پورشه قصد ندارد به این زودی ها تست اولین کوپه تمام برقی خود را متوقف کند. تولید مدل بنزینی کیمن در ماه اکتبر متوقف می شود اما جایگزین برقی این خودرو هنوز آماده نیست تا بلافاصله جای آن را بگیرد.
سه سال از زمانی که نمونه های اولیه ۷۱۸ برقی برای اولین بار در جاده ها دیده شدند می گذرد. در ابتدا عکاسان خودرویی موفق شدند مدل باکستر را شکار کنند اما خیلی زود کیمن نیز مقابل دوربین ها قرار گرفت. با وجود حضور طولانی این پروتوتایپ ها، نسخه نهایی تولیدی هنوز رونمایی نشده است و به نظر می رسد بین پایان عمر مدل های بنزینی و ورود مدل برقی وقفه ایجاد شود.
اما دقیقا چه زمانی باکستر و کیمن برقی به بازار می آیند؟ قرار بود ۷۱۸ برقی پیش از کاین برقی معرفی شود اما پورشه اخیرا اعلام کرده این برنامه تغییر کرده و شاسی بلند برقی ابتدا معرفی خواهد شد. نسل جدید کاین اواخر امسال رونمایی می شود و احتمالا باید تا پایان ۲۰۲۶ برای ورود مدل های اسپرت برقی منتظر بمانیم. هنوز مشخص نیست پورشه هر دو مدل بدنه را همزمان معرفی می کند یا ابتدا نسخه کانورتیبل عرضه می شود و پس از آن مدل سقف ثابت عرضه خواهد شد.
در حال حاضر روند توسعه مثل همیشه ادامه دارد. یک نمونه دیگر از کیمن برقی در پیست نوربرگ رینگ دیده شده است. اگرچه ظاهر آن شبیه یک تایکان کوپه دو در است اما پورشه تایید کرده این خودرو روی پلتفرمی متفاوت ساخته می شود و از معماری J1 که با آئودی ای ترون جی تی مشترک است استفاده نمی کند. جزییات فنی هنوز بسیار محدود است اما کانسپت Mission R به وزن خالص تقریبی ۱۵۰۰ کیلوگرم اشاره داشت.
اما چه کسانی حاضرند ۷۱۸ برقی بخرند؟ واقعیت این است که مدل های برقی باکستر و کیمن قرار است گران تر از نسخه های بنزینی باشند. ارزان ترین مدل کانورتیبل هم اکنون از ۷۶۸۹۵ دلار شروع می شود و مدل کوپه هم قیمت پایه ۷۴۷۹۵ دلار دارد. امید می رود پورشه قیمت مدل های برقی را زیر صد هزار دلار نگه دارد چون در غیر این صورت این خودروها بیش از حد به قیمت پایه ۹۱۱ کاررا که ۱۲۷۷۰۰ دلار است نزدیک می شوند. قطعا خیلی ها در این رنج قیمت ترجیح می دهند سراغ ۹۱۱ بروند و سراغ مدلی با صدای پیشرانه خاموش نروند.
آیا هنوز امیدی به عرضه پیشرانه بنزینی در نسل بعدی وجود دارد؟ هم بله هم نه. پورشه اعلام کرده که ممکن است برخی مدل هایی که در ابتدا به عنوان برقی برنامه ریزی شده اند بعدها نسخه بنزینی هم داشته باشند. اما معلوم نیست زمانی که مدیر مالی سابق شرکت لوتز مشکه این صحبت را کرد دقیقا منظورش سری ۷۱۸ بوده یا مثلا مکانی بنزینی که گفته می شود تا سال ۲۰۳۰ می تواند وارد بازار شود. همچنین شاسی بلند سه ردیفه جدید هم می تواند گزینه ای برای دریافت موتور احتراق داخلی باشد.
حتی اگر پورشه موفق شود وزن ۷۱۸ برقی را پایین نگه دارد و قیمت را منطقی تعیین کند، باز هم فروش این خودرو بدون صدای موتور احتراق داخلی آسان نخواهد بود. شاید پورشه سعی کند این خلا را با صدای مصنوعی موتور و تعویض دنده شبیه سازی شده جبران کند اما این تجربه هرگز جای صدای واقعی موتور را نمی گیرد.