امروزه اپلیکیشنها نقش مهمی در زندگی روزمره افراد داشته و مدیران مشاغل هم به خوبی از این موضوع آگاه هستند. به همین جهت توصیه میشود تا از گزینههای مختلف مارکتینگ برای پیدا کردن کاربران هدف اپلیکیشن و معرفی اپ به آنها استفاده شود. تبلیغات نصب اپلیکیشن گوگل یکی از کاربردیترین این متدهای مارکتینگ است که اپ شما را به تعداد زیادی از کاربران هدف معرفی میکند.
تبلیغات نصب اپلیکیشن یکی از گزینههای مارکتینگ تبلیغات در گوگل است که به واسطه آن، اپلیکیشن شما به طیف گستردهای از کاربران هدف که علایق آنها هم راستا با موضوع اپ شما میباشند نشان داده میشود.
این نوع از تبلیغات علاوه بر هدف گیری تعداد زیادی از کاربران، به عنوان یک گزینه مقرون به صرفه برای تبلیغات نیز در نظر گرفته میشود. هزینه گوگل ادز برای تبلیغات نصب اپلیکیشن با توجه به فاکتورهای مختلفی تعیین میشود که یکی از آنها میزان رقابت در موضوع اپ مورد نظر است.
با توجه به این که میزان رقابت تبلیغات افزایش نصب اپلیکیشن گوگل در کشور ما به نسبت سایر کشورها بسیار پایینتر است؛ این متد مارکتینگ به عنوان یکی از بهترین روشهایی شناخته میشود که با استفاده از آن میتوان تعامل کاربران با اپلیکیشن را افزایش داد.
اما در ادامه به بررسی یک سری گزینههای دیگر میپردازیم که با استفاده از آنها میتوانید میزان تعامل کاربران با اپ خود را افزایش دهید.
1. استفاده از برنامه های ریفرال مارکتینگ (Referral Marketing)
یکی از بهترین راه ها برای جلب مشتریان بیشتر و کسب رضایت مشتریان فعلی، استفاده از برخی برنامه های ریفرال است. در ساده ترین شکل می توان در قالب کادری که بر روی صفحه ظاهر می شود از کاربر بخواهید تا این اپلیکیشن را به دوستان خود معرفی کند.
همچنین می توان برای ترغیب کاربران به معرفی اپلیکیشن شما، نوعی اعتبار درون برنامه ای به آن ها اختصاص دهید. تیم های بازاریابی می توانند در این رابطه خلاقیت به خرج بدهند.
برای اینکه کاربران ترغیب شوند تا اپ شما را به دیگران پیشنهاد بدهند، برنامه شما باید حس عالی و مطلوب در آن ها ایجاد کند. به این منظور باید تجربه کاربر را بهبود ببخشید. وقتی کاربر از اپلیکیشن شما رضایت داشته باشد، به صورت داوطلبانه آن را به سایرین معرفی خواهد کرد.
2. توئیتر
به عنوان یکی از بهترین پلتفرمهای سوشال مدیا در دنیا، می توان از تبلیغات توئیتر برای افزایش تعداد کاربران اپلیکیشن استفاده کرد.
با بهبود تجربه کاربر از اپلیکیشن خود و تشویق آن ها به معرفی اپ شما و جلب این طرفداران به سمت صفحه تویئتر خود، می توانید پایگاهی از طرفداران برای خود در توئیتر ایجاد کنید که می توانند در آینده کاربرانی بالقوه برای اپلیکیشن های بعدی یا آپدیت های شما باشند. همچنین هزینه این شیوه بسیار پایین است.
3. بهینه سازی برای اپ استور (ASO)
بهینه سازی اپ استور به فرایندی گفته می شود که در طی آن اپلیکیشن های موبایلی سعی در بهینه سازی توضیحات و صفحه مربوط به خود در گوگل پلی استور و اپ استور دارند.
این کار را معمولا یک متخصص تولید محتوا انجام می دهد که به خوبی می تواند با به کارگیری کلیدواژه های صحیح کاربران را از طریق ابزارهای جستجو به سمت نرم افزار مدنظر جلب کند. این تولید کنندگان محتوا همچنین باید کلیدواژه ها را به گونه ای به کار ببرند که هدف اپلیکیشن و قابلیت های آن را نشان دهند و در عین حال کاربران را مجاب به دانلود کردن اپ کنند.
یک بهینه سازی موثر، با استفاده از متد های مختلف از جمله کلیدواژه ها، عناوین، تصاویر و نظرات کاربران، می تواند جایگاه اپلیکیشن شما را در صفحه نتایج بهبود ببخشد.
4. اپ مارکتینگ در تلویزیون
بسیاری از مدیران بازاریابی ممکن است نتوانند از پس هزینه های این شیوه پربازدید بربیایند. اما برای کسانی که بودجه کافی در اختیار دارند، بازاریابی در تلویزیون می تواند حرکتی هوشمندانه باشد. بسیاری از کاربران هنوز به صورت روزانه تلویزیون نگاه می کنند.
در سال 2015، بازی هایی مانند Game of War و Clash of Clans به تبلیغات تلویزیونی در زمان پخش مسابقات فوتبال آمریکایی (Super Bowl) پرداختند. از آن زمان اپلیکیشن های بیشتری دست به استفاده از این روش، به عنوان بخشی از سیستم بازاریابی خود زدند. اگرچه تبلیغات در تلویزیون بسیار گران است، اما حجم مخاطب آن بسیار بالا میباشد.
5. تبدیل شدن به اپلیکیشن برتر در استورها
این شیوه بازاریابی اپلیکیشن می تواند باعث موفقیت چشمگیر برنامه شود. با این حال تلاش زیادی را می طلبد.
مدیران بازاریابی باید مدام آخرین تغییرات اپل و گوگل را پیگیری کنند و تلاش کنند کیفیت اپلیکیشن خود را ارتقاء ببخشند، از تکنولوژی های جدید بهره ببرند و یا اپلیکیشن هایی ایجاد کنند که با فصل یا موضوعی خاص مطابقت داشته باشد. (مثلا همزمان با فراخوان مالیاتی یک اپلیکیشن مالیاتی معرفی شود)
هزاران اپلیکیشن بر سر این جایگاه با هم رقابت دارند چون باعث موفقیت سریع آن ها می شود و بازگشت سرمایه زیادی به همراه دارد. تیم اپ همچنین باید در نظر داشته باشند به منظور دستیابی به این مزیت و برتری، باید دائما تجربه کاربر خود را بهبود ببخشند.
6. تبلیغ از جانب سلبریتی ها
یکی دیگر از روش های بازاریابی اپلیکیشن که می تواند هزینه زیادی داشته باشد، تبلیغ از جانب سلبریتی ها یا همان اینفلوئنسر مارکتینگ (influencer marketing) است.
بسیاری از این افراد سرشناس، شبکه ای بزرگ از طرفداران در فضای مجازی دارند که مخاطب پیام های آن ها هستند. اپلیکیشن Mobile Strike از بازیگر نقش ترمیناتور (آرنولد) برای معرفی خود به علاقه مندان بیشترین بهره را برد.
استفاده از این روش بازاریابی می تواند برای معرفی برنامه شما به میلیون ها کاربر اندروید و iOS بسیار مفید باشد؛ در صورتی که سلبریتی مناسبی را برای این کار انتخاب نمائید.
7. بازاریابی افیلیت یا افیلیت مارکتینگ (همکاری در فروش)
از آنجایی که بازاریابی افیلیت می تواند ریسک پذیر باشد، معمولا به عنوان یک شیوه مارکتینگ موثر شناخته نمی شود. اما پتانسیل آن را دارد که تبدیل به مولفه ای موثر از استراتژی کلی بازاریابی شما شود.
از طریق هر دو برنامه Apple’s Affiliate Program و Google’s Display Network، سایر اپلیکیشن ها می توانند از طریق نمایش یک بنر در داخل اپلیکیشن خود به کاربران شان، اپ شما را تبلیغ کنند و در ازای هر دانلود پاداشی از شما بگیرند. این شیوه راهی عالی برای بازاریابی بین اپلیکیشنی است و باعث می شود کاربرانی که علایق مشترک دارند، برنامه شما را ببینند.
اپلیکیشن مارکتینگ را از همین امروز شروع کنید
امروزه اپلیکیشنها نه به عنوان یک مزیت، بلکه به عنوان یک ضرورت برای تمام کسبوکارها در نظر گرفته میشوند؛ چراکه مورد علاقه کاربران بوده و تجربه نشان داده است که افراد با اپها تعامل بسیار خوبی برقرار میکنند.
شما به عنوان مدیر یک کسبوکار در صورتی که بتوانید از شیوههای مدرن مارکتینگ که در این مطلب به آنها اشاره کردیم استفاده کنید؛ این امکان برای شما فراهم میشود تا اپ خود را به تعداد زیادی از مخاطبان هدف نشان داده و بدین ترتیب آمار فروش خود را افزایش دهید.