گوشی Xperia 1 سونی به بازار اروپا وارد شده است و در عرض چند هفته آینده به آمریکا میرود. در این مطلب نگاهی اجمالی به توانمندترین گوشی که سونی تا حالا ساخته است میاندازیم، البته از چند ماه قبل یعنی زمان معرفی این گوشی در نمایشگاه MWC، رقبا بیکار نبودهاند.
با این حال، هیچ کدام نتوانستهاند محصولی با یک نمایشگر اولد با دقت 4k تولید کنند. در واقع خبری از چنین نمایشگری در گوشیهای دیگر نیست، به استثنای سری «Premium» قدیمیتر سونی. Xperia 1 با وجود نام کوتاهی که دارد وارث خانواده پرمیموم است.
این نمایشگر 6.5 اینچی جزو معدود پنلهای نمایش با نسبت تصویر 21:9 است که به ادعای سونی برای نمایش فیلم (به عنوان مثال ویدئوهای نتفلیکس و Amazon Video) و همچنین گردش در اینترنت (میتوانید به صورت عمودی متن بیشتری را در صفحه جا دهید) بهتر است. همچنین به راحتی میتوانید چندین اپلیکیشن را در کنار یکدیگر باز و استفاده کنید.
بخش موبایل سونی از سایر قسمتهای حرفهای این شرکت بزرگ بهره میبرد و شاید علاقهمندان به سینما بعضی از آنها را بشناسند.
به عنوان مثال مهندسان دوربینهای CineAlta سونی کمک کردند تا دقت رنگ این نمایشگر عالی باشد. حتی اگر این نام را نمیشناسید، یقینا فیلمهایی از جمله آواتار و ترون: میراث را دیدید که با دوربینهای حرفهای CineAlta گرفته شدهاند.
علاوه بر این گوشی Xperia 1 از تجربه سونی در ساخت مانیتورهای Master (از آن دست مانیتورهایی که کارگردانها زمان فیلمبرداری به آن نگاه میکنند) استفاده کرده است. نتیجه وجود حالت Master این است که نوید یک رندرسازی رنگ 10 بیتی گرید حرفهای (استانداردهای DCI-P3 و BT2020 پشتیبانی میشوند) را میدهد. این حالت را میتوان برای همیشه فعال کرد یا خودکار زمانی فعال شود که محتوا قادر به استفاده از آن است.
برای اولین بار در یک محصول سونی شاهد استفاده از سیستم دوربین سهگانه در پنل پشتی هستیم. در این قسمت 3 دوربین 12 مگاپیکسلی را میبینیم: اولترا واید (16 میلیمتری)، واید (26 میلیمتری) و لنز تلهفوتو با زوم 2 برابر (52 میلیمتر). هر دو دوربین واید و تلهفوتو از فناوری Optical SteadyShot بهره میبرند که با ترکیب فناوری لرزشگیر اپتیکال و الکترونیک تصویر تضمینی برای ویدئوهایی کاملا یکدست و روان است.
مجددا از کمک حرفهایها و تیم سازنده پردازنده تصویر BIONZ X داخل دوربینهای آلفا استفاده شده است. نتیجه یک فناوری جدید فوکوس خودکار به اسم Eye است که میتواند با نرخ 10 فریم بر ثانیه به صورت خودکار فوکوس و نوردهی کند!
در محیط تاریک، گوشی Xperia 1 قدرت دوربین اصلی خود را به رخ میکشد. این دوربین پیکسلهای بزرگ 1.4 میکرومتر، گشودگی دیافراگم باز f/1.6 و فناوری لرزشگیر اپتیکال تصویر دارد. فناوری کاهش پارازیت از دوربینهای آلفا گرفته شده است. هر دو دوربین اصلی برای فوکوس سریعتر از فناوری فوکوس خودکار پیکسل دوتایی استفاده میکنند.
اپلیکیشن Cinema Pro میتواند ویدئوهایی با نسبت تصویر 21:9 متناسب با نمایشگر بگیرد و میتواند آنها را با نرخ 24 فریم بر ثانیه ضبط کند تا جنبه سینمایی بیشتری داشته باشند و علاوه بر این چندین پیشتنظیمات رنگی حرفهای برای افرادی دارد که بعدا میخواهند ویدئوها را ویرایش کنند.
طبیعتا ویدئوها در حالت HDR ضبط میشوند.
نیمه دوم معادله «صوتی-بصری» با اسپیکرهای داخلی و سیستمی به اسم Dynamic Vibration تکمیل میشود که صدای بم را شبیهسازی میکند (نه تنها در فیلم و موزیکها بلکه در بازیها). صدا به لطف استاندارد Dolby Atoms و LDAC با کیفیت بالایی تولید میشود (متاسفانه خبری از درگاه 3.5 میلیمتری هدفون نیست).
این گوشی دارای گواهینامه IP65 و IP68 است که جای تعجب ندارد چون سونی جزو اولین شرکتهایی بود که گوشی ضد آب ساخت. در پنل پشتی و جلو این گوشی از شیشه محافظ گوریلا گلس 6 استفاده شده است که بدنه آلومینیومی را در بر میگیرد.
در کنار تمامی این مشخصات چیپست اسنپدراگون 855 را قرار دهید که قدرتمندترین چیپست فعلی در بازار است و اکثر پرچمداران برخلاف سایر مشخصات گوشی Xperia 1 از آن بهره میبرند. این گوشی 6 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی دارد که اندکی پایین است.
سونی سرانجام با تولید گوشی Xperia 1 به قافله شارژ سریع پیوسته است و باتری 3300 میلیآمپر ساعتی این گوشی با شارژ 18 وات سریعا پر میشود. غول ژاپنی مجددا حسگر اثرانگشت را در یک طرف گوشی قرار داده است گرچه طراحی آن این مرتبه به علت جدا بودن حسگر از دکمه پاور غیر طبیعی است.
گوشی Xperia 1 با قیمت 950 یورو وارد بازار شده است و در تمامی بخشهای آن میتوانیم کیفیت ساخت «حرفهای» را ببینیم. طی روزهای آینده سعی میکنیم نقد کامل و تخصصی از این گوشی برای شما آماده کنیم.
منبع: gsmarena.com