فهرست عنوانها
گوگل چند وقتی است لپتاپهای کرومبوک خود را میسازد، ابتدا دو مدل از کرومبوک پیکسل وارد بازار شدند و سپس پیکسلبوک در سال 2017 به آنها پیوست.
هر سه آنها لپتاپهای عالی بودند ولی یک عیب بزرگ داشتند: قیمت آنها فوقالعاده زیاد بود. صحبت در مورد 1000 دلار یا بیشتر است، آن هم زمانی که اکثر کرومبوکها قیمت 500 دلار یا کمتر داشتند.
حالا امسال با ساخت لپتاپ جدید Pixelbook Go به عرصه رقابت برگشته است ولی برای اولین مرتبه این شرکت قصد ندارد کیفیت مطلق را برای توجیح قیمت دستگاه خود در اختیار کاربران قرار بگذارد.
بلکه غول دنیای اینترنت این مرتبه تلاش کرده است کرومبوکی بسازد که همه بتوانند از آن استفاده کنند و قیمت کمی داشته باشد به نحوی که قیمت Pixelbook Go از 649 دلار شروع میشود که 350 دلار از نسل ابتدایی پیکسلبوک کمتر است. با وجود این هنوز باید قیمت زیادی برای یک دستگاه کرومبوک بپردازید. ولی به اندازه کافی شرکتهای دیگری هستند که در حال حاضر در این محدوده قیمتی کرومبوکهای ممتازی وارد بازار کرده باشند.
Pixelbook Go بدون شک قدرت رقابت با هر کرومبوک دیگر موجود در بازار را دارد. ولی متاسفانه، گوگل در تلاش برای کاهش قیمت، بسیاری از قابلیتهای ممتاز نسل ابتدایی پیکسلبوک را فدا کرده است. سوال این جا است آیا این اقدام ارزش لازم را داشته است یا نه.
ارزانترین کرومبوک گوگل تا به امروز یک لپتاپ کامل قدرتمند است. جذابیت آن در حد نسل ابتدایی پیکسلبوک نیست و گوگل برای کاهش قیمت کیفیت بعضی چیزها را کاهش داده است (بارزترین آنها نمایشگر است). اما Pixelbook Go ویژگیهای ابتدایی یک لپتاپ خوب را دارد و باید برای اکثر افراد کافی باشد.
سختافزار
تمامی دستگاههای قبلی با سیستم عامل کروم گوگل سختافزار و مشخصات ممتازی داشتند. گوگل در Pixelbook Go اندکی فرمول ساخت لپتاپهای خود را تغییر داده است. این دستگاه کیفیت ساخت خوبی دارد و بی ارزش حس نمیشود، نکتهای که نمیتوانیم در مورد سایر کرومبوکها بگوییم. ولی عملا، جذابیت آن در سطح نسل قبلیاش نیست.
این مدل ظاهر ساده یک لپتاپ با طراحی صدفی را با یک نمایشگر لمسی 13.3 اینچ با دقت فول اچدی و یک رنگ ساده مشکی دارد و جز روی گوشه درب لپتاپ که لوگوی کوچک G حک شده است، نوشته دیگری روی آن دیده نمیشود.
این لپتاپ همچنین با یک رنگ صورتی با رنگ روشن مرجانی در زیر آن عرضه شده است ولی طراحی تمام مشکی آن بدون شک شیکتر است. (طرفداران دهه گذشته مکبوک مشکی رنگ باید راضی شده باشند)
بدون توجه به رنگ باید بگوییم مدل Go کیفیت ساخت خوب و محکمی دارد ولی هیچ کدام از عناصر برجسته طراحی که در نسل ابتدایی پیکسلبوک وجود داشت را نمیبینیم. این لپتاپ از نسل قبلی خود ضخیمتر است، گرچه وزن آن یکسان و 1.04 کیلوگرم است.
به عنوان منتقد این لپتاپ دلم برای جنبههای زیبایی شناختی مدل ابتدایی به ویژه درب شیشهای و آلومینیومی آن که طراحی گوشیهای پیکسل گوگل را تداعی میکرد تنگ شده است.
مدل Go یک طراحی اقتصادی و عملکردی دارد که میتوانید تحسین کنید ولی با هیجانانگیز بودن فاصله دارد.
یک عنصر طراحی جدید و نه چندان خوشایند در Pixelbook Go دیده میشود و آن قسمت برآمده زیرین است. زمانی که تصاویر این لپتاپ را دیدم، تصور کردم این برآمدگیها یک ماده نرمتر و متفاوت با منیزیم باشد که در سایر قسمتها استفاده شده است.
تصور من این بود تمام بخش پایینی این لپتاپ یک کیفیت پلاستیکی محکم مانند قسمت زیرین اکثر لپتاپها دارد. ولی در حقیقت، این بخش از جنس همان فلز سخت سایر قسمتها ساخته شده است. گوگل میگوید که به این دلیل این برآمدگیها را طراحی کرده است تا به دست گرفتن لپتاپ یا بیرون آوردن آن از کاور سادهتر باشد ولی واقعا نمیتوانم بگویم این طراحی مشکلی که با سایر دستگاهها داشتم را رفع میکند.
گوگل یقینا طراحی این لپتاپ را به عنوان راهی برای کاهش هزینهها ساده کرده است و بنابراین این مرتبه برخلاف مدل ابتدایی پیکسلبوک شاهد نبود قابلیتهای برجستهای هستیم، به عنوان مثال این لپتاپ قابل تبدیل نیست و بنابراین حالت تبلت حذف شده است.
همچنین امکان استفاده از قلم Pixelbook Pen در آن وجود ندارد. نمیتوانم بگویم دلم برای آنها تنگ شده است، چون هرگز طرفدار لپتاپهایی که سعی میکنند تبلت نیز باشند نبودم و PixelBook Pen نیز آن قدر مفید نبود.
نکتهای که بیشتر من را نگران کرد انتخاب گوگل در بخش نمایشگر بود. هر دو پیکسلبوک و تبلت ناامیدکننده Pixel Slate سال گذشته بهترین نمایشگرهایی داشتند که میتوانستید تجربه کنید. به ویژه نسبت تصویر طویلتر پیکسلبوک ابتدایی را دوست داشتم و هر دو دستگاه دقت بالاتری از پنل نمایش با دقت فول اچدی مدل Go داشتند.
منظور این صحبتها بد بودن نمایشگر این لپتاپ نیست ولی نسبتا غیر جذاب است. دقت فول اچدی یک نمایشگر 13.3 اینچی به معنای 166 پیکسل در هر اینچ است که از عدد 235 پیکسل در هر اینچ نسل ابتدایی پیکسلبوک و عدد خیرهکننده 293 پیکسل در هر اینچ Pixel Slate به مراتب کمتر است.
گوگل یک مدل از این لپتاپ را با نمایشگر با دقت 4k عرضه کرده است ولی برای تصاحب آن باید پیشرفتهترین مدل این لپتاپ را بخرید که قیمت هنگفت 1399 دلار را دارد.
اما جنبه خوب ماجرا حواشی به مراتب باریکتر اطراف نمایشگر این مدل به نسبت مدل ابتدایی آن است، ولی با وجود این من هنوز نمایشگر با حجم پیکسل بیشتر و نسبت تصویر طویلتر را به نمایشگر Pixelbook Go ترجیح میدهم.
با آن که نمایشگر اندکی مایوسکننده است ولی گوگل در صفحه کلید کم نگذاشته است. تجربه تایپ در نسل ابتدایی پیکسلبوک عالی بود و مدل Go تقریبا به همان خوبی است.
توصیف دقیق تفاوت بین آن دو سخت است ولی کلیدها در زمان تایپ آن حس نرم بودن قبل را در خود ندارند. با این حال، فضای بین آنها کافی است و صدای آنها به خوبی آهسته است تا اگر تجربه کار با صفحهکلید با فاصله کم بین کلیدهای مکبوک را داشته باشید عاشق این صفحهکلید شوید.
از سوی دیگر در مورد ترکپد فقط باید بگوییم قابل قبول است. زیر انگشتان من به نوعی سفت حس شد و اسکرول کردن به اطراف به روانی که دوست داشتم نبود. عملکرد آن بد نیست و به آن عادت میکنید ولی بدون شک تاچپدهای بهتری وجود دارند.
در زمان استفاده
با آن که گوگل در بخش طراحی بعضی عناصر را حذف کرده است ولی Pixelbook Go هنوز جزو قدرتمندترین کرومبوکهای موجود در بازار است. مدل پایه این لپتاپ از نسل هشتم پردازنده Core m3 اینتل به همراه 8 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی استفاده میکند و مدل تحت بررسی من یک پردازنده Core i5 و 128 گیگابایت حافظه داخلی داشت.
قیمت این مدل 849 دلار است و مشخصات قابل مقایسهای با پیکسلبوک 999 دلاری دارد. ای کاش مدل پایه را امتحان کرده بودم تا ببینیم گوگل سطح عملکرد یک محصول 650 دلاری را در چه حدی قرار داده است.
جای تعجب ندارد که پردازنده Core i5 اینتل با 8 گیگابایت رم برای سیستم عامل کروم کافی است. لپتاپ Pixelbook Go بدون هیچگونه مشکل بارزی از انجام کارهای روزمره من برآمد که عبارتند از گردش در اینترنت با باز کردن چندین تب، کار با اپلیکیشنهای Tweetdeck، Hangouts، اسلک، Todoist، Google Keep و ترلو به همراه گاهی یکی دو اپلیکیشن اندرویدی.
اپلیکیشنهای لایتروم ادوبی، نتفلیکس، یوتیوب موزیک و چندین بازی نیز اکثرا به خوبی اجرا شدند گرچه بازپخش موزیک گاهی با مشکل «حافظه کم» روبرو شد که آزاردهنده بود.
نکته قابل توجه این است این مشکل زمان استفاده از یوتیوب موزیک به عنوان یک تب مرورگر رخ نمیداد. به عبارت دیگر به این عقیده خودم بیشتر ایمان میآورم که اپلیکیشن اندرویدی روی سیستم عامل کروم زمانی که یک جایگزین تحت وب برای آنها وجود دارد ارزش استفاده را ندارند.
به طور کلی، به نظر من برای اکثر افراد مشخصات پایه این لپتاپ کافی است و کاربران حرفهای میتوانند مدل 849 دلاری تحت بررسی من را بخرند. گوگل همچنین یک مدل 999 دلاری را با دو برابر رم بیشتر یعنی 16 گیگابایت رم میفروشد، در حالی که مدل 1399 دلاری که اشاره کردم یک پردازنده Core i7، 16 گیگابایت رم، 256 گیگابایت حافظه داخلی و یک نمایشگر با دقت 4K دارد.
با آن که از نمایشگرهایی با این کیفیت لذت میبرم ولی به نظرم ارزش این مقدار پول را ندارد.
Pixelbook Go همچنین در بخش باتری به خوبی دوام میآورد که در نسل ابتدایی نکته ضعف آن بود. در تست بازپخش ویدئو ما، این لپتاپ پیش از این که باتریاش تمام شود 13.5 ساعت دوام آورد.
این آمار یک ساعت طولانیتر از ادعای 12 ساعت خود گوگل با «استفادههای مختلف» است. متاسفانه، هرگز به این عدد 12 ساعت نرسیدم ولی باتری آن روزانه بیشتر از هشت ساعت دوام آورد که یقینا نسبت به مدل ابتدایی پیکسلبوک یک پیشرفت است.
یک مشکل عجیب که داشتم بهروزرسانی نشدن درست شاخص باتری بود. عددی که نشان میداد همان درصد شارژی بود که دستگاه زمان روشن شدن از حالت خواب داشت و تا زمانی که مجددا به این حالت نرود یا به شارژ زده نشود تغییر نمیکرد.
گوگل تایید کرده است این مشکل یک باگ در نسخه فعلی سیستم عامل کروم است و در زمان عرضه دستگاه بهروزرسانی خواهد شد. این شرکت همچنین تایید کرده است که فارغ از این مشکل باتری درست کار میکند و این باگ تنها یک مشکل نرمافزاری است.
رقبا
دهها کرومبوک در بازار وجود دارد که مدل Go را میتوانید با آنها مقایسه کنید از دستگاههای ارزان 200 دلاری (با مشخصات مشابه) گرفته تا پیکسلبوک خود گوگل که در سال 2017 به بازار آمد و هنوز قیمت 1000 دلار یا بیشتر دارد.
با وجود این، شاید نزدیکترین رقیب به Pixelbook Go، محصول Chromebook Flip C434 ایسوس باشد. این لپتاپ مانند مدل پایه Go یک پردازنده m3 اینتل، نمایشگر با دقت فول اچدی، 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی دارد. اما قیمت آن یعنی 579 دلار کمتر بوده و از طرفی ضخیمتر و سنگینتر است.
محصول ایسوس یک لولا 360 درجه دارد ولی با توجه به وزن بیشتر از 1.36 کیلوگرم آن هرگز به دنبال استفاده از این لپتاپ در حالت تبلت نبودم.
سپس به کرومبوک ردهبالای ایسر یعنی Chromebook 13 CB713 میرسیم. با پرداخت 800 دلار لپتاپی با پردازنده نسل هشتم Core i5، یک نمایشگر با دقت بالاتر (2256 در 1504 پیکسل)، 8 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی خواهید خرید. گرچه این کرومبوک مانند Chromebook Flip در مقایسه با Pixelbook Go بزرگتر و سنگینتر است.
از طرفی پیکسلبوک نسل ابتدایی هنوز به عنوان یک انتخاب جایگزین وجود دارد ولی قیمت آن در مقایسه با مدل تحت بررسی من 150 دلار بیشتر است، با آن که همان مقدار رم، حافظه داخلی و پردازنده i5 را دارد (گرچه نسل هفتم است در مقایسه با مدل نسل هشتم در Go).
با پرداخت پول بیشتر یک طراحی باریکتر، جمعوجورتر، با یک ترکپد بهتر و یک نمایشگر به مراتب شارپتر به دست خواهید آورد. همچنین از Pixelbook Pen پشتیبانی میکند و یک لولای شیک 360 درجه دارد.
جمعبندی
بررسی Pixelbook Go در مقایسه با مدل ابتدایی پیکسلبوک یا Pixel Slate به مراتب سادهتر است. با یک لپتاپ استاندارد، آشنا و تقریبا کسلکننده روبرو هستیم. اما به جای این که فکر کنید سیستم عامل کروم در یک تبلت تبدیلپذیر کار میکند یا نه یا بخواهید 1000 دلار صرف یک لپتاپ ممتاز کنید، کرومبوک Pixelbook Go یک دستگاه ساده و بدون طراحی برجسته است. قیمت آن به ویژه اگر مدل تحت بررسی من را بخرید همچنان پایین نیست ولی قیمت کرومبوکهای ممتاز امروزی بیشتر در محدوده 600 تا 800 دلار قرار دارد و حالا گوگل محصولی در اختیار دارد که از نظر قیمت و همچنین کیفیت میتواند با رقبا رقابت کند.
درست است، میتوانید کمتر از قیمتی که گوگل روی محصول خود گذاشته است یک کرومبوک بخرید. ولی اگر فکر میکنید کرومبوک میتواند کامپیوتر اصلی شما باشد و برایتان پرداخت کمی هزینه بیشتر برای یک دستگاه باریک، سبک، با سختافزار خوب مشکلی ندارد، Pixelbook Go نیازهای شما را برآورده خواهد کرد.
مزایا:
- صفحه کلید عالی
- عمر باتری و عملکرد خوب
- پلتفرم سیستم عامل کروم پایدار و قدرتمند است.
- طراحی سبک و باریک با کیفیت ساخت محکم
معایب:
- طراحی به خوبی نسل ابتدایی پیکسلبوک نیست.
- عملکرد ترکپد روان نیست.
- اندکی برای یک کرومبوک قیمت بالایی دارد.
- نگاه به آن کمی کسلکننده است.
منبع: engadget.com