مقدمه
چند روز گذشته با بررسی کامل و تخصصی گوشی سامسونگ Galaxy A50 در روکیدا همراه شما بودیم و اکنون نوبت به برادر کوچکتر یعنی گوشی گلکسی A40 سامسونگ رسیده است. گوشی گلکسی A40 سامسونگ با آن که جمعوجورترین محصول در سری جدید گلکسی A سامسونگ است ولی تمامی ویژگیهای خوب گوشیهای میانرده سامسونگ را دارد. گوشی که قرار است ابعادی جمعوجور داشته باشد، از نظر سختافزاری متوسط به شمار رود و از یک نمایشگر سوپر امولد به عنوان مزیت اصلی آن در مقایسه با رقبای مستقیم خود بهره ببرد. همچنین این گوشی به عنوان یک امتیاز بیشتر یک دوربین اولترا واید دارد که آن را کمتر در این بخش از بازار میبینیم.
علاوه بر دوربین اولترا واید و پنل نمایش سوپر امولد، گوشی گلکسی A40 از چیپست اگزینوس 7885 استفاده میکند که قدرتی مشابه با محصولات رقیب یعنی کوالکام دارد و در کنار آن یک باتری 3100 میلیآمپر ساعتی دیده میشود که با توجه به ابعاد کوچک این گوشی کافی است.
بخواهیم رک بگوییم، هیچ چیزی در مورد این گوشی ما را به هیجان نیاورد ولی میتواند به صورت بالقوه یکی از متعادلترین گوشیهای میانرده باشد که در فهرست خرید یک خریدار جا گیرد. با وجود این با نقد این گوشی توسط تیم کارشناس روکیدا همراه باشید تا دقیقتر آن را بررسی کنیم.
مشخصات گوشی گلکسی A40 سامسونگ:
- بدنه: 144.4 در 69.2 در 7.9 میلیمتر، 140 گرم، قالب کناری و پنل پشتی از پلاستیک
- نمایشگر: 5.9 اینچ، سوپر امولد، نسبت تصویر 19.5:9، دقت فول اچدی پلاس (1080 در 2340 پیکسل)، تراکم پیکسلی 437 پیکسل در هر اینچ
- چیپست: اگزینوس 7885 (14 نانومتری): هشت هستهای (2 هسته کورتکس A73 با سرعت کلاک 1.77 گیگاهرتز و 6 هسته کورتکس A53 با سرعت کلاک 1.59 گیگاهرتز)، پردازنده گرافیکی Mali-G71 MP2
- حافظه: 4 گیگابایت رم + 64 گیگابایت حافظه داخلی ، پشتیبانی از درگاه میکرو اس
- سیستم عامل: اندروید 9 پای، رابط کاربری One UI
- دوربین عقب: دوربین اصلی 16 مگاپیکسل، گشادگی دریچه دیافراگم f/1.7، اولترا واید، فناوری فوکوس خودکار تشخیص فازی، دوربین دوم 5 مگاپیکسلی، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.2، فوکوس خودکار نیست، فلاش الایدی، قابلیت فیلمبرداری با کیفیت فول اچدی و نرخ 30 فریم بر ثانیه
- دوربین جلو: گشادگی دریچه دیافراگم f/2.0، قابلیت فیلمبرداری با کیفیت فول اچدی و نرخ 30 فریم بر ثانیه
- اتصالات: دو سیم کارت، پشتیبانی از شبکه LTE Cat.12 3CA (سرعت نظری دانلود 600 مگابیت در ثانیه) 13 2CA (سرعت نظری آپلود 150 مگابیت در ثانیه)، پورت یواسبی 3.1 تایپ C، استاندارد 802.11 a/b/g/n/ac وایفای، باند دوتایی، وایفای دایرکت، هاتاسپات، سرویسهای مسیریابی A-GPS، GLONASS, GALILEO, BDS، بلوتوث 5.0، LE، A2DP
این گوشی از شارژ سریع 15 وات مشابه با سری گلکسی اس 10 پشتیبانی میکند ولی مشخص نیست در کدام بازارها شارژر سازگار با آن در جعبه فروش قرار خواهد گرفت.
طراحی و کیفیت ساخت
گوشی گلکسی A40 یک بدنه تمام پلاستیکی دارد و به رنگهای مشکی، مرجانی، سفید و آبی روانه بازار شده است. سامسونگ میگوید که پنل پشتی طراحی 3D Glasstic دارد ولی طبق تجربه ما این شرکت فقط به شکلی پرادعا میخواهد بگوید سطح آن پلاستیکی ولی شبیه به شیشه است. بدون شک حس یک شیشه را در خود دارد ولی به مرور زمان متوجه پلاستیکی بودن آن خواهید شد.
مدل آبی رنگ اگر از فاصله و زاویه مشخصی به آن نگاه کنید خاکستری به نظر خواهد آمد و یک تغییر رنگ ظریف را خواهید دید، انگاری یک قوطی نفت روی آسفالت خیس بریزید. پنل پشتی سریعا اثر انگشت را به خود جذب میکند ولی قابل توجه نیست.
گوشی گلکسی A40 به لطف کنارههای اندکی گرد پنل پشتی به خوبی در دست جا میگیرد. خمیدگی آن به زیبایی کلی و همچنین قرارگیری محکم آن در دست کمک میکند. به جز ماژول دوربین اندکی برآمده و حسگر اثر انگشت، طراحی این بخش واقعا یکدست است.
سرعت عمل حسگر اثرانگشت واقعا بالا و دقیق است و تنها چیزی که آن را کند نشان میدهد از حالت قفل خارج شدن نمایشگر است. یک ضربه آهسته روی این حسگر باعث شناسایی سریع اثرانگشت میشود ولی باز شدن گوشی کمی طول میکشد. تنها شکایت ما مکان حسگر است که ای کاش چند میلیمتر پایینتر بود، ولی کاربرانی که دستان بزرگی دارند مشکلی نخواهند داشت.
در پنل جلویی خمیدگی اندکی را به سمت لبههای پنل شیشهای میبینیم که حتی باعث شده است گوشی در دست محکمتر جا بگیرد. همچنین متوجه شدیم حواشی اطراف نمایشگر از جمله پایین و بالا کاملا باریک است. سامسونگ موفق شده است یک پنل نمایش 5.9 اینچی را در یک ابعاد کاملا جمعوجور جا دهد. بخواهیم مقایسه کنیم: گوشی گلکسی A40 به نسبت گلکسی S10e دو میلیمتر طول بلندتر است ولی نمایشگر آن 0.1 اینچ بزرگتر است. از طرفی بریدگی نمایشگر مزاحم نیست، گرچه کمی عمق دارد. شاید سنسور 25 مگاپیکسلی در جلو نیاز به فضای بیشتری داشته است.
قالب کناری این گوشی از پلاستیک ساخته شده است ولی رنگ و حس کلی آن باعث میشود فکر کنید فلزی است. دکمه تنظیم حجم صدا و پاور در سمت راست هستند و دکمه دوم به نسبت دیگری در جایگاه پایینتری قرار دارد و به راحتی در دسترس است. در سمت چپ شیار سیم کارت و کارت حافظه خارجی را میبینیم.
در پایین گوشی توری اسپیکر، درگاه 3.5 میلیمتری هدفون و پورت یواسبی تایپ C برای شارژ و انتقال اطلاعات است. میکروفون اصلی نیز در این بخش است در حالی که میکروفون پارازیتگیر در جناح بالایی است.
با توجه به مواد استفاده شده در Galaxy A40 و ابعاد آن، جای شگفتی ندارد که وزن آن تنها 140 گرم است. همانطور که در بالا گفتیم استفاده از گوشی با یک دست فوقالعاده راحت است و برخلاف طراحی ساندویچ شیشهای گوشیهای دیگر لیز نیست. علاوه بر این احتمال شکستن پلاستیک کمتر است ولی زمانی که این گوشی را روی سطح زبر بگذارید سادهتر خراش میافتد.
نمایشگر سوپر امولد Infinity-U در یک گوشی ارزان
نمایشگر گلکسی A40 یکی از نقاط فروش آن است، یک پنل نمایش سوپر امولد که در این بخش از بازار کمتر میبینیم. ابعاد نمایشگر تنها 5.9 اینچ است و دقت کافی یعنی فول اچدی پلاس (1080 در 2340 پیکسل) دارد. نسبت تصویر کمی زیاد یعنی 19.5:9 و تراکم پیکسل در حدود 437 پیکسل در هر اینچ است. بریدگی نسبتا کوچک u شکل در بالا کمی عمق دارد ولی مهمتر از آن عریض نیست. سریعا میتوانید به آن عادت کنید و مزاحم شما نخواهد بود.
نتایج تستها نشان داد از نظر کیفیت تصویر نمایشگر این گوشی امتیاز خوبی میگیرد. حداکثر روشنایی آن 410 نیت است که در محیط بسیار روشن و در حالت تنظیم خودکار روشنایی به 548 نیت میرسد. خوانا بودن محتویات در نمایشگر زیر نور خورشید عالی است.
دقت رنگ نیز چشمگیر است و در حالت پیشفرض DeltaE فقط 1.9 است و در حالات Cinema و Photo این مقدار به 3.1 و 3.9 افزایش پیدا میکند. این نتایج معمولا برای یک گوشی گرانقیمتتر هستند.
عمر باتری
عمر باتری یقینا یکی از قویترین ویژگیهای Galaxy A40 نیست ولی الزاما نقطه ضعف آن نیز محسوب نمیشود. این باتری 3100 میلیآمپر ساعتی عملکردی در حد انتظار ما به ویژه در تست بازپخش ویدئو و گردش در وب نداشت. با این حال، کسب امتیاز 73 ساعت در حالت انتظار نسبتا قابل قبول است و شارژ باتری با مصرف متوسط بیشتر از یک روز دوام میآورد.
بلندگو
این گوشی در قسمت پایین تک اسپیکر دارد که استاندارد گوشیهایی با این قیمت است. گرچه، نمیتوانیم حجم صدا را واقعا بلند بدانیم و به نسبت رقبای خود کاملا پایینتر است. ممکن است این قضیه به اندازه گوشی ربط داشته باشد، ولی نمیتوانیم مطمئن باشیم.
کیفیت صدا
گوشی گلکسی A40 سامسونگ در اولین بخش از تست کیفیت صدای ما عملکرد عالی داشت. زمان اتصال این گوشی به یک آمپلیفایر فعال خارجی، خروجی صدا به شکل بی نقصی دقیق و سطح حجم صدا بالا بود تا امتیاز بالایی در شفافیت صدا نیز بگیرد.
اتصال این گوشی به هدفون حجم صدا را به تنها بالاتر از مقدار متوسط کاهش داد و مقداری اعوجاج اینترمدولاسیون شکل گرفت. همچنین نویز القایی استریویی کمی زیاد شد تا در کل در این بخش امتیاز متوسطی بگیرد.
رابط کاربری جدید One UI سامسونگ به همراه اندروید 9 پای
سری جدید گلکسی A سامسونگ همگی با اندروید 9 پای وارد بازار شدهاند و مهمتر از آن شاهد استفاده از رابط کاربری جدید سامسونگ یعنی One UI هستیم که ویژگیهای متعددی دارد و برای استفاده از گوشی با یک دست بهینه شده است.
به عنوان مثال، زمان باز کردن سایبان نوتیفیکیشن اگر یک مرتبه دیگر دستتان را روی صفحه بکشید تاگلهای سریع در دسترس شما قرار خواهند گرفت. در منوی تنظیمات نیز میتوانید به سمت پایین دستتان را روی صفحه بکشید تا عناصر رابط کاربری در نیمه پایینی صفحه و زیر انگشت شست شما قرار گیرند.
ظاهر آیکونها نیز تغییر کرده است و شبیه به چیزی است که در سری گلکسی اس 10 میبینیم. میتوانید از بین نوار مسیریابی استاندارد (به کمک دکمههای نرمافزاری) و مبتنی بر ژستهای حرکتی یکی را انتخاب کنید. بسته به هر کدام که انتخاب کنید، کشیدن دست از پایین به سمت چپ صفحه منو آخرین اپلیکیشنهای استفاده شده را باز میکند و از پایین به طرف راست باعث برگشت به عقب میشود و از وسط به سمت پایین شما را به صفحه هوم میبرد.
همچنین در این حالت جابهجایی سریع بین اپلیکیشنها غیرممکن است. اگر از این قابلیت زیاد استفاده میکنید باید سیستم مسیریابی توسط دکمههای نرمافزاری را انتخاب کنید.
منوی کلی تنظیمات حالا بسیار مرتبتر است و سادهتر میتوانید چیزهای مختلف را پیدا کنید. به عنوان مثال زیر منوی Display تمامی تنظیمات صفحه هوم و نمایشگر را در خود دارد. میتوانید از این جا حالت رنگهای نمایشگر را تغییر دهید و night mode یا فیلتر نور آبی را فعال کنید.
منوی صفحه هوم به شما اجازه میدهد تقریبا هر چیزی را در مورد آن از جمله کشوی اپلیکیشن، سفارشیسازی کنید. میتوانید از این کشو استفاده کنید یا همه آیکونها را روی صفحه هوم خود قرار دهید.
با کشیدن دست روی صفحه از صفحه هوم به سمت بالا کشوی اپلیکیشن و به سمت پایین سایهبان نوتیفیکیشن ظاهر میشود.
از همان زیر منو Display میتوانید نوار مسیریابی را سفارشی کنید. اگر به رابط کاربری گوشیهای غیر سامسونگی عادت دارید میتوانید دکمه برگشت به عقب و آخرین اپلیکیشنهای باز شده را عوض کنید.
متاسفانه ما گزینه always on screen را در منوها با وجود این که نمایشگر از نوع امولد است پیدا نکردیم. در زیر منو Lock Screen نیز چیزی دیده نمیشود.
بخش امنیتی و بیومتریک دقیقا حاوی همان چیزی است که انتظار دارید. میتوانید اثرانگشت و چهره خود را ثبت کنید و تعدادی گزینه بیشتر نیز در اختیار خواهید داشت. در مورد سرعت حسگر اثرانگشت و مشکل دیگر در بالا صحبت کردیم.
قابلیت باز کردن گوشی از حالت قفل با اسکن چهره نیز به خوبی کار میکند و چند گزینه بیشتر میتواند به صورت بالقوه آن را دقیقتر و سریعتر کند ولی از نظر امنیتی با اسکن اثرانگشت در یک سطح نیست. به هرحال، تنها به استفاده از دوربین جلو تکیه دارد.
در بخش امکانات پیشرفته (Advanced Features) یک سری ژست حرکتی مفید دیده میشود: دو مرتبه ضربه روی نمایشگر برای روشن کردن آن، هشدار هوشمند (گوشی زمانی که یک تماس یا پیام از دست رفته داشته باشید زمانی که آن را بلند کنید میلرزد)، برعکس کردن گوشی برای سایلنت کردن آن و smart stay (نمایشگر تا زمانی که به آن نگاه کنید روشن باقی خواهد ماند).
حسگر اثرانگشت نیز از یک ژست حرکتی پشتیبانی میکند تا زمانی دستتان را روی آن میکشید پنل نوتیفیکیشن ظاهر یا مخفی شود. این قابلیت واقعا مفید و قابل اعتماد است.
جالب است، سامسونگ همچنین گزینهای را برای خاموشی تعدادی از عناصر گرافیکی و انیمیشنهای رابط کاربری قرار داده است تا سرعت مسیریابی از بین منوها بالا برود.
گزینه دیگری به اسم Smart pop-up view دیده میشود که در بعضی از موارد مفید است. شما میتوانید آن را برای اپلیکیشنهایی ، فعال کنید که امکان استفاده از آنها در حالت تقسیم صفحه وجود دارد.
زمانی که یک نوتیفیکیشن دریافت میکنید، نمایشگر شما به شکل یک آیکون کوچک و پاپآپ نمایش داده میشود که زمانی روی آن ضربه بزنید اپلیکیشن را در یک پنجره کوچک باز میکند که برای انجام همزمان چند کار مفید است.
در بعضی از موارد، اگر در حال استفاده از یک اپلیکیشن دیگر باشید، ضربه زدن روی این آیکون اپلیکیشن اول را به صورت تمام صفحه باز میکند.
در منو Device Care، زیر منوهای استاندارد باتری، حافظه گوشی، رم و مدیریت مسائل امنیتی را مشاهده میکنید. باتری شاید مفیدترین آنها باشد. این بخش اطلاعات مفیدی در مورد این دارد که کدام یک از سرویسها و اپلیکیشنها از آخرین مرتبه شارژ از باتری بیشتر استفاده کردند و میتوانید برای بهبود بیشتر عمر باتری با تنظیمات دانهای آنها را کنترل کنید.
چون با محصولی از سامسونگ روبرو هستیم، تعداد اپلیکیشنهای سیستمی از پیش نصب شده مانند تقویم، ساعت، گالری و حتی اپلیکیشن اختصاصی گلکسی استور زیاد است. مرورگر وب اینترنت سامسونگ یقینا مفیدترین و پر امکاناتترین آنها و جایگزین خوبی برای کروم است.
از دیدگاه عملکردی بخواهیم نگاه کنیم، رابط کاربری بدون تاخیر و هنگ کار میکند. انیمیشنها به نسبت همیشه کمی آهستهتر به نظر میرسند ولی ظاهرا اگزینوس 7885 سفارشیسازی نسبتا سنگین رابط کاربری را به اندازه کافی خوب مدیریت میکند.
عملکرد
Galaxy A40 یکی از قدرتمندترین چیپستهای میانرده در بین خانواده اگزینوس یعنی مدل 7885 را دارد. این چیپست مجهز به یک پردازنده هشت هستهای است که از 2 هسته با عملکرد بالای کورتکس A73 با سرعت کلاک 1.77 گیگاهرتز و 6 هسته صرفهجو در مصرف انرژی و کوچکتر کورتکس A53 با سرعت کلاک 1.59 گیگاهرتز تشکیل شده است.
برای انجام کارهای سنگین گرافیکی این چیپست از پردازنده گرافیکی Mali-G71 MP2 استفاده میکند.
در بخش حافظه شاهد استفاده از 64 گیگابایت حافظه داخلی، 4 گیگابایت رم و پشتیبانی از درگاه میکرو اسدی هستیم.
شروع تستهای بنچمارک با تست پردازنده است تا موقعیت اگزینوس 7885 را متوجه شویم. در تست تک هسته، این چیپست جایگاهی مشابه با اسنپدراگون 660 و 636 دارد. در حقیقت در بعضی از موارد امتیاز اگزینوس اندکی بهتر است.
اما در تستهای چند هسته، اگزینوس 7885 از رقبا عقب میافتد. سرعت کلاک نسبتا پایین در مقایسه با سایر چیپستها در این محدوده قیمتی یقینا مقصر این ماجرا است.
همانطور که انتظار داشتیم، عملکرد پردازنده گرافیکی نیز چشمگیر نیست. شاید برای کاربرانی که زیاد بازی نمیکنند کافی باشد ولی به نسبت سایر رقبا با قیمت مشابه یقینا کمتر است.
مشخص است که این تراشه برای کاربرانی که از گوشی خود زیاد استفاده میکنند ساخته نشده است و از نظر عملکرد شما را به وجد نمیآورد چون تمرکز اصلی آن در مصرف بهینه باتری است.
دوربین اصلی 16 مگاپیکسلی به همراه لنز 5 مگاپیکسلی اولترا واید
این گوشی مجهز به سیستم دوربین دوگانه در پنل پشتی است که از یک سنسور 16 مگاپیکسلی با گشادگی دریچه دیافراگم f/1.7 و یک دوربین ثانویه اولترا واید 5 مگاپیکسلی با گشادگی دریچه دیافراگم f/2.2 تشکیل شده است. در پنل جلو دوربین 25 مگاپیکسلی با ضریب اف f/2.0 را مشاهده میکنیم که به ادعای سامسونگ یکی از بهترینها در کلاس خود است.
منوهای دوربین
اپلیکیشن پیشفرض دوربین رابط کاربری مشابه با سایر گوشیهای سامسونگ است که رابط کاربری One UI دارند. کشیدن دست روی صفحه از چپ به راست باعث جابهجایی بین حالات مختلف دوربین میشود و در نمایاب دکمهای وجود دارد که عکاسی از دوربین معمولی را به اولترا واید یا برعکس تغییر میدهد. در این بخش گزینهای نیز برای بهینهسازی صحنه دیده میشود.
منوی تنظیمات بیشتر را میتوان در گوشه بالا سمت چپ صفحه پیدا کرد تا روی عکاسی و فیلمبرداری با این گوشی کنترل بیشتری داشته باشید، البته تنظیمات بسیار استاندارد و معمولی هستند.
حالت عکاسی حرفهای نسبتا محدود است و تنها میتوانید مواردی مانند ایزو، تعادل سفید و سطح نوردهی را تغییر دهید.
کیفیت تصویر
در طول روز، گوشی میتواند تصاویر ثابت واقعا خوبی با سطح کافی جزئیات، دامنه دینامیک خوب، رنگهای زنده و کنتراست عالی بگیرد. نواحی بسیار روشن در بعضی از موارد اندکی برش میخورند. از طرف دیگر عکاسی به حالت HDR حتی با آن که در حالت خودکار قرار گرفته بود به ندرت فعال شد.
با آن که مشکل حادی پیدا نکردیم ولی متوجه شدیم سمت چپ هر تصاویر اندکی ملایم به نظر میرسد در حالی که سمت راست شارپ باقی میماند. به نظر ما مشکل میتواند از گوشی تحت بررسی ما باشد.
به هرحال، به طور کلی دوربین گوشی عالی نیست ولی آن قدر بد نیز نیست. قابل مقایسه با اکثر رقبای خود در همین محدوده قیمتی و حتی در بعضی از موارد بالاتر از سطح متوسط است. زحمتی برای فعالسازی گزینه بهینهساز تصویر نکشید چون به نظر ما اصلا تفاوتی در کیفیت تصاویر به وجود نیاورد.
عکاسی در شب
تصاویری که در شب گرفته شدند قابل قبول بودند و پارازیت کمی در سایهها داشتند. فعالسازی گزینه بهینهساز تصویر (Scene Optimizer) مجددا عملکرد جالبی نداشت ولی اندکی باعث افزایش کنتراست و رنگهای زندهتر شد. متاسفانه، مشکل سطح جزئیات سمت چپ و راست تصویر در این جا نیز دیده شد.
تصاویر دوربین اولترا واید
معمولا دوربینهای اولترا واید از نظر کیفیت کلی تصویر شارپ بودن آن قابل قیاس با دوربین استاندارد نیستند و در مورد گوشی گلکسی A40 سامسونگ این دوربین 5 مگاپیکسلی و بدون فناوری فوکوس خودکار است بنابراین نباید از آن انتظار یک عملکرد عالی را داشته باشیم.
اما در طول روز اگر از فاصله مناسب عکس بگیرید، نتیجه قابل قبول است. برش نواحی بسیار روشن همچنان مشکل واضح است، گرچه سطح جزئیات نیز کم است.
زمانی که سطح نور محیط کم است، پیشنهاد میکنیم از دوربین اصلی استفاده کنید چون تصاویر به اندازه کافی دانه دانه هستند و ظاهر لک آلودی دارند.
عکاسی پرتره
دوربینهای اولترا واید برای ثبت اطلاعات عمق استفاده نمیشوند بنابراین بخش نرمافزاری دوربین باید این کار را به همراه جداسازی لبه انجام دهد. نتیجه کار شگفتانگیز نیست ولی به اندازه کافی خوب است. میتوانید شدت افکت بوکه را در زمان آنی یا بعدا در بخش گالری تغییر دهید.
عکاسی سلفی
واقعا تحتتاثیر تصاویر سلفی قرار گرفتیم، آنها کاملا شارپ با سطح کافی جزئیات، بازتولید رنگ خوب و دامنه دینامیک وسیع هستند. گرچه جداسازی لبه پرترهها چشمگیر نیست.
همچنین اگر میخواهید با دقت اصلی دوربین یعنی 25 مگاپیکسل عکس بگیرید، روی آیکون 3:4H در بالای نمایاب ضربه بزنید، درغیر این صورت تصاویر پرتره 12 مگاپیکسلی و سایر تصاویر 8 مگاپیکسلی ذخیره میشوند.
فیلمبرداری
دوربین اصلی و اولترا واید تنها میتوانند حداکثر فیلمهایی با کیفیت فول اچدی و نرخ 30 فریم بر ثانیه بگیرند. اما اگر با کیفیت 4K فیلم میگیرید، میتوانید از اپلیکیشنهای شخص ثالث مانند Open Camera استفاده کنید.
زمان فیلمبرداری با دوربین اصلی ویدئوها شارپ با رنگهای تاثیرگذار هستند و سطح پارازیت آنها کم است یا اصلا وجود ندارد. اما فیلمبرداری با دوربین اولترا واید را پیشنهاد نمیکنیم چون نتیجه کار افت شدید جزئیات و دامنه دینامیک است.
رقبا
رقیب مستقیمی برای این گوشی که همین قیمت و تقریبا ابعاد نمایشگر مشابه داشته باشد وجود نداشت. البته این یک امتیاز مثبت برای سامسونگ است.
طراحی و نمایشگر سوپر امولد دو نقطه فروش اصلی گوشی گلکسی A40 سامسونگ هستند و اکثر گوشیها نمیتوانند با توجه به قیمت چنین امتیازی داشته باشند. دوربین ثانویه اولترا واید نیز کمتر در این بخش از بازار دیده میشود ولی آنقدر خوب نیست که بخواهیم آتش هیجان A40 رو برافروختهتر کنیم.
با صرف همین مقدار هزینه میتوانید Moto G7 را بخرید که سیستم عامل خام اندروید و چند ویژگی سفارشی موتورولا را دارد. عملکرد نیز بد نیست ولی از نظر کیفیت نمایشگر و باتری در مقایسه با گلکسی A40 در مقام پایینتری قرار میگیرد. چیپست اسنپدراگون 632 نیز قدرت رقابت با اگزینوس 7885 را ندارد.
اگر کمی بودجه را افزایش دهید میتوانید Galaxy A50 را بخرید ولی ابعاد آن جمعوجور نیست ولی عمر باتری و سختافزار بهتری به دست میآورید.
حتی میتوانید با هزینه کمتر ردمی نوت 7 را بخرید که به خوبی محصول سامسونگ (یا بهتر) است. گوشی بدون شک بزرگتر است ولی سختافزار قویتر، کیفیت دوربین و عمر باتری به مراتب بهتر دارد. البته نمایشگر امولد را از دست خواهید داد.
Nokia 7.1 از طرف دیگر گزینه خوبی برای طرفداران نسخه خام اندروید است. نمایشگر اولد نیست ولی کیفتی تصویر عالی است و از HDR پشتیبانی میکند. عمر باتری به همان خوبی است و عملکرد دوربین به شکل قابل توجهی بهتر است. از طرفی با مواد با کیفیتتری ساخته شده است. علاوه بر این قیمت محصول نوکیا کمی ارزانتر است.
از طرفی اگر جمعوجور بودن برایتان مهم نیست میتوانید سری به محصولات شرکت آنر بزنید.
رای نهایی درباره گوشی گلکسی A40 سامسونگ
گوشی گلکسی A40 عملکرد خوب و ابعاد جمعوجوری دارد. طراحی ارگونومیک و خوب و با آن که از پلاستیک ساخته شده است ولی یک دوربین اختصاصی اولترا واید و مهمتر از همه نمایشگر سوپر امولد دارد که گوشی را به نسبت رقبا متمایز میکند.
اما عملکرد نه چندان خوب چیپست و نبود قابلیت فیلمبرداری 4K (بدون نیاز به اپلیکیشن شخص ثالث) باعث میشود امتیاز بالایی به گوشی ندهیم. با این قیمت به سختی میتوان در تمامی بخشها عالی بود.
مزایای گوشی گلکسی A40:
- ابعاد ارگونومیک خوب، حواشی باریک و بریدگی کوچک (و یک پورت یواسبی تایپ C)
- پنل سوپر امولد عالی و بالاتر از کلاس گوشی است.
- مجهز به سیستم عامل اندروید پای و آخرین رابط کاربری One UI سامسونگ
- عملکرد کلی دوربین خوب است (به جز دوربین اولترا واید)
معایب گوشی گلکسی A40:
- فاقد قابلیت فیلمبرداری 4K و نبود فناوری رفع لرزش تصویر
- انتظار امتیاز بهتری را برای بخش باتری داشتیم.
منبع: gsmarena.com
واقعااااا ازتون ممنونممممم;تا حالا ندیده بودم هیچ سایتی انقدرررر تخصصی و بی طرفانه نقد گوشی رو انجام بده;خیلی کمکم کردید;موفق باشید;امیدوارم هر روز کیفیت کارتون بهتر از قبل بشه
یه آشغال دیگه از سامسونگ که میخواد با تبلیغات و سر و صدا هیت کنه این اسباب بازی رو.
واقعا سایت خوبی دارید .
سلام میگن اینترنتش مشکل داره فکنم راجبش توضیح ندادین همش میگن میه ره رو حالت توجی لطفا این مورد رو برسی کنید چون دل بشک موندم وچرا این گوشی تو بازار خیلی کمه راجب این هم نگفتین لطفا به ایمیلم جواب رو بفرستین باتشکر
اینترنت این گوشی واقعا عالیه
گوشیه خوبیه من که دوسش دارمو راضیم ولی چرا Emoji style تو تنظیماتش پیدا نمیشه؟؟؟؟؟
چرا این گوشی always on display نداره
متاسفانه معمولا گوشیهای رده پایینتر سامسونگ چنین ویژگی رو ندارند. نمایشگر این گوشی با وجود این که امولد است ولی چنین قابلیتی را نداره.
اگر نقد رو هم مطالعه کرده باشید قبل از خرید نوشتیم که این گوشی این قابلیت رو نداره