10 نمونه وب سایت با طراحی موبایلی فوق العاده
همه وب سایتها از دو بخش UI (رابط کاربری) و UX (تجربه کاربری) تشکیل شدهاند. طراحان سایت در زمان طراحی باید علاوه بر زیبایی وب سایت به کارآمد بودن آن برای کاربران هم توجه کنند. سایت شما باید به گونهای طراحی شده باشد که کاربر در زمان ورود به سایت گیج نشود.
مثلاً زمانی که وارد سایت GoogleMaps میشوید اولین چیزی که به چشمتان میخورد، نوار جستجوی بالای صفحه است. برای پیدا کردن یک موقعیت مکانی فقط نیاز به نوشتن آدرس یا نام مکان دلخواهتان دارید.
از آنجایی که آمار کاربران موبایلی در جهان به بیش از 60٪ رسیده است؛ وب سایتها تلاش میکنند تا بهترین تجربه کاربری را از طریق تلفن همراه فراهم کنند. در ادامه قصد داریم 10 نمونه کار طراحی سایت با ظاهر و تجربه کاربری فوقالعاده در جهان را معرفی کنیم.
لیست نمونه طراحی وب سایت موبایلی معروف
گوگل از سال 2015 در به روزرسانیهای خود اعلام کرد که از این پس وب سایتهای اینترنتی با فیلتر سخت گیرانهتری روبرو خواهند شد. وب سایتها باید خودشان را با موبایل سازگار میکردند تا بهترین تجربه کاربری برای کاربران موبایل فراهم کنند.
در حال حاضر وب سایتهای مطرح دنیا در حال رقابت برای بهترین طراحی وب سایت موبایلی هستند. اگر قصد دارید تا روی بهبود تجربه موبایلی سایتتان تمرکز کنید، حتماً این 10 وب سایت را بررسی کنید.
1- Netflix
نتفلیکس رهبری قدر در صنعت پخش فیلم است که از سال 1997 شروع به فعالیت کرد. نتفلیکس در ابتدا در زمینه اجاره فیلم فعالیت میکرد. اما امروزه در کشورهای خارجی برای مشاهده فیلم و سریال باید اشتراک نتفلیکس تهیه کنید.
Netflix به عنوان پلتفرم آنلاین پخش فیلم و سریال به گونهای طراحی شده که رابط کاربری آسانی داشته باشد. کاربران میتوانند به راحتی فیلم و سریالهای مورد نظرشان را جستجو کرده و در لحظه تماشا کنند.
در نتفلیکس دسته بندی محتوا به صورت منطقی چیدمان شده و میتوانید فیلم و سریال را بر اساس ژانر و میزان محبوبیت انتخاب کنید. جدیدترین فیلم و سریال را پیدا کنید و به صورت آنلاین تماشا کنید. امکان شخصی سازی لیست پخش، سرعت بارگذاری بالا و ریسپانسیو بوده وب سایت Netflix باعث شده که کاربران موبایلی تجربه خوبی از این وب سایت داشته باشند.
2- Google Maps
گوگل مپ یک سرویس نقشه یابی مبتنی بر وب است که امکان پیدا کردن مکانها را از روی نقشه فراهم کرده است. یک سرویس کاربردی از شرکت گوگل که از سال 2005 شروع به فعالیت کرده است.
کاربران میتوانند نقشهٔ ماهوارهای، نمای ۳۶۰ درجهای پانوراما از خیابانها، نقشهٔ خیابان، شرایط ترافیکی بلادرنگ (Google Traffic) و برنامهریزی مسیر حرکت برای مسافرت با پای پیاده، اتومبیل، یا وسایل حمل و نقل عمومی را از طریق گوگل مپ مشاهده کنند.
برنامه Google Maps به گونهای طراحی شده که محیط کاربری آسان و سریعی داشته باشد. کاربران بتوانند به صورت آنلاین و آفلاین مکانهای مورد نظرشان را پیدا کنند و از طریق GPS مسیریابی کنند.
وب سایت گوگل مپ در هر لحظه اطلاعات آماری خودش را بهروزرسانی میکند و رابط کاربری ساده و قابل فهمی برای همه افراد دارد.
3- Etsy
Etsy یک فروشگاه اینترنتی برای خرید و فروش کالا است که در سال 2005 راه اندازی شد. در همان صفحه ابتدایی وب سایت Etsy دسته بندی محصولات و محصولات پرطرفدار را مشاهده میکنید. نوار جستجوی بزرگی هم برای جستجوی کالا وجود دارد.
در Etsy میتوانید کالاهای قدیمی یا دست ساز را خرید و فروش کنید. در نسخه موبایل کاربرانی که برای خرید یا حتی فروش به این سایت سر میزنند، میتوانند بخش مورد نظر خودشان را به راحتی پیدا کنند. استفاده از رنگهای روشن، وضوح تصاویر و اندازه مناسب دکمهها در نسخه موبایل سایت Etsy باعث ایجاد رابط کاربری مناسب شده است.
کاربران در Etsy میتوانند با هم ارتباط برقرار کنند و نظرات خودشان را به اشتراک بگذارند.
4- Apple
وب سایت رسمی اپل در سال 1996 میلادی راه اندازی شد. یک شرکت فناوری بزرگ که طیف وسیعی از محصولات حوزه تکنولوژی را به جهان ارائه میکند. طراحی موبایلی وب سایت Apple به سادهترین شکل ممکن است.
وب سایت اپل همانند محصولات منحصربهفردی که دارد، یک قالب شخصیسازیشده دارد. در صفحه ابتدایی جدیدترین محصولات این شرکت در دسته بندیهای مختلف قرار میگیرد. در بخش منو هم همه محصولات بر اساس نوع دسته بندی شدند.
در وب سایت اپل هیچ بخش اضافی وجود ندارد. حتی محصولاتی که دیگر در کارخانه اپل تولید نمیشود هم جایی در این وب سایت ندارند. برای خرید محصولات باید به ترتیب امکانات و ویژگیهای آن را انتخاب کنید تا در نهایت قیمت محصول بر اساس این ویژگیها نمایش داده شود.
همین طراحی مینیمال و خاص اپل است که باعث شده جزو نمونه کارهای طراحی سایت موبایلی منحصر به فرد در جهان شناخته شود.
5- Evernote
سایت Evernote در سال 2000 برای ذخیره سازی یادداشتها، تصاویر، مقالات و… راه اندازی شد. کاربران میتوانند به راحتی تسکهای خودشان را از طریق این برنامه مشاهده کنند. Evernote یک طراحی بسیار تمیز و ساده برای برنامه ریزی کارهای روزانه شما است.
گرافیک ساده و در عین حال کاربردی Evernote با پالت رنگی خاص باعث میشود که کاربران از این برنامه استفاده کنند. همگام سازی اطلاعات در بین دستگاههای مختلف هم باعث شده تا کاربران همیشه و در همهجا به این اطلاعات دسترسی پیدا کنند.
6- Digikala
دیجی کالا به عنوان بزرگترین مارکت پلیس ایرانی در سال 2006 راه اندازی شد. فروشگاهی که ابتدا خودش کالاهایی برای فروش داشت؛ اما رفتهرفته فروشندگان هم امکان فروش مستقیم از طریق این وب سایت را پیدا کردند.
از آنجایی که کاربران بسیار زیادی از نسخه موبایل برای خرید استفاده میکنند، دیجی کالا حسابی حواسش به طراحی اپلیکیشن موبایلی خودش بوده است. یک طراحی شیک و متناسب بافرهنگ ایرانی که کاربر در صفحه ابتدایی محصولات شگفت انگیز، دسته بندی کالاها و محصولات پرفروش را مشاهده میکند.
کاربران ایرانی ارتباط خوبی با این نوع طراحی میگیرند و میتوانند در سریعترین زمان ممکن محصول مورد نظرشان را در سایت پیدا کنند.
7- Spotify
برند Spotify یک سرویس پخش موسیقی آنلاین است که در سال 2006 راه اندازی شد. کاربران برای پخش آهنگ نیاز به تهیه اشتراک Spotify دارند. اکانت هر فردی هم از همان ابتدا بر اساس سلیقه موسیقیایی فرد شخصی سازی میشود.
در زمان ثبت نام امکان انتخاب خوانندههای مورد علاقه افراد وجود دارد. بعد از آن خود Spotify از طریق اطلاعاتی که دریافت کرده پلی لیست اختصاصی ایجاد میکند. کاربران هم میتوانند موسیقیهای مورد نظرشان را در لیست موردعلاقهها اضافه کنند. امکان انتخاب کیفیت صدا و دانلود موسیقی برای پخش آفلاین هم وجود دارد.
به طور کلی هر امکاناتی که کاربر برای پخش موسیقی نیاز داشته باشد در اسپاتیفای پیدا میکند. آن هم در محیط کاربری بسیار ساده و بهدوراز تجملات اضافی.
8- Airbnb
Airbnb یک پلتفرم آنلاین رزرو اقامتگاه است که در سال 2008 راه اندازی شد. وب سایت موبایل Airbnb به گونه ای طراحی شده که کاربر همان اول بر اساس فیلترهای موجود مکانی را برای تفریح انتخاب کند. بعد از آن لیستی از اقامتگاههای مورد نظر کاربر برایش نمایش داده میشود.
هیچ بخش اضافهای در Airbnb وجود ندارد. اقامتگاههای پیشنهادی این وب سایت هم بر اساس تاریخ، نوع اقامتگاه، تعداد و قارهای که انتخاب میکنند نمایش داده میشود. بخش جالب Airbnb مربوط به جستجوی اقامتگاه از روی نقشه است. میتوانید در محدوده کشور مورد نظرتان از روی نقشه به دنبال اقامتگاه باشید.
9- Amazon
شرکت آمازون یک فروشگاه اینترنتی معرف در جهان است که در سال 1994 راه اندازی شد. شرکت تجارت الکترونیک چند ملیتی که از بزرگترین برندها گرفته تا خرده فروشان در آن خرید و فروش میکنند.
از آنجایی که وب سایت Amazon طیف وسیعی از کالاها را در برمیگیرد؛ یک دسته بندی بسیار اصولی برای نمایش کالاها دارد. در همان ابتدای ورود به وب سایت هم میتوانید کالای مورد نظرتان را از طریق نوار جستجو پیدا کنید.
Amazon تجربه کاربری بسیار خوبی دارد. در زمان خرید میتوانید محصولات را با هم مقایسه کنید یا نظر هزاران مشتری سابق را ببینید. ریسپانسیو بودن وب سایت در نسخه موبایل و راحتی جستجو در آمازون هم از دیگر ویژگیهای مثبت این وب سایت است.
10- IMDB
وب سایت IMDB یک بانک اطلاعاتی کامل در مورد فیلم و سریال دارد. در این وب سایت میتوانید رزومه بازیگران و دستاندرکاران فیلم و سریال محبوبتان را مشاهده کنید. در IMDB فیلم و سریال از نظر امتیاز رتبه بندی میشود.
انتخاب با کاربران است که فیلمهای جدید را مشاهده کنند یا به سراغ لیست سریالهای محبوب بروند. به عنوان یک کاربر میتوانید فیلم و سریالهای مورد علاقه خودتان را لیست کنید، در نظرسنجی شرکت کنید، اطلاعات و نظرات کاربران در مورد فیلم و سریال را مشاهده کنید و تریلر رسمی هر فیلم را از طریق پلتفرم مشاهده کنید.
وب سایت IMDB با بهروزرسانیهای مداوم و محیط کاربری بسیار جذاب، جزو بهترین نمونه طراحی وب سایتهای موبایلی محسوب میشود.
سخن پایانی
در این مقاله 10 مورد از بهترین وب سایتهای جهان از نظر موبایل را بررسی کردیم. اگر میخواهید وب سایت شخصی خودتان را از نظر موبایلی بهینه کنید، حتماً این نمونه کارها را بررسی کنید. وب سایت شما باید در عین سادگی و سرعت بالا، نیازهای کاربر را برطرف کند و محیط کاربری سادهای داشته باشد.