خریدن آیفون از جانب هواداران نشد.

سامسونگ گلکسی نوت اج – نوامبر 2014

سامسونگ شرکتی عظیم متشکل از بخش های مختلف است. بسیاری از آنها روی اجزای الکترونیکی حاشیه ای تمرکز می کنند. گاهی اوقات حس می کنیم تلفن های سری Galaxy فقط بهانه ای برای سامسونگ است که بتواند توانایی مهندسی خود را محک بزند.

سامسونگ گلکسی نوت اج اولین گوشی با پنل انعطاف پذیر بود. این فقط یک دستگاه برای نشان دادن قدرت مهندسی این شرکت بود، اما به حدی طرفدار پیدا کرد که سامسونگ تصمیم گرفت آن را مانند گوشی‌های دیگرش به فروش در سطح جهانی برساند.

Phones of the decade

امروزه بیشتر پرچمداران دارای نمایشگرهای منحنی دوگانه هستند که با فناوری توسعه یافته برای نوت اج ممکن شده است. شیائومی Mi Mix Alpha یک طرح بسیار افراطی است که صفحه را به پشت خود می پیچاند. صفحه های تاشونده اولین قدم برای توسعه چیزی بود که امروز می بینیم. تلفن های دارای قابلیت تا شدن.

این‌ها مهمترین گوشی‌هایی بود که در نیمه اول دهه عرضه شد. در روزهای آتی با روکیدا همراه باشید. به زودی با قسمت دوم برمی گردیم!

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

دیدگاهی بنویسید