زمانی که اسم گوشی گلکسی +S10 سامسونگ را میشنوید چه چیزی در ذهن شما تداعی میشود؟ بدون شک این گوشی یک دستگاه عالی است ولی آیا بهترین گوشی هوشمند سامسونگ تا به امروز به شمار میرود؟ یا فقط نسل بعد S9+ سال قبل است؟ اگر به دنبال پاسخ این سوالات میگردید، اجازه دهید از یک دیدگاه دیگر نیز به این قضیه بنگریم: آیا واقعا میتواند در آن واحد هر دو آنها باشد؟
9 سال پس از تولید سری گوشیهای هوشمند پرچمدار سامسونگ یعنی گلکسی اس، شاهد حضور +S10 در بازار هستیم تا با نمایشگر Infinity بدون بریدگی حفرهای خود، حواشی کوچکتر اطراف نمایشگر، سیستم دوربین سهگانه در عقب و یک زبان طراحی سختافزاری همیشه در حال تغییر که همچنان آشنا به نظر میرسد مجددا دنیای موبایل را متحول کند.
به محض روشن کردن این گوشی با یک رابط کاربری جدید و اصلاح شده در کنار اندروید پای روبرو میشوید تا از خود بپرسید آیا +S10 واقعا دستگاه مهمی برای سامسونگ به شمار میرود یا فقط محصولی مشابه با سایرین است؟
بدون شک میتوانیم بگوییم این گوشی همچنان بهترین محصول غول کرهای است. البته اگر پشتیبانی از شبکه 5G را در نظر نگیرید. چون به زودی گلکسی نوت 10 عرضه میشود و شکوه +S10 را از آن میدزد و این سوال را در ذهن ما به وجود میآورد: چه اتفاقی میافتد اگر +S10 را چند ماه پس از عرضه آن بخرید؟
آیا همچنان شاه دنیای موبایل است حتی با آن که پسر عموی آن از سری نوت با مشخصات بهتری وارد این عرصه شده است؟ یا کاربرانی که الزاما به قلم S-Pen توجهی نمیکنند حتی با آن که به نیمه دوم سال جاری رسیدهایم و محصولات جدیدتری به بازار آمده است بهتر است همچنان +S10 را انتخاب کنند؟
کارشناسان روکیدا مدت زمان زیادی را با این گوشی سر کردند و قصد دارند در این نقد مفصل افکار خود را در مورد زندگی روزانه با گلکسی +S10 در اواسط سال 2019 بیان کنند.
ما ویژگیهای بی همتای این گوشی را بررسی میکنیم و به شما میگوییم تجربه مالکیت این گوشی در این بازه زمانی همچنان با توجه به قیمت بالای این گوشی ارزشمند است یا نه. بنابراین تا انتهای این مطلب جذاب همراه ما باشید.
طراحی گوشی گلکسی اس 10 پلاس
سامسونگ پس از عرضه خانواده اس 9 به بازار که از نظر طراحی نمای جلو به شکل ترسناکی شبیه به مدلهای اس 8 بودند و باعث دردسر افراد در تشخیص این دو از یکدیگر شد، امسال پرچمدار خود را با طراحی متفاوتی وارد بازار کرده است.
این گوشی به اندازهای که متوجه شوید بزرگ است، ولی نه آن قدر بزرگ که ندانید یک محصول سامسونگ را در دست گرفتید.
نمایشگر سوپر امولد جدید Infinity همچنان خمیده است و با آن که حواشی اطراف آن کم شده است ولی حاشیه پایینی در مقایسه با بالایی به شکل بارزتری بزرگتر است، بنابراین یک ظاهر غیرمتقارن شکل گرفته است که در یک گوشی میان رده قابل بخشش است ولی برای گوشی با این قیمت نمیتوان بهانهای داشت.
به هرحال، اگر قصد دارید در بحث قیمت شانه به شانه با اپل رقابت کنید، توجه به چنین جزئیاتی باید در اولویت قرار گیرد به ویژه این که هر دو شرکت سامسونگ و اپل از پنلهای امولد ساخت شرکت Samsung Display استفاده میکنند.
جای تعجب ندارد طرفین این گوشی جنسی از فلز دارد که در مدل تحت بررسی سفید رنگ ما میدرخشند، در حالی که پنل پشتی همچنان شیشهای است.
از سال گذشته ترند جدیدی که در طراحی پنل پشتی شیشهای در دنیای گوشیهای هوشمند میبینیم استفاده از تزئین سطحی گرادیان (تغییر رنگ پنل در نور) است و سامسونگ با استفاده از رنگهای کمتر محافظکارانه با احتیاط به آن نزدیک شده است.
این شرکت هنوز از طراحی تمام گرادیان استفاده نکرده است، شاید به این دلیل که کاربران ممکن است با دیدن محصول سامسونگ به یاد رقبایی مانند هوآوی بیافتند که با محصولات آنر خود به این نوع طراحی معنا بخشید.
مدل سفید رنگ این گوشی یک جلوه مروارید مانند در خود دارد، بنابراین بسته به نحوه برخورد نور به پنل پشتی بازتابهای جالبی (اکثرا نارنجی رنگ) خواهید دید، ولی برخلاف بعضی از مدلهای هوآوی در تشخیص رنگ اصلی مشکلی نخواهید داشت.
بدون شک این گوشی به علت استفاده از شیشه لیز است ولی به شکل تعجببرانگیزی و خلاف انتظار ما مقدار آن بسیار کم است.
برای اکثر افراد خرید یک قاب یک راه محافظت از یک سرمایهگذاری هزار دلاری است، ولی اگر میخواهید از گلکسی +S10 بدون یک قاب استفاده کنید، بدون شک برخلاف بعضی دیگر از گوشیها امکان آن وجود دارد (بخواهیم مثال بزنیم پرچمدار جدید سونی اکسپریا 1 به ذهن میآید).
در مدل سفید رنگ، لک انگشت عملا به جا نمیماند و این یک عامل دیگر است که باعث میشود تصمیم به استفاده از این گوشی بدون قاب بگیرید. در مورد سایر دستگاههای دارای پنل پشتی شیشهای باید بگوییم لک انگشت حتی پس از چند دقیقه استفاده کوتاه کاملا مشخص است و بنابراین اگر از ظاهر آنها خوشتان نمیآید باید همیشه یک پارچه نخی به همراه خود داشته باشید.
تعداد دوربینهای عقب +S10 در مقایسه با نسل قبلیاش بیشتر است ولی به همان شکل بیشتر توی ذوق میزند. با آرایش دوربین بزرگ و عریض روبرو هستیم و از طرفی اندکی برآمده است.
جالب است، عریض بودن جایگاه دوربینها چند مزیت دارد: این گوشی اگر زمانی روی یک سطح سخت بگذارید صاف قرار میگیرد و به سادگی از دستتان لیز نمیخورد.
حسگر اثرانگشت از پنل عقب حذف شده است چون حالا موقعیت آن به زیر نمایشگر تغییر کرده است ولی لوگوی سامسونگ همچنان بخشی از نیمه بالای عقب گوشی را به خود اختصاص داده است تا جا برای برچسب سازمانهای رگلاتوری که با لیزر در بخش پایین حک شدهاند باز شود که به سختی نیز دیده میشوند.
اما مجددا باید بگوییم استفاده از یک لوگو با آرایش عمودی در مرکز میتوانست یک ایده بهتر از نظر تقارن باشد ولی افسوس سامسونگ ظاهرا اصلا به این قضیه اهمیت نمیدهد و فقط به نحوه خمیدگی ورقههای شیشه داخل بدنه فلزی در جلو و عقب دقت داشته است.
اسپیکرهای استریو این گوشی کاملا خیرهکننده هستند و به خوبی زمانی که بخواهید یک فیلم پخش کنید به خدمت شما میآیند. گرچه این امکان وجود دارد به سادگی با دست خود اسپیکر انتهایی را به دلیل مکان آن بپوشانید، ولی ظاهرا این بهترین نوع طراحی در دنیایی است که هدف اصلی شرکتهای تولیدکننده موبایل حذف حواشی اطراف نمایشگر است.
اگر طرفدار موسیقی هستید کیفیت این اسپیکرها خوب است ولی نبود صدای با کیفیت باس حس میشود. بلندی حجم صدا برای هر چیزی کافی است ولی در شلوغترین محیطها شاید کمی به مشکل بر بخورید.
با آن که دکمه بیکسبی به حیات خود ادامه داده است ولی در واقع دیگر بدترین دکمه روی یک پرچمدار سامسونگ نیست. این افتخار این دفعه به دکمه پاور داده شده است که به شکل عجیبی در سمت راست به مقدار زیادی به سمت بالا رفته است.
به عبارت دیگر، اگر راست دست هستید، هرگز در زمان گرفتن طبیعی دستگاه نمیتوانید با انگشت شست خود آن را لمس کنید.
گرفتن گوشی در دست، کیفیت ساخت
با آن که نمایشگر 6.4 اینچی این گوشی ممکن است نشان ندهد ولی به آسانی میتوانید با یک دست با گلکسی +S10 کار کنید، به ویژه اگر دستهای بزرگتری دارید.
ما متوجه شدیم گوشیهایی که تقریبا یا زیر 75 میلیمتر عرض دارند در محدودهای قرار میگیرند که اکثر افراد با یک دست میتوانند از آنها استفاده کنند که این گوشی جزو آنها قرار میگیرد.
از طرف دیگر وزن +S10 کمی بالا است ولی نه آن قدر که اذیت شوید، حتی اگر مدت زمان زیادی از آن استفاده کنید.
کیفیت ساخت به قدری ممتاز است تا قیمت این گوشی در هنگام عرضه را توجیح کند و نیازی به گفتن نیست که به هیچ وجه در بخشهای مختلف گوشی هیچ درزی را نمیبینید و کل ساختار آن به شکل بی نظیری محکم حس میشود.
حتی در پایین گوشی درگاه 3.5 میلیمتری هدفون به چشم میخورد، گرچه اگر به شایعات استناد کنیم این آخرین پرچمدار سامسونگ با این پورت است.
+S10 پس از مدت طولانی استفاده دوام خود را به خوبی حفظ کرد و به هیچ وجه اثری از فرسودگی در آن ندیدیم و توجه داشته باشید ما برای آن قاب نخریدیم.
طراحی جدید ولی با وجود این بسیار آشنا است و سامسونگ تصمیم گرفته است از رقبای اندرویدی خود مستقیما چیزی را تقلید نکند و ایدههای خود را به کار بگیرد.
در دست گرفتن گوشی +S10 تجربه عالی است و کیفیت ساخت بی نظیر آن باعث میشود بگوییم بدون شک با خرید آن یک گوشی هوشمند کاملا ممتاز به دست خواهید آورد.
کیفیت نمایشگر، تنظیمات گوشی گلکسی اس 10 پلاس
از نظر کیفیت، نمایشگر سوپر امولد Infinity داخل گوشی گلکسی اس 10 پلاس در حال حاضر در بین تمامی گوشیهای هوشمند بهترین است. نگاه به آن لذت خاصی دارد و شرایط نور محیطی اصلا مهم نیست چون محتوای این نمایشگر حتی در نور مستقیم خورشید خوانا است.
به طور خلاصه بخواهیم بگوییم، از نظر دیدن محتوا بر روی نمایشگر این گوشی هیچ وقت با مشکل روبرو نخواهید شد.
سامسونگ امسال از تعداد حالات نمایشگر پرچمدار خود کاسته است که تغییر خوشایندی است چون تعداد انتخابهای شما را به شکل چشمگیری ساده میکند. حالت پیشفرض Vivid نام دارد که اگر از رنگهای با سطح اشباع بالا خوشتان میآید میتوانید از آن استفاده کنید و اگر دقیقترین رنگها را میخواهید ببینید باید نمایشگر را روی حالت طبیعی (Natural) قرار دهید.
در این حالت همچنین میتوانید به صورت خودکار رنگ را مدیریت کنید که براساس محتوایی که به آن نگاه میکنید از پوشش رنگی sRGB به DCI-P3 تغییر میکند.
علاوه بر این در حالت Vivid یک اسلایدر نقطه سفید نیز وجود دارد، بنابراین اگر اشباعسازی بیشتر رنگ بدون مشکل رنگهای سفید با ته مایه آبی رنگ میخواهید، میتوانید دمای رنگ را به سمت گرم تنظیم کنید.
دقت پیش فرض این دستگاه کاملترین دقتی که توانایی رسیدن به آن دارد نیست و این قضیه باعث ایجاد سوال در ذهن میشود. اگر تعداد کاربران زیادی وجود دارند که از مقدار بسیار کم صرفهجویی در باتری به دنبال پایین آوردن دقت نمایشگر لذت میبرند، پس سامسونگ میتوانست به سادگی بدون این که دقت پیش فرض نمایشگر را روی فول اچدی پلاس قرار دهد به کاربران خود توجه میکرد و گزینهای برای انتخاب دقت پایینتر از +QHD لحاظ میکرد.
به هرحال، با خرید این گوشی یک نمایشگر زیبا و با دقت بالا نصیبتان میشود و استفاده نکردن از پتانسیل کامل این زیبایی از لحظهای که دستگاه را از جعبه فروش بیرون میآورید، زیاد منطقی به نظر نمیرسد.
علاوه بر این، کاربرانی که واقعا به تنظیم دقت اشاره شده نمایشگر اهمیت میدهند، بدون شک میتوانستند اگر لازم بود تنظیمات نمایشگر را پیدا کنند و تغییر دهند.
از طرف دیگر دلیل این تصمیم میتواند این باشد که سامسونگ مطمئن است اکثر افراد تفاوت در تراکم پیکسل را متوجه نمیشوند، اما این موقع دوباره این سوال شکل میگیرد چرا از ابتدا این شرکت کرهای یک نمایشگر با دقت بالا انتخاب کرده است؟ فقط برای این که با برگه مشخصات این گوشی پز دهد؟
چون با یک پنل امولد روبرو هستیم، جای تعجب ندارد قابلیت Always On Display به چشم میخورد که به بهترین شکل عمل میکند. میتوانید آن را برنامهریزی کنید تا در زمانهای خاصی فعال و غیرفعال شود و تقریبا مانند هر چیز دیگری در یک گوشی سامسونگ کاملا قابل شخصیسازی است.
استفاده از آن برای دیدن سریع زمان، نوتیفیکیشنهایی که منتظر رسیدگی شما هستند و آهنگ در حال پخش مفید است.
به طور کلی نمایشگر گوشی اس 10 پلاس سامسونگ فوقالعاده و یکی از بهترین نمایشگرهایی است که برای یک گوشی هوشمند انتخاب شده است. قابلیت تنظیم خودکار روشنایی صفحه اکثر اوقات کار میکند ولی اگر حس کردید مشکلی وجود دارد همیشه میتوانید به صورت دستی نور صفحه را تنظیم کنید و گوشی هر گونه تنظیمات شما را به یاد خواهد سپرد و در آینده زمانی که در معرض همان حجم نور محیطی قرار گیرد، خودکار از آن استفاده خواهد کرد.
خمیدگی ها
با آن که در سالهای اخیر سامسونگ دائما از خمیدگیهای کنار نمایشگرهای پرچم دار خود (بیشتر در سری نوت تا اس) کاسته است، ولی باز هم وجود دارند با تمام بخشهایی که در بر میگیرند.
این ظاهر زیبا با محتوای روی نمایشگر که انگاری از حواشی آن بیرون میزنند هنوز منظره زیبایی است، ولی با توجه به این که رقبا روزبهروز بیشتر از پنلهای امولد حاشیه خمیده استفاده میکنند، دیگر این نوع طراحی حاشیه امن برتری سامسونگ نسبت به رقبا نیست.
معایب این نوع طراحی همچنان وجود دارد یعنی: درخشش نور که از لبه ها بسته به نحوه برخورد نور به طرف نمایشگر میآید و البته لمس تصادفی این بخشها که ناشی از برخورد کف دستی است که با آن گوشی را گرفتید.
نادیده گرفتن لمس کف دست در گوشی +S10 خوب است ولی میتوانست بهتر باشد، بنابراین احتمالا باید دائما نحوه گرفتن گوشی در دست را تغییر دهید تا تصادفا لبههای آن را لمس نکنید، به ویژه اگر گوشی قبلی شما لبههای خمیده نداشته است.
استفاده از یک قاب برای گوشی به این قضیه کمک میکند، بنابراین اگر این کار را انجام دهید استفاده از گوشی قابل تحملتر میشود، گرچه به همراه این تصمیم نکته منفی دیگر لبههای خمیده مشخص میشود یعنی: قابها لبههایی دارند که تنها از بالا و پایین گوشی هنگام افتادن آن محافظت میکنند، بنابراین در این نوع طراحی در مقایسه با زمان استفاده از یک نمایشگر معمولی پوشیده شده با «شیشه دو بعدی» نمایشگر گوشی بیشتر مستعد آسیب است.
دوست داشتیم بگوییم این طراحی است که به مرور زمان خود را با آن وفق میدهید، ولی حتی پس از چندین و چند هفته کار با گوشی +S10، این مشکل گاهی اوقات واقعا روی اعصاب ما بود.
بدون شک سلیقههای افراد متفاوت است و ممکن است به دلیل دوست داشتن چنین ظاهری با این قضیه دوست داشته باشید کنار بیاید همانطور که ما کنار آمدیم.
نمایشگر حفرهای گوشی گلکسی اس 10 پلاس
خیلی طول کشید تا سامسونگ با ترند استفاده از نمایشگرهای با بریدگی عادت کند ولی امسال تصمیم گرفت کلا طراحی متفاوتی را در پیش بگیرد. این مرتبه، دو دوربین جلو در یک حفره داخل نمایشگر در گوشه بالا سمت راست آن قرار گرفتند.
این حفره با وجود این شبیه به یک بریدگی است ولی نتیجه آن یک فضای نمایش کوچک بین حفره و حاشیه بالایی است. ما مطمئن نیستیم این نوع طراحی جالب است یا نه، به ویژه با توجه به موقعیت حفره که از مرکز دور است.
همانطور که میتوانید انتظار داشته باشید، نتیجه این نوع طراحی جابهجایی تمامی آیکونهایی است که در سمت راست نوار وضعیت قرار میگیرند به مرکز است که ظاهر عجیبی به وجود میآورد. قبول داریم با گذشت زمان افراد زیادی به این قضیه عادت میکنند ولی سایر افراد مانند ما که هوش کمتری دارند از روی عادت به گوشه بالا سمت راست نمایشگر برای نگاه سریع به اتصالات و درصد شارژ باتری نگاه میکنند.
در این گوشی موقعیت آنها مانند همیشه نیست، بنابراین باید نگاه خود را هر مرتبه به سمت چپ ببرید.
واقعا داریم فکر میکنیم چرا این حفره نمیتوانست مرکز باشد تا در نتیجه آن تشخیص طرفین چپ و راست نوار وضعیت ساده شود.
حسگر اثرانگشت گوشی گلکسی اس 10 پلاس
با آن که سامسونگ هنوز از تمامی جدیدترین ترندهای دنیای موبایل استفاده نکرده است (به عنوان مثال دوربینهای سلفی پاپآپ)، ولی گوشی گلکسی اس 10 پلاس مجهز به حسگر زیر نمایشگر است. این حسگر از نظر سرعت و عملکرد حتی با جدیدترین بهروزرسانیها در بهترین حالت متوسط است.
سایر شرکتهای اندرویدی از حسگرهای اپتیکال زیر نمایشگر استفاده میکنند، در حالی که سامسونگ از نوع اولتراسونیک استفاده کرده است. انتخاب سامسونگ نسبت به نوع اپتیکال مزایای تئوری دارد که از جمله آنها میتوان به بینیازی به تاباندن یک اشعه نور به انگشت در زمان لمس منطقه ویژه روی نمایشگر اشاره کرد.
چنین چیزی برای مدلهای اپتیکال الزامی است چون آنها عملا زمانی که انگشت شما لمسشان میکند از آن عکس میگیرند. این قضیه میتواند در شرایط نوری کم آزاردهنده باشد، به عنوان مثال زمانی که گوشی خود را میخواهید در تاریکی از قفل خارج کنید.
حسگر اولتراسونیک همچنین اگر انگشت شما کمی خیس یا عرق کرده است در باز کردن دستگاه بهتر عمل میکند و همچنین اندکی امنیت بیشتری دارد.
این نکات عالی است، ولی در عمل حسگر اثرانگشت گوشی اس 10 پلاس در مقابل انواع اپتیکال آهستهتر است. نه تنها در مقایسه با جدیدترین نسل حسگرهای اپتیکال آهستهتر است، بلکه حتی از انواع نسلهای قبلی، به عنوان مثال حسگر اثرانگشت گوشی وانپلاس 6T نیز سرعت کمتری دارد.
ما هر دو گوشی را محک زدیم و با آن که رقابت نیست ولی حسگر گوشی وانپلاس هر مرتبه سریعتر است (البته با یک ضعف بزرگ که ابتدا باید انگشتان خود را در یک فضای تیره ثبت کنید). همچنین استفاده از آن به علت بزرگتر بودن منطقه مشخص شده برای لمس سادهتر است، بنابراین کاربر کمتر اذیت میشود.
از سوی دیگر، حسگر اس 10 پلاس اندکی دقیقتر و قابل اعتمادتر است، به ویژه پس از این که اثر همان انگشت را چندین مرتبه از زوایای مختلف ثبت میکنید. اما این تفاوت ناچیز است و اگر مجبور به انتخاب باشیم، فورا یک مدل از جدیدترین انواع اپتیکال را انتخاب میکنیم.
آنها تقریبا به سریعی حسگرهای خازنی اثرانگشت هستند، در حالی که انتخاب سامسونگ از نظر سرعت از آنها فاصله میگیرد.
شرکت کرهای عملکرد آن را از زمان عرضه این گوشی به بازار با انتشار بهروزرسانیها بهتر کرده است، ولی مطمئن نیستیم اگر بتواند آن را بیشتر اصلاح کند و حداقل از نظر سرعت در یک سطح با بهترین حسگرهای اپتیکال سال قبل قرار دهد.
از طرف دیگر زمانی که یک مرتبه روی نمایشگر ضربه میزنید تا تصویر اثرانگشت ظاهر شود و موقعیت قرار دادن انگشتتان را مشخص کند، به هر دلیلی فورا ظاهر نمیشود و باید به واسطه یک تصویر پویا فعال شود که کاملا غیرضروری است و هر مرتبه نیم ثانیه از دست میرود.
از طرف دیگر میتوانید محل قرارگیری حسگر را یاد بگیرید و به سادگی از روی حدس انگشت خود را قرار دهید که اگر فردی صبوری نیستید این تنها راهحل است.
چون بحث تصاویر پویا پیش آمد باید بگوییم گزینه افکت تغییر صفحه که در بخش Settings > Biometrics and security > Biometrics preferences قرار دارد را ما فورا خاموش کردیم، با این تفکر که کاملا از تصویر پویا بالا خلاص میشویم و سرعت شناسایی اثرانگشت بالا میرود ولی چنین اتفاقی نیافتاد و تاثیر آن روی سرعت از قفل خارج شدن گوشی اندک بود.
گزینه دیگر خارج کردن گوشی از قفل با اسکن چهره است ولی آن قدر انتخاب امنی نیست و فقط از دوربین جلو برای تایید هویت استفاده میکند و به راحتی میتوان با نشان دادن یک عکس یا ویدئو از شما آن را گول زد.
در واقع استفاده از این گزینه دو حالت دارد که در یک گزینه آن شناخت چهره سریعتر بوده ولی در مقایسه با حالت معمولی با امنیت کمتر است. باید بگوییم سرعت عملکرد دستگاه سامسونگ در این بخش فوقالعاده سریع است و در یک سطح با سریعترین راهحلهای اسکن چهره مبتنی بر استفاده از دوربینهای RGB جلو قرار میگیرد.
اگر گزینه شناخت سریعتر چهره را انتخاب نکنید، به شکل غیرقابل تعجبی آهستهتر میشود تا جایی که سرعت آن با روش استفاده از حسگر اثرانگشت در یک سطح قرار میگیرد.
بخش نرمافزاری گوشی گلکسی اس 10 پلاس
رابط کاربری One UI طراحی کاملا متفاوتی با انواع Samsung Experience و تاچویز سامسونگ دارد. این رابط کاربری از زبان طراحی UI جدید سامسونگ استفاده میکند و تجربه کاربری به مراتب بهبودیافتهای به همراه میآورد.
از نظر ظاهر، به مراتب سادهتر و کمتر کارتونی است و بعضی از ایدههایی که در آن استفاده شده است در جهانی که گوشیهای هوشمند با نمایشگرهای بزرگ آن را اشباع کردند به ویژه مفید هستند، مانند استفاده از تنها نیمه بالای رابط کاربری برای نشان دادن آیتمهایی که امکان انجام کاری با آنها وجود دارد.
این قضیه باعث میشود زمان استفاده از این گوشی با یک دست زیاد انگشتان خود را روی صفحه تکان ندهید، حداقل زمانی که در بخش تنظیمات یا اپلیکیشنهای خود سامسونگ هستید.
این فلسفه طراحی متاسفانه کاملا از کاری که گوگل با اپلیکیشنهایش انجام میدهد حذف شده است، چه برسد به توسعهدهندگان اپلیکیشن شخص ثالث. بنابراین، مانند همیشه، یک پرچمدار سامسونگ خریدید و باید به نبود تداوم، طراحی و تجربه کاری مشابه اپلیکیشنهای این شرکت با گوگل و سایر شرکتها عادت کنید.
این قضیه شک داریم تغییر کند، چون سامسونگ بعید است کاملا از زبان طراحی گوگل در دستگاههایش استفاده کند، چون باعث میشود این شرکت در بازار گوشیهای هوشمند با رقابت بالا نقطه تمایز قابل توجه خود را از دست بدهد.
با آن که افراد زیادی به تنفر از رابط کاربری Samsung Experience و تاچویز به علت تنها ظاهرشان عادت کرده بودهاند، به نظر ما علت تنفر از One UI به این دلیل به مراتب سختتر شده است. با محیط نرمافزاری مدرن و بینظیری روبرو هستیم که آن را با رامهای اندروید سایر شرکتها اشتباه نمیگیرید ولی از طرفی به واسطه عناصر بصریاش دلزده نمیشوید.
حالت شب، نمایشگر اج
رابط کاربری One UI حالت شب (Night mode) دارد، یک تم تاریک کاملا تمام سیستمی که میتوانید فعال کرده و حتی آن را برنامهریزی کنید تا در زمانهای خاصی فعال یا غیرفعال شود که بسیار مفید است.
از نظر ما این نوع نامگذاری ولی گیجکننده است چون «Night Mode» یک ویژگی کاملا متفاوت در اپلیکیشن دوربین است و همچنین اسمی است که سایر شرکتها روی فیلتر نور آبیشان گذشتهاند.
جدا از نوع نامگذاری، عملکرد بسیار خوبی دارد یعنی کل سیستم عامل از جمله اپلیکیشنهای خود سامسونگ را تیره میکند. گرچه در اپلیکیشنهای شخص ثالث از جمله گوگل تغییری به وجود نمیآورد و مشخص نیست آیا سامسونگ در زمان استفاده از حالت شب اصلا به صورت خودکار خواهند توانست اپلیکیشنهای گوگل را زمانی که غول دنیای جستجو چنین قابلیتی را به تمامی اپلیکیشنهای خود اضافه کند به نسخه تیرهشان تغییر دهد یا نه.
حتی موضوع زمانی جالبتر میشود که نسخه اندروید 10 در اختیار گوشی گلکسی اس 10 پلاس قرار گیرد، چون یکی از ویژگیهای اصلی سیستم عامل جدید گوگل در حقیقت استفاده از یک تم تاریک داخلی است.
امیدواریم سامسونگ از راهحلهای رقابتی استفاده نکند مانند کاری که در گذشته با قابلیت مولتی تسکینگ و تقسیم نمایشگر انجام داد.
از آن جایی که گوشی اس 10 پلاس یک نمایشگر دولبه خمیده دارد، قابلیتهای نمایشگر اج در آن دیده میشود. برخی از افراد واقعا پنلهای اج را دوست دارند که به آنها اجازه میدهد سریعا فهرست از پیش انتخاب شدهای از اپلیکیشنها یا اعمال در دسترس داشته باشند یا با افرادی که بیشتر از همه به آنها نزدیک هستند ارتباط برقرار کنند، ولی اگر مانند ما بابت همیشه کار نکردن قابلیت رد کردن لمس کف دست ناراحت شدید، احتمالا دوست دارید قابلیت نمایشگر اج را خاموش کنید.
زمانی که این قابلیت فعال است، ممکن است متوجه شوید اوقات زیادی بدون این که بخواهید نمایان میشود.
قابلیت Edge lighting ممکن است بتواند (یا نتواند) نبود یک چراغ اختصاصی نوتیفیکیشن را در اس 10 پلاس جبران کند، همه چیز به تصمیم شما بستگی دارد. این قابلیت حواشی نمایشگر را زمانی که یک نوتیفیکیشن دریافت میکنید روشن میکند. اگر به چراغ نوتیفیکیشن به هر شکلی عادت کردید، این قابلیت میتواند نجاتدهنده باشد، در غیر این صورت از نظر ما تنها یک ترفند شیک و تبلیغاتی است.
تنظیمات
سامسونگ همیشه به کاربران خود توجه داشته است، افرادی که دوست دارند برای هر چیزی یک گزینه داشتند. اگر دوست دارید فقط همه چیز خوب پیش برود و مجبور نباشید در مورد میلیونها تنظیمات و گزینه فکر کنید، پس یقینا بهتر است به فکر دستگاه دیگری بیافتید. در جهان سامسونگ، شما همه چیز را کنترل میکنید.
شاید این غلو باشد ولی عملا گزینههای سفارشیسازی زیادی وجود دارند که به سادگی بررسی تمامی آنها میتواند فوقالعاده زمان ببرد.
منوی تنظیمات سادهتر شده است ولی همچنان بخشهای فوقالعاده زیادی دارد و با آن که تعداد زیادی از گزینههایی که سامسونگ در اختیار کاربر قرار داده است از سوی افراد زیادی استقبال میشود، ولی همچنین باید گفت فلسفه اهالی کره ممکن است سریعا کاربر را به واسطه تعداد دفعات بالای تصمیمگیری دچار خستگی تصمیمگیری کند.
با آن که زمانی از اکثر افراد بپرسید، آنها ترجیح میدهند گزینههای بیشتری در اختیار داشته باشند ولی در واقع مواجه شدن با تعداد انتخابهای زیاد یکی از پس از دیگری از نظر روانشناسی میتواند کاملا خستهکننده شود و این چیزی است که زمانی عمیقا وارد بخشهای مختلف تنظیمات میشوید آن را تجربه میکنید.
یقینا، میتوانید هرگز وارد منو تنظیمات نیز نشوید و از تمامی گزینههای پیشفرض همانطور که هستند استفاده کنید و بنابراین جلوی خستگی تصمیمگیری را بگیرید. ولی ممکن است بعدا پی ببرید با کسی در حال صحبت با تلفن هستید و در همین حین فرد دیگری با شما تماس میگیرد، تصمیم میگیرید به تماس جدید جواب دهید و شروع به صحبت میکنید ولی پس از چند ثانیه متوجه میشوید با فرد جدید صحبت نمیکنید چون گوشی بین تماسها جابهجا نشده است. به چه علت؟ چون گوشی از شما یک سوال «مفید» پرسیده است که میخواهید با تماس اولیه خود چکار کنید، آن را پشت خط نگه دارید یا قطع کنید.
این یک نمونه کلاسیک از بیش از حد پیچیده کردن مسائل به اسم دادن حق انتخاب است. در 99 درصد موارد برای 99 درصد افراد به صورت خودکار قرار دادن تماس اولیه در حالت انتظار به مراتب نتیجه بهتری دارد چون این کاری است که اکثر افراد انجام میدهند.
اما با وجود تمام صحبتهایی که اخیرا در دنیای موبایل در رابطه با هوش مصنوعی شده است که این کار یا آن کار را انجام میدهد، در گوشی سامسونگ همچنان بین چیزهای مختلف باید انتخاب کنید و پس از هر تصمیم، تصمیم دیگری بگیرید، در حالی که سایر شرکتها به سادگی گزینهای که باید پیش فرض باشد را انتخاب میکنند و قضیه تمام میشود!
چون طراحی تمامی بخشهای منو تنظیمات تغییر کرده است و همه چیز تغییر محل دادهاند، سامسونگ پیشنهاداتی را به بخش انتهایی تمامی زیرمنوها اضافه کرده است و در مورد آنها به خوبی فکر شده است. بنابراین اگر انتظار داشتید تنظیماتVideo enhancer یا Always On Display را در زیر بخش Display پیدا کنید، اگر به سمت پایین اسکرول کنید پیشنهاداتی برای این تنظیمات وجود دارد حتی اگر این گزینهها در این قسمت نباشند. تصویر زیر گویای همه چیز است.
این یک سیستم هوشمندانه است و بسیار خوب کار میکند ولی یک نکته جالب را نشان میدهد که چطور سامسونگ باید از این حقیقت آگاه باشد که افراد به صورت غریزی در جاهای مختلف به دنبال چیزهای متفاوت میگردند ولی بعد تصمیم گرفته است در آن محلها انتخابهای آنها را قرار ندهد.
موقعیت جدید تنظیمات با فلسفههای درونی خود سامسونگ بهتر همخوانی دارند ولی اگر ربطی با غرایز کاربر نداشته باشند فلسفه خود را از دست میدهد.
این که یک قابلیت خاص فوقالعاده مهم است یا تنها یک ترفند بازاریابی به شمار میرود بستگی به فردی دارد که از گوشی استفاده میکند ولی نرمافزار اسکن امنیتی داخل بخش Device Care تنظیمات بدون شک میتواند از سوی فردی که اپلیکیشنهای مشکوک نصب نکرده باشد گزینه دوم نام گیرد.
اصلا نیاز به وجود آن در چنین گوشی هوشمندی نبوده است. همین قضیه را میتوان در مورد دکمه دستی «Optimize Now» گفت که میتوانید هر از چند گاهی فشار دهید تا حس بهتری نسبت به خودتان داشته باشید.
سال 2019 موضوع هوش مصنوعی همه جا پیچیده است و با این حال همچنان باید به صورت دستی گوشی خود را «بهینه» کنید؟ چرا خود گوشی نمیتواند این کار را انجام دهد؟
سامسونگ ظاهرا فکر کرده است افراد چنین حقههای بازاریابی را دوست دارند چون اکثر رقبای چینی این شرکت چنین امکاناتی را روی گوشیهای خود قرار میدهند، ولی داستان علت استفاده از آنها کمی پیچیدهتر است و مربوط به نبود پلیاستور گوگل در چین میشود که دهها گزینه جای آن را میگیرند که ممکن است بدون مشکل یا فوقالعاده مشکوک باشند.
در اینطور مواقع اسکنر امنیتی و بهینهکننده و موارد مشابه فوقالعاده برای استفاده از یک گوشی هوشمند الزامی هستند، ولی برای بازارهای خارج از چین که اکثر افراد اپلیکیشنهای خود را از پلیاستور دانلود میکنند، فوقالعاده غیرضروری است.
اپلیکیشنهای یکسان
در هر گوشی اندرویدی که توسط گوگل ساخته نشده باشد وجود اپلیکیشنهای یکسان (با کاربری مشابه) یک حقیقت طبیعی است. غول دنیای جستجو هر شرکتی را که بخواهد از پلیاستور استفاده کند مجبور به از قبل نصب چند اپلیکیشن خود میکند. از طرف دیگر هر شرکت دیگری دوست دارد اپلیکیشنهای خود را از قبل نصب کند.
بدون شک سامسونگ نیز از این قضیه مستثنی نیست و از قدیم یکی از بدترین مهاجمان در دنیا بازی اپلیکیشنهای یکسان بوده است. این شرکت همچنان چندین اپلیکیشن را به صورت اجباری روی گوشی کاربر نصب کرده است ولی حداقل آنها از زبان طراحی جدید One UI استفاده میکنند، بنابراین استفاده از این اپلیکیشنها به جای اپلیکیشنهای گوگل یک ثبات در تجربه کاربری شما به وجود میآورد.
اما اپ استور سامسونگ (که حالا خدا میداند پس از چند مرتبه تغییر اسم، گلگسی استور نام دارد) فقط یک تلاش بیهوده برای ایجاد تفاوت است. واقعا نیازی نیست یک دستگاه دو اپاستور متفاوت داشته باشد ولی سامسونگ روی عقیده خود پافشاری کرده است.
علاوه بر این مانند قبل برای گیجتر کردن بیشتر کاربر، بعضی از اپلیکیشنهای از پیش نصب شده سامسونگ از طریق پلیاستور بهروزرسانی میشوند در حالی که بهروزرسانی سایرین از طریق گلکسی استور انجام میشود.
اگر یک کاربر قدیمی و وفادار سامسونگ هستید یقینا به این چیزها عادت دارید ولی کاربرانی که این برند را جدیدا انتخاب میکنند بدون شک این قضیه را بی ربط میدانند.
بیکسبی
اول از هر چیزی بیکسبی هنوز وجود دارد و با آن که در سمت چپ این گوشی صاحب یک دکمه اختصاصی شده است ولی اگر به شایعات بتوانیم استناد کنیم این آخرین پرچمدار مجهز به آن است.
سامسونگ هنوز کاملا آماده نیست آزمایش بیکسبی را بی خیال شود، حتی با آن که Bixby Voice (بخش دستیار صوتی این نرمافزار) هنوز در مقایسه با گوگل اسیستنت از هر نظر در مقام پایینتری قرار میگیرد، به ویژه این که در تشخیص آن چه کاربر از او میخواهد بد عمل میکند.
Bixby Voice در واقع بیشتر به بخش «اپلیکیشنهای یکسان» این نقد تعلق دارد چون امکانات و توانمندیهایی زیادی ندارد که در این دستگاه در کنار گوگل اسیستنت قرار گیرد.
بیکسبی به سطوح پایینتر قابلیتهای گوشی دسترسی دارد و فراتر از آن پیش نمیرود. برای هر درخواست پیدا کردن چیزهای مختلف در اینترنت، گوگل اسیستنت همیشه برنده میشود و تجربه استفاده از آن با فاصله زیاد بهتر است.
Bixby Home پنلی است که در دورترین سمت چپ صفحه هوم در لانچر پیشفرض سامسونگ قرار دارد و در واقع پاسخ شرکت کرهای به فید گوگل (Google’s Feed) است.
این بخش الزاما مفید نیست ولی به قدری لود آن آهسته است که بدون شک حتی اگر آن را غیرفعال نکرده باشید مایل به استفاده از آن نیستید، البته خوشبختانه ما آن را غیرفعال کردیم.
تنها موضوع آهسته لود شدن آن نیست، بلکه همچنین اسکرول از بین آن به علت انیمیشنهای بیش از حد زاید که پنلهای گوناگون را به نمایش میگذارد بی فایده است.
کاربر میتواند چیزهای زیادی را به این بخش اضافه کند و از نظر شما وجود آن میتواند مفید باشد. هنوز برای ما جای سوال دارد چرا شرکتهای اندرویدی زیادی از این فضا در لانچرهای خود استفاده کردند، وانپلاس اسم این فضا را Shelf، شیائومی App Vault و سامسونگ Bixby Home گذاشته است.
Bixby Vision نیز هنوز حضور دارد، قابلیتی که گوشی خود را به سمت چیزی میگیرید و آن را شناسایی میکند، جزئیات بیشتری در مورد آن در اختیار کاربر قرار میدهد و حتی اگر بتواند لینک خرید آن را نشان میدهد.
تلاش سامسونگ در این بخش تقلید مستقیم از قابلیت گوگل لنز است و متاسفانه هیچ کدام از آنها به اندازه کافی هر مرتبه خوب کار نمیکنند که بشود به آنها اعتماد کرد.
گرچه جا برای پیشرفت در آینده وجود دارد و با تمامی پیشرفتهایی که در زمینه یادگیری ماشینی انجام شده است، هر دو این سرویسها میتوانند روزی شگفتانگیز باشند. روزی که البته هنوز به آن نرسیدند.
در جدیدترین نسخه رابط کاربری One UI، قابلیتی به اسم Bixby Routines معرفی شده است و احتمالا تا الان مفیدترین بخش از بیکسبی است، حداقل اگر مفهوم ماکروها را دوست داشته باشید. Bixby Routines مانند اپلیکیشن شخص ثالث IFTTT بر پایه «تحت این شرایط» کار میکند، بنابراین فلسفه درک کار با آن در ابتدا میتواند سخت باشد ولی افراد زیادی آن را میتوانند دوست داشته باشند.
سامسونگ چند پیش شرط را از قبل مشخص کرده است که کاربر میتواند آنها را فعال کند یا براساس میل خود تغییر دهد، یکی از آنها را مثال میزنیم: اگر یک موقعیت خاص را ترک کنید (مثلا خانه) سپس شبکه وایفای خاموش خواهد شد یا اگر به آن موقعیت برسید، روشن خواهد شد.
عملا این جا تعداد احتمالها نامحدود است و برخلاف تمامی قابلیتهای دیگر بیکسبی، این یکی را ما هر روز استفاده کردیم.
ژستهای حرکتی
سامسونگ مانند هر شرکت سازنده گوشیهای اندرویدی یک سیستم مسیریابی مبتنی بر ژستهای حرکتی دارد که فضای نمایش را از نوار مسیریابی سه دکمهای آزاد میکند.
این سیستم به صورت پیش فرض فعال نیست، بنابراین اگر همچنان دوست دارید میتوانید از همان نوار مسیریابی سنتی استفاده کنید.
ما زمانی که گوشی گلکسی اس 10 پلاس را خریدیم فورا مسیریابی مبتنی بر ژستهای حرکتی را فعال کردیم. به نظر ما وجود آن به شکل یک گزینه بسیار خوب است و یکی از موارد نادری که سامسونگ در قرار دادن یک گزینه در اختیار کاربر اشتباه نکرده است.
ژستهای حرکتی درون سامسونگ هنوز البته نیاز به کار بیشتر دارند، در اکثر اوقات خوب هستند ولی کشیدن دست روی صفحه به سمت پایین سمت راست برای برگشت به عقب یک در بیست مرتبه خطا دارد (لرزش همراه آن شکل میگیرد ولی عمل آن انجام نمیشود) و زمانی دست خود را روی صفحه به سمت پایین سمت چپ میکشید تا منوی مولتی تسکینگ را فعال کنید، هر مرتبه انیمیشن شکل گرفته فوقالعاده غیرقابل اعتماد و نامطلوب است.
در ابتدا ما ناراحت بودیم سیستم سامسونگ راهی سریع برای باز کردن اپلیکیشن قبلی فراهم نکرده است ولی این شرکت در واقع به فکر یک راهحل بوده است، یعنی زمانی که منو مولتی تسکینگ نمایان میشود، اپلیکیشنی که در این منو جلوی شما است به اپلیکیشنی تبدیل خواهد شد که از آن استفاده کردید. بنابراین اگر بخواهید آن را باز کنید فقط کافی است یک ضربه آهسته بزنید و نیاز به سوایپ (کشیدن دست روی صفحه) بیخود نیست.
به صورت تئوری این راهحل جالب است، به جز اتفاقی که واقعا اینطور مواقع رخ میدهد: از سمت چپ پایین صفحه به بالا سوایپ میکنید، منو مولتی تسکینگ ظاهر میشود و اپلیکیشن فعلی که از آن استفاده میکنید جلوی دیدتان است و سپس خودکار به سمت راست اسکرول میشود و اپلیکیشن قبلی را در دید شما میآورد.
این فرآیند همچنین نامطلوب است و اگر فقط میخواهید اپلیکیشن فعلی را با سوایپ آن به سمت بالا ببندید شما را از هدفتان دور میکند.
ما مطمئن نیستیم چرا سامسونگ فکر کرده است این که کاربر را نیم ثانیه یا بیشتر منتظر نگه دارد تا اپلیکیشن فعلی به سمت راست و خارج از دید برود قضیه خوبی است، اگر این تفکر یک راهحل واقعی برای باز کردن اپلیکیشن قبلی بوده است، میتوانست آن را از همان ابتدا نشان دهد.
در انتهای نمایش Recents آیکونهای 4 اپلیکیشن پیشنهاد شده را مشاهده میکنید که به نظر گوشی ممکن است بخواهید باز کنید و به نظر ما الگوریتم این قابلیت بسیار خوب کار میکند. به ندرت پیش آمد اپلیکیشنی که میخواستیم باز کنیم در بین این 4 مورد نبود.
بهروزرسانیهای گوشی گلکسی اس 10 پلاس
سامسونگ از زمانی که گوشی گلکسی اس 10 پلاس به بازار آمده است بهروزرسانیهای ماهیانه امنیتی را برای آن منتشر کرده است که نکته جالبی است چون بسیاری از شرکتها در این زمینه وقفههایی دارند.
با آن که شرکت کرهایی مانند خود گوگل یا شرکت Essential در ارائه این بهروزرسانیها کاملا منظم نبوده است ولی در انتهای ماه در اختیار کاربران قرار گرفتهاند.
حالا باید کمی منتظر بنشینیم و ببینیم اهالی کره چه زمانی بهروزرسانی اندروید 10 را منتشر میکنند. اگر به یاد داشته باشید ماه آگوست پارسال اندروید پای عرضه شد و برای سامسونگ انتشار بهروزرسانی آن برای گوشی گلکسی اس 9 پلاس تا اواخر دسامبر طول کشید و تا چندین هفته پس از شروع سال 2019 ادامه یافت.
عملکرد
سامسونگ در نهایت موفق شده است از آن کندی که در سیستم عامل خانواده اس 9 دیده شد خلاص شود و با خوشحالی گزارش میدهیم در One UI این تجربه را نداشتیم. تعداد لکنتها در این رابط کاربری با آن که زیاد نیست ولی هر چند وقت یک مرتبه تعدادی پیدا خواهید کرد. مشکل One UI فقط آهسته بودن آن است.
نه تنها در مقایسه با رام OxygenOS وانپلاس آهستهتر است، بلکه در مقایسه با گوشیهای پیکسل خود گوگل و حتی اینترفیسهای سفارشیتر مانند MIUI آهسته است.
البته منظور ما را اشتباه برداشت نکنید چون اکثر افراد یقینا متوجه این موضوع نخواهند داشت. تفاوت مشاهده شده در سرعت همیشه در عمل در حد زیر یک ثانیه است، بنابراین ما در مورد میلی ثانیه صحبت میکنیم.
گرچه، تمامی این میلی ثانیهها در طول روز جمع میشود. اگر گوشیهای زیادی را در دست گرفته باشید فورا متوجه این آهستگی میشوید.
حتی پس از مدت زمان طولانی کار با اس 10 پلاس این حس بد از بین نمیرود ولی به نوعی به آن عادت میکنید. گرچه کافی است تنها برای چند دقیقه یک گوشی سریعتر در دست بگیرید تا دوباره تجربه بد بالا در ذهنتان تداعی شود.
بدون شک برای کاربر معمولی این قضیه مشکلی نیست. گرچه همانند با همیشه سامسونگ بسیاری از مشکلات گذشته بخش نرمافزاری خود را حل کرده است ولی در بحث سختافزاری هنوز بهترین است.
این بخش دیگر کند یا کارتونی نیست ولی سرعت آن نیز در حد سایرین نیست. ما گزینه Reduce animations را از بخش Settings > Advanced features خاموش کردیم. این قضیه کمی به سرعت گوشی کمک کرد ولی نه آن قدر که ما دوست داشته باشیم.
با آن که یقینا زمان فکر کردن به مدیریت شدید رم اسم بعضی از شرکتهای خاص چینی یا گوگل به ذهن میاید، ولی سامسونگ تصمیم گرفته است وارد این بازی شود تا کمی عمر باتری دستگاه کاربر را بیشتر کند.
حتی اگر گوشی خود را همیشه در حالت با عملکرد بالا (High Performance) قرار دهید، ولی باز هم متوجه میشوید بعضی از فرآیندهای پس زمینه را میبندد.
گرچه این رفتار از سوی گوگل میتواند تا حدی قابل درک باشد (چون هنوز این شرکت متوجه نشده است یک گوشی میتواند بیشتر از 4 گیگابایت رم داشته باشد)، واقعا برای سامسونگ نمیتوانیم این ادعا را داشته باشیم و تنظیمات حالت عملکرد در بخش باتری قرار دارند، محلی که باید بین 4 گزینه عملکرد بالا، بهینه، صرفهجویی متوسط باتری و صرفهجویی حداکثر در مصرف باتری یکی را انتخاب کنید.
این گزینهها قویا نشان میدهد اگر حالت عملکرد بالا را فعال کنید، هیچ استراتژی برای صرفهجویی در مصرف باتری به کار گرفته نخواهد شد.
مشکلی که ما چندین مرتبه در طول روز داشتیم به این صورت بود: باز کردن اپلیکیشن جیمیل و فورا مواجه شدن با تعدادی ایمیل که نوتیفیکیشن آنها را دریافت نکرده بودیم. همگامسازی در پسزمینه توسط بخش نرمافزاری سامسونگ غیرفعال شده بود که به این معنا است اگر در گوشی 10 پلاس و یک دستگاه دیگر وارد حساب مشابهی شده باشید، دستگاه دیگر به مراتب سریعتر از سامسونگ نوتیفیکیشن را دریافت خواهد کرد.
در این دوران چنین چیزی به سادگی غیرقابل پذیرش است و ما فقط جیمیل را به عنوان یک مثال نام بردیم چون به نظر ما اکثر کاربران گوشیهای اندرویدی از این اپلیکیشن استفاده میکنند.
تاخیر در فرستادن نوتیفیکیشنها برای اکثر اپلیکیشنها دیده میشود، گرچه خوشبختانه اپلیکیشنهای مهم پیامرسانی از آن در امان ماندند که ممکن است نشان دهد جایی در گوشی یک لیست سفید مخفی وجود دارد.
این قضیه در اس 10 پلاس یک مشکل سختافزاری نیست چون این گوشی با حداقل 8 گیگابایت رم عرضه شده است و به اندازه کافی حافظه در اختیار دارد. بنابراین تمامی اینها به سادگی از طریق یک بهروزرسانی نرمافزاری میتواند رفع شود، اما از طرفی چنین بهروزرسانی هنوز پس از ماهها ورود اس 10 پلاس به بازار منتشر نشده است و بعید میدانیم اصلا اتفاق بیافتد.
روان بودن عملکرد گوشی قابل قبول است ولی تحت تاثر منفی آهستگی تمامی بخشهای رابط کاربری قرار دارد، بنابراین در این بخش بهترین امتیازها را نمیتوانیم به سامسونگ بدهیم. اگر بخواهیم مقایسه کنیم باید اس 10 پلاس را در این بخش در سطح اس 9 پلاس و نوت 9 سال قبل قرار دهیم.
عمر باتری
عمر باتری به طور کلی بسیار خوب بود. ما هرگز زمانی که تست باتری را شروع کردیم این احساس را نداشتیم این گوشی بتواند بدون نیاز به شارژر 12 تا 16 ساعت کامل دوام آورد. در طول این مدت، ما به طور کلی به شبکه وایفای وصل بودیم و یک یا دو ساعت به شبکه 4G، بلوتوث همیشه روشن بود (و متصل به یک ساعت هوشمند مدل گارمین) و در حدود یک ساعت موزیک استریم کردیم و 30 دقیقه صرف مسیریابی به کمک جیپیاس شد.
تحت سناریو بالا که همیشه نمایشگر روشن بود باتری در حدود 5 تا 6 ساعت دوام آورد و حتی از نظر تئوری رسیدن به آمار بیش از 7 ساعت نیز امکانپذیر بود.
اما اگر به مدت طولانی از اینترنت خود خطتان استفاده کنید، شارژ باتری سریعتر خالی میشود و در این حالت انتظار نداشته باشید با سایر شرایط بالا به صورت مداوم بیشتر از 4 ساعت بتوانید از گوشی استفاده کنید.
با آن که اکثر رامهای اندرویدی بخش باتری را در بالاترین سطح قسمت تنظیمات قرار میدهند، سامسونگ تصمیم به مخفی کردن آن در زیر منو Device Care گرفته است که فورا گوشیتان را زمانی که وارد آن میشوید اسکن میکند و دکمه بزرگ «Optimize now» را به شما نشان میدهد. اگر میخواهید بدانید زمان روشن بودن نمایشگر چقدر از آن گوشی استفاده کردید، باید آن را نادیده بگیرید و روی آیکون باتری ضربه بزنید و سپس Battery usage را انتخاب کنید. واقعا طی این مسیر میتوانست سادهتر باشد!
فناوری شارژ سیمی سریع این گوشی براساس استانداردهای امروزی واقعا سریع نیست. سامسونگ در این زمینه پشت سر رقبا قرار میگیرد. سرعت 15 وات بد نیست ولی حتی زمانی که میانردههای شرکتهای چینی از سرعت 18 یا 20 وات پشتیبانی میکنند، باید واقعا تغییری به وجود آورد.
متاسفانه، گوشی اس 10 پلاس هرگز مورد لطف سامسونگ در این زمینه قرار نگرفته است و واقعا باید برای گوشی با این قیمت افسوس خورد.
شارژ کامل این گوشی زمانی که صفحه خاموش است 1 ساعت و 40 دقیقه و حدود 2 ساعت یا اندکی بیشتر در حین استفاده طول میکشد که بد نیست ولی میتوانست اگر سرعت شارژ بیشتر بود، بهتر باشد.
دوربین گوشی گلکسی اس 10 پلاس
گوشی گلکسی اس 10 پلاس سه دوربین عقب دارد تا کاربران را راضی نگه دارد. لنز اصلی زاویه عریض است و در طی چند سال اخیر به قدری خوب شده است که تحت هرگونه شرایط عکاسی تصاویر عالی میگیرد.
در کنار لنز تلهفوتو سال گذشته یک دوربین جدید اولترا واید قرار گرفته است که زمانی باید در قاب تصویر سوژههای بیشتری قرار دهید بسیار مفید است.
گرچه، زمان استفاده از آن، اشکال در حواشی تحریف میشوند، حتی زمانی که تنظیمات اصلاح شکل اولترا واید فعال باشد.
با این حال این شرکت را باید بابت طراحی این گزینه مورد تحسین قرار دارد، چون زمان قاببندی تصاویر خود انعطافپذیری زیادی در اختیار دارید. دوربین پرچمدار سامسونگ برخلاف گذشته تصاویری که بیش از حد اشباع باشد نمیگیرد، ولی تصاویری که با دوربین گلکسی اس 10 پلاس میگیرید 100 درصد به ظاهر واقعی خود پایبند نیستند.
درست است دقت قربانی شده است ولی احساس میکنیم سامسونگ حالا به یک حد واسط عالی رسیده است که تغییراتی که الگوریتم دوربین این گوشی به کار میگیرد در واقع مفید هستند و تصاویری تولید میکنند که بهتر از دنیای واقعی بوده و در همین حین اشباع نیستند.
در تصاویر همیشه یک سطح اندک از شارپ کردن دیده میشود و گاهی اوقات رنگها بیشتر از چیزی که در لحظه میبینید غلیظتر و تاثیرگذارتر هستند و به ویژه این قضیه را در رنگ آسمان، عناصر آب و درختان و گیاهان میبینیم.
سطح جزئیات فوقالعاده، دامنه دینامیک عالی است ولی سامسونگ بیشتر از بعضی از رقبا از پارازیت تصویر متنفر است، بنابراین همیشه انتظار تاثیر سنگین الگوریتم کاهش پارازیت را باید داشته باشید.
این نوع عملکرد برای هر سه دوربین تحت شرایط نوری روشن دیده میشود ولی از نظر کیفیت قهرمان اصلی آنها بدون جای تعجب حسگر اصلی است. دو دوربین تلهفوتو و اولترا واید البته عملکرد مایوسکنندهای ندارند.
زمانی که نور را از محیط حذف میکنیم، دوربین اصلی همچنان سطح خوبی از جزئیات را به تصویر میکشد و مجددا شدت عملکرد الگوریتم کاهش پارازیت مشهود است (گرچه مقداری پارازیت دیده میشود) و دامنه دینامیک خوب است.
شما میتوانید از لنز تلهفوتو با زوم دو برابر در شب تا یک سطح خاصی از نور محیطی استفاده کنید یعنی زمانی که گوشی خودکار به برش تصویر گرفته شده با دوربین اصلی جابهجا میشود.
اگر از دوربین اولترا واید در شب استفاده کنید، از نظر کیفیت تصاویری در حد دوربین اصلی نمیگیرید ولی اگر به پرسپکتیو متفاوتی دارید از آن استفاده کنید.
پس از مدتها، سامسونگ یک حالت عکاسی در شب قابل انتخاب به صورت دستی به گوشی خود اضافه کرده است و باید بگوییم این انتظار ارزش لازم را داشته است. به نظر ما این حالت عکاسی در شب در کنار بهترینها یعنی دوربین گوشیهای هوآوی و گوگل قرار میگیرد. بین این سه تفاوت اندکی وجود دارد ولی به طور کلی تمامی آنها عالی هستند.
سامسونگ جزئیات نواحی سایهدار را زیاد میکند ولی همچنین جلوی ایجاد هالههای نوری در نواحی بسیار روشن را میگیرد. رنگها واقعگرایانه هستند (البته مانند سلیقه همیشه سامسونگ کمی بیش از حد اشباع شدند) و مقداری شارپ کردن تصویر نیز دیده میشود.
حالت عکاسی در شب حتی در اختیار دوربین اولترا واید گذشته است ولی لنز تلهفوتو از آن بی بهره است. تصاویر گرفته شده با دوربین اولترا واید شبیه به دوربین اصلی ولی نه به آن خوبی هستند. تقریبا برای هر نوع حالت عکاسی دیگر نیز این قضیه صدق میکند تا اگر حداکثر کیفیت را بخواهید از لنز اصلی استفاده کنید.
دو لنز دیگر گزینههای متفاوتی در بحث قاببندی و پرسپکتیو در اختیار شما قرار میدهند و برای بعضی از موقعیتها احساس میکنید که این قضیه مهمتر از کمی افت کیفیت است.
گوشی گلکسی اس 10 پلاس در کنار دوربین سلفی یک حسگر عمقسنج دارد تا جداسازی سوژه از پس زمینه در عکاسی پرتره به خوبی انجام شود و شاهد یک پس زمینه با ظاهر محو عالی باشیم.
تصاویر معمولی سلفی در شرایط نوری خوب فوقالعاده هستند. آنها شارپ (به هرحال با یک گوشی سامسونگ روبرو هستید) و سرشار از جزئیات هستند و کیفیت رنگها مانند همیشه افزایش یافته است اما تا حدی که احساس کنید صورتتان ظاهر متفاوتی دارد.
علاوه بر این، اگر بخواهید حتی ظاهر خود را زیباتر کنید تنظیماتی برای زیباییسازی تصویر وجود دارد، ولی انتخاب ما غیرفعال کردن آنها بود.
هنگامی که نور محیط کم میشود سلفیهای گرفته شده در این محیط ظاهر ملایمی پیدا میکنند، بنابراین ممکن است بخواهید موقع این نوع عکاسی از محیطهای با نور کم دوری کنید. چنین افت کیفیتی البته در تمامی دوربینهای سلفی گوشیهای هوشمند دیده میشود ولی شاید انتظار ما با توجه به عملکرد دوربینهای عقب در شب بیشتر بود.
اگر هنوز مقداری نور اطراف شما باشد تصاویر سلفی قابل قبول خواهد بود ولی تحت یک سطح خاصی از نور ظاهر صورت شما فوقالعاده از نظر کیفیت ملایم خواهد بود.
با استفاده از صفحه به عنوان نوعی فلاش تا حدی میتوان از شدت این قضیه کم کرد. روشن شدن صفحه به عنوان فلاش در واقع باعث میشود صورت شما در شرایط فوقالعاده نوری کم نمایان شود ولی خود کیفیت تا حد زیادی تغییر نمیکند.
استفاده از اپلیکیشن دوربین ساده، سریع و بدون باگ است ولی پر از امکانات مختلف از جمله Bixby Vision و ایموجی واقعیت افزوده (AR emoji) و حالات عکاسی فراوان است، بنابراین میتواند برای افرادی که به رابطهای کاربری با طراحی مینیمالیست عادت کردند، خستهکننده باشد.
مانند سایر گوشیها امکان کشیدن دست روی صفحه برای جابهجایی بین حالات مختلف عکاسی وجود دارد تا هنگام استفاده از بخشهای مختلف دوربین احساس غریبی نکنید.
به طور کلی، دوربینهای گوشی گلکسی اس 10 پلاس سامسونگ تصاویر عالی میگیرند و هیچوقت اضطراب در مورد کیفیت نهایی آنها بدون توجه به هر گونه شرایط نوردهی نداشتیم (با توجه به زمان استفاده از حالت عکاسی در شب در زمان مناسب).
تصاویر سلفی بیشتر متوسط هستند یعنی عالی در شرایط نوری خوب و با کیفیت کمتر زمانی که نور محیط کم میشود، ولی با وجود این اکثرا در تمامی شرایط قابل قبول بودند و حسگر عمقسنج کمک به ثبت تصاویر پرتره با کیفیت خوب میکند.
نتیجهگیری
اجازه دهید با دو موضوع بحث برانگیز شروع کنیم یعنی قیمت گلکسی اس 10 پلاس و عرضه در پیش رو گلکسی نوت 10. برای اکثر افرادی که برایشان قلم S Pen یا نمایشگر اندکی بزرگتر مهم نیست، اس 10 پلاس نباید از هیچ نظر در جایگاه کمتری از نوت 10 به نظر رسد.
بدون شک قیمت اس 10 پلاس بالا است و ورود نوت 10 به بازار ممکن است روی این قضیه اندکی تاثیر بگذارد.
حتی با وجود این، مهم است به یاد داشته باشید که رقابت در این سطح برای سامسونگ بهای زیادی دارد و موارد زیادی از جمله هزینه مواد، هزینههای توسعه و تحقیق، بازاریابی، توزیع در تمامی قسمتهای دنیا روی قیمت گوشی تاثیر میگذارند. همچنین از سوی دیگر رقابت شانه به شانه این شرکت با اپل در بازار گوشیهای ممتاز را نمیتوان نادیده گرفت.
مجموعه دوربین این گوشی به راحتی در بین بهترینهای موجود در بازار قرار میگیرد و دستهبندی دقیق کیفیت دوربین بیشتر از هر چیز دیگری به ذائقه خاص شما و نحوه استفاده از دوربین بستگی دارد.
دستگاههای زیادی در بازار نیستند که در بخش الگوریتمهای تصویر دوربین واقعگرایانه عمل کنند، بنابراین باید تصمیم بگیرید دوربین تا چه حد باید کیفیت تصویری که شما میبینید را زمان گرفتن عکس تغییر دهد.
به نظر ما دوربین اس 10 پلاس در این بخش تعادل خوبی بین جزئیات واقعی و دقت به وجود میآورد.
این گوشی سختافزار ممتاز، یک حفره با شکل متفاوت در نمایشگر خود برای میزبانی از دوربینهای سلفی و کیفیت ساخت محکم دارد و حتی کمتر از حد انتظارتان در دستتان لیز میخورد.
مقدار رم و حافظه داخلی زیاد است و از قدرتمندترین چیپست سامسونگ استفاده شده است، از طرفی گنجایش باتری در مقایسه با اس 9 پلاس افزایش قابل توجهی داشته است که نتیجه آن بالا بردن عمر باتری است.
حسگر زیر نمایشگر متفاوت است، یک تجربه نرمافزاری اصلاح شده را میبینیم که از رامهای اندروید قبلی سامسونگ بسیار متفاوتتر هستند و فراموش نکنید این گوشی هنوز درگاه 3.5 میلیمتری هدفون را حفظ کرده است.
اگر دوست دارید همه چیز را در یک گوشی تحت کنترل خود بگیرید، بدون شک این گوشی برای شما است یا دقیق بخواهیم بگوییم کمتر گوشی به این شکل است.
همچنین اگر روی کیفیت نمایشگر تاکید دارید، تنها چند گوشی میتوانند در حال حاضر بهترین پنلهای نمایش را داشته باشند و اس 10 پلاس بخشی از آن گروه است و خمیدگیهای دوتایی در طرفین ظاهری به این گوشی میبخشد که هنوز به یادماندنی است حتی با آن که معایبی در مورد درخشش نور و لمس تصادفی وجود دارد.
اس 10 پلاس با وجود تمام مزایایی که دارد، یعنی سختافزار شگفتانگیز و بخش نرمافزاری تازه در مقایسه با بعضی از رقبایش آهستهتر حس میشود. این گوشی از نظر سرعت و روانی رابط کاربری هیچ رقابتی را نمیتواند برنده شود. از بسیاری از جهات، محصول ممتاز سامسونگ تجربهای که ارزش قیمتش را داشته باشد فراهم میکند، ولی هرگز به 100 درصد نمیرسد.
با آن که برای اکثر افراد قدرت این گوشی به اندازه کافی خواهد بود ولی نمیتوانیم این احساس را نداشته باشیم که سامسونگ از فرصت تبدیل پرچمدار خود به سریعترین روانترین گوشی اندرویدی موجود در بازار استفاده نکرده است.
این شرکت در حین کار روی نسخه جدید One UI میتوانست بیشتر در کنار آن به بهبود تجربه کاربری فکر کند تا در نهایت گوشی بسازد که از هر لحاظ کامل باشد.
ولی با توجه به محصولی که ما تجربه کردیم، احساس متناقضی در مورد اس 10 پلاس داریم. از بسیاری از جهات به کمال نزدیک است ولی کاملا به این سطح نمیرسد. گرچه باید اعتراف کنیم این زیبایی دنیای موبایل است که به آسانی براساس اولویتهای خود میتوانید از بین مدلهای مختلف انتخاب کنید.
براساس عقیده ما مزایای گلکسی اس 10 پلاس به معایب آن برای اکثر افراد میچربد، به استثنای افرادی که عملا روی سرعت خام گوشی، به طور کلی رابط کاربری یا سرعت حسگر اثرانگشت تاکید دارند.
گلکسی اس 10 پلاس یکی از بهترین گوشیهای کامل فعلی موجود در جهان گوشیهای هوشمند است. این گوشی بدون شک بهترین پرچمداری است که تا حالا سامسونگ ساخته است و میتواند این افتخار را از جهات زیادی حفظ کند. اس 10 پلاس کاملترین گوشی هوشمند برای همگان نیست ولی میتواند برای اکثر افراد بهترین گوشی هوشمند نام گیرد.
توجه داشته باشید نقد این گوشی براساس مدلی که چیپست اگزینوس را دارد نوشته شده است. جستجوی سریع تفاوت این چیپست با مدل اسنپدراگون 855 نشان خواهد داد که مدل دوم در بعضی از زمینهها مانند کیفیت دوربین، عملکرد و عمر باتری در مقام بالاتری قرار میگیرد. تفاوتها ظاهرا فاحش نیست ولی نمیتوانید آنها را نادیده بگیرید.
همچنین باید بگوییم برای بررسی کیفیت عکسهای دوربین این گوشی میتوانید به منبع مراجعه کنید و این نقد پیش از معرفی پرچمدارهای جدید هوآوی یعنی سری میت 30 و آیفون 11 تهیه شده است.
منبع: gsmarena.com