در سال گذشته، کره جنوبی با جدیت بیشتری وارد عرصه فضا شد و با تاسیس سازمان فضایی کره یا KASA، گام مهمی برای تحقق رویاهای فضایی خود برداشت. از همان ابتدا این سازمان اهداف بزرگی را دنبال کرد؛ نه تنها اعزام انسان به ماه، بلکه حتی برنامه ریزی برای سفر به مریخ نیز در دستور کار این کشور قرار گرفته است.
این اهداف، همسو با برنامه های فضایی کشورهایی مانند آمریکا و ناسا است که با پروژه آرتمیس قصد دارند بار دیگر انسان را به ماه بازگردانند. حالا آژانس فضایی کره جنوبی جدول زمانی جدیدی برای ساخت پایگاه ماه اعلام کرده و بر اساس گزارش Korea Times، KASA قصد دارد تا سال ۲۰۴۵ پایگاه دائمی خود را روی سطح ماه راه اندازی کند. این هدف بلندپروازانه است، اما آژانس فضایی کره باور دارد با تلاش و فناوری داخلی، می تواند در این بازه زمانی به آن برسد.
تمرکز بر توسعه فناوری مستقل و مسیر برنامه ریزی شده تا ساخت پایگاه ماه
در ارائه نقشه راه ملی برای اکتشافات فضایی، سازمان KASA اعلام کرد که تمرکز اصلی آن روی چهار حوزه کلیدی خواهد بود: مدار زمین، ماه، هلیوسفر و اعماق فضا. هر کدام از این حوزه ها مأموریت های خاص خود را دارند و یکی از مهم ترین آن ها ساخت پایگاه ماه تا سال ۲۰۴۵ است.
کره جنوبی تاکید کرده که قصد دارد فناوری های فرود و جابجایی روی ماه را به طور مستقل و بدون وابستگی به دیگر کشورها یا دستاوردهای ناسا و پروژه آرتمیس توسعه دهد. این یعنی فناوری فرودگرها و تجهیزات متحرک مورد نیاز را تماما در داخل کشور طراحی و تولید خواهد کرد.
برنامه ریزی KASA به این صورت است که تا سال ۲۰۴۰ فرودگر نسل جدید ماه برای امور لجستیکی ساخته شود و در مدت پنج سال بعد یعنی تا ۲۰۴۵، پایگاه اقتصادی و علمی کره جنوبی در ماه عملیاتی شود. پس از راه اندازی این پایگاه، کره جنوبی می تواند فعالیت هایی مثل پایش فعالیت های خورشیدی و ارتقای امنیت فضایی را به طور مستقیم انجام دهد.
توسعه ماهواره رصد خورشید و گسترش فعالیت های علمی در فضا
اهداف KASA به ساخت پایگاه ماه محدود نمی شود. این سازمان اعلام کرده قصد دارد تا سال ۲۰۳۵ یک ماهواره رصد خورشید را به نقطه لاگرانژ L4 ارسال کند تا بتواند اثرات گرانشی خورشید بر زمین را با دقت بیشتری مطالعه کند. انجام همه این برنامه ها تا سال های تعیین شده، نیازمند تلاش گسترده، عزم جدی و البته شانس و موفقیت در توسعه فناوری های نوین خواهد بود.
با این حال، اگر سازمان فضایی کره جنوبی همان طور که وعده داده، راهبردها و سرمایه گذاری های لازم را دنبال کند، می تواند به هدف خود برای ساخت پایگاه مستقل روی ماه دست پیدا کند و حتی در سال های آینده، چشم به اعزام فضانورد به مریخ نیز داشته باشد. این رویکرد جاه طلبانه کره جنوبی می تواند در آینده نزدیک نام این کشور را در میان قدرت های بزرگ فضایی جهان مطرح کند.