کارت گرافیک 141 گیگابایتی انویدیا معرفی شد

توسط Avatar photoماهان سرمد
2 minutes read

انویدیا، شرکت پیشرو در زمینه‌ی پردازنده‌های گرافیکی، نسل جدید پردازنده‌های هوش مصنوعی خود را با نام HGX H200 معرفی کرد. این گرافیک جدید که ۱۴۱ گیگابایت حافظه دارد، قدرت پردازشی خارق‌العاده‌ای ارائه می‌دهد و می‌تواند کاربردهای گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف داشته باشد.

مهم‌ترین ویژگی HGX H200، حافظه‌ی ۴٫۸ ترابایت‌برثانیه‌ای آن است که تقریباً دو برابر حافظه‌ی نسل قبل است. این افزایش حافظه، به HGX H200 اجازه می‌دهد تا مدل‌های زبانی بزرگ‌تر و پیچیده‌تری را آموزش دهد و پردازش‌های سنگین‌تری را انجام دهد. این پردازنده‌ی گرافیکی می‌تواند سرعت استنتاج مدل زبانی ۷۰ میلیارد پارامتری Llama 2 را دو برابر بیشتر کند.

علاوه بر حافظه، HGX H200 از نظر قدرت پردازشی نیز پیشرفت‌های چشمگیری داشته است. این گرافیک می‌تواند با سرعت ۱٫۸ ترافلاپس کار کند که دو برابر سرعت نسل قبل است. این افزایش سرعت، به HGX H200 اجازه می‌دهد تا محاسبات هوش مصنوعی را سریع‌تر و کارآمدتر انجام دهد.

انویدیا می‌گوید که HGX H200 می‌تواند کاربردهای گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف داشته باشد. از جمله کاربردهای این گرافیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تعلیم مدل‌های زبانی بزرگ نظیر GPT-4
پیش‌بینی آب‌و‌هوا و تغییرات اقلیمی
کشف داروهای جدید
رایانش کوانتومی
انویدیا اعلام کرده است که HGX H200 در فصل دوم ۲۰۲۴ وارد دیتاسنترهای آمازون، گوگل، مایکروسافت و اوراکل خواهد شد.

علاوه بر HGX H200، انویدیا ابرتراشه‌ی GH200 را نیز معرفی کرد. این ابرتراشه که از ترکیب یک پردازنده‌ی گرافیکی HGX H200 و یک پردازنده‌ی مرکزی Grace تشکیل شده است، قدرت پردازشی فوق‌العاده‌ای ارائه می‌دهد.

انویدیا اعلام کرده است که GH200 وارد بیش از ۴۰ ابرکامپیوتر هوش مصنوعی در سراسر دنیا خواهد شد. یکی از ابرکامپیوترهای مهمی که میزبان GH200 خواهد شد، Cray EX2500 است. این ابرکامپیوتر از مجموعه‌های چهارتایی GH200 استفاده خواهد کرد.

پرقدرت‌ترین ابرکامپیوتر مجهز به تراشه‌ی گریس هاپر JUPITER است که در آلمان احداث خواهد شد. این سیستم هنگام راه‌اندازی در سال ۲۰۲۴ به قدرتمندترین ابرکامپیوتر هوش مصنوعی دنیا تبدیل می‌شود.

انویدیا می‌گوید که JUPITER قرار است از ۲۴٬۰۰۰ تراشه‌ی GH200 استفاده کند. JUPITER دستاوردهای جدید علمی را در حوزه‌ی پیش‌بینی آب‌و‌هوا و ساخت دارو امکان‌پذیر خواهد کرد.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟