بسیاری از افراد عادت دارند شارژر موبایل خود را همیشه به برق بگذارند، حتی وقتی گوشی یا تبلت خود را شارژ نمی کنند. این کار شاید بی ضرر و راحت به نظر برسد، اما در واقع می تواند هم هزینه بر باشد و هم خطرناک. متخصصان تاکید می کنند که شارژر حتی زمانی که دستگاهی به آن وصل نیست، همچنان برق مصرف می کند. به این وضعیت “مصرف خون آشام” یا برق آماده به کار گفته می شود. اگرچه مقدار مصرف برق آن زیاد نیست، اما با گذشت زمان می تواند مبلغ قابل توجهی به قبض برق شما اضافه کند و در اصل انرژی هدر رفته است. از طرفی، نگه داشتن شارژر بی استفاده در پریز می تواند خطر آتش سوزی ایجاد کند؛ دقیقا مشابه وسایل برقی دیگر مثل پاوربانک هایی که در بعضی مواقع منفجر می شوند. جدا کردن شارژر زمانی که به آن احتیاج ندارید، یک راه ساده و کاربردی برای افزایش امنیت خانه یا محل کار شما است.
مصرف برق و هزینه های پنهان شارژر
یک شارژر موبایل که به برق وصل است اما به دستگاهی متصل نیست، معمولا بین ۰.۱ تا ۰.۵ وات در هر ساعت برق مصرف می کند. شاید این عدد کوچک به نظر برسد، اما اگر چندین شارژر را در خانه همیشه در برق بگذارید و هر ماه صدها ساعت به این وضعیت ادامه دهید، می تواند چند دلار اضافه به قبض برق شما بیفزاید. آمارها نشان می دهد که در ایالات متحده هر سال بیش از ۱۰۰ میلیارد کیلووات ساعت برق به خاطر همین مصرف آماده به کار هدر می رود و این رقم باعث افزایش بیش از ۱۵۰ دلار در سال برای قبض برق هر خانواده آمریکایی می شود.
البته این رقم فقط مربوط به شارژرها نیست و شامل تمام وسایل برقی است که بدون استفاده به برق متصل می مانند. کافی است وسایل غیر ضروری مثل بخاری برقی، گرم کن شمع و ایستگاه های شارژ را از پریز جدا کنید تا قبض برق ماهانه شما تا بیش از ۳۰ دلار کاهش پیدا کند؛ این یعنی صرفه جویی بیش از ۳۵۰ دلار در سال برای هر خانواده.
از طرف دیگر، چون هنوز بیشتر برق جهان با سوزاندن سوخت های فسیلی تولید می شود، این مصرف غیر ضروری برق باعث افزایش گازهای گلخانه ای می شود و آسیب بیشتری به محیط زیست وارد می کند. فقط با جدا کردن شارژرهای بلااستفاده، می توانید اثر کربن فردی خود را کاهش دهید و در عین حال در هزینه های برق هم صرفه جویی کنید.
۱۸
آیا شارژر می تواند خطر آتش سوزی داشته باشد؟
تمام وسایل برقی می توانند در شرایط خاص خطر آتش سوزی داشته باشند، شارژر موبایل هم از این قاعده مستثنا نیست. البته بیشترین خطر مربوط به شارژرهای غیراصلی و تقلبی است که به خاطر قطعات بی کیفیت، نه تنها ارزان ترند بلکه معمولا استانداردهای ایمنی را هم رعایت نمی کنند.
به همین دلیل همیشه توصیه می شود از شارژر اصلی و تایید شده توسط سازنده گوشی خود استفاده کنید. برای مثال کاربران آیفون باید فقط از شارژر اپل یا شارژرهای دارای تاییدیه اپل از برندهای معتبر مثل Anker یا Belkin استفاده کنند. کاربران گوشی های اندرویدی نیز بهتر است سراغ شارژرهای اصلی تایید شده توسط سازنده مثل سامسونگ یا گوگل بروند.
با این حال، حتی شارژرهای برند و اصل هم می توانند در شرایط خاص دچار مشکل شوند و هیچ وسیله برقی کاملا بدون ریسک نیست. در ضمن اگر یک شارژر مدت زیادی به برق باشد، ممکن است با نوسانات برق آسیب ببیند و کیفیت خود را از دست بدهد.
با در نظر گرفتن همه این موارد، ترک عادت وصل نگه داشتن شارژر به برق وقتی نیازی به آن ندارید، هم به کاهش هزینه ها کمک می کند و هم خطرات احتمالی را کم خواهد کرد. همچنین با استفاده از ترفندهای ساده می توانید گوشی خود را سریع تر شارژ کنید و مصرف انرژی را تا حد ممکن پایین بیاورید.