چه زمانی نیازمند استفاده از یک ورکاستیشن هستیم و چه زمانی باید یک لپتاپ تجاری خریداری کنیم؟ واقعیت این است که کیس یا لپتاپ ورکاستیشن توان پردازشی قابل توجهی ارائه میکند و اجازه میدهد نرمافزارهای کاربردی را به سهولت اجرا کنید. در این مقاله، به طور اجمالی با ورک استیشنها و قابلیتهای آن آشنا میشویم. همچنین میتوانید برای مقایسه قیمت و خرید ورک استیشن در مدل های مختلف روی لینک کلیک کنید.
ورک استیشن چیست؟
ورک استیشنها، کامپیوترهای دسکتاپی یا لپتاپهایی هستند که برای انجام کارهای مختلفی در حوزههایی مثل علم دادهها (data science)، طراحی سه بعدی، تدوین ویدئویی و حوزه مهندسی مورد استفاده قرار میگیرند. ورکاستیشنها یا به بیان دقیقتر، ایستگاههای کاری در مقایسه با کامپیوترهای استانداردی که توسط کاربران استفاده میشوند، توان پردازشی بیشتری دارند و به لطف پردازندههای مرکزی قدرتمندی که روی آنها نصب میشود، هستههای پردازشی بیشتری در اختیار کاربران قرار میدهند. علاوه بر این، مجهز به کارتهای گرافیکی قدرتمند و حافظههای اصلی با ظرفیتهای چند گیگابایتی هستند و توانایی روشن ماندن برای مدت زمان طولانی را دارند. ترکیب این عوامل با یکدیگر، باعث شده تا آنها نسبت به کامپیوترهای دسکتاپی استاندارد قدرتمندتر باشند.
ایستگاههای کاربری در ابعاد مختلف
ایستگاههای کاری مجهز به کارتهای گرافیک اختصاصی هستند که باعث میشوند بار کاری کمتری به پردازنده مرکزی وارد شود، زیرا هستههای پردازشی کارتهای گرافیک این مسئولیت را بر عهده میگیرند. با توجه به اینکه ارتقا توان سختافزاری ایستگاههای کاری، باعث میشوند تا توانایی اجرای برنامههای کاربردی مختلفی را داشته باشید، بنابراین، این امکان وجود دارد تا ورکاستیشنی متناسب با نیازها و بودجه خریداری کنید و در آینده ملزومات سختافزاری آنرا ارتقا دهید.
در زمانهای قدیم، ورکاستیشنها شبیه به سرورهای تاور به بازار عرضه میشدند، اما، امروزه در شاسیها یا همان کیسهایی به بازار عرضه میشوند که ابعاد Tower، Small form factor و غیره را دارند.
ورکاستیشنها، کیسها و لپتاپها چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند؟
اولین تفاوت ورکاستیشن، کیس و لپتاپ استاندارد در توان پردازشیها آنها است. یک کامپیوتر تنها زمانی ورکاستیشن توصیف میشود که برخی ویژگیهای خاص را داشته باشد. معمولاً یک ورکاستیشن ویژگیهای سختافزاری زیر را داراست:
- مجهز به پردازنده مرکزی زئون اینتل Core i7 یا i9 یا پردازنده AMD Ryzen / Threadripper
- تک پردازنده یا دو پردازندهای است.
- به 128 گیگابایت حافظه اصلی با پشتیبانی از حالت ECC یا nECC تجهیز شده است.
- ورک استیشنهای ابتدایی به پردازندههایی با هشت هسته پردازشی، ورکاستیشنهای متوسط به پردازندههای 16 هستهای و ورک استیشنهای رده بالا به پردازندههای مجهز به 28 تا 64 هسته پردازشی تجهیز شدهاند.
- مجهز به کارتهای گرافیک سطح بالا انودیا یا ایامدی هستند که رم گرافیکی 4 تا 16 گیگابایت دارند.
- توانایی پشتیبانی از یک یا چند کارت گرافیک را دارند.
- فضای ذخیرهسازی یک ترابایتی یا بالاتر در اختیار کاربران قرار میدهند.
- گواهینامه ISV دارند.
یک ورکاستیشن چه ویژگیهای شاخصی دارد؟
برای درک این موضوع که چه عواملی باعث پدید آمدن ورک استیشنها شدند، باید ویژگیهایی کلیدی آنها را بررسی کنیم.
- حافظه اصلی ECC مخفف ERROR-CORRECTING CODE
اطلاعاتی که در حافظه اصلی قرار میگیرند با چالش بزرگ خطاهای دادهای روبرو هستند. استفاده بیش از اندازه از منابع محاسباتی، باعث میشود تا نرخ خطا افزایش پیدا کند. این خطاها، باعث تاخیر، قفل کردن سیستم یا متوقف شدن عملکرد سیستم عامل میشوند. برای اجتناب از بروز چنین مشکلاتی در ورک استیشنها از رمهای ECC استفاده میشود که توانایی شناسایی و تصحیح خطا را دارند.
- هستههای پردازشی چندگانه
تمام ورک استیشنها مجهز به پردازندههای چند هستهای هستند. این هستههای پردازشی، توانایی لازم برای کنترل و اجرای پردازههای مختلف را در اختیار برنامههای کاربردی قرار میدهند. به طور معمول، مدلهای ابتدایی هستههای پردازشی کمتری به نسبت به مدلهای سطح بالا در دسترس کاربران قرار میدهند. به طور معمول، ورکاستیشنهای مجهز به پردازندههای پیشرفته در زمینه مدلسازی دادهها، طراحیهای سه بعدی، پردازش انیمشینها و موارد این چنینی استفاده میشوند.
- کارت گرافیکهای سطح بالا
به طور کلی، ورک استیشنها، در ارتباط با کارهای تدوین ویدئویی، گرافیک سه بعدی، طراحی صنعتی و مصورسازی در علم داده استفاده میشوند. از اینرو، مجهز به کارتهای گرافیکی قدرتمند هستند. کارتهای گرافیکی که سرعت هسته، حافظه اصلی و هستههای پردازشی زیاد و سریعی دارند که قادر به انجام محاسبات در زمان کوتاه هستند.
- میزبان دیسکها با قابلیت پشتیبانی از رید
یکی از مزایای شاخص ورکاستیشنها در مقایسه با کامپیوترهای دسکتاپی توانایی پشتیبانی از سطوح مختلف معماری رید است. معماری کاربردی که اجازه میدهد به شکل ایمن از دادههای حساس نسخه پشتیبان تهیه کنید. این راهکار باعث میشود، زمانی که مشکلی برای هارد دیسک سیستم به وجود آمد، فرآیند بازیابی اطلاعات بدون مشکل قابل انجام باشد. تصور کنید در حال تدوین ویدئویی سنگین در نرمافزار ادوبی پریمایر هستید و هارد دیسک با مشکل روبرو شود، در این حالت بدون نگرانی از بابت از دست رفتن اطلاعات، قادر به بازیابی آنها هستید.
- استفاده از حافظه حالت جامد
کامپیوترهای امروزی، در مقایسه با گذشته، به شکل بهتری از حافظههای حالت جامد (SSD) پشتیبانی میکنند. این حافظهها، به دلیل ساختاری که دارند، عمر مفید بیشتر نسبت به هارد دیسکها دارند. همچنین، مصرف انرژی آنها کمتر از هارد دیسکها است و فرآیند خواندن و نوشتن اطلاعات روی آنها بالاتر از هارد دیسکها است. در شرایطی که ترکیب حافظههای SSD با هارد دیسکها در لپتاپها و کامپیوترهای دسکتاپی وجود دارد، اما در مورد ورک استیشنها وجود SSD یک الزام است.
- ورک استیشنها عملکردی بهتر نسبت به کامپیوترهای دسکتاپی دارند
به دلیل بهرهمندی از ویژگیهای سختافزاری بهینه شده، ورکاستیشنها با سرعت بیشتری توانایی اجرای برنامههای کاربردی در زمینه پردازش تصویربرداری پزشکی، طراحی اتوکد و غیره را دارند. این اختلاف راندمان، به ویژه در اجرای برنامههایی که نیازمند چرخههای کامل پردازنده مرکزی هستند، محسوستر است. به طور مثال، در اجرای برنامههایی مثل Blender یا Apache Spark این اختلاف به وضوح محسوس است. اگر اغلب از چنین برنامههایی استفاده میکنید، پیشنهاد میکنیم به فکر استفاده یک ورک استیشن باشید.
اگر تجربه استفاده از ورک استیشن ها را دارید، نظراتتان را با ما در میان بگذارید.