فهرست عنوانها
در مورد راز و رمز موفقیت استارتاپ ها مقالات زیادی نوشته شده است. ولی همیشه تمام حقیقت در مورد آن گفته نمیشود! برخی فکر میکنند هر کاری یک فوت کوزه گری مخصوص خودش را دارد که باید آن را پیدا کرد. یعنی یک کارآفرین موفق حتماً به فرمول سری موفقیت دست پیدا کرده است و ما هم باید همین آن فرمول را پیدا کنیم. حقیقت ناگفته آن است که واقعیت به هیچ وجه این طور ساده نیست. هیچ فرمول مشخصی برای موفقیت وجود ندارد! در عوض فرمولها و نکاتی وجود دارند که شکست را بهصورت قطعی تضمین میکنند!
شاید نتوانید به فرمول موفقیت دست پیدا کنید ولی میتوانید فرمول شکست را پیدا کنید و از آن تا حد امکان دور شوید! اینها مهمترین مهارتهایی هستند که یک کارآفرین باید داشته باشد تا با شکست قطعی مواجه نشود.
تحقیق برای کارآفرین یک ضرورت است نه یک انتخاب
احتمالاً شما هم فکر میکنید تحقیق و بررسی در مورد جزئیات ساخت یک شرکت موفق حوصله سر بر است. ولی تحقیق یکی از مهمترین مراحل است! بهعنوان یک کارآفرین موفق، اول از همه باید یک محقق و کارآگاه خوب باشید. قبل از شروع کار بر روی محصول، کمی وقت بگذارید و تحقیقات بازار انجام دهید. رقبا را بشناسید، نقاط ضعف آنها را کشف کنید، نقاط قوتشان را مشخص کنید و خلاصه هر اطلاعاتی میتوانید در مورد بازار کار جمع آوری کنید.
احتمالاً سختترین مرحله کارآفرین همین بخش ابتدایی آن باشد. تناقضی که فقط با صبر و حوصله بر طرف میشود. بهعنوان یک کارآفرین، شما میخواهید تمام انرژی و شوق و اشتیاقتان را در کار پیاده کنید و یک کسب و کار موفق راه بیندازید، ولی دقیقاً در همین نقطه و قبل از شروع حرکت، باید متوقف شوید. باید مطالعه کنید، تحقیق کنید، تحلیل کنید و نهایتاً تصمیم بگیرید و با صبر و حوصله و آرامآرام جلو بروید.
اگر پوست کلفت نیستید، به دنیای استارتاپ قدم نگذارید
بهعنوان یک کارآفرین باید ظرفیت شنیدن حقایق تلخ را داشته باشید. بیمصرفترین افراد برای شما کسانی هستند که همه کارها و حرفهای شما را دائماً تائید میکنند! شما به تعریف و تمجید لحظه به لحظه و وصف عظمت و شکوه شرکتتان از زبان دیگران نیازی ندارید! چیزی که نیاز دارید، دانستن اشتباهاتی است که در مسیر مرتکب میشوید.
زیاد ساده نیست. باید آن قدر مقاوم باشید که بتوانید انتقادها را بشنوید و اشتباهاتتان را قبول کنید. مهمتر از همه اینکه باید متوجه شوید این انتقادها شما را زیر سؤال نمیبرند. بلکه قرار است به تصمیم گیری بهتر شما کمک کنند. ممکن است در یک زمینه (مثلاً برنامه نویسی) خیلی عالی باشید ولی مهارت بازاریابیتان چندان تعریفی نداشته باشد. باید آنقدر پوستتان کلفت باشد که این مسئله را بپذیرید و از انتقادهایی که میشنوید در جهت مثبت استفاده کنید.
اگر خشک باشید میشکنید، انعطاف پذیری راه در روی شماست
وقتی بحث از کارآفرینی میشود بیشتر به فکر یک ایده جالب و کارآمد برای ساخت یک شرکت موفق فکر میکنیم. کمتر کارآفرینی هست که به انعطاف پذیری و تغییر جهت شرکتش فکر کند. در صورتی که یکی از خصوصیات اصلی استارتاپ ها انعطاف پذیری است. وقتی بررسی و برنامه ریزی کردید، وارد کار شدید و به هر دلیل فهمیدید در مسیر اشتباه هستید، باید بتوانید انعطاف به خرج دهید و تغییر مسیر دهید.
یکی از مهمترین فاکتورهای موفقیت هر شرکت، انعطاف پذیری آن است. در نظر داشته باشید که شرایط بازار در دنیای امروز پرتلاطم و غیرقابل پیش بینی است. شرکتی که نتواند در مواقع لازم خمش داشته باشد، مثل یک چوب خشک میشکند!
از انزوا خارج شوید و با دیگران در ارتباط باشید
بخش بزرگی از مهارت کارآفرینهای موفق به قدرت ارتباط آنها باز میگردد. یک مهندس موفق لزوماً مهارتهای ارتباطی خوبی ندارد. در بیشتر مواقع کسانی که یک مهارت خاص دارند، مثل کسی که انرژی و زمانش را صرف یادگیری مسائل مهندسی کرده، احتمالاً مهارتهای ارتباطی چندان درخشانی ندارد. راه کار، آموزش و تمرین و یادگیری است. درست مثل یاد گرفتن یک زبان جدید! از مهارتهای کارآفرین موفق، توانایی صحبت کردن به زبان مشتری است. بدون برقراری ارتباط، مهارتهای دیگر فایدهای نخواهند داشت
تخیل کافی نیست، تحلیل گر باشید وگرنه تحلیل میروید
موتور محرکه کارآفرین، رصد کردن پتانسیل یک کسب و کار در آینده است. کمی تخیلی که به حرکت بهسوی آیندهای درخشان کمک میکند. ولی تخیل بهتنهایی کافی نیست. بهعنوان کارآفرین باید بتوانید کمی از دادهها و اطلاعات سر در بیاورید. در حقیقت برای فرار از شکست باید قوه تحلیلی خوبی داشته باشید. شاید حس کنید همه چیز خوب و عالی پیش میرود، ولی اعداد و آمارها نظر دیگری داشته باشند. شما وقتی زبان این آمار و ارقام را میفهمید که به آنها اهمیت بدهید و زبانشان را بلد باشید. حتی اگر در کسب و کاری که دارید موفق هستید، باز هم تقویت و پرورش مهارتهای جانبی و البته مهم قطعاً به تصحیح اشتباهات و تغییر جهتهای بهتر شما کمک میکند.
بیشتر کسانی که به راه اندازی کسب و کار فکر میکنند، تعدادی از مهارتهای بالا را ندارند، یا آنها را دست کم میگیرند. خوب نمیتوان گفت همه آنها واقعاً کارآفرین موفقی خواهند بود! تعداد زیادی از استارتاپ های ناموفق که در اطرافمان میبینیم، مربوط به همین افراد است! استارتاپ ها برای رسیدن به موفقیت باید مسیر پر پیچ و خمی را طی کنند. همان طور که گفتیم، یک مسیر طلایی و تضمینی برای رسیدن به موفقیت وجود ندارد. ولی قطعاً مسیرهایی هست که به شکست تضمینی میانجامد. باید مراقب بود چون نداشتن 5 مهارت بالا مطمئناً شما را در یکی از این مسیرها گرفتار خواهد کرد!
منبع: inc.com